Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-19, 22:19   #1741
nini_b
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

a na jakie alergeny robiliście?
Mleko, gluten, jajko.
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Adaś skończył wczoraj 9 miesięcy
Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
Dziś kończymy 8 miesięcy

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
czy tylko ja jestem taka wyrodna matka i daję obiadki ze słoika? Muszę w koncu kiedys się wziąc za to gotowanie...
Ja też daję ze słoiczków. Ostatnio próbowałam dać domową zupkę to niezbyt mu smakowała
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Ręce mi opadają.

Poszłam dziś do pediatry bez młodej bo zakatarzona.
Stwierdził że pepti na refundację jej się nie należy ( bo alergikiem nie jest, a to że w szpitalu na niską wagę dali go nie obchodzi), potem że może pić zwykłe mleko i tak wyszłam bez recepty. Jak chcę to sobie mogę iść do innego.
Ba..musiałam się tłumaczyć że dostawałam recepty częściej niż raz na miesiąc

Do poradni endokrynologicznej czekać. Dzwoniłam do centrum-rok, w instytucie Matki i dziecka- 3 miesiące ale zapisy we wrześniu, może się dodzwonię.

I nadal się upierają że to inf moczowego, oczywiście znów robić ogólne i posiew

I tu moje pytanie: jakie mm dajecie?
Ja daję pepti, mam na receptę, chociaż alergia nam nie wyszła w testach, ale po zwykłym była biegunka. Lekarka wpisała nam w kartę "podejrzenie nietolerancji laktozy" i wypisała receptę. Ale niedługo znów mam próbować zwykłe, tylko sprawdzam składy, gdzie jest najmniej laktozy.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:22   #1742
goba
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Generalnie samo ugotowanie buraka nie jest skomplikowane. Wkładasz go do wody i gotujesz
Ja dodatkowo kroję na kawałki lub trę na grubych oczkach, żeby było szybciej
no niby proste ale to tego buraka to samego mozna dac czy lepiej z czyms połączyc?
ooo może taki barszczyk z ziemniaczkiem i buraczkiem. Albo zólteczko do tego bo pamietam, ze jak bylam mala to barszczyk czerwony jadlam zawsze z jajkiem musze spróbować. A przyprawic czyms mozna?co pasuje?
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:28   #1743
dzika_kaka
Zakorzenienie

A Villemi cytat mi wcięło - Czaruś super, najbardziej mi się podoba na tym zdjęciu a la sweet focia z rąsi

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
i jak znajdzie kamień to wydłubie z ziemi i do buzi, a ja wyciągam nerwy że zabieram i tak w kółko

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
hehe chyba zrobię jakieś geriatryk party

A propos zakupów to ja też tak mam, że większość dla Ewki. Nawet cholera dla tżta lubię coś kupić, no a ze mną gorzej
Dzisiaj buszowałam po h&m - oczywiście w dziecięcym
Poza tym byłam w jysk po nową pościel (nie poszwy a ten wsad więc się nie będę chwalić bo nie ma czym) i w ikea kupiłam 2 pojemniki na zabawki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90099290/# takie zwykłe. I byłam też w home&you i u mnie te popularne na fb i tu kosze/torby nieprzecenione.
A ponadto otwierają koło mnie wielkiego Tk maxx a ja zero pieniądza. No ale przynajmniej mamy kolejne miejsce na łindoł szopping

I ogłaszam, że moje dziecko się zmieniło. Ewidentnie teraz ma jakiś skok, który przechodzi bezproblemowo (no może poza usypianiem) bo odkąd wróciliśmy z urlopu a nawet i już nad morzem, była i jest grzeczna. Dzisiaj nie zapłakała ani razu Czasem zdarzy jej się jeszcze pomarudzić ale porównując do tego co było kiedyś to jest jakaś mikro popierdółka a nie marudzenie

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
ożesz, ale to musi być dobre aż wpadłam skomentować
Jest
W środę mama do mnie wpada przetworzyć 2 kilo cyca indyczego

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Mleko, gluten, jajko.
O - to mi przypomina, że dzisiaj wreszcie dałam pierwszy raz żółtko
W ogóle dobry obiadek dziś był - sama bym chętnie zjadła taką papkę ale tż zrobił chińszczyznę więc se darowałam. A Ewa jadła kurczaka z tym żółtkiem i do tego miała (ze słoiczka) groszek oraz marchew z ziemniakami. Zostały mi ostatnie jednoskładnikowe słoiczki i tak wykańczam

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:31   #1744
jagnna
Zakorzenienie

patrzta co w moim mieście powstało:
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/51,...53880.html?i=1

Cytat:
no niby proste ale to tego buraka to samego mozna dac czy lepiej z czyms połączyc?
ja gotuje buraka z marchewką i ziemniaczkiem. Czasami daję kawałek jabłka (odgapione od kogoś z forum. Villemi?) Przyprawiam koperkiem i zieloną pietruszką.

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
I ogłaszam, że moje dziecko się zmieniło.
gratulacje, fajnie że Ewcia grzeczna
za to moja grzeczna dziewczynka pojechała gdzieś daleko, a podrzucili mi bekse i wymuszacza ale i tak ją kocham

Ide spać
mua!

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:39   #1745
villemi
Zadomowienie

a u nas jak zawsze problem z zasnieciem u Czarusia
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-19, 22:45   #1746
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:

za to moja grzeczna dziewczynka pojechała gdzieś daleko, a podrzucili mi bekse i wymuszacza ale i tak ją kocham

Ide spać
mua!
My też w stolycy mamy https://www.google.com/search?q=park...w=1215&bih=934

Nic w przyrodzie nie ginie

Ja też lecę spać. W nowej pościeli na pewno wyśpię się milion razy lepiej niż dotychczas

Stary 2013-08-19, 22:47   #1747
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A propos zakupów to ja też tak mam, że większość dla Ewki. Nawet cholera dla tżta lubię coś kupić, no a ze mną gorzej
Dzisiaj buszowałam po h&m - oczywiście w dziecięcym
Poza tym byłam w jysk po nową pościel (nie poszwy a ten wsad więc się nie będę chwalić bo nie ma czym) i w ikea kupiłam 2 pojemniki na zabawki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90099290/# takie zwykłe. I byłam też w home&you i u mnie te popularne na fb i tu kosze/torby nieprzecenione.
A ponadto otwierają koło mnie wielkiego Tk maxx a ja zero pieniądza. No ale przynajmniej mamy kolejne miejsce na łindoł szopping

no i kolejna trasa spacerowa
a u mnie z kolei otwierają h&m

Cytat:

ja gotuje buraka z marchewką i ziemniaczkiem. Czasami daję kawałek jabłka (odgapione od kogoś z forum. Villemi?) Przyprawiam koperkiem i zieloną pietruszką.

no no fontanna jak z zagranicy
ślicznie to wygląda

oo właśnie taką buraczkową ugotowałam dzisiaj - burak, ziemniak, marchewka i jabłko

oo tak znam to! wymuszaczka i manipulantka mnie tu czasem odwiedza podczas gdy grzeczne dziecko jedzie w siną dal...ale wraca na szczęście

też idę spać
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:23   #1748
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja daję pepti, mam na receptę, chociaż alergia nam nie wyszła w testach, ale po zwykłym była biegunka. Lekarka wpisała nam w kartę "podejrzenie nietolerancji laktozy" i wypisała receptę. Ale niedługo znów mam próbować zwykłe, tylko sprawdzam składy, gdzie jest najmniej laktozy.
U mojej słabe przybieranie jest potraktowane jako objaw alergiczny.
Chyba odpuszczę i spróbuję ze zwykłym mlekiem, może będzie ok i waga ruszy

Cytat:

masakra jakaś. A to ten sam lekarz co chodziłaś cały czas?
Cytat:

zmień pediatrę
No właśnie nasza dr na urlopie jeszcze miesiąc, wczoraj miała być inna też dobra a był ten burak. Najgorsze że teraz nawet jak się zapiszę to do ostatniej chwili nie będę wiedziała kto jest ( a lekarzy w przychodni jest sześciu)

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 07:24   #1749
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej laseczki co tam jak tam ...moja dziś wstała przed 5 rano ... i już spi sobie od 20 min .. ostatnie dni to każdą chwile gdy mała robi lula ja też . jestem zmęczona i zmęczenie siadało mi juz na mózg. ciągle przez to sprzeczki między mną a tżtem ... ale od kilku dni już troche lepiej.. może z czasem po troche ode śpie te zmęczenie... i tak dzis pomyslałam żeby wpaść tu do was bo jeszcze o mnie zapomnicie i wywalicie.
moja Gabrysia nadal bez zębna butle wcina 2 razy dziennie i to jak ma dobry nastrój

zapraszam do obejrzenia zdjęć mojej malutkiej na fb bo tu mam problem z dodaniem https://www.facebook.com/dorota.gk/m...e=3&uploaded=2
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png

Edytowane przez dorcia2120
Czas edycji: 2013-08-20 o 07:51
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 08:45   #1750
Sola1
Zakorzenienie

Uprzejmie informuję ciocię Natalkę, że jeszcze nie udało mi się zajrzeć do paszczki. Na moją uprzejmą prośbę został pokazany mi język

Cytat:
ooo może taki barszczyk z ziemniaczkiem i buraczkiem. Albo zólteczko do tego bo pamietam, ze jak bylam mala to barszczyk czerwony jadlam zawsze z jajkiem musze spróbować. A przyprawic czyms mozna?co pasuje?
Pewnie, że możesz połączyć. Będzie lepsze. Chyba, że będziesz dawać w kawałkach to może byc sam
Ja przyznam szczerze, że jeszcze nie robiłam buraka, ale tak kombinuję co mam pod ręką. Może być marchewka, pietruszka. Ta wersja z jabłkiem bardzo mi się też spodowała, bo będzie on tak bardziej przypominał taki normalny barszczyk czerwony. Normalnie to się dodaje sok z cytryny lub ocet, ale zwłaszcza ta druga opcja to tak nie bardzo dla dziecka.
Można dodać trochę majeranku.

A jak z jajkiem jadłaś? Tak w kawałkach? Zaciekawiło mnie to
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:07   #1751
judkama
Zakorzenienie

Tai spoźnione 100 lat !!!!!
Spełnienia marzeń!!!

i spóźńione sto latek dla dzieciaczków naszych!!klask i:

trampolina jest suuuuper

Sola u nas tez barszczyk z jajkiem na twardo sie podaje, pol jajka sobie plywa

Dorcia śliczna ta Twoja malutka

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:13   #1752
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba nie umiem robić indyka bo małemu nie smakowało jakiś twardy wyszedł jak robisz?
nie do mnie pytanie ale gotuję z 20 a nawet 30 min i jest ok

Cytat:
j
też jestem lwica
wszystkiego najlepszego

Adaś nie zna buraczka, nie ma go chyba w zadnym sloiczku obiadkowym, a ja nie bardzo umiem buraki gotowac

z którego

jak to? do wody i gotować do miękkości

a co do deserku to mój np dostaje 1.5-2h po śniadaniu lub 1-1.5h po obiedzie
i w międzyczasie ostatnio ciasteczko do ręki

Cytat:
Sto latek

O właśnie widziałam dzisiaj fajną materiałową książeczkę w H&M z cyferkami, szeleszcząca, no bardzo mi się podobała. Jedyne 22,9 pln

fajna jest bo można czytać i oglądać obrazki lub naciągnąć na rękę i jest pacynka (książeczka w kształcie ptaszka)

Cytat:
u mnie najczęściej ziemniak, marchewka a potem wbijam jajo
z przypraw to ja też raczej koperek i pietruszka

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Spełnienia marzeń!!!

tak w sumie wpadłam na to że ja sama głównie w pracy jestem więc mogę do was zajrzeć
zwłaszcza że nie zamierzam się tu za bardzo wysilać te 3 tygodnie
szef zajrzał przed chwilą "sprawdzam czy przyszłaś do pracy"

co do jajeczka to u nas daje się do żurku lub szczawiowej
barszczyk czerwony czysty to najczęściej do krokieta pasztecików tudzież ziemniaków polanych skwarkami

czy wasze dzieci też teraz wszystko nudzi
zabawka do ręki - 2 minuty i wywala, i tak ze wszystkim
nieźle ostatnio się produkuję żeby Jana zająć i tak wam powiem że z jednej strony to fajnie że kilka godzin dziennie mam luz od dziecka
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 09:47   #1753
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
My też w stolycy mamy https://www.google.com/search?q=park...w=1215&bih=934

Nic w przyrodzie nie ginie

Ja też lecę spać. W nowej pościeli na pewno wyśpię się milion razy lepiej niż dotychczas
ide w sobote obczaic na zywo jak to swieci

mówisz ze duch niepokorny teraz w moje dziecko wstapił?

na pewno

Cytat:
oo właśnie taką buraczkową ugotowałam dzisiaj - burak, ziemniak, marchewka i jabłko

oo tak znam to! wymuszaczka i manipulantka mnie tu czasem odwiedza podczas gdy grzeczne dziecko jedzie w siną dal...ale wraca na szczęście

też idę spać
u mnie to będzie jutro. Dziś łosos z marchweką i brokułem

Cytat:
Najgorsze że teraz nawet jak się zapiszę to do ostatniej chwili nie będę wiedziała kto jest ( a lekarzy w przychodni jest sześciu)
nie powiedzą ci przy rejestracji? czy sami nie wiedzą?

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
zapraszam do obejrzenia zdjęć mojej malutkiej na fb bo tu mam problem z dodaniem https://www.facebook.com/dorota.gk/m...e=3&uploaded=2
śliczna mała
jaki rudasek

Cytat:
ooo majeranek jeszcze

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
(książeczka w kształcie ptaszka)

Edytowane przez jagnna
Czas edycji: 2013-08-20 o 09:48
Stary 2013-08-20, 09:52   #1754
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
wiedziałam, no wiedziałam
Stary 2013-08-20, 09:54   #1755
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu

Dyrektorka mi napisała, że zobaczy, co da się zrobić z piątkami Hmm czyli jest nadzieja

Cytat:
Ja na ten ostatni posiłek dawałam różnie: mleko Bebilon na noc, miałam też Humanę na noc, dawałam też z Holle. Ostatnio nic nie dawałam, ale jednak robi się szybciej głodna. Jeśli chodzi o jaglaną to dawałam 1-2 miarki (takiej od mm) do butelki a mleko normalnie według rozpiski, bo ta moja Holle jest bez mleka. Możesz oczywiście gęstszą - to już moja własna inwencja twórcza Ja mam butelki i smoczki Aventa - bez problemu przechodzi. Z tym, że ja dorabiałam dziurki w tych smoczkach 6+ bo ogólnie słabo mleko leciało. A ostatnio kupiłam smoczek trójprzepływowy 3+ i przez nią bez problemu leci. Smoczki do kaszki leżą i kurzą się, bo mają za wielkie otwory i Iza nie lubi z nich jeść. Jak robię gęstą na śniadanie to je z łyżeczki.

Trzymam kciuki za nockę
No, dzisiejsza nocka trochę gorsza, bo po nakarmieniu na śpiocha niestety wraz obudził się o tej 2 i domagał się butli. Dałam 30ml mniej mleka i na krócej mu to starczyło, bo obudził się o 5.20, a nie o 6 jak dotychczas. Ale po nakarmieniu pełną porcją dospał do 6.40
Też używamy butelek i smoczków Aventa

Cytat:
I ogłaszam, że moje dziecko się zmieniło. Ewidentnie teraz ma jakiś skok, który przechodzi bezproblemowo (no może poza usypianiem) bo odkąd wróciliśmy z urlopu a nawet i już nad morzem, była i jest grzeczna. Dzisiaj nie zapłakała ani razu Czasem zdarzy jej się jeszcze pomarudzić ale porównując do tego co było kiedyś to jest jakaś mikro popierdółka a nie marudzenie
i zazdroszczę

Cytat:
wow Ameryka
Stary 2013-08-20, 10:00   #1756
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość

Dyrektorka mi napisała, że zobaczy, co da się zrobić z piątkami Hmm czyli jest nadzieja
wszystkiego najlepszego

no to trzymam
Stary 2013-08-20, 10:14   #1757
nini_b
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Dziś łosos z marchweką i brokułem
U nas też łosoś, tyle że ze słoika...
Cytat:

nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:23   #1758
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze że teraz nawet jak się zapiszę to do ostatniej chwili nie będę wiedziała kto jest ( a lekarzy w przychodni jest sześciu)
Pozapisuj się do każdego po kolei, może poznasz inne koncepcje

Cytat:
zapraszam do obejrzenia zdjęć mojej malutkiej na fb bo tu mam problem z dodaniem
Śliczna Gabrysia jest! A zdjęcie z kiełbachą mój faworyt

Cytat:
U mnie na odwrót - wreszcie się sama na dłużej sobą zajmuje. Ale to chyba kwestia tego, że jak siedzi to wygodniej jej się bawić samej

Cytat:
Jak nie Jagnna to wyłapałaby to Majeczka

To się rozpisałam... mamy kupę

Stary 2013-08-20, 10:29   #1759
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
:

Cytat:

co do jajeczka to u nas daje się do żurku lub szczawiowej
barszczyk czerwony czysty to najczęściej do krokieta pasztecików tudzież ziemniaków polanych skwarkami
U mnie też jajko do żurku lub szczawiowej się daje. A jeśli chodzi o czysty barszcz czerwony to jem najczęściej z makaronem, ale czasem krokiety też.
Narobiłaś mi za to smaka na te ziemniaki polane skwarkami. Skwarki to się robi ze słoniny?

Cytat:

nieźle ostatnio się produkuję żeby Jana zająć i tak wam powiem że z jednej strony to fajnie że kilka godzin dziennie mam luz od dziecka
Ja jak nie ma dnia, że jest jakiś skok czy gorszy dzień to generalnie mam teraz większy luz niż jak się nie poruszała, bo sprawuję tylko nadzór , a Iza sama szuka sobie zajęcia. Niestety z trwogą oczekuję dnia, kiedy jej się wszystko opatrzy i znudzi

A tak w ogóle to ja już nikogo nie słucham kiedy jest najgorszy okres jesli chodzi o dziecko.
Jak byłam w ciąży to mówili: oooooo teraz będzie ciężko jak się urodzi. No była to zmiana, ale nie było tak dramatycznie jak mówili. Wiem, że zalezy to od dziecka, ale w tym momencie mam na myśli tylko moją sytuację. Jakoś dałam sobię radę. Jedynie ze spaniem było gorzej, a tak to ok. Najbardziej mnie stresowało czy nie zachoruje, czy zaraz nie przestanie oddychać itp.

Jak się urodziła to mówili. Eeee teraz to będzie jeść i spać. Niedługo zaczną się kolki. To dopiero się zacznie. Kolek nie było...

Potem jak zacznie się poruszać to będzie sajgon. Ja mam większy luz...

Pewnie przede mną będą trudniejsze okresy, ale ja się już na nic nie nastawiam, bo każde dziecko jest inne.

Cytat:
hej laseczki co tam jak tam ...moja dziś wstała przed 5 rano ... i już spi sobie od 20 min .. ostatnie dni to każdą chwile gdy mała robi lula ja też . jestem zmęczona i zmęczenie siadało mi juz na mózg. ciągle przez to sprzeczki między mną a tżtem ... ale od kilku dni już troche lepiej.. może z czasem po troche ode śpie te zmęczenie... i tak dzis pomyslałam żeby wpaść tu do was bo jeszcze o mnie zapomnicie i wywalicie.
moja Gabrysia nadal bez zębna butle wcina 2 razy dziennie i to jak ma dobry nastrój

Śliczna Gabriela

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:

U mnie na odwrót - wreszcie się sama na dłużej sobą zajmuje. Ale to chyba kwestia tego, że jak siedzi to wygodniej jej się bawić samej
Czyżbym przegapiła siadanie Ewuni

Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:40   #1760
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe chyba zrobię jakieś geriatryk party

ale trzeba będzie to zmienićteraz ma mojej liście zakupów są skórzane buty na obcasie. Swoją drogą ciągle ostatnio na płaskich chodzę, że trzeba będzie się na nowo przyzwyczaić do obcasów - ale dla mnie optymalnie to tak. ok. 6cm na wyższych nie umiem

o buty też potrzebuję i to nie jedne, ale ja mam zawsze problem z butami, u kogoś mi się podobają a sobie nie potrafię kupić, nic mi się nie podoba, jak już w końcu coś znajdę to chodzę tak długo aż rozwalę
jak coś znajdziesz to pokaż, też potrzebuję na niewielkim obcasie

Cytat:
Oczekujemy zdjęć z trampoliny w ramach rekompensaty
oczywiście na trampolinie ma być skacząca Judka najlepiej na golasa

Cytat:

a gdzie jest najmniej laktozy?

Cytat:
majeranek lub koperek

Cytat:

I ogłaszam, że moje dziecko się zmieniło. Ewidentnie teraz ma jakiś skok, który przechodzi bezproblemowo (no może poza usypianiem) bo odkąd wróciliśmy z urlopu a nawet i już nad morzem, była i jest grzeczna. Dzisiaj nie zapłakała ani razu
myślę że to dobry wpływ towarzystwa nad morzem

Cytat:
No właśnie nasza dr na urlopie jeszcze miesiąc, wczoraj miała być inna też dobra a był ten burak. Najgorsze że teraz nawet jak się zapiszę to do ostatniej chwili nie będę wiedziała kto jest ( a lekarzy w przychodni jest sześciu)
ja mówię do kogo chcę, a jak akurat w danym dniu go nie ma, to rejestruję się kiedy indziej, no chyba że by była pilna sprawa to co innego, wtedy nie wybrzydzam

Cytat:

fryz ma boski!!

Cytat:

i w międzyczasie ostatnio ciasteczko do ręki

zwłaszcza że nie zamierzam się tu za bardzo wysilać te 3 tygodnie
szef zajrzał przed chwilą "sprawdzam czy przyszłaś do pracy"
\

i tak wam powiem że z jednej strony to fajnie że kilka godzin dziennie mam luz od dziecka
jakie ciasteczka dajesz? specjalne dla dzieci czy coś innego?

wyrodna matka

Cytat:
Jagna zboczek

Cytat:
Hej!

no to wszystkiego naj naj naj

Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:42   #1761
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

nie powiedzą ci przy rejestracji? czy sami nie wiedzą?
No właśnie powiedzą że do jednego a w międzyczasie lekarze się zamienią i będzie inny tak jak teraz

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 10:47   #1762
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Jan też siedzi i dupa

Cytat:
Narobiłaś mi za to smaka na te ziemniaki polane skwarkami. Skwarki to się robi ze słoniny?

Ja jak nie ma dnia, że jest jakiś skok czy gorszy dzień to generalnie mam teraz większy luz niż jak się nie poruszała, bo sprawuję tylko nadzór , a Iza sama szuka sobie zajęcia. Niestety z trwogą oczekuję dnia, kiedy jej się wszystko opatrzy i znudzi

A tak w ogóle to ja już nikogo nie słucham kiedy jest najgorszy okres jesli chodzi o dziecko.
Jak byłam w ciąży to mówili: oooooo teraz będzie ciężko jak się urodzi. No była to zmiana, ale nie było tak dramatycznie jak mówili. Wiem, że zalezy to od dziecka, ale w tym momencie mam na myśli tylko moją sytuację. Jakoś dałam sobię radę. Jedynie ze spaniem było gorzej, a tak to ok. Najbardziej mnie stresowało czy nie zachoruje, czy zaraz nie przestanie oddychać itp.

Jak się urodziła to mówili. Eeee teraz to będzie jeść i spać. Niedługo zaczną się kolki. To dopiero się zacznie. Kolek nie było...

Pewnie przede mną będą trudniejsze okresy, ale ja się już na nic nie nastawiam, bo każde dziecko jest inne.
boczek w kosteczkę i smażę

może jak Jan zacznie czworakować to faktycznie zwiedzanie mieszkania będzie główną atrakcją
u mnie póki co najlepiej było jak skończył tak z 3,5 mies na leżaczku z zabawkami kupę czasu przesiedział na macie to samo - 40 min spokojnie a teraz wszystko na chwilę
do 3 miesięcy było najgorzej bo zmieniła się sytuacja ogólnie, a mi kiepsko szło dochodzenie do siebie

gadanie takie to mnie ogólnie irytuje u innych, i to że interesują się wszystkim tylko nie sobą
najpierw "byście ślub już wzięli", potem po ślubie "zegar wam tyka, a kiedy w końcu dziecko?"
jak ciąża "o teraz się wam skończy dobre!, się zacznie - nieprzespane noce, kolki" (swoją drogą Jan kolek też nie miał )
"chłopiec? to 2 tygodnie przenosisz jak nic!"
a teraz "no daj mu polizać tego kremu z torta!"
"matko, on bez czapki?"
"włosów do roczku się nie obcina!"
no i czas pomyśleć o drugim
"takie wam się grzeczne dziecko trafiło! róbcie drugie, samo się chowa!"
(mówią osoby które widzą Jana przez 2h raz na tydzień...)

Sola dajesz już gluten?
ja zaczęłam

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
jakie ciasteczka dajesz? specjalne dla dzieci czy coś innego?

wyrodna matka
w rosmannie kupiłam jakieś bio dla niemowląt
to tak bardziej z myślą o badaniu u okulisty bo lekarka poradziła że jak dziecko się wierci i nie współpracuje to dobrze dać do rączki coś co lubi jeść i wtedy się zajmie

ano wyrodna

Edytowane przez T'ai
Czas edycji: 2013-08-20 o 10:44
Stary 2013-08-20, 10:53   #1763
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

o to jest myśl! ależ Ty bystra z rana

że ja naprawdę nie wiem skąd ten pomysł

Cytat:

U mnie też jajko do żurku lub szczawiowej się daje. A jeśli chodzi o czysty barszcz czerwony to jem najczęściej z makaronem, ale czasem krokiety też.

u mnie barszczyk tylko z ziemniakami, w sensie że takie wrzucone do talerza

nie słuchaj ludzi, tak jak piszesz - kazde dziecko jest inne, ja się zawsze pocieszam że będzie już tylko lepiej, no ale u nas pierwsze 3 miesiące były dość ciężkie bo mały non stop przy cycu

echhhh to se popisałam - już jakiś łeb mi wystaje zza ochraniacza w łóżeczku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0514.jpg (86,5 KB, 28 załadowań)
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:02   #1764
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżbym przegapiła siadanie Ewuni
Siedzenie, nie siadanie
Nad morzem ją oświeciło, że na coś te 3 miesiące brzuch katowała i trzyma pion. Staram się nie nadużywać i jednak się brzuszkujemy ale jak zaczyna marudzić to ją sadzam i się szczerzy zadowolona i bawi grzecznie.

Cytat:
o buty też potrzebuję i to nie jedne, ale ja mam zawsze problem z butami, u kogoś mi się podobają a sobie nie potrafię kupić, nic mi się nie podoba, jak już w końcu coś znajdę to chodzę tak długo aż rozwalę
jak coś znajdziesz to pokaż, też potrzebuję na niewielkim obcasie

myślę że to dobry wpływ towarzystwa nad morzem
Ja ostatnio widziałam śliczne pantofle, takie klasyczne czarne na obcasie do biegania (na oko 5-7cm.), z neutralnym czubkiem (nie szpic i nie zaokrąglony tylko taki idealny). Ale kosztowały coś koło 300zł. więc w sumie skoro ja i tak nie mam dokąd wracać to na co mi takie buty

Majka... A na co Ci goła Judka?

Mówisz

Ej Ewka robi teraz masakryczne kupy. Nawet za czasów noworodkowych, kiedy sobie nie żałowała, tak nie śmierdziały To normalne?

Drzemka czas start. Wczoraj spała ponad 2h. Czyli dzisiaj pewnie pół godziny pośpi, po co matka ma mieć czas dla siebie.

Stary 2013-08-20, 11:12   #1765
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

słodki łeb

Cytat:
Staram się nie nadużywać i jednak się brzuszkujemy ale jak zaczyna marudzić to ją sadzam i się szczerzy zadowolona i bawi grzecznie.
ja wczoraj Jana w wózku posadziłam to się podjarał jak nigdy
każdy pies, każdy samochód - same atrakcje

tak w ogóle muszę Janowi zwykłą piłkę kupić
dziadki kupili i Jan fajnie kula jak się siedzi naprzeciw niego
Stary 2013-08-20, 11:12   #1766
goba
Zadomowienie

dzień doberek
spaliśmy do 10 , z przerwą 20 minutową na mleczko w okolicach 7

Cytat:
Uprzejmie informuję ciocię Natalkę, że jeszcze nie udało mi się zajrzeć do paszczki. Na moją uprzejmą prośbę został pokazany mi język

Pewnie, że możesz połączyć. Będzie lepsze. Chyba, że będziesz dawać w kawałkach to może byc sam
Ja przyznam szczerze, że jeszcze nie robiłam buraka, ale tak kombinuję co mam pod ręką. Może być marchewka, pietruszka. Ta wersja z jabłkiem bardzo mi się też spodowała, bo będzie on tak bardziej przypominał taki normalny barszczyk czerwony. Normalnie to się dodaje sok z cytryny lub ocet, ale zwłaszcza ta druga opcja to tak nie bardzo dla dziecka.

A jak z jajkiem jadłaś? Tak w kawałkach? Zaciekawiło mnie to
a Adas nie umie wyciągnąć języka, jak mu zawsze pokazuję język i mówię zeby tak zrobił to się smieje i tyle...

o wlasnie majeranek pasuje
a jajeczko to tak normalnie na cwiartke pokrojone plywalo sobie w barszczyku..

Cytat:
Spełnienia marzeń!!!

i spóźńione sto latek dla dzieciaczków naszych!!klask i:

trampolina jest suuuuper

Dorcia śliczna ta Twoja malutka
prosimy o zdjecie,najepiej Ciebie fruwającej na trampolnie

Cytat:
z którego

i tak wam powiem że z jednej strony to fajnie że kilka godzin dziennie mam luz od dziecka
5 sierpień

dla mnie idealnie byloby prcowac na pół etatu. i tez uwazam ze taki "odpoczynek" od dziecka czasami dobrze robi

Cytat:

wiedziałam
Cytat:
no wlasnie
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:14   #1767
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

o matko, jakie życzenia

Cytat:
Majka... A na co Ci goła Judka?
właśnie

obiecuje, ze jak juz wrocimy na stałe do domu czyli w przyszlym tygodniu, bo dzis wracamy na chwile, zeby jechac do mojej mamy
to zdjecia beda
trampoliny a jakze, ale bez gołej Judki w srodku
moze moj syn bedzie a co i corka

i w koncu poprosze zeby mnie ktos fote dziabnal, bo jeszcze fryza Wam nie pokazywalam

tylko problem jest taki, ze juz mi wlosy urosly
ale sie arbne to wtedy pokaze chociaz zarys

o moge Wam fote w stroju kapielowym pokazac, ale mam cycyki wieksze od gl;owy takze nie wiem.....

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 11:19   #1768
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
no samo się prosiło no

Cytat:

wow Ameryka
wszystkiego najlepszego

no nie

Cytat:

To się rozpisałam... mamy kupę
dżinijys

u nas też już była masakra jakaś, jaki smród Że to z takiej malej dupki takie rzeczy wychodzą....

Cytat:
gadanie takie to mnie ogólnie irytuje u innych, i to że interesują się wszystkim tylko nie sobą
o!

Cytat:

a co wy o tej porze w łóżku robicie?

Cytat:
Ja ostatnio widziałam śliczne pantofle, takie klasyczne czarne na obcasie do biegania (na oko 5-7cm.), z neutralnym czubkiem (nie szpic i nie zaokrąglony tylko taki idealny). Ale kosztowały coś koło 300zł. więc w sumie skoro ja i tak nie mam dokąd wracać to na co mi takie buty

Ej Ewka robi teraz masakryczne kupy. Nawet za czasów noworodkowych, kiedy sobie nie żałowała, tak nie śmierdziały To normalne?

Drzemka czas start. Wczoraj spała ponad 2h. Czyli dzisiaj pewnie pół godziny pośpi, po co matka ma mieć czas dla siebie.
a ja wczoraj chciałam kupić zwykłe, skórzane balerinki, beżowe i co? I

normalne

Ulka spi od 10 narazie zrobiłam zalewe do Majkowych ogórasów

Stary 2013-08-20, 11:19   #1769
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie idealnie byloby prcowac na pół etatu. i tez uwazam ze taki "odpoczynek" od dziecka czasami dobrze robi
dlatego z jednej strony się cieszyłam że popracuję kilka miesięcy na pół ale cóż
od 11 września znów będę w chacie sama z Janem

Cytat:

o moge Wam fote w stroju kapielowym pokazac, ale mam cycyki wieksze od gl;owy takze nie wiem.....
o to tym bardziej chcemy
Stary 2013-08-20, 11:22   #1770
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż! pokaż!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości