|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Mleko, gluten, jajko.
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
ale to tego buraka to samego mozna dac czy lepiej z czyms połączyc?ooo może taki barszczyk z ziemniaczkiem i buraczkiem. Albo zólteczko do tego bo pamietam, ze jak bylam mala to barszczyk czerwony jadlam zawsze z jajkiem musze spróbować. A przyprawic czyms mozna?co pasuje?
|
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
A Villemi cytat mi wcięło - Czaruś super, najbardziej mi się podoba na tym zdjęciu a la sweet focia z rąsi
![]() Cytat:
![]() A propos zakupów to ja też tak mam, że większość dla Ewki. Nawet cholera dla tżta lubię coś kupić, no a ze mną gorzej ![]() Dzisiaj buszowałam po h&m - oczywiście w dziecięcym ![]() Poza tym byłam w jysk po nową pościel (nie poszwy a ten wsad więc się nie będę chwalić bo nie ma czym) i w ikea kupiłam 2 pojemniki na zabawki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90099290/# takie zwykłe. I byłam też w home&you i u mnie te popularne na fb i tu kosze/torby nieprzecenione. A ponadto otwierają koło mnie wielkiego Tk maxx a ja zero pieniądza. No ale przynajmniej mamy kolejne miejsce na łindoł szopping ![]() I ogłaszam, że moje dziecko się zmieniło. Ewidentnie teraz ma jakiś skok, który przechodzi bezproblemowo (no może poza usypianiem) bo odkąd wróciliśmy z urlopu a nawet i już nad morzem, była i jest grzeczna. Dzisiaj nie zapłakała ani razu Czasem zdarzy jej się jeszcze pomarudzić ale porównując do tego co było kiedyś to jest jakaś mikro popierdółka a nie marudzenie ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Jest W środę mama do mnie wpada przetworzyć 2 kilo cyca indyczego ![]() O - to mi przypomina, że dzisiaj wreszcie dałam pierwszy raz żółtko ![]() W ogóle dobry obiadek dziś był - sama bym chętnie zjadła taką papkę ale tż zrobił chińszczyznę więc se darowałam. A Ewa jadła kurczaka z tym żółtkiem i do tego miała (ze słoiczka) groszek oraz marchew z ziemniakami. Zostały mi ostatnie jednoskładnikowe słoiczki i tak wykańczam
|
|
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
patrzta co w moim mieście powstało:
http://rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/51,...53880.html?i=1 Cytat:
) Przyprawiam koperkiem i zieloną pietruszką.![]() za to moja grzeczna dziewczynka pojechała gdzieś daleko, a podrzucili mi bekse i wymuszacza ale i tak ją kocham Ide spać ![]() mua!
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
a u nas jak zawsze problem z zasnieciem u Czarusia
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic w przyrodzie nie ginie ![]() Ja też lecę spać. W nowej pościeli na pewno wyśpię się milion razy lepiej niż dotychczas
|
|
|
|
|
#1747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i kolejna trasa spacerowa![]() a u mnie z kolei otwierają h&m Cytat:
![]() ślicznie to wygląda oo właśnie taką buraczkową ugotowałam dzisiaj - burak, ziemniak, marchewka i jabłko oo tak znam to! wymuszaczka i manipulantka mnie tu czasem odwiedza podczas gdy grzeczne dziecko jedzie w siną dal...ale wraca na szczęście ![]() też idę spać
|
||
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba odpuszczę i spróbuję ze zwykłym mlekiem, może będzie ok i waga ruszy ![]() No właśnie nasza dr na urlopie jeszcze miesiąc, wczoraj miała być inna też dobra a był ten burak. Najgorsze że teraz nawet jak się zapiszę to do ostatniej chwili nie będę wiedziała kto jest ( a lekarzy w przychodni jest sześciu)
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
hej laseczki co tam jak tam ...moja dziś wstała przed 5 rano ... i już spi sobie od 20 min .. ostatnie dni to każdą chwile gdy mała robi lula ja też . jestem zmęczona i zmęczenie siadało mi juz na mózg. ciągle przez to sprzeczki między mną a tżtem ... ale od kilku dni już troche lepiej.. może z czasem po troche ode śpie te zmęczenie... i tak dzis pomyslałam żeby wpaść tu do was bo jeszcze o mnie zapomnicie i wywalicie.
moja Gabrysia nadal bez zębna butle wcina 2 razy dziennie i to jak ma dobry nastrój zapraszam do obejrzenia zdjęć mojej malutkiej na fb bo tu mam problem z dodaniem https://www.facebook.com/dorota.gk/m...e=3&uploaded=2
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png Edytowane przez dorcia2120 Czas edycji: 2013-08-20 o 07:51 |
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Uprzejmie informuję ciocię Natalkę, że jeszcze nie udało mi się zajrzeć do paszczki. Na moją uprzejmą prośbę został pokazany mi język
Cytat:
![]() Ja przyznam szczerze, że jeszcze nie robiłam buraka, ale tak kombinuję co mam pod ręką. Może być marchewka, pietruszka. Ta wersja z jabłkiem bardzo mi się też spodowała, bo będzie on tak bardziej przypominał taki normalny barszczyk czerwony. Normalnie to się dodaje sok z cytryny lub ocet, ale zwłaszcza ta druga opcja to tak nie bardzo dla dziecka. Można dodać trochę majeranku. A jak z jajkiem jadłaś? Tak w kawałkach? Zaciekawiło mnie to
|
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Tai spoźnione 100 lat !!!!!
Spełnienia marzeń!!! i spóźńione sto latek dla dzieciaczków naszych!! ![]() klask i:trampolina jest suuuuper ![]() Sola u nas tez barszczyk z jajkiem na twardo sie podaje, pol jajka sobie plywa ![]() Dorcia śliczna ta Twoja malutka |
|
|
|
#1752 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z którego ![]() jak to? do wody i gotować do miękkości ![]() a co do deserku to mój np dostaje 1.5-2h po śniadaniu lub 1-1.5h po obiedzie ![]() i w międzyczasie ostatnio ciasteczko do ręki ![]() Cytat:
fajna jest bo można czytać i oglądać obrazki lub naciągnąć na rękę i jest pacynka (książeczka w kształcie ptaszka)Cytat:
z przypraw to ja też raczej koperek i pietruszka ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- tak w sumie wpadłam na to że ja sama głównie w pracy jestem więc mogę do was zajrzeć ![]() zwłaszcza że nie zamierzam się tu za bardzo wysilać te 3 tygodnie ![]() szef zajrzał przed chwilą "sprawdzam czy przyszłaś do pracy" co do jajeczka to u nas daje się do żurku lub szczawiowej ![]() barszczyk czerwony czysty to najczęściej do krokieta pasztecików tudzież ziemniaków polanych skwarkami ![]() czy wasze dzieci też teraz wszystko nudzi ![]() zabawka do ręki - 2 minuty i wywala, i tak ze wszystkim ![]() nieźle ostatnio się produkuję żeby Jana zająć i tak wam powiem że z jednej strony to fajnie że kilka godzin dziennie mam luz od dziecka
|
||||
|
|
|
#1753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówisz ze duch niepokorny teraz w moje dziecko wstapił? ![]() na pewno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czy sami nie wiedzą? Cytat:
jaki rudasek ![]() ooo majeranek jeszcze ![]() ![]() ![]()
"I'm not crazy. My reality is just different than yours." Edytowane przez jagnna Czas edycji: 2013-08-20 o 09:48 |
||||
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1755 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dzisiaj mamy 2 rocznicę ślubu ![]() Dyrektorka mi napisała, że zobaczy, co da się zrobić z piątkami Hmm czyli jest nadzieja ![]() Cytat:
![]() Też używamy butelek i smoczków Aventa ![]() Cytat:
i zazdroszczę ![]() Cytat:
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trzymam
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie Jagnna to wyłapałaby to Majeczka ![]() To się rozpisałam... mamy kupę
|
|||
|
|
|
#1759 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Narobiłaś mi za to smaka na te ziemniaki polane skwarkami. Skwarki to się robi ze słoniny? Cytat:
, a Iza sama szuka sobie zajęcia. Niestety z trwogą oczekuję dnia, kiedy jej się wszystko opatrzy i znudzi ![]() A tak w ogóle to ja już nikogo nie słucham kiedy jest najgorszy okres jesli chodzi o dziecko. Jak byłam w ciąży to mówili: oooooo teraz będzie ciężko jak się urodzi. No była to zmiana, ale nie było tak dramatycznie jak mówili. Wiem, że zalezy to od dziecka, ale w tym momencie mam na myśli tylko moją sytuację. Jakoś dałam sobię radę. Jedynie ze spaniem było gorzej, a tak to ok. Najbardziej mnie stresowało czy nie zachoruje, czy zaraz nie przestanie oddychać itp. Jak się urodziła to mówili. Eeee teraz to będzie jeść i spać. Niedługo zaczną się kolki. To dopiero się zacznie. Kolek nie było... Potem jak zacznie się poruszać to będzie sajgon. Ja mam większy luz... Pewnie przede mną będą trudniejsze okresy, ale ja się już na nic nie nastawiam, bo każde dziecko jest inne. Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#1760 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o buty też potrzebuję i to nie jedne, ale ja mam zawsze problem z butami, u kogoś mi się podobają a sobie nie potrafię kupić, nic mi się nie podoba, jak już w końcu coś znajdę to chodzę tak długo aż rozwalę ![]() jak coś znajdziesz to pokaż, też potrzebuję na niewielkim obcasie oczywiście na trampolinie ma być skacząca Judka najlepiej na golasa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wyrodna matka Jagna zboczek Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie powiedzą że do jednego a w międzyczasie lekarze się zamienią i będzie inny tak jak teraz
|
#1762 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() może jak Jan zacznie czworakować to faktycznie zwiedzanie mieszkania będzie główną atrakcją u mnie póki co najlepiej było jak skończył tak z 3,5 mies na leżaczku z zabawkami kupę czasu przesiedział ![]() do 3 miesięcy było najgorzej bo zmieniła się sytuacja ogólnie, a mi kiepsko szło dochodzenie do siebie ![]() gadanie takie to mnie ogólnie irytuje u innych, i to że interesują się wszystkim tylko nie sobą ![]() najpierw "byście ślub już wzięli", potem po ślubie "zegar wam tyka, a kiedy w końcu dziecko?" jak ciąża "o teraz się wam skończy dobre!, się zacznie - nieprzespane noce, kolki" (swoją drogą Jan kolek też nie miał )"chłopiec? to 2 tygodnie przenosisz jak nic!" a teraz "no daj mu polizać tego kremu z torta!" "matko, on bez czapki?" "włosów do roczku się nie obcina!" no i czas pomyśleć o drugim ![]() "takie wam się grzeczne dziecko trafiło! róbcie drugie, samo się chowa!" (mówią osoby które widzą Jana przez 2h raz na tydzień...) Sola dajesz już gluten? ja zaczęłam ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
to tak bardziej z myślą o badaniu u okulisty bo lekarka poradziła że jak dziecko się wierci i nie współpracuje to dobrze dać do rączki coś co lubi jeść i wtedy się zajmie ano wyrodna
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-20 o 10:44 |
|||
|
|
|
#1763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() że ja naprawdę nie wiem skąd ten pomysł ![]() Cytat:
nie słuchaj ludzi, tak jak piszesz - kazde dziecko jest inne, ja się zawsze pocieszam że będzie już tylko lepiej, no ale u nas pierwsze 3 miesiące były dość ciężkie bo mały non stop przy cycu echhhh to se popisałam - już jakiś łeb mi wystaje zza ochraniacza w łóżeczku ![]()
|
||
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Siedzenie, nie siadanie
![]() Nad morzem ją oświeciło, że na coś te 3 miesiące brzuch katowała i trzyma pion. Staram się nie nadużywać i jednak się brzuszkujemy ale jak zaczyna marudzić to ją sadzam i się szczerzy zadowolona i bawi grzecznie. Cytat:
![]() Majka... A na co Ci goła Judka? ![]() Mówisz ![]() Ej Ewka robi teraz masakryczne kupy. Nawet za czasów noworodkowych, kiedy sobie nie żałowała, tak nie śmierdziały To normalne?Drzemka czas start. Wczoraj spała ponad 2h. |
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
każdy pies, każdy samochód - same atrakcje ![]() tak w ogóle muszę Janowi zwykłą piłkę kupić dziadki kupili i Jan fajnie kula jak się siedzi naprzeciw niego |
||
|
|
|
#1766 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień doberek
spaliśmy do 10 ![]() Cytat:
o wlasnie majeranek pasuje a jajeczko to tak normalnie na cwiartke pokrojone plywalo sobie w barszczyku.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla mnie idealnie byloby prcowac na pół etatu. i tez uwazam ze taki "odpoczynek" od dziecka czasami dobrze robi ![]() wiedziałam ![]() no wlasnie |
|||
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
o matko, jakie życzenia
![]() właśnie ![]() obiecuje, ze jak juz wrocimy na stałe do domu czyli w przyszlym tygodniu, bo dzis wracamy na chwile, zeby jechac do mojej mamy to zdjecia beda ![]() trampoliny a jakze, ale bez gołej Judki w srodku ![]() moze moj syn bedzie a co i corka i w koncu poprosze zeby mnie ktos fote dziabnal, bo jeszcze fryza Wam nie pokazywalam ![]() tylko problem jest taki, ze juz mi wlosy urosly ![]() ale sie arbne to wtedy pokaze chociaz zarys ![]() o moge Wam fote w stroju kapielowym pokazac, ale mam cycyki wieksze od gl;owy takze nie wiem..... |
|
|
|
#1768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no samo się prosiło no
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego![]() no nie ![]() Cytat:
![]() ![]() u nas też już była masakra jakaś, jaki smród Że to z takiej malej dupki takie rzeczy wychodzą....![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co wy o tej porze w łóżku robicie? ![]() Cytat:
normalne ![]() Ulka spi od 10 narazie zrobiłam zalewe do Majkowych ogórasów
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od 11 września znów będę w chacie sama z Janem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

aż wpadłam skomentować 

klask i:

pasztecików

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)