Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 10:54   #1021
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
w naszym wydaniu to bardzo możliwe
bo baty będą

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:55   #1022
aska27adopcje
Zadomowienie

Witam sie z "rana" i lecim z koksem, poki mloda jeszcze nie roznosi lozeczka

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas to samo z lozeczkiem.
W nocy po 1.karmieniu odkladalam 3x. Bez skutku.
Teraz probowalm 2x - tez NIC.

Kciuki

Karimaty brak :

Kurde, ja nie wiem czy Kuba mi pozwoli nic nie robic...
Jeczy niemilosiernie ostatnio.
Co do nieodkladalnego dziecka mam to samo, Lady ty tez czytalam ... Moja nie daje sie odlozyc, zaraz sie wybudza i od nowa trzeba wziac do cyca ululac, wyjac cyca odlozyc ... ja poprostu sie poddalam, bo wole sie wyspac niz walczyc z tym, zeby mloda nauczyla sie spac w lozeczku

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzieki za podpowiedz. Od poczatku czastka "baki" wskazywala mi na buty, ale takiego slowa nie znalam. Po Twoim komentarzu wpadlam o jakie slowo chodzi: uwabaki (czyt. ułabaki). Tyle, ze wczoraj pierwszy raz sie z nim spotkalam...
Na te buty szkolne we Wschodniej Japonii mowi sie uwabaki wlasnie, w Zachodniej, czyli u mnie - uwagutsu.
Kochana ciesze się ze moglam pomoc ... nie sadzilam, ze z tego filmu cos sie naucze, oprocz szybkiej jazdy autem

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dobra, nadrobiłam to teraz trochę o nas

zniknęłam, bo jakoś tak wyszło, TŻ był na długi weekend, nadrabialiśmy odwiedziny u wszystkich po kolei, jakieś grille, ognisko się też trafiło, wypad do koleżanki z liceum, parę fochów też się trafiło (dzień bez focha dniem straconym ) i tak mi prawie tydzień umknął;

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli
Gratki za zebola i za siadanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Na blogu efekty Blankowej sesji .
Blaneczka jest cudowna I jakie ma sliczne dlugie wloski ... Ogolnie Blanki to sa slicznotki

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dupa pisac nie mam jak bo tylko ciagle Was nadrabiam
Do konca wakcji jestesmy nad morzem
Kochana nie polecam tego sposobu, ja ciagle nadrabialam i nie pisalam, przez co dziewczyny wclae mnie nie znaja i nie jestem zrzyta z nimi

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
sylwietta współczuje nocki

aska a nie dało by rady dać dziecka do łóżeczka a wy w tym czasie macie całe łóżko do siebie, my nawet kiedyś robiliśmy to jednej połówce łóżka a dziecko spało na drugiej też się da
KOchana z odkladaniem to juz pisalam wczesniej, niestety nasz dzieko jest nieodkladalne ... Co do sexu wczoraj uskutecznilismy ten sposob ... dziwnie sie tylko czulam jak tz mnie bzyka, a tu nagle blanka robi obrot i mnie raczka przytula .... z 2 strony gapil sie na nas pies

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

lecę nadrabiać
Dobra ja tez lece dalej nadrabiac ... juz bylam dumna ze koniec, a tu wyrosly 2 strony

Aha wrzucam wam filmik nagrany na szybko z moim staczem .. ja nadrobie bede miala pytanie do mam stojacych juz dzieci ... moja potrafi tak 8 min ... po tym czasie sama ja klade bo sie boje ze sie nadwyrezy

woidze, ze cos sie obraz nie obrócił, to zaraz nagram jeszcze raz bo teraz stoi przy kanapie
Stary 2013-08-21, 10:57   #1023
iffonka7
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42365497]Baby moje, a to znacie?

http://www.promobaby.pl[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
znamy, jeszcze z czasow brzuszkowych
A ja nie znałam super to
Stary 2013-08-21, 11:02   #1024
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Współczuję strasznie
Piszesz że mówisz mu wciąż o tym... a on co? nic?
Pogadaj szczerze z nim.
Mój mąż to kochany człowiek...czasem za miękki (choć nie wygląda)...i bardzo wrażliwy...rozmawialam.z nim nie raz...on wie..też tego chce...ale jest tak podniety...do tego on jest taki że każdemu pomaga...i naprawdę po całym dniu pada....tylko przecież ja też mam potrzeby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:05   #1025
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
marsi, kciuki za teścia, oby to nic poważnego!!!

może to z przemęczenia? on taka drobinka jest
nooo, właśnie wrocili
biedny, wszystko go dopadło, widzę,że jadą pod kątem miażdzycy równo
do tego nerki, reumatyzm, ciśnienie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:07   #1026
hope01
Zakorzenienie

w kwestii seksowej:
ja ostatnio niet. Po prostu ten człowiek mi tak dzieła na nerwy dziewczyny mówiłam Wam kiedyś że gada przez sen, czasem chodzi. I jak np. Młody w nocy płacze to ten co on tak ☠☠☠☠a się drze, dziecka ☠☠☠☠a nie umiesz uspokoić itp.
Ostatnimi czasy Młody się budzi z takim krzykiem, jakby go darli ze skóry i to o żarcie chodzi! Tak się łupi że masakra, a że jesteśmy jeszcze u t i śpimy w jej pokoju (największe łóżko) za ściana (dom bliźniak) jej brat z żoną i ta baba kilka dni temu jak Dawida zobaczyła to z przekąsem, że już wie kto ją obudził (darł się o 5, a ona o 4 DZIEŃ W DZIEŃ wstaje żeby mężusiowi i synusiowi (22 lata) śniadanko i obiad ugotować!!!)
Ale wracając do TZ wczoraj w nocy jak Dawidowi butelkę zrobił to se świecił telefonem i zasnął z nim w ręce chyba. Szukał nad ranem i tak: cipa mi za☠☠☠ała telefon. Suka!

I on i matka zasłaniają sie że on to na śpiocha, że nie wie itp. Ale wiecie, to zostaje jak się człowiek nasłucha i ja na prawdę się cieszę nie raz jak go nie ma... Gdzie do własnego dziecka bachor, gówniarz, do mnie suka cipa ale na śnie to nie ważne. DLa mnie ważne. A później to by chciał się gzić. Tak gzic, bo kochać to dawno się nie kochaliśmy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nooo, właśnie wrocili
biedny, wszystko go dopadło, widzę,że jadą pod kątem miażdzycy równo
do tego nerki, reumatyzm, ciśnienie

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:07   #1027
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
hah, rozumiem Pstryniu Ja jak widzę, że dużo cytowania by było to otwieram jedną kartę "odpowiedź" w drugiej czytam i na bieżąco piszę i później już całość klikam odpowiedz
Ja tak samo robię jak mam dużo nadrabiania
Stary 2013-08-21, 11:13   #1028
Kija80
Zadomowienie

Szaja jeśli dwuczęściowy to oczywiście tylko z podwyższonym tyłem spodni. Takie rozwiązanie ma jedną wielką zaletę - jak się wejdzie z dzieckiem do ciepłego pomieszczenia wystarczy mu zdjąć kurtkę, w kombinezonie jest to problem bo można tylko rozpiąć albo zdjąć całość. Ale z kolei jak któraś ma węgorza zamiast dziecka to łatwiej go zapakować do kombinezonu niż najpierw walczyć ze spodniami a potem jeszcze z kurtką. No i przy dwuczęściowym zawsze dziecku tarzającemu się po śniegu coś tam się pod spód może dostać. Pod kurtkę znaczy.

Fewciu ale to na pewno mysz a nie szczur? Bo jak myszka, taka śliczna maleńka szara, to może ją po prostu pokochaj i zrób z niej zwierzątko domowe? Będziesz sobie wołać "mysiu chodź na śniadanko", ona przytupta do Ciebie, serek z ręki weźmie, zapiszczy na podziękowanie... A Ty ją chcesz utłuc, no bez serca jesteś

Edytowane przez Kija80
Czas edycji: 2013-08-21 o 11:31
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:17   #1029
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
w kwestii seksowej:
ja ostatnio niet. Po prostu ten człowiek mi tak dzieła na nerwy dziewczyny mówiłam Wam kiedyś że gada przez sen, czasem chodzi. I jak np. Młody w nocy płacze to ten co on tak ☠☠☠☠a się drze, dziecka ☠☠☠☠a nie umiesz uspokoić itp.
Ostatnimi czasy Młody się budzi z takim krzykiem, jakby go darli ze skóry i to o żarcie chodzi! Tak się łupi że masakra, a że jesteśmy jeszcze u t i śpimy w jej pokoju (największe łóżko) za ściana (dom bliźniak) jej brat z żoną i ta baba kilka dni temu jak Dawida zobaczyła to z przekąsem, że już wie kto ją obudził (darł się o 5, a ona o 4 DZIEŃ W DZIEŃ wstaje żeby mężusiowi i synusiowi (22 lata) śniadanko i obiad ugotować!!!)
Ale wracając do TZ wczoraj w nocy jak Dawidowi butelkę zrobił to se świecił telefonem i zasnął z nim w ręce chyba. Szukał nad ranem i tak: cipa mi za☠☠☠ała telefon. Suka!

I on i matka zasłaniają sie że on to na śpiocha, że nie wie itp. Ale wiecie, to zostaje jak się człowiek nasłucha i ja na prawdę się cieszę nie raz jak go nie ma... Gdzie do własnego dziecka bachor, gówniarz, do mnie suka cipa ale na śnie to nie ważne. DLa mnie ważne. A później to by chciał się gzić. Tak gzic, bo kochać to dawno się nie kochaliśmy.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

o zesz;/;/;/ powiem Wam ze odkąd się wyprowadziliśmy moje stosunki (nie tylko seksualne ) z moim ze tak napisze NARZECZONYM (nie moge sie nacieszyc jeszcze ahhaah, btw, zmniejszyłam pierscionek z nr 10 na... 8 czuje sie jak niziołek ) bardzo się poprawiły, nie kłocimy sie itd no moze jakies mini pierdoły ale nooooo niebo i ziemia dlatego WISIENKO, pomyslcie nad przeprowadzką!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:25   #1030
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Aha wrzucam wam filmik nagrany na szybko z moim staczem .. ja nadrobie bede miala pytanie do mam stojacych juz dzieci ... moja potrafi tak 8 min ... po tym czasie sama ja klade bo sie boje ze sie nadwyrezy

woidze, ze cos sie obraz nie obrócił, to zaraz nagram jeszcze raz bo teraz stoi przy kanapie
ślicznie stoi!
ps. od 29 sekundy sie poplakalam

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
w kwestii seksowej:

I on i matka zasłaniają sie że on to na śpiocha, że nie wie itp. Ale wiecie, to zostaje jak się człowiek nasłucha i ja na prawdę się cieszę nie raz jak go nie ma... Gdzie do własnego dziecka bachor, gówniarz, do mnie suka cipa ale na śnie to nie ważne. DLa mnie ważne. A później to by chciał się gzić. Tak gzic, bo kochać to dawno się nie kochaliśmy.[COLOR="Silver"]
oj, ja taka sama jestem, ja mi cos lezy na zoladku to nie ma mowy o bunga bunga.

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Szaja jeśli dwuczęściowy to oczywiście tylko z podwyższonym tyłem spodni. Takie rozwiązanie ma jedną wielką zaletę - jak się wejdzie z dzieckiem do ciepłego pomieszczenia wystarczy mu zdjąć kurtkę, w kombinezonie jest to problem bo można tylko rozpiąć albo zdjąć całość. Ale z kolei jak któraś ma węgorza zamiast dziecka to łatwiej go zapakować do kombinezonu niż najpierw walczyć ze spodniami a potem jeszcze z kurtką. No i przy dwuczęściowym zawsze dziecku tarzającemu się po śniegu coś tam się pod spód może dostać. Pod kurtkę znaczy.

Fewciu ale to na pewno mysz a nie szczur? Bo jak myszka, taka śliczna maleńka szara, to może ją po prostu pokochaj i zrób z niej zwierzątko domowe? Będziesz sobie wołać "mysiu choć na śniadanko", ona przytupta do Ciebie, serek z ręki weźmie, zapiszczy na podziękowanie... A Ty ją chcesz utłuc, no bez serca jesteś

co do opisu myszki - padlam!

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

no i musze sie pochwalic
Kubulencjusz wypil 50 ml herbatki z butelki!!!!!!!!!!!!
czujecie to?
50ml!!!!!
z butelki!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:26   #1031
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Jeszcze nigdy nie robiłam mielonych 2 godziny! Ale w końcu mały usnął....i cisza..lece kończyć kotleciochy...
P.s. Antonio zawsze usypia przy pieluszce....ale często tak się nia okreca i śpi...zawsze jak usnie to muszę ja troche zabierac....bo się boję że się bardziej okręci

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377077045218.jpg (62,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377077071315.jpg (62,4 KB, 11 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-08-21, 11:26   #1032
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello,
ale mam dzień, teściu chory, martwimy się bardzo
co do nocki, uwaga moj mlody obudził się dopiero o 12 na cyca i spał do 5.20
pobawil sie w łózeczku spał do 8
niech sobie wstaje o tej 5 byle nocka przespana i spokojna

Deli, mam jakieś zdjęcia ale to byle jakie komórką robione
no i sorry za te przedłużacze ale wtedy jechaliśmy na ciągniętym prądzie
brawo dla Leo za nockę
piękna kuchnia tylko dwóch rzeczy przeżyć nie mogę:
1. ta noga czy coś co tam wisi ja nie cierpię surowego mięsa
2. kable nie boicie się, że Leoś sobie wrzątek na siebie wyleje, albo któreś z Was się potknie o kable i się poparzy mam zboczenie w tym względzie bo sama jestem poparzona

Eh... piękna kuchnia
Cytat:
o bosz, mialam pisac wczoraj o tym!
ja wygladam jak pol doopy za krzaka. i o ile na glowie nie widac tych rosnacych bo sa przykryte przez reszta tak przy twarzy to jakas masakra, jakby piorun w nie szczeli tak stoja na bacznosc
o to to tam gdzie mam przedziałek to mi taki krzak z włosów wystaje właśnie i nie idzie go ujarzmić
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:26   #1033
elllmi
Zakorzenienie

hej
pobudka o 6, ale pospał jeszcze od 8:30 do 10, także nie jest źle; no i najważniejsze, że w nocy się już nie budzi

dziękuję za wszystkie miłe słowa dot. Leosia ja to jestem pełna podziwu dla jego rodziców, bo tak się zachowują jakby tej choroby nie było, nie biadolą nad nim itd., tylko wszędzie go zabierają ze sobą, nie ukrywają choroby...bo wg teściowej, to powinni siedzieć z nim w domu, żeby mu gorzej nie było i żeby ludzie się nie ciekawili

Cytat:
U nas od ponad miesiaca jest sexless, ale mimo, ze oboje chodzimy nakreceni, to nie potrafimy przy podsluchujacej za scianka mojej matce. Na szczescie w niedziele w koncu wyjezdza, juz doczekac sie nie moge (i nie tylko o seksie mysle). Wykancza mnie jej pobyt fizycznie i psychicznie. I tylko sie ciesze, ze nie mogla przyjechac "pomoc" zaraz po porodzie...
oj, szkoda, że wizyta mamy Cię tak wymęczyło, bo w sumie powinno być inaczej ale już niedługo

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co robić z ta myszą! Zjadła sobie jedzenie z pułapki i poszła! Już mi głupio prosić sąsiada o pomoc. TZ dostanie baty że mnie sama z myszą zostawił
no jak samą, jak z myszą

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike
no nie dogodzi babie

Cytat:
Restauracja w tym nowym hotelu u Was dla mnie teraz cały hotel to owca http://hotelpiwniczna.pl/hotel/
o kurcze, ładnie tam, nawet nie wiedziałam, że już otworzyli; muszę się tam na spacer wybrać oblukać

Cytat:
nadrobilam
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy
Pozdrawiamy ciocie!
buziaki przystojniaku

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:26   #1034
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Mój mąż to kochany człowiek...czasem za miękki (choć nie wygląda)...i bardzo wrażliwy...rozmawialam.z nim nie raz...on wie..też tego chce...ale jest tak podniety...do tego on jest taki że każdemu pomaga...i naprawdę po całym dniu pada....tylko przecież ja też mam potrzeby

A Twój mąż nie odczuwa potrzeby?

U nas jest teraz tak samo jak przed ciążą - raz w tygodniu Mi to wystarcza, a TŻ chyba się już przyzwyczaił

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-21, 11:30   #1035
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsi, piękna kuchnia, ja nigdy wcześniej nie myślałam o bialej kuchni, ale od wczoraj, odkąd zaczęłam oglądać zdjęcia itd to zamarzyła mi się taka biała kuchnia, nie taka nowoczesna bardzo tylko coś w Twoim stylu

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 11:30   #1036
Lenova
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewoje
Ja tylko napiszę co u nas i uciekam nadrabiać, bo widzę że chyba tylko ja nie mam niańki a Wy wszystkie pozazdrościłyście Silver i też macie

Ja dziś z Blanksem się wybrałam do pediatry po receptę na nutramigen, i przy okazji lekarka zrobiła jej przegląd techniczny.
Moja gwiazda waży 8,5 kg i mierzy 69cm .
Na zęby się nie zanosi aby wyszły, poza tym wszystko inne w najlepszym porządku.

Pierwszy raz musiałam zapitalać z wózkiem w taką ulewę, i nic przjemnego ,Blanka zabiera osłonkę na wózek,gryzie a ja musze nad nią trzymać jeszcze parasolkę.

Ok idę nadrabiać produkcje masową.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:35   #1037
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
pobudka o 6, ale pospał jeszcze od 8:30 do 10, także nie jest źle; no i najważniejsze, że w nocy się już nie budzi

dziękuję za wszystkie miłe słowa dot. Leosia ja to jestem pełna podziwu dla jego rodziców, bo tak się zachowują jakby tej choroby nie było, nie biadolą nad nim itd., tylko wszędzie go zabierają ze sobą, nie ukrywają choroby...bo wg teściowej, to powinni siedzieć z nim w domu, żeby mu gorzej nie było i żeby ludzie się nie ciekawili

oj, szkoda, że wizyta mamy Cię tak wymęczyło, bo w sumie powinno być inaczej ale już niedługo

no jak samą, jak z myszą

no nie dogodzi babie

o kurcze, ładnie tam, nawet nie wiedziałam, że już otworzyli; muszę się tam na spacer wybrać oblukać

buziaki przystojniaku
Tak tak...najlepiej schować przed światem...Boszzzz :banghead:
dobrze że takie podejście rodziców.... zawsze lepiej tak...niz stac i biadolic.... Biadolenie nie pomoze ..

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
A Twój mąż nie odczuwa potrzeby?

U nas jest teraz tak samo jak przed ciążą - raz w tygodniu Mi to wystarcza, a TŻ chyba się już przyzwyczaił
Mówi że odczuwa..ale nie ma siły..i nie wiem sama.... Wiem że mnie kocha....może poprostu moje ciało tak się zmieniło że mnie nie chce i tego nie mówi

Stary 2013-08-21, 11:36   #1038
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi, zabiłabym za ten piekarnik
nie wiem, ile wy płaciliście, ale jak widziałam cenę to mi się słabo zrobiło
piękna kuchnia

u nas nocka spoko oko, 4 pobudki
wstał o 6,05, o 8,05 zasnął na nowo o wstaliśmy o 10 tak to można funkcjonować!

zaraz się wezmę za nadrabianie.
U nas też lało caluśką noc, a jak rześko w sypialni i wiecie, tak cudownie rano, chłodno jak cholera, wstałam, opatuliłam się kołdrą, ah jak tak lubię jak jest chłodno a kołdra mi ciepła użycza

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:37   #1039
Kija80
Zadomowienie

Pstryniu dobrze że mnie zacytowałaś bo dzięki temu zobaczyłam że moja mysia chodzi przez ć zamiast dź Ciekawe że normalnie praktycznie nigdy nie robię błędów ort a jak klepię na telefonie to już któryś raz babola walę że aż wstyd. No ale już poprawiłam
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:37   #1040
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova, cudne zdjęcia

a gdzie wasza sesja plenerowa poślubna?

Stary 2013-08-21, 11:39   #1041
marta00537
Raczkowanie

Wróciliśmy od lekarza. Mały ma zawalone gardełko dostał antybiotyk w syropku. Mój bidulek, a tak coś podejrzewałam, ze albo ząbki albo gardełko, bo wczoraj nie chciał mi nic jeść oprócz piersi. A u niego się to nie zdarza, zeby nie chciał jeść z łyżeczki. i był strasznie marudny nawet jak był najedzony i wyspany. Mój synuś kochany . Najważniejsze, ze osłuchowo jest czysto. Już dostał antybiotyk i na pewno będzie lepiej. dziękujemy za kciuki

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 11:40   #1042
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Jeszcze nigdy nie robiłam mielonych 2 godziny! Ale w końcu mały usnął....i cisza..lece kończyć kotleciochy...
P.s. Antonio zawsze usypia przy pieluszce....ale często tak się nia okreca i śpi...zawsze jak usnie to muszę ja troche zabierac....bo się boję że się bardziej okręci

u mnie Dawid tak samo zasypia, pieluszka, smoczek w sumie zaraz wypluwa. Zreszta ja mu często zmieniam smoki co by sie do jednego nie przywiązał,wyrodna żem matka

Stary 2013-08-21, 11:40   #1043
LadyWhisper
Zakorzenienie

aha, robi mi się zator

a co do odparzenia Pietrasszkowego, to schodzi! jest dużo, dużo lepiej!!!
Także dziękujemy za wszystkie rady!

i się zastanawiam, czy to nie od wielo bo 3 dni nie zakładaliśmy i odparzenie zaczęło schodzić tylko, że wielo kupiliśmy, zeby się wyleczyć z odparzenia, bo się zaczęło zanim zaczęliśmy używać więc...zdurniałam

Stary 2013-08-21, 11:43   #1044
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od lekarza. Mały ma zawalone gardełko dostał antybiotyk w syropku. Mój bidulek, a tak coś podejrzewałam, ze albo ząbki albo gardełko, bo wczoraj nie chciał mi nic jeść oprócz piersi. A u niego się to nie zdarza, zeby nie chciał jeść z łyżeczki. i był strasznie marudny nawet jak był najedzony i wyspany. Mój synuś kochany . Najważniejsze, ze osłuchowo jest czysto. Już dostał antybiotyk i na pewno będzie lepiej. dziękujemy za kciuki
tulimy!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Właśnie się zorientowałam, że:
PRZEBIŁA NAM SIĘ DRUGA DOLNA JEDYNKA

Stary 2013-08-21, 11:47   #1045
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
nadrobilam
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy
Pozdrawiamy ciocie!
Gratki dla KUbusia, ale z niego juz facet

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
A w temacie kurtek zimowych ja się wyłamię - polecam jednoczęściowe kombinezony rozpinane na całej długości na zamek. Kurtkę + spodnie trudniej ubrać, dłużej z tym schodzi, ale najważniejsze że kombinezon się nie podwija na plecach podczas trzymania dziecia na ręku czy podczas szaleństw na śniegu.
Dzieki za rade, tak myslalamm, ze wygodniejszy kombinezon ... chcoiaz kurteczka ladniejsza

Cytat:
Ja nie jestem zainteresowana byciem Hubertem; chce milion wygrac
Polecam aplikacje na komore, moj tz namietnie grywa w milionerow .. huberta bedziecie miec wirtualnego i kazda o milion zawalczy

Laski nagralam dzis jeszcze 3 filmy z mloda .... sorki za balagan na 1 i 2, ale ogarnianie chatry zaczynam od mycia podlog i odkurzania, potem rozkladam puzle a potem wynosze folie etui na lapa, odkurzacz, mopa ...

laski na ostatnim filmiku widac ze mloda sie zaczyna przesuwać przy kanapie. doszla mi do podlokietnika finalnie, to dobre 60 cm :O

Filmik 3, wczoraj mloda stala przy kanapie poil dnia, nie przesuwajac sie ani o cm ... dzis jest 1 raz jak tak zrobila

Stary 2013-08-21, 11:47   #1046
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
tulimy!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Właśnie się zorientowałam, że:
PRZEBIŁA NAM SIĘ DRUGA DOLNA JEDYNKA
klask i:

a u Amelki ani widu, ani słychu..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-08-21, 11:50   #1047
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej, witam sie z rana, moje dziecko daje popalic wczoraj usnela o 19 obudziła sie o 21 i pospane do po 24 już nawet nie wiem kiedy zasnela, do tego ona od tej 21 do 24 to takie rzeczy wyczynia ze żeby ją wyciszyć to masakra! Jakby miała mrówki w tylku... Już coś czuje ze będzie z niej mała rozrabiara jeszcze potem dwie pobudki i o 5 e najlepsze zaś brykanie. O 9 zasnela to spalam razem z nią i trochę odespalam. Ale wieczorem jak płakała to już nie wiedziałam co robić. Nie wiem co jej sie tak pozmienialo. Do tego taka ruchliwą w ciągu dnia ze żeby skupić jej uwagę na czymś to trzeba sie napocic. Idę coś zjeść i może wad podczytam dalej

Stary 2013-08-21, 11:54   #1048
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

pokażę wam jeszcze jeden z naszych uluboinych filmików - pogoń za kotą sprzed prawie 3tyg, więc tu młody jeszcze nie śmigał tak jak śmiga teraz, po prawej moja garderoba na buty do samego sufitu jest i sorry za kłaczka, ale młody wyrwał Lunie jakieś 3 minuty wcześniej i go nie zdążyłam sprzątnąć

zwróćcie uwagę na to rozczarowanie jak kota sobie poszła pod koniec filmiku

idę uspać małego i wracam z kawą i nadrabiam

Stary 2013-08-21, 11:59   #1049
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi że odczuwa..ale nie ma siły..i nie wiem sama.... Wiem że mnie kocha....może poprostu moje ciało tak się zmieniło że mnie nie chce i tego nie mówi

no coś Ty, na pewno nie chodzi o Ciebie, nie wkręcaj sobie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
zdrówka dla Filipka

aśka w szoku jestem Twoja Blaneczka parę dni młodsza od mojej i już tak chodzi! A moja nawet nie siedzi

Dominika

Alicja
Stary 2013-08-21, 11:59   #1050
aska27adopcje
Zadomowienie

Buziaki dla Dadiego za zebolka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości