Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2. - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-20, 09:59   #4171
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.

Liwka - tak, tak jej o poznawanie smaków chódziło, ale ja jeszcze poczekam, jakos przeraźa mnie to, sama nie wiem jak mialabym się za to zabrac.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 10:40   #4172
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość

Właśnie, wyczytałam, że w 5 miesiącu warto obniżyć poziom łóżeczka. Obniżałyście?
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...8,9861715.html
my już od dawna mamy na środkowym poziomie teraz musimy już na sam dół obniżyć bo Karol siada w łózeczku i sie łapie za barierki wiec boję sie ze mi wyleci
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 10:55   #4173
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Właśnie, wyczytałam, że w 5 miesiącu warto obniżyć poziom łóżeczka. Obniżałyście?
jeszcze nie - ale po powrocie mam zamiar juz dac na sam dol - w swoim lozeczku mam tylko 2poziomy - a tutaj Milus spi na samym dole turystycznego - oj moj biedny kregoslu - takiego klocuszka pozniej wyjmowac haha

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
my już od dawna mamy na środkowym poziomie teraz musimy już na sam dół obniżyć bo Karol siada w łózeczku i sie łapie za barierki wiec boję sie ze mi wyleci
aaaaaa - a to maly strong Mean z Karolka, no idzie jak burza - cos mi sie zdaje ze jeszcze max 2 miechy i bedzie biegal :P po calym mieszkaniu.

dobra - Milus sie obudzil - dzis spal 45 min - ide gotowac ziemniaki i szykowac sie do wyjscia - ide na ''wisning'' z Milusiem do cioci
wiec bd wieczorem - to sobie was poczytam.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 11:33   #4174
alliw
Zadomowienie

Hej
Jaś i ja dziękujemy za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
aaaaa i pochwale się, że Misia sama usiedzi kilka-kilkanaście sekundno i jeździmy już w spacerówce dostałam od koleżanki espiro magic i jest super!!! a swój zostawiłam u mamy.

a tak siada jak Karolek Malpki (tzn z brzucha)?

Cytat:
To i ja się mogę pochwalić - Róża trzyma sztywno głowę, jak leży to zaczyna ją podnosić, a chwytana za ręce też ciągnie głowę i siada (ale tego sama nie praktykuję).
I kombinuje, jak by tu zjeść stopę, ale na razie udaje jej się zjeść skarpetkę. Jak ma bosą stopę, to jeszcze nie dosięga.

Poza tym w dzień śpi w foteliku samochodowym. I odkryła, że machając nogą powoduje bujanie się fotelika. No i tak się buja i usypia, oczywiście z kciukiem w buzi Bujający się fotelik przemieszcza sie po podłodze. Raz ją zostawiłam na środku pokoju, a przychodzę po jakimś czasie - fotelik stoi po łóżeczkiem.
brawa dla Róży

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Po za tym Synuś robi postępy po tych ćwiczeniach związanych z napięciem, także mam nadzieję że będzie co raz lepiej...
będzie będzie
a tż się poprawił?

Cytat:
zobaczysz ze jeszcze ci sie spodoba i bedziecie szybko dwójkę dorabiać

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
A no i to na pewno nie zęby, dziąsła normalne... Za to wynagrodził mi to nocne niespanie, w końcu się zaśmiał na głos
super!
a tym spaniem to moze tylko chwilowe

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Roszpunka to urodzona Wczasowiczkana plaży na widok morza zaśmiewała się do lezjeden dzień był marudny ale to przez ząbek-bo mamy już 2 za rok jedziemy na dłużej
fajnie że wczasy się udały i za ząbki

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też nie mam czasu na pisanie, bo zajmuję się ślubem i przeprowadzką, jaka nas czeka. Masa roboty z tym
za szybkie i skuteczne ogarnięcie

Cytat:
Hehe, wiadomo. Choć cały czas myślę nad wózkiem i łóżeczkiem.
Wózkiem nie będzie tam gdzie jeździć z powodu braku chodników, musiałby być terenowy, a to rzęch. Łóżeczko turystyczne z jednej strony by się przydało, bo Róża coraz bardziej bryka w nocy. Ale wózek plus łóżeczko i już więcej bagaży nie wejdzie do samochodu Jeszcze wanienka by się przydała.

Maria, ja jako wanienkę wzięłam dmuchany basenik.
co do łożeczka ja niedawno obnizyłam na środkowy poziom

Strippi, za metamorfozę
Kasia, ładna fryzurka
Moderna, super awatarek
Stary 2013-08-20, 11:34   #4175
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Laski, podpowiedzcie, co zabrać w podroż jeśli chodzi o dziecko oczywiście.
Jedziemy na tydzień do głuszy.
Mamy zamiar kupić nosidło (mimo, że nie można nosić tyłem do siebie, może na plecach się da, a może nawet z przodu tak, żeby Róża się nie odginała).
No i jakieś specyfiki typu syrop przeciwgorączkowy, coś na komary. Co jeszcze?
z leków lekarka mo powiedziała zeby wziać krople do nosa, enterol,smecte cos na komary
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 12:19   #4176
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
- Diagnoza - Uczulenie ... mam nie podawac nic z owocow - tylko MM i ew Kaszka - przez 3 dni - potem sprobwac po 1-2 lyzcze dziennie - uuuuuuuuuuuffffffffffffff ff

no i u fryzjera - babeczki zachwycone Milusiem - akurat spal jak szlam sie zapytac - i bylo wole - wiec hop-siup na fotel - obudzil sie okolo 10min przed koncem tniecia - ale zajol sie Mietoszeniem Zenona - przy czym gugal - plu haha
slicznie Ci w tych wloskach

uczulenie? nie spodziewalabym sie tej diagnozy
oby jak najszybciej przeszlo
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
hmm pewnie facebook
na FB tez spokojnie
Cytat:
Moderna, ciekawe podejście tam u Wasi wielkie dzięki za polecenie boby

Roszpunka to urodzona Wczasowiczkana plaży na widok morza zaśmiewała się do lezjeden dzień był marudny ale to przez ząbek-bo mamy już 2 za rok jedziemy na dłużej
ciesze sie, ze urlop udany

a o jakim podejsciu piszesz?
super, ze jestes zadowolona z Boby
a jak z dopoasowywaniem paskow? ja jeszcze nie testowalam na spacerach, na razie nosimy sie w Bondolino i jestem zachwycona.. dziecko tez
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jakub lubi łapać mnie za usta jak robię dzióbek i cmoktam do niego. ale zaciska wtedy rączkę z taką siłą, że jak obetnę mu krzywo pazury albo nie obetnę to szybko żałuję. szczypie mnie jak go noszę..

ciamkanie cyca i odwracanie się z zaciskami też znam. kiedyś zrobił sobie zabawę, zasysał cycka i ciągnął aż usłyszał pyk!... musiałam mieć refleks i w porę reagować. albo ciągnął cycka, odchylał główkę a rączkami odpychał od siebie zdarzyło mu się też złapać cycka, zacisnąć i szarpać na różne strony jak pies kość... wyjątkowo kreatywny był przy cycu..

w środę będę pytać, ale chcę się wcześniej "przygotować". jest delikatny, fakt, ale przez 3 tygodnie rozszerzania diety nie było problemów, dopiero od kilku dni a zdarzało mu się zjadać po całym słoiczku obiadowym, albo pół słoiczka obiadowego i pół deserowego (czasem bardziej stękał przy kupie, ale nic więcej) a teraz od tygodnia nie dostał słoiczka, soczku, nic i dalej są problemy. eliminowałam po kolei i nawet na samym mleku hipoalergicznym i wodzie nie było idealnie
oj maja talent te nasze dzieci... moze keidys podsluchaly, jak mowilysmy, ze mamy gumowe sutki?

mam nadzieje, ze Wam cos pediatra podpowie.. strasznie sie meczycie
Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
MODERNA mój z cyckiem robi tak samo. Nie wiem czy tak na koniec karmienia zaciska te dziąsełka czy jak ale tak samo mnie boli jak nie powiem co!!!
boli boli.. ja jestem twardziel, ale to co on niedawna wyczynia to jednym slowem masakra
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Moderna, super awatarek
dziekuje
Stary 2013-08-20, 12:40   #4177
maria28
Kniaginia

Cytat:
Maria, ja jako wanienkę wzięłam dmuchany basenik.
Dzięki za podsunięcie pomysłu

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
z leków lekarka mo powiedziała zeby wziać krople do nosa, enterol,smecte cos na komary
Dzięki

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
super, ze jestes zadowolona z Boby
a jak z dopoasowywaniem paskow? ja jeszcze nie testowalam na spacerach, na razie nosimy sie w Bondolino i jestem zachwycona.. dziecko tez
Moderna, nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś pisałaś chyba, że najpierw poużywacie Bondolino, a potem przesiądziecie się w Bobę. Dlaczego? Bondolino jest chyba do 15kg.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 12:58   #4178
corka_rosy
Wtajemniczenie

HEjka

Cytat:
oby przemeblowanie zadziałało! u nas nie poskutkowało hehe
U mnie też nie
Może za karuzelą tęskni? Zrobię dziś prowizoryczną konstrukcję i oby to było to!

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 13:13   #4179
Chocoblue
Raczkowanie

Witam się w tym szarym dzionku
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g i skoczył trochę w centylach, ale mamy się nie martwić nie odchudzać. Jedyne co to zamiast kaszek, które by go dotuczyły serwować warzywa. I po co ja wczoraj kleik kupiłam
Ja jeszcze nie opuszczam poziomu w łóżeczku, czekam aż zacznie siadać/podciągać się. Jedynie z karuzelą wczoraj się pożegnaliśmy, bo sięga już do zabawek i boję się że ją na siebie zrzuci.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 13:19   #4180
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Hej
Matko, nie wiem, kiedy Was nadrobię i czy w ogóle mi się to uda. Po chrzcinach już wszystko ogarnięte.
Ale wyobraźcie sobie, tż ma do końca tygodnia urlop, i tak od niechcenia napomknęłam, że może by się tą kuchnią zajął jak ma kilka dni wolnego, a on się zapalił do roboty więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam także sajgon w chacie nieziemski, do tego jeszcze brat z bratową przyjechali na urlop, więc mało czasu.

Postaram się jakoś nadrobić zaległości,może mi się uda

A przed chwilą tż mnie zaskoczył. Pojechał do miasta jeszcze po jakieś tam materiały, wraca, patrzę a on wielki bukiet róż mi daje - z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu ( trzeciej ). No tego, to bym się nie spodziewała. Chyba kosmici mi chłopa podmienili

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 13:28   #4181
maria28
Kniaginia

Cytat:
Napisane przez Chocoblue Pokaż wiadomość
Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g
Uu, duży chłopak!

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
a on się zapalił do roboty więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam

A przed chwilą tż mnie zaskoczył. Pojechał do miasta jeszcze po jakieś tam materiały, wraca, patrzę a on wielki bukiet róż mi daje - z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu ( trzeciej ).
1. Bardzo dobrze
2. Może tamten wieczór zaowocował?
Stary 2013-08-20, 13:34   #4182
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
zawsze ładnie wyglądałaś- ale rozumiem,ze o swój własny odbiór Ci chodzi?
a czemu taka różnica w dole? (tak z ciekawosci pytam- bo ja jak tyje to mi idzie w dupe i uda i o ile w pasie zapnę 36 to ciężko się zmiescić dupskiem i udami i musi byc 38)

czym masz włosy zrobione? (farba)
farba Loreal Mahoń

zawsze miałam szerokie biodra, więc nawet jak mocno schudnę, to i tak tyłek mam wielki

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
a jesli mogę wiedzieć - ile taka "przyjemność" kosztuje
to zależy od tatuażysty, ja mam po znajomości więc 50% taniej- zapłaciłam 300zł.

Cytat:
Strippi współczuję kłopotów z ręką
na szczęście już coraz mniej boli
i dobrze, bo Jula chora, Michałek teraz dużo uwagi potrzebuje, a ja tylko jedną rękę mam sprawną, a wczoraj od rana do dzisiaj byłam sama :/

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Strippi, jesteś dla mnie WIELKA! Podziwiam za samozaparcie, dyscyplinę i wytrwałość! Ja nie mogę 10 kg schudnąć bo zwyczajnie motywacji i chęci brak, dlatego jesteś dla mnie mistrz!
Choć już postanowiłam, że jak tylko dojde do siebie zdrowotnie będę ćwiczyć z Ewą i się lepiej odżywiać.

Buziaki!
powodzenia z przygotowaniami

oj wcale nie jestem wielka, aaa jestem jeszzcze DD
a tak bez żartu, to dziękuję za miłe słowa )

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Ja bym 5kg chciała schudnąć ale jakoś nie mogę się zabrać za to
ważne by znaleźć siłę w sobie, a potem już z górki

Cytat:
piękny tatuaż!!!!! no i Ty jaka L A S K A!!!!!
dzięki kochana
Stary 2013-08-20, 13:43   #4183
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale kiedyś pisałaś chyba, że najpierw poużywacie Bondolino, a potem przesiądziecie się w Bobę. Dlaczego? Bondolino jest chyba do 15kg.
Najpierw kupilam Bobe, bo jest fajnym nosidlem i podoba mi sie jej wyglad (lubie ladne rzeczy )- ale po przymierzeniu i poczytaniu troche tego i owego stwierdzilam, ze musimy troszke jeszcze podrosnac do Boby...
dlatego kupilam Bondolino, ono jest polecane dla mniejszych dzieci (najlepiej sie dopasowuje do dziecka) - i prawdopodobnie pozniej jak podrosnie to przejdziemy na Bobe - a moze bede uzywac zamiennie z Bondolino (boto naprawde fajne nosidlo ), zobaczymy jeszcze czy mi sie spodoba uzytkowanie Boby
Stary 2013-08-20, 13:50   #4184
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

nestelle dla Roszka. Troszkę spóźnione, ale za to prosto z serducha

Cytat:

Co do Patszka to ona sie wypisala, i nie bd sie na razie u nas na forum idzielac ;-(
wielka szkoda.
Myślałam o niej ostatnio i nawet miałam do niej napisać, bo tak właśnie podejrzewałam, że nie będzie się już udzielać.
Szkoda, że tak wyszło.
Cytat:
Zrobilam dzisiaj blad - dalam mlodemu glowe do zlapania - no i zlapal za wlosy kilku nie uratowalam
ha ha u nas to samo
Cytat:
a jaki rozmiar skarpetek kupujecie?

Pytam, bo wydaje mi sie, ze moj maly ma strasznie duuuze stopy, ostatnio juz zamowilam 19/21 (a moze to normalne rozmiary? )

ja ostatnio ja kupowałam młodemu do chrztu buciki i skarpetki to 9/10
chyba,ze to jakas inna rozmiarówka była. Albo Marcelek ma stópki-kajaki
Cytat:
aaaa i poslalabys mi na priv - linka do sprzedawcy tych magnesow na lodowke - bo chyba sobie zgapie ''prezent''
wysłałam
doszło?
Cytat:
a my spimy z podusia ale bardzo płaską. W wózku też.
Nikoś też śpi na takiej bardzo płaskiej, w łóżeczku, w wózku tylko na materacyku
Cytat:
4ta !!!!

Lejem kazdej po Coli - bo moj Milus konczy dzis 5 miesiecy

Cytat:
my jeszcze nie obniżaliśmy. Jak mały zacznie się podnosić i kombinować, to wtedy się obniży
Cytat:
może
mam nadzieję, że razem z tym remontem wyremotnujemy do końca relacje między nami i będzie już tylko lepiej

Nooo, trochę nadrobiłam.
Sory, że tak z grubsza, przeczytałam wszystko, ale mały już się kręci i chciałam szybko być na bieżąco
Chociaż pewnie zaraz będę miała znowu zaległości

Stary 2013-08-20, 16:15   #4185
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
A przed chwilą tż mnie zaskoczył. Pojechał do miasta jeszcze po jakieś tam materiały, wraca, patrzę a on wielki bukiet róż mi daje - z okazji jutrzejszej rocznicy ślubu ( trzeciej ). No tego, to bym się nie spodziewała. Chyba kosmici mi chłopa podmienili
Skutki romantycznego wieczoru - oby tak dalej!

21.04.2013.
Stary 2013-08-20, 17:53   #4186
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

A zapomniałam się pochwalić, że powoli odkładam już ubranka 62, bo wkroczyliśmy już w 68 i od 2 dni jedziemy na pampkach 3

A w czwartek na szczepienie. Ciekawe, ile Nikoś przybrał przez ten miesiąc

Stary 2013-08-20, 18:43   #4187
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Laski, podpowiedzcie, co zabrać w podroż jeśli chodzi o dziecko oczywiście.
Jedziemy na tydzień do głuszy.
Mamy zamiar kupić nosidło (mimo, że nie można nosić tyłem do siebie, może na plecach się da, a może nawet z przodu tak, żeby Róża się nie odginała).
ciepłe ubranka ja ostatnio na wieś wzięłam 1 dres bo sobie myślę, upały, a na wsi rano i wieczorem temp są zupełnie inne niż w mieście, nawet w upały jest chłodno. zamiast wanienki mieliśmy dmuchany basenik, ale z kąpielą był problem bo wieczorem zimno w domu i grzaliśmy w łazience grzejniczkiem.. z apteczki miałam tylko pedicetamol, na komary nic nie miałam, zakładałam moskitierę na wózek. nie wiem co jeszcze

Cytat:
nie. trzymam się założenia, że na środkowy stopień jak dziecko siada, a na najniższy jak samo wstaje. Jakub jeszcze nawet się nie przekręca, więc nie widzę potrzeby mimo że kończy zaraz 5 m-cy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 19:19   #4188
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

a tak siada jak Karolek Malpki (tzn z brzucha)?
hehe nie nie aż taka zdolna jeszcze nie jest sama sprawdzałam z ciekawości czy jak ją posadze to bedzie siedziec i o dziwo siedzi ale na probach sie skonczylo. Poczekam az sama bedzie teraz na to gotowa.

Cytat:
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g i skoczył trochę w centylach, ale mamy się nie martwić nie odchudzać. Jedyne co to zamiast kaszek, które by go dotuczyły serwować warzywa. I po co ja wczoraj kleik kupiłam
Ja jeszcze nie opuszczam poziomu w łóżeczku, czekam aż zacznie siadać/podciągać się. Jedynie z karuzelą wczoraj się pożegnaliśmy, bo sięga już do zabawek i boję się że ją na siebie zrzuci.
No waga pokazna Miska najstrasza a wazy 8,1 kg

Cytat:
A zapomniałam się pochwalić, że powoli odkładam już ubranka 62, bo wkroczyliśmy już w 68 i od 2 dni jedziemy na pampkach 3

A w czwartek na szczepienie. Ciekawe, ile Nikoś przybrał przez ten miesiąc
jupi brawo. Kciuki za wagę. No i odnosnie kosmitów i meza to zazdroszcze
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 19:26   #4189
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Mi się sok kojarzy z tym co Twoja siostra dawała. Nie z syropem. Dla mnie takie gadanie to akurat typowe dla kogoś bez wiedzy w temacie Już 500 razy mówiłam czym to grozi i o co chodzi więc nie szczególnie mi się chce powtarzać. Ludzie totalnie nie mają świadomości w dziedzinie świadomej konsumpcji. Żywności, składów, leków./ no ale też polityki, gospodarki, czy jakiejkolwiek innej - więc się nie dziwię / Najpierw ładują w siebie syf, a potem na każdą pierdołę leki. I to nie jest tak że nic nie da się zrobić. Właśnie da się. Co nie znaczy, że każdy musi. A potem właśnie widać takie dzieci - z danonkami, kubusiami , parówkami, cały dzień przed tv czy pc, wcześniej chodziki, nie kładzenie na brzuch- dla mnie sorry ale klasyczna patologia

ooo jak miło
nie dość, że już uznano mnie za złą matkę, bo tracę, 2 godz dziennie na ćwiczenia ( to nic, że dzieciaki już wtedy dawno śpią)
to jeszcze jestem patologią no jak miło i to jeszcze klasyczną
Taaaa

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2013-08-20 o 19:35
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 19:50   #4190
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

ehh tęsknie za nocami, kiedy mi dziec zasypiał o 20, budził się o 5 i potem spał ze mną do 10...
Ciekawe z tym okresem...
Zobaczę, jak będzie za miesiąc z karmieniem nocnym
Dziś Krzyś znów spał pięknie, od 21 do 6

Cytat:
ciamkanie cyca i odwracanie się z zaciskami też znam. kiedyś zrobił sobie zabawę, zasysał cycka i ciągnął aż usłyszał pyk!... musiałam mieć refleks i w porę reagować. albo ciągnął cycka, odchylał główkę a rączkami odpychał od siebie zdarzyło mu się też złapać cycka, zacisnąć i szarpać na różne strony jak pies kość... wyjątkowo kreatywny był przy cycu..
Ale jakie "pyk"? Coś Ci pękło?
Współczuję problemów brzuszkowych...

Cytat:
uczulenie? nie spodziewalabym sie tej diagnozy
oby jak najszybciej przeszlo
Chyba podobnie wygląda po pomidorach Kiedyś jak grzebałam po necie w poszukiwaniu zdjęć skóry po uczuleniach czy trądzikach, to takie wypryski właśnie opisywano jako uczulenie na warzywa. A ospa to raczej bardziej płaskie, czy mi się wydaje?

Cytat:
wieczór zaprocentował

I dla Milusia!

Ale mnie dziś Krzyś wymęczył... Taka maruda od rana, jak nigdy... Śniadanie jadłam o 13, bo wcześniej nie dało rady zrobić. Nie wiem, brzuszek, może ząbkowanie, może pogoda... I plecy mnie bolą od noszenia...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 20:32   #4191
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g i skoczył trochę w centylach, ale mamy się nie martwić nie odchudzać. Jedyne co to zamiast kaszek, które by go dotuczyły serwować warzywa. I po co ja wczoraj kleik kupiłam .
za wagę - co do kaszki - maja Długi termin ważności - na pewno w przyszłości się przydadzą

Cytat:
Ale wyobraźcie sobie, tż ma do końca tygodnia urlop, i tak od niechcenia napomknęłam, że może by się tą kuchnią zajął jak ma kilka dni wolnego, a on się zapalił do roboty więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam także sajgon w chacie nieziemski, do tego jeszcze brat z bratową przyjechali na urlop, więc mało czasu.

za remonto - by poszedł sprawnie
no i za Kwiaty

Cytat:
hihi to samo w 1wszej chwili pomyślałam :P

Cytat:

wysłałam
doszło?

Sory, że tak z grubsza, przeczytałam wszystko, ale mały już się kręci i chciałam szybko być na bieżąco
Chociaż pewnie zaraz będę miała znowu zaległości
tak kochana doszło tusen takk for hjelpe meg

kochana zaległości są to po by nadrabiać - czasu na nas bd miała dużo - a remont tylko czasami się robi :P

Cytat:
ooooo ja tez po malu zegnam się z 62 - baaa nawet mam body z Lindexu 74 i jest tak na Milusia obcisłe - a body z H&Mu ten sam 74 wiszą jakieś 5cm - ah ta rozmiarowka

jestem wrocilam - Milus spi
ja czekam na TLC o 21 bd '' matka w ciazy, corka w ciazy''

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2013-08-20 o 20:35 Powód: dodanie - [ - ach ten kalafior :P
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 21:11   #4192
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
wow, ale juz duzy a ile ma wzrostu?
Cytat:

zazdroszcze
Cytat:

ja ostatnio ja kupowałam młodemu do chrztu buciki i skarpetki to 9/10
chyba,ze to jakas inna rozmiarówka była. Albo Marcelek ma stópki-kajaki

skarpetki kupuje w H&M-ie i oni maja taka rozmiarowke... a ja sie na takiej rozmiarowce w ogole nie znam, nie mam pojecia co ma oznaczac 19/21 - bo centymetry to to nie sa
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ale mnie dziś Krzyś wymęczył... Taka maruda od rana, jak nigdy... Śniadanie jadłam o 13, bo wcześniej nie dało rady zrobić. Nie wiem, brzuszek, może ząbkowanie, może pogoda... I plecy mnie bolą od noszenia...

jutro bedzie lepiej
Stary 2013-08-20, 21:17   #4193
alliw
Zadomowienie

Cytat:
My byliśmy dzisiaj na szczepieniu i Pitu został oficjalnie zmierzony i zważony. Rośnie nam mały słonik - 9920g i skoczył trochę w centylach, ale mamy się nie martwić nie odchudzać.
dorodny Piotruś

Cytat:
Hej
Matko, nie wiem, kiedy Was nadrobię i czy w ogóle mi się to uda. Po chrzcinach już wszystko ogarnięte.
Ale wyobraźcie sobie, tż ma do końca tygodnia urlop, i tak od niechcenia napomknęłam, że może by się tą kuchnią zajął jak ma kilka dni wolnego, a on się zapalił do roboty więc korzystam ile wlezie i od razu sprytnie pokój w remoncie uwzględniłam
dobra jesteś
i brawo dla chłopa

Cytat:
hehe nie nie aż taka zdolna jeszcze nie jest sama sprawdzałam z ciekawości czy jak ją posadze to bedzie siedziec i o dziwo siedzi ale na probach sie skonczylo. Poczekam az sama bedzie teraz na to gotowa.
ja też czekam, ale czasami go sadzam na chwilę ale nie puszczam

Kasia, dla Milusia za 5 miesięcy, bom zapomniała wcześniej
Stary 2013-08-20, 21:24   #4194
Chocoblue
Raczkowanie

Cytat:
wow, ale juz duzy a ile ma wzrostu?
Według pomiarów wyszło 69cm czyli od urodzenia urósł już 15cm - nie wiem kiedy Nie potrzebuję żadnej siłowni - raz Pitu w jedną rękę raz w drugą i biceps wyrobiony

Cytat:
Ja trochę sadzam na kolanach moich, bo się ciekawski sam podciąga , ale jeszcze nie próbuję go sadzac samego, też sądzę że przyjdzie pora.

Chocoblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 21:24   #4195
pani22ka
Zakorzenienie

oczywiście pozżerało mi cytaciki....

Cytat:
I odkryła, że machając nogą powoduje bujanie się fotelika. No i tak się buja i usypia, oczywiście z kciukiem w buzi Bujający się fotelik przemieszcza sie po podłodze.
cudnie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie jest zle, dzieci posluszne raczej i spokojne
hehe to jest czad podziwiam. w pracy dzieci w domu dziecko
;*

Cytat:
Przemogłam się dzisiaj i przetransformowałam wózek na spacerówkę na płasko.
Róża i tak była zainteresowana głównie zabawką albo spaniem.
zazdroszczę.
Mój jak wrzeszczał w gomdoli, tak i koncerty urządza w spacerówce. choć lubi oglądać świat.
Któraś tu narzekała na spacerówkę Mutsy Evo. Podpisuję się objema rękami i nogą. ktoś bezmyślny ją projektował (a ja bezmyślnie kupiłam )...

Cytat:
Roszpunka to urodzona Wczasowiczka

no i klask i: za ząbki!

Cytat:
nam się teraz zwykła gruszka przydała i woda morska.
a kąpaliśmy w dorosłej wannie tyle, że wyłożonej pieluchami.

Cytat:
bo Karol siada w łózeczku i sie łapie za barierki wiec boję sie ze mi wyleci
Karol jest MISZCZEM!!!!!

Cytat:
9920g

Cytat:
Chyba kosmici mi chłopa podmienili

Cytat:
powoli odkładam już ubranka 62, bo wkroczyliśmy już w 68 i od 2 dni jedziemy na pampkach 3
hehe to my wciąż w 62, ale pamperaki 3 lub 4.

Kasia, śliczna, lekka fryzurka

Wróciliśmy podczytywałam Was na komórce, ale jak mi transfer zdechł, to tyle było dobrego
Syn też mi się rozregulował na wyjeździe i często w nocy wstajemy... heh. ba! on nawet jako noworodek ładniej spał

Obserwatorko, zdjęcia krowy nie ma byliśmy na wsi 15.08 i trzoda () byłaa pochowana
ale w przyszłym tygodniu do mnie na wieś jedziemy więc powalczę
Jak powrót do pracy?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 21:51   #4196
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Dziś Krzyś znów spał pięknie, od 21 do 6
no weeeeeź.....
Ciekawe, co dziś mnie czeka

Cytat:
ooooo ja tez po malu zegnam się z 62 - baaa nawet mam body z Lindexu 74 i jest tak na Milusia obcisłe - a body z H&Mu ten sam 74 wiszą jakieś 5cm - ah ta rozmiarowka
a bo te haemowe są chyba trochę większe.

21.04.2013.
Stary 2013-08-20, 21:53   #4197
maria28
Kniaginia

Cytat:
ciepłe ubranka ja ostatnio na wieś wzięłam 1 dres bo sobie myślę, upały, a na wsi rano i wieczorem temp są zupełnie inne niż w mieście, nawet w upały jest chłodno. zamiast wanienki mieliśmy dmuchany basenik, ale z kąpielą był problem bo wieczorem zimno w domu i grzaliśmy w łazience grzejniczkiem.. z apteczki miałam tylko pedicetamol, na komary nic nie miałam, zakładałam moskitierę na wózek. nie wiem co jeszcze
Dzięki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Któraś tu narzekała na spacerówkę Mutsy Evo. Podpisuję się objema rękami i nogą. ktoś bezmyślny ją projektował (a ja bezmyślnie kupiłam )...
Dlaczego tylko jedną nogą?
Co jest nie tak z tym mutsy?
Oprócz rozregulowania T. wyjazd udany?
Stary 2013-08-20, 22:03   #4198
Moderna
Zakorzenienie

panika hej z powrotem wsrod zywych

a my wlasnie zarezerwowalismy mieszkanko nad morzem, jedziemy w niedziele
Stary 2013-08-20, 22:14   #4199
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego tylko jedną nogą?
Co jest nie tak z tym mutsy?
hehe bo o ile lewą ręką coś napiszę, to w pisanie lewą nogą nie wierzę
ma za krótką budę (przed słońcem nie chroni ani trochę, przed deszczem to już w ogóle sobie nie wyobrażam). jest za niski. dziwny. ma koszmarnie wszyte szelki.
pewnie będzie lepiej jak Torres będzie siedział, ale na leżąco jest ma-ka-bra....

Cytat:
Oprócz rozregulowania T. wyjazd udany?
rozregulowanie to pikuś teściowa to temat rzeka ale kysz, kysz! od dziś myślę tylko pozytywnie

Cytat:
panika hej z powrotem wsrod zywych
tak się czuję

Cytat:
a my wlasnie zarezerwowalismy mieszkanko nad morzem, jedziemy w niedziele
na długo?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 23:09   #4200
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe bo o ile lewą ręką coś napiszę, to w pisanie lewą nogą nie wierzę
ma za krótką budę (przed słońcem nie chroni ani trochę, przed deszczem to już w ogóle sobie nie wyobrażam). jest za niski. dziwny. ma koszmarnie wszyte szelki.
pewnie będzie lepiej jak Torres będzie siedział, ale na leżąco jest ma-ka-bra....

rozregulowanie to pikuś teściowa to temat rzeka ale kysz, kysz! od dziś myślę tylko pozytywnie

tak się czuję

na długo?
Witojcie!

jak podróż pociagiem?

dawaj cenne rady
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości