|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dziwni współlokatorzy i ich nawyki- wątek ku śmiechowi
candycotton, no to grubo. ludzie zrobią wszystko żeby małym kosztem się dorobić albo zaoszczędzić. Potem się to odbija... :/
Co do dziwnych nawyków mój lokator notorycznie zostawia papier toaletowy na pralce na przeciwko ubikacji. W sensie rolkę papieru. Nie mam pojęcia dlaczego bo po prawej stronie siedząc na kibelku jest specjalne miejsce żeby móc go powiesić... nie rozumiem :P |
|
|
|
#3242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Odbija bo umowa miedzy nami to pic w tym momencie, jest niewazna bo niemozna jej przedstawic przed zadnym sądem. A powiedz mi prosze gdzie wynajmujesz i za ile? Ciekawa jestem jak to u nas wyglada. |
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Dziwni współlokatorzy i ich nawyki- wątek ku śmiechowi
Cytat:
inni właściciele z kolei były tak ufni, że przez cały rok akademicki nie spytali nas o personalia i zwracali się do nas per chłopak i dziewczyna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3245 |
|
Raczkowanie
|
Mnie bardzo irytował chłopak współlokatorki, który przyjechał na kilka dni. Chodzę do pracy na 8 lub 9 rano, on mógł się byczyć cały dzień. Mimo to wstawał codziennie o godzinie 6.30/7 rano i sprzątał gruntownie całe mieszkanie. Abstrahując już od tego, że nie było brudno, to kiedy ja chciałam zrobić śniadanie, on mył kuchenkę...kiedy chciałam wziąć prysznic, on moczył w wannie dywanik z przedpokoju. Poprosiłam go, żeby w miarę szybko ten dywanik wyjął, bo ja muszę wziąć prysznic (na dodatek były wtedy te straszne upały) a idę do pracy i nie mam za wiele czasu. Wyjął po kilku godzinach i słyszałam jak następnego dnia opowiada dziewczynie, że chyba go nie lubię, bo robię jakieś dziwne afery i nie wiadomo w ogóle o co mi chodzi
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:Wyposażenie pokoju obok: ona i on, para. Wyposażenie pomieszczenia z sedesem: wiadomo - sedes, nad sedesem półeczka, na półeczce dwie rolki papieru - jedna nasza, druga ich. "Ona" zostawiła kiedyś na półeczce zużyty tampon, leżał tam parę godzin, zanim w końcu któreś z "nich" postanowiło to sprzątnąć. Ok, zdarza się - dziewczyna zapomniała, wyszła z domu...Jednak nic nie przebije ostatniej "niespodzianki" na półce, tym razem artefakt należał najprawdopodobniej do "niego" - skrawek UŻYTEGO papieru, po "dwójeczce" : . |
|
|
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
irene adler, a co na to ta dziewczyna?
|
|
|
|
#3249 |
|
Raczkowanie
|
Współlokatorka się nie przejęła i powiedziała chłopakowi, że tylko mu się wydaje (chociaż ja typa po tych porannych ekscesach z myciem na serio nie lubię
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bym , na bank
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
Czytam, czytam u uwierzyć nie mogę
W zeszłym roku przyjechał do mnie przyjaciel ze swoją dziewczyną. Jej nie znałam, ale nastawiona byłam pozytywnie. Dziewczyna przywiozła mi prezent, kosmetyki, bo wiedziała że prowadzę bloga. Miło z jej strony, bardzo się cieszyłam. Do czasu. Kosmetyki były używane, brakowało aplikatorów itp. Przemilczałam. ![]() Laska spała w moim pokoju, tak mi usyfiła podłogę, że domyć nie mogłam. Brała moje rzeczy bez pytania (a jestem mega przewrażliwiona na tym punkcie), np. szczotkę do włosów, i czesała nią mega przetłuszczone włosy... Wychodziliśmy z domu: moi rodzice, ja z TŻ, przyjaciel wszyscy ładnie odstawieni, a laska co? Założyła sukienkę, na to czarny sweterek, który wyglądał jakby psu z gardła wyciągnięty. I cały w biało-srebrnym futrze mojej ślicznej kocicy ![]() Tuż przed wyjazdem, laska kazała sobie zrobić herbatę, bo zimno na dworze, itp. Był cały cyrk z wybieraniem smaku tylko po to, aby kubek z parującym napojem stał przez godzinę na stole, a ona tylko upiła łyczek. Miała ode mnie pojechać jeszcze odwiedzić jeszcze jedną znajomą, miała jechać do niej na noc. Umówiły się na konkretną godzinę, i dopiero gdy koleżanka pół godziny po umówionej porze zaczęła do niej pisać gdzie jest, ta jej odmówiła... ![]() Generalnie wesoło było z tą dziewczyną, była tylko kilka dni, a takich ciekawostek o niej jest sporo. Na szczęście przyjaciel już z nią nie jest... Biedny by się męczył przy niej, bo on ma zupełnie inny charakter
|
|
|
|
#3252 |
|
.
|
czyli krótki kaszel był
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
Para z którą mieszkam jak robi pranie, to każde z nich oddzielnie pomimo tego, że są ze sobą prawie 3 lata, śpią ze sobą itp
i tak, najpierw ona pierze pięć majtek, dwie koszulki i sweterek, a później po 3 dniach (bo pranie to musi swoje odstać) on pierze swoje. Czy ja przesadzam? o.O Tak się robi? Czy ludzie w związkach piorą osobno swoje rzeczy? ![]() Tak samo jest z np. masłem, jak ona kupi lepsze a on gorsze, to każde je swoje
|
|
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do masła- ja dla siebie kupuję masło, mój facet zazwyczaj margarynę, ale tylko dlatego, że jemu nie chce się czekać, aż masło zmięknie
|
|
|
|
|
#3256 |
|
na przekór do celu
|
Co do masła/margaryny to ok, jeśli są inne - można po prostu nie lubić czegoś, co lubi nasza druga połówka.
I może chcą po prostu być dokładnie ze sobą rozliczeni, ja też staram się dzielić kosztami z TŻ-em po połowie, z tym, że po prostu oddaję mu pół kwoty za zakupy, wiadomo parę złotych będzie za dużo lub za mało, jednak aż tak szczegółowi nie jesteśmy, ale może wspomniana wyżej para jest ![]() Pranie mnie jeszcze mniej dziwi, przynajmniej na etapie chłopak-dziewczyna (nie mówię, że tak powinno się robić, ja od pierwszych dni mieszkania z TŻ-em wspólnie robiłam pranie).
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
Szkoda,że sąsiadów/ współlokatorów nie zawsze się wybiera..
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, że interesowanie się czyimś praniem jest co najmniej dziwne
|
|
|
|
#3259 |
|
Raczkowanie
|
Mi się teraz wszyscy powyprowadzali, więc od października będę miała 3 obce nowe osoby. Ciekawe cóż to będą za gamonie.
|
|
|
|
#3260 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Pocieszeniem będzie fakt, że w listopadzie to ja się wyprowadzę
|
|
|
#3261 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dziwni współlokatorzy i ich nawyki- wątek ku śmiechowi
Z tym praniem to dziwne i nieekonomiczne. Nie trzeba sie specjalnie interesowac, zeby takie rzeczy zauwazyc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkasz kimś, dzielisz z tym kimś łazienkę - chcąc nie chcąc zaczynasz zauważać po jakimś czasie różne rzeczy u tych osób. Nie musisz się tym interesować, by to zauważyć
|
|
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi nie chodzi o to. Jasne, że to się zauważa. Ale po co się tak tym interesować aby o tym myśleć jakie to dziwne i dawać wpisy na forum. No nie rozumiem tego trochę, to przecież nic takiego.
|
|
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy ma inne nawyki - jednym może to się wydawać dziwne na tyle żeby o tym mówić/pisać, a komuś innemu będzie to obojętne
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3266 |
|
Raczkowanie
|
co do prania...
moja współlokatorka była straszliwie zła co tydzień, ponieważ jak robiłam pranie to dorzucał się zawsze mój chłopak, który mieszkał kilka akademików dalej. u niego bardzo ciężko z pralniami, a ja i tak nigdy nie miałam pełnej pralki. przynosił swoje rzeczy jakieś 10min przed praniem, szliśmy sobie do pralni, a po praniu wieszałam sobie na suszarce w pokoju nasze rzeczy czyściutkie i pachnące miłym płynem do płukania, następnego dnia prasowałam i oddawałam (suszenie w pokoju było z góry ustalone - i ona i ja tak robiłyśmy). a potem zawsze była wojna, że jej nie pasuje że rzeczy mojego chłopaka wiszą w pokoju. i tak sobie myślę w czym to może komuś przeszkadzać? miałyście taką sytuację? te wojny już są męczące powoli..
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() A propos, miałam współlokatorkę, która brudne rzeczy zamiast do kosza na brudy wrzucała od razu do pralki, więc jak chciałam zrobić pranie swoich, to musiałam jej te brudne gacie wykładać z pralki ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#3269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Ha ha ha ha ha
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;42401663]Nie w jej tylko w ich wspólnym
Może po prostu chodzi o to, że te rzeczy zajmuja miejsce? W małym pokoju w akademiku wszystko potrafi przeszkadzać, jak pomieszczenie jest wielkości pudełka zapałek.[/QUOTE]Aaa, nie skumałam, że one też mieszkają w akademiku
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

:
. 

miałyście taką sytuację? te wojny już są męczące powoli..