|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() tydzien temu rozwaliły mi sie moje ulubione japonki w których chodziłam non stop w lecie od 6 lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1772 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
dlatego smecty nie dałam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas od 2 dni też. Jak zasypiała ładnie przy cycusiu tak teraz
|
|
#1774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też daję czasami z Hippa U nas tak samo. Czizas, ale bym sobie zjadła moją wiecznie wszystko nudzi, zwłaszcza zabawki. Tylko zwiedzanie mieszkania jej sie podoba i wyglądanie przez okno zaczynam się przyzwyczajać jak mnie nie będzie kiedyś przez dłuższy czas to znaczy, że padł mi kręgosłup albo odpadły ręce![]()
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
co do braku czapki i skarpetek to też się nasłuchałam
ostatnio byliśmy na grillu u znajomych, no fakt zimno było, ale ja dzieciom czapki tylko na zimę kupuje i wtedy zakładam, więc znajomej mama jak zaczęła truć, to myślałam, że nie przestanie, skwitowałam w końcu, że nie mam czapki i nie założę
|
|
#1776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
gratuluję no widzisz, na pewno coś się zrobić da Cytat:
u nas też siedzenie nie wróży poprawy sytuacji ![]() moja mama tak skwareczki robi ![]() u nas może też... u nas ciągle było tak samo, wszystkie zabawki i zabawy były i są na chwilę. No, nieraz jak ma dobry dzień to i 1,5 godziny na macie poleży i się turla, ale to z reguły jak jesteśmy na podwórku u moich rodziców. U nas to dłużej na łóżku wytrzyma niż na podłodze![]() ja myślałam, że po 3 miesiącach będzie lepiej, ale d.upa jest tak samo, tyle, że młoda cięższa. No i się tak fajnie śmieje ![]() ja już gluten ponad miesiąc daję. Ale nie codziennie, bo zapominam. Najpierw dodawałam kaszki do obiadku, potem nieraz bułę do żucia, no i te ciasteczka hipp teraz czasami, bo one glutenowe
|
|
#1777 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio spotkałam sąsiadkę w moim wieku Jan miał spodenki krótkie, koszulkę z krótkim i bluzę narzuconą bo chłodno a tamten spodnie długie, bluzę, kurtkę i ciepłą czapkę ![]() Cytat:
początkowo właśnie łyżeczkę kaszki, skórkę chleba ale widzę że wszystko oki więc ostatnio Jan dostał nawet obiadek z makaronem
|
|||
|
|
|
#1778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1779 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no no się koleżanki rozpisały z rana
![]() Cytat:
Cytat:
to ja też chyba jestem wyrodna bo mam takie chwile, że już bym chciała wrócić do pracy..... ![]() Cytat:
![]() oby się udało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez natallkaa Czas edycji: 2013-08-20 o 12:12 |
||||||
|
|
|
#1780 | |||
|
Zadomowienie
|
wybrałam się na spacer to sie rozpadało...wrrr...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie 3 cm to juz duzo
|
|||
|
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo to jest tak że niby w pracy ale jak wrócimy do domu koło tej 14 to jakoś mam więcej energii na te wszystkie durne zabawy niż jakbym od 7 rano z nim siedziała ![]() no i Jan ma atrakcje - pół dnia u dziadków tam mu dziadek pozwala nawet napierdzielać rączkami w laptopa ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-20 o 12:25 |
||
|
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
a propo glutenu to moja kolezanka ma córeczke ok 3 lat. i to dziecko strasznie jest malutkie,nie rosło wogóle, miewało problemy z brzuszkiem ale nie czesto. Kolezanka robila mnóswto badan ,latala po lekarzach, nie mogli wykryc czemu nie rosnie i zwalali winę na to, ze matka tez niska. Ostatnio była w szpitalu i powtórzyli jakies tam badania i okazało się ,że mała ma celiake. A kolezanka guten wprowadzała wg schematu i nic nie wykryła. I to, ze nie rosnie jest podobno objawem celiaki.
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten szary, pochmurny wtorek
dzidziol drzemie, a ja popijam kawke u nas dzis w nocy głównie woda krolowala, raz cyca dalam bo jeczal strasznie i butle po.7 dostal tylko po kazdym napiciu się woda to muszę go smokiem zatykac, bo jeszcże się kręci i pojekuje i w sumie.wychodzi, że wiekszosc nocy przesypia ze smokiem buzi, to chyba nie za dobrze ![]() u nas gluten już dawno wprowadzony i teraz już normalnie wcinamy Czarus mnie zadziwia, bo dzis sam podciagnal się z siadu i ustal ![]() tylko oczywiscie mamusia wczesniej posadzic musiala, bo sam nie i tak sie jeszcze zastanawiam czy go za często nie sadzamy, tylko że na lezaco zaraz się nudzi i krzyki urzadza w ogole.przed drzemka teraz taka histerię urzadzil, że sie zastanawiam czy znowu zabki jakieś mu nie będą wychodzic ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- a jeszcze co do pediatrow to ja swojemu za bardzo nie ufam, bo jak chodziliśmy na szczepienia to w ogole się nie interesowal ani zywieniem dziecka ani rozwojem ruchowym jakby były jakies nieprawidlowosci u Czarusia .to.ciekawe czy bu się skapnal jedyne to co nas trzyma przy nim, to jest to że do.przychodni tylko przez parking musimy przejsc, no i nie wiem gdzie bym mogla znalezc jakiegos dobrego pediatre u nas w miescie |
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaa ciotka Natalka - Ty moja czarownico kochana
Mamy zęba!!!! Karmiłam ją dzisiaj metalową łyżką. Dawałam jej dzisiaj taką rzadszą zupę i stwierdziłam, że tą małą popierdółką mogę się co najwyżej podrapać w wiadomym miejscu, bo będzie to trwało 100 lat, także wzięłam metalową. Usłyszałam brzdęknięcie. Pierwsza moja reakcja była nijaka. Pewnie to dźwięk łyżki. Ale chwila, chwila ta łyżka musiała o coś uderzyć. Tylko o co Daję drugi raz znowu to samo. Wtedy w mózgu coś tam się rozjaśniło i myślę nieśmiało - czyżby ząb Zaczęłam karmiąc ją rozglądać się po tych dziąsłach i patrzę - jest Po tym wszystkim chciałam dać jej plastikową, żeby tak od razu nie szlifować przybysza, ale nie chciała jeść z niej (kaszka normalnie je). Dałam jej znowu z metalowej - jadła dalej. Nic z tego nie rozumiem, ale to nie istotne. |
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no nic, idę jakis obiadek skręcić a po pracy moja mama przychodzi do wnuczki a ja mam ambitny plan pomyć okna
|
|
|
|
|
#1786 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ile razy to czytałam, żeby zrozumieć? ![]() Na pewno to nie Ale napisała, że gdyby się szykowały jakieś zmiany, to będzie o tym pamiętać ![]() Cytat:
![]() Gratuluję ![]() To dzisiaj ja Tymek to chyba pozostanie bezzębny... Nie ma i nie ma tych zębów ![]() Zobaczymy jutro, czy działa
|
|
#1787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak. Nie robiłam specjalnej ekspozycji. Dawałam tak jak wszytko - najpierw mało, a potem już normalnie.
Cytat:
Czyżby kolejna koleżanka nie pochwaliła się z postępu dziecka? brawo dla Adasia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my odkrylismy zabka tak samo
|
|
|
|
|
#1789 |
|
Wtajemniczenie
|
Sola
za zebadla corci
|
#1790 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1791 |
|
Wtajemniczenie
|
napisalam dlugasny post z cytowaniami i go wcielo
![]() matyldo nawet jak powtarzac nie mam czasu tyle zescie naskrobaly ![]() Wozek maclaren kolor silver-pine, super bryka ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Tai , Happy wszystkiego najlepszego Judka tydzien czekania na fote z trampolina ![]() ![]() Co do buraczkow to sa na b wiec sa beeeeee ![]() Akcja gowno opanowana, ale ciezko bylo. ![]() Posadzilam mala na nocnik i odwrocilam sie doslownie na 30 sekund. Panna siedzi obok nocnika a reka z klockiem po lokiec w zawartosci nocnika.
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też coś koło tego
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#1793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak w dzień praktycznie już wyeliminowałam ![]() na noc tak samo wyciągam jak przyśnie gorzej po tym jedzeniu o 5 rano bo wtykam i walę w kimono dalej ![]() dla Czarusia ![]() Cytat:
wyprodukowałam spaghetti, wstawiłam pralkę chyba styknie na dziś
|
||
|
|
|
#1794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Byłyśmy w pepco i nabyłyśmy zabawki do kąpieli tudzież w c&a i nabyłyśmy na próbę bodziaka z bawełny organicznej przyzsłościowo na r. 80 a dla mnie chustko/komin za 4,9 pln
![]() Nabyłyśmy też cielęcinki (kutfa twoja mać jaka droga ), warzywek i jutro jadziem z gotowaniem.Teraz drzemiemy ale pewne tylko na chwilkę. I oczywiście jak to po pochwaleniu dziecka dzisiaj ryk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja pitolę! Ewka! ![]() Cytat:
Znaczy się tylko moja się ostała bezzębna ![]() O, nie tylko moja bezzębna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Właśnie a kapiecie dzieci jeszcze w tych dzieciecych wanienkach? My spimy od 16. Az sama kimnelam, bo młoda przy cycu jaka pogoda świetna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
meldujemy sie spod Bolonii, dzielnie jedziemy autem na poludnie. Xaliczylismy juz (wczoraj) jaskinie postojna w slowenii i wenecje. Teraz zmierzamy do Florencji i postanowilismy nieco zmodyfikowac plany, dolozyc pareset kilosow i spedzic kilka dni w Rzymie, ale to od jutra jest superasnie, ciagle jemy nie wiem w co zeby wlozyc Francesco grzeczny i dzielny niezwykle, zatapia swoje trzy zeby w pizzach (tylko lizal...), pastach i innych smakowitosciach. Pogoda piekna, w rzymie ponoc pod 40 stopni, chyba bedziemy koscioly zwiedzac tobedzie chlodek ciagnie mnie jeszcze bardziej na poludnie ale to juz by bylo przegiecie co do glutenu-kilka razy po 6. Miesiacu zrobilam "ekspozycje" ale doslownie moze 3 i normalnie daje, nawet nie mysle o tym i wszystko ok
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znaczy siedzi w małej która jest wstawiona w dużą ![]() Cytat:
bawcie się dobrze Sola zdaję relację - obiad zjedzony cały o 12.30 potem drzemka po południu i butla dopiero o 16.30 (w międzyczasie owoce były) także kolejna po 19 i mamy dziś tylko 3 butelki ![]() Dzika jak tam "niania"? u mnie od wczoraj ciągle "mama" i "mama"
|
||
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
już nie, teraz w brodziku - mamy głęboki
Cytat:
I zazdraszczę tych lodów i makaronów akcja mycie okien zakończona na dziś, babcia juz poszła i zaczęło się marudzenie... kurczę ja to jest, że przy innych jest super grzeczna a przy mnie pokazuje prawdziwe oblicze...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

najlepiej na golasa 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
naprawdę nie wiem skąd ten pomysł

pasztecików 
zaczynam się przyzwyczajać
Klaudia 16.10.2009