ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 17:22   #541
teorema
Wtajemniczenie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
ja tak bałamuce męża..a w ogole moge?? nie pytałam lekarza ?!?! może mowił ale ja jeszcze nie kontaktowałam yyyy?
Mozna, mozna, jesli sie czujesz na silach tylko nie napinaj brzucha, bo moze bolec
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:26   #542
iza243
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się po długim weekendzie. Mimo, że kazali mi się oszczędzać, to spędziliśmy go dość intensywnie W czwartek i piątek byliśmy na weselu u znajomych, w sobotę brat miał rocznicę ślubu no i wczoraj cały dzień plażowanie.

Dziś miałam pierwszą wizytę w poradni patologii ciąży no i okazuje się że nasz łobuz znów coś słabo rośnie... Ja chyba w tej ciąży osiwieję... Waży tylko 2142g a wczoraj zaczęłam 36 tc. Z wymiarów tylko główka jest "terminowa", reszta całe 2-3 tyg do tyłu Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być. Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze...

I przepraszam, że znów tak o sobie piszę, ale dopiero zacznę porządne nadrabianie... Tymczasem Santom - myślę, że już oficjalnie mogę pogratulować nowej mamusi
Spokojnie jesteście pod opieką,wszystko będzie dobrze

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 17:28   #543
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Mozna, mozna, jesli sie czujesz na silach tylko nie napinaj brzucha, bo moze bolec
teraz mnie tak naszło bo na innym forum laski piszą ze w kolejnym miesiącu trztmają za mnie kciuki , pytam czemu w kolejnym a nie teraz to wszystkie zgodnie napisały ze teraz nie powinnam sie starać?? yyy a one wszystkie po laparo bo to forum staraczkowo-problemowe z mojego miasta ba i mojego szpitala!
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:05   #544
Kejthx
Zadomowienie

Baja trzymaj się! Ciekawe czy córcia poczeka na tatusia

Mam do dOOpy nastrój, więc spadam, typowe pms.....

Trzymajta się dziewczyny!
Stary 2013-08-19, 20:16   #545
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Jak to co kryje??? Dziewczynka będzie, dziewuszka

Takie i ja mam przeczucie wlasnie. Nie wiem czemu a tak czuje.

Cytat:
ja tak bałamuce męża..a w ogole moge?? nie pytałam lekarza ?!?! może mowił ale ja jeszcze nie kontaktowałam yyyy?
Jesli czujesz sie na silach to czemu nie? W koncu lekarz powiedzial, ze nastepnym razem chce Cie widziec w ciazy. :p

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Witam się i ja.
Tż pojechał do pracy, a ja sobie nalałam szklankę coca coli, bo aż mi język do tyłka uciekał jak na nią patrzyłam, a tak tż nie będzie mi tyłka truł.... Uważam, że raz na jakiś czas szklaneczkę można
I mam dziś w tyłku lenia, ale mimo to byłam rano w labku (czy Wy też miałyście badany w ciąży sód i potas?), zajrzałam do pracy w celu podrzucenia papierów no i kupiliśmy materacyk i prześcieradełka
w związku z tym zostało mi tylko (dosłownie) kilka pierdół kosmetyczno-aptecznych i wsio
Cola raz na jakis czas nie zaszkodzi. Pamietam jak moja mama w ciazy z.moja siostra i tez z bratem najmlodszym ganiala nas po sklepach zeby jej cherry cole kupic. Non stop miala na nia smaka.

Cytat:
Witam się po długim weekendzie. Mimo, że kazali mi się oszczędzać, to spędziliśmy go dość intensywnie W czwartek i piątek byliśmy na weselu u znajomych, w sobotę brat miał rocznicę ślubu no i wczoraj cały dzień plażowanie.

Dziś miałam pierwszą wizytę w poradni patologii ciąży no i okazuje się że nasz łobuz znów coś słabo rośnie... Ja chyba w tej ciąży osiwieję... Waży tylko 2142g a wczoraj zaczęłam 36 tc. Z wymiarów tylko główka jest "terminowa", reszta całe 2-3 tyg do tyłu Już się tak bardzo nie martwię jak na początku, bo lekarz uspokajał że mały ruchliwy, łożysko i przepływy w porządku i po prostu niektóre dzieci rodzą się mniejsze, ale z drugiej strony przez 9 dni przybrał tylko 120g no i na tym etapie to malutko. W związku z tym w piątek mam się stawić na kolejną wizytę i znów będą robić ktg i usg. Przynajmniej będę spokojna, bo wiemy że mamy zapewnioną opiekę. No ale też dzisiaj na badaniu wyszło, że szyjka przygotowana już do porodu, rozwarcie na 1,5cm. I tutaj też lekarz uspokajał, że na tym etapie ciąży może już tak być. Także nie pozostało mi nic innego jak na wszelki wypadek dopakować torbę do szpitala, ale mam nadzieję, że synek jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma u mamusi i jeszcze choć trochę przybierze...

I przepraszam, że znów tak o sobie piszę, ale dopiero zacznę porządne nadrabianie... Tymczasem Santom - myślę, że już oficjalnie mogę pogratulować nowej mamusi
Spokojnie Pszczoua, Julek juz ma wage taka, ze bedzie wszystko ok. Ja stawiam, ze przynajmniej 2,5 kg bedzie wazyl przy porodzie.

Byliśmy z mężem na zakupach w Auchan i kupilam sobie fajne portki takie gumowate, wygladaja jak jeansy, byly dwa kolory, granatowe i takie ciemne. Wzielam ciemne. Raptem 33 zł to szkoda bylo nie brac. Przydadza mi sie takie, bo juz sie w swoje tylko jedne mieszcze i to takie ktore kupilam juz w ciazy. A tak to w sukience chodze.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:23   #546
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
poczeka, nie bedzie taka wredna tym bardziej ze postraszyli mnie dzis ze jak rozwarcie poszlo na 4 cm to ide na porodowke, ale na szczescie nadal 3 cm wiec powiedzialam ze chce do domu
dzieki czemu odwiedzilam dzis kooocura i Marcelka

elunka, co do zbednych rzeczy,to ciezko w sumie napisac, ja mialam bardzo okrojona liste, bo sporo rzeczy zostalo mi po Blance. no nie wiem, np dla mnie zbedna jest posciel na sam poczatek bo koldre i poduszke uzywasz dopiero kolo 12-24 miesiecy, tzn kolderka kolo roku a poduszka kolo 2 lat. jakies posciele do wozka tez bez sensu rzecz. kurde ciezko mi napisac z glowy co u nas okazalo sie zbedne, jak widze liste to wiem co potrzebne a co nie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:28   #547
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cebulova a ja mysle ze u ciebie bedzie chlopaczek. Obys z ta waga maluszka miala racje

Kwicia trzymam kciuki zeby sniezynki wytrwaly Kiedy mozesz zatestowac?

Bajka jak dlugo chodzisz juz z rozwarciem? Boje sie ze z mojego 1,5cm wkrotce zrobi sie wieksze...
Stary 2013-08-19, 20:32   #548
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-08-19, 20:37   #549
kooocur
Zakorzenienie

Ufff jestem

Sophia - to sa pieluchy babydrema na 2-5 kg. Mój ma prawie 5 kg już i wszystko przecieka. Przez pierwszy miesiąc używałam 1 i poszło sporo. No, ale to zależy jakie duże urodzi się dziecko.

Linka- 1.4000 to trochę dużo....raczej wykupie z 10 h i będę próbować bo mnie nie stać na cały kurs...

Pszczoua - mnie straszyli, że dziecko kolos będzie a mały urodził się średniaczek

Bajka - mój śpi pod kołderką.......

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:39   #550
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Jesli czujesz sie na silach to czemu nie? W koncu lekarz powiedzial, ze nastepnym razem chce Cie widziec w ciazy. :p

Byliśmy z mężem na zakupach w Auchan i kupilam sobie fajne portki takie gumowate, wygladaja jak jeansy, byly dwa kolory, granatowe i takie ciemne. Wzielam ciemne. Raptem 33 zł to szkoda bylo nie brac. Przydadza mi sie takie, bo juz sie w swoje tylko jedne mieszcze i to takie ktore kupilam juz w ciazy. A tak to w sukience chodze.
no tak , faktycznie tak powiedział..ale nie wiedział kiedy mam wizytę no ale coż...skoro mnie prosił to postaram się spełnić jego wolę..w koncu bardzo pzystojny facet z niego
ciąża na dobre Ci wyjdzie...obedziesz się w chodzeniu w kiecach kobieta w sukience jest najbardziej sexi

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
poczeka, nie bedzie taka wredna tym bardziej ze postraszyli mnie dzis ze jak rozwarcie poszlo na 4 cm to ide na porodowke, ale na szczescie nadal 3 cm wiec powiedzialam ze chce do domu
a jednak poczekała i Cię wypuscili?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Linka- 1.4000 to trochę dużo....raczej wykupie z 10 h i będę próbować bo mnie nie stać na cały kurs...
Tylko 10h po takiej przerwie to jest mało no chyba ze naprawde dobrze jezdziłas
Stary 2013-08-19, 20:45   #551
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Cześć laski!!!
Wróciłam. Ale sobie odpoczęłam....cudo. Z Lidki jestem dumna, była grzeczna, nie płakała i często się śmiała, chyba ciocia i wujek się zakochali...
A Warszawy nie zwiedziłam, nawet jej nie widziałam, bo byliśmy u nich na działce, 30 km od W-wy. W LESIE, CISZA, SPOKÓJ...komary. Wieczorami jak mała zasnęła gralismy w karty. Było super.
Zazdroszczę urlopowania i odpoczynku

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Wróciłam .. chociaż pewnie nie zauważyłyście, że mnie nie ma
Właśnie @ mi się kończy .. i pierwszy raz nie wiem, kiedy liczyć 1 dzień ..
Miałam małe combo w sobotę i chyba los mi oszczędził bóli @ do tego. Swoją drogą dziwne, bo NIGDY nie miałam tak, że ani trochę brzuch na @ nie bolał.
Ale gdyby miał boleć to by mnie chyba szlag trafił. No bo oprócz @, dosyć intensywnej doszło zatrucie + alergia, więc zamiast brzucha na @ bolał mnie nos i żołądek, do tego kichanie na maxa, katar, kołowrotek w żołądku i takie tam atrakcje.
A teraz boli mnie głowa .. od wczoraj. Chyba coś z ciśnieniem, bo nie mogę się schylić itp.
No to tyle o sobie ..
Gratuluję Santom i trzymam za Kwicię
I witam nowe staraczki.
A własnie że zauważyłam nawet miałam ostatnio pisać, że na fb jesteś a do nas nie zajrzysz.
Zdrowiej Mała, bo niezły zestaw Ci się przypałętał

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej laski
Melduję się w 5 dniu z moimi maleństwami - oby chciały zostać z mamusią

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
witam kochane JUż po chrzcinach i koniec imprez Lubię gości bardzo, ale tydzień w tydzień to robi się strasznie męczące. Nie tyle dla mnie, co dla małej. Mała na szczęście na chrzcie była bardzo grzeczna, i tylko chwilkę pokwęczała z gorąca, bo było 30 st. Od dziś chcę się wziąć za ćwiczenia. I muszę w końcu zadzwonić do gin , żeby iść na kontrolę po porodzie Ogółem chcę się za siebie wziąć.
Wrzuć potem jakieś foty w K

Cytat:

Jesteś pod stałą opieką, będzie dobrze
Julek jeszcze ma troszkę czasu, podrośnie. Ja wazyłam tyle samo, jak się rodziłam a zdrowa jak ryba i kawał baby teraz ze mne

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 20:56   #552
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Dziewczyny, dziekuje za dobre slowa Ja juz teraz jestem spokojniejsza niz tydzien temu, kiedy trafilam do szpitala bo wiem ze jestem pod stala obserwacja. I mam nadzieje ze i u mnie bedzie tak jak u kocurka - bledy w pomiarach usg i maly urodzi sie wymiarowy
Stary 2013-08-19, 21:02   #553
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Bajka jak dlugo chodzisz juz z rozwarciem? Boje sie ze z mojego 1,5cm wkrotce zrobi sie wieksze...
mi rozwarcie na 1,5 cm zrobilo sie w 33 tc wiec spokojnie, miesiac wytrzymalam a sie zbytnio nie oszczedzalam.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Bajka - mój śpi pod kołderką.......
toz nie napisalam ze dziec nie moze spac pod koldra mi wygodniej bylo mloda w kocyk owinac

Marcelo spi ?

Cytat:

a jednak poczekała i Cię wypuscili?
mowilam ze mam grzeczne dziecko spoko... tyle ze dom jakos sprzyja skurczom, bo brzuch znowu mi sie stawia kurde, mialam lezec i pachniec, ale jutro musze jechac do agaty umowic sie na odbior naroznika a w srode ide na rzesy w czwartek wraca tz wiec moge rodzic
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-19, 21:09   #554
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

mowilam ze mam grzeczne dziecko spoko... tyle ze dom jakos sprzyja skurczom, bo brzuch znowu mi sie stawia kurde, mialam lezec i pachniec, ale jutro musze jechac do agaty umowic sie na odbior naroznika a w srode ide na rzesy w czwartek wraca tz wiec moge rodzic
najważniejsze to wyglądac obłednie podczas porodu , w zeszły wtorek rodziła tam w policach moja szwagierka ...weszlam po 2h na jej salę i nie woerzyłam własnym oczom! makijaż , włosy , rzesy!!! a ona wczesniej była na sesji foto
Stary 2013-08-19, 21:10   #555
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
o to odwrotnie jak u mnie przy moim wkurzającym męzu w chwili stresu stres rośnie 200% i juz wtedy sie tylko na niego wydzieram
no to w takiej sytuacji myślę, że tez bym go nie chciała na porodówce

Cytat:
ja myślę, że zanim Ty urodzisz to ja osiwieję...
niech ten mąż przyjeżdża i niech się Mała już rodzi, bo dla mnie to za wiele. 3 cm rozwarcia, a Ty na kawę jeździsz, no i jeszcze ten narożnik, i ta wizyta u kosmetyczki... Kobieto oddaj mi trochę swojego luzu

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:22   #556
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Podziwiam Cię za spokój luz i opanowanie, podejrzewam że ja bym panikowała a Ty sobie na rzęsy idziesz chyba to nie na moje nerwy

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2013-08-19 o 21:23
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:32   #557
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Ta... jasne.... Nawet Lince sms pisałam, że Cię nie ma bo się urlopujesz. Bo ona chciała, żebym Ci przekazała, że jesteś lepsza niż wszyscy lekarze ze Sz-na razem wzięci.
Ojej bo się zarumienię

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
cześć, Maruszka
Mnie tak raz nie bolalo,nic a nic i to jeszcze przed operacja, więc też dziwne. Moze po prostu to był "pusty" cykl?
Hmm nie wiem co z tym cyklem było, był raczej ok, tzn fazy miał ale cieszę się z tego, bo by mnie chyba szlag trafił z takim zestawem ..

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
my z moim tz tez takie 2 swintuchy jestesmy krepacji zadnych przy sobie, aczkolwiek wiadomo, ze wchodzenie "na kupe" nie jest fajne ale nie zamykam lazienki za soba na klucz
Haha to tak jak my

Cytat:

Szczerze to nie zauważyłam, bo mnie też nie było od środy. Ale Ci się zestaw trafił!!! Już lepiej? Leczysz jakoś tę alergię?
Już lepiej, dziękuję
Okazuje się, że nie było to zatrucie ino jakiś wirus, bo dziś mamę dopadło to samo .. ale ja już w porządku. Tylko dziś zapomniałam o jedzeniu z tego wszystkiego, więc miałam 2 dni diety hehe, dziś od rana na serku danio i parówce, zaraz będę pałaszować jakąś kolację. Ale miałam też dzień pełen wrażeń w klubie napiszę co nieco

Aa, a alergii na co dzień nie leczę, ona mnie dopada w szczególnych okolicznościach, no i właśnie to takie były normalnie niczego nie potrzebuję, ale mam stwierdzoną silną alergię na kilka rzeczy no i astmę nawet, ona się objawia raz na czas i wtedy kupuję leki wziewne i biorę doraźnie. Wolę tak niż się szprycować non stop ..

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A własnie że zauważyłam nawet miałam ostatnio pisać, że na fb jesteś a do nas nie zajrzysz.
Zdrowiej Mała, bo niezły zestaw Ci się przypałętał
teraz muszę nadrobić z jedzeniem hehe

No i co tam jeszcze .. robi nam się wątek mamusiowy pomału, więc nie mam nic do powiedzenia w tych tematach, podczytuję Was i kibicuję, ja mam na razie coś innego na głowie, może właśnie tego potrzebuję
Teraz trzymam kciuki zwłaszcza za Santi i Kwicię, żeby to było TO i na całe 9 m-cy, za Pszczouę, żeby maleństwo rosło no ale oczywiście za wszystkie staraczki i mamusie też

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2013-08-19 o 21:34
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 21:39   #558
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
najważniejsze to wyglądac obłednie podczas porodu , w zeszły wtorek rodziła tam w policach moja szwagierka ...weszlam po 2h na jej salę i nie woerzyłam własnym oczom! makijaż , włosy , rzesy!!! a ona wczesniej była na sesji foto
no a jak? przeca nie bede straszyc na porodowce a jak walne rzeski 1:1 to sie malowac nie bede musiala i tusz mi sie nie rozmaze

Cytat:
ja myślę, że zanim Ty urodzisz to ja osiwieję...
niech ten mąż przyjeżdża i niech się Mała już rodzi, bo dla mnie to za wiele. 3 cm rozwarcia, a Ty na kawę jeździsz, no i jeszcze ten narożnik, i ta wizyta u kosmetyczki... Kobieto oddaj mi trochę swojego luzu
oj ja wiem ze wprowadzam strach i zamet malzon przyjedzie to popracujemy nad doatkowym centymetrem i mam nadzieje ze w piatek po badaniu wysla mnie prosto na porodoweczke... no ale wiadomo, chciec to ja se moge a luz... eee to przykrywka na serio sie stresuje, tym bardziej ze jestem sama teraz a dzis na slowo porodowka zrobilo mi sie niedobrze ale co zrobic, naturalna kolej rzeczy, weszlo to i wyjsc musi
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-19, 21:45   #559
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Ojej bo się zarumienię

No i co tam jeszcze .. robi nam się wątek mamusiowy pomału, więc nie mam nic do powiedzenia w tych tematach, podczytuję Was i kibicuję, ja mam na razie coś innego na głowie, może właśnie tego potrzebuję
Teraz trzymam kciuki zwłaszcza za Santi i Kwicię, żeby to było TO i na całe 9 m-cy, za Pszczouę, żeby maleństwo rosło no ale oczywiście za wszystkie staraczki i mamusie też
a zebyś wiedziała , pisałam cebuli sms zeby Cie tam poinformowała ześ szarlatan dostane opis w środę w łapę to się z Tobą skonsultuję moj lekarzu
Też zaczynam się dziwnie czuć na wątku - bo wiekszość to mamusie...
Stary 2013-08-19, 21:53   #560
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
a zebyś wiedziała , pisałam cebuli sms zeby Cie tam poinformowała ześ szarlatan dostane opis w środę w łapę to się z Tobą skonsultuję moj lekarzu
Też zaczynam się dziwnie czuć na wątku - bo wiekszość to mamusie...
Spoko loko damy radę najwyżej zostaniemy wątkowymi ciotkami, przynajmniej będziemy miały dużo "siostrzeńców"
Stary 2013-08-19, 22:53   #561
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Ja też kiedyś zapierałam się, że nie chcę, że to nie miejsce dla niego i takie tam. A teraz wiem, że chcę żeby był, ale decyzję zostawiam dla niego. Mój mąż jest dla mnie oazą, dzięki niemu się wyciszam i uspokajam. No jakoś tak chłop potrafi mnie urobić, że przy nim nie panikuję. Więc wiem, że z nim będzie mi łatwiej.
A też jestem typem który nie lubi jak ludzie patrzą gdy cierpię.

a czemu oddajesz pampki 2-5, maluch już wyrósł???pytam, bo właśnie zaczęłam głupieć. To rozm 2 tak? czyli taką paczkę kupić tylko jedną, a potem od razu 3? Mamy pomocy!!!

Ja zaciskam kciuki żeby wszystko było ok, a do Maluchów apeluję, żeby zostały u mamy przez najbliższe 9 m-cy!!!

i proszę mi tu dziecka nie stresować

Ja tam chciałam dodać od siebie, że wszystko jest możliwe, nie takie rzeczy się zdarzały.Ale tak jak piszesz, schizy nie ma, więc zobaczymy co czas pokaże

Hej Nuna
Super, że "już po wsszystkim". Ja tez lubię ludzi, ale bez przesady Teraz będziesz miała więcej czasu dla siebie, to też bardzo ważne.

Witam się i ja.
Tż pojechał do pracy, a ja sobie nalałam szklankę coca coli, bo aż mi język do tyłka uciekał jak na nią patrzyłam, a tak tż nie będzie mi tyłka truł.... Uważam, że raz na jakiś czas szklaneczkę można
I mam dziś w tyłku lenia, ale mimo to byłam rano w labku (czy Wy też miałyście badany w ciąży sód i potas?), zajrzałam do pracy w celu podrzucenia papierów no i kupiliśmy materacyk i prześcieradełka
w związku z tym zostało mi tylko (dosłownie) kilka pierdół kosmetyczno-aptecznych i wsio
To rozmiar 1 rozmiar 2 jest od 3 do 6 kg i ja na 2 przeszłam jak Tymek miał z miesiąc. Dwójek Dada biedronkowych zużyłam 3 paczki po 78 szt każda i teraz jedziemy 3 ;-)

Cytat:

kciuki za Julka:-*

Cytat:

buzial!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 06:57   #562
iza243
Zakorzenienie

Witam

Dziewczyny nie mogłam spać,słabo mi z nerwów.Od razu mi cukier rano podskoczyłProsze o mocne kciuki o 8:40

Stary 2013-08-20, 07:09   #563
07_Pati_07
Raczkowanie

Witam

Iza trzymam kciuki

dzisiaj u nas ponuro i deszczowo, do tego się nie wyspałam mam nadzieję, że u Was lepiej

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:17   #564
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Iza
Lecę do pracy

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:40   #565
Sophia_1
Zadomowienie

Iza kciuki zacisniete.

Ale mialam noc. Nie moglam zasnac do 1, a potem i tak 2 razy wstawanie na siku, a od 6:45 nie spie, bo mierzenie cisnienia. Jestem jak zombi, mam nadzieje, ze uda mi sie zdrzemnac w ciagu dnia....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:21   #566
kwitka13
Zadomowienie

Witam się i ja,
pszczoua trzymam kciuki za twoje maleństwo tak mocno, że aż zbielały.
Maru ja wiedziała, że się leniuchujesz

Trzymam kciuki za wizyty! Iza
Mnie w nocy obudził ból jajnika, często je miewam ale takiego to nawet przy torbieli nie miałam - oczywiście już sobie wkręcam pozamaciczną...
Przewertowałam swoje posty tu i na bocianie z czasu poprzedniego transferu, coby porównać i doszłam do wniosku, że jedyna różnica to plamienia - teraz ich nie mam - może to dobrze?
Ogólnie rzecz biorąc ciążowo nie czuje się wcale i mam smaka na wino!
Uzgodniliśmy z połówkiem, że jak nam się nie uda do na początku września kajś polecymy coby znów doopy podgrzać

ps. Baja rodzisz?

aaa i jeszcze ... testować mogę ok 12/14 dnia po transferze czyli poniedziałek/środa ale i tak test osikam już w pt lub sobotę - takam cierpliwa O!
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:24
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:27   #567
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam

Dziewczyny nie mogłam spać,słabo mi z nerwów.Od razu mi cukier rano podskoczyłProsze o mocne kciuki o 8:40
Iza kciuki są. Trochę za późno przeczytałam, ale trzymam. Zresztą jestem pewna, że jest ok i nie było się czym martwić. Dawaj nam tu znasz szybko jak Dominiś

Cytat:
Ale mialam noc. Nie moglam zasnac do 1, a potem i tak 2 razy wstawanie na siku, a od 6:45 nie spie, bo mierzenie cisnienia. Jestem jak zombi, mam nadzieje, ze uda mi sie zdrzemnac w ciagu dnia....
Oj ja też miałam ciężką, zasnąć wprawdzie mogłam, nie mam z tym ostatnio problemów, ale jakieś dziwne sny miałam. Ostatnio często takie miewam, a to dziwne, bo od kiedy jestem w ciąży to pamiętam swoje sny, a wcześniej bardzo sporadycznie mi się to zdarzało.

Hejka!
Dziś mnie mąż zabiera do kina. Szykuje się zatem miły wieczór
Remont sypialni w toku. Mąż robi z płyt gipsowych taką falę przechodzącą przez jedną ścianę, potem przez sufit i kończącą się na przeciwległej ścianie. Co do sypialni dałam mu wolną rękę, ma robić jak uważa, bo zawsze marudził, że wszelkie takie decyzje podejmuję ja. No i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podoba to co sobie wymyślił. Wczoraj przyszłam z pracy to fale już były zrobione i fajnie to wygląda. Jestem z niego dumna

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Mnie w nocy obudził ból jajnika, często je miewam ale takiego to nawet przy torbieli nie miałam - oczywiście już sobie wkręcam pozamaciczną...
Przewertowałam swoje posty tu i na bocianie z czasu poprzedniego transferu, coby porównać i doszłam do wniosku, że jedyna różnica to plamienia - teraz ich nie mam - może to dobrze?
Uzgodniliśmy z połówkiem, że jak nam się nie uda do na początku września kajś polecymy coby znów doopy podgrzać

ps. Baja rodzisz?

aaa i jeszcze ... testować mogę ok 12/14 dnia po transferze czyli poniedziałek/środa ale i tak test osikam już w pt lub sobotę - takam cierpliwa O!
Plamień nie ma więc bardzo dobrze! Ciążowo nie musisz się czuć wcale. Kibicuję Twoim dzieciaczkom mocno! I czekamy na pozytywne wieści w weekend

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-08-20, 09:35   #568
pszczoua
Zakorzenienie

Iza kciuki za wizytę, będzie dobrze Daj znać po

Cytat:

ps. Baja rodzisz?

A takie wcześniejsze testowanie nie wykaże przypadkiem wyniku fałszywie pozytywnego?
Stary 2013-08-20, 09:40   #569
kwitka13
Zadomowienie

cebulka jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej fali ale straszniem ciekawa - wstawisz potem jakieś foty? Na co do kina idziecie? Ja w zeszłym tyg trzy filmy zaliczyłam, dwa całą trójcą i jeden tylko z połówkiem. Fajnie było

pszczoua ja jestem po kriotransferze na sztucznym cyklu, więc nie ma mi co zaburzać wyniku.
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:42
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:45   #570
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
cebulka jakoś nie potrafię sobie wyobrazić tej fali ale straszniem ciekawa - wstawisz potem jakieś foty?
Nie wiem czy uda mi się uchwycić, bo sypialnia jest taka malutka, że cięzko będzie dobre ujęcie zrobić, ale postaram się. Ale to jak już skończymy całkiem, a to potrwa dość długo, bo jeszcze ze 2 tyg. A to dlatego, że zanim położymy panele to beton, który mąż wylał na podłogę celem jej wyrównania, musi porządnie przeschnąć.
Trochę to będzie podobne do tego, ale mniej falowane i szersze. Tu jest tylko na suficie, a u nas będzie tak jak tłumaczyłam też na ścianach.
http://atlasfachowca.pl/sites/defaul...ecie253-1_.jpg

A do kina idziemy na Elizjum.

Aaaa! I zapomniałabym! Dziś z bąbelkiem zaczynamy 17 tydzień

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2013-08-20 o 10:12
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości