|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
De, to jak nie dostaniesz tej pomocy na receptę, to może poszukajcie kogoś do pomocy? Kto by Ci posprzątał i może 1-2h z małym się pobawił... Bo Ty się męczysz i dzieć w brzuchu też nie ma za fajnie. A nie chodzi o to, żeby bawić się z jednym, kosztem drugiego. Logiczne, że maluch nie zrozumie "Mamę boli brzuch, baw się sam". On też potrzebuje, by się z nim bawić. Ale niekoniecznie musisz ciągle Ty to robić.
|
|
|
|
#753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przyszedł kocyk i jest śliczny, boski i milusi! Polecam wszystkim serdecznie Ciekawe jaki będzie po praniu. Na opakowaniu piszę, że nie zaleca się prania koca na początku uzytkowania w celu właściwego ułożenia wlosa. Pranie nie powoduje zmian właściwości użytkowych koca, jedynie może lekko zmienić jego strukture.... to jest bawełna 100%.Prac ręcznie w 30 stopniach. To go chyba poużytuję trochę nich się włosie ułoży Mam mega potrzebę kupowania, chyba dzisiaj zajrzę na allegro ![]() ![]()
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama nie wiem czy bym kupiła, ja tam bym łokciem sprawdzała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
taaak, była reklama i miś się do ręcznika prytulał http://www.youtube.com/watch?v=KrRRppHMzDY -53sekunda Gratuluję
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie to jak mam dziś 27t0d to jutro zaczynam III trymestr jak będzie 27t1d, dobrze to rozumiem?
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- ja też ją dziś odczuwam
|
|
|
|
#757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja ostatnio też zaczęłam się już cieszyć w 27t0d Jeden dzień różnicy wielkiej nie zrobi
|
|
|
|
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja- ale kto to ma robic?Patrzelismy za babysitter to koszt 10 eur za godzine.Nie stac nas na to. Rodziny nie mamy, znajomi maja swoje zycie. Jedna kolezanka sie zaoferowala, ze wezmie Daniela raz na jakis czas, ale on jej nie zna i nie zostanie u niej.
Ktosiula-ladny. nemosek-kolega juz byl.Ale my wiekszosc znajomych z dziecmi mamy w miescie a tu na wiosce mieszkamy. Wiec takie spotkania musza byc zawsze umawianie i dzieci sa wozone 25 km w jedna strone przez rodzicow. Byl tez juz dwie godziny w ogrodku, bawilismy sie w piaskownicy ale mi te schylanie sie nie wyszlo na dobre.Gralam juz z nim w pilke i malowalismy juz kreda na podjezdzie i juz mi sie pomysly koncza. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-21 o 14:15 |
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktosiula Ładny i 100 % bawełny ![]() Rybko Śmiało płynu możesz używać dla Kacperka
|
|
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boskie zakupy! ![]() Daj znać, jak Ci rożek przyjdzie, bo zastanawiam się nad tym samym - tyle, że usztywnianym Co prawda nie oszalałam na punkcie sów, ale akurat tutaj podobają mi się najbardziej Cytat:
![]() Anoula ![]() De Anoula, wpisz mi proszę wizytę na 29.08., godz. 19.20. Dziękuję za opinie nt. tapety Ale jak patrzę na Wasze pokoje... Matko kochana, jakie metraże! ![]() Byłam na krótkim spacerku i na zakupach. Nie wiem, czy mam jakiś krzywy ten brzuch, czy wyjątkowo brzydki czy co, ale wszyscy co mnie mijają gapią się jak na ufo Kobiety w ciąży nie widzieli ![]()
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, matka egoistka ze mnie.Zamiast robić zakupy dla Małego to czynię dla siebie
|
|
|
|
#763 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że rodzinka prezentuje takie piękne rzeczy ![]() No wreszcie się doczekasz Cytat:
Przydał by mi sie taki misiowy kombinezon na wyjście, muszę sprawdzić, czy u mnie są Aaa no i ciepłe czapeczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Też bym coś kupiła ![]() Ale to już w niedzielę przy okazji glukozy wpadniemy na szoping ![]() Zostało mi jeszcze: wanienka, ręcznik x 1, czapeczka gruba x 2, krem na niepogodę, płatki kosmetyczne, sól fizjologiczna, nożyczki do paznokci, prześcieradła, koszyczki wiklinowe i jakiś kosz na pranie dla maluszka ![]() A dla mnie: podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, kapturki na piersi, szlafrok... Apropo tych płatków kosmetycaznych, to takie same jak do demakijażu? czy takie większe?? Zmywam się wywiesić pranie, ogarnąć i na miasto
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-21 o 14:19 |
|||||||
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś chyba wybiorę się do reala, może coś upoluję ciekawego
|
|
|
|
|
#765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To się cenią a Was niesamowicie. Myślałam, że tak jak w PL, znajdziesz studentkę, co za 5-6 euro [no, u nas złotych]na dwie h dziennie wpadnie.
|
|
|
|
|
#766 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html Witamy się z Kamilkiem w 31 tygodniu ![]() Ja dziś od rana troszkę zabiegana.. niedługo zmykam na wizytę, dziś chyba obejdzie się bez USG no ale zobaczymy... Ale dziś na wątku zakupowo;D Widziałam,że pisałyście o kosmetykach.Ja planuję kupić w wrześniu... Co sądzicie o kosmetykach dla dzieci Nivea?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-21 o 14:22 |
||||||
|
|
|
#767 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tak jest. Tutaj http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...463899096.html
Cytat:
Cytat:
Kupiłam platki takie większe prostokątne. Najwyżej przetnę na pół.
|
|
#768 |
|
Wtajemniczenie
|
Lecę się szykować do lekarza
|
|
|
|
#769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze wiedzieć,mam ten kocyk w zakładce więc zapewne też go kupię
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#770 |
|
Wtajemniczenie
|
Was nadrobić po chwili przerwy
![]() Tyle co mi się udało spamiętać i rzuciło w oczy: Anoula odpoczywaj i nie denerwuj się niczym Nemosek nasz misiu ![]() Ktosiula fajny kocyk De :tule: Adoosieńka powodzenia na wizycie |
|
|
|
#771 | ||||
|
Rozeznanie
|
Jejku, chyba się przeliczyłam z tym sprzątaniem.
Nie mam na nic siły, leżę i zdycham.. sprzątanie musi poczekać, brzuch mnie boli, mam nerwoból, ciężko mi się oddycha Witamy się w 31 tygodniu!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
właśnie przyniosłam dwie torby pomidorów, cukinii, patisonów, fasolki żółtej, ogórków, marchewki ![]() Cytat:
![]() ryba91 super te prezenty ![]() Cytat:
Idę spać,.. może będzie mi lepiej i jeszcze wieczorkiem powalczę z prasowaniem
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
za tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aaby;42370157]
Dziękuję za opinie nt. tapety Ale jak patrzę na Wasze pokoje... Matko kochana, jakie metraże! ![]() Byłam na krótkim spacerku i na zakupach. Nie wiem, czy mam jakiś krzywy ten brzuch, czy wyjątkowo brzydki czy co, ale wszyscy co mnie mijają gapią się jak na ufo Kobiety w ciąży nie widzieli ![]() Pomyśl w inny sposób,może taki ładny że wszyscy się gapią ![]() Złap kogoś wzrokiem to zaraz przestanie gały wywalać,tak robię jak ktoś mi się nie spodoba ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() O Boziu jakie jesteście zorganizowane dzisiaj wszystkie ,normalnie szacun dla Was dziewczyny ![]() Czuje się nieogarnięta
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
bo kupujesz dlq siebie rzeczy a nie dla dziecka
|
|
|
#777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na wyprzedażach coś kupowałam, ale jakoś się tak rozeszło po drodze (zawsze komuś coś w prezencie dawałam jak się dzieci rodziły)Z tego, co się zorientowałam, to składem nie powalają na łopatki. Ja się nastawiam głównie na kosmetyki Hippa i Babydreama. Skoro ich skład jest dobry to po co przepłacać za markę?
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Zepsułam naszego nowego robota kuchennego. Tż mnie udusi.
|
|
|
|
#779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień za wizytę rzecz jasna ![]() Z nivea to tylko krem na każda pogodę ewentualnie (według mnie),reszta odpada ze względu na skład. Cytat:
Cytat:
Fajnie Cię zobaczyć na wątku Cytat:
|
||||
|
|
|
#780 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.

za tygodnie 

Kobiety w ciąży nie widzieli 

To się cenią a Was niesamowicie. Myślałam, że tak jak w PL, znajdziesz studentkę, co za 5-6 euro [no, u nas złotych]na dwie h dziennie wpadnie.
jutro pojdzie młotek i piła w ruch...

za wizytę rzecz jasna