|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ba i mojego szpitala!
|
|
|
|
|
#544 |
|
Zadomowienie
|
Baja trzymaj się! Ciekawe czy córcia poczeka na tatusia
![]() Mam do dOOpy nastrój, więc spadam, typowe pms..... ![]() Trzymajta się dziewczyny!
|
#545 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Takie i ja mam przeczucie wlasnie. Nie wiem czemu a tak czuje. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy z mężem na zakupach w Auchan i kupilam sobie fajne portki takie gumowate, wygladaja jak jeansy, byly dwa kolory, granatowe i takie ciemne. Wzielam ciemne. Raptem 33 zł to szkoda bylo nie brac. Przydadza mi sie takie, bo juz sie w swoje tylko jedne mieszcze i to takie ktore kupilam juz w ciazy. A tak to w sukience chodze.
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
poczeka, nie bedzie taka wredna
tym bardziej ze postraszyli mnie dzis ze jak rozwarcie poszlo na 4 cm to ide na porodowke, ale na szczescie nadal 3 cm wiec powiedzialam ze chce do domu ![]() dzieki czemu odwiedzilam dzis kooocura i Marcelka elunka, co do zbednych rzeczy,to ciezko w sumie napisac, ja mialam bardzo okrojona liste, bo sporo rzeczy zostalo mi po Blance. no nie wiem, np dla mnie zbedna jest posciel na sam poczatek bo koldre i poduszke uzywasz dopiero kolo 12-24 miesiecy, tzn kolderka kolo roku a poduszka kolo 2 lat. jakies posciele do wozka tez bez sensu rzecz. kurde ciezko mi napisac z glowy co u nas okazalo sie zbedne, jak widze liste to wiem co potrzebne a co nie
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cebulova a ja mysle ze u ciebie bedzie chlopaczek. Obys z ta waga maluszka miala racje
Kwicia trzymam kciuki zeby sniezynki wytrwaly Kiedy mozesz zatestowac? Bajka jak dlugo chodzisz juz z rozwarciem? Boje sie ze z mojego 1,5cm wkrotce zrobi sie wieksze... |
|
|
|
#548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff jestem
![]() Sophia - to sa pieluchy babydrema na 2-5 kg. Mój ma prawie 5 kg już i wszystko przecieka. Przez pierwszy miesiąc używałam 1 i poszło sporo. No, ale to zależy jakie duże urodzi się dziecko. Linka- 1.4000 to trochę dużo....raczej wykupie z 10 h i będę próbować bo mnie nie stać na cały kurs... Pszczoua - mnie straszyli, że dziecko kolos będzie a mały urodził się średniaczek Bajka - mój śpi pod kołderką....... |
|
|
|
#550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale coż...skoro mnie prosił to postaram się spełnić jego wolę..w koncu bardzo pzystojny facet z niego ![]() ![]() ciąża na dobre Ci wyjdzie...obedziesz się w chodzeniu w kiecach Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrowiej Mała, bo niezły zestaw Ci się przypałętał Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Julek jeszcze ma troszkę czasu, podrośnie. Ja wazyłam tyle samo, jak się rodziłam a zdrowa jak ryba i kawał baby teraz ze mne ![]()
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Dziewczyny, dziekuje za dobre slowa
|
|
|
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a sie zbytnio nie oszczedzalam.toz nie napisalam ze dziec nie moze spac pod koldra ![]() Marcelo spi ? mowilam ze mam grzeczne dziecko kurde, mialam lezec i pachniec, ale jutro musze jechac do agaty umowic sie na odbior naroznika a w srode ide na rzesy w czwartek wraca tz wiec moge rodzic
|
|
|
|
|
#554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja myślę, że zanim Ty urodzisz to ja osiwieję... niech ten mąż przyjeżdża i niech się Mała już rodzi, bo dla mnie to za wiele. 3 cm rozwarcia, a Ty na kawę jeździsz, no i jeszcze ten narożnik, i ta wizyta u kosmetyczki... Kobieto oddaj mi trochę swojego luzu
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty sobie na rzęsy idziesz chyba to nie na moje nerwy
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2013-08-19 o 21:23 |
|
|
|
|
#557 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale cieszę się z tego, bo by mnie chyba szlag trafił z takim zestawem ..Cytat:
![]() Cytat:
![]() Okazuje się, że nie było to zatrucie ino jakiś wirus, bo dziś mamę dopadło to samo .. ale ja już w porządku. Tylko dziś zapomniałam o jedzeniu z tego wszystkiego, więc miałam 2 dni diety hehe, dziś od rana na serku danio i parówce, zaraz będę pałaszować jakąś kolację. Ale miałam też dzień pełen wrażeń w klubie napiszę co nieco ![]() Aa, a alergii na co dzień nie leczę, ona mnie dopada w szczególnych okolicznościach, no i właśnie to takie były normalnie niczego nie potrzebuję, ale mam stwierdzoną silną alergię na kilka rzeczy no i astmę nawet, ona się objawia raz na czas i wtedy kupuję leki wziewne i biorę doraźnie. Wolę tak niż się szprycować non stop ..Cytat:
teraz muszę nadrobić z jedzeniem hehe ![]() No i co tam jeszcze .. robi nam się wątek mamusiowy pomału, więc nie mam nic do powiedzenia w tych tematach, podczytuję Was i kibicuję, ja mam na razie coś innego na głowie, może właśnie tego potrzebuję Teraz trzymam kciuki zwłaszcza za Santi i Kwicię, żeby to było TO i na całe 9 m-cy, za Pszczouę, żeby maleństwo rosło no ale oczywiście za wszystkie staraczki i mamusie też
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-08-19 o 21:34 |
|||||
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a luz... eee to przykrywka na serio sie stresuje, tym bardziej ze jestem sama teraz a dzis na slowo porodowka zrobilo mi sie niedobrze ale co zrobic, naturalna kolej rzeczy, weszlo to i wyjsc musi
|
||
|
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostane opis w środę w łapę to się z Tobą skonsultuję moj lekarzu Też zaczynam się dziwnie czuć na wątku - bo wiekszość to mamusie... |
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwyżej zostaniemy wątkowymi ciotkami, przynajmniej będziemy miały dużo "siostrzeńców"
|
|
#561 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
rozmiar 2 jest od 3 do 6 kg i ja na 2 przeszłam jak Tymek miał z miesiąc. Dwójek Dada biedronkowych zużyłam 3 paczki po 78 szt każda i teraz jedziemy 3 ;-)Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziewczyny nie mogłam spać,słabo mi z nerwów.Od razu mi cukier rano podskoczył
|
|
|
#563 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Iza trzymam kciuki ![]() dzisiaj u nas ponuro i deszczowo, do tego się nie wyspałam mam nadzieję, że u Was lepiej
|
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
![]() Lecę do pracy
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Iza kciuki zacisniete.
Ale mialam noc. Nie moglam zasnac do 1, a potem i tak 2 razy wstawanie na siku, a od 6:45 nie spie, bo mierzenie cisnienia. Jestem jak zombi, mam nadzieje, ze uda mi sie zdrzemnac w ciagu dnia....
|
#566 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja,
pszczoua trzymam kciuki za twoje maleństwo tak mocno, że aż zbielały. Maru ja wiedziała, że się leniuchujesz ![]() Trzymam kciuki za wizyty! Iza ![]() Mnie w nocy obudził ból jajnika, często je miewam ale takiego to nawet przy torbieli nie miałam - oczywiście już sobie wkręcam pozamaciczną... Przewertowałam swoje posty tu i na bocianie z czasu poprzedniego transferu, coby porównać i doszłam do wniosku, że jedyna różnica to plamienia - teraz ich nie mam - może to dobrze? Ogólnie rzecz biorąc ciążowo nie czuje się wcale Uzgodniliśmy z połówkiem, że jak nam się nie uda do na początku września kajś polecymy coby znów doopy podgrzać ![]() ps. Baja rodzisz? aaa i jeszcze ... testować mogę ok 12/14 dnia po transferze czyli poniedziałek/środa ale i tak test osikam już w pt lub sobotę - takam cierpliwa O!
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:24 |
|
|
|
#567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą jestem pewna, że jest ok i nie było się czym martwić. Dawaj nam tu znasz szybko jak Dominiś Cytat:
![]() Hejka! Dziś mnie mąż zabiera do kina. Szykuje się zatem miły wieczór ![]() Remont sypialni w toku. Mąż robi z płyt gipsowych taką falę przechodzącą przez jedną ścianę, potem przez sufit i kończącą się na przeciwległej ścianie. Co do sypialni dałam mu wolną rękę, ma robić jak uważa, bo zawsze marudził, że wszelkie takie decyzje podejmuję ja. No i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba to co sobie wymyślił. Wczoraj przyszłam z pracy to fale już były zrobione i fajnie to wygląda. Jestem z niego dumna ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Iza kciuki za wizytę, będzie dobrze
Daj znać po ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
cebulka jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej fali
ale straszniem ciekawa - wstawisz potem jakieś foty? Na co do kina idziecie? Ja w zeszłym tyg trzy filmy zaliczyłam, dwa całą trójcą i jeden tylko z połówkiem. Fajnie było ![]() pszczoua ja jestem po kriotransferze na sztucznym cyklu, więc nie ma mi co zaburzać wyniku.
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:42 |
|
|
|
#570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę to będzie podobne do tego, ale mniej falowane i szersze. Tu jest tylko na suficie, a u nas będzie tak jak tłumaczyłam też na ścianach. http://atlasfachowca.pl/sites/defaul...ecie253-1_.jpg A do kina idziemy na Elizjum. ![]() Aaaa! I zapomniałabym! Dziś z bąbelkiem zaczynamy 17 tydzień
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-08-20 o 10:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.

tylko nie napinaj brzucha, bo moze bolec 
Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być. Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze... 
ba i mojego szpitala!

Kiedy mozesz zatestowac? 

kurde, mialam lezec i pachniec, ale jutro musze jechac do agaty umowic sie na odbior naroznika a w srode ide na rzesy w czwartek wraca tz wiec moge rodzic
ja myślę, że zanim Ty urodzisz to ja osiwieję... 

Teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie, to też bardzo ważne.
mam nadzieję, że u Was lepiej