Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-08-19, 17:36   #301
Ervisha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 88 472
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Moje P. Dzisiaj ju¿ chyba rasowe.

¦niadanie
* kromka chleba z ziarnami dyni + twaróg czekoladowy
* owsianka jab³kowa Activia + ³y¿eczka otrêbów z ¿urawin± + trochê malin + 2 ³y¿ki miodu + kilka migda³ów
* nutridrink o smaku tropikalnym
II ¶niadanie
* parówka Berlinka obtoczona serem, z dodatkiem jakiego¶ sosu na bazie majonezu
* kromka chleba z ziarnami dyni + serek Turek Light z rzodkiewk±
* Inka na wodzie z odrobin± miodu serek light zast±p zwyk³ym a parówki zamieñ na dobrej jako¶ci wêdline
Obiad
* 1 kotlet a'la mielony z miêsa indyka z warzywami, sma¿ony na t³uszczu (niewielka ilo¶æ: ponoæ by³y suche...)
* 3 ma³e ziemniaczki gotowane z koperkiem lubisz ziemniaki z wody?? Nie smaczniejsze z mase³kiem?
* trochê sa³atki (rzodkiewka + pomidory + sa³ata + kie³ki + pestki dyni + jaka¶ oliwa)
* sok ¶liwkowy 250 ml
Podwieczorek
* deserek (ok. 200 g Danio waniliowego [nieca³e du¿e opakowanie] + sporo malin + 2 raffaello + trochê wiórek kokosowych + gar¶æ migda³ów)
Kolacja
* 2x kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki wieprzowej
* miseczka sa³atki (ta sama, co na obiad)
* nutridrink malinowy
MI siê podoba.. Widac, ¿e jesz na luzie Jest i slodko i warzywnie i owocowo Bia³ko te¿ jest... ³adnie

Ksi±¿ki potrzebuj± nowego domu

Ervisha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:15   #302
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez xzora Poka¿ wiadomo¶æ
budyñ czekoladowy i winogrona to nie najlepsze produkty na redukcjê. Do tego sporo nabia³u - budyñ na mleku, serek wiejski, a na koniec jeszcze twaróg. Zamiast tego wprowadzi³abym jajka i ryby. Np. na ¶niadanie placek owsiany (p³atki owsiane, jajka i na patelniê) .
Ale przecie¿ budyñ i winogrona nie wpad³y na noc, ani w zatrwa¿aj±cych ilo¶ciach... Niech kobieta ma co¶ z ¿ycia! A winogrona s± zdrowe...

Psotka87, mi siê podoba. Na d³u¿sz± metê rzeczywi¶cie warto pomy¶leæ o innych ¼ród³ach bia³ka ni¿ nabia³ i drób, ale i tak jest ca³kiem spoko. Kwestia doszlifowania detali. Brawa za olej lniany, awokado i orzechy w³oskie! A fasolkê polecam gotowan± na parze.

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Poka¿ wiadomo¶æ

Moje U wczorajsze

¦niadanie:
owsianka z bananem, winogronami, po³ówk± brzoskwini i serkiem wiejskim; kawa z mlekiem
II ¶niadanie: 2 kromki razowca z jajkiem na twardo, pomidorem, papryk± i szczypiorkiem
Obiad (na mie¶cie): grillowany dorsz w sosie musztardowo-zio³owym, po trochu: warzyw na parze, fasolki szparagowej z bu³k± tart±, mizerii i surówki z sa³aty, papryki i pomidora
Podwieczorek: kawa³ek sernika na zimno z brzoskwiniami
Kolacja: tortilla z piersi± z kurczaka, sa³at±, pomidorem, ogórkiem konserwowym, cebul± i sosem czosnkowym
Do owsianki dorzuci³abym orzechy, a tak to... znów przepiêknie!

Cytat:
Napisane przez dezett Poka¿ wiadomo¶æ
Oklaski za ten post! Bardzo bardzo duzo mi u¶wiadomi³

Czy mozna go gdzie¶ "powiesiæ"?
Mysle, ze warto

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A¿ siê zarumieni³am! Boli mnie, jak widzê, ¿e kto¶ powiela moje b³êdy, które do teraz ci±gn± siê za mn± jak smród za wojskiem... Dlatego po prostu staram siê byæ szczera!

Cytat:
U pod @

Sn. Owsianka na szklance mleka 2% z plastrem twarogu poltlustego, otrebami,orzechami wloskimi i jagodami goji (podobno b zdrowe), zielona herbata
Skalpel Ewa Chodakowska
Obiad. Filet z dorsza na parze, pol woreczka ry¿u br±zowego salatka z pekinki pomidora i kopru z oliwa, zielona herbata
Podwieczorek. Jogurt naturalny bakona gesty z wielkim jablkiem i garscia, migdalow, mocna kawa.
Bedzie:
Kolacja. 2 kromki razowca z:
wedlina z kurczaka 3 duze plastry i twarogiem 50/100g?
czy lepiej z jajkiem na twardo albo 2 jajka?
(Chce dobre zrodlo bialka na kolacje ) + salata, kie³ki, rzodkiewka i ogorek kiszony.

Jagody goji ok, ale na 100% masz suszone, a przecie¿ mamy lato! Daj trochê tych suszonych jagód, ale oprócz tego staraj siê korzystaæ z naszych polskich owoców jagodowych, których teraz mamy w bród! A s± pyszne i równie¿ bardzo zdrowe - choæ nie okrzykniête na skalê ¶wiatow± jako "superowoce"

Jak masz w±tpliwo¶ci co zje¶æ na kolacjê, to jedn± kromkê zjedz z wêdlin± i twarogiem (choæ mi by do wêdliny pasowa³ ¿ó³ty ser), a drug± z jajem . I pod jajo pysznie pasuje mas³o.

Ca³o¶æ podoba mi siê . Trzymam kciuki za @, ale pamiêtaj - dieta wszystkiego nie za³atwi!

Dzisiejsze U

I 2 ma³e kromki jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: wêdlin± drobiow± nadziewan± warzywami konserwowymi, pomidorem i cebul± (u T¯, potem by³a podró¿ poci±giem któr± w wiêkszo¶ci przespa³am - wiêc takie ¶niadanie o 5tej rano mi w zupe³no¶ci wystarczy³o)
II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
Jillian Michaels 6 Week Six-Pack Abs Workout Level 1 + Cardio Kickbox
III Zupa z broku³ów, kalafiora, ziemniaków i marchwi, z miêsem z æwiartki kurczaka i zio³ami (+ dok³adka)
IV 2 ma³e kromki i 2 piêtki razowca z: serkiem orzechowym, serkiem czosnkowym, serem camembert i pomidorem; nektarynka

A zaraz ruszam z buta na miasto, gdzie spêdzê wieczór z przyjació³k± przy dobrym piwie w ulubionym pubie

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-19 o 18:16
Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-19, 18:30   #303
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Poka¿ wiadomo¶æ

Dzisiejsze U

I 2 ma³e kromki jasnego chleba pszenno-¿ytniego z: wêdlin± drobiow± nadziewan± warzywami konserwowymi, pomidorem i cebul± (u T¯, potem by³a podró¿ poci±giem któr± w wiêkszo¶ci przespa³am - wiêc takie ¶niadanie o 5tej rano mi w zupe³no¶ci wystarczy³o) o 5 cz³owiek nie zje du¿o wiec to zrozumia³e...
II Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy mas³o orzechowe i borówki :Slina:
Jillian Michaels 6 Week Six-Pack Abs Workout Level 1 + Cardio Kickbox
III Zupa z broku³ów, kalafiora, ziemniaków i marchwi, z miêsem z æwiartki kurczaka i zio³ami (+ dok³adka) bez miêska poproszê ;D sama robi³a¶??
IV 2 ma³e kromki i 2 piêtki razowca z: serkiem orzechowym, serkiem czosnkowym, serem camembert i pomidorem; nektarynka

A zaraz ruszam z buta na miasto, gdzie spêdzê wieczór z przyjació³k± przy dobrym piwie w ulubionym pubie
Pysznie ;D

Stary 2013-08-19, 18:50   #304
dafne95
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 35

Poprawione (mam nadzieje) P

¦niadanie: 2 kromki razowca z margaryn±, tuñczykiem,sosem tatarskim,ogórkiem, p±czek z marmolad± kawa z mlekiem

2¦niadanie: 2 porcje keksu jaglanego z rodzynkami, nektarynka, herbata

Obiad:talerz makaronu z bia³ym serem i podsma¿on± cebulk±

gar¶æ mieszanki studenckiej

Podwieczorek: ga³ka lodów porzeczkowych, miseczka ¶liwek jogurt naturalny, ciasteczko owsiane

KOlacjamlet (z 2 jaj,szpinak,ser ¿ó³ty,pomidor) sa³atka(ogórki konserwowe,¶wie¿e,papryka ) Kromka razowca

Po: mama robi racuchy dro¿dzowe ze ¶liwkami,wieæ czekam z niecieprliwosci±

Ocenicie???
dafne95 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:12   #305
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15
Dot.: Odp: Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz XIX

Cytat:
Masz racje, a jakie maslo wybrac? Oczywiscie to tzw prawdziwe, ale wlasnie jakie, extra 82%, oselkowe? Tez staralas sie odzyskac @ dieta?

tak, jestem w trakcie starania nie jestem znawczyni± niestety je¶li chodzi o mas³a , ale ja zawsze u¿ywam mas³a extra. zreszt± jakie nie wybierzesz, na pewno bêdzie lepsze od delmy czy czego¶ w tym stylu.

U dzisiejsze
I 2 kromki chleba s³onecznikowego z mas³em, 1 z almette, 1 z miodem, jab³ko, jajo na twardo, 4 pomidorki koktajlowe
II Zupa pomidorowa z ry¿em i miêsem (kurczak)
III kotlet mielony, ziemniaki, ogórek
deser: pawe³ek toffi
IV kawa³ek twarogu ma¶lankowego z miodem
IV kajzerka na przekrojona na 3 z mas³em, 1 z polêdwic± sopock±, 1 z serem ¿ó³tym, 1 z nutell±.
do picia tylko woda
2xwiesio³ek, ¿elazo, belissa sun
skoñczy³y mi siê orzechy i pestki dlatego dzisiaj brak nnkt, ale jutro bêdê w sklepie to kupiê.
hanna_banana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-19, 19:26   #306
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafne95 Poka¿ wiadomo¶æ
Poprawione (mam nadzieje) P

¦niadanie: 2 kromki razowca z margaryn±, tuñczykiem,sosem tatarskim,ogórkiem, p±czek z marmolad± kawa z mlekiem

2¦niadanie: 2 porcje keksu jaglanego z rodzynkami, nektarynka, herbata

Obiad:talerz makaronu z bia³ym serem i podsma¿on± cebulk±

gar¶æ mieszanki studenckiej

Podwieczorek: ga³ka lodów porzeczkowych, miseczka ¶liwek jogurt naturalny, ciasteczko owsiane

KOlacjamlet (z 2 jaj,szpinak,ser ¿ó³ty,pomidor) sa³atka(ogórki konserwowe,¶wie¿e,papryka ) Kromka razowca mam nadzieje ¿e omlet na ma¶le

Po: mama robi racuchy dro¿dzowe ze ¶liwkami,wieæ czekam z niecieprliwosci±

Ocenicie???
Bardzo ³adnie Jest coraz lepiej

Stary 2013-08-19, 19:53   #307
paula684
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 137

Dzisiejsze P z pro¶b± o zerkniêcie

¦. 2 kromki chleba razowego z mas³em, serem bia³ym, szynk± i ogórkiem kiszonym
II¦. 2 kawa³ki szarlotki, kakao na mleku 3.2%
O. Schabowy, ziemniaki, surówka wielowarzywna z oliw±
P. Grahamka (100g) z mas³em: pó³ z serem ¿ó³tym i d¿emem truskawkowym, pó³ z camembertem
2 paski czekolady mlecznej
K. Jajecznica z 2 jaj na mase³ku z szynk± i pomidorkami koktajlowymi, kajzerka z mas³em
A teraz jem paluszki z sezamem
paula684 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 20:38   #308
Reavela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 186

Hej hej nie by³o mnie tydzieñ, ale ju¿ wracam i proszê o dalsz± pomoc, bo ostatnio ¶wietnie mi pomog³y¶cie z jad³ospisami! przez ten tydzieñ by³am na wyje¼dzie, nie mia³am zbyt zbilansowanych posi³ków niestety , ale stara³am siê utrzymywaæ tendencjê redukcyjn±.

Dzisiejsze R

I: owsianka; 5 ³y¿ek p³atków, nies³odzone mleko ry¿owe, dwie ³y¿ki budyniu waniliowego, zbieranina z ogródka; poziomki, maliny, je¿yny, 4 ma³e ¶liwki
II: sa³atka grecka; feta, papryka ¿ó³ta i czerwona, pomidorki koktajlowe, ogórek, sa³ata, oliwki, jogurt grecki z czosnkiem, ³y¿eczka siemienia lnianego, kromka razowca z oliw±
III: dietetyczne leczo (cukinia, pomidory, papryka, indyk), kromka razowca z oliw±
IV: leczo kolejny raz (pyszne )
--> wpad³ wyciskany sok marchew-pomarañcza
V: serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi

do picia: woda, zielona herbata, kilka ³yków kawy z miodem
Reavela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:58   #309
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
MI siê podoba.. Widac, ¿e jesz na luzie Jest i slodko i warzywnie i owocowo Bia³ko te¿ jest... ³adnie
Z tym jedzeniem na luzie to niestety ró¿nie u mnie. Ale siê staram. I dziêkujê za opiniê!

Cytat:
Napisane przez paula684 Poka¿ wiadomo¶æ

P. Grahamka (100g) z mas³em: pó³ z serem ¿ó³tym i d¿emem truskawkowym, pó³ z camembertem
K. Jajecznica z 2 jaj na mase³ku z szynk± i pomidorkami koktajlowymi, kajzerka z mas³em
Paula, mi siê podoba, chocia¿... szczerze mówi±c, mam ochotê pozmieniaæ kolejno¶æ. o.O' ¦niadanie wydaje mi siê za ma³e, 2 kromki razowca to mo¿e byæ kolacja. Niemniej, posi³ki skomponowane ca³kiem ca³kiem.

Cytat:
Napisane przez Reavela Poka¿ wiadomo¶æ
Hej hej nie by³o mnie tydzieñ, ale ju¿ wracam i proszê o dalsz± pomoc, bo ostatnio ¶wietnie mi pomog³y¶cie z jad³ospisami! przez ten tydzieñ by³am na wyje¼dzie, nie mia³am zbyt zbilansowanych posi³ków niestety , ale stara³am siê utrzymywaæ tendencjê redukcyjn±.

Dzisiejsze R

I: owsianka; 5 ³y¿ek p³atków, nies³odzone mleko ry¿owe, dwie ³y¿ki budyniu waniliowego, zbieranina z ogródka; poziomki, maliny, je¿yny, 4 ma³e ¶liwki
II: sa³atka grecka; feta, papryka ¿ó³ta i czerwona, pomidorki koktajlowe, ogórek, sa³ata, oliwki, jogurt grecki z czosnkiem, ³y¿eczka siemienia lnianego, kromka razowca z oliw±
III: dietetyczne leczo (cukinia, pomidory, papryka, indyk), kromka razowca z oliw±
IV: leczo kolejny raz (pyszne )
--> wpad³ wyciskany sok marchew-pomarañcza
V: serek wiejski z pomidorkami koktajlowymi

do picia: woda, zielona herbata, kilka ³yków kawy z miodem
£adnie, chocia¿ brakuje mi pieczywa do kolacji. Ale to tylko z mi³o¶ci do chleba.

My little P:
(Dzisiejsza pogoda nie sprzyja jedzeniu... ja wam to mówiê...)
¦niadanie:
* owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych + 2 ³y¿ki kaszy manny + ok. 250 ml mleka 3.2% + kiwi + gar¶æ rodzynek + trochê migda³ów + kilka ³y¿eczek miodu)
* nutridrink truskawkowy
II ¶niadanie:
* oscypek ma¶lany sztuk jedna (jak ja dawno ich nie jad³am... )
* kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka
* Inka na wodzie + odrobina miodu
Obiad (spo¿ywany poza domem):
* chilli con carne z ry¿em
* sa³atka grecka
* pomidorowa z ry¿em
* kompot
Przyznajê, niewiele zjad³am... ale dobre by³o, tyle wam powiem!
Podwieczorek:
* kajzerka (jakie¶ 50 g) + twaro¿ek czekoladowy
* ok. 200 ml (ma³y kubeczek) gor±cego mleka 3.2% + ³y¿eczka kakao
Kolacja:
* kromka chleba ko³odziej + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka
* sa³atka: 3 ma³e li¶cie sa³aty + 3 pomidorki koktajlowe + ogórek kwaszony + trochê tartego sera + sporo pestek dyni + oliwa
* nutridrink truskawkowy
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-19, 23:53   #310
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Ervisha Poka¿ wiadomo¶æ
U

I owsianka z serkiem wiejskim, malinami, orzechami brazylijskimi i nerkowca

II 3 zrolowane tosty francuskie z domowego wieloziarnistego chleba z czekolad± i sosem wi¶niowym

III Tortilla espanola z kukurydza, pieczarkami, papryk± i mozzarell±

IV sa³atka owocowa (jab³ko, maliny, brzoskwinia, ma³y jogurt naturalny, migda³y)

V Potrawka ry¿owa z soczewic± (30g soczewicy, 20g ry¿u br±zowego, marchewka, seler, pietruszka, koncentrat pomidorowy i przyprawy)
Jej... zabieram, porywam, nie oddam!

Pyta³a¶ mnie ostatnio o inspiracje, a teraz sama mnie zainspirowa³a¶.
Jutro ju¿ nie dam rady, bo muszê parê produktów kupiæ, ale na pewno w najbli¿szym czasie wykorzystam ca³e to menu

Co¶ tam tylko leciutko pokombinujê ¿eby by³o bardziej redukcyjnie i po mojemu
Do ¶niadania dodam jakie¶ jajeczko, do tostów zamiast czekolady dam ricottê, pomidory i ³ososia, do obiadu dorzucê fasolê i jak±¶ surówkê, a kolacjê przygotujê z quinoa i dodam suszonych pomidorów. Lub co¶ w ten deseñ, jeszcze siê zobaczy

PS Twoj± pizzê owsian± te¿ kiedy¶ porwê
DudiBoy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 03:12   #311
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Cytat:
G³owy do gotowania mieæ nie musisz, a nawyki ¿ywieniowe po prostu trzeba sobie wyrobiæ . Fakt, to wymaga czasu i wysi³ku - ale warto!

Ja te¿ czu³am siê ze sob± dobrze nawet, gdy by³am na granicy niedowagi. Widzia³am siê w lustrze i podoba³am siê sobie, ale co z tego, kiedy mimo wszystko psychika le¿a³a i kwicza³a. Ortoreksja, brak cykli, zero libido. Oj nie nie nie, nie warto tak ¿yæ. Zreszt±, ca³e moje otoczenie bez przerwy zwraca³o uwagê na to, ¿e za chudo wygl±dam... Oni nie wal± ¶ciemy, naprawdê. Skoro takie uwagi powtarzaj± siê czêsto wobec Ciebie - co¶ musi w tym byæ.

A Twój jad³ospis niestety znów mi siê nie podoba. Znów ja³owo. Zbyt ma³o bia³ka i t³uszczy. Dlaczego wyrzucasz ¿ó³tka z jajek? ¯e jedyna potrawa z jajek? A jajecznica? Jajko sadzone? Zwyk³e jaja na miêkko lub na twardo? Nie wykrêcaj siê... A jajo to skarbnica sk³adników od¿ywczych. I co masz na celu jedz±c kanapki z samymi warzywami?

Powtórzê siê: nie masz problemu z bogactwem z³o¿onych wêglowodanów, warzyw i owoców w diecie. Z tym jest ok. Ale MUSISZ pamiêtaæ o bia³ku i t³uszczach. Bez tego nie ujedziesz.

A przed swoim facetem nie powinna¶ siê niczego wstydziæ, a tym bardziej jedzenia...
Dziêki za m±dre s³owa

Mo¿e faktycznie powinnam postaraæ siê trochê przytyæ, bo te¿ widzê, ¿e nie wygl±dam dobrze Ale z drugiej strony jedzenie ju¿ teraz jest dla mnie g³ównie problemem (marnowanie czasu, wysi³ku i pieniêdzy) - ca³y czas czekam na wynalezienie tabletek, które mo¿na by po³ykaæ zamiast posi³ków

Co do jajek to mia³am kiedy¶ problemy z cholesterolem, wiêc wolê uwa¿aæ. I niestety naprawdê jajecznica to ju¿ dla mnie haute cusine
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 06:49   #312
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shariana Poka¿ wiadomo¶æ
Paula, mi siê podoba, chocia¿... szczerze mówi±c, mam ochotê pozmieniaæ kolejno¶æ. o.O' ¦niadanie wydaje mi siê za ma³e, 2 kromki razowca to mo¿e byæ kolacja. Niemniej, posi³ki skomponowane ca³kiem ca³kiem.

My little P:
(Dzisiejsza pogoda nie sprzyja jedzeniu... ja wam to mówiê...)
¦niadanie:
* owsianka (3 ³y¿ki p³atków owsianych + 2 ³y¿ki kaszy manny + ok. 250 ml mleka 3.2% + kiwi + gar¶æ rodzynek + trochê migda³ów + kilka ³y¿eczek miodu)
* nutridrink truskawkowy
II ¶niadanie:
* oscypek ma¶lany sztuk jedna (jak ja dawno ich nie jad³am... )
* kromka chleba z ziarnami dyni + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka
* Inka na wodzie + odrobina miodu
Obiad (spo¿ywany poza domem):
* chilli con carne z ry¿em
* sa³atka grecka
* pomidorowa z ry¿em
* kompot
Przyznajê, niewiele zjad³am... ale dobre by³o, tyle wam powiem! mniam! ale czemu 'niewiele zjad³am'?
Podwieczorek:
* kajzerka (jakie¶ 50 g) bu³eczka 50g to jaka¶ torszkê ma³a :P + twaro¿ek czekoladowy
* ok. 200 ml (ma³y kubeczek) gor±cego mleka 3.2% + ³y¿eczka kakao
Kolacja:
* kromka chleba ko³odziej + pasta z suszonych pomidorów + plaster szynki z indyka
* sa³atka: 3 ma³e li¶cie sa³aty + 3 pomidorki koktajlowe + ogórek kwaszony + trochê tartego sera + sporo pestek dyni + oliwa
* nutridrink truskawkowy
Dziêki U mnie to jest tak ¿e ¶niadanie wpycham na si³ê, natomiast po nim jak ju¿ siê rozkrêcê to potrafiê wiêcej je¶æ i je¶æ A u Cb te¿ jest fajnie, choæ jak dla mnie troszkê ma³o, nadrobi³a¶ za to Nutridrnkami. Wcze¶niej te¿ mia³am dietê w nie urozmaicon±, ale stara³am siê nie traktowaæ ich jako posi³ek, tylko pi³am je pomiêdzy jedzeniami. Jednak zrezygnowa³am z nich ze wzglêdów finansowych, niestety
Stary 2013-08-20, 08:19   #313
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka¿ wiadomo¶æ
Jej... zabieram, porywam, nie oddam!

Pyta³a¶ mnie ostatnio o inspiracje, a teraz sama mnie zainspirowa³a¶.
Jutro ju¿ nie dam rady, bo muszê parê produktów kupiæ, ale na pewno w najbli¿szym czasie wykorzystam ca³e to menu

Co¶ tam tylko leciutko pokombinujê ¿eby by³o bardziej redukcyjnie i po mojemu
Do ¶niadania dodam jakie¶ jajeczko, do tostów zamiast czekolady dam ricottê, pomidory i ³ososia, do obiadu dorzucê fasolê i jak±¶ surówkê, a kolacjê przygotujê z quinoa i dodam suszonych pomidorów. Lub co¶ w ten deseñ, jeszcze siê zobaczy

PS Twoj± pizzê owsian± te¿ kiedy¶ porwê
Dziêkujê To mi³e co piszesz... Bardzo cieszê siê, ¿e Ciebie zainspirowa³am A na gorzk± czekoladê ostatnio mam ochotê... Mo¿e mi magnezu brakuje?

Stary 2013-08-20, 08:41   #314
asia093
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

Cze¶æ dziewczyny mo¿na siê do was przy³±czyæ?
Jestem na diecie redukcyjnej od zesz³ego pi±tku i chcê zrzuciæ ok 12 kg. Mog³yby¶cie oceniæ mój wczorajszy jad³ospis?
¦niadanie: owsianka (40 g p³atków owsianych, 200 ml mleka, 1 jab³ko, cynamon)
II ¦niadanie : 2 cienkie kromki domowego chleba razowego z 2 plasterami wêdliny i pomidorem
Obiad: 200g piersi z kurczaka porozbijanej na kotlety i upieczonej na grilu, 1 pomidor i 1 papryka
Kolacja: Roladki z szynki i twaro¿ku z chrzanem (pó³ kostki twarogu ugnie¶c z jogurtem greckim, dodaæ ³y¿kê chrzanu i to zawin±æ w plasterki szynki (ok 130g)
Do tego 2 herbatki pu-erh i 1,5 litra wody i zero podjadania

Zaczynamy odchudzanie!!!

Wzrost : 175
Cel: Pozbyæ siê 10 kg. NA ZAWSZE
70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Zapuszczam w³osy
45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60

Edytowane przez asia093
Czas edycji: 2013-08-20 o 08:43
asia093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:18   #315
beasoleada
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Doda³abym do obiadu gotowanego ziemniaka posypanego pietruszk±, a do kolacji np. chrupkie pieczywo.

Pozdrawiam
beasoleada
www.tygielzdrowia.blogspot.com

Edytowane przez beasoleada
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:21 Powód: brak podpisu
beasoleada jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:11   #316
asia093
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 73

Cytat:
Napisane przez beasoleada Poka¿ wiadomo¶æ
Doda³abym do obiadu gotowanego ziemniaka posypanego pietruszk±, a do kolacji np. chrupkie pieczywo.

Pozdrawiam
beasoleada
www.tygielzdrowia.blogspo t.com
Panicznie wrêcz bojê siê wêglowodanów (pozosta³o¶ci po diecie south beach)

Zaczynamy odchudzanie!!!

Wzrost : 175
Cel: Pozbyæ siê 10 kg. NA ZAWSZE
70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60

Zapuszczam w³osy
45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60
asia093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:13   #317
dafne95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula684 Poka¿ wiadomo¶æ

nie jestem ekspertem,ale wydaje mi siê ¿e nie¿le,tyjesz n tym? je¶li tak to super i nie ma sie do czego przyczepiæ
Stary 2013-08-20, 10:22   #318
Shariana
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 580

Paula, wiem, ¿e trochê ma³o (samego obiadu zjad³am niewiele, bo apetyt mam znikomy w deszczow± pogodê + biorê hormony, które go wrêcz zredukowa³y). To dlatego, ¿e moje P to w sumie U/P. Ca³y czas próbujê rozpracowaæ, jakie jest moje zapotrzebowanie kaloryczne w ogóle - przez dobre parê lat jecha³am na jakim¶ 1200-1400. No i czasami jednak ³apiê siê na strachu przed tyciem, choæ przecie¿ o to chodzi... Moje jedzenie to ci±g³e eksperymenty. Ale s±dzê, ¿e powoli siê uczê.

Asia, wed³ug mnie - bomba! Choæ obiadek trochê ubogi, ja zamiast ziemniaków proponowa³abym pó³ woreczka kaszy. No i na kolacjê kromeczkê ciemnego pieczywa, albo chocia¿ sucharka. Reszta - super.

Edytowane przez Shariana
Czas edycji: 2013-08-20 o 10:28
Shariana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:31   #319
Poa alpina
Zadomowienie

Podczas nocki z kumpel± wpad³y 2 smaczne piwka (o takie: http://www.beerpubs.pl/b2948,Dwa-Smoki) i parê cukierków z Mieszanki Krakowskiej

Ervisha
, dla mnie jedzenie o 5tej rano nie jest problemem, ale po co mam je¶æ wypasione ¶niadanie, skoro zaraz czeka³o mnie ci±g³e przysypianie w poci±gu .

Ostatnio mas³o orzechowe ³±czê prawie z ka¿dym owocem jaki dodajê do owsianki . I póki co, nieustannie siê sprawdza!

Zupy robi Tata

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki za m±dre s³owa

Mo¿e faktycznie powinnam postaraæ siê trochê przytyæ, bo te¿ widzê, ¿e nie wygl±dam dobrze Ale z drugiej strony jedzenie ju¿ teraz jest dla mnie g³ównie problemem (marnowanie czasu, wysi³ku i pieniêdzy) - ca³y czas czekam na wynalezienie tabletek, które mo¿na by po³ykaæ zamiast posi³ków

Co do jajek to mia³am kiedy¶ problemy z cholesterolem, wiêc wolê uwa¿aæ. I niestety naprawdê jajecznica to ju¿ dla mnie haute cusine
Jedzenie to dla Ciebie marnowanie czasu, wysi³ku i pieniêdzy? Wola³aby¶ zast±piæ je tabletkami? Wspó³czujê Ci... To dla mnie straszne, nie wyobra¿am sobie czego¶ takiego. Dla mnie jedzenie to ogromna przyjemno¶æ. Czerpiê wielk± rado¶æ z odkrywania nowych smaków i z delektowania siê tak¿e tymi ju¿ znanymi. Jedzenie to w pewien sposób moja pasja, choæ nie potrafiê gotowaæ. Dobre ¿arcie jest u mnie w czo³ówce najprzyjemniejszych rzeczy na ¶wiecie. Chyba masz w sobie jak±¶ ogromn± blokadê... To naprawdê smutne!

U mnie kilka kilogramów w górê zrobi³o ogromn± ró¿nicê. Kiedy jeszcze do tego wymodelowa³am siê nieco æwiczeniami - ju¿ nikt siê nie czepia, ¿e co¶ nie tak jest z moim cia³em (a wrêcz przeciwnie).

Jajo prócz cholesterolu zawiera te¿ bardzo du¿± ilo¶æ nienasyconych kwasów t³uszczowych, wiêc ewentualny negatywny wp³yw cholesterolu jest tak na dobr± sprawê równowa¿ony... Demonizowanie jaj ze wzglêdu na cholesterol jest nies³uszne i ju¿ dawno ta teoria zosta³a zdementowana przez naukowców. Do problemów z cholesterolem przyczynia siê milion innych rzeczy, a nie bogu ducha winne jajka, które s± jednym z najbardziej warto¶ciowych produktów spo¿ywczych, jakie mo¿na sobie wyobraziæ. Ja ze wzglêdu na zaburzenia w poprawnym funkcjonowaniu uk³adu podwzgórze-przysadka-jajnik mam nieco podwy¿szony cholesterol, ale nawet nie przysz³o mi przez my¶l, ¿eby ograniczaæ przez to jajka. Kiedy¶ ba³am siê jajek tak jak Ty i m.in. przez to doprowadzi³am siebie do braków naturalnych cykli. My¶la³am, ¿e ujadê na warzywach, owocach, kaszy i chudym miêsku - ale tak siê nie da.

Cytat:
Napisane przez asia093 Poka¿ wiadomo¶æ
Panicznie wrêcz bojê siê wêglowodanów (pozosta³o¶ci po diecie south beach)
No to postaraj siê, ¿eby przestaæ siê ich baæ . To nie potwór.

Stary 2013-08-20, 13:38   #320
annaona
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Mam ma³y problem otó¿ ostatnio chodzê ci±gle g³odna wcze¶niej na takim jedzonku nie by³am g³odna a tera jad³abym co 2 godziny

MOJE R w str U
na czczo -³y¿eczka oliwy z oliwek z bazyli± i kilkoma kroplami cytryny;
I; OWSIANKA- 40 gram p³atków owsianych gotowanych na wodzie plus 2 lyzkach mleka,gruby plaster twarogu pó³t³ustego,2 ly¿ki jogurtu greckiego,ly¿ka otrêbów ¿ytnich,cynamon,pó³ jab³ka; kawa parzona z mlekiem bez cukruczasami wpadnie kratka czeko b±d¼ herbatnik owsiany, kapsulka cla z zielon± herbat±;
II;tuñczyk w sosie wlasnym z cebulk± i pomidorem,druga polowa jab³ka;
III;warzywa na patelnie po w³osku ok 450 gram +piers z kurczaka gotowana tak ok 100 g;
IV; zazwyczaj serek wiejski i warzywa dowolne plus ly¿eczka slonecznika;;

pieczywo jem razowe-pe³noziarniste na drugie ¶niadanie tak ok 3 -4 razy w tygodni z warzywami i wêdlin± b±d¼ serami, obiady nie zawsze takie same np wczoraj jad³am barszcz bia³y+pó³tora jaja na twardo i 2 ma³e ziemniaczki; Ruchu mam nie wiele ostatnio..hm zastanawia mnie ci±g³a chêæ na jedzenie..a mo¿e to s± konsekwencje tego,i¿ przez 2 tyg jad³am ma³o bo bylam na wyje¼dzie w górach i ca³e dnie by³am na wycieczkach ichodzi³am i chodzi³am i teraz organizm próbuje to nadrobiæ??? Ale jak zjadam wiecej w ciagu dnia tak aby nie czuc g³odu ale zdrowo to brzuch mi wywala jak pi³eczke.. boje sie trochê ze teraz przybiore na wadze :9 mo¿e mi ktos doradzi ?? proszê:pros i:
annaona jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 13:58   #321
paula684
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dafne95 Poka¿ wiadomo¶æ
nie jestem ekspertem,ale wydaje mi siê ¿e nie¿le,tyjesz n tym? je¶li tak to super i nie ma sie do czego przyczepiæ
Dziêkujê Tak, tyjê na tym. Powoli ale tyjê
Stary 2013-08-20, 16:42   #322
Poa alpina
Zadomowienie

Dzisiejsze U bêdzie takie:

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z: borówkami amerykañskimi, serkiem homo i mas³em orzechowym crunchy
II 3 ma³e kromki razowca z serem camembert / serkiem cebulowym; pomidor malinowy, sa³ata
Pump It Up! The Ultimate Dance Workout
III Pier¶ z kurczaka sma¿ona bez t³uszczu, kasza jaglana z mas³em, sa³atka z cukinii i kolorowych papryk
IV 2 kostki ciemnej czekolady z karmelem, p³atkami kukurydzianymi i olejkiem miêtowym; brzoskwinia
V Jajecznica z 2 jaj na oliwie z rzodkiewkami i estragonem

Do picia: woda ¼ródlana, 2x czarna kawa, herbaty: 2x zielona, owocowa, zio³owa.

Stary 2013-08-20, 16:51   #323
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Cytat:
Jedzenie to dla Ciebie marnowanie czasu, wysi³ku i pieniêdzy? Wola³aby¶ zast±piæ je tabletkami? Wspó³czujê Ci... To dla mnie straszne, nie wyobra¿am sobie czego¶ takiego. Dla mnie jedzenie to ogromna przyjemno¶æ. Czerpiê wielk± rado¶æ z odkrywania nowych smaków i z delektowania siê tak¿e tymi ju¿ znanymi. Jedzenie to w pewien sposób moja pasja, choæ nie potrafiê gotowaæ. Dobre ¿arcie jest u mnie w czo³ówce najprzyjemniejszych rzeczy na ¶wiecie. Chyba masz w sobie jak±¶ ogromn± blokadê... To naprawdê smutne!

U mnie kilka kilogramów w górê zrobi³o ogromn± ró¿nicê. Kiedy jeszcze do tego wymodelowa³am siê nieco æwiczeniami - ju¿ nikt siê nie czepia, ¿e co¶ nie tak jest z moim cia³em (a wrêcz przeciwnie).

Jajo prócz cholesterolu zawiera te¿ bardzo du¿± ilo¶æ nienasyconych kwasów t³uszczowych, wiêc ewentualny negatywny wp³yw cholesterolu jest tak na dobr± sprawê równowa¿ony... Demonizowanie jaj ze wzglêdu na cholesterol jest nies³uszne i ju¿ dawno ta teoria zosta³a zdementowana przez naukowców. Do problemów z cholesterolem przyczynia siê milion innych rzeczy, a nie bogu ducha winne jajka, które s± jednym z najbardziej warto¶ciowych produktów spo¿ywczych, jakie mo¿na sobie wyobraziæ. Ja ze wzglêdu na zaburzenia w poprawnym funkcjonowaniu uk³adu podwzgórze-przysadka-jajnik mam nieco podwy¿szony cholesterol, ale nawet nie przysz³o mi przez my¶l, ¿eby ograniczaæ przez to jajka. Kiedy¶ ba³am siê jajek tak jak Ty i m.in. przez to doprowadzi³am siebie do braków naturalnych cykli. My¶la³am, ¿e ujadê na warzywach, owocach, kaszy i chudym miêsku - ale tak siê nie da.

Chodzi o to, ¿e mam teraz do¶æ pracowity okres i konieczno¶æ zjedzenia czego¶ (i to jeszcze kilka razy dziennie) jest po prostu dodatkowym problemem, zw³aszcza je¶li ³±czy siê z zakupami/gotowaniem/zmywaniem etc ale póki kto¶ nie wymy¶li tych cudownych pigu³ek to faktycznie muszê postaraæ siê poprawiæ nieco swoje nawyki ¿ywieniowe...

U/P*
I (7.45): manna z po³ow± nektarynki, 100g malin i ³y¿k± mieszanki bakaliowej
II (11.00): jogurt naturalny z 15g musli sante, ¶liwka, ciasteczko kruche, kawa z mlekiem
III (14.00): makaron z malinami
IV(17.00): nektarynka, kawa z mlekiem
V(19.00): kromka chleba ciemnego z twaro¿kiem, kromka chleba ciemnego z rzodkiewk±, marchewka

* dosz³am do wniosku, ¿e mo¿e faktycznie przyda siê na pocz±tek te 1-2kg dla poprawy wygl±du i zdrowia (@ mam ju¿ od dawna tylko dziêki hormonom a siostra ci±gle mnie straszy osteoporoz± i innymi z³ymi skutkami niedowagi)

Policzy³am sobie z ciekawo¶ci zapotrzebowanie kaloryczne i mam BMR 1230kcal - w moich jad³ospisach na pewno jest o wiele wiêcej, wiêc jakim cudem nie tyjê?
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 17:27   #324
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SybilVane Poka¿ wiadomo¶æ

Chodzi o to, ¿e mam teraz do¶æ pracowity okres i konieczno¶æ zjedzenia czego¶ (i to jeszcze kilka razy dziennie) jest po prostu dodatkowym problemem, zw³aszcza je¶li ³±czy siê z zakupami/gotowaniem/zmywaniem etc ale póki kto¶ nie wymy¶li tych cudownych pigu³ek to faktycznie muszê postaraæ siê poprawiæ nieco swoje nawyki ¿ywieniowe...

U/P*
I (7.45): manna z po³ow± nektarynki, 100g malin i ³y¿k± mieszanki bakaliowej
II (11.00): jogurt naturalny z 15g musli sante, ¶liwka, ciasteczko kruche, kawa z mlekiem
III (14.00): makaron z malinami
IV(17.00): nektarynka, kawa z mlekiem
V(19.00): kromka chleba ciemnego z twaro¿kiem, kromka chleba ciemnego z rzodkiewk±, marchewka

* dosz³am do wniosku, ¿e mo¿e faktycznie przyda siê na pocz±tek te 1-2kg dla poprawy wygl±du i zdrowia (@ mam ju¿ od dawna tylko dziêki hormonom a siostra ci±gle mnie straszy osteoporoz± i innymi z³ymi skutkami niedowagi)

Policzy³am sobie z ciekawo¶ci zapotrzebowanie kaloryczne i mam BMR 1230kcal - w moich jad³ospisach na pewno jest o wiele wiêcej, wiêc jakim cudem nie tyjê?
Potraktuj posi³ek jako zas³u¿on± przerwê w nat³oku obowi±zków. Czerp rado¶æ ze smakowania i miej pozytywne nastawienie - od¿ywiasz organizm od ¶rodka i dziêki temu masz si³ê, by dalej pracowaæ. Potraktuj jedzenie jak relaks, chwilê dla siebie...

BMR to jest minimalne zapotrzebowanie kaloryczne - konieczne, aby w ogóle utrzymaæ jakikolwiek metabolizm gdyby¶ le¿a³a plackiem ca³y dzieñ i nic nie robi³a! Wspó³czynnik BMR ró¿ni siê o wieeeele od tego, ile tak naprawdê powinni¶my dostarczyæ sobie energii. Ja mam BMR prawie 1500 kcal, a ¿eby utrzymaæ masê cia³a powinnam dziennie zjadaæ niemal 2400 kcal... Nic wiêc dziwnego, ¿e nie tyjesz .

Ja te¿ mam cykle dziêki hormonom, ale teraz odstawi³am tabletki po kolejnej rocznej kuracji i czekam, czy przyjdzie naturalny okres... Warto zrobiæ densytometriê, czyli badanie gêsto¶ci ko¶ci - ono poka¿e Ci, czy jeste¶ zagro¿ona osteoporoz±. Ja mia³am robione 2 razy.

A przytycie 1 kg to nic - u kobiet takie ró¿nice w masie cia³a mo¿na dostrzec nawet w ci±gu jednej doby :P

A u Ciebie znowu sam b³onnik i witaminki. Twaro¿ek jako jedyne ¼ród³o bia³ka (jogurtu to nawet nie liczê). Brzydko! To nie jest jad³ospis na P, a nawet na U! Ba, to nawet nie jest zdrowa redukcja...

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2013-08-20 o 17:28
Stary 2013-08-20, 17:56   #325
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

R
  1. jasna bu³ka, ser ¿ó³ty, kabanos z grilla z keczupem, 2 pomidory, szynka wiejska, jab³ko
  2. grahamka, sk³ad jak wy¿ej, kilka plastrów polêdwicy sopockiej, maliny
  3. pa³ka kurczaka zapiekana w folii, sa³atka : feta (minimalnie!), rukola, groszek, kukurydza, pomidory, cebula, czosnek, kapary, papryki kolorowe
  4. jajko na miêkko

rzucicie na to okiem?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 18:43   #326
dafne95
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Poka¿ wiadomo¶æ
R
  1. jasna bu³ka, ser ¿ó³ty, kabanos z grilla z keczupem, 2 pomidory, szynka wiejska, jab³ko
  2. grahamka, sk³ad jak wy¿ej, kilka plastrów polêdwicy sopockiej, maliny
  3. pa³ka kurczaka zapiekana w folii, sa³atka : feta (minimalnie!), rukola, groszek, kukurydza, pomidory, cebula, czosnek, kapary, papryki kolorowe
  4. jajko na miêkko

rzucicie na to okiem?
i nie jeste¶ g³odna???????? bardzo ma³o,brakuje wêglowodanów, ja osobiscie nie da³abym rady na takim jad³ospisie chodzic,ale je¶li Tobie to wystarcza....

Moje P

¦niadanie: 4 du¿e racuchy ze ¶liwkami posypane cukrem pudrem, latte na mleku

2 ¦niadanie: jogurt naturalny z muesli,gar¶ci± mieszanki studenckiej,³y¿k± miodu rzepakowego

Obiad:stek z ³ososia pieczony w foli,pó³ woreczka ry¿u,sa³atka z pomidorów,papryki,¶mietan y

Podwieczorek: porcja keksu jaglanego,2 ga³ki lodów ¶mietankowo,nugatowych,

pasek czekolady mlecznej

Kolacja 2 tosty z serem,pomidorem, brzoskwinia

herbaty,sok,woda

I jak????

Edytowane przez dafne95
Czas edycji: 2013-08-20 o 18:44
Stary 2013-08-20, 19:19   #327
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Cytat:
Mog³abym o sobie napisaæ s³owo w s³owo to samo Kocham jedzenie, niestety dopiero teraz uczê siê m±drze z niego korzystaæ

Dzisiejsze R chyba raczej jak U - wysz³o trochê lu¼niej ni¿ chcia³am, ale za to jakie pyszno¶ci by³y I ciê¿ki dzieñ, musia³am sobie zrekompensowaæ...

1. Placek owsiany z makiem, siemieniem lnianym, ³y¿eczk± miodu, serkiem homo (pyyyycha! na pewno bêdê robiæ czê¶ciej); 3 ¶liwki, brzoskwinia
2. pó³ kostki twaro¿ku z jogurtem greckim z p³atkami migda³ów i wiórkami kokosowymi (znowu: pyyyycha! kocham wiórki kokosowe i dosypujê do wszystkiego :P), brzoskwinia. To ten twaro¿ek z wczoraj, bo wczoraj po Waszych komentarzach zjad³am jajka z pomidorem na kolacjê.
3. Sa³atka: kurczak w sezamie z wczorajszego obiadu, sa³ata, pomidor, odrobina ry¿u br±zowego (ze dwa lub trzy widelce, tyle co synek zostawi³ wczoraj z obiadu), czosnek, jogurt grecki
4. Nale¶niki: jeden z ³ososiem i mozzarell± (znów: jakie to by³o dobre! jutro na drugie ¶niadanie te¿ sobie takiego zrobiê, bo wszystko mi jeszcze zosta³o :P), drugi z serkiem homo, borówk± amerykañsk± i kokosem (i ten te¿ by³ pyszny ) i jeszcze pó³ dojad³am po synku z serem ¿ó³tym i ³ososiem
I po obiedzie jeszcze dwie kostki czekolady mlecznej (to ta rekompensata)
5. pó³ du¿ego jogurtu greckiego, grillowana ¿ó³ta cukinia

Za du¿o, prawda? I wiem, ¿e warzyw ma³o, pewnie lepiej by by³o do twaro¿ku z 2 warzywo zamiast tej brzoskwini, ale ona tak pasowa³a...

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:33   #328
paula684
Wtajemniczenie

Dzisiejsze P:

¦. 2 kromki chleba z ziarnami z Nutell±, pomarañczka
II¦. Bu³ka (100g) z mas³em, serem ¿ó³tym, szynk±, pomidorem i ogórkiem, Kubu¶ malinowy
O. Woreczek kaszy jêczmiennej, gulasz wieprzowy, surówka z cukinii
deser: Paula waniliowa, pasek czekolady mlecznej, cappucino
P. Bu³ka z ziarnami (100g), jogurt Jogobella ze zbo¿ami
K. Porcja sa³atki jarzynowej z majonezem, 2 kromki chleba z ziarnami z mas³em
A teraz zjad³am Laysy zielona cebulka, ehh...

I jak?
Stary 2013-08-20, 19:58   #329
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 319

Dzisiejsze U:

I: kasza jaglana z brzoskwiniami, cynamonem, migda³ami i owsiank±;
II: kromka razowca z d¿emem dyniowym w³asnej roboty;
III: zupa koperkowa z ry¿em; na drugie kasza gryczana zapiekana z kurkami, cebul±, pestkami s³onecznika i mozarell±; pomidory ze ¶wie¿ym oregano;
IV: kilka brzoskwiñ, jogurt naturalny z daktylami, kawa z mlekiem;
V: kromka chlebka jaglanego w³asnego wypieku z past± cebulow± i pomidorem; smoothie z buraczka i pomarañczy z ³y¿k± siemienia lnianego.
Stary 2013-08-20, 20:04   #330
hanna_banana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 15

Dzisiejsze U w wy¶mienitym humorze
I Kajzerka na pó³ z mas³em, 1 po³owa z serem ¿ó³tym, 2 z polêdwic± sopock±. kostka twarogu ma¶lankowego z miodem
II Pomidorowa z ry¿em i kurczakiem
III Gulasz wo³owy z makaronem (¶widerki), mizeria ze ¶mietan± 18%
w tym momencie dosta³am @!!!!!!!!!!!!! tak siê cieszê od paru dni mia³am typowe objawy przedmiesi±czkowe ale nie chcia³am zapeszaæ. ale siê uda³o!
Sernik na zimno z galaretk± owocow± i borówkami
IV bu³ka z ziarenkami z lidla przekrojona na 3 czê¶ci, wszystkie z mas³em, 1 z wêdlin±, 1 z serkiem kanapkowym, 1 z nutell±.
w ci±gu dnia wpad³ s³onecznik
do picia tylko woda- ostatnio nie mam na nic ochoty do picia
oprócz tego suplementy- wiesio³ek, ¿elazo, belissa sun
pozdrawiam

Edytowane przez hanna_banana
Czas edycji: 2013-08-20 o 20:08
hanna_banana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.