|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Liwka - tak, tak jej o poznawanie smaków chódziło, ale ja jeszcze poczekam, jakos przeraźa mnie to, sama nie wiem jak mialabym się za to zabrac.
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dobra - Milus sie obudzil - dzis spal 45 min ![]() wiec bd wieczorem - to sobie was poczytam. |
||
|
|
|
|
#4174 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jaś i ja dziękujemy za miłe słowa ![]() Cytat:
![]() a tak siada jak Karolek Malpki (tzn z brzucha)? Cytat:
brawa dla Róży ![]() Cytat:
a tż się poprawił? Cytat:
a tym spaniem to moze tylko chwilowe Cytat:
i za ząbkiCytat:
za szybkie i skuteczne ogarnięcie ![]() Cytat:
co do łożeczka ja niedawno obnizyłam na środkowy poziom Strippi, za metamorfozęKasia, ładna fryzurka Moderna, super awatarek |
|||||||
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4176 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uczulenie? nie spodziewalabym sie tej diagnozy ![]() oby jak najszybciej przeszlo ![]() ![]() Cytat:
a o jakim podejsciu piszesz? super, ze jestes zadowolona z Boby ![]() a jak z dopoasowywaniem paskow? ja jeszcze nie testowalam na spacerach, na razie nosimy sie w Bondolino i jestem zachwycona.. dziecko tez Cytat:
mam nadzieje, ze Wam cos pediatra podpowie.. strasznie sie meczycie ![]() Cytat:
![]() dziekuje
|
|
|
#4177 | |
|
Kniaginia
|
Dzięki za podsunięcie pomysłu
Cytat:
Moderna, nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś pisałaś chyba, że najpierw poużywacie Bondolino, a potem przesiądziecie się w Bobę. Dlaczego? Bondolino jest chyba do 15kg. |
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Wtajemniczenie
|
HEjka
![]() U mnie też nie ![]() Może za karuzelą tęskni? Zrobię dziś prowizoryczną konstrukcję i oby to było to!
|
|
#4179 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w tym szarym dzionku
![]() My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g i skoczył trochę w centylach, ale mamy się nie martwić nie odchudzać. Jedyne co to zamiast kaszek, które by go dotuczyły serwować warzywa. I po co ja wczoraj kleik kupiłam Ja jeszcze nie opuszczam poziomu w łóżeczku, czekam aż zacznie siadać/podciągać się. Jedynie z karuzelą wczoraj się pożegnaliśmy, bo sięga już do zabawek i boję się że ją na siebie zrzuci.
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Matko, nie wiem, kiedy Was nadrobię i czy w ogóle mi się to uda. Po chrzcinach już wszystko ogarnięte. Ale wyobraźcie sobie, tż ma do końca tygodnia urlop, i tak od niechcenia napomknęłam, że może by się tą kuchnią zajął jak ma kilka dni wolnego, a on się zapalił do roboty więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłamPostaram się jakoś nadrobić zaległości,może mi się uda ![]() A przed chwilą tż mnie zaskoczył. Pojechał do miasta jeszcze po jakieś tam materiały, wraca, patrzę a on wielki bukiet róż mi daje - z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu ( trzeciej ). No tego, to bym się nie spodziewała. Chyba kosmici mi chłopa podmienili |
|
|
|
|
#4181 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Może tamten wieczór zaowocował?
|
||
|
|
|
|
#4182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze miałam szerokie biodra, więc nawet jak mocno schudnę, to i tak tyłek mam wielki to zależy od tatuażysty, ja mam po znajomości więc 50% taniej- zapłaciłam 300zł. na szczęście już coraz mniej boli i dobrze, bo Jula chora, Michałek teraz dużo uwagi potrzebuje, a ja tylko jedną rękę mam sprawną, a wczoraj od rana do dzisiaj byłam sama :/ Cytat:
oj wcale nie jestem wielka, aaa jestem jeszzcze DD a tak bez żartu, to dziękuję za miłe słowa )ważne by znaleźć siłę w sobie, a potem już z górki dzięki kochana
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)- ale po przymierzeniu i poczytaniu troche tego i owego stwierdzilam, ze musimy troszke jeszcze podrosnac do Boby...dlatego kupilam Bondolino, ono jest polecane dla mniejszych dzieci (najlepiej sie dopasowuje do dziecka) - i prawdopodobnie pozniej jak podrosnie to przejdziemy na Bobe - a moze bede uzywac zamiennie z Bondolino (boto naprawde fajne nosidlo
|
|
|
#4184 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nestelle
![]() Cytat:
Myślałam o niej ostatnio i nawet miałam do niej napisać, bo tak właśnie podejrzewałam, że nie będzie się już udzielać. Szkoda, że tak wyszło. Cytat:
Cytat:
![]() ja ostatnio ja kupowałam młodemu do chrztu buciki i skarpetki to 9/10 chyba,ze to jakas inna rozmiarówka była. Albo Marcelek ma stópki-kajaki Cytat:
doszło? Nikoś też śpi na takiej bardzo płaskiej, w łóżeczku, w wózku tylko na materacyku Cytat:
![]() Cytat:
może ![]() mam nadzieję, że razem z tym remontem wyremotnujemy do końca relacje między nami i będzie już tylko lepiej Nooo, trochę nadrobiłam. Sory, że tak z grubsza, przeczytałam wszystko, ale mały już się kręci i chciałam szybko być na bieżąco ![]() Chociaż pewnie zaraz będę miała znowu zaległości
|
||||||
|
|
|
|
#4185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam się pochwalić, że powoli odkładam już ubranka 62, bo wkroczyliśmy już w 68 i od 2 dni jedziemy na pampkach 3
![]() A w czwartek na szczepienie. Ciekawe, ile Nikoś przybrał przez ten miesiąc
|
|
|
|
|
#4187 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4188 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe nie nie aż taka zdolna jeszcze nie jest
sama sprawdzałam z ciekawości czy jak ją posadze to bedzie siedziec i o dziwo siedzi ale na probach sie skonczylo. Poczekam az sama bedzie teraz na to gotowa. Cytat:
Miska najstrasza a wazy 8,1 kg Cytat:
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo jak miło nie dość, że już uznano mnie za złą matkę, bo tracę, 2 godz dziennie na ćwiczenia ( to nic, że dzieciaki już wtedy dawno śpią) to jeszcze jestem patologią no jak miło i to jeszcze klasycznąTaaaa
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-08-20 o 19:35 |
|
|
|
|
|
#4190 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś Krzyś znów spał pięknie, od 21 do 6 Cytat:
Coś Ci pękło? ![]() Współczuję problemów brzuszkowych... ![]() Cytat:
Cytat:
wieczór zaprocentował ![]() I ![]() Ale mnie dziś Krzyś wymęczył... Taka maruda od rana, jak nigdy... Śniadanie jadłam o 13, bo wcześniej nie dało rady zrobić. Nie wiem, brzuszek, może ząbkowanie, może pogoda... I plecy mnie bolą od noszenia...
|
|
|
#4191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę - co do kaszki - maja Długi termin ważności - na pewno w przyszłości się przydadzą Cytat:
by poszedł sprawnie no i ![]() za Kwiaty hihi to samo w 1wszej chwili pomyślałam :P Cytat:
tusen takk for hjelpe meg ![]() kochana zaległości są to po by nadrabiać - czasu na nas bd miała dużo - a remont tylko czasami się robi :P Cytat:
- ah ta rozmiarowka ![]() jestem wrocilam - Milus spi ![]() ja czekam na TLC o 21 bd '' matka w ciazy, corka w ciazy''
Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2013-08-20 o 20:35 Powód: dodanie - [ - ach ten kalafior :P |
||||
|
|
|
|
#4192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile ma wzrostu?Cytat:
zazdroszcze ![]() Cytat:
skarpetki kupuje w H&M-ie i oni maja taka rozmiarowke... a ja sie na takiej rozmiarowce w ogole nie znam, nie mam pojecia co ma oznaczac 19/21 - bo centymetry to to nie sa ![]() Cytat:
![]() jutro bedzie lepiej
|
|
|
#4193 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i brawo dla chłopa ![]() Cytat:
ale nie puszczam ![]() Kasia, |
|||
|
|
|
|
#4194 |
|
Raczkowanie
|
Według pomiarów wyszło 69cm czyli od urodzenia urósł już 15cm - nie wiem kiedy
Nie potrzebuję żadnej siłowni - raz Pitu w jedną rękę raz w drugą i biceps wyrobiony ![]() Ja trochę sadzam na kolanach moich, bo się ciekawski sam podciąga , ale jeszcze nie próbuję go sadzac samego, też sądzę że przyjdzie pora.
|
|
|
#4195 | |||||
|
Zakorzenienie
|
oczywiście pozżerało mi cytaciki....
![]() ![]() Cytat:
![]() hehe to jest czad podziwiam. w pracy dzieci w domu dziecko ![]() ;* Cytat:
Mój jak wrzeszczał w gomdoli, tak i koncerty urządza w spacerówce. choć lubi oglądać świat. Któraś tu narzekała na spacerówkę Mutsy Evo. Podpisuję się objema rękami i nogą. ![]() ![]() no i ![]() ![]() klask i: za ząbki!Cytat:
a kąpaliśmy w dorosłej wannie tyle, że wyłożonej pieluchami.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kasia, śliczna, lekka fryzurka Wróciliśmy ![]() Syn też mi się rozregulował na wyjeździe i często w nocy wstajemy... heh. ba! on nawet jako noworodek ładniej spał ![]() Obserwatorko, zdjęcia krowy nie ma byliśmy na wsi 15.08 i trzoda ( ) byłaa pochowana ![]() ale w przyszłym tygodniu do mnie na wieś jedziemy więc powalczę ![]() Jak powrót do pracy?!
|
|
|
|
#4196 |
|
Wtajemniczenie
|
no weeeeeź.....
Ciekawe, co dziś mnie czeka a bo te haemowe są chyba trochę większe.
|
|
#4197 | ||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co jest nie tak z tym mutsy? Oprócz rozregulowania T. wyjazd udany? |
||
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
panika hej z powrotem wsrod zywych
![]() a my wlasnie zarezerwowalismy mieszkanko nad morzem, jedziemy w niedziele
|
|
#4199 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe bo o ile lewą ręką coś napiszę, to w pisanie lewą nogą nie wierzę
ma za krótką budę (przed słońcem nie chroni ani trochę, przed deszczem to już w ogóle sobie nie wyobrażam). jest za niski. dziwny. ma koszmarnie wszyte szelki. pewnie będzie lepiej jak Torres będzie siedział, ale na leżąco jest ma-ka-bra.... rozregulowanie to pikuś teściowa to temat rzeka ![]() ![]() ale kysz, kysz! od dziś myślę tylko pozytywnie ![]() tak się czuję Cytat:
![]() na długo?
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak podróż pociagiem? dawaj cenne rady
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

05.07.2008 

Bujający się fotelik przemieszcza sie po podłodze. Raz ją zostawiłam na środku pokoju, a przychodzę po jakimś czasie - fotelik stoi po łóżeczkiem.
za szybkie i skuteczne ogarnięcie 
zdarzyło mu się też złapać cycka, zacisnąć i szarpać na różne strony jak pies kość... wyjątkowo kreatywny był przy cycu..

więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam

klask i: za ząbki!