Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 23:43   #931
ezzo
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Witajcie mamuśki

pobieżnie Was dzisiaj przelatuje, ale już brak sił na włączanie się w dyskusję.
treselle0 dzięki za ustosunkowanie się do mojego nocnego koszmaru
Nawijko przykro mi, że Was do szpitala na przegląd wysyłają, ale trzymam kciuki, że ten nietypowy ths to taka uroda Kubusia.

Mnie zdecydowanie będzie mniej w najbliższym czasie, bo coraz więcej rzeczy do załatwienia wychodzi, a to alkohole dla barmana, a to picolo dla dzieciaków, goście do dzisiaj mieli czas na potwierdzenie przybycia, oczywiscie nie wszyscy zazdzwonili, więc jutro czeka mnie obdzwanianie, potem rozsadzania gosci po stolikach, dzisiaj miałam 2 telefony, żeby umówić przyjezdnych do fryzjera ( przecie jest internet, telefony i można samemu, ale nie muszę ja) i wiele innych weselnych spraw przede mną. Tak więc proszę o usprawiedliwienie.

A tymczasem lecę pod prysznic i życzę wszystkim spokojnej i przespanej nocki
papa
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:45   #932
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

jak zaczął się czymś bardziej interesować i często na to patrzeć, to mówiłąm co to i tak za każdym razem; podchodziłam, pokazywałam i mówiłam i po paru takich powtórzeniach załapał i jak pytam o tą rzecz, to od razu szuka a "gdzie jest tata" nauczyłam go, żeby TŻowi było miło, bo jeszzce tata nie mówi; ale jak to słodko wygląda, jak pytam, a on szuka TŻ wzrokiem jak schował mu sie za barkiem w kuchni (a chwilę wcześniej młody go tam widział) to jak zapytałam "gdzie jest tata", to tak zapitalał na brzuchu za ten barek i jak znalazł TŻ, to taki zaciesz miał

a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu: ostatecznie ma zdiagnozowane pęcherzowe oddzielanie się naskórka, na szczęście nie ten najgorszy typ, ale też nie najlżejszy; choroba na razie nieuleczalna, można tylko łagodzić objawy, najprawdopodobniej ich geny jakoś tak się niefortunnie "spotkały", że przez to mały ma jakiś tam gen uszkodzony (czekają na wyniki badań); jak na razie pęcherze pojawiają się głównie na stópkach i dłoniach, czasem większe, czasem mniejsze, ale są po nich zostają blizny i taka jakby kaszka manna się na nich robi, takie białe gródki i to już podobno ma zostać takie ma pokiereszowane te łapki i jak na paluszkach robią się ranki, to muszą opatrywać każdy osobno, żeby się nie zrosły przypadkiem; podobno jeszcze paznokietki zejdą, bo już ma takie dziwne brązowe i coraz ciemniejsze się robią; czasem sobie sam te pęcherze zdziera, jak zaczyna kopać nóżkami, biedactwo ale poza tym jest taki pogodny, smieje sie dużo, guga tak fajnie, mamy nadzieję, że może się troszkę wyciszy ta choroba i nie będzie go bardzo męczyć; najgorszy ma być okres, jak będzie raczkował i zaczynał chodzić, bo ciężko będzie jakoś ochronić te rany

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

o to fajnie, pewnie jak ją zobaczę na modelu, to wymieknę i kupię
Oj boskie to usiało być

Biedny Leoś Dlaczego niektóre maluszki muszą tyle cierpieć ? Mam nadzieję, że choroba nie bedzie się pogłębiać Oby było lepiej

To wstawiać ? nie chcę mieć Twojego portfela na sumieniu

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:47   #933
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
teraz zaczęłam 2 opakowanie 800g (parę dni temu) ja wiem... od jakiś 20 dni? wcześniej była kupa raz na dwa dni a teraz... z 3 razy na dzień plus jakieś takie mini kupeczki pomiędzy
To może być po mleku, ale chyba lepiej, że więcej robi, bo lepiej się wypróżnia i nie ma zatwardzeń. Moja Martusia na samym mm robiła kupki co 2,3 dni, a po wprowadzeniu pokarmów stałych zaczęła robić codziennie, nawet kilka razy dziennie i tak już zostało
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Mam pytanie, macie z mężami/tż wspólne konta czy osobne? jak u Was funkcjonują te wszystkie formalności kto za co itp?
My mamy dwa wspólne konta i wszystkie wydatki płacimy właśnie z tych kont.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki.
Krew i mocz niby ok, infekcji nie ma.
Ale...
Kuba ma za niskie TSH... Pediatra powiedziala, ze nie spotkala sie jeszcze z takim przypadkiem (zwykle takie male dzieci mialy za wysokie...). Dlatego dala nam skierowanie do szpitala... W celach diagnostycznych.
Max 3 doby :/
Jutro rano mam dzwonic i ustalac termin.

Szczepilismy sie. Kuba przy 3 wkluciach ani razu nie jeknal, zadnego placzu, wtulal sie tylko we mnie, moj dzielny chlopczyk
A w którym szpitalu będziecie? Na Polankach? Mam nadzieję, że od razu wyniki będą skonsultowane z endo dziecięcym. My chcieliśmy zapisać Małą do endo na Polankach i termin... połowa przyszłego roku
W końcu jechaliśmy prywatnie do dr. Birkholtz. Przyjmuje w przychodni na Morenie.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:48   #934
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mnie zdecydowanie będzie mniej w najbliższym czasie, bo coraz więcej rzeczy do załatwienia wychodzi, a to alkohole dla barmana, a to picolo dla dzieciaków, goście do dzisiaj mieli czas na potwierdzenie przybycia, oczywiscie nie wszyscy zazdzwonili, więc jutro czeka mnie obdzwanianie, potem rozsadzania gosci po stolikach, dzisiaj miałam 2 telefony, żeby umówić przyjezdnych do fryzjera ( przecie jest internet, telefony i można samemu, ale nie muszę ja) i wiele innych weselnych spraw przede mną. Tak więc proszę o usprawiedliwienie.
ale to fajne było ,ehhh choć wtedy na wszystkie strony różne @#$%$#@#%^& leciały

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
To wstawiać ? nie chcę mieć Twojego portfela na sumieniu
wstawiaj, wstawiaj, to już z portfela TŻ poleci, bo w moim wiatr hula

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 23:54   #935
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

pobieżnie Was dzisiaj przelatuje, ale już brak sił na włączanie się w dyskusję.
treselle0 dzięki za ustosunkowanie się do mojego nocnego koszmaru
Nawijko przykro mi, że Was do szpitala na przegląd wysyłają, ale trzymam kciuki, że ten nietypowy ths to taka uroda Kubusia.

A tymczasem lecę pod prysznic i życzę wszystkim spokojnej i przespanej nocki
papa

Myślę, żę jesteś usprawiedliwiona Powodzenia w dopinaniu wszystkiego na ostatni guzik

Idę chyba, bo laptop tak mi muli, że cierpliwość mi sie kończy

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:

wstawiaj, wstawiaj, to już z portfela TŻ poleci, bo w moim wiatr hula
A no jak z Tż to inna inszość

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

A zapomniałam, jutro idziemy na kontrole bioderek, więc nie piszcie za dużo tylko kciuki trzymajcie

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Dobra, widzę, że dzisiaj ja strugam wariata To idę sobie, Pa mamusie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:06   #936
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito;42362040[COLOR=Silver
]

[/COLOR]A zapomniałam, jutro idziemy na kontrole bioderek, więc nie piszcie za dużo tylko kciuki trzymajcie

no to
jeszcze ja strugnę i też spadam:

promocja na chusteczki pampersowe w carrefour i realu jest i na pampersy w realu
i w lidlu nowa gazetka z ciuszkami dla starszych dzieci i ubraniami trekkingowymi

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:36   #937
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

bokeh u nas jest jak u marsi i jeszcze tz mi tego mojego ruszac nie pozwala.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:38   #938
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czym roznia sie szczepionki w Pl i Jp? Co rusz slysze, ze u Waszych dzieci przeboje poszczepienne a tu ani Yae, ani dzieci znajomych nic a nic.

Witaj w klubie, my tez tylko kp (jeszcze sie nie rozszerzamy), 18 pol roku i 7010. O pluciu to juz nawet wspominac nie bede.
Nie wiem czy to było związane ze szczepieniem. Może nie. Mogły być zęby bo podobno górne jedynki lada dzień będą, ja tam nic nie widzę ale tak wczoraj lekarka mówiła. I będziemy czterozębne U nas wszystkie szczepienia przechodzą bez problemu (u Grzesia też tak było), nigdy żadnych gorączek, żadnych odczynów zapalnych, tylko wczoraj płakała no ale to mogło być bez związku

Hope nie kupuj coneco v3 bo będziesz przeklinać dzień kiedy Ci pomysł zakupu wpadł do głowy. Miałam to coś przy Grzesiu, byłam najszczęśliwsza na świecie jak mi się go udało sprzedać. On jest beznadziejny, jeździ tylko po równym, przed najdrobniejszą nierównością staje dęba, beznadziejnie się podbija. Totalny niewypał
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:50   #939
aska27adopcje
Zadomowienie

kurna ale wsciekla jestem. cytowalam Pstryczkowym sposobem i burza przyszla i mi sie komputer zerestartowal ... panisowka jak penis .. tyle sie napisalam ... Blaneks spi rozwalony, tz podminowany na maxa, bo nssze sex life przestalo istniec ... a ja pol wieczora krzeselko do karmienia wybieralam i standardowo nie wybralam ... jutro poprosze o rade ...

Laski nie wiem czy to nie temAT DO K. ale jak wasze zycie sex wyglada. u nas go nie ma. jesli juz szybki nr ale to takie zeby tz juz przestal truc i chodzivlc wsciekly ... nie potrafie tego ogarnac bo mala z nami spi. na lozku odpada bo jak kolo niej. 2 pokoj czy kuchnia tez bo jej nie zostawie bo moze zleciec ... tz niby jakos to znosi ale po tyg widze jak zaczyna chodzic jak gradowa burza, Robi sie nerwowy i ogolnie zly ... czy to znaczy ze moje zycie sex juz tak zawsze wygladac bedzie ...

co do kont i kasy. u nas kazdy ma swoje. do niedawna bylo tak ze dawalismy po polowie kasy na oplaty i zYcie, ale od 3 miechow tz daje mi do reki 2,5 tys ... mamy tysiaka oplat a reszta na jedzenie idzie ... strasznie duzo tej kasy ... jak pomysle ile przepalalam pieniedzy przed ciaza ... masakra ... teraz nie byloby mnie stac na palenie ...
Stary 2013-08-21, 01:28   #940
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, nadrobiłam to teraz trochę o nas

zniknęłam, bo jakoś tak wyszło, TŻ był na długi weekend, nadrabialiśmy odwiedziny u wszystkich po kolei, jakieś grille, ognisko się też trafiło, wypad do koleżanki z liceum, parę fochów też się trafiło (dzień bez focha dniem straconym ) i tak mi prawie tydzień umknął;

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli
Wyobrazilam sobie medytacje nad ulana papka i parsknelam

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to było związane ze szczepieniem. Może nie. Mogły być zęby bo podobno górne jedynki lada dzień będą, ja tam nic nie widzę ale tak wczoraj lekarka mówiła. I będziemy czterozębne U nas wszystkie szczepienia przechodzą bez problemu (u Grzesia też tak było), nigdy żadnych gorączek, żadnych odczynów zapalnych, tylko wczoraj płakała no ale to mogło być bez związku

Hope nie kupuj coneco v3 bo będziesz przeklinać dzień kiedy Ci pomysł zakupu wpadł do głowy. Miałam to coś przy Grzesiu, byłam najszczęśliwsza na świecie jak mi się go udało sprzedać. On jest beznadziejny, jeździ tylko po równym, przed najdrobniejszą nierównością staje dęba, beznadziejnie się podbija. Totalny niewypał
To dobrze, ze chociaz Wy bezproblemowi...
Jak sie karmi przy zabkach? U nas jeszcze bezzebnie, ale ssie mocniej i obolala jestem

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
kurna ale wsciekla jestem. cytowalam Pstryczkowym sposobem i burza przyszla i mi sie komputer zerestartowal ... panisowka jak penis .. tyle sie napisalam ... Blaneks spi rozwalony, tz podminowany na maxa, bo nssze sex life przestalo istniec ... a ja pol wieczora krzeselko do karmienia wybieralam i standardowo nie wybralam ... jutro poprosze o rade ...

Laski nie wiem czy to nie temAT DO K. ale jak wasze zycie sex wyglada. u nas go nie ma. jesli juz szybki nr ale to takie zeby tz juz przestal truc i chodzivlc wsciekly ... nie potrafie tego ogarnac bo mala z nami spi. na lozku odpada bo jak kolo niej. 2 pokoj czy kuchnia tez bo jej nie zostawie bo moze zleciec ... tz niby jakos to znosi ale po tyg widze jak zaczyna chodzic jak gradowa burza, Robi sie nerwowy i ogolnie zly ... czy to znaczy ze moje zycie sex juz tak zawsze wygladac bedzie ...

co do kont i kasy. u nas kazdy ma swoje. do niedawna bylo tak ze dawalismy po polowie kasy na oplaty i zYcie, ale od 3 miechow tz daje mi do reki 2,5 tys ... mamy tysiaka oplat a reszta na jedzenie idzie ... strasznie duzo tej kasy ... jak pomysle ile przepalalam pieniedzy przed ciaza ... masakra ... teraz nie byloby mnie stac na palenie ...
U nas od ponad miesiaca jest sexless, ale mimo, ze oboje chodzimy nakreceni, to nie potrafimy przy podsluchujacej za scianka mojej matce. Na szczescie w niedziele w koncu wyjezdza, juz doczekac sie nie moge (i nie tylko o seksie mysle). Wykancza mnie jej pobyt fizycznie i psychicznie. I tylko sie ciesze, ze nie mogla przyjechac "pomoc" zaraz po porodzie...
Stary 2013-08-21, 06:54   #941
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
A w którym szpitalu będziecie? Na Polankach? Mam nadzieję, że od razu wyniki będą skonsultowane z endo dziecięcym. My chcieliśmy zapisać Małą do endo na Polankach i termin... połowa przyszłego roku
W końcu jechaliśmy prywatnie do dr. Birkholtz. Przyjmuje w przychodni na Morenie.
Tak, Polanki

Wlasnie pediatra mowila, ze w naszej sytuacji szpital jest najlepszym rozwiazaniem.
Ona nie moze zlecic wszystkich badan, zwykly endokrynolog tez, a w szpitalu jest wlasnie dzieciecy oraz mozliwosc zrobienia np usg tarczycy.

A co sie u Was dzialo?

treselleo - pytalas o kaszki.
Ja narazie nie dodaje owocow, chcialam, zeby Kuba poznal jej smak bez dodatkow.
Jakby sie krzywil to dodalabym owoce, ale młóci wszystko

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:15   #942
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Nie śpimy od 6,Blaneczka męczy się z kupą A tak w ogóle coś Jej się poprzestawiało ze snem.
U nas leje cała noc i teraz też. Oglądałam wczoraj pogodę i miało nie padać,Zostawilam pranie na noc na balkonie i teraz nadaje się tylko do powtórnego prania!

Ja nie wiem co robić z ta myszą! Zjadła sobie jedzenie z pułapki i poszła! Już mi głupio prosić sąsiada o pomoc. TZ dostanie baty że mnie sama z myszą zostawił

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:20   #943
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Nie śpimy od 6,Blaneczka męczy się z kupą A tak w ogóle coś Jej się poprzestawiało ze snem.
U nas leje cała noc i teraz też. Oglądałam wczoraj pogodę i miało nie padać,Zostawilam pranie na noc na balkonie i teraz nadaje się tylko do powtórnego prania!

Ja nie wiem co robić z ta myszą! Zjadła sobie jedzenie z pułapki i poszła! Już mi głupio prosić sąsiada o pomoc. TZ dostanie baty że mnie sama z myszą zostawił

Masz pulapke na myszy? Polecam zakup na szczury - sprawdzone
Stary 2013-08-21, 07:26   #944
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pułapkę na szczury? To jakąś większą jest?

Stary 2013-08-21, 07:30   #945
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

jak zaczął się czymś bardziej interesować i często na to patrzeć, to mówiłąm co to i tak za każdym razem; podchodziłam, pokazywałam i mówiłam i po paru takich powtórzeniach załapał i jak pytam o tą rzecz, to od razu szuka a "gdzie jest tata" nauczyłam go, żeby TŻowi było miło, bo jeszzce tata nie mówi; ale jak to słodko wygląda, jak pytam, a on szuka TŻ wzrokiem jak schował mu sie za barkiem w kuchni (a chwilę wcześniej młody go tam widział) to jak zapytałam "gdzie jest tata", to tak zapitalał na brzuchu za ten barek i jak znalazł TŻ, to taki zaciesz miał

a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu: ostatecznie ma zdiagnozowane pęcherzowe oddzielanie się naskórka, na szczęście nie ten najgorszy typ, ale też nie najlżejszy; choroba na razie nieuleczalna, można tylko łagodzić objawy, najprawdopodobniej ich geny jakoś tak się niefortunnie "spotkały", że przez to mały ma jakiś tam gen uszkodzony (czekają na wyniki badań); jak na razie pęcherze pojawiają się głównie na stópkach i dłoniach, czasem większe, czasem mniejsze, ale są po nich zostają blizny i taka jakby kaszka manna się na nich robi, takie białe gródki i to już podobno ma zostać takie ma pokiereszowane te łapki i jak na paluszkach robią się ranki, to muszą opatrywać każdy osobno, żeby się nie zrosły przypadkiem; podobno jeszcze paznokietki zejdą, bo już ma takie dziwne brązowe i coraz ciemniejsze się robią; czasem sobie sam te pęcherze zdziera, jak zaczyna kopać nóżkami, biedactwo ale poza tym jest taki pogodny, smieje sie dużo, guga tak fajnie, mamy nadzieję, że może się troszkę wyciszy ta choroba i nie będzie go bardzo męczyć; najgorszy ma być okres, jak będzie raczkował i zaczynał chodzić, bo ciężko będzie jakoś ochronić te rany

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

woooooow!! niezla nauczycielka z Ciebie

a co do drugiego tematu...współczuje, nie ma nic gorszego niz patrzenie na cierpienie dziecka.. kurna, trzymam kciuki zeby to jakos dało się wyleczyć.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Myślę, żę jesteś usprawiedliwiona Powodzenia w dopinaniu wszystkiego na ostatni guzik

Idę chyba, bo laptop tak mi muli, że cierpliwość mi sie kończy

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

A no jak z Tż to inna inszość

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

A zapomniałam, jutro idziemy na kontrole bioderek, więc nie piszcie za dużo tylko kciuki trzymajcie

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

trzymam!
Cytat:

u nas też lało w nocy........... a teraz pogoda jak w listopadzie.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:30   #946
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Widziałam w google. Wow! Ciekawe gdzie mogę taka kupić?

Stary 2013-08-21, 07:39   #947
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

my wychodzimy do salonu i tyle. a dzieci sobie śpią w tym czasie

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

dzis szczepienie, trzymajcie kciukasy
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:42   #948
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, głowa mnie napitala- cisnienie spadło ponizej poziomu morza
wieczorem nie mogłam zasnąc, w nocy młody urządził strajk spaniowy od 2 do 4,15, wstało 6 i jojczy

lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike

przeczytałam

SARAH- porobiłam kopie

ELLLMI- u nas jest pokazywanie bozi, zegarka a na włączanie i wyłączanie swiatła jest szał

uciekam, dziec mi dzisiaj zyc nie da
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 07:49   #949
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Pułapkę na szczury? To jakąś większą jest?

Wieksza i solidniejsza. Jedzenia z niej nie wyciagnie mysz
Stary 2013-08-21, 07:58   #950
iffonka7
Zadomowienie

sylwietta współczuje nocki

aska a nie dało by rady dać dziecka do łóżeczka a wy w tym czasie macie całe łóżko do siebie, my nawet kiedyś robiliśmy to jednej połówce łóżka a dziecko spało na drugiej też się da
Stary 2013-08-21, 08:07   #951
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Wyobrazilam sobie medytacje nad ulana papka i parsknelam

---------- Dopisano o 01:21 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ----------

To dobrze, ze chociaz Wy bezproblemowi...
Jak sie karmi przy zabkach? U nas jeszcze bezzebnie, ale ssie mocniej i obolala jestem

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

U nas od ponad miesiaca jest sexless, ale mimo, ze oboje chodzimy nakreceni, to nie potrafimy przy podsluchujacej za scianka mojej matce. Na szczescie w niedziele w koncu wyjezdza, juz doczekac sie nie moge (i nie tylko o seksie mysle). Wykancza mnie jej pobyt fizycznie i psychicznie. I tylko sie ciesze, ze nie mogla przyjechac "pomoc" zaraz po porodzie...
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, głowa mnie napitala- cisnienie spadło ponizej poziomu morza
wieczorem nie mogłam zasnąc, w nocy młody urządził strajk spaniowy od 2 do 4,15, wstało 6 i jojczy

lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike

przeczytałam

SARAH- porobiłam kopieU

ELLLMI- u nas jest pokazywanie bozi, zegarka a na włączanie i wyłączanie swiatła jest szał

uciekam, dziec mi dzisiaj zyc nie da
U
Elmi

Biedny leos trzymam kciuki zeby z okresem niemowlecta nagle przeszlo rozne rzeczy sie zdarzaja

Ezo

Milych przygotowan

Insolito

Kciuki za bioderka

Gocha
Kciuki za szczepienie

Meneq
Przykro mi z powodu mamy

Sylwietta
Uff
Bo denerwowawalam sie wczoracj ze maz Ci jumnie telefon i skasuje

Cala
Julasek pieknie siedzi a te jej kitajce boskie. Sa
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:09   #952
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
sylwietta współczuje nocki

aska a nie dało by rady dać dziecka do łóżeczka a wy w tym czasie macie całe łóżko do siebie, my nawet kiedyś robiliśmy to jednej połówce łóżka a dziecko spało na drugiej też się da
my to samo;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 08:14   #953
sarah67
Zadomowienie

Opisalam w k. Na jgorsze chwile w moim zyciu ale duzo tego s
Nie wiem czy bedzie chcialo sie wam czytac
Wyrzucilam to z siebie ale nie czuje ulgi

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Wiecie co teraz wyczekujemy i zachwycamy sie 1 zabkami a pozniej bedziemy pisac o wypadajacych 1 mleczakach
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:15   #954
meneq
Zakorzenienie

sylwietta zycze spokojnego dnia. Po takiej nocy, to Bartulo powinien odpoczac.

Dzieki sarah.
Jestem tak zdesperowana, ze nawet orientowalam sie, czy nie mozna rezerwacji zmienic. Niestety nie w tej taryfie. Jeszcze dokladnie 4dni. Dam rade, bede silna
Stary 2013-08-21, 08:38   #955
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny witam Was i opierniczyc muszę na wstepie....cały dzień byliśmy z Antoniem na dworzu...a Wy skrobiecie tyle stron :bang head::banghead::banghead:
jesteście szalone...kiedy to nadrabiać?
Zostały mi jeszcze 3 strony....
Wcziraj zrobiliśmy zakupy chrzcinowe...no jeszcze tylko warzywa w piątek..i wędliny i cała robota...nie wiem kiedy zwrobie coś koło siebie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A co do sex life...u nas zaniknelo zalkowicie...tak to pod narodzin Antonia było raz...dwa razy w miesiącu (kiedy już mogłam)...teraz pod ponad miesiąca nic a nic.... I chociaż mówię o tym wciąż mężowi..... Że mi tego brakuje (tak ja...nie on)..to i tak jest standardowo..mały śpi...tż po prysznicu sie kladzie...wychodzę ja z łazienki on już śpi..a jeśli nie śpi jakimś cudem....to jest nieprzytomny...i co robić:screwy::banghead::b anghead:
Codzien wstaje przed 4...w domu co prawda jest pomiędzy 10 a 13(różnie)..ale zawsze potem jest co robić..na podwórku..w domu..i wiecznie zmęczony:banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:41   #956
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Aska ma problem z wyborem krzesełka a ja z wyborem żelazka ale chyba sie na to zdecyduje -> http://philips.strefamarek.allegro.p...r-precise.html

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

A co do sex life...u nas zaniknelo zalkowicie...tak to pod narodzin Antonia było raz...dwa razy w miesiącu (kiedy już mogłam)...teraz pod ponad miesiąca nic a nic.... I chociaż mówię o tym wciąż mężowi..... Że mi tego brakuje (tak ja...nie on)..to i tak jest standardowo..mały śpi...tż po prysznicu sie kladzie...wychodzę ja z łazienki on już śpi..a jeśli nie śpi jakimś cudem....to jest nieprzytomny...i co robić:screwy::banghead::b anghead:
Codzien wstaje przed 4...w domu co prawda jest pomiędzy 10 a 13(różnie)..ale zawsze potem jest co robić..na podwórku..w domu..i wiecznie zmęczony:banghead:
lipa.. współczuje, u nas mimo ze tzt jest w delegacjach i wraca na weekendy to czasem... odrabiamy te 5 dni ale czasem tez mi sie nie chce itd ale tzt mnie nakręca

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 08:51   #957
marta00537
Raczkowanie

Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
buziaki odezwe się później

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:54   #958
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A Antonio znow dziś 3 dzień...na razie bez kupy

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
Trzymamy kciuki....odezwij się co i jak koniecznie

Ależ mnie wkurza brak dostępu do klubu przez aplikacje...tego to usa nigdy nie nadrobię:banghead::banghe ad::banghead:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:56   #959
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej laski

Moje dziecko wczoraj usnęło już na noc po 19ej i szybko się o tym przekonałam że to wcale nie takie fajne

Pobudka o 2 i szał do 4

Poza tym mąż wrócił przed 3 i może synek chciał sam na niego poczekać

Nawijko-masz dzielnego synka a pobytu w szpitalu szczerze wam współczuję

Sylwietta-wpadłam w zakupoholizm ciuszki dla małego i siebie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 08:58   #960
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
U

Sylwietta
Uff
Bo denerwowawalam sie wczoracj ze maz Ci jumnie telefon i skasuje
dziekuje za troske
Cytat:
sylwietta zycze spokojnego dnia. Po takiej nocy, to Bartulo powinien odpoczac.

Dzieki sarah.
Jestem tak zdesperowana, ze nawet orientowalam sie, czy nie mozna rezerwacji zmienic. Niestety nie w tej taryfie. Jeszcze dokladnie 4dni. Dam rade, bede silna
wytrzymasz kochana te 4 dni w potem bedziecie sie bungowac az do całkowitego zabungowania
Bartulo wlasnie spi, ja przy snaidanku tablice przelatuje, już hery zdążyłam umyc
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Aska ma problem z wyborem krzesełka a ja z wyborem żelazka ale chyba sie na to zdecyduje -> http://philips.strefamarek.allegro.p...r-precise.html

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

lipa.. współczuje, u nas mimo ze tzt jest w delegacjach i wraca na weekendy to czasem... odrabiamy te 5 dni ale czasem tez mi sie nie chce itd ale tzt mnie nakręca
wybór żelazka to sprawa zyciowa powinnas byc zadowolona
o wy, seksowacze jedne

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
mam nadzieje, ze to kwestia zębów tylko, a moze trzydniówka? w kazdym razie kciuki są

u mnie zero seksowani od jakichs dwóch miesiecy, nawet o tym nie mysle

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej laski

Moje dziecko wczoraj usnęło już na noc po 19ej i szybko się o tym przekonałam że to wcale nie takie fajne

Pobudka o 2 i szał do 4

Poza tym mąż wrócił przed 3 i może synek chciał sam na niego poczekać

Nawijko-masz dzielnego synka a pobytu w szpitalu szczerze wam współczuję

Sylwietta-wpadłam w zakupoholizm ciuszki dla małego i siebie
tez mieliscie fajoską nocke
poka poka
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości