Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 22:02   #1801
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość

Weszłam na poczekalnie sprawdzić czy jest już wątek mamuś Maj, Czerwiec 2014 ale jeszcze nie ma. Jakoś mi się to wszystko przypomniało, ciąża, ruchy Juleczki, wyczekiwanie a teraz leży te maleńswo obok mnie i smacznie śpi
a mnie ciagle chodzi po glowie ten mój okres...dokładnie rok po ostatnim. to na pewno znak

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

wcześniej już miałam cytować, ale mi ucieklo -
Vil kciuki za meza. nowy pracownik na pewno nie będzie tak dobry jak on!
i dla Florka -rosnie chłopak az milo jeszcze trochę i mamuska Cloche nie wyjdzie z podziwu, ze dogonil reszte!

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
do kiedy planujesz używać 3??? Pytam bo mam 2 paczki trójek i nie wiem ile jeszcze dokupić
my jakos tak przechodzimy w polowie rozmiarowki, wiec pewnie do 7kg będą trojki.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:03   #1802
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ale masz kochaną królewnę śpioszkę
może faktycznie ja też przeoczam ten moment zmęczenie i płacze z wycieńczenia? nie wiem. dziś wszystko wróciło do normy.

Xal, my w końcu na ulewanie podłożyliśmy książki pod materacyk łóżeczkowy i problem zniknął?! a nie wierzyłam położnej, która to zalecała jak Helcia miała trzy tygodnie i się męczyliśmy. chyba, że to zbieg okoliczności.
Moja córcia ogarnęła jak się samej ustawić na brzuszku, ale wrócić nie może na plecki i się denerwuje, więc jak się przebudzi to już nie ma sznas, żeby zasnęła.
A ile macie posiłków dziennie? Co do dłuższych przerw to może być jedna 6h jeśli jest min 8 posiłków. Jak Helena się zapomni w spaniu w dzień to też Ją wybudzam i nigdy nie wiem czy dobrze robię.

CO do kołderki jeszcze- macie tak zimno, że lekki kocyk nie wystarczy? Moja śpi pod pieluszką flanelową, nieraz się rozkopuje a ma body z krótkimi rękawami, ale jakoś się tym nie przejmowałam do teraz. Przez Was zaczęłam jej gatki ubierać Ile macie stopni w sypialni?

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

[/COLOR]

mnie tez to wydaje się sensowne, ze do pol roku dziecko powinno minimum podwoić swoja mase - jeśli nie to jak to lubi nasz pediatra "cos jest nie tak" nie chodzi chyba o to, ze nie mogą potroić itd. tylko, ze w pol roku równomiernie powinny przybierać i osiagnac te swoje minimum urodzeniowe...pewnie bardziej tyczy się to sredniakow, bo np. 4kilogramowy szesciomiesieczniak to bylaby patologia
moim zdaniem Piotruś Mysi do taty podobny

a, Diabli- nie dość, że nie mamy TV to nie mamy też radio

Pediatra Wam zalecił na jeden raz tyle szczepień? Moja mi odradzała. Ale nie jest powiedziane, że po samej Hexie nie miała by takiego samopoczucia. Macie z głowy

co do odruchu moro, to trochę nie wydaje mi się, żeby szanowny dr Karp olał temat

Co do pogrubionego- nic się nie przejmuj. Podziwiałam Wasze fotki dzieciaczków podpierających się na przedramionach i trzymających głowę do gwiazd, dawałam Helenę na brzuszek- głowa ani drgnie. A ta z dnia na dzień wyskoczyła z dwoma nowymi umiejętnościami. Rano budzę się, a ta na brzuchu i mąż w tym palców nie macał. W ciągu dnia czekam, aż się przekręci na moich oczach- a ta nie dość, że się przewróciła, to jeszcze skubana ułożyła ręce jak trzeba i robi za łódź podwodną, głowa w górę i lewo i prao i lewo i prawo...hmhm, da się?!

Nie wiem co się działo wczoraj córce.... nie lubię tego Dziś już miałam swoją Calineczkę dawną [/QUOTE]

o jej tak sama z siebie? nagle? woow mi tam się wydawało, że muszę kontrolowac i jak coś to jej pomóc Zdooolna bestia z Heleny

Macia też mnie zaskoczy jesczze nie raz , dziś np zaciągnęła sobie spodnie pumpy pod pachy Zdolniacha

I tu kurcze może nie tyle chodzi o zdobywanie umiejętności, bo każda z nas bez względu na wszystko będzie kochać swoje dzieck, a o to, że coś człowiek przegapi, że mógł pomóc wcześniej a nie pomógł, bo się nie przejmował i później wychodzą dziwne różne rzeczy, choć wiadomo na niektóre nie mamy wpływu.

A co do tego, że już wszystko jest ok, to może jak dorosły człowiek raz ma lepszy dzień raz gorszy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:05   #1803
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

A właśnie mamy karmiące mm: Jak często Wasze maluszki robią kupę i ile ?? Mój W. robi 1-2 na dzień albo 1 co drugi dzień. Zastanawiam się czy to jest ok czy nie za mało No ale nie pręży się, nie boli go brzuszek a kupę mamy zawsze z rana jak trochę posiedzi w leżaczku...
U nas zazwyczaj 2 na dzień, ale zdarza się i tak, że nie ma wcale albo jest jedna.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Była dziś zapytać o witaminy w aptece. Różnica cen między tą gdzie zawsze kupuję a tą gdzie była 7zł. Ale nie o tym. Braknie mi 18 kapsułek wit k+d i pytam Pani czy można kupić 2 listki tak oczywiście, że nie i co ja mam kupić 42 kapsułki bo to rzekomo cała kuracja ale nie wiem jakim cudem bo jakby nie liczyć że daje się to 3 miesiące to i tak zostanie
Mi zostało 17szt k+d bo już nie karmie piersią. Jeśli byś chciała mogę Ci je oddać bo i tak już nie zuzyje Jakby co napisz adres na Pw to jutro mogę wysłać.

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:07   #1804
kociakZpazurem
Raczkowanie

Może uda mi się wbić do Was jakoś termin miałam na początek czerwca ale niunia się cisnęła za bardzobyłam ze skurczami w szpitalu,wyszłam a następnego dnia wróciłam bo odeszły mi wody i tak oto Od 9 maja ma córeczkę Karolinkęwczoraj byliśmy na szczepieniu i temperatura skacze,obrzęki na nóżkach
Nierozkminiam jeszcze jak odpowiadać, cytować itp. ale może ogarnę to niedługo
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:14   #1805
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Jak mi się załaduje to obejrzę

\

Niektóre rzeczy, że np reaguje na imię, rozumie słowa?!, albo że wyciąga ręce by je podnieść, no nie wiem, przypisałabbym to do starszego dziecka i to dużo.

Hmm takowy odruch moro nigdy jej nie budził, jedynie jak brała antybiotyki miesiąc temu, Teraz jak się mnie zapytałas, to zdałam sobie sprawę, że wygasza jej się ten odruch. I jest go coraz mniej. Może raz dziennie i już nie z takim odrzutem rąk jak kiedyś i wytrzeszczem, także pewnie lada dzień się wygasi zupełnie. A budzą ją rączki bo pcha do buzi przez sen, nie obudzi się na jedzenie tylko wetknie kciuka, palce i ssie i jak nie może trafić to się budzi.

Ale dalej walczymy z obracaniem głowy w prawo i nie jest wcale łatwo bo i podkładam, i przekładam jej rzeczy i wszystko robimy na lewą stron, ale prawa jaka była ulubiona tak jest. mozolnieee, mozolnieee może się wyrówna a gdzies mi się rzuciło w oczy, że też z Michałkiem "walczysz"

Czeeeść obyś się odzywała jak najwięcej
Walcze, jest lepiej ale glowka splaszczons nsbprawa strone mam nadziejecze sie wyrowna

A z tymi raczkami nie martw sie , wydaje mi sie ze gdyby otulanie bylo xle to w szpitalach by nie wiazali a i dr. Krab - on proponuje wiazanie do 4 mc wiec chyba krzywdy tym sie nie zrobi
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:19   #1806
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Dawno mnie nie bylo. Msm nadzieje, ze uda mi sie teraz pisac na biezaco. Nawet nie probuje Was nadrabiac, bo pedzicie w tempie odrzutowca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:19   #1807
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

[/COLOR]aaa i mam jeszcze jedno pytanie...czy smoczki uspakajające TT mają też osłonę jak te z aventu czy nie??

My mamy tt tylko nie wiem czy uspakajające ale nie mają niestety tej oslonki:-\

[QUOTE=puchatkowa;42359585]Byłam dziś zważyć Lenke w przychodni. Dziś kończy 9 tygodni i waży 5040g. Także 5kg przekroczone.
/QUOTE]

To mój Leos grubasek będzie chyba;-) 7 tydzien i 4950!! Jak mi się uda to zalacze zdjecie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

ciekawe, wszedzie pisza, ze ulewanie nie jest nieprzyjemne dla dziecka teraz sie zdziwilam
Tez mnie to zastanowiło. Ale z drugiej strony mówią ze czkawka dziecka nie meczy a mój Mały ewidentnie wkurzal się jak ja miał, wiec nie wiem już jak to jest :-\
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1377029953540.jpg (20,0 KB, 40 załadowań)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:21   #1808
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
rozbawil mnie dzisiaj siostrzeniec. od pewnego czasu jego ulubiona zabawka jest komorka - rodzice kupili mu starter, bo bawil się nieaktywna...i wiecie co? to jest rewelacyjna sprawa dla tekiego 6latka zrobila się z niego niesamowita gadula. potrafi skupic się na tym co ktoś do niego mowi, rusza wyobraznia żeby z kims pogadać w miare sensownie. pamięta już, ze ma się przedstawić, pozegnac, zapytać czy nie przeszkadza...mamy ubaw po pachy. cala rodzina do niego wydzwania, biedak nie może rano ubrać spodni bez kieszeni, bo gdzie on schowa komorke nasza dzisiejsza rozmowa:
-halo, to ja. co robisz i co robi Nelusia?
-a kto to jest ja? z kim rozmawiam.
-ciocia no przecież to ja Szymek.
-aaa dobry wieczor. Nelusia pije mleczko z cycusia.
-aha, a chomik co robi?
-spi, bo jeszcze nie ma nocy. a ty co robisz?
-jem kolacje i dzwonie do ciebie, bo chciałem powiedzieć, ze jak będę duzy to pojde do szkoly, później do pracy, a później na randke. chyba z Nela albo z Julka z przedszkola.
-ooo super, i co będziecie tam robili?
-no będziemy mieć tort i pizze, albo dwie. i hamburgery. i dobrze będzie
-no to musisz dużo jesc zebys szybko urosl, bo Nela już nie może się doczekać tej randki.
-no dobra, ale ty i babcia tez możecie isc z nami. i moja mama i...(pol przedszkola). no to paaa

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
Witam
Podczytuję Was od samego początku ale nigdy nic nie napisałam
Czy mogę jeszcze do Was dołączyć?
zapraszamy

Cytat:
CO do kołderki jeszcze- macie tak zimno, że lekki kocyk nie wystarczy? Moja śpi pod pieluszką flanelową, nieraz się rozkopuje a ma body z krótkimi rękawami, ale jakoś się tym nie przejmowałam do teraz. Przez Was zaczęłam jej gatki ubierać Ile macie stopni w sypialni?
u nas jest ciepło, ale mamy okno otwarte a Młody śpi w przeciągu (no właśnie teraz dochodzę do wniosku że źle ma ustawione to łóżeczko ) i ma pajaca i kocyk - ale pajaca ma bo wiem że i tak się rozkopie więc żeby nie zmarzł. ale w dzień tylko bodziak i skarpetki miał. za to u mojej mamy jest okropnie zimno, teraz jak byliśmy to w nocy pajac i dwa koce, a w zimie będzie masakra

Banka, jeśli chodzi o przewroty na filmiku to zupełnie jak Przemek

Dziewczyny, jak myślicie, jest sens kupować leżaczek jak dziecko ma 4,5 miesiąca? jak długo dzieci w nim siedzą? ale z drugiej strony musi coś być żeby w nim sobie pólleżał jak gotuje czy coś i chce go koło siebie .... pytam bo my mamy taki leżaczek z "daszkiem" i Przemek już zahacza o niego, jeszcze z 3 cm i wyrośnie ....

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-20 o 22:23
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:23   #1809
barwineczek
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

[QUOTE=NoBoTak;42360610]My mamy tt tylko nie wiem czy uspakajające ale nie mają niestety tej oslonki:-\

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Byłam dziś zważyć Lenke w przychodni. Dziś kończy 9 tygodni i waży 5040g. Także 5kg przekroczone.
/QUOTE]

To mój Leos grubasek będzie chyba;-) 7 tydzien i 4950!! Jak mi się uda to zalacze zdjecie

Tez mnie to zastanowiło. Ale z drugiej strony mówią ze czkawka dziecka nie meczy a mój Mały ewidentnie wkurzal się jak ja miał, wiec nie wiem już jak to jest :-\
Ulewanie wydaje mi sie neutralne, a czkawka jak u doroslrgo, mnie nie mrczy tylko raczej krepuje, bo wystepuje wtedy kiefy nie pottzeba

barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:24   #1810
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No właśnie laktator sobie nie radził z cycem. Prawie nic nie leciało dlatego musiałam mieć ciągle Małego pod ręką. Nawet w sobotę na wesele z nami pojechał żeby ratować mi cycka
Jest już lepiej. Cyc jeszcze trochę opuchnięty, brodawka też, schodzi z niej skóra (?!?) no i na sutku strupki i rany, ale generalnie jest o niebo lepiej, bo Młody coraz więcej z niego mleczka ściąga
przegapilas moment gdy się zaczynalo moja mama do dzisiaj wspomina swój stan zapalny...wizyta w szpitalu, nacinanie piersi i sikajaca na lekarza rope brrrr. niezle się można zalatwic, jej piers prawie pekala twardzielka hehe.

Cytat:
My już od jakiegoś czasu na Dada 3. I kończymy na siłę Pampersy 2, bo są już na Małego przymałe i je przesikuje i jest strasznie odciśnięty po nich. Zastanawiam się tylko czy brać 2 opakowania Dada 3, czy jedną 3 i jedną 4. Żeby nie było tak jak ostatnio, że kupiłam Dada 2 i leży całe nierozpoczęte opakowanie, bo zaczęły być za małe i przeszliśmy na 3

chyba bezpieczniej wziąć 3 i 4. zawsze możesz sobie dokupić jeszcze później jedna paczke trojek, a 4 poczekają i zuzyjecie ja tez nie umiem tego wyliczyć i przy każdej zmianie oddajemy czesc pieluszek mniejszemu sąsiadowi - jedynek ok 20 sztuk, dwojek ponad pol paczki. z trojkami może być problem, bo wagowo i wzrostowo dogonil już Nelcie

Cytat:
Dzwoniła środowiskowa, że chce jutro przyjść i odwiedzić Kubę. Już się boję wizyty, bo to taka starsza kobietka i może mieć swoje zdanie na temat np spania Kuby w nocy na brzuszku, czy noszenia Go w pionie (ale co ja zrobię jak mój skrzat tylko to toleruje). Muszę zatem ogarnąć mieszkanie, ale taaaaak mi się nie chce, że szok
hmm, a coz tak chce Was odwiedzać? nie ma maluszkow w okolicy?
Stary 2013-08-20, 22:25   #1811
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
ja ja rozumiem, bosko musi się spac w takiej pozycji - mamusia blisko, cyc pod reka, cieplutko...Sofia wie co najlepsze!
w sumie tez bym tak chciala

Cytat:
Witam

o prosze, ostatnio sie zastanawialam czy na.odchowalni jeszcze sie zdarzy, ze ktos do nas dolaczy, I prosze, jednak tak witaj I sie spowiadaj: jak ma na imie Twe dziecie, kiedy sie urodzilo no I czemu w ciazy.jeszcze sie do nas nie odezwalas?

Cytat:
o mamo, jaka cena

a jeśli mowa o projektorach to
http://allegro.pl/zb32-lampka-zolw-p...419297864.html my mamy takiego zolwia - babcia kupowala hurtem dla wszystkich wnukow w sumie na każdym etapie wiekowym gwiazdy robia wrazenie hehe.

aaa i mój siostrzeniec ma polonistyczne zapedy - opowiada bajki i RYMUJE
"był sobie kiedyś pierdzacy kot. mieszkal pod plotem razem z dużym czarnym kotem. i wszyscy wokół ich słyszeli, kiedy pierdzieli i pierdzieli" koniec bajki (cytowałam dosłownie, bo wlasnie tak opowiadal bajke na dobranoc swojemu tacie ) uwielbiam go...podobno jak opowiadal to tak kwiczeli (oboje z tatusiem), ze się cala sypialnia trzesla już nie mogę się doczekać, az Nela przejmie paleczke

uwielbiam Twoja rodzinke!

Cytat:
ale masz kochaną królewnę śpioszkę
może faktycznie ja też przeoczam ten moment zmęczenie i płacze z wycieńczenia? nie wiem. dziś wszystko wróciło do normy.

Xal, my w końcu na ulewanie podłożyliśmy książki pod materacyk łóżeczkowy i problem zniknął?! a nie wierzyłam położnej, która to zalecała jak Helcia miała trzy tygodnie i się męczyliśmy. chyba, że to zbieg okoliczności.
Moja córcia ogarnęła jak się samej ustawić na brzuszku, ale wrócić nie może na plecki i się denerwuje, więc jak się przebudzi to już nie ma sznas, żeby zasnęła.
A ile macie posiłków dziennie? Co do dłuższych przerw to może być jedna 6h jeśli jest min 8 posiłków. Jak Helena się zapomni w spaniu w dzień to też Ją wybudzam i nigdy nie wiem czy dobrze robię.

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

[/COLOR]

mnie tez to wydaje się sensowne, ze do pol roku dziecko powinno minimum podwoić swoja mase - jeśli nie to jak to lubi nasz pediatra "cos jest nie tak" nie chodzi chyba o to, ze nie mogą potroić itd. tylko, ze w pol roku równomiernie powinny przybierać i osiagnac te swoje minimum urodzeniowe...pewnie bardziej tyczy się to sredniakow, bo np. 4kilogramowy szesciomiesieczniak to bylaby patologia
moim zdaniem Piotruś Mysi do taty podobny

Pediatra Wam zalecił na jeden raz tyle szczepień? Moja mi odradzała. Ale nie jest powiedziane, że po samej Hexie nie miała by takiego samopoczucia. Macie z głowy

co do odruchu moro, to trochę nie wydaje mi się, żeby szanowny dr Karp olał temat

Co do pogrubionego- nic się nie przejmuj. Podziwiałam Wasze fotki dzieciaczków podpierających się na przedramionach i trzymających głowę do gwiazd, dawałam Helenę na brzuszek- głowa ani drgnie. A ta z dnia na dzień wyskoczyła z dwoma nowymi umiejętnościami. Rano budzę się, a ta na brzuchu i mąż w tym palców nie macał. W ciągu dnia czekam, aż się przekręci na moich oczach- a ta nie dość, że się przewróciła, to jeszcze skubana ułożyła ręce jak trzeba i robi za łódź podwodną, głowa w górę i lewo i prao i lewo i prawo...hmhm, da się?!

Nie wiem co się działo wczoraj córce.... nie lubię tego Dziś już miałam swoją Calineczkę dawną [/QUOTE]

Brawo dla Helenki za nowe umiejetnosci!
U nas tez wieczor bez placzu. Wykapalismy Sofie juz po 18
I w sumie poltorej godz sie usypialysmy ale w spokoju. Teraz sie obudzila I uslyszalam ja w niani ale lezala sobie I spokojnie ogladala ciemnosc ale dalam cycka I ciagnie. Raczej bedzie spala (a mama z tata dokoncza film )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:35   #1812
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie wiem czy za szybko nie zaszczepiłam jej bo ma stan podgorączkowy, jest marudna, płaczliwa i taka jakaś smutna

Co do torby to mam przy wózku ale nic w niej się nie mieści.
a jaki macie wozek?

oj na pewno wszystko będzie ok. szkoda, ze pediatra nie rozlozyla tych szczepien na raty, bo to jednak szesc roznych "wirusow" plus dwa z innych szczepionek. nie mogliście zaszczepić dzisiaj 6w1, a np. za tydzień/dwa te kolejne? pytam z czystej ciekawości, bo nasz pediatra chyba wlasnie tak woli...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Też byłam dzisiaj na spacerku, ale wróciłam jak zaczęło padać. Pod blokiem mi się rozpadało a jeszcze przekładanie małej do nosidełka ... ja zmokłam, Paula też troszkę. Niby byłyśmy pod klapą bagaznika, ale jednak coś napadało.
Nela tez dzisiaj miała dwa krótkie spacerki i cierpie na niedosyt jeden zaliczylysmy wspólnie, drugi już z babcia, bo musiałam ogarnąć kilka spraw poza domem i bez sensu było ja ciagnac. takie spacery miedzy jednym deszczem a drugim to jakas masakra...wyobrazcie sobie, ze już niedługo będziemy ubierać pierdyliard warstw, kombinezony, czapki, rękawiczki po to żeby wyjść na pol godziny, bo zaraz grzmotnie deszczem i śniegiem, a wiatr nie pozwoli na spacerowanie 3 godziny ubierania, żeby dziecko przewietrzyć już widze te dylematy - co robic w domu z roczniakiem, który trzesie chalupa jak wyjść do sklepu, kiedy na zewnątrz -20, a do obiadu brakuje marchewki...ehhh

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Po czym poznajecie, że pora przejść na większy rozmiar pampków? Waga? Ja moją zapinam w pasie tak, że spokojnie jeszcze może mieć, mam patrzeć jak się pupcia mieści czy co Bo ona w sumie gruba nie jest w brzuszku więc mam dylemat.
1) kiedy kupa ucieka bokiem
2) kiedy falbanki odciskają się na udach

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kupiliśmy to cudo i jest przymaławy już więc mogę oddać, ale został w zakopcu a nie wiem kiedy TŻ będzie tam jechał dziękujemy za komplementy
a jaki obwod glowki ma teraz Piotrus? w sumie taki przymalawy wygląda jeszcze bardziej uroczo
Stary 2013-08-20, 22:41   #1813
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

zapraszamy

u nas jest ciepło, ale mamy okno otwarte a Młody śpi w przeciągu (no właśnie teraz dochodzę do wniosku że źle ma ustawione to łóżeczko ) i ma pajaca i kocyk - ale pajaca ma bo wiem że i tak się rozkopie więc żeby nie zmarzł. ale w dzień tylko bodziak i skarpetki miał. za to u mojej mamy jest okropnie zimno, teraz jak byliśmy to w nocy pajac i dwa koce, a w zimie będzie masakra

Banka, jeśli chodzi o przewroty na filmiku to zupełnie jak Przemek

Dziewczyny, jak myślicie, jest sens kupować leżaczek jak dziecko ma 4,5 miesiąca? jak długo dzieci w nim siedzą? ale z drugiej strony musi coś być żeby w nim sobie pólleżał jak gotuje czy coś i chce go koło siebie .... pytam bo my mamy taki leżaczek z "daszkiem" i Przemek już zahacza o niego, jeszcze z 3 cm i wyrośnie ....
No widzisz maja czas dadza rade podgonia kolegow i kolezanki co do lezaczka to chyba radzilabym Cinzainwestowac wvkrzeselko do karmienia uzywane od 50;zl mozna dostac a nowe ponad 100 wsadzisz P. Bedzie sie bawil , ma kolka wiec podjedziesz nim wszedzie , maja regulowane oparcie wiecvw pozycji lezaczoowej tez bedzie mogl siedziec albo zdemontuj daszek hii

Cytat:
Może uda mi się wbić do Was jakoś termin miałam na początek czerwca ale niunia się cisnęła za bardzobyłam ze skurczami w szpitalu,wyszłam a następnego dnia wróciłam bo odeszły mi wody i tak oto Od 9 maja ma córeczkę Karolinkęwczoraj byliśmy na szczepieniu i temperatura skacze,obrzęki na nóżkach
Witam o to wczesniak. ile wazyla Karolinka?
Moj po ostatnim szczepieniu mial takie wybroczyny jakbyni utrzymywaly sie przez killka dni
Stary 2013-08-20, 22:41   #1814
kociakZpazurem
Raczkowanie

Ashyshqa w ciąży szybko zleciało
tż się śmiał ze mnie ze przez 9 msc nie napisałam to teraz pewnie też nie ale się odważyłam

antoinettee jak czytałam twojego posta o szczepieniu to jakbym ja to pisała moja waży 5500 obw. główki 39 ,klatki 40 i po szczepionce to samo

co do pieluszek to my mamy już 3, na brzuszku są na ścisk zapięte w sumie ale 2 już w nóżki gniotły.

jeszcze jakby ktoś mógłby mi napisać jak cytować parę osób w 1 wiadomości bo nie czaje tego

Cytat:
Witam o to wczesniak. ile wazyla Karolinka?
Moj po ostatnim szczepieniu mial takie wybroczyny jakbyni utrzymywaly sie przez killka dni
2,5kg i 50 cm. niestety musiała 11dni zostać w szpitalu

Edytowane przez kociakZpazurem
Czas edycji: 2013-08-20 o 22:46
Stary 2013-08-20, 22:45   #1815
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
tż się śmiał ze mnie ze przez 9 msc nie napisałam to teraz pewnie też nie ale się odważyłam

antoinettee jak czytałam twojego posta o szczepieniu to jakbym ja to pisała moja waży 5500 obw. główki 39 ,klatki 40 i po szczepionce to samo

co do pieluszek to my mamy już 3, na brzuszku są na ścisk zapięte w sumie ale 2 już w nóżki gniotły.

jeszcze jakby ktoś mógłby mi napisać jak cytować parę osób w 1 wiadomości bo nie czaje tego
Po prawej na dole kazdego posta masz ikonki i ta srodkowa to wielocytuj zaznaczasz te posty co chcesz zacytowac i na dole odpowiedz

Stary 2013-08-20, 22:45   #1816
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Nam też odradzała od razu tyle robić więc robiliśmy 6w1+ rotawirusy a 2 tygodnie później pneumokoki.
Kolejną dawkę robimy tak samo, a później już nie ma rotawirusów, bo tych są tylko 2 dawki.

Cytat:

I tu kurcze może nie tyle chodzi o zdobywanie umiejętności, bo każda z nas bez względu na wszystko będzie kochać swoje dzieck, a o to, że coś człowiek przegapi, że mógł pomóc wcześniej a nie pomógł, bo się nie przejmował i później wychodzą dziwne różne rzeczy, choć wiadomo na niektóre nie mamy wpływu.
No właśnie u mnie ta sama rozkmina i dlatego uważam, że internet to zło i mamy za dużo informacji, bo ja też nie raz się zastanawiam czy np. nie warto robić tego albo tamtego z dzieckiem by mieć pewność, że czegoś tam się dzięki temu nauczy, a później dopada mnie myśl, że przecież ma swoje tempo i niech je realizuje.
I tak mam huśdawki na zmianę, z jednej strony myśl, że ma się rozwijać po swojemu, z drugiej, że może przez mój brak jakiegoś pokazywania mu zaszkodzę.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-20, 22:47   #1817
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Diabli where are you ??? Moja zmiana sie konczy a zmienniczki nima hiiii ja spadam chyba ze nie bede mogla zasnac to zajrze

Stary 2013-08-20, 23:02   #1818
antoinettee
Zadomowienie

Diabli szczerze mówiąc to nie wiem jaką ten mój wózek-kolimaga ma nazwę Dostałam w spadku i się przebimbam nim troszkę ale torbę ma do kitu. Zwłaszcza jeśli się kari mm i trzeba zabrać butelki, mleko, termos.

Dziękuje wszystkim za pocieszenie. Z Julką już OK, stan podgorączkowy się utrzymuje ale poprawił się jej na wieczór humor, zrobiła 2 razy kupkę i teraz zasnęła. Mało mi dziś jadła, wmuszałam w nią troszkę ale teraz zjadła w sumie 90 ml na raty i śpi.

Co do szczepionek to sugerowałam się w gabinecie podobnym obrazkiem jak w załączniku i nie przyszlo mi do głowy, że może powinnam rozłożyć te szczepienia na raty. No nic wyszło jak wyszło. Oby tylko było OK. Dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kalendarz-szczepien-gora-550.jpg (48,9 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-08-20, 23:27   #1819
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

Diabli Ty robisz zakupy na Darmota prawda?? Mam pytanie czy kupujesz tam na miejscu i są takie ceny jak na allegro czy zamawiasz na allegro i odbierasz?? Mama jedzie jutro do BB i chce żeby mi smoczki do butelek kupiła. Nie wiesz czy mają tam też do nuka?? Bo na allegro nie ma.
ajjj, rozpisałam się i przez przypadek zamknelam okno kupuje na miejscu, ceny sa chyba nizsze, bo zawsze place mniej niż myslalam. koniecznie zrob mamie liste, bo tam można o wielu rzeczach zapomnieć nuka nie widziałam, chyba tylko TT, avent i babyono albo jakies takie niefirmowe-uniwersalne.
przejrzyj sobie ich strone http://www.agdperfect.pl/shop/index.php i oba konta na allegro (r_p77 i otek76), bo maja wystawione rozne rzeczy.
mnie ostatnio zaintrygowalo kilka rzeczy i kupimy przy najbliższej okazji, tak już na zapas.

http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...462996563.html

http://allegro.pl/butelka-240ml-smoc...462993684.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-d...455647196.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-d...477557328.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-t...476726319.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-k...476872988.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-b...487445917.html

http://allegro.pl/gryzak-wodny-2szt-...478740217.html

http://allegro.pl/kubeczek-do-karmie...475192873.html

http://allegro.pl/zestaw-szczoteczek...477586602.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...465006826.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-uchw...484003817.html

http://allegro.pl/munchkin-zabawka-d...474815799.html

http://allegro.pl/praktyczna-miseczk...472278693.html

http://allegro.pl/miseczka-x2szt-prz...458847612.html

http://allegro.pl/miseczka-dwukomoro...454441562.html

http://allegro.pl/munchkin-skladana-...440679904.html

były jeszcze fajne smoczki night time, ale nie widze swiecace w ciemności niby bajer - ale ulatwia pewnie zycie (znalazłam u rodzyneczek) http://allegro.pl/avent-smoczek-nigh...481672344.html

chodzimy sobie ze znajoma raz w miesiącu i kupujemy kolejne gadżety powklejalam co tam mam na liscie...
szkoda, ze nie przyjezdzasz, bo mieszkamy prawie po sąsiedzku. musicie nas w końcu odwiedzić

Cytat:
Była dziś zapytać o witaminy w aptece. Różnica cen między tą gdzie zawsze kupuję a tą gdzie była 7zł. Ale nie o tym. Braknie mi 18 kapsułek wit k+d i pytam Pani czy można kupić 2 listki tak oczywiście, że nie i co ja mam kupić 42 kapsułki bo to rzekomo cała kuracja ale nie wiem jakim cudem bo jakby nie liczyć że daje się to 3 miesiące to i tak zostanie.
hmm, a nie możesz podac tej witaminy dluzej? ja się nawet nad tym nie zastanawiałam. dokończymy pewnie opakowanie i już

Cytat:
aaa i mam jeszcze jedno pytanie...czy smoczki uspakajające TT mają też osłonę jak te z aventu czy nie??
chyba nie, maja tylko takie plastikowe pudełeczko http://img1.sprzedajemy*pl/540x405_s...pp-4793751.jpg
ale to pakowane po 2 sztuki. pojedyncze nie mam pojęcia...
można dokupić cos takiego
http://image.ceneo.pl/data/products/...zki-431400.jpg

a ja podepnę się pod pytanie - używa ktoras spoczmow tomme? bo Nelka miała dwa na samym starcie, ale odgniataly jej się na buzce (bo ta plastikowa rama jest jakby wygięta do srodka). inne dzieci tez tak maja?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Diabli ja tych butów szukam odkąd wiem, że miała być Matylda i przez tylr cvzasu, ani razu się nie pojawiły .
znajdziemy ja się dzisiaj wkurzylam, bo wygrzebałam swietne trampki dla młodej...dogadałam się z babka, ze mi je wystawi i co? wyslala mail, ze aukcja gotowa. wchodzę, a buty sprzedane no i trochę smutno, bo naszukałam się ich, oj naszukałam

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
to kiedy bezpiecznie można używać kołderek?
u mojej mamy jest okropnie zimno, teraz P. spał pod dwoma kocami i to ciężkie było i nie umiał się poruszać pod tym, tylko łapkami machał przez sen kupiłam śpiworek używany ale pod tym zmarznie. jest wersja śpiworek + koc na to no ale wolałabym kołderkę..
roznej grubości śpiworki można spotkać. rozwazam szycie ich, bo nie widziałam zadnych rzucających na kolana aa i do pościeli i poduch dolaczyly organizery na lozeczko - to tak gdyby ktoras poszukiwala

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-08-20 o 23:19
Stary 2013-08-20, 23:30   #1820
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
ajjj, rozpisałam się i przez przypadek zamknelam okno kupuje na miejscu, ceny sa chyba nizsze, bo zawsze place mniej niż myslalam. koniecznie zrob mamie liste, bo tam można o wielu rzeczach zapomnieć nuka nie widziałam, chyba tylko TT, avent i babyono albo jakies takie niefirmowe-uniwersalne.
przejrzyj sobie ich strone http://www.agdperfect.pl/shop/index.php i oba konta na allegro (r_p77 i otek76), bo maja wystawione rozne rzeczy.
mnie ostatnio zaintrygowalo kilka rzeczy i kupimy przy najbliższej okazji, tak już na zapas.

http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...462996563.html

http://allegro.pl/butelka-240ml-smoc...462993684.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-d...455647196.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-d...477557328.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-t...476726319.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-k...476872988.html

http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-b...487445917.html

http://allegro.pl/gryzak-wodny-2szt-...478740217.html

http://allegro.pl/kubeczek-do-karmie...475192873.html

http://allegro.pl/zestaw-szczoteczek...477586602.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-lyze...465006826.html

http://allegro.pl/tommee-tippee-uchw...484003817.html

http://allegro.pl/munchkin-zabawka-d...474815799.html

http://allegro.pl/praktyczna-miseczk...472278693.html

http://allegro.pl/miseczka-x2szt-prz...458847612.html

http://allegro.pl/miseczka-dwukomoro...454441562.html

http://allegro.pl/munchkin-skladana-...440679904.html

były jeszcze fajne smoczki night time, ale nie widze swiecace w ciemności niby bajer - ale ulatwia pewnie zycie (znalazłam u rodzyneczek) http://allegro.pl/avent-smoczek-nigh...481672344.html

chodzimy sobie ze znajoma raz w miesiącu i kupujemy kolejne gadżety powklejalam co tam mam na liscie...
szkoda, ze nie przyjezdzasz, bo mieszkamy prawie po sąsiedzku. musicie nas w końcu odwiedzić

hmm, a nie możesz podac tej witaminy dluzej? ja się nawet nad tym nie zastanawiałam. dokończymy pewnie opakowanie i już

chyba nie, maja tylko takie plastikowe pudełeczko http://img1.sprzedajemy*pl/540x405_s...pp-4793751.jpg
ale to pakowane po 2 sztuki. pojedyncze nie mam pojęcia...
można dokupić cos takiego
http://image.ceneo.pl/data/products/...zki-431400.jpg

a ja podepnę się pod pytanie - używa ktoras spoczmow tomme? bo Nelka miała dwa na samym starcie, ale odgniataly jej się na buzce (bo ta plastikowa rama jest jakby wygięta do srodka). inne dzieci tez tak maja?

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

znajdziemy ja się dzisiaj wkurzylam, bo wygrzebałam swietne trampki dla młodej...dogadałam się z babka, ze mi je wystawi i co? wyslala mail, ze aukcja gotowa. wchodzę, a buty sprzedane no i trochę smutno, bo naszukałam się ich, oj naszukałam

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

roznej grubości śpiworki można spotkać. rozwazam szycie ich, bo nie widziałam zadnych rzucających na kolana aa i do pościeli i poduch dolaczyly organizery na lozeczko - to tak gdyby ktoras poszukiwala
My dostalismy te smoczki tt od tza siostry ale sie nie przyjely

Stary 2013-08-20, 23:32   #1821
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
rozumiem, ze milczenie jest zlotem, ale żeby przez tyyyyle czasu nie chcieć wtracic ani grosza?! podziwiam...powinni Ci dac medal witamy i zapraszamy
Stary 2013-08-20, 23:35   #1822
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Kociaku czyli bylas z nami od poczatku poczekalni I sie nie ujawnilas? az takie straszne jestesmy? biedna Karolinka, a moglas byc z nia w szpitalu?

Stary 2013-08-20, 23:52   #1823
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
U mnie tez zimno ponuro ale wyszlisny na godzinke
A musisz mowic poloznej ze trzymasz go w pionie albo jak spi?
Jak nie będzie pytała, to nie powiem, ale to pierwsza wizyta więc pewnie będzie 1000 pytań.

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
teraz czekamy na tatusia aż przywiezie lody, kurczę zamiast chudnąć to waga stoi w miejscu przez słodycze od września robię słodyczowy odwyk, bo inaczej nigdy nie schudnę
U mnie to samo niestety

Cytat:
przegapilas moment gdy się zaczynalo moja mama do dzisiaj wspomina swój stan zapalny...wizyta w szpitalu, nacinanie piersi i sikajaca na lekarza rope brrrr. niezle się można zalatwic, jej piers prawie pekala twardzielka hehe.

hmm, a coz tak chce Was odwiedzać? nie ma maluszkow w okolicy?
Nie wiem czemu chce przyjść. W sumie to pierwsza wizyta
A co do cyca, to było tak, że nakarmiłam po kąpieli Młodego, położyłam spać. Obudziłam się ok 3 żeby odciągnąć cyce (z tego nieszczęsnego prawego odciągnęłam aż 120ml), bo Kuba spał smacznie. Odciągnęłam, rano nakarmiłam normalnie, cieszyłam się, że dziecko dało mi się wyspać, wszystko było ok, a od godziny 10 zaczęło mnie już łamać...

----

Moja mama tak wytuliła Małego, że padł w łóżeczku na pleckach i nie szło Go obudzić na kąpanie. I pewnie gdyby nie fakt, że wiedziałam, że i tak będzie za czas jakiś wstawał na cyca, to bym Go nie ruszała, a tak delikatnie udało nam się wybudzić, wypieścić, wykąpać i po cycusiu mój szkrab śpi dalej. Ciekawe jak w nocy będzie.
Idę zatem do wanny i lulu.

Kolorowych snów!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 00:44   #1824
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre rzeczy, że np reaguje na imię, rozumie słowa?!, albo że wyciąga ręce by je podnieść, no nie wiem, przypisałabbym to do starszego dziecka i to dużo.

ja sobie to interpretuje po swojemu reaguje jak do niej mowie (uśmiecha się, slucha), krzyczy żeby jej nie odkladac, bo przecież swietnie się bawimy, kwiczy z radości kiedy tata wraca w pracy...hehe.
Nela zamiast reagować na imie pewnie najpierw zareaguje na "czesc bączku"

Cytat:
Ale dalej walczymy z obracaniem głowy w prawo i nie jest wcale łatwo bo i podkładam, i przekładam jej rzeczy i wszystko robimy na lewą stron, ale prawa jaka była ulubiona tak jest. mozolnieee, mozolnieee może się wyrówna a gdzies mi się rzuciło w oczy, że też z Michałkiem "walczysz"
pewnie macie jak u nas, jest poprawa, później znow mloda walczy, a teraz widze, ze zaczyna jej być obojętne jak lezy i sama wybiera drugi bok. trzyma tez coraz częściej glowe na wprost jutro odwiedzimy lekarza i zapytam czy tez widzi postępy.

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
my z pieluch juz 2 opakowanie 4 zuzylismy
ciekawe, wszedzie pisza, ze ulewanie nie jest nieprzyjemne dla dziecka teraz sie zdziwilam
tak samo czkawka...ja wkurzylabym się gdybym musiala wlozyc tyle wysiłku w wyssnie mleka z matki, a po chwili polowa zawartości jakims dziwnym trafem wypadlaby z powrotem
a pieluchy - Kuba to wielki facet! chyba idzie leb w leb z Przemkiem jeśli chodzi o wage.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Cytat:
no bajka pierwszorzędna
ale przypomniałaś mi jak mój brat miał ze 4 lata i musiałam słuchać kawałów o dwóch mrówkach, albo o mrówce i słoniu
"idą dwie mrówki przez pustynię..."
"Piotrek znam ten kawał"
"Tego jeszcze nie znasz" - i wymyślał na biegu kawał, rzecz jasna nieśmieszny, ale wszyscy musieli się śmiać a najbardziej on pękał, że taki śmieszny kawał wymyślił
dokładnie tak, obdzwonil pol rodziny i każdemu musial bajke powtórzyć. a chichra się przy tym tak, ze nawet gdyby mowil o jakiejś tragedii to nie mogłabym być powazna :P

Cytat:
swoją drogą młoda znów ulewa i chlusta :|
a nie ma na to wpływu to co jesz? b o ja przedwczoraj zrobiłam kolejne podejście do arbuza i wczoraj ewidentnie ulewało się jej więcej. o chlustaniu już zapomnieliśmy, było 2 razy i o 2 za dużo. do teraz widze jak się bidulce nosem wylewalo.

---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
sprawdzałam przed chwila, mamy 23-25 st. ale na zewnątrz chłodno, wiec dzisiaj mala spi pod kocykiem i w pajacu. ale jeszcze niedawno było jak u Ciebie załamanie pogody i wydaje mi się, ze dziecku zimno

Cytat:
chyba się do Was przeprowadze co Cie podkusiło żeby kompa kupować?! :P
a tak serio to u nas tv jest, ale rzadko oglądamy kanalowe programy. w sumie sluzy nam za domowe kino. czasem jakas prognoza pogody albo fakty.

Cytat:
ona lubi tak z zaskoczenia...pewnie cwiczyla cichaczem po nocach

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
oj to mala zaszalała ile wazyla? kurcze, te obrzęki nie brzmia za ciekawie...może lepiej żeby ktoś to zobaczyl?

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie bylo. Msm nadzieje, ze uda mi sie teraz pisac na biezaco. Nawet nie probuje Was nadrabiac, bo pedzicie w tempie odrzutowca .
kope lat! co tam u Was? Niki pochlania tyle czasu czy gdzies odpoczywaliście?

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
ladnie przybiera. popatrzyłam na 1 strone i on urodzil się 10 dni po Lence Puchatkowej, z waga 450gramow nizsza. a teraz prawie ja dogonil
przybiera Ci ok. 242gramy tygodniowo! ladny wynik
Nelka miedzy 6-7 tygodniem wazylala 4900-5100, ale była duuuzo wieksza w dniu urodzin

i niekoniecznie będzie grubaskiem, może zwolnic, może go wyciagnac na dlugosc...zresztą mamy tu sporo konkretnych bączków 7-8kg i wcale nie wygladaja grubo
slodziak - wydaje się taki malutki i kolejny chłopak z super czupryna!
Stary 2013-08-21, 00:44   #1825
kociakZpazurem
Raczkowanie

banka26 ale jak tak robię to na dole mam dalej puste okno i nie widać kogo cytowałam:/ narzie będzie kopiuj i wklej

co do spania to moja K. sama zasypia w łóżeczku na noc a w dzień to jak mocno marudzi to ją ululam na nogach i odkładam.

a pieluszka obowiązkowo musi być pod szyją i rączkami sobie trzyma bez tego nie uśnie, albo do poduszki sie wtuli jak rano śpi z nami

w ogóle to śłiczne macie dzieciaczki
zazdroszczę chust ślicznie to wygląda
i jak Wy to robicie że chodzicie w rozpuzconych włosach?ja od maja w kucyku a jak raz rozpuściłam to tż pow. że wyglądam jak w peruce a młoda była cała w moich włosach

diabli co do smoczka to moja ma tt i do tej pory było wszystko ok tylko teraz ''podrosła" i zrobił się za mały i właśnie takie ognioty się robią, to może dla Neli jest za mały

hehe zawsze sobie mówiłam że na nowym wątku napiszę ale zawsze zaraz ktoś miał problem i nie chciałam się mieszać

Ashyshqa nie wiem jak to zrobiłam ale może teraz mi się uda z Wami zostać

K. leżała na intensywnej antybiotyk brała a że miejsc nie było to ja leżałam na patologi i po 6dniach wyszłam i dojeżdżałam do niej.Ciężko było, karmić "nie pozwalali" tylko odciągniętym, a że na porządku nie miałam mleka to dokarmiali i tak zostało a teraz jesteśmy tylko na mm(z czym sobie nie mogę poradzić)..

ale jest teraz wszystko dobrze z czego się ogromie cieszę

jutro może uda mi się załapać z tym cytowaniem i o ile Karolcia będzie się lepiej czuła to postaram się pisać.. na bieżąco

diabli
Cytat:
oj to mala zaszalała ile wazyla? kurcze, te obrzęki nie brzmia za ciekawie...może lepiej żeby ktoś to zobaczyl?
2,5kgmówisz? to jutro dzwonie do lekarza i niech to może zobaczy,na 1nóżce to ma nawet jakby siniaka:/... wsumie mówili mi że może być zaczerwienienie i wtedy altacetem smarować..jutro ogarnę temat.

Edytowane przez kociakZpazurem
Czas edycji: 2013-08-21 o 00:54
Stary 2013-08-21, 01:20   #1826
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie warto, bo do momentu kiedy dziecko siedzi raczej go pouzywacie (później pewnie tez), chociaż wtedy można już probowac okladac poduchami itd. poszukaj jakiegoś używanego, nie będzie Ci szkoda kasy.
później będziesz chciała dziecko gdzies ulokować, wiec zapewne wyladuje w krzesełku do karmienia u siostry sprawdzalo się ono w kuchni, a w pokoju albo na tarasie miała ten jumper.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
U nas tez wieczor bez placzu. Wykapalismy Sofie juz po 18
I w sumie poltorej godz sie usypialysmy ale w spokoju. Teraz sie obudzila I uslyszalam ja w niani ale lezala sobie I spokojnie ogladala ciemnosc ale dalam cycka I ciagnie. Raczej bedzie spala (a mama z tata dokoncza film )
należy Wam się taka sielanka! oby zagoscila na dluzej. jaki film? ja ostatnio co zaczynam ogladac to odpływam już 3 filmy musze dokonczyc (drogowka, oblivion/niepamiec i iceman)

a z takich które przetrwałam to bejbi blues, the call i the host. w sumie polecam wszystkie 3

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Cytat:
drobinka, pięknie przybrala w tak krótkim czasie

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Diabli where are you ??? Moja zmiana sie konczy a zmienniczki nima hiiii ja spadam chyba ze nie bede mogla zasnac to zajrze

hehe jestem, dzisiaj 3 zmiana, bo ciagle Was gonie i nadrobić nie mogę...

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

Cytat:
Diabli szczerze mówiąc to nie wiem jaką ten mój wózek-kolimaga ma nazwę Dostałam w spadku i się przebimbam nim troszkę ale torbę ma do kitu. Zwłaszcza jeśli się kari mm i trzeba zabrać butelki, mleko, termos.
eee no to jasne, ze oplaca Ci się zainwestować w fajna torbe skoro wozek w spadku

Cytat:
Co do szczepionek to sugerowałam się w gabinecie podobnym obrazkiem jak w załączniku i nie przyszlo mi do głowy, że może powinnam rozłożyć te szczepienia na raty. No nic wyszło jak wyszło. Oby tylko było OK. Dobranoc
musisz uważniej czytac forum to taka prawie biblia

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
My dostalismy te smoczki tt od tza siostry ale sie nie przyjely .
mala lubila je ssac, ale wkurzalo mnie odgniecione kolko na buzce, wiec już w szpitalu dostala tego aventa z niebieskiej paczki. zastanawiam się czy wszystkie tt tak maja, albo inaczej, czy inne dzieci tez maja takie pucki hehe.

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ----------

Cytat:
Jak nie będzie pytała, to nie powiem, ale to pierwsza wizyta więc pewnie będzie 1000 pytań.

A co do cyca, to było tak, że nakarmiłam po kąpieli Młodego, położyłam spać. Obudziłam się ok 3 żeby odciągnąć cyce (z tego nieszczęsnego prawego odciągnęłam aż 120ml), bo Kuba spał smacznie. Odciągnęłam, rano nakarmiłam normalnie, cieszyłam się, że dziecko dało mi się wyspać, wszystko było ok, a od godziny 10 zaczęło mnie już łamać...
ej, ale jak pierwsza? przecież Ty już masz duże dziecko hehe. nie była zaraz po porodzie? ciekawa jestem co ona Ci teraz powie, jak Ty już do wszystkiego sama doszlas

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
banka26 ale jak tak robię to na dole mam dalej puste okno i nie widać kogo cytowałam:/ narzie będzie kopiuj i wklej.
tez nie mogłam tego rozgryźć
musisz nacisnąć przy kilku postach ta ksiazke (miedzy cytuj a odpowiedz), jak się podświetla na pomarańczowo to w ostatnim poscie klikasz odpowiedz i wtedy pojawia ci się wszystkie które zaznaczylas gotowe do cytowania

---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
i jak Wy to robicie że chodzicie w rozpuzconych włosach?ja od maja w kucyku a jak raz rozpuściłam to tż pow. że wyglądam jak w peruce a młoda była cała w moich włosach.
pochwal się Karolcia ajjj uwielbiam ksiazke Marii Kruger Karolcia
dlaczego peruke?

Cytat:
diabli co do smoczka to moja ma tt i do tej pory było wszystko ok tylko teraz ''podrosła" i zrobił się za mały i właśnie takie ognioty się robią, to może dla Neli jest za mały.
pewnie tak, bo ona wtedy miała niezle pucki, teraz moglby być dobry hehe. bo to ten od zera, a ona naprawdę mocno ciagnela

Cytat:
hehe zawsze sobie mówiłam że na nowym wątku napiszę ale zawsze zaraz ktoś miał problem i nie chciałam się mieszać
hehe my mamy same problemy i wspólnie je rozwiązujemy niezla jesteś, podczytujac pamiętasz imiona naszych dzieci itd.?

Cytat:
K. leżała na intensywnej antybiotyk brała a że miejsc nie było to ja leżałam na patologi i po 6dniach wyszłam i dojeżdżałam do niej.Ciężko było, karmić "nie pozwalali" tylko odciągniętym, a że na porządku nie miałam mleka to dokarmiali i tak zostało a teraz jesteśmy tylko na mm

zawsze powinno się znaleźć miejsce dla mamy straszne musi być musiec wyjść i zostawić dziecko zdajac się tylko na polozne...

Cytat:
diabli
2,5kgmówisz? to jutro dzwonie do lekarza i niech to może zobaczy,na 1nóżce to ma nawet jakby siniaka:/... wsumie mówili mi że może być zaczerwienienie i wtedy altacetem smarować..jutro ogarnę temat.
dla swietego spokoju pewnie chciałabym żeby lekarz to obejrzał...ale Banka napisala, ze Michas tez cos miał na nozkach, wiec może to normalny objaw? nas ominely poszczepienne cuda, wiec nie podpowiem.

---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 01:19 ----------

nadrobiam! proszę tyle nie gadac, bo musze siedzieć po nocach kolorowych!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-08-21 o 00:49
Stary 2013-08-21, 06:31   #1827
banka26
Zakorzenienie

Dzien doberek o 6 rano:banghead: m. Od 5;17 jeczy i nie spi a ja kiwam go bo licze jeszcze na jakas drzemke
Kociak mam zdjecie tych plam na nodze u M. Moze uda mi sie dodac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377059463812.jpg (23,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377059481495.jpg (24,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377059497002.jpg (35,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-08-21, 06:40   #1828
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
banka26 ale jak tak robię to na dole mam dalej puste okno i nie widać kogo cytowałam:/ narzie będzie kopiuj i wklej

co do spania to moja K. sama zasypia w łóżeczku na noc a w dzień to jak mocno marudzi to ją ululam na nogach i odkładam.

a pieluszka obowiązkowo musi być pod szyją i rączkami sobie trzyma bez tego nie uśnie, albo do poduszki sie wtuli jak rano śpi z nami

i jak Wy to robicie że chodzicie w rozpuzconych włosach?ja od maja w kucyku a jak raz rozpuściłam to tż pow. że wyglądam jak w peruce a młoda była cała w moich włosach

diabli co do smoczka to moja ma tt i do tej pory było wszystko ok tylko teraz ''podrosła" i zrobił się za mały i właśnie takie ognioty się robią, to może dla Neli jest za mały

K. leżała na intensywnej antybiotyk brała a że miejsc nie było to ja leżałam na patologi i po 6dniach wyszłam i dojeżdżałam do niej.Ciężko było, karmić "nie pozwalali" tylko odciągniętym, a że na porządku nie miałam mleka to dokarmiali i tak zostało a teraz jesteśmy tylko na mm(z czym sobie nie mogę poradzić)..

jutro może uda mi się załapać z tym cytowaniem i o ile Karolcia będzie się lepiej czuła to postaram się pisać.. na bieżąco

diabli

po wcisnieciu odpowiedz na dole, pojawi sie okno nowe z zacytowanymi postami

Cytat:

Dziękuje wszystkim za pocieszenie. Z Julką już OK, stan podgorączkowy się utrzymuje ale poprawił się jej na wieczór humor, zrobiła 2 razy kupkę i teraz zasnęła. Mało mi dziś jadła, wmuszałam w nią troszkę ale teraz zjadła w sumie 90 ml na raty i śpi.

mam nadzieje ze nocka byla ok

Cytat:

O jwka kruszynka ale widze nadrobila i ten szpital:banghead:

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ----------

Cytat:

U mnie to samo niestety

----

Moja mama tak wytuliła Małego, że padł w łóżeczku na pleckach i nie szło Go obudzić na kąpanie. I pewnie gdyby nie fakt, że wiedziałam, że i tak będzie za czas jakiś wstawał na cyca, to bym Go nie ruszała, a tak delikatnie udało nam się wybudzić, wypieścić, wykąpać i po cycusiu mój szkrab śpi dalej. Ciekawe jak w nocy będzie.
Idę zatem do wanny i lulu.

Kolorowych snów!
Jak pierwszy raz? Nie bylo u ciebie poloznej po porodzie?

Stary 2013-08-21, 06:41   #1829
Elusiek
BAN stały

Adi chyba dostał jakiegoś uczulenia w poniedziałek wieczorem pojawiły się czerwone krostki na brzuszku to po kąpieli wytarzaliśmy go w mące ziemniaczanej (bo ostatnio kupiłam nowy oilatum ale od innego sprzedawcy niż zwykle to może od tego), rano na brzuszku prawie znikły plamki, ale trochę pojawiło się na rączkach i nóżkach. Czekam aż wstanie i zobaczymy czy nadal są
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 06:57   #1830
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

diabli
Te polskie szpitale to koszmar
rodzi sie wczesniak, a oni nie maja miejsca dla mamy I jeszcze nie pozwalaja piersia karmic a jakie mieli argumenty? Chodzilo o to by nie wyciagac.z inkubatora? Ale ciesze sie, ze juz wszystko dobrze. No I mala rosnie Ci jak na drozdzach. Urodzila sie 2 dni.po mojej, prawie 1kg mniejsza a juz praktycznie zrownala wage

Cytat:
pewnie warto, bo do momentu kiedy dziecko siedzi raczej go pouzywacie (później pewnie tez), chociaż wtedy można już probowac okladac poduchami itd. poszukaj jakiegoś używanego, nie będzie Ci szkoda kasy.
później będziesz chciała dziecko gdzies ulokować, wiec zapewne wyladuje w krzesełku do karmienia u siostry sprawdzalo się ono w kuchni, a w pokoju albo na tarasie miała ten jumper.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

należy Wam się taka sielanka! oby zagoscila na dluzej. jaki film? ja ostatnio co zaczynam ogladac to odpływam już 3 filmy musze dokonczyc (drogowka, oblivion/niepamiec i iceman)

a z takich które przetrwałam to bejbi blues, the call i the host. w sumie polecam wszystkie 3

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

drobinka, pięknie przybrala w tak krótkim czasie

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

hehe jestem, dzisiaj 3 zmiana, bo ciagle Was gonie i nadrobić nie mogę...

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 01:00 ----------

eee no to jasne, ze oplaca Ci się zainwestować w fajna torbe skoro wozek w spadku

musisz uważniej czytac forum to taka prawie biblia

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ----------

mala lubila je ssac, ale wkurzalo mnie odgniecione kolko na buzce, wiec już w szpitalu dostala tego aventa z niebieskiej paczki. zastanawiam się czy wszystkie tt tak maja, albo inaczej, czy inne dzieci tez maja takie

Ogladalismy V for Vandetta. Calkiem, calkiem ogolnie, choc watki relacji.miedzyludzkich malo dopracowane, zbyt patetyczne. spojrze na te Twoje tytuly bo potrzebujemy inspiracji.

Eh u nas nocka znow poszatkowana. Mala sie ciagle wybudzala dlugo tak nie pociagniemy... ale do lozeczka odlozyc sie nie da... Poczekam na koniec skoku (oby nie trwal 5 tyg ) I bedziemy probowac lozeczka....
A dzis basen ciekawe czy sie Sofii spodoba.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości