|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
u Nas tez.... zaczęłam chodzić na boso
![]() No i pochwalę się w końcu przekroczyłyśmy 6kg 2 fajne artykuły: http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...est_fajne.html http://www.babyboom.pl/niemowleta/ro...igdy_dosc.html zostało mi jeszcze parę cytatów, ale Ola dzis ma drzemki po pół godz i właśnie wstała z kolejnej (tj.drugiej)
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurna! Takie pudło? Łoooo losie-toć to ma wymiary łożeczka
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wage!
|
|
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
ślicznie Julasek siedzi
![]() Cytat:
za wagę
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kobieto, mam taką imprezke jak je układam, że nawet biba u wiśni tego nie przebije, a żeby było ciekawiej to układam kolorami, żeby taki sam nie był obok siebie Cytat:
braavo za wagę ![]() i dzieki za linki, poczytam sobie później
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
No wróciłam w strugach deszczu. Małemu chyba takie bębnienie o oslonkę bardzo sie podobało bo zasnął w mig ale szum uliczny wybudził bombla i w sumie po wielkiej wojnie dopiero śpiocha mi od 20 min.
Mała te "łabaki" to pewno kolega podłapał z filmu "tokio drift" tam była taka scena gdzie nauczycielka zrugała za wejście na salę w butach i kazała nałożyć papcie reszta interpretacji to już należy do Meneg hehehehePstryczku dziękuje za radę - chyba będe tak robić , bardzo prosty sposób. Sylwietta - czy ja wiem czy cyniczna ?? Prędzej zaradna. Jak jest tak ciężko jak piszesz to trzeba kombinować jak tylko się potrafi i widzę ze chyba sobie radzisz !!! Tak trzymaj i duś z nich jak z cytryny - a co ![]() Aha i co do wielocytowania też poćwiczę za Twoją rada Ojoj widzę że ruszyłam puszkę pandory z wielocytowaniem hihihihi Hje ja małego zawsze ze sobą biorę często gęsto ludzie mnie przepuszczają albo pomagają. Nie wiem ale Wrocław nogdy nie miał problemu z tym. Albo ja tak fartownie trafiałam.Cała ale ta twoja Julcia pieknie siedzi! Mój ciągnie sie do siedzenia ale to na razie tyle. A pamiętam jak żaliłaś sie że jest daleko w tyle z rozwojem . Haahah Aśka to samo napisałam odnośnie łabaków No a my jesteśmy na etapie wprowadzania glutenu. Czy jest tu jakaś dziewczyna kp która dodawala do kaszki swoje mleko? jak wy kp wprowadziłyście gluten? buziole xxx |
|
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
![]() 33-37 tygodni (kategorie) Około 36-40 tygodnia Twoje dziecko zaczyna zauważać i rozumieć, że świat można podzielić na grupy. Dziecko zauważa, ze rzeczy mogą mieć cechy wspólne np. mogą brzmieć lub pachnieć podobnie. Niektórzy badacze uważają, ze w tym okresie zaczyna rozwijać sie inteligencja. Kiedy dziecko zaczyna dzielić świat według kategorii jego sposób myślenia zaczyna być podobny do myślenia dorosłych. Dlatego zaczynamy lepiej rozumieć własne dzieci, ponieważ myślą w podobny sposób do naszego. Nowe umiejętności:
Cytat:
NO! Cytat:
Bokeh Hanula mnie powala
|
||
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mója córa mnie pozytywnie zaskoczyła i ruszyła z kopyta teraz za to mało gada, ale juz nie biadole przyjdzie czas, przekonałam się
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kaszke dodawalam ale do mm, z moich bambaryl
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
Sporo czasu mnie tu nie było z Wami ale widzę że nadal tak dużo gadacie Czy ktoś mnie jeszcze pamięta ![]() U nas jakoś pomalutku wszystko idzie do przodu. Wojtuś przekroczył magiczna liczbę 7 kilo i mierzy 70 cm. Lekarz stwierdził że idzie bardziej na długość niż na wagę Mamy już pierwszego zębola i od czasu jego wyrzynania Wojtunio jest bardziej marudny niż zwykle. Jeśli chodzi o jedzenie to nie mamy z tym żadnego problemu, jemy wszystko i w każdych ilościach Od Soboty będziemy przestawiać się na mleko następne ciekawa jestem jak to nam pójdzie. Mam nadzieję, że kwestia ulewania nie będzie nam doskwierać.Jeśli o mnie chodzi korzystam z wolności jeszcze dwa tygodnie bo potem wracam do nowej pracy i już sram po gaciach jak to będzie Wojtuś zostaje z moimi rodzicami i też się obawiam jak to wszystko będzie znosił.Przepraszam że tak się rozpisałam. Przesyłam całuski dla wszystkich cioć i ich małych- dużych szkrabów
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Szkoda że dopiero teraz tu na was trafiłam(i się dowiedziałam) bo teraz tak głupio po 4 latach oznajmić mu że już wiem skąd on zna ten japoński
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle, to dzisiaj się zorientowałam, że nie mam sukienki/tuniki na poprawiny w tą niedzielę. I jutro jadę na zakupczasy.
|
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię śpi od 13:20
![]() Jak nie mam nic do roboty a on śpi to jakoś mi tak pusto Hmy... Gadam sama do siebie?
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Wojtaska! Super chlopak ci rosnie. pokaz go nam
|
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hje jest na posterunku i przerwała mój monolog![]() Poprawiny? Jakie poprawiny?
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci podnoszą małe przedmiot końcami palców wskazującego i kciuka?? tzw chwyt pęsetowy? bo na stronie wyczytałam że dopierok około 15 msca, a Hania już tak robi jak np lezy na brzuchu i zobaczy paprocha to go tak śmiesznie chwyta własnie :P
Śpi mi już 2,5h ! o tej porze...
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
cala, myslisz, ze to dobry pomysl, zostawic kwestie dogadania spotkania naszym chlopom?
![]() bokeh! haniulka jest absolutnie fantastyczma!!!!!!! nie moge sie doczekac, az moj zacznie gadac ![]() moje dziecko wlasnie pozera skarpetke ![]() szaja my w sb opiekujemy sie bablami szwagierki wiec niestety, ale ndz nam pasajet ![]() ewulka! nie znikaj nam tak! ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() moj jeszcze nie, a wlasmie ja czytalam, ze gdzies juz tak teraz zaczynaja pesetkwac a wasze dzieci reaguja na imie swoje? moj tak, to jest takie cudowne!!!!!!!!!!!! pstryniu, jestes miszczem! charlizz, cala, uwielbiam was, dobralyscie sie w na tej grzedzie niesamowicie
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Niech któraś sprawdzi na szajowym mailu w klubie czy mój plik z przepisami dla dzieci się prawidłowo wysłał czy też mam coś inaczej kombinować
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#801 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tak powaznie- nie wiem czy to powód do dumy, ze mi taki bisurman rosnie zamawiałam grzecznego dziecia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() co do glutenu- biszkopta dałam w łapke, ale jak mi sie zakrztusił to rozmoczonego z jabłkiem, nie powiem, zeby był szał, bo nie było, ale troche wmuszałam ![]() Cytat:
mój tez wlasnie drugie spanko zarządził- pewnie pogoda mu sprzyja bo pochmurno, czasami deszcz przeleciCytat:
![]() Bartulo reaguje, jak cos psoci i stanowczo mówie Bartuniu, nie rób tak, to odwraca łepetynke, smieje sie dwoma zębiszczami i wraca do swej szkodniczej działalnosci MARSI- pytałas o wspólne plany na czas urlopu- żadnych, żadnych i jeszcze cos... a wiem- EWULKA bedą baty za milczenie ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- hej ELLLMI- wreszcie sie na grzedę wygrzebałas niech ktoś za mnie zlew ogarnie bo gary zaraz z niego wyjdą ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- CAŁA- zawsze podziwiam Julaskowe kitajce |
||||||||||
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
A moja Ania po wczorajszym szczepieniu na pneumo urządziła wieczorem chyba pierwszy raz w życiu mały pokaz histerii przed snem i drugi o 7.30 rano. Na szczęście poza tym spało jej się dobrze, od 22 do 12.17 z tą ranną przerwą (koło godziny bo wprawdzie darcie przeszło szybko ale obudziła Grzesia który niestety szybko zajarzył że już rano i to dziś jest ten dzień kiedy idzie z tatusiem na męską wyprawę do kina na Samoloty
no i się wygłupiali z młodą dopóki go mąż nie zgarnął na ranny seans a myśmy poszły spać).Młoda waży 7010 g i chyba też jest niejadkiem i niepijkiem Skończyła 11go pół roku (będąc li i jedynie na cycu), Grześ też dopiero wtedy miał wprowadzane żarełko i smakowało mu wszystko i to w dużych ilościach a tym razem trafił mi się francuski piesek którego wszystko oprócz mleczka kłuje w podniebienie I w dodatku mała bestyjka umie pluć (Grześ dopiero w wieku 4 lat się nauczył )
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
tyle Was grzęduje a ja sama do siebie gadam
|
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mi z deczka nie przypasowało ![]() ładnie waży, tylko piersiowa - ho ho ho ho teraz masz zamiar wziąc sie za rozszerzanie? a z ciekawosci zapytam- kiedy do pracy wracasz?
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwoje grzecznych dzieci ?:Pa tak poważnie biedna Anulka się napłakała ![]() Kurczę czytam sobie o zabawach z dziećmi no i ok wszystko fajnie tylko Hanię bardziej niż zabawa interesuje chodzeie (pełzanie) we wszelakie możliwe miejsca i nie chce się bawić w nic ani niczym....
|
|
#807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za info. Słyszałam że na razie to chujnia z grzybnią jak stawy w ss. Ale że w Czarnej Owcy fajnie ![]() Cytat:
![]() Julas do schrupania Cytat:
|
|||
|
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za rozszerzanie niby się wzięłyśmy ale na razie marnie idzie. Jakiś miesiąc temu młodą znowu zaczęło sypać, tym razem nie tylko po buzi ale i po ciele no i mamy problem - dopóki nie będzie mieć w miarę ładnej skóry nie będę widzieć co ją uczula. Na razie próbowałam marchewkę (przy której miała odruch wymiotny ), po dwóch dniach podawania po odrobince wieczorem ją wysypało, niekoniecznie po marchewie - może ja coś zjadłam. Parę dni czekałam, trochę się poprawiła więc podałam sinlac (wiem wiem, sinlac to zuoooo ale przy Grzesiu się super sprawdzał. Niestety popełniłam kardynalny błąd i w tym samym dniu podałam trochę herbatki rumiankowej (też pierwszy raz bo mi wodą pluła). O dziwo jedno i drugie przeszło (smakowo), ale na drugi dzień znowu wysypana. No to znowu parę dni przerwy, drugie podejście z samym sinlakiem - przeszło i - jak jest głodna - to chyba nawet dość smakuje. No i na razie tyle bo więcej nie zdążyłyśmy. Wczoraj dostałyśmy ketotifen w syropie, u młodego super działał na skórę, u Ani zobaczymy, na razie jedno jest pewne - ma na niego odruch wymiotny Zapowiada się wesoło...
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2013-08-20 o 16:19 |
|
|
|
#810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

kurna! Takie pudło? Łoooo losie-toć to ma wymiary łożeczka
za wage!

reszta interpretacji to już należy do Meneg hehehehe

ślub 28.04.2012