Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-21, 13:58   #751
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
wyjątkowo nie, był ciąg dalszy rozmowy z TŻ, dziś nawet do kuchni nie wszedł się przywitać tylko od razu do pracy poszedł...
co za TŻ, mu się należy
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Zazdroszczę że potrafisz się tak szybko zdecydować, zobaczyła, zadecydowała i już zamówione, ja to zawsze najpierw dodaje do obserwowanych, później kilka dni się zastanawiam, oglądam, rozmyślam, później aukcja się kończy i szukam od nowa
tez zazdroszczę i też tak mam
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
pamiętam jak byłam dzieckiem,może z 10 lat miałam to się wykapałam w Cocolino bo chciałam mieć dużo piany w wannie

Nawet nie wiedziałam że ten płyn jeszcze istnieje
byłaś miękka dzięki płynowi :P
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
a tak w ogóle zerknęłam na suwaczek i wybił 27tc, czyli III trymestr welcome
od 28 tygodnia jest III trymestr
Cytat:
Zapomniałam z tego wszystkiego, dzisiaj początek 25 tygodnia
za tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:03   #752
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

De, to jak nie dostaniesz tej pomocy na receptę, to może poszukajcie kogoś do pomocy? Kto by Ci posprzątał i może 1-2h z małym się pobawił... Bo Ty się męczysz i dzieć w brzuchu też nie ma za fajnie. A nie chodzi o to, żeby bawić się z jednym, kosztem drugiego. Logiczne, że maluch nie zrozumie "Mamę boli brzuch, baw się sam". On też potrzebuje, by się z nim bawić. Ale niekoniecznie musisz ciągle Ty to robić.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:04   #753
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

Dziewczyny,bylam z malym na rowerku 1,5 godziny i myslalam ze do domu nie dojde.Dwa razy zlapaly mnie skurcze, ze sie w pol zgielam i musialam przeczekac.Ja juz do niczego sie nie nadaje
Biedaku... W czwartek masz lekarza no nie? Mam nadzieję, że tam ci się nic nie skraca i w ogóle...że to tylko takie przepowiadacze...

Przyszedł kocyk i jest śliczny, boski i milusi! Polecam wszystkim serdecznie Ciekawe jaki będzie po praniu. Na opakowaniu piszę, że nie zaleca się prania koca na początku uzytkowania w celu właściwego ułożenia wlosa. Pranie nie powoduje zmian właściwości użytkowych koca, jedynie może lekko zmienić jego strukture.... to jest bawełna 100%.
Prac ręcznie w 30 stopniach. To go chyba poużytuję trochę nich się włosie ułoży

Mam mega potrzebę kupowania, chyba dzisiaj zajrzę na allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1014.jpg (126,7 KB, 30 załadowań)

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:05   #754
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja znow lubie ciuszki z s oliver i straccato...ale te ceny

Tak, oszczedzaj sie.W domu syf, niczego nie ruszam,jedynie obiad ugotowalam.Ale moj syn mi w domu juz po scianach dzis chodzil i tylko glupoty robil, ze musialam z nim wyjsc.Szlam tempem slimaka a i tak co chwile twardnial mi brzuch.Ja juz naprawde niewiele robie.
A w ogródku nie zabawi się sam żebyś chwilę odpoczęła?Niech przyjdzie do niego jakiś kolega i razem się pobawią.Jest taka opcja?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:05   #755
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie zastanawiam się czy nie lepiej w razie potrzeby podłożyć coś pod materacyk, żeby się dziecko z tej poduchy nie zsuwało. Jak będę miała dużo pokarmu to myślę, że będę mrozić
to z czopkami też już wiem jak zrobić, dziękuję

mam jeszcze pytanie co do termometru do wody uważacie że jest zbędny czy lepiej kupić?
ja mam, bo babcia kupiła
ale sama nie wiem czy bym kupiła, ja tam bym łokciem sprawdzała

Cytat:
chyba tak, będziemy teraz mieli ciche dni pewnie, ale muszę się uspokoić dla dobra dziecka
Spokojnie! weź no-spę, połóż się, odpocznij, zrelaksuj!

Cytat:
pamiętam jak byłam dzieckiem,może z 10 lat miałam to się wykapałam w Cocolino bo chciałam mieć dużo piany w wannie

Nawet nie wiedziałam że ten płyn jeszcze istnieje
hahaha, no to czuje ze dobry wybór

Cytat:
oooo to do mnie też miłośniczka kotów będzie musiała wpaść

mam to samo moje tempo decydowania jest masakryczne

ja pamiętam, że płyn miał taka reklame z misiem

Gratuluję taaak, była reklama i miś się do ręcznika prytulał
http://www.youtube.com/watch?v=KrRRppHMzDY -53sekunda
Cytat:
Gratuluję
Stary 2013-08-21, 14:08   #756
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
faktycznie to jak mam dziś 27t0d to jutro zaczynam III trymestr jak będzie 27t1d, dobrze to rozumiem?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
ja też ją dziś odczuwam

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:08   #757
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Biedaku... W czwartek masz lekarza no nie? Mam nadzieję, że tam ci się nic nie skraca i w ogóle...że to tylko takie przepowiadacze...

Przyszedł kocyk i jest śliczny, boski i milusi! Polecam wszystkim serdecznie Ciekawe jaki będzie po praniu. Na opakowaniu piszę, że nie zaleca się prania koca na początku uzytkowania w celu właściwego ułożenia wlosa. Pranie nie powoduje zmian właściwości użytkowych koca, jedynie może lekko zmienić jego strukture.... to jest bawełna 100%.

A ten kocyk to na allegro kupiłaś też?
Stary 2013-08-21, 14:11   #758
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie to jak mam dziś 27t0d to jutro zaczynam III trymestr jak będzie 27t1d, dobrze to rozumiem?

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

ja też ją dziś odczuwam

Ale ja ostatnio też zaczęłam się już cieszyć w 27t0d
Jeden dzień różnicy wielkiej nie zrobi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 14:11   #759
De28
Wtajemniczenie

Nasturcja- ale kto to ma robic?Patrzelismy za babysitter to koszt 10 eur za godzine.Nie stac nas na to. Rodziny nie mamy, znajomi maja swoje zycie. Jedna kolezanka sie zaoferowala, ze wezmie Daniela raz na jakis czas, ale on jej nie zna i nie zostanie u niej.

Ktosiula
-ladny.

nemosek-kolega juz byl.Ale my wiekszosc znajomych z dziecmi mamy w miescie a tu na wiosce mieszkamy. Wiec takie spotkania musza byc zawsze umawianie i dzieci sa wozone 25 km w jedna strone przez rodzicow. Byl tez juz dwie godziny w ogrodku, bawilismy sie w piaskownicy ale mi te schylanie sie nie wyszlo na dobre.Gralam juz z nim w pilke i malowalismy juz kreda na podjezdzie i juz mi sie pomysly koncza.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-08-21 o 14:15
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:12   #760
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
co za TŻ, mu się należy

tez zazdroszczę i też tak mam

byłaś miękka dzięki płynowi :P

za tygodnie

Ktosiula Ładny i 100 % bawełny

Rybko
Śmiało płynu możesz używać dla Kacperka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 14:12   #761
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze bede miała miłośniczkę kotów bo przecież moich nie zamknę w szafie jak przyjdzie a podobno rózne sie trafiają
O tym samym ostatnio pomyślałam! Bo inaczej będzie mi skłonna dziecko zabrać - zwłaszcza, że koty będą większe od Małej

Boskie zakupy!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
zamówiłam, zapłaciłam - nie ma odwrotu rogal i miękki rożek
Daj znać, jak Ci rożek przyjdzie, bo zastanawiam się nad tym samym - tyle, że usztywnianym I też chcę sowy Co prawda nie oszalałam na punkcie sów, ale akurat tutaj podobają mi się najbardziej

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ach, ten rożek co go kupiłam jest taki piękny Już nie mogę się doczekać aż wsadzę tam mój "Wkład" kochany
A jaki masz? Bo chyba przegapiłam

Anoula
De

Anoula, wpisz mi proszę wizytę na 29.08., godz. 19.20.

Dziękuję za opinie nt. tapety Jak już skończymy wszystko, to wstawię zdjęcie całej sypialni - wystarczy jedno zdjęcie, obejmie ją całą
Ale jak patrzę na Wasze pokoje... Matko kochana, jakie metraże!

Byłam na krótkim spacerku i na zakupach. Nie wiem, czy mam jakiś krzywy ten brzuch, czy wyjątkowo brzydki czy co, ale wszyscy co mnie mijają gapią się jak na ufo Kobiety w ciąży nie widzieli

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:15   #762
nemosek
Zakorzenienie

Wiecie co, matka egoistka ze mnie.Zamiast robić zakupy dla Małego to czynię dla siebie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 14:16   #763
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
A ja byłam na zakupach wczoraj i tak: Od mojej siostry dostałam pościel ( niebieska z misiem, ale nie rozkładałam jej) 2x pajace( zielone i pomarańczowe), buciczki, czapeczka, pieluchy tetrowe. Od babci czapeczke niedrapki termometr i komplet na wyjście ze szpitala ( ten biały) i resztę ciuszków z załączników. a ja kupiłam sobie : majty poporodowe mega podaski i te podklady co niunia wrzuciła -poiwedz mi ile ich musze mieć bo dzisiaj kupiłam tylko jedną paczkę bo leki od gina mnie troche wyszły i nie przeliczyłam tego a nie miałam wiecej kasy. Jak wyciągłam rzeczy zeby metki pourywać to mój kot wpadł w szał.. zaczął wszystko gryźć?
Na koniec wrzuciłam fotke ile mam prania, Jestem w 32 tyg i nie mam nic przygotowane, a wY MI TU PISZECIE ZE PRASOWANIE TYLE ZAJMUJE. dziś małż naprawia pralkę i od jutra jadę z koksem musze sie w końcu wyrobić. bo mnie październik zastanie i wczoraj kupiłam płyn do płukania tych ubranek maluteńkich. A w ogóle wczoraj widziałam w JYSK na prmocji kołdra+poducha za 20 zł, rozmiar 100x135 a ja dostałam pościel 120x90 .. a taka promocja byłabo sie okazało że ktoś brudną łapą podotykał i trohe sladów zostało ( ale nie wiele, mama powiedziala ze by sie sprało.. ) no ale niestety... musimy kupić stacjonarnie. Wszystkie rzeczy r. 56-62 tylko duże sie wydają . Sorki za ogólny bałagan

Aaaaaaaaaaa i do końca tygodnia mam mieć normalnego neta już !!!
Ale świetne zdobycze
Super, że rodzinka prezentuje takie piękne rzeczy

No wreszcie się doczekasz

Cytat:
http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...43551&size=100 patrzcie jak ten dzieciak słodko wygląda!

Śliczna jest ta kolekcja ciuszków, rozpływam się.
Piękne Chyba w niedzielę tam zawitam, chociaż już wszystko mam Przydał by mi sie taki misiowy kombinezon na wyjście, muszę sprawdzić, czy u mnie są Aaa no i ciepłe czapeczki

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny,bylam z malym na rowerku 1,5 godziny i myslalam ze do domu nie dojde.Dwa razy zlapaly mnie skurcze, ze sie w pol zgielam i musialam przeczekac.Ja juz do niczego sie nie nadaje
To teraz czas na odpoczynek

Cytat:

Cytat:
Ach, ten rożek co go kupiłam jest taki piękny Już nie mogę się doczekać aż wsadzę tam mój "Wkład" kochany
Mój też przyszedł wczoraj i już się nie mogę doczekać aż będe w nim nosić córcię

Cytat:
Tak, w Zarze są piękne ciuszki I, gdybym wygrała w totka, pierwsze to, pognałabym tam
Mi sie bardziej podobaja ciuszki z Nexta

Cytat:

Ooo wygląda milusio

Też bym coś kupiła
Ale to już w niedzielę przy okazji glukozy wpadniemy na szoping

Zostało mi jeszcze: wanienka, ręcznik x 1, czapeczka gruba x 2, krem na niepogodę, płatki kosmetyczne, sól fizjologiczna, nożyczki do paznokci, prześcieradła, koszyczki wiklinowe i jakiś kosz na pranie dla maluszka

A dla mnie: podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, kapturki na piersi, szlafrok...

Apropo tych płatków kosmetycaznych, to takie same jak do demakijażu? czy takie większe??

Zmywam się wywiesić pranie, ogarnąć i na miasto

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-08-21 o 14:19
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:20   #764
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co, matka egoistka ze mnie.Zamiast robić zakupy dla Małego to czynię dla siebie
co kupujesz?
ja dziś chyba wybiorę się do reala, może coś upoluję ciekawego

Daniel
Stary 2013-08-21, 14:20   #765
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Nasturcja- ale kto to ma robic?Patrzelismy za babysitter to koszt 10 eur za godzine.Nie stac nas na to. Rodziny nie mamy, znajomi maja swoje zycie. Jedna kolezanka sie zaoferowala, ze wezmie Daniela raz na jakis czas, ale on jej nie zna i nie zostanie u niej.

Ktosiula
-ladny.

nemosek-kolega juz byl.Ale my wiekszosc znajomych z dziecmi mamy w miescie a tu na wiosce mieszkamy. Wiec takie spotkania musza byc zawsze umawianie i dzieci sa wozone 25 km w jedna strone przez rodzicow. Byl tez juz dwie godziny w ogrodku, bawilismy sie w piaskownicy ale mi te schylanie sie nie wyszlo na dobre.Gralam juz z nim w pilke i malowalismy juz kreda na podjezdzie i juz mi sie pomysly koncza.
10 euro za godzinę? To się cenią a Was niesamowicie. Myślałam, że tak jak w PL, znajdziesz studentkę, co za 5-6 euro [no, u nas złotych]na dwie h dziennie wpadnie.
Stary 2013-08-21, 14:21   #766
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Matko święta prasuje dzisiaj od południa te ciuszki i jeszcze mam do wyprasowania trochę a co chwilę muszę usiąść bo kręgosłup mi pęka, zarówno piersiowy jak i krzyże
Dobrze że się za to zabrałam pomału, dzisiaj robiłam kolejne pranie, ale napewno jutro nie będę prasować, o nie.
A nie chcę myśleć ile jeszcze mnie prania czeka
Mój tata dzisiaj zapytał czy będziemy mieć pięcioraczki bo tak dużo tych ciuszków, no ale tak naprawdę piorę wszystkie jakie mam, połowy albo i więcej pewnie nie założę. Ale ja tak naprawdę kupiłam niewiele z tego, wszystko inne dostałam od rodziny
Moja mama też jak patrzy na te wszystkie ciuzki to mi się pyta czy trojaczki będe miała

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no więc Lu nadal nie wie
pięknie skakał, pokazywał nóżki,ale między nóżkami...pusto!!!
albo mały rozmiar;p albo dziołcha!

nadal nie wiem!

za to zwolnienie dostałam bez proszenia: ciśnienie raptem wysokie, brzuch i szyjka napięta! mam odpoczywać....

za to z Bąblem wszystko ok - już ma prawie 900 gram nóżki ma takie grubiutkie
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że maleństwo zdrowe

Po całym dniu jestem i ja.
W końcu mam chwilę na dłuższy odpoczynek, TŻ właśnie zajął się zmywaniem lakieru z paznokci u stóp bo ja niestety nie sięgnę
Zrobiłyśmy dzisiaj rurki, ciasteczka, biszkopty i jutro od rana zabieramy się za resztę. Masy do tych wszystkich placków które mamy robić zrobimy dopiero w czwartek (na świeżo)
Jestem zmęczona i teraz kiedy usiadłam na spokojnie dopadł mnie okropny dół...
Wszyscy uważają że powinnam się oszczędzać, że nie powinnam już chodzić z mamą do pracy. Ale ja nie potrafię tak położyć się i leżeć bezczynnie...
Byłam dzisiaj u lekarza i niby wszystko w porządku tylko jest jedno ALE...
Mianowicie moje dziecko już pcha się na świat, dostałam luteinę 2x dziennie po 2 tabletki... Mam nadzieję że mój Jaśko okaże się posłusznym dzieckiem i jeszcze troszkę w brzuchu posiedzi...
Oszczędzaj sie kochana bo Jasiek ma jeszcze czas...

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
nadrobiłam..uff.
padam na pysk od 11 byłam na miescie z Synem moim na zakupach....on chyba naprawde miał być dziewczynka...to ble to nie takie to nie za bardzo...szkoda tylko ze z 3 par butów zawsze mu sie beda podobac te najdroższe....no ale obkupiłam go prawie do konca roku....choć tez nie wiadomo bo rośnie mi mega szybko....np przez ostatnimiesiac przytył 5kg!! i nie zeby był gruby....
TŻ chciał mu w koncu łóżko złożyc....ma z Ikea Kure ale sobie obmysliłamm żeby ja na biało przemalowac.....no i nie da sie teraz zlożyc....nie wiedzieć czemu jutro pojdzie młotek i piła w ruch...

aaa i najlepsze miałam Wam Rano napisac ale nie zdazyłam
leże sobie wczoraj w łóżku już prawie zasypiam...okna pootwierane bo takie fajne powietrze bo deszcz padał....no iraz, drugi, trzeci słysze jakies dziwne dzwięki z dworu...jakby jakas kobieta płakała/szlochała nie wiadomo co...myślę sobie nie bede znieczulona może komuś sie cos dzieje...wiecie różnie to bywa. poszłam do kuchni założyłam okulary i lukam przez okno....na dole nikogo jak okiem sięgnąć...no ale znów ten dzwięk.....po zlokalizowaniu okazlo się że naprzeciw w bloku ktoś intensywnie uprawia sex przy otwartym oknie....TŻ sie obudził przyleciał do kuchni bo myslał że to ja jęcze???pokazuje mu pornosa na zywo i się śmiejemy...ale to trwa i trwa i trwa ( zdazylismy sie już położyc)...na to TŻ: tam musiała pojsc w ruch jakaś Viagra albo on sztywny jest a ona go dalej ujeżdza ...miałam ochote rano na FB napisać zeby ci i ci sobie okno zamykali na noc bo ludzi stresuja ale się powstrzymałam

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dodaje fotki łóżeczka, przewijaka i fotkę pokoiku.
Na niebiesko są dwie ściany pomalowane, a na pikantne gazpacho, które w dziennym świetle jest kolorem malinowym pomalowaliśmy tylko skos. A ściana na przeciw tej niebieskiej jest biała.
Zdjęcia z lampą, i ten malinowy nie wyszedł tu jak malinowy :/

Póki co to pokoik nie wygląda zachęcająco, bo jest jeszcze w wielkim proszku
No proszę...

Cytat:

Ktosiula czy to jest ten kocyk?
http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html

Witamy się z Kamilkiem w 31 tygodniu

Ja dziś od rana troszkę zabiegana.. niedługo zmykam na wizytę, dziś chyba obejdzie się bez USG no ale zobaczymy...

Ale dziś na wątku zakupowo;D

Widziałam,że pisałyście o kosmetykach.Ja planuję kupić w wrześniu...
Co sądzicie o kosmetykach dla dzieci Nivea?

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-21 o 14:22
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:22   #767
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
A ten kocyk to na allegro kupiłaś też?
Tak jest. Tutaj http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...463899096.html

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Byłam na krótkim spacerku i na zakupach. Nie wiem, czy mam jakiś krzywy ten brzuch, czy wyjątkowo brzydki czy co, ale wszyscy co mnie mijają gapią się jak na ufo Kobiety w ciąży nie widzieli
heheheh, ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Zostało mi jeszcze: wanienka, ręcznik x 1, czapeczka gruba x 2, krem na niepogodę, płatki kosmetyczne, sól fizjologiczna, nożyczki do paznokci, prześcieradła, koszyczki wiklinowe i jakiś kosz na pranie dla maluszka

A dla mnie: podpaski, podkłady, wkładki laktacyjne, kapturki na piersi, szlafrok...

Apropo tych płatków kosmetycaznych, to takie same jak do demakijażu? czy takie większe??

Maluczko Ci zostało do kupienia, ja to jeszcze w polu jestem.
Kupiłam platki takie większe prostokątne. Najwyżej przetnę na pół.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:22   #768
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Lecę się szykować do lekarza Już ja sobie z nim porozmawiam dziś o niedostępności znieczulenia zo

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:27   #769
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jest. Tutaj http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...463899096.html

heheheh, ale się uśmiałam

Maluczko Ci zostało do kupienia, ja to jeszcze w polu jestem.
Kupiłam platki takie większe prostokątne. Najwyżej przetnę na pół.
Czyli jednak ten.
Dobrze wiedzieć,mam ten kocyk w zakładce więc zapewne też go kupię

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:27   #770
anulka2205
Wtajemniczenie

Was nadrobić po chwili przerwy

Tyle co mi się udało spamiętać i rzuciło w oczy:

Anoula odpoczywaj i nie denerwuj się niczym

Nemosek nasz misiu

Ktosiula fajny kocyk

De :tule:

Adoosieńka powodzenia na wizycie

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-21, 14:27   #771
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Jejku, chyba się przeliczyłam z tym sprzątaniem.
Nie mam na nic siły, leżę i zdycham.. sprzątanie musi poczekać, brzuch mnie boli, mam nerwoból, ciężko mi się oddycha

Witamy się w 31 tygodniu!! już tak mało zostało

Cytat:
eee tam ja jeszcze remontu nie zaczęłam
no właśnie mi tez, ale nie wiem czy nie za smutny jest
nie jest smutny, jest śliczny
Cytat:
Nie ma to jak warzywka z własnej działeczki naturalne,niepryska ne,smaczne mniam

za zaradność
taaak, warzywka z działeczki pierwsza klasa właśnie przyniosłam dwie torby pomidorów, cukinii, patisonów, fasolki żółtej, ogórków, marchewki
Cytat:
Napisane przez gabrysiaczek19 Pokaż wiadomość
Mam pytanie bo słyszałam o czymś takim że na jednej stronie nie powinno w ciąży się spać wiecie o tym coś więcej ??
tak, powinno się spać na lewym boku, żeby przypadkiem żyły nie uciskać i dzieciątka nie "odtlenić"
ryba91 super te prezenty
Cytat:

też poluję na te kocyki

Idę spać,.. może będzie mi lepiej i jeszcze wieczorkiem powalczę z prasowaniem
Stary 2013-08-21, 14:30   #772
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Moja mama też jak patrzy na te wszystkie ciuzki to mi się pyta czy trojaczki będe miała
moja też jak spojrzała na ilość ciuszków to się zapytała czy na zapas dla drugiego kupuje

Daniel
Stary 2013-08-21, 14:33   #773
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

za tygodnie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-21, 14:37   #774
nemosek
Zakorzenienie

[QUOTE=aaby;42370157]

Dziękuję za opinie nt. tapety Jak już skończymy wszystko, to wstawię zdjęcie całej sypialni - wystarczy jedno zdjęcie, obejmie ją całą
Ale jak patrzę na Wasze pokoje... Matko kochana, jakie metraże!

Pomyśl w inny sposób,może taki ładny że wszyscy się gapią
Złap kogoś wzrokiem to zaraz przestanie gały wywalać,tak robię jak ktoś mi się nie spodoba

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Ale świetne zdobycze
Super, że rodzinka prezentuje takie piękne rzeczy

No wreszcie się doczekasz

Piękne Chyba w niedzielę tam zawitam, chociaż już wszystko mam Przydał by mi sie taki misiowy kombinezon na wyjście, muszę sprawdzić, czy u mnie są Aaa no i ciepłe czapeczki

To teraz czas na odpoczynek

Mój też przyszedł wczoraj i już się nie mogę doczekać aż będe w nim nosić córcię

Mi sie bardziej podobaja ciuszki z Nexta

Ooo wygląda milusio

Też bym coś kupiła
Ale to już w niedzielę przy okazji glukozy wpadniemy na szoping

Szkoda że u nas nie ma Nexta.Chociaż, chociaż jest w lumpkach

O Boziu jakie jesteście zorganizowane dzisiaj wszystkie ,normalnie szacun dla Was dziewczyny

Czuje się nieogarnięta

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 14:38   #775
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ja też ją dziś odczuwam
yes
Stary 2013-08-21, 14:39   #776
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje się nieogarnięta
bo kupujesz dlq siebie rzeczy a nie dla dziecka

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-21, 14:40   #777
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Fakt cudne są
Pewnie jak były wyprzedaże to tłum walił?
Trzeba było kupować ciuszki na zapas

Mi ostatnio udało się upolować fajne jeansy i szorty na końcówce przeceny.
No na wyprzedaż masakra, dlatego chciałam już przed letnią wyprzedażą iść na L4, bo bym nie wyrobiła A na wyprzedażach coś kupowałam, ale jakoś się tak rozeszło po drodze (zawsze komuś coś w prezencie dawałam jak się dzieci rodziły)

Cytat:
Z tego, co się zorientowałam, to składem nie powalają na łopatki. Ja się nastawiam głównie na kosmetyki Hippa i Babydreama. Skoro ich skład jest dobry to po co przepłacać za markę?
Stary 2013-08-21, 14:41   #778
nasturcja7667
Zadomowienie

Zepsułam naszego nowego robota kuchennego. Tż mnie udusi.
Stary 2013-08-21, 14:43   #779
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę.

Oszczędzaj sie kochana bo Jasiek ma jeszcze czas...

No proszę...

Ktosiula czy to jest ten kocyk?
http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html

Witamy się z Kamilkiem w 31 tygodniu

Ja dziś od rana troszkę zabiegana.. niedługo zmykam na wizytę, dziś chyba obejdzie się bez USG no ale zobaczymy...

Ale dziś na wątku zakupowo;D

Widziałam,że pisałyście o kosmetykach.Ja planuję kupić w wrześniu...
za tydzień

za wizytę rzecz jasna

Z nivea to tylko krem na każda pogodę ewentualnie (według mnie),reszta odpada ze względu na skład.
Cytat:
co kupujesz?
ja dziś chyba wybiorę się do reala, może coś upoluję ciekawego
Głównie sukienki bo nie mam w czym chodzić za bardzo :/

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Was nadrobić po chwili przerwy

Tyle co mi się udało spamiętać i rzuciło w oczy:

Anoula odpoczywaj i nie denerwuj się niczym

Nemosek nasz misiu

Ktosiula fajny kocyk

De :tule:

Adoosieńka powodzenia na wizycie

Fajnie Cię zobaczyć na wątku

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Jejku, chyba się przeliczyłam z tym sprzątaniem.
Nie mam na nic siły, leżę i zdycham.. sprzątanie musi poczekać, brzuch mnie boli, mam nerwoból, ciężko mi się oddycha

nie jest smutny, jest śliczny

taaak, warzywka z działeczki pierwsza klasa właśnie przyniosłam dwie torby pomidorów, cukinii, patisonów, fasolki żółtej, ogórków, marchewki

tak, powinno się spać na lewym boku, żeby przypadkiem żyły nie uciskać i dzieciątka nie "odtlenić"
ryba91 super te prezenty

też poluję na te kocyki

Idę spać,.. może będzie mi lepiej i jeszcze wieczorkiem powalczę z prasowaniem
Odpuść

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-21, 14:44   #780
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Zepsułam naszego nowego robota kuchennego. Tż mnie udusi.
Myślę że nie będzie tak źle A co mu uczyniłaś ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości