Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 09:00   #961
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

lecę nadrabiać
Stary 2013-08-21, 09:03   #962
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
buziaki odezwe się później
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A Antonio znow dziś 3 dzień...na razie bez kupy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Trzymamy kciuki....odezwij się co i jak koniecznie

Ależ mnie wkurza brak dostępu do klubu przez aplikacje...tego to usa nigdy nie nadrobię:banghead::banghe ad::banghead:

To wejdź do klubu przez przeglądarkę
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:04   #963
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Kochane miałam Was wczoraj wieczorem nadrobić, opisać w końcu jak wyglądały te moje śmieszne zaręczyny (na prośbę dziewczyn) no i w kóńcu popisać w klubie i nici Filipa usypialiśmy ponad 3 godziny, zasypiał po5 minutach się wybudzał i tak w kółko. Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
Zdrowka dla Filipka. Daj znac, co lekarz powiedzial
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:09   #964
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
choruję na tą kurtkę od jakiegoś czasu ale ciągle jeszcze się szczypię z kasą trochę a jaki rozmiar wzięłaś?

jesli chodzi o brak cienia, to na basenach to samo, porażka; co to OWCA?

taaa, do stodoły
Restauracja w tym nowym hotelu u Was dla mnie teraz cały hotel to owca http://hotelpiwniczna.pl/hotel/

Cytat:
dobra, nadrobiłam to teraz trochę o nas

zniknęłam, bo jakoś tak wyszło, TŻ był na długi weekend, nadrabialiśmy odwiedziny u wszystkich po kolei, jakieś grille, ognisko się też trafiło, wypad do koleżanki z liceum, parę fochów też się trafiło (dzień bez focha dniem straconym ) i tak mi prawie tydzień umknął;

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli
brawa za umiejętności pogrubione - u nas identyko

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to było związane ze szczepieniem. Może nie. Mogły być zęby bo podobno górne jedynki lada dzień będą, ja tam nic nie widzę ale tak wczoraj lekarka mówiła. I będziemy czterozębne U nas wszystkie szczepienia przechodzą bez problemu (u Grzesia też tak było), nigdy żadnych gorączek, żadnych odczynów zapalnych, tylko wczoraj płakała no ale to mogło być bez związku

Hope nie kupuj coneco v3 bo będziesz przeklinać dzień kiedy Ci pomysł zakupu wpadł do głowy. Miałam to coś przy Grzesiu, byłam najszczęśliwsza na świecie jak mi się go udało sprzedać. On jest beznadziejny, jeździ tylko po równym, przed najdrobniejszą nierównością staje dęba, beznadziejnie się podbija. Totalny niewypał
Dzięki

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Nie śpimy od 6,Blaneczka męczy się z kupą A tak w ogóle coś Jej się poprzestawiało ze snem.
U nas leje cała noc i teraz też. Oglądałam wczoraj pogodę i miało nie padać,Zostawilam pranie na noc na balkonie i teraz nadaje się tylko do powtórnego prania!

Ja nie wiem co robić z ta myszą! Zjadła sobie jedzenie z pułapki i poszła! Już mi głupio prosić sąsiada o pomoc. TZ dostanie baty że mnie sama z myszą zostawił

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł, wyglądam jak zombie i czuje sie jak zombie, głowa mnie napitala- cisnienie spadło ponizej poziomu morza
wieczorem nie mogłam zasnąc, w nocy młody urządził strajk spaniowy od 2 do 4,15, wstało 6 i jojczy

lało w nocy, leje teraz, ma lac do niedzieli to juz wole czike

przeczytałam

SARAH- porobiłam kopie

ELLLMI- u nas jest pokazywanie bozi, zegarka a na włączanie i wyłączanie swiatła jest szał

uciekam, dziec mi dzisiaj zyc nie da
przypomnę Ci to jeśli wróci

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:19   #965
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2013-08-21, 09:22   #966
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
cala noc padalo! zebym wiedziala to bym samochod wystawila z garazu bo mam taki ob.rany przez muchy ze hej
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Na blogu efekty Blankowej sesji .
śliczna sesja!

Cytat:

no i mamy drugiego zębola (pierwszego mało sobie nie wybił, jak rąbnął dziubem o ziemię przy próbach raczkowania, czy tam czworakowania); Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza
i fajnie reaguje jak pytam, gdzie jest tata, lampa albo bozia teraz go nauczyłam patrzeć, gdzie ejst tik tak, ale jeszcze mu się z lampą myli

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dupa pisac nie mam jak bo tylko ciagle Was nadrabiam
Do konca wakcji jestesmy nad morzem
ale macie fajnie! udanego wypoczynku!

Cytat:

a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu: ostatecznie ma zdiagnozowane pęcherzowe oddzielanie się naskórka, na szczęście nie ten najgorszy typ, ale też nie najlżejszy; choroba na razie nieuleczalna, można tylko łagodzić objawy, najprawdopodobniej ich geny jakoś tak się niefortunnie "spotkały", że przez to mały ma jakiś tam gen uszkodzony (czekają na wyniki badań); jak na razie pęcherze pojawiają się głównie na stópkach i dłoniach, czasem większe, czasem mniejsze, ale są po nich zostają blizny i taka jakby kaszka manna się na nich robi, takie białe gródki i to już podobno ma zostać takie ma pokiereszowane te łapki i jak na paluszkach robią się ranki, to muszą opatrywać każdy osobno, żeby się nie zrosły przypadkiem; podobno jeszcze paznokietki zejdą, bo już ma takie dziwne brązowe i coraz ciemniejsze się robią; czasem sobie sam te pęcherze zdziera, jak zaczyna kopać nóżkami, biedactwo ale poza tym jest taki pogodny, smieje sie dużo, guga tak fajnie, mamy nadzieję, że może się troszkę wyciszy ta choroba i nie będzie go bardzo męczyć; najgorszy ma być okres, jak będzie raczkował i zaczynał chodzić, bo ciężko będzie jakoś ochronić te rany

biedactwo

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość

Mnie zdecydowanie będzie mniej w najbliższym czasie, bo coraz więcej rzeczy do załatwienia wychodzi, a to alkohole dla barmana, a to picolo dla dzieciaków, goście do dzisiaj mieli czas na potwierdzenie przybycia, oczywiscie nie wszyscy zazdzwonili, więc jutro czeka mnie obdzwanianie, potem rozsadzania gosci po stolikach, dzisiaj miałam 2 telefony, żeby umówić przyjezdnych do fryzjera ( przecie jest internet, telefony i można samemu, ale nie muszę ja) i wiele innych weselnych spraw przede mną. Tak więc proszę o usprawiedliwienie.
jak najbardziej jestes usprawiedliwiona

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Cytat:
A zapomniałam, jutro idziemy na kontrole bioderek, więc nie piszcie za dużo tylko kciuki trzymajcie

powodzenia!

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Cytat:
dzis szczepienie, trzymajcie kciukasy
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Opisalam w k. Na jgorsze chwile w moim zyciu ale duzo tego s
Nie wiem czy bedzie chcialo sie wam czytac
Wyrzucilam to z siebie ale nie czuje ulgi[COLOR="Silver"]
jeszcze nie bylam w k. ale juz teraz mozno tule

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:24   #967
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

może 3dniówka...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
cala noc padalo! zebym wiedziala to bym samochod wystawila z garazu bo mam taki ob.rany przez muchy ze hej

śliczna sesja!

ale macie fajnie! udanego wypoczynku!

biedactwo

jak najbardziej jestes usprawiedliwiona

powodzenia!

powodzenia!

jeszcze nie bylam w k. ale juz teraz mozno tule
ale Ty bzdedy gadasz z tym wielocytowaniem

Stary 2013-08-21, 09:25   #968
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Od jutra w biedronce 2 op. Pieluch Dada za 50 zł D

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-08-21, 09:31   #969
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziliśmy temp. i była 38,0 daliśmy czopka to i tak nie usnął. Teraz po 7 rano sprawdziłam temp. i 38,3 dałam czopka i umówiłam nas na 10:10 do lekarza. prosze o kciuki, żeby nic małemu nie było
powodzenia. czekamy na info. ucaluj biedulka od cioci!

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam juz wyniki.
Krew i mocz niby ok, infekcji nie ma.
Ale...
Kuba ma za niskie TSH... Pediatra powiedziala, ze nie spotkala sie jeszcze z takim przypadkiem (zwykle takie male dzieci mialy za wysokie...). Dlatego dala nam skierowanie do szpitala... W celach diagnostycznych.
Max 3 doby :/
Jutro rano mam dzwonic i ustalac termin.

Szczepilismy sie. Kuba przy 3 wkluciach ani razu nie jeknal, zadnego placzu, wtulal sie tylko we mnie, moj dzielny chlopczyk
brawa za szczepienie, dzielny chop!
a szpitala wspolczuje, ale to tylko 3 dni. szybko mina i bedziecie w domku. zdrowka dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość

Tylko jedna uwaga do Lady - Cała zaraz przyleci poprawiać Ci puzzle, bo masz te same kolory koło siebie.
.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
TZ gadal z t., w sumie jeszcze bedziemy z nia gadac i niby bedzie z mala na te 2 h zostawac. Ale na wrzesien potrzebuje wiekszej opieki, bo bede miec szkolenia 8-16 a TZ praca 6-14... tyle t. zostac z mala nie moze. No i moja za☠☠☠ista szwagierka wraca na 3 tyg bodajze we wrzesniu wiec chcialam uniknac spotkan z nia. I jest mi glupio ale nie mam wyjscia, bratowa sie zaoferowala, swietnie sie mala zajmuje. Chuj by strzelil, czlowiek chce isc do pracy a ma problemy ;/
ehhh

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hmmmmm, czy aby na pewno ona tam jest?
no wlasnie, my Ci nie wierzymy! zrob zdjecie! przy okazji capniesz sasiada

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Co do budżetu to konta mamy osobne, to co moje to moje a to co TZ to wspólne

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A i napisała ta dziewczyna od zdjęć, przepraszała mnie że tak wyszło, że ewidentnie zawaliła ta nasza wspolna koleżanka bo zapewniała ją że wszystko załatwione (a nie wspomniała że prosiłam o kontakt....) i że jak coś to wpadnie się spotkac i ustalic i że z aparatem coś najwyżej wykombinujemy i w ogóle tak miło napisała, że mam rację że takich rzeczy nie załatwia się na ost chwilę. WIęc od razu mam inny pogląd na sprawę
super ze sie sprawa tak potoczyla. jeszcze tylko ten aparat. pozyczyc Ci swojego?

Cytat:
hellol
czy Wasze dzieciaczki mają juz jakąś ulubioną zabawke, przytulankę?? Ewcia upodobała sobie masktkę tygrydka i bez niej wogóle nie chce spać

jutro szczepienie na pneumo
nie, nie ma ulubionej
powodzenia na szczepieniu

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ale Ty bzdedy gadasz z tym wielocytowaniem
? bo nie kumam czaczy

Stary 2013-08-21, 09:35   #970
Delicjanka
Zakorzenienie

Marsiiiiiiiii, wiem ze kiedyś pokazywałaś już, ale mogłabyś jeszcze raz wrzucić zdjęcia swojej kuchni??

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:38   #971
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

A tak to ostro siedzimy, oczywiście z podparciem ale o leżeniu nie ma mowy, chyba że bez pieluchy wtedy gra Jemy już dużo różnych rzeczy, mamy ulubione smaki.
Ze złych wiadomości za 4 tyg wracam do pracy, jestem tym mega zdołowana.
.

moj by chcial juz siedziec i tak sie bidulka podpiera boczkiem ale te plecki mu przeszkadzaja. ale na moje oko jest ciut lepiej. albo se tak wkrecam
kochana, a ja za niecale 2 tyg wracam. lepiej Ci?

Cytat:
Pstryczek, rozwaliłaś system tym cytowaniem No nie mogłam uwierzyć, że Ty tak na serio. Podszkol się , życie staje się dużo prostsze jak się używa ikonki wielocytuj
senkju bardzo ale noł łej
ja jestem typowym wzrokowcem, dla mnie jak kiedys probowalam wielocytowac to nic nie widzialam, wpis na wpisie, nie widzialam gdzie poczatek, gdzie koniec a tak mam porzadeczek i jest git. starych drzew sie nie przesadza mi tak jest wygodniej, ale dziekuje za troske
tylko cytuje od najswiezszych wpisow do najstarszych ale co tam

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, widziałam pytanie o mnie. Jesteśmy już w Krasnymstawie. Po samochód nie pojechaliśmy, bo facet powiedział, że ktoś już chce go obejrzeć i mamy dzwonić po 20, będziemy drudzy w kolejności do oglądania, jakby tamten ktoś nie chciał - ale chciał i samochód sprzedany. Jak nie urok, to sraka.

Także zapakowaliśmy się dzisiaj rano w Lagunę i pojechaliśmy w Polskę. Jechało się bardzo dobrze, podróż zajęła nam co prawda 8h, bo robiliśmy półgodzinne przystanki, żeby mała zjadła i odpoczęła (w sumie 4 takie przystanki, więc 2h więcej, niż jak kiedyś jeździliśmy), ale wszystko super przebiegło, mała nie marudziła, większość drogi przespała, samochód nam spalił średnio 5,5l/100km, co jest bardzo dobrym wynikiem przy dieslu 1.9 + od czasu do czasu klima, także oszczędnie... Bałam się trochę tej podróży, bo długa, męcząca i zastanawiałam się, czy mała nie będzie histeryzować - ale nie, jestem miło zaskoczona.

I teraz mam przynajmniej punkt odniesienia w kwestii wielkości samochodu - Laguna 2005 w wersji kombi jest na styk, po zapakowaniu wszystkiego bagażnik był pełniutki, nie możemy więc nawet brać pod uwagę mniejszego samochodu, bo się nie zmieścimy następnym razem z wszystkimi rzeczami...
ostro!
brawa dla Oliwci i udanego wypoczynku zycze! czekamy na fotencje!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
kurcze, Babel ma alergie na lozeczko swoje odkladam, pospi 20min, 40, czasem nawet 3godz, ale po pierwszym karmieniu nocnym odllzyc do lozeczka juz sie nie da - dzisiaj 4 x probowalam i ni chuchu, wzielam do nas do lozka, odlozylam, majtnal sie na brzuszek i spi. ehh

jutro szczepienie, kciuki prosimy
kciuki zacisniete!

Stary 2013-08-21, 09:40   #972
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To ma któraś z Was linka do bloga Blogerki ? Bo któraś pisała że oglądała go. Dajcie linka p

Też poproszę

Cytat:
My konta mamy oddzielne, ale ja nimi żądze, do swojego Tż nawet hasła nie zna Oczywiście większe wydatki przedyskutowujemy
mój by na takie coś nie poszedł

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42361285]Silver, a pkp w samym centrum do mnie 10 minut spokojnym spacerkiem, na zamek kwadransik :d[/QUOTE]

Czyli od dworca do Ciebie spacerkiem 10 min , tak??

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Na blogu efekty Blankowej sesji .
PIĘKNIE!!!
A blog...super się czyta

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czym roznia sie szczepionki w Pl i Jp? Co rusz slysze, ze u Waszych dzieci przeboje poszczepienne a tu ani Yae, ani dzieci znajomych nic a nic.
A to ciekawe. Myślałam że wszędzie są te same szczepionki

Cytat:
Filip nauczył się też sam siadać, poza tym zaczął zwracać uwagę na jakieś szczególiki i drobinki, których ja nawet nie zauważam, np. z uwagą kontempluje paprochy na podłodze albo to, co mu się akurat uleje jak pełza

pogrubione -

Cytat:

jak zaczął się czymś bardziej interesować i często na to patrzeć, to mówiłąm co to i tak za każdym razem; podchodziłam, pokazywałam i mówiłam i po paru takich powtórzeniach załapał i jak pytam o tą rzecz, to od razu szuka a "gdzie jest tata" nauczyłam go, żeby TŻowi było miło, bo jeszzce tata nie mówi; ale jak to słodko wygląda, jak pytam, a on szuka TŻ wzrokiem jak schował mu sie za barkiem w kuchni (a chwilę wcześniej młody go tam widział) to jak zapytałam "gdzie jest tata", to tak zapitalał na brzuchu za ten barek i jak znalazł TŻ, to taki zaciesz miał
Ale super!!!

A co do Leosia.... kurcze strasznie smutne aż się popłakałam. Pokazywali kiedyś w "Uwadze" taką dziewczynkę, która miała to samo
Stary 2013-08-21, 09:42   #973
pstryczek84
Zakorzenienie

nadrobilam
dzis moj Kubencjusz konczy 8 miesiecy
Pozdrawiamy ciocie!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0461_001.jpg (127,8 KB, 26 załadowań)

Stary 2013-08-21, 09:48   #974
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:

a co do Leosia, to miałam pisać, ale jakoś w klubie takie ważne tematy były na tapecie, że nie chciałam się wbijać; ale napiszę tu: ostatecznie ma zdiagnozowane pęcherzowe oddzielanie się naskórka, na szczęście nie ten najgorszy typ, ale też nie najlżejszy; choroba na razie nieuleczalna, można tylko łagodzić objawy, najprawdopodobniej ich geny jakoś tak się niefortunnie "spotkały", że przez to mały ma jakiś tam gen uszkodzony (czekają na wyniki badań); jak na razie pęcherze pojawiają się głównie na stópkach i dłoniach, czasem większe, czasem mniejsze, ale są po nich zostają blizny i taka jakby kaszka manna się na nich robi, takie białe gródki i to już podobno ma zostać takie ma pokiereszowane te łapki i jak na paluszkach robią się ranki, to muszą opatrywać każdy osobno, żeby się nie zrosły przypadkiem; podobno jeszcze paznokietki zejdą, bo już ma takie dziwne brązowe i coraz ciemniejsze się robią; czasem sobie sam te pęcherze zdziera, jak zaczyna kopać nóżkami, biedactwo ale poza tym jest taki pogodny, smieje sie dużo, guga tak fajnie, mamy nadzieję, że może się troszkę wyciszy ta choroba i nie będzie go bardzo męczyć; najgorszy ma być okres, jak będzie raczkował i zaczynał chodzić, bo ciężko będzie jakoś ochronić te rany
Kochana bardzo ci współczuję ale wierzę że po raczkowaniu i nauce chodzenia ta choroba się wyciszy.....

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laski nie wiem czy to nie temAT DO K. ale jak wasze zycie sex wyglada. u nas go nie ma. jesli juz szybki nr ale to takie zeby tz juz przestal truc i chodzivlc wsciekly ... nie potrafie tego ogarnac bo mala z nami spi. na lozku odpada bo jak kolo niej. 2 pokoj czy kuchnia tez bo jej nie zostawie bo moze zleciec ... tz niby jakos to znosi ale po tyg widze jak zaczyna chodzic jak gradowa burza, Robi sie nerwowy i ogolnie zly ... czy to znaczy ze moje zycie sex juz tak zawsze wygladac bedzie...
U nas też posucha,trochę z mojej winy bo normalnie zmęczona jestem, trochę TZ bo często gęsto zasypia przy tv a ja nie chce już go rozbudzać. Ale jak już do czegoś dojdzie to cieszymy się oboje

Cytat:
Kochana spokojnie - sama wiesz że ta sprawa musi sie uregulować sama. Nawet nie wiesz jak kibicowałam Wam jak jeszcze sie nie ujawniłam a zakopiańskie kapciuszki rozwalały !!!! Może poćwicz z Antoniem ? Mój jak się męczy to kładę go na brzuszek, porobimy rowerki, poświrujemy i kupa idzie !!!! Powodzenia

Ja już wróciłam z giełdy, kwiatki kupione ale że miałam obsuwę czasową to TZ spóźnił się przeze mnie do pracy :/ pożarliśmy się nie na żarty Raczej odpuszczam ale dziś chlapnął za dużo o kilka słów!!! No to obiadu nie będzie !!! A jak się sytuacja potoczy dalej to się okaże wieczorem....

Mały chyba powrócił do starych zwyczajów: dziś znów zachrapał o 9 jak sie wyśpi to biorę bratanicę i sruuu na miasto. A stary niech głoduje !!!! Będę wieczorkiem
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 09:51   #975
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Dziewczyny w sprawie ogłoszeń(pewnie już pisałyście...ale):
Lidl - ciuszki dla maluszków od czwartku

Biedronka-Dada Za 50zl 2opakowania (nie pamiętam od kiedy chyba pod jutra albo piątku)

Lidl - od przyszłego tygodnia tydzień XXL.. będą mokre chusteczki(pisalam Wam ostatnio że je próbowałam i są jak dla mnie -te z aloesem- porównywalne do pampersa -4 opakowania (po 80szt w paczce) za 19,95+ gratis pudełko do husteczek..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-21 o 10:04
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:03   #976
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Laski nie wiem czy to nie temAT DO K. ale jak wasze zycie sex wyglada. u nas go nie ma. jesli juz szybki nr ale to takie zeby tz juz przestal truc i chodzivlc wsciekly ... nie potrafie tego ogarnac bo mala z nami spi. na lozku odpada bo jak kolo niej. 2 pokoj czy kuchnia tez bo jej nie zostawie bo moze zleciec ... tz niby jakos to znosi ale po tyg widze jak zaczyna chodzic jak gradowa burza, Robi sie nerwowy i ogolnie zly ... czy to znaczy ze moje zycie sex juz tak zawsze wygladac bedzie ...
U nas na początku bzykanko było tak raz w tygodniu. Ale to dlatego że nie TAM ciągle bolało i nie odczuwałam przyjemności.

Ale teraz już jest super. A nawet lepiej niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
aska a nie dało by rady dać dziecka do łóżeczka a wy w tym czasie macie całe łóżko do siebie, my nawet kiedyś robiliśmy to jednej połówce łóżka a dziecko spało na drugiej też się da
U nas też tak się zdarzyło

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
lipa.. współczuje, u nas mimo ze tzt jest w delegacjach i wraca na weekendy to czasem... odrabiamy te 5 dni ale czasem tez mi sie nie chce itd ale tzt mnie nakręca
U nas tak samo

Cytat:

Cytat:
nadrobilam
Pozdrawiamy ciocie!
GRATULACJE!!! buziolki dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Ja już wróciłam z giełdy, kwiatki kupione ale że miałam obsuwę czasową to TZ spóźnił się przeze mnie do pracy :/ pożarliśmy się nie na żarty Raczej odpuszczam ale dziś chlapnął za dużo o kilka słów!!! No to obiadu nie będzie !!! A jak się sytuacja potoczy dalej to się okaże wieczorem....
Stary 2013-08-21, 10:08   #977
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
kochana, a ja za niecale 2 tyg wracam. lepiej Ci?
Ja też miałam wracać od 1 wrzześnia ale na szczęście nie wracam, prace miałam super ale dyrektorka ( 8 lat temu była oskarżona o mobbing ale jej się upiekło ) ostatnio spotkałam znajoma z pracy i mowiła że 2 dziewczyny też nie wracają po macierzyńskim a jeszcze 2 inne sie zwolniły

Cytat:
Jestem ciekawa, czym roznia sie szczepionki w Pl i Jp? Co rusz slysze, ze u Waszych dzieci przeboje poszczepienne a tu ani Yae, ani dzieci znajomych nic a nic.
Mój na całe szczęście do tej pory też nie miał żadnych przebojów poszczepiennych.
Stary 2013-08-21, 10:08   #978
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
A co do sex life...u nas zaniknelo zalkowicie...tak to pod narodzin Antonia było raz...dwa razy w miesiącu (kiedy już mogłam)...teraz pod ponad miesiąca nic a nic.... I chociaż mówię o tym wciąż mężowi..... Że mi tego brakuje (tak ja...nie on)..to i tak jest standardowo..mały śpi...tż po prysznicu sie kladzie...wychodzę ja z łazienki on już śpi..a jeśli nie śpi jakimś cudem....to jest nieprzytomny...i co robić:screwy::banghead::b anghead:
Codzien wstaje przed 4...w domu co prawda jest pomiędzy 10 a 13(różnie)..ale zawsze potem jest co robić..na podwórku..w domu..i wiecznie zmęczony:banghead:
Współczuję strasznie
Piszesz że mówisz mu wciąż o tym... a on co? nic?
Pogadaj szczerze z nim.
Stary 2013-08-21, 10:09   #979
calawdeszczu
Wtajemniczenie

helloo

lece nadrabiać.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:11   #980
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
nadrobilam
Pozdrawiamy ciocie!
Wszystkiego najlepszego wyściskaj Kubusia od nas
Stary 2013-08-21, 10:16   #981
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam juz wyniki.
trzymam kciuki, za pobyt w szpitalu, wszystko będzie dobrze- nic sie nie martw. Ważne, że reszta wyników nie jest niepokojąca

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Dzięki za odpowiedzi ws kont, pieniędzy itp. .
u nas dwa konta osobne, ale budżet wspólny, głownie to Tz zajmuje się opłacaniem rachunków itp. ja wyciągam jak na coś potrzebuje, ale najczęściej wydatki konsultujemy

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość

Tylko jedna uwaga do Lady - Cała zaraz przyleci poprawiać Ci puzzle, bo masz te same kolory koło siebie.
.

dobrze mówisz, ja właśnie widziałam, że Lady ma źle poukładane
litery do góry nogami,

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

cała, ale Twoja gwiazda pięknie siedzi

dziękujemy i za wszystkie komentarze zarówno tutaj jak i w klubie również
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

a kurde, skoro cala ma do nas przyjechac to musze swoj blad naprawic bo pewnie pierwsze co zrobi to puzzle po przestawia

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:18   #982
Kija80
Zadomowienie

Aśka z ząbkami jest tak jak bez Przy karmieniu mnie jeszcze nigdy nie ugryzła. Dwa razy przygryzła jak już skończyła jeść a ja jej jeszcze próbowałam wcisnąć, zaczynała się bawić sutkiem i uszczypała. Tak troszeczkę, nie żeby do krwi...

Deli widziałam to żelazko w sklepie, fajne tylko bardzo ciężkie (podobno to dobrze), chyba najcięższe z tych które oglądałam. I ma największą moc, 2400. Ja mam GC 3320. Wczoraj testowałam, ale się jarałam że się tak lekko prasuje, aż żałowałam że się zrobiło za późno bo chętnie sprasowałabym wszystko

Treselle wysłałam wczoraj maila, sprawdź czy doszedł
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:19   #983
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Tak, Polanki

Wlasnie pediatra mowila, ze w naszej sytuacji szpital jest najlepszym rozwiazaniem.
Ona nie moze zlecic wszystkich badan, zwykly endokrynolog tez, a w szpitalu jest wlasnie dzieciecy oraz mozliwosc zrobienia np usg tarczycy.

A co sie u Was dzialo?

treselleo - pytalas o kaszki.
Ja narazie nie dodaje owocow, chcialam, zeby Kuba poznal jej smak bez dodatkow.
Jakby sie krzywil to dodalabym owoce, ale młóci wszystko
Mam nadzieję, że dobrze się Wami zajmą i znajdą przyczynę słabego przyrostu wagi. A ktoś w rodzinie choruje na nadczynność tarczycy?
U nas to wizyta była bardziej na wszelki wypadek. Oboje z mężem mamy niedoczynność i Hashimoto, i niestety Marta obciążona z dwóch stron. Na razie OK, ale mamy często kontrolować, bo jednak ma 2 razy większe "szanse" na zachorowanie niż inne dzieci
Cytat:
Od jakiegoś czasu podaję Małej kleik kukurydziany do ostatniej porcji mleka, no i jak jest bardzo źle, to śliwki. No i właśnie leżenie na brzuszku pomaga
Cytat:
Skąd macie takie info? Szukałam na stronie i nie mogłam znaleźć.
Cytat:
nadrobilam
Pozdrawiamy ciocie!
Gratulacje za 8 miesięcy. Jak ten czas szybko leci

Edytowane przez aniolekKB
Czas edycji: 2013-08-21 o 10:20
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:19   #984
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryku, sama się zdziwiłam, bo to jest duuuży samochód, a paka do pełna była zapakowana, po sufit... W dodatku nie wzięliśmy nawet krzesełka ze sobą, a też mieliśmy to w planie... Masakra. Wózek, torby z ciuchami, bujak, łóżeczko turystyczne... I pełny samochód...

Chyba musimy się rozejrzeć za jakimś Fordem Galaxy czy VW Sharanem...

Marta, trzymam kciuki mocno. Może to zębiska?
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:22   #985
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
nadrobilam
Pozdrawiamy ciocie!

klask i: jaki dorosły

Nawijka trzymam kciuki by wszystko wyszło ok

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość

Skąd macie takie info? Szukałam na stronie i nie mogłam znaleźć.

Mam na tel taką aplikację nazywa się "moje gazetki" i tam są gazetki z różnych sklepów.
Ale to jest po prostu wersja elektroniczna papierowej gazetki.
Proszę
http://biedronka.aktualnagazetka.pl/...zetka-do-25-08

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-08-21 o 10:23
Stary 2013-08-21, 10:22   #986
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziekujemy!
dostalam z rosa mejla z opisem 8 miesiaca:
Potrzeba samodzielności

Dzieci chętnie zaczynają naśladować wszystko to, co robią dorośli. Siadanie i jedzenie przy stole, używanie sztućców, wybieranie potraw sprawia dziecku radość i poczucie bycia równoprawnym członkiem domu. Dostosuj potrzebne przybory do wielkości malca i swobodnie traktuj to ile dziecko zje z talerza. Pozwól najpierw jemu się nacieszyć, że może i potrafi samo utrzymać widelec z kluską. Jeśli zmęczy się samodzielnym jedzeniem, pozwoli ci się nakarmić.

widelec?
kluska?

Stary 2013-08-21, 10:22   #987
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
nadrobilam
Pozdrawiamy ciocie!
Brawa dla Kubusia

Neti
Dzieki za info

Marta
Kciuki trzymane

Meneq
Kurcze to smutne czeka sie na matke zeby byla wsparciem pomoca odciazyla troche
Ale 4 dni szybko mina zobaczysz

Dziewczyny zamowilam i wlasnie przyszly kosmetyki naturalne
Zamowilam zel hialuronowy macerat z marchwii ilej ze slodkich migdalow olej z pestek malin, mikrodembrazje, masko shea naturalne nierafinowane, maseczke algowa

Wyprobowalam wczoraj olejek z pestek malin i po pierwszym razie ok, teraz uzywam kremow dermiki z serii lily skin maz cala serie mi kupil 400 zl wydawal za caly zestaw roznosci i co jak kreme na noc czy na dzien sie smeram to po chwilini tak nivejka w ruch a wczoraj tym olejkiem sie smarnelam oprocz oczu bo te kreski to wazelinka i ok niwejka nie musiala isc w ruch

Dlonie nasmarowalam tym maskem shea kurcze smierdzi ono strasznie to orzyjemnie bylo ale dupy nie urywalo no ale ja mam dalej chora to skore, zmarszczki mi sie pod oczami porobily a nie mialam, dobrze, ze jeszcze siwych wlosow nie mam

I kurcze jak bedd . Mezem i cala bym sie tym maxldm wysmarowala to chyba bed ie musiak spac w drugim pokoju bo smerd i nieziemsko

Wiem jak nie bede sie chciala seksic to sie nasmaruje to wtedy sam straci ochote
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:23   #988
hope01
Zakorzenienie

Pstryniu a to nie Ty nam wczooraj wmawiałaś, że nie czaisz wielocytowania?

Stary 2013-08-21, 10:24   #989
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

[/COLOR]A zapomniałam, jutro idziemy na kontrole bioderek, więc nie piszcie za dużo tylko kciuki trzymajcie

trzymam

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to było związane ze szczepieniem. Może nie. Mogły być zęby bo podobno górne jedynki lada dzień będą, ja tam nic nie widzę ale tak wczoraj lekarka mówiła. I będziemy czterozębne U nas wszystkie szczepienia przechodzą bez problemu (u Grzesia też tak było), nigdy żadnych gorączek, żadnych odczynów zapalnych, tylko wczoraj płakała no ale to mogło być bez związku
ja też czuję miękkie po lewej stronie na dole i górne 1 miękkie, czekam...

Cytat:

U nas od ponad miesiaca jest sexless, ale mimo, ze oboje chodzimy nakreceni, to nie potrafimy przy podsluchujacej za scianka mojej matce. Na szczescie w niedziele w koncu wyjezdza, juz doczekac sie nie moge (i nie tylko o seksie mysle). Wykancza mnie jej pobyt fizycznie i psychicznie. I tylko sie ciesze, ze nie mogla przyjechac "pomoc" zaraz po porodzie...
ale pisałaś kiedyś chyba że z mamą związana bardzo jesteś? dobrze pamiętam czy poplątałam?

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Nie śpimy od 6,Blaneczka męczy się z kupą A tak w ogóle coś Jej się poprzestawiało ze snem.
U nas leje cała noc i teraz też. Oglądałam wczoraj pogodę i miało nie padać,Zostawilam pranie na noc na balkonie i teraz nadaje się tylko do powtórnego prania!
u mnie ze 3 dni ostatnio przy ulewach wisiało, bo tak lało że nie dało się wyjść

Cytat:
Cytat:
dzis szczepienie, trzymajcie kciukasy
trzymam!

Cytat:
i tu też trzymam!

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Czyli od dworca do Ciebie spacerkiem 10 min , tak??

A co do Leosia.... kurcze strasznie smutne aż się popłakałam. Pokazywali kiedyś w "Uwadze" taką dziewczynkę, która miała to samo
tak w klubie pokażę dokładnie trasę

biedny Leoś

Cytat:
nadrobilam
Pozdrawiamy ciocie!
buziaki dla Kubulesława!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 10:24   #990
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dziekujemy!
dostalam z rosa mejla z opisem 8 miesiaca:
Potrzeba samodzielności

Dzieci chętnie zaczynają naśladować wszystko to, co robią dorośli. Siadanie i jedzenie przy stole, używanie sztućców, wybieranie potraw sprawia dziecku radość i poczucie bycia równoprawnym członkiem domu. Dostosuj potrzebne przybory do wielkości malca i swobodnie traktuj to ile dziecko zje z talerza. Pozwól najpierw jemu się nacieszyć, że może i potrafi samo utrzymać widelec z kluską. Jeśli zmęczy się samodzielnym jedzeniem, pozwoli ci się nakarmić.

widelec?
kluska?

taaaaa jassssssssssne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości