Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 18:55   #2401
BeautifulLie
Zadomowienie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Witajcie. Ja wyladowalam wczoraj w szpitalu bo mialam okropne skurcze i bole brzucha ze lezac nie potrafilam nawet nog wyprostowac :-( mialam badania robione rano ale nic nie wiem :-/
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 18:56   #2402
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Ponoc taki stan mija...Wszyscy mi mowia,ze w koncu sie przyzwyczaje..Jestem w 10t,6d i nadal nie dociera do mnie,ze jestem w ciazy.Co gorsze ja nie potrafie sie cieszyc ale moze w koncu to sie zmieni...
Początek mojej pierwszej ciąży właśnie tak wyglądał, ciąża chciana, planowana, a jak co do czego to deprecha, wątpliwości i łzy. Ale u mnie dość szybko minęło więc i u ciebie się to zmieni

ciągle chce mi się spać i męczą mnie zapachy. Wczoraj był taki upał, że czułam smród asfaltu i aż mnie nosiło na wymioty

Mona ja poproszę o wpisanie na listę, ale w poniedziałek 26.08. bo wtedy mam wizytę Nawet suwaczka sobie nie wstawiłam, poczekam jak lekarz mi przepowie z usg, wg moich wyliczeń powinien być Kurczaczek Wielkanocny - 20 lub 21 kwietnia 2014

Beautiful Lie trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Trzymaj się!

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-09-17 o 19:20
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:01   #2403
estera85
Raczkowanie

Mona prosze o wpisanie na pierwszą stronę estera 28lat, wielkopolska tp.06.04.2014, pierwsza ciąza
estera85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:03   #2404
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja wyladowalam wczoraj w szpitalu bo mialam okropne skurcze i bole brzucha ze lezac nie potrafilam nawet nog wyprostowac :-( mialam badania robione rano ale nic nie wiem :-/
trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
Stary 2013-08-20, 19:08   #2405
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
U mnie kolejne samodzielne USG- male ma od czubka glowy do pupy juz 6,4 cm- rosnie jak na drozdzach. Widac nozki, raczki, nisek, kredoslup i chyba cos dynda miedzy nogami. Trzynasty tydzien leci.
U mnie na stojaco, bez ubrania powoli zaczyna byc widac brzuszek.
Dołączam do tych, co zazdroszczą możliwości robienia sobie USG

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Dzięn dobry
Czy mogę się przyłączyć?

Termin porodu wyznaczony przez program na razie mam na 27 kwietnia, więc chyba się łapię do tego wątku
Witaj!

kurcze już mamy dziewczyny z końca kwietnia
tylko patrzec jak będzie następny wątek mamuś a dopiero, co my byłyśmy świeżynki

Cytat:
Witam nowe mamusie i gratuluje kreseczek Stare mamusie tez witam U mnie po staremu,jakos leci..Jesli nie jezdze autem,to czuje sie nawet dobrze...Pare dni temu zaliczylam drugi i to w dodatku na cudzy zywoplot nie dolecialam do trawnika Mam nadzieje,ze nikt tego nie widzial Lapia mnie doly i to praktycznie codziennie,ze zaczynam sie zastanawiac,czy to nie depresja ciazowa Tz stara sie jak moze ale mi to nic nie pomaga...
Milego dnia dziewczyny
Dawno Cię nie było

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

Jakie miałyście pierwsze objawy zanim zobaczyłyście dwie kreski?
Żadnych jeszcze przed testem wypiłam 2 piwa, bo to był cykl, w którym test owu wyszedł negatywny, mąż w domu tylko do 11dc i myślałam że du.pa

Cytat:
Dziewczyny jak Wy dajecie rade wypijac 2-3l.wody na dzien Ja ledwo daje 1l.wypic
Ja też ledwo 1 l....

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Taa poupychać co się da, a później inni będą to licytować, bo po Twojej śmierci nikt nie opłaci magazynu

Cytat:

JAK ZACHOWUJE SIĘ MATKA PRZY PIERWSZYM, DRUGIM I TRZECIM DZIECKU?
Czytała to już gdzieś kiedyś rozwala mnie motyw z odjęciem połkniętej monety z kieszonkowego
Cytat:
Ojojoj, a dzisiaj jak się czujesz? Daj koniecznie znać jak coś będzie wiadomo

Dobry wieczór
Kurde, boli mnie pod lewym żebrem.... może Mały tam wlazł sie schować i mnie kłuje

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:29   #2406
Rossa1988
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziewczyny, nie pisałam do Was miesiąc, ale cały czas podczytuje. Dzisiaj jednak chciałam sie podzielić swoim szczęściem, bo byłam na wizycie. Z posiewu pochwy wyszła mi bakteria gronkowca, ale na szczescie koagulazoujemnego, czyli zyjacego normalnie na skorze. Dostałam globulki robione z neomycyną i mam je zacząć brać po 12 tygodniu. Gin powiedziała, że mam się nie martwić, bo to nie zaszkodzi maleństwu, więc kamień z serca mi spadł.
Nasza Kruszyna ma ponad 5 cm, strasznie się wierciła, ale na szczęście udało się zrobić wszystkie pomiary i są prawidłowe, więc na genetyczne nie idę.
Gin kazała na następne usg przyjść po 18 tygodniu, wtedy potwierdzimy płeć, ale mówiła, że dzisiaj jej już coś mignęło, ale dziewczynkom też mogą puchnąć wargi sromowe i na 100% nie powie. Po tym tekście i tak domyślam się, że to może być chłopiec. Zresztą od samego początku nastawiam się na synka
Wklejam swojego wielkiego człowieka))

pozdrawiam Mamuśki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201308200900360001OBm.jpg (47,1 KB, 44 załadowań)
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:32   #2407
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

następna Mamusia z dobrą wieścią

Ela a jakie masz te książki? Lubię czytać, to może bym Ci zapłaciła za wysyłkę i pomogła Ci się pozbyć problemu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:32   #2408
Ela87
Zakorzenienie

ale byku

Kurcze to już za chwilę będziemy poznawać płeć?? W głowie się nie mieści. Ciekawe czy Twoja doktorka dobrze widziała

Dla mnie to obojętne co będzie, ale jestem mega ciekawa co to

Thillery medyczne
Tess gerritsen - skalpel, chirurg, klub mefista, grzesznik
mario puzo - rodzina borgiów

Edytowane przez Ela87
Czas edycji: 2013-08-20 o 19:33
Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 19:35   #2409
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:
ale byku

Kurcze to już za chwilę będziemy poznawać płeć?? W głowie się nie mieści. Ciekawe czy Twoja doktorka dobrze widziała

Dla mnie to obojętne co będzie, ale jestem mega ciekawa co to
czas mija niesamowicie... mnie też obojętne, ale jakoś od początku mam przeczucie na chłopca, a tż wolałby córeczkę haha
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:04   #2410
BeautifulLie
Zadomowienie

Elunka88 dzisiaj sie czuje dobrze pewnie dlatego ze mnie faszeruja nospa i chce juz wyjsc.

Dziekuje dziewczyny za wsparcie :-*
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:05   #2411
bebe97
Wtajemniczenie

Rossa gratuluję ślicznej nie tak małej Kruszyny

Dziewczyny a ja mam pytanie do mam ponownie spodziewających się. Czy nie odczuwacie presji ze strony otoczenia- najbliższych, przyjaciół co do płci dziecka? Czyli, że jak macie już synka, to życzą wam córki i padają teksty w stylu "o, to teraz musi być dziewczynka" itp. ?
Bo u mnie to nagminne i mam już tego dość. Jeszcze przed ciążą słyszałam: "macie już syna, to starajcie się o córkę", a teraz to już masakra, tym bardziej że ja to naprawdę odczuwam jako presję, jakby to ode mnie kurka, zależało
Mój 6 letni syn też domaga się siostry, ale jego jedynego nie winię
Mój mąż w drugą stronę ciągnie, on stawia na chłopaka. A on to naprawdę powinien być mądrzejszy, bo mój syn początkowo przez długie miesiące był dziewczynką i jak się okazało, że chłopak, to przez pewien czas miałam trudności z akceptacją.

Więc teraz absolutnie nie nastawiam się na żadną płeć i uważam, że i on mając na względzie doświadczenie w tym temacie też nie powinien. Chcę zdrowego Kurczaczka i tyle i chciałabym, żeby płeć pozostała niespodzianką aż do narodzin

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-09-17 o 19:21
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:19   #2412
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciuki,zeby wszystko bylo dobrze

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Początek mojej pierwszej ciąży właśnie tak wyglądał, ciąża chciana, planowana, a jak co do czego to deprecha, wątpliwości i łzy. Ale u mnie dość szybko minęło więc i u ciebie się to zmieni
U mnie jest ta roznica,ze ciaza nieplanowana.Ahhhhh jakos sobie poradze...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Witaj!

Dawno Cię nie było

Ja też ledwo 1 l....
raz sie pojawiam a potem znikam
Ja dzis nie dalam rady nawet litra wypic-mam przed soba butelke ale zoladek mam taki pelny,ze na widok wody chce mi sie
Cytat:
Chcę zdrowego Kurczaczka i tyle i chciałabym, żeby płeć pozostała niespodzianką aż do narodzin
Ja tez chce poznac plec dopiero przy narodzinach,choc tztowi to sie nie podoba ale co tam
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:28   #2413
teQiba
Moderator

Tak - otoczenie potrafi swoimi glupimi uwagami wkurzyc...
U mnie nikt gosno nie mowi, ale wiem ze tak prawdziwie uciesza sie tylko z chlopca, bo zarowno u mnie jak i u meza w rodzinie same dziewczyny...
Ja tez bym chciala chlopca, ale znajac moje szczescie to bedzie dziewczynka wiec cicho sobie marze, ale sie nie nastawiam zeby sie nie rozczarowac - poza tym najwazniejsze zeby bylo zdrowe, o!
Stary 2013-08-20, 20:38   #2414
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a ja mam pytanie do mam ponownie spodziewających się. Czy nie odczuwacie presji ze strony otoczenia- najbliższych, przyjaciół co do płci dziecka? Czyli, że jak macie już synka, to życzą wam córki i padają teksty w stylu "o, to teraz musi być dziewczynka" itp. ?
Bo u mnie to nagminne i mam już tego dość. Jeszcze przed ciążą słyszałam: "macie już syna, to starajcie się o córkę", a teraz to już masakra, tym bardziej że ja to naprawdę odczuwam jako presję, jakby to ode mnie kurka, zależało
Mój mąż w drugą stronę ciągnie, on stawia na chłopaka, chce Igora i już. A on to naprawdę powinien być mądrzejszy, bo mój syn początkowo przez długie miesiące był dziewczynką i jak się okazało, że chłopak, to przez pewien czas miałam trudności z akceptacją.

Więc teraz absolutnie nie nastawiam się na żadną płeć i uważam, że i on mając na względzie doświadczenie w tym temacie też nie powinien. Chcę zdrowego Kurczaczka i tyle i chciałabym, żeby płeć pozostała niespodzianką aż do narodzin
Cytat:
Ja tez chce poznac plec dopiero przy narodzinach,choc tztowi to sie nie podoba ale co tam
Dobre jesteście, też bym chciała wytrzymać

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Tak - otoczenie potrafi swoimi glupimi uwagami wkurzyc...
U mnie nikt gosno nie mowi, ale wiem ze tak prawdziwie uciesza sie tylko z chlopca, bo zarowno u mnie jak i u meza w rodzinie same dziewczyny...
Ja tez bym chciala chlopca, ale znajac moje szczescie to bedzie dziewczynka wiec cicho sobie marze, ale sie nie nastawiam zeby sie nie rozczarowac - poza tym najwazniejsze zeby bylo zdrowe, o!
Ja mam mieszane uczucia. U mnie w rodzinie prawie sami chłopcy, więc większość chciałaby dziewczynkę. Ja i tż troszkę boimy się dziewczynki, bo mi się nie podobają różowe ciuszki, sukieneczki, a najbardziej boimy się "kłosa, czy dobierany?" obydwoje nie umiemy pleć warkoczy, ani kucyków robić. Natomiast i ja i tż lubimy pokopać piłkę, pojeździć autkami z siostrzeńcami. Jak jestem sama z dziewczynką jakąś i ona zaczyna mi gadać o wróżkach i lalkach barbie, to się troszkę nudzę Ale to tylko detale więc jakoś damy radę

Stary 2013-08-20, 20:43   #2415
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Dobre jesteście, też bym chciała wytrzymać

Ja mam mieszane uczucia. U mnie w rodzinie prawie sami chłopcy, więc większość chciałaby dziewczynkę. Ja i tż troszkę boimy się dziewczynki, bo mi się nie podobają różowe ciuszki, sukieneczki, a najbardziej boimy się "kłosa, czy dobierany?" obydwoje nie umiemy pleć warkoczy, ani kucyków robić. Natomiast i ja i tż lubimy pokopać piłkę, pojeździć autkami z siostrzeńcami. Jak jestem sama z dziewczynką jakąś i ona zaczyna mi gadać o wróżkach i lalkach barbie, to się troszkę nudzę Ale to tylko detale więc jakoś damy radę
Mi sie marzy dziewczynka Bede z nia ogladac bajki disneya spiaca krolewna,piekna i bestia,kopciuszek ahhhh Tz oczywiscie chce chlopca ale ja go uswiadamiam,ze nie ma szans

Dziewczyny czy Wy rowniez macie sucha sluzowke nosa??? Czytalam,ze w ciazy to normalne-moj nos jest suchy na wior
Stary 2013-08-20, 20:46   #2416
margo80
Zakorzenienie

Mozna miec corke i nie tonac w rozu i kiczu. Moja jest tego najlepszym przykladem. Lalki leza w kacie, wazniejsze sa autka. Rozpoznaje wiekszosc marek samochodow, a ulubione zajecia to skoki na trampolinie, jazda na rowerze, wspinanie, plywanie itp. Na pytanie, co jej sie najardziej podobalo w zoo, odpowiada, ze melex

U nas malz bardzo chcialby syna, ja nie mam parcia na parke, wrecz wolalabym druga core, w koncu instrukcje obslugi dziewczynek juz znam

Edit: nos suchy okropne, w pierwszej ciazy tez mi to dokuczalo.

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2013-08-20 o 20:47
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 20:51   #2417
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Cytat:
Mi sie marzy dziewczynka Bede z nia ogladac bajki disneya spiaca krolewna,piekna i bestia,kopciuszek ahhhh Tz oczywiscie chce chlopca ale ja go uswiadamiam,ze nie ma szans

Dziewczyny czy Wy rowniez macie sucha sluzowke nosa??? Czytalam,ze w ciazy to normalne-moj nos jest suchy na wior

Yyy, mi to się wydaje, że właśnie mam katar taki troszkę hihi co jest normalniejsze w ciąży ?
Odbiłam sobie tygodniowy post wywołany nudnościami i brakiem apetytu. Siedzę obżarta jak bąk

Edytowane przez przeklete_pragnienia
Czas edycji: 2013-08-20 o 20:57
przeklete_pragnienia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:02   #2418
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Mozna miec corke i nie tonac w rozu i kiczu. Moja jest tego najlepszym przykladem. Lalki leza w kacie, wazniejsze sa autka. Rozpoznaje wiekszosc marek samochodow, a ulubione zajecia to skoki na trampolinie, jazda na rowerze, wspinanie, plywanie itp. Na pytanie, co jej sie najardziej podobalo w zoo, odpowiada, ze melex

U nas malz bardzo chcialby syna, ja nie mam parcia na parke, wrecz wolalabym druga core, w koncu instrukcje obslugi dziewczynek juz znam

Edit: nos suchy okropne, w pierwszej ciazy tez mi to dokuczalo.
E to na pewno mi to obojętnie co za płeć

Ostatnio łuszczyła mi się skóra na nosie jak po katarze, ale nie wiedziałam, że to objaw ciąży. Teraz już wiem dlaczego

Stary 2013-08-20, 21:07   #2419
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Yyy, mi to się wydaje, że właśnie mam katar taki troszkę hihi co jest normalniejsze w ciąży ?
Odbiłam sobie tygodniowy post wywołany nudnościami i brakiem apetytu. Siedzę obżarta jak bąk
Moze nie mam kataru ale nos faktycznie jest taki lekko zapchany.Oddycham bez problemu,wiec na razie nic nie biore ale ta suchosc jest troche uciazliwa..
Stary 2013-08-20, 21:38   #2420
kasiekgr
Przyczajenie

Cześć wszystkim, powiedzcie mi proszę, czy to normalne, że na pierwszej wizycie u gin. po wykonaniu testu (pozytywnie) lekarka nie zleca niemal żadnych badań, i na pierwsze USG każe iść dopiero w 3 m-cu ciąży?
Kiedy należy zrobić pierwsze USG? Wiem wiem, wiedza z książek, wasze posty, ale ja całkiem zgłupiałam jak usłyszałam że dopiero w połowie października mam mieć to badanie. Teraz jestem w 5 tc - tak sobie wyliczyłam bo pani lekarz nic nie powiedziała.
kasiekgr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:43   #2421
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Rossa gratuluję ślicznej nie tak małej Kruszyny

Mój mąż w drugą stronę ciągnie, on stawia na chłopaka, chce Igora i już. A on to naprawdę powinien być mądrzejszy, bo mój syn początkowo przez długie miesiące był dziewczynką i jak się okazało, że chłopak, to przez pewien czas miałam trudności z akceptacją.

u mnie wie tylko moja rodzina tzn rodzice, rodzenstwo, tż i nikt wiecej..wiec presji nie ma , raczej i w pierwszej ciązy i w drugiej chodzilo o to by zdorowo donosic. w pierwszej mailam straszną presję ze strony rodziny męża-zwłąszcza tescia-ciągle gadał ze no musi być chlopak.Bardzo mnie to denerwowalao, bo mi było zupełnie obojętne. Zawsze chcailam mieć córke, ale jak nie bedzie to nei bedzie, to będa ubranka prznajmniej po synku i wszytskie rzeczy (na szczescie nic nie zdążyłam sprzedać). Byleby zdrowe i donoszone
co do nosa, to w pierwszj ciązy mailam strasznie przesuszoną, miałam też problemy z krwiawiącymi dziąsłami ktore do tej pory mi nie przeszły.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiekgr Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim, powiedzcie mi proszę, czy to normalne, że na pierwszej wizycie u gin. po wykonaniu testu (pozytywnie) lekarka nie zleca niemal żadnych badań, i na pierwsze USG każe iść dopiero w 3 m-cu ciąży?
Kiedy należy zrobić pierwsze USG? Wiem wiem, wiedza z książek, wasze posty, ale ja całkiem zgłupiałam jak usłyszałam że dopiero w połowie października mam mieć to badanie. Teraz jestem w 5 tc - tak sobie wyliczyłam bo pani lekarz nic nie powiedziała.
tzn najważniejsze by w kazdym trymestrze bylo choć jedno USG, ale nie kapuje jak mogła ci nie udzielić info co do wieku ciąży
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 21:54   #2422
kasiekgr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

tzn najważniejsze by w kazdym trymestrze bylo choć jedno USG, ale nie kapuje jak mogła ci nie udzielić info co do wieku ciąży
Ja też tego nie kapuję, i przebiegu całej tej wizyty. Ledwie 5 min, zero informacji, wniosek z tego taki, że trzeba zmienić lekarza, bo ta baba to kompletna pomyłka.. Achh, wizyty na NFZ...
Stary 2013-08-20, 22:02   #2423
teQiba
Moderator

Tez mysle ze powinnas pomyslec nad zmiana lekarza...
Stary 2013-08-20, 22:31   #2424
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
kasiekgr
Cześć wszystkim, powiedzcie mi proszę, czy to normalne, że na pierwszej wizycie u gin. po wykonaniu testu (pozytywnie) lekarka nie zleca niemal żadnych badań
ja dzisiaj dzwoniłam aby umówić się na następną wizytę (5.09) pytałam się jej czy mam zrobić jakieś badania: moczu, krwi- to m odpowiedziała, że narazie nie trzeba, dzidzia ma rosnać i tyle. A chodzisz pryw. czy na NFZ ?? chyba na NFZ bo im to się nie spieszy, ale że do października czekać ?

Cytat:
bebe97
u mnie w rodzinie jestem ta pierwsza z dzieciakami, ale u TZ to same dziewczynki. Szwagierka wchodząc dzisiaj do kuchni patrzy co jem i mi mówi: oooo ciekawe co będzie, ogóreczki hmmm i uśmiech normalnie z otoczenia też słyszałam: jest córeczka to teraz drugie do pary, A co to kogo obchodzi kiedy i co?! niech na siebie patrzy

TZ to obojętne, bo i z córcią chodzą na ryby czy jeżdżą qadem, jemu to nie przeszkadza. Ja bym chciała chłopca (wychowana zostałam wśród chłopaków (3 braci i mnóstwo kuzynów), ale w gruncie rzeczy to mi chyba nie będzie przykro jak urodzi się dziewczynka, grunt aby zdrowy był bobas. Po córci też mam wszystkie ciuszki, o zabawkach nie wspomnę, więc tak czy siak może być i dziewczynka...

Aha była wzmianka o chęci ciąży podwójnej, ja też miałam taką ochotę na bliźniaki gdyż mam braci bliźniaków, miło się spędziło dzieciństwo z tymi łobuzami

(t)asia wczytaj się dobrze na pierwszej stronie , szczególnie w tym momencie kiedy pisze MAMAY KWIETNIOWE ale się złożyło

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-08-20 o 22:36
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:32   #2425
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
noooo masakra... też mam sucho w nosie

Cytat:
Napisane przez kasiekgr Pokaż wiadomość
Mnie się wydaje, że nie bardzo to normalne lepiej poszukaj innego lekarza...
Stary 2013-08-20, 23:07   #2426
kasiekgr
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj dzwoniłam aby umówić się na następną wizytę (5.09) pytałam się jej czy mam zrobić jakieś badania: moczu, krwi- to m odpowiedziała, że narazie nie trzeba, dzidzia ma rosnać i tyle. A chodzisz pryw. czy na NFZ ?? chyba na NFZ bo im to się nie spieszy, ale że do października czekać ?
Chodzę na NFZ, wiem już że zmienię lekarza ale cóż, będzie to też "państwowo". Muszę dać radę. A co do terminu USG, mnie to zdziwiło, zapytałam czemu tak późno, ale bez konkretnej odpowiedzi, tylko w stylu "bo tak". Z drugiej strony liczę na to, że lekarz wie co robi... Tylko będę co dzień umierać ze strachu żyjąc w nieświadomości - czy wszystko jest dobrze. Czy jeszcze tam jesteś?
Stary 2013-08-20, 23:13   #2427
mona1
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
jesteś nadal w szpitalu? wiesz już skąd te skurcze?trzymam kciuki za Was

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Mona prosze o wpisanie na pierwszą stronę estera 28lat, wielkopolska tp.06.04.2014, pierwsza ciąza
poproszę jeszcze o podanie terminu ostatniej miesiączki

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie pisałam do Was miesiąc, ale cały czas podczytuje. Dzisiaj jednak chciałam sie podzielić swoim szczęściem, bo byłam na wizycie. Z posiewu pochwy wyszła mi bakteria gronkowca, ale na szczescie koagulazoujemnego, czyli zyjacego normalnie na skorze. Dostałam globulki robione z neomycyną i mam je zacząć brać po 12 tygodniu. Gin powiedziała, że mam się nie martwić, bo to nie zaszkodzi maleństwu, więc kamień z serca mi spadł.
Nasza Kruszyna ma ponad 5 cm, strasznie się wierciła, ale na szczęście udało się zrobić wszystkie pomiary i są prawidłowe, więc na genetyczne nie idę.
Gin kazała na następne usg przyjść po 18 tygodniu, wtedy potwierdzimy płeć, ale mówiła, że dzisiaj jej już coś mignęło, ale dziewczynkom też mogą puchnąć wargi sromowe i na 100% nie powie. Po tym tekście i tak domyślam się, że to może być chłopiec. Zresztą od samego początku nastawiam się na synka
Wklejam swojego wielkiego człowieka))

pozdrawiam Mamuśki
za wyniki, dzidziuś śliczny czyli bardzo prawdopodobne że będzie synuś, też bym chciała chłopca
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:16   #2428
Edzia400
Zakorzenienie

dziewczyny jestem było super a było by lepiej gdyby nie uroki ciazy mam straszne zamuły i niestety czesto oddaje co zjem kawy pic nie moge wcale kurczaka i sera i jajek czyli standart nie moge czuc miesa masakra jakas wszystko mi smierdzi ... z rewala wyjechalismy o 14 a bylismy w domu w pon o 6 rano stalismy w 3 korkach z tego jeden bo kobicie sie podpaliło auto 2 godz a pokonalismy 2o km piknik sobie zrobilismy na srodku expresówki ...

widzielismy wracajacych idioów z meczu narabani i poł nagich spiewajacych

ami szalona dla niej morze było wybawieniem nawet w srode kiedy najgorsza pogoda była nie wystraszyła jej latała w krótkich spodenkach po plazy i moczyła tyłek

bede nadrabiała sukcesywnie

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 05:55   #2429
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Wizytę mam 3 września, to już będzie jakiś chyba 12 tydzień leciał czy jakoś tak. Chodzę od początku prywatnie, do lekarki u której leczyłam jajniki ( z powodzeniem jak sie okazało ). Muszę jej zapytać o te badania. Ja mam 31 lat i tak sobie myślę, że może powinnam jakieś dodatkowe badania zrobić. Coś słyszałam o jakimś usg 3D czy 4D ale kompletnie nie wiem o co chodzi i czy to to.
Myślę że 3d nie będzie potrzebne a jak sie martwisz to wypytaj dokładnie swojej lekarz czy musisz coś dodatkowo robić. Ja tak jak pisałam zrobiłam tylkogenetyczne

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:57   #2430
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie =)
Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
j
(t)asia wczytaj się dobrze na pierwszej stronie , szczególnie w tym momencie kiedy pisze MAMAY KWIETNIOWE ale się złożyło
Ale że co? Wiesz że mój mózg nie pracuje już na takich obrotach jak parę tygodni temu, mam wrażenie że bardzo zwolnił....

Co do presji rodziny, u nas najpierw był szał bo przecież skoro biorę ślub (za miesiąc będzie rok) to muszę być w ciąży. Jak okazało się jednak że miesiąc po miesiącu brzuch nie rośnie to zwątpili. Ale teksty przy każdej okazji- to kiedy dziecko, lata lecą, na co czekacie? Bo Monika już ma, a wy? Itd. Katastrofa. W lutym nic nie mówiłam o tej ciąży bo jakby się dowiedzieli (nawet mama i siostra) to byłaby ogólna panika i żałoba. A po co mi zwieszone miny całego towarzystwa? Wystarczyło że ja to z mężem przeżyliśmy.

A wczoraj mąż mi dał prezent że tak powiem wielookazyjny =) Kupił mi bransoletkę pandory z różnymi zawieszkami, a jedną z nich jest wózeczek. Powiedział że jak będziemy znali płeć to jeszcze dokupi jedną właśnie z dziewczynką albo chłopczykiem

Do mnie ten fakt jakoś opornie dociera, tak czytam o tym piciu wody, o wynikach, o usg, ale wydaje mi się że to się dzieje u Was a mi do tego jeszcze strasznie daleko
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości