|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
Aaa już doczytałam
powinien więc zadbać, aby było to dobre towarzystwo." Edytowane przez Chocoblue Czas edycji: 2013-08-20 o 23:14 |
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
hehe chyba się nie liczy, bo pociąg był super
niestety open space więc jak Histeriusz pod Tarnowem pokazał siłę płuc to wszyscy słyszeli ![]() a 'rady' były wcielane w życie, więc plułam jadem dalej niż widzę
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieluszka tez przy buzi była?
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
żeby była przy buzi to bym się nie odezwała
jak zwykle NA. ale tak ją zszarpałam z mojego dziecka, że chyba dotarło, że sobie nie życzę.Choć Torres (Brutus mały) kładł sobie z upodobaniem różne materie na twarz (pieluchę, uszy poduszki, kocyk bambusowy "w zbyt krzykliwy wzór"), zabawa w "a kuku" była hitem wyjazdu - no i oczywiście komentarz: "widzisz, lubi!". tak jak kiedyś tu pisałam - stertę ułożę mu na twarzy jak będzie lubił ![]() dla mnie to jest kluczowe, że SAM sobie nakłada, jak się bawi a nie dostaje szmatę na twarz jak śpi... z resztą teraz to już potrafi sobie sam zdjąć z twarzy, ale jak miał dwa tygodnie?! Dziecko śpi w nocy spał jak zwykle ![]() ![]() ![]() Wstawać śpiochy
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
my już dawno nie śpimy ja nie wiem skąd to moje dziecko bierze energię jak już o 21 zasypiała tak wczoraj tak gadała że ją położyłam przed akwarium i do 22:20 nadawała przed nim na prawdę ktoś mi dziecko podmienił
|
|
|
|
|
#4206 | ||
|
Zakorzenienie
|
My też już nie śpimy
![]() Nikodem obudził się o 4, nakarmiłam go i myślę sobie - fajnie, teraz gdzieś tak do 7 sobie pośpię. A tu nic z tego, bo obudził się o 5, przysnął potem na chwilę i koniec spania. Teraz spryciarz zasnął, jak ja już sobie kawkę piję. A tż dzisiaj pojechał za kolegę do pracy i dopiero po południu będziemy się dalej remontować. No i dzisiaj 3 rocznica ślubu ![]() Cytat:
Cytat:
chociaż te 9/10 co ja ostatnio kupowałam, to by się zgadzało z cm, bo mierzyłam stópkę małego i było 9,5cm |
||
|
|
|
|
#4207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wymienionych przez OC kubusiów, danonków, parowek itd. to akurat w środowiskach patologicznych byłyby uznawane jako dobrobyt. a nie wiem co chcecie od Danonków skoro mają pozytywną opinie instytutu Matki i Dziecka. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- wszystkiego dobrego![]()
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-08-21 o 08:44 |
|||
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Filip dzisiaj kończy 5 miesięcy ![]() Obudziliśmy się o 6 miałam już wstawać ale jeszcze się położyłam i zasnełam, Filip też, obudziłam się o 8:30 i tylko wstałam z łóżka to i Filip się obudził. Wczoraj zrobiłam mu krem z dyni i marchewki, jak wcinał to szok! |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do obiadku to ja nigdy nie mierzylam objetosciowo ale daje wlewam do miseczki to pewnego pulapu i daje ale tak na oko to wyjdzie ja wiem 200ml?? nie wiem sama
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja się powoli rozglądam za lekką parasolką. Czyli teściowa nie zawiodła. A co jeszcze wymyśliła oprócz pieluszki na twarz? ![]() Z moich ćwiczeń z dzieckiem nici. Tak się spina i wyrywa, że drugiego ćwiczenia nie jestem w stanie wykonać. Dziś idziemy na kontrolę do fizjoterapeuty, może zmieni na inne. |
||
|
|
|
|
#4211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tosz ci okrutny los ![]() ad 2- za powrot no i chyba mniej wiecej - mam nadzieje ze tego wiecej bylo wiecej - udanego wyjazdu ![]() ogolnie te rozmiarowki sa o Cytat:
Cytat:
jak zawszeco do jadu - to ty jakas Cobra hihi:part: najlepszego !!! coli lejcie Coli wstalam - wypoczeta - Milus zjad 200 padl i wstal o 4 - zjadl 120 po zym ULAL (1wszy raz od niepamietnych czasow) 25 min gadal - pewnie jakis sen mi opowiadal ale ni w zab go nie rozumialam , i poszedl spac - obudzilismy sie o 8-3- ![]() |
|||
|
|
|
|
#4212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha ja dzis ledwo zdazylam w nocy zmienic pampka bo tez by sie tak skonczylo. Byl taki ciezki i mokry ze kapalo z niego doslownie hehe
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
Nam już lekarz odstawił ćwiczenia Vojty, został tylko brzuszek jak najwięcej. Nie dałam rady już ćwiczyć z Fifim bo albo się łapał za nogi albo przekręcał na boki albo brzuch a dwie ręce maiałm zajęte na przyciskanie tyh punktów i nie dałam rady utrzymać go na plecach.
|
|
|
|
|
#4214 | |
|
Kniaginia
|
Hehe, nam tez się zdarzyło. Ja w nocy nie przewijam, karmię na śpiocha i czasem rano pampek ciężki jak kamień, ale przesiąkł kilka razy.
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
one są chyba światłem ładowane ![]() nie wiem ile "powinno". Wczoraj kalafior wszedł w ilości dwóch łyżeczek. Jarzynówka - cały słoiczek (120 ml). heh. już od dawna jestem zdecydowana na parasolkę, ale ona ma takie małe kółeczka, że sobie nie mogę ją na śniegu wyobrazić... i tak odkładam zakup (by znów nie trafić kulą w płot, bo to jednak długodystansowa impreza...) Cytat:
np.jak dziecko zakwili to oczywiście coś je boli (sprecyzować co już nie potrafi) - jakby go słyszała w akcji (na wyjeździe miał dwa ataki histerii i to króciuchne).albo kwestia i zagadnienie o wymiarze globalnym: śliniak. Torres ma taki zmywalny, ale jeszcze na niego za duży, więc kupiłam w Smyku taki bluzko-śliniak (jestem bardzo zadowolona, bo jednak gro rzeczy mamy pożyczonych i mam stresa przy karmieniu), no i to jest wymysł, bo najlepsze są lniane śliniaki (bo ona takie miała). albo książeczki - wymysł i na bank w przyszłości nie będzie chciał czytać. w ogóle co to za "muuu" i "beee", ona ani razu nie słyszała "aniele boży" ![]() (pod koniec nawet się chyba trochę przekonała, bo sama mu czytała - skumała, że go to kręci) Cytat:
koszmarne to jest. mamy w tym tygodniu kontrolę i ja nie wchodzę do gabinetu, bo się boję co usłyszę (u babci na rękach jest najlepiej, po co ma leżeć...
|
|
|
|
#4216 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
Nie no, przy tym padłam ze śmiechu! |
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
za kolejne miesiące za nowe zęby za rocznice ślubu aaa i dla Miśki za siadanie. reszty nie pamietam.my dalej u teściów. basen zaliczony, paszport się wyrabia. Florek pozował u fotografa jak model, ani razu oczu nie zamknął jak lampa mu błyskała. i z nowości to już dosięga swoich stóp i je konsumuje :d haha pozdrawiamy
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Zuch Milutek
![]() wiesz, o ile leżał na brzuchu, to mnie szczerze strzykało, że go modlitw uczyła (sic
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Jula je danonki, pije kubuś play, parówki też je - te z sokołów 93%. Oczywiście kubusia pije zazwyczaj na dworze, parówki je raz na jakiś czas. Za to danonki je na zmianę z Paulą. Bajki też ogląda, także jestem patologią nad patologie. aaa i o zgrozo była raz w mc donaldzie i zjadła kilka frytek i loda. najlepszego
|
|
|
|
#4220 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
impra Cytat:
za ząbki i dla wczasowiczki![]() Cytat:
![]() Najlepszego z okazji rocznicy długich wspólnych lat.... no i miłe zaskoczenie u nas też była 3 w tym roku ale niestety nie było niespodzianek Cytat:
![]() Cytat:
najlepszego Filipkua to łakomczuszek ![]() Pani za udany wyjazdKasia najlepszego dla Milusia (za wczoraj)o żesz kurka ucięło mi cytata ,No dzień dobry w ogóle Nie dość że ponury dzień to my "na nogach" od 6 dzień zaczęty kupką i harcami a ja ledwo żywa a tak chciałam choć godzinkę jeszcze się drzemnąć ale gdzież tam moje dziecię miało inne plany... Edytowane przez Agateczka* Czas edycji: 2013-08-21 o 10:56 |
|||||
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wszystkim i każdej z Was z osobna za życzenia rocznicowe
![]() A w sprawie jedzenia to nie wiem w sumie. Nikoś zjada tak ok 120 g, jak ma apetyt, to ok 200, ale to rzadko. Ostatnio u nas z jedzeniem w ogóle nie za ciekawie. Nikoś zjada w sumie mniej więcej 500 ml przez cały dzień. Czasami do tego jeszcze jakiś obiadek. Cytat:
Ja to dopiero jestem patologia-wczoraj rano do kawy zjadłam chipsy Pani nie zazdroszczę teściowej moja na miesiąc wyjechała do sanatorium teść wyjechał nad morze, więc mam WOLNE |
|
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Jest poprawa, powiedział, że asymetria jest już naprawdę minimalna. Za miesiąc do kontroli do neurologa a za 2 tygodnie do pedagoga i do pani rehabilitantki bo ostatnio nie było "naszej".
Lekarz mówił, że jeszcze jakieś ćwiczenie da nam rehabilitantka na następnej wizycie ale takie żeby dało się ćwiczyć z Filipem. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- A i za każdym razem powtarza po kilka razy żeby absolutnie go nie posadzić bo wszystko zepsujemy, (oczywiście nie mam zamiaru) ma sam z siebie usiąść na płaskiej powierzchni i może to być nawet w 10m-cu |
|
|
|
|
#4223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hahano ale zdarza sie najlepszym ![]() Cytat:
Cytat:
odpoczywajcie - milego dalszego ![]() Cytat:
![]() ty - ja dzis lepsza - na snaidanie - CALA TABLICZKA BIALEJ MILKI ehehe - aaa popilam slodzona herbata - ![]() ide do biura odebrac tlumaczenie aktu urodzenia Milusia do pozniej |
|||||
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
bry, wreszcie zajrzałam tutaj po długim niebycie .........
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zadomowienie
|
Hej i ja witam się po wakacjach.Udalo mi się 40 stron nadrobić ale wcale mi się nie podoba to jaka atmosfera tu była. Każdy ma prawo do własnego zdania i tak powinnismy się z szacunkiem traktować no i na pewno nie obrażać za to, ze ktoś uważa inaczej. Ja traktuje forum jako skarbnice wiedzy i miejsce gdzie mogę spytać o coś,jeśli mam wątpliwości, no ale oczywiście każda decyzja odnośnie dziecka to indywidualna sprawa każdej z nas. Szkoda mi Ptaszyska, bo ma ona ogromna wiedzę i nie raz mi pomogła. Ale nie rozumiem wypisywania się z forum,zawsze można przestać się udzielać lub ignorować kogoś,jeśli nie chcemy go czytać. A tak wogole to gratuluje kolejnych miesięcy i zębów !
U nas jutro szczepienie rano,już się martwię, czy znowu nie będzie gorączki. Mam masę pytań do lekarki a jak o czymś zapomnę to zapytam was hihi ![]() No i Krakowianki jak coś to jestem ready odnośnie spotkania!
|
|
#4226 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamusie
![]() Gratki i brawa dla wszelkich miesięcznic i rocznic (ślubu )![]() ![]() I dla siadających i dla raczkujących i jedzących i plujących i dla wszystkich wszystkich wszystkich ![]() Ja już po ślubie i po chrzcinach Nie było żadnych wpadek, a imprezka poślubna mało co nie zakończyła się tzw "mordobiciem" :P czyli była jak najbardziej udana A poważniej to niestety jeden gość przesadził z alkoholem i praktycznie rozwalił nam imprezę tzn pouciekali wszyscy od razu i zostali tylko Ci co nie mogli uciec bo u nas spali, a byli wypici i mieli daleko do domu Mikołaj chrzest zniósł dzielnie i nie płakał. A tu widzę/czytam, że na noże prawie poszło. Szkoda Ptaszek nam odleciał , może wróci. A mamusie co się wożą z maluszkami autem. Jak jedziecie same to fotelik (wraz z dzieckiem ) macie na przednim siedzeniu czy z tyłu? Jadę dziś (aż 4 km!!
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z przodu tylko, jeśli nie masz poduszki lub masz możliwość jej wyłączenia.
|
|
|
#4228 | ||
|
Zakorzenienie
|
nooo, nie mogę się doczekać ![]() już sobie kieckę kupiłam Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No wiem, że nie powinnam się denerwować, ale wkurzyło mnie to i to bardzo, głównie też przez to, że Ptaszysko opuściło nasz wątek. Co jak co, ale jesteśmy tutaj zgrane i naprawdę było fajnie i tak myślałam, jak tworzyłam wątek ciężarówek, jednak niestety musi być tak jak we wszystkich wątkach. Czyli jedne wielkie jazdy.... Ja rozumiem rozmowy i odmienność zdania, ale nie rozumiem obrażania innych. Ptaszysko wróć!! Tęskno tu bez Twoich postów o Natalce! hej )
|
|
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
Acha chciałam wam napisać,ze kupiłam na wyprzy multipaki bodziakow ze smyka Coolclub i z F&F w Tesco i jednak jakość tych ze smyka jest o wiele gorsza,po praniach nieraz się rozciagaja czy znieksztalcaja, więc polecam te z F&F bo super trzymają fason. No i nawet nie po przecenie są tańsze 5 szt za 55zl a w smaku jakiś za 79. Acha i wg mnie maja tez ładniejsze wzory. Oczywiście mówię o multipakach a nie tych sprzedawanych na sztuki, bo takich nie mam ze smyka,mam z F&F i jeszcze bardziej sobie chwale ( na przecenach były po ok 18zl/szt)
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2013-08-21 o 13:18 |
|
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać impreza udana i to bardzo hehehe ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- za szczepieniea jak wakacje się udały???
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

niestety open space więc jak Histeriusz pod Tarnowem pokazał siłę płuc to wszyscy słyszeli 
Taka maruda od rana, jak nigdy...
Śniadanie jadłam o 13, bo wcześniej nie dało rady zrobić. Nie wiem, brzuszek, może ząbkowanie, może pogoda...
I plecy mnie bolą od noszenia...
no jak miło i to jeszcze klasyczną
wszystkiego dobrego

za bezbolesne ząbkowanie 
więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam
,
ehehe - aaa popilam slodzona herbata -