|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Dziewczyny bardzo was prosze d radę...Wczoraj mialam chyba pierwsza poważna sprzeczke z marzeczonym. Wszystkie przygotowania jakos tak ciężko przebiegają bo tż sam płaci za wesele a ja jestem zdana na mamę :-( napiszcie mi prosze ile teraz mniej więcej płaci sie za dobry zespół weselny ? Jaka kwota jest norma?
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Witam się
U mnie dziś kiepska pogoda. Nie pada ale sie zanosi, rano troche pokapało... ale zapowiadaja ze jutro ma byc juz ładnie ![]() WITAM NOWE PM nasz wątek rośnie w siłe SIŁA PM 2014wierszyki na zaproszeniu - jak najbardziej za jesteśmy. Będziemy prosili o jakiś alkohol - wino, wisky. Widziałam, że któras dała taki wierszyk jak nam sie tez podoba "ze wybor gosciu nalezy do Ciebie" cos w ten desen :PP kolor przewodni - miał byc czerwony. Ale po zmianie sali juz chyba czerwieni nie bedzie bo tak srednio CHYBA pasuje do sali. Gdyby któras miała ochote mi doradzić co do koloru bede wdzieczna ![]() co do przepisów - ja mam kilka ksiazek kucharskich ale takich tanich raczej :P np. moja ulubuona na ksiazka sosów ! przydatna akurat dla mnie ![]() A tak to szukam w internecie ![]() JADĘ DZIS WPŁACAĆ ZALICZKE ZA SUKNIE biorę świadkowa, żeby jeszcze oceniła
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry zespół jesli są 3-4 osoby własnie takie ceny. Są wyższe- ja mam akurat najtanszy co znalazlam. Ale bylismy u nich na próbie w remizie no i super grali
|
|
|
|
|
#304 |
|
Zadomowienie
|
szczerze to nie orientuję się w cenach zespołów
wiem, że nasz bierze 5,5 tys. za wesele i poprawiny (wydaje mi się, że to dużo) ale od zawsze go chcieliśmy więc pod zespół dopasowywaliśmy salę wymarzoną, zamawialiśmy go w lutym i na cały przyszły rok w sezonie maj-październik mieli tylko 2 soboty wolne ) ale jest to popularny zespół w regionie więc się ceni (w nas grają taniej bo mama TŻ załatwiła kiedyś pracę szefowi tego zespołu i odwdzięcza się jej )misia880 suknia ładna jak już pisałam jak się uda to zrób fotki na Tobie wygląda na lekką i zwiewną więc pewnie się ładnie układa
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:22 |
|
|
|
#305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy DJ'a - od początku tak chcieliśmy więc nawet się nie orientowałam w cenach za zespół..
|
|
#306 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ustalenie osób do zakładania wątku to bardzo fajny pomysł Cytat:
![]() Zmykam pracować.... Może dziś wezmę się za wieczorne ćwiczenia. Od początku roku do połowy kwietnia ćwiczyłam regularnie z Chodakowską, Mel B, na orbitku... I efekty były, a teraz znowu czuję się "opuchnięta". Mam tak jak moja mama, całe życie muszę się pilnować bo jak troszkę sobie pozwolę na lenistwo i niezdrowe jedzenie czy podjadanie to od razu widać
|
|
|
|
|
#307 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
u mnie też chłodno i przekropnie. brr... Co do zespołów to nie wiem, bo byłam nastawiona na Dj'a. Ale podejrzewam, że ceny oscylują w okolicach 3-3,5tys
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
tytuł świetny ![]() na 99% w tym tygodniu jedziemy zaklepać godzinę w kościele ![]() Cytat:
my płacimy 3 400 za 5osobowy. I najlepiej dużo wcześniej szukać zespołu, bo te co najbardziej nam się podobały to terminy na prawie cały rok 2014 mają pozajmowane ale mysleliśmy też nad 3osobowym za 1800 zł. Poza tym wszystkie zespoły które pytaliśmy grają do 3. 00 a później 200zł za każdą kolejną godzinę
|
|
|
|
|
#309 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest fason 'A', czy ona ma takie biodra obniżane? ![]() Jaki model? Bry, ja się witam z kawą ![]() Kończę śniadanie, lecę z psem na siku i jade do pracy. Humor mam parszywy, pierwsze dni @ są zawsze dobijające ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() Nie znam się za bardzo na zespołach, ale na każdym weselu było 4-5 osób i wydaje mi się, że 3 os. to chyba malutko
|
||
|
|
|
#310 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() U mnie dzisiaj znacznie chłodniej, nie pada słońce przebija się zza chmur. Jestem mega nie wsypana - usnęłam dopiero około 2 w nocy a 6:30 pobudka Nie mogłam sobie znaleźć miejsca na łóżku.Wierszyk będziemy mieli taki: Miast kupować kwiaty, może Gościu Drogi Chciałbyś razem z nami wspomóc czworonogi A konkretnie pieski - mieszkańców schroniska Bo nie zawsze mają co włożyć do pyska. Piesek nie zje kwiatka, wszak to celuloza (strawić to ją może co najwyżej koza) Więc by się ucieszył Burek czy Azorek Na miejsce wiązanki przynieś karmy worek! (wierszyk zaczerpnięty ze strony OSPZ Animals). Wiemy, że karmę przyjmują - każdy rodzaj. Witam nowe Pmki
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-08-20 o 08:40 |
|
|
|
|
#311 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
. My za zespół płacimy chyba 3tys (albo3,5) -juz nie pamiętam . Ale ceny wlasnie kształtują siw w przedziale 3-5 tyś ,jeśli chce się miec fajny zespół na weselu.
|
#312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, zespół to spory wydatek..
A do tego jeszcze trzeba zapłacić za 5 dodatkowych osób, więc robi się dodatkowe nawet i 1000zł. My np. mamy płatność 100% za obsługę: fotograf + DJ. U nas to tylko 2 osoby, ale jak ktoś ma 5osobowy zespół +1 lub 2 fotografów + 1 lub 2 kamerzystów, to się ładna sumka robi
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 to jest suknia Devon - z salonu sukien fasson Doroty Wróbel w Paniówkach
![]() płace za nia 1200 zł bo biorę ją z manekina, wtedy jest 50 % tansza ![]() tak to jest taka literka A, jest z muślinu |
|
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Powitać!!!
Misia, super sukienka!!!
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, to dodatkowe koszty. Niby jest możliwość żeby te dodatkowe osoby nie dostały wszystkich dań itd to koszt się zmniejszy noo ale... głupio tak
|
|
|
|
|
#318 |
|
Zadomowienie
|
my za zespół płacimy 3600 tam jest 5 osób. Za poprawiny płaci się 1500 zł no i oczywiście jedzenie dla zespołu... koszt w sumie wychodzi duży.
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś jeszcze leże to nie wiem czy pada, ale pochmurno jest. Cytat:
a nawet gdyby, to to 4 osoby na szczęście, tylkoDziś 8 godzin pracy i urlop |
||
|
|
|
#320 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wolę nie ryzykować bo mogą się 'odwdzięczyć'
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
my płacimy całość za obsługe. Teściowa sie uparła (daje pieniazki to ok ), żeby całość płacić. a mamy 4 osobowa orkiestre okus foto i wideo. Czyli 6 osób.
ja dziś musze zrobic obiad na szybko dla TŻ i jego świadka po przyjezdzaja do mnie zaraz po pracy i ja ze świadkową jedziemy suknie mierzyć a Ci zostaja ![]() zrobie im warzywa z patelni z ryżem i kurczakiem i spokój ;P |
|
|
|
#322 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam się dzisiaj
![]() Widziałam, że omówiłyście temat zakładania wątków. Cieszy mnie to bardzo! pamiętam, że kiedy ja dołączyłam 5/6 części to była reguła, że zakłada ta, która jest najdłużej. Nie była ona spisana, ale ogólnie przyjęta i czekało się, aż osoba wyznaczona go założy. Stąd poruszyłam tę kwestię we wcześniejszej części. Teraz jest nas tak dużo, że musimy zrobić lekki porządek, aby nie zapanował chaos Pomysł z wyznaczeniem takiej osoby, wpisaniem jej i osoby rezerwowej na 1 poście jest naprawdę dobry. Stąd jeszcze większa moja radość z takich ustaleń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Ach, i naszym zespołem interesowało się sporo osób tutaj na forum na nasz termin, więc jest to dla mnie myśl, że musi być dobry Dlatego cieszę się, że zaklepaliśmy go już w grudniu!
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli chodzi o zespół to pewnie zależy w jakim zakątku Polski bierzesz ślub. My płacimy 2500 zł za 4 osobowy zespół, który będzie u nas od 13:00 (granie w domu TŻ, później w domu PM) do 4:00. Granie do 4 mamy w cenie, później dopłacamy za każdą godzinę (właśnie się zorientowałam, że nie wiem ile za godz. ;/). Poprawiny zrobimy bez zespołu i sami zorganizujemy sobie muzykę - TŻ ma odpowiedni sprzęt. Zespół ma w umowie zapisane, że muszą dostać jakieś posiłki, ale nie musi być tego aż tyle, ile dostają goście. Niemniej jednak my zapewniamy im pełną obsługę.
Zespół mamy z polecenia i cieszę się z tego, bo sama bym chyba zwariowała, gdybym miała tak o podjąć decyzję nie znając żadnego zespołu. Uważam, że mamy świetne warunki, bo ciężko znaleźć zespół za niższą cenę na tyle godzin. Jula84 nie martw się - sprzeczki to normalna sprawa i zdarzają się nawet o takie rzeczy, które powinny nas przecież łączyć. Każdy z nas ma swoje pomysły i trzeba wypracować kompromis. Jeszcze wiele sprzeczek ślubnych nas pewnie czeka
RAZEM od 16.08.2004 Zaręczyny w 23. urodziny 18.02.2013 ![]() Nasz ślub 16.08.2014 ![]() Filologia angielska ;] Edytowane przez gosia1351 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:28 |
|
|
|
#324 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
|
|
#325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku.
Say Hello świetny tytuł czekoczekolada ja też poproszę o dopisanie do kalendarza urodzin - 22 listopada Cytat:
|
|
#326 |
|
Zadomowienie
|
My mamy zespół do 5 rano. Za każdą kolejną godzinę płacimy 100 zł.
A od której zaczynamy to mamy ustalone tak, że msza ma być na 17, oni na sali sprzęt będą rozstawiać od ok 11. a około 12-13 mają być u mnie w domu.
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w paskudny, deszczowy poranek
U nas zespoły kosztują w okolicach 3-3,5 za zespół trzyosobowy i raczej nie będziemy chcieli większego - na weselach, na których byliśmy do tej pory, były nawet zespoły dwuosobowe. Wiadomo, że wtedy właściwie większość muzyki to gotowe podkłady, co najwyżej z dogrywką na klawiszach, ale wydaje mi się, że na weselu tak naprawdę liczy się dobór utworów i umiejętność zachęcenia ludzi do zabawy. U mojej kuzynki było dwóch panów, którzy zrobili absolutnie wszystko, żeby parkiet był pełen - i był, wliczając nawet siedemdziesięcioletnią ciocię u kolegi K. był za to zespół trzyosobowy z wokalistką, która śpiewała jak anioł, tylko co z tego, skoro połowa kawałków była mocno smętna, a zabawy i przyśpiewki żenujące.
|
#328 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Do mojego urlopu jeszcze 10 dni (dzisiejszego już nie liczę )
Edytowane przez anka1897 Czas edycji: 2013-08-20 o 09:28 |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
czekoczekolada ja też poproszę o wpis do kalendarza urodzinowego - 11 kwietnia
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() chyba muszę zadzwonić do naszego domu weselnego
|
|
|
#330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

SIŁA PM 2014

)

Nie mogłam sobie znaleźć miejsca na łóżku.