|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Ale slicznyy jest jaka ma fryzurke jak by od fryca wyszedl hee fajnie wygladacie i widoki super
|
#1743 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
Chociaż do dziś nie wiem czy wczoraj to była sprawa brzuszka, kupkę rano zrobiłam na pewno nie wyłącznie. Coś musiało być jeszcze... Podawałam esputikon, brzusio miała miękki, a darła się wniebogłosy. Nie dało się Jej trzymać w pozycji fasolki, tylko wysoko jak do odbicia, w pionke..Może tęskniła za tatkiem, był trzy dni w domu, a tu nagle poszedł do pracy? cholera wie....Nie muszę nadmieniać, że dziś kupki brak, a już trzeci dzień bez żelaza. Moja lekarka mówi, że musi być jedna. Musi, w sensie, że byłaby bardzo szczęśliwa. Nie ukrywam, że ja też. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam celiakię a gastrolog od skończenia 5 miesiąca kazał wprowadzać Przemkowi gluten. |
||
|
|
|
#1746 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co za pacan z tego lekarza i co zrobicie?---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
to samo miałam napisać Lonely dziewczyny, a po ile normalnie są 3 Dady? |
||
|
|
|
#1747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uważam, że u nas to niedojrzałość układu nerwowego i nieradzenie sobie z nowymi umiejętnościami... Mam nadzieję, że z czasem się unormuje. Czyli u nas wczoraj nie było aż tak źle jak u Was. Tzn Sofia uspakajała się na rękach, na bujaczku. Tylko po próbach odłożenia jej, metody które wcześniej działały już nie dawały rady, bo była w gorszym stanie. Ostatecznie pobujaliśmy ją w bujaczku ok 2o min, wyciszyła się i pozwoliła nakarmić na leżąco i zasnęła... Xal- ja też uważam, że dzieciaczkom powinno się dać spokój jak sobie gadają na macie, czy w łóżeczku do swoich kumpli. Ja reaguję wtedy jak się zacznie "prawie" płacz, a tak to niech się sama bawi. Ale wydaje mi się to czymś zupełnie innym niż zostawianie w łożeczku płaczącego dziecka... Ja czasem jak Sofia płacze, nie chce zasnąć to ją głaszcze, przekładam na drugi boczek, szukam co jej może podpasować, ale ja mimo moich prób dalej płacze, a co gorsza, najczęściej ten płacz się nasila to ją biorę w ramiona i już. My się teraz wszystkiego od nowa uczymy, bo wcześniej takie zabiegi pomagały jej zasnąć. Teraz tylko ręce i pierś działa, więc nie będę jej męczyć próbami usypiania w inny sposób narazie, widać potrzebuje na ten moment większej bliskości. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że zdarzało Jej się bardzo płakać tylko w jednej sytuacji, którą już wyeliminowaliśmy. Za każdym razem jak zostawała z mężem sama w domu, bo musiałam wyskoczyć na zakupy do sklepu na przeciwko, On nie mógł Jej uspokoić i wpadał wręcz w panikę. A ja Mu nie wierzyłam, że może być tak, że nie da Jej się uspokoić, nakarmić, zabawić, uśpić....Wczoraj zobaczyłam na własne oczy. I ja też prawie wpadłam w panikę w pewnym momencie widząc od 30 minut tą otwartą buzię, czerwoną twarz i słysząc ten krzyk...bólu? Nie mogłam Jej przystawić do piersi, smoczek jeszcze dobrze Jej nie wypadł a już płacz, plus wkładanie go Jej w oko nie widząc buźki No, działo się....Dziś śpi. Koło 13 (czyli tak jak wczoraj) już widziałam, że coś się dzieje, płakała mi, aż w końcu ją położyłam na łóżku, zaczęłam masaż, rowerek, kołyskę i gadać do Niej jak najęta i się jej spodobało, pobawiłyśmy się tak jeszcze z 30 min i potem zasnęła przy piersi. Ech....Nie mam dziś głowy do niczego, a tyle roboty leży dookoła....
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie po 28,99 albo 29,99 u mnie w Gliwicach nadal po 22,99 po otwarciu i takie fajne kosze składane na zabawki były po 9,99, kupiłam dwa
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba sobie kupimy czworeczki na zapas...
|
|
|
|
|
#1753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmhm chyba bym zrobiła, ale czemu tak drogo?? o, kosza na zabawki też szukam, idę zobaczyć na stronę czy jest zdjęcie. Obliczyłam, że Dady 3 wyjdą 39 groszy sztuka. |
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dziecka w sniegu nie zgubisz hehehetez zapolujemy na jakiś 74 wydaje mi się, ze na te zime to odpowiedni rozmiar.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o majtki-pływaczki dopytaj na basenie, bo u nas one sa w cenie karnetu...tez chciałam zrobić zapasy. mamy jedna paczke jak sami zdecydujemy się pojsc na basen. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
może to ten dlugi skok?---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
My też jutro szczepimy. Mąż wziął "pracę w domu" żeby nie brać urlopu a iść na szczepienie. Ja już nie potrafię małej utrzymać jak się pręży a przy szczepieniu trzeba mocno trzymać.
Cytat:
Cytat:
muszę za chwilę dobudzać na jedzonko.A właśnie jak robicie jak dzieci śpią a pora karmienia się zbliża? Jak moja śpi już prawie 4h od karmienia to ją budzę, żal mi jej, ale nie chcę żeby miała przerwy w karmieniu dłuższe niż 4h w dzień.
|
|
#1759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Miałyśmy własnie isc na spacer ale posiałam gdzieś klucze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
no moze i skok.... |
|||||
|
|
|
#1760 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
chyba kupie jedne 3 i 4 |
||
|
|
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Nie ma czasem któraś z Was "Dzieciozmagania" w pdf?
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ja obudzisz to je ładnie? u nas takie wybudzanie zawsze kończyło sie ssaniem ok. minute i spaniem dalej, wiec przestalam wybudzac. A teraz to tego "problemu" nie mam bo nie zdarza nam sie jesc rzadziej niz co 2h ![]() Sorki za zdj do góry nogami
|
|
|
|
|
#1763 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ooo.. to może faktycznie zrobię zapas 4 tylko gdzie ja to pomieszczę, Tż mnie pogoni ![]() Cytat:
a w nocy jak się obudzi i mnie obudzi.. różnie to robi, czasem włącza od razu syrene, a czasem się wierci i stęka. Wtedy go biorę do cyca. A ssie bardzo krótko, nigdy dłużej niż 15 minut. Najczęściej 3-8 min (licząc ssanie, bo czasem lubi dużej wisieć na cycu, ale tylko się bawi i ciumka) Cytat:
![]() my też szczepiliśmy 6w1 fajna ta torba ![]() Cytat:
ale tak staram się kłaść go później... z reguły o 5 mamy karmienie i po tym karmieniu włącza się gadulec.. dzisiaj jednak karmienie było o 3.30 i włączył się gadulec, na szczęście zignorowałam to, jeszcze ciemno było w sypialni i po 4 jakoś udało mu się zasnąć.. jednak po 5 znowu pobudka na cyca z miłym zaskoczeniem bo po karmieniu pospaliśmy jeszcze do 7.30 Cytat:
Cytat:
boską ma tą czuprynę ale widzę, że chyba mu troszkę pojaśniała naszemu nie dość że strasznie przerzedziły się włosy to też pojaśniałyCytat:
![]() dopiero ![]() my już od dawna na 3, na początku wydawały mi się strasznie ogromne, ale 2 obciskały nóżki Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
taka tylko kremowa
![]() http://allegro.pl/fisher-price-husta...460639627.html
|
|
#1765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --- W. rano bawił się ze mną, gadał i śmiał; a od południa ma dzień śpiocha... Budzi się tylko na jedzenie i w trakcie albo zaraz po od razu zasypia. Ciekawe czy to przez pogodę Mam tylko nadzieję, że nocka będzie spokojna ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
dla Julki, duża panienka ![]() A właśnie mamy karmiące mm: Jak często Wasze maluszki robią kupę i ile ?? Mój W. robi 1-2 na dzień albo 1 co drugi dzień. Zastanawiam się czy to jest ok czy nie za mało No ale nie pręży się, nie boli go brzuszek a kupę mamy zawsze z rana jak trochę posiedzi w leżaczku...
|
|||||
|
|
|
#1766 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Weszłam na poczekalnie sprawdzić czy jest już wątek mamuś Maj, Czerwiec 2014 ale jeszcze nie ma. Jakoś mi się to wszystko przypomniało, ciąża, ruchy Juleczki, wyczekiwanie a teraz leży te maleńswo obok mnie i smacznie śpi
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-08-20 o 18:08 |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojadła długo, w ogóle coś jej się zmienia bo potrafiła najadać się "pod korek" w 7 minut, a teraz widzę że na początku intensywnie ssie a później robi małe przerwy i zajada 10 minut. No i mniej ulewa
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1770 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

a juz miałam ją sprzedać
sama nie wiem jak to sobie tlumaczyc. Czytam.jak Wasze dzieciatka robia sie z tygodnia na tydzien bardziej samodzielne a u nas jest tendencja odwrotna
musze zglebic temat. A swoja droga tez planuje dawac gluten stopniowo, tak jaj to Veronic opisywala. 

No, działo się....Dziś śpi. Koło 13 (czyli tak jak wczoraj) już widziałam, że coś się dzieje, płakała mi, aż w końcu ją położyłam na łóżku, zaczęłam masaż, rowerek, kołyskę i gadać do Niej jak najęta i się jej spodobało, pobawiłyśmy się tak jeszcze z 30 min i potem zasnęła przy piersi. Ech....Nie mam dziś głowy do niczego, a tyle roboty leży dookoła....

od teściowej jak sie urodził
naszemu nie dość że strasznie przerzedziły się włosy to też pojaśniały
07.07.2012
aż chce się żyć