|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
marchewka już była dyskusja o tym że dziecka tak podnosić nie można (też tak robiłam)
nuna fajnie że Julcia sama zasypia gorąco jej było na chrzcinach? a nie ubrałaś jej za grubo? antoine piękna niunia Dziewczyny sypię się po ciąży. Trzy zęby do zrobienia + muszę zacząć nosić okulary + zaraz chyba wyłysieję i czy takie żółtawe plamki na główce to ciemieniucha? co mam z tym zrobić? |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
#1893 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Mysia po pierwsze primo
cudne fotki, ale macie fajnie, że Zakopiec na wyciągnięcie ręki, po drugie primo Piotruś jest blondaskiem, czy na zdjęciach tak wyszło? I po trzecie primo uważaj na zapalenie piersi, to się chyba tak nie da, że Piotruś w dzień będzie wcinał cyca, a w nocy tylko na mm.Szprotka chyba Ci wykrakałam to zapalenie. Pociesz się tylko tym, że ja to przeżyłam x 2, jeden cyc po drugim Kociak - witaj, śliczna Karolcia Cytat:
![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji imieninek Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mogę się przemóc, żeby wrócić do męża. Nie mogę zasnąć z dala od Młodego. To jest chore ![]() Młody śpi czwartą godzinę, o szczęście niepojęte. Znalazłam nowy sposób na usypianie w wózku (sam nie potrafi, a smoczek to wróg nr 1): wciskam butlę do buźki, blokuję pieluchami i sobie jedziemy. Jak już odpłynie, to wyciągam butlę i śpi. Ciekawe, czy z samą wodą też to przejdzie. Vil fajne krzesełkobujaczekleżaczek w jednym Ciekawe, jak długo taki wynalazek by posłużył.Dostałyście coś od koleżanek/kolegów z pracy? JA dostałam pytanie - co chcę - i nie mam pojęcia. Bujaczek dostaliśmy, mata się właśnie suszy, trochę zabawek też już dostaliśmy, hmm..może jakieś książeczki? I jeszcze jedno - pampersy sleep&play to porażka totalna, nie kupujcie, zmieniam tak samo szybko jak tetrę, czyli nawet co 10-15 minut. Szkoda kasy!
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-08-21 o 13:09 |
||||
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Xal u nas to samo z tym ubieraniem, jak jest 21 stopni to ja w dresie z długim rękawem, najchętniej napaliłabym w kominku
, a mąż poci się w krótkich spodenkach, ale synus na moje nieszczescie po tacie nie lubi ciepła ![]() Vil fajne to krzesełko, miałabyś zamiast tej wysokiej hustawki, bo ina tez mysle max do 1,5 roku, bo za stabilna nie jest ![]() Komiksowa my dostalismy z pracy od jednych bon do dziecięcego, a od drugich pampersy i zabawkę z fischera
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-21 o 13:12 |
|
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
2. ja łykam ostowap - wapno z witaminą D, na włosy nic specjalnego nie mam bo jeszcze nie potrzebuję a na oczka luteinowa kuracja 2 miesiące ![]() 3. tak. Posmaruj te miejsca przed kapielą oliwką (ja smaruję parafiną), później dziecko dopiero rozbierasz, tak żeby to było 2-5 minut. Po rozebraniu rozczesujesz "z włosem" i dużo razy "pod włos" i na boki i zobaczysz, ze to coś schodzi, jakby łupież. Później normalnie myjesz główkę przy kąpieli. Powtarzasz kilka dni aż zniknie i pewnie co parę dni będziesz musiała powtarzać.
|
|
#1896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Cytat:
M. Juz ogarnia klade go na lozku jak spiacy daje smoka i pieluche i odwraca sie w ten bok gdzie ja leze wiec ja zmieniam pozycje i spokojnie obraca sie na lewy i prawy boczek , a w lozeczku musze przewijak zlikwidowac bo mu nogi od kolan wystaja i bede w nogach tez kladla ![]() Cytat:
Cytat:
Edit: doczytalam ze hustawka jest do 18 mc to chyba i tak duzo a krzeselko do 3 lat
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-08-21 o 13:23 |
||||
|
|
|
#1897 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
tylko ulewa i sie nie przekrecano ale z nowych umiejetnosci, dowiedział sie o istnieniu lewej reki, teraz łaczy obie, łapie w dwie zabawki i probuje sobie wepchnac dwie piesci do buzi
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-21 o 13:29 |
|
|
|
|
#1898 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
![]() moje lozko tez skrzypi i musze gomnastyke robic zeby wstac w miare cicho hee Cytat:
oo superr Cytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
a raczki moj juz od 2--3 tyg. łaczy i obie tez pcha do buzi heheh ale zabawke jak zlapie to wkurza sie bo dalej reke celuje do buzi zamiast zabawki i jest wsciekly hehe
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja znowu z doskoku byliśmy wczoraj z Małą na usg bioderek i wyszło że ma coś nie tak z lewym bioderkiem i musze jej zakładac na pampersa jeszcze dwie pieluchy tetrowe :/ za 6 tyg do kontroli mam nadzieje ze jej się to unormuje
|
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-08-21 o 14:01 |
|
|
|
|
#1903 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! Przepraszam, że się wtryniam, ale czasem Was podczytuję i wpadł mi w oko fakt, że polecacie otulacze woombie. Może się mylę, bo to było kilka dni temu, ale chyba Mysia mysz proponowała, że jak znajdą się chętne, to może zorganizować wspólne zakupy na woombie.com.
Czy to nadal aktualne, Mysiu? Ktoś jeszcze byłby chętny? Czy spóźniłam się na wspólne zakupy? |
|
|
|
#1904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na początek używałam tylko pampersów ale raz mi mama kupiła dady i nie są złe a o wiele tańsze więc zaczęłam tylko dady kupować
|
|
|
|
|
#1905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Robiłam ciepłe okłady i polewałam ciepłą wodą, ale jak widać na nic się to zdało. Obym nie musiała więcej tego przechodzić, bo to jakaś masakra jest!
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej...jestem i szybko Was przeleciałam
![]() zajęta troche byłam... Gabriel od trzech dni tylko śpi.. uśmiechnie sie.. i ssie..no i robi kupke he he..i tak w kółko...ale normalnie zaskakuje mnie tą swoją sennością....a w nocy po kąpieli jak zaśnie..około 19 to budzi się na jedzonko około 3...no bosko! oczywiście w łóżeczku...dostaje swoją "przytulankę "(pieluszkę tetrową) monia (czyt.smoczek) i po pogłaskaniu i buziaku zasypia ... .. wykazuje taki błogi stan... pogoda trochę pochmurna się zrobiła to może dlatego tak śpi... Wiktor po badaniach krwi..i powiem Wam ze mam bardzo dzielnego chłopczyka...nic a nic nie zapłakał ani drgną... zadowolony wyszedł z gabinetu a pobrali mu z żyłki aż 4 probówki ..dośc dużo tej krwi.. przygotowywałam go już dzień wcześniej do tego badania.. mówiła że oddamy krew i będzie super.. no i Ja poddałam się też badaniu mając go na kolanach .. przyglądał się i podziwiał i bez namysłu położył rączkę i oddał się zabiegowi bez zająknięcia..szok! wyniki odebrałam wczoraj..nie znam sie za bardzo i nie będę interpretować ich nawet bez lekarza bo po co się nakręcac ![]() ma troszke ponad i poniżej norm niektóre wskaźniki ale tylko trochę odbiegają od norm więc pewnie wszystko ok jest.. ![]() a moja krew po porodzie zaskakująco dobra jest ..przez lata nie miałam tak dużo płytek krwi..zawsze miałam poniżej normy i to znacząco a teraz jest super..nawet anemii nie mam ..gdzie po porodzie powiedziano mi ze jest i dadzą mi jakieś leki..nic nie dali a ja sama doszłąm do siebie.. kaciaku witam na wątku |
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Kociak- witaj
, podziwiam, ze tyle wytrzymalas![]() U nas deszczowo od rana wiec,mloda fajnie spi i drzemkuje a ja podczytuje Was i w glebi kontinuum Dzis zamowilam prywatna wizyte mlodej, trzeba zrobic jakis bilans, poza tym to swietna lekarka, musze wypytac o kilka rzeczy.. Lista z pytaniami sie tworzy
|
#1909 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
![]() gratuluję Nowych dzidziulków i wszystkim Wam życzę zdrowych, pięknych maluszków i zdrowych cycuchów bez zapalenia
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, mam ochotę jednak ściąć włosy, chyba jednak to zrobię.
|
|
#1911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
chciałam się odnieść do wielu postów, ale czas mi na to nie pozwala
![]() Kociakwitamy, widziałam Cię już dawno jeszcze w poczekalni i rozkminiałam co to za szpieg Color nie wiem kiedy przejdziemy na 4, na razie jeszcze 3 są duże, ale zdarza się że kupa pójdzie bokiem ![]() podejrzewam że W. waży teraz ok 6 kg, a na 4 przejdziemy pewnie jak będzie miał z 8 ![]() Diabli ten Twój siostrzeniec jest boski [QUOTE=diabli;42359635] Cytat:
![]() Cytat:
nasz jak skończył 6tygodni miał dokłądnie 5kg (w pampku i bodziakach) i nie uważam go za grubaska |
||
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia, tak sie zastanawiam, czy przejscie na mm bedzie rozwiazaniem, skoro ty pokarmu masz pod dostatkiem... mozecie sprobowac, ale zeby sie nie okazalo, ze mlody flaszke tez co godzine bedzie wolal
bo wierz mi, ze to jeszcze bardziej problematyczne - ten krzyczy niecierpliwie i juz nie bedzie rachu ciachu cyc na wierzch, tylko pare minut szykowania... a jeszcze rozkminianie, ile mu dorobic, jak sie dalej drze po jednej butli zrobisz setke, wypije 20, zrobisz 50, bedzie sie znow darl... i tak w kolko a moze jemu zalezy po prostu na cycu i chce byc przy tobie? moze ma kiepski okres... pare dni meki, ale pewnie wszystko wroci niedlugo do normy!
|
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dalej nadrabiam, ale mam straszne zaległosci.. u nas dalej się wakacjujemy rodzinnie i trochę nie mam czasu.. a to jeżdże na rowerach z mamą, pokazuje Wojtusia znajomym, dzisiaj biegałam trochę u teściów na siłowni, a to sie wyleguje, albo gadam z mamą albo robię angielski.. i tak jakoś mi schodzi dzien za dniem..
A Wy jeszcze pamiętacie o mięśniach KEGLA? Jak Wam idą skalpely? ja mam zamiar zacząć jak wroce do domku bo tu trochę nie mam warunków.. mam bardzo mały komputerek i nie widziałabym jak powtarzac te cwiczenia ![]() Cytat:
Cytat:
1) robimy brawo brawo brawo i odciągamy rączki mówiąc łiiiiii łiiiii zabawa przednia... zawsze jest mnóstwo uśmiechów zwłaszcza jak mu się uda coś nowego zrobić.. 2) Wojtuś leży mi na klacie przodem jego twarz do mojej twarzy. Ja mu biorę ręcę pod paszki i robimy pompki.. tzn on tak jakby się podnosił na rączkach ale większośc cięzaru ja dźwigam, a ja wydaje dźwięki zmęczenia ---yyyh yyyyh jakbym wielki ciężar podnosiła... jak coś jeszcze mi się przypomni to napisze.. 3) no i tancowanie, tango, walczyk... zawsze wygląda tak samo tylko muzyka się zmienia;p Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-08-21 o 15:39 |
||
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Witamy sie po basenie. Sofia wytrwala cale 2minuty, poczym zaczal sie armagedon
uspakajalam ja godzine. Na szczescie tz mogl przyjsc do nas bo inaczej nie mialabym jak sie przebrac. Woda byla cieplutka (35st) wiec to nie zimno... Moze to ze tak malo spala, a moze to dla niej za wczesnie(choc byly jeszcze 3 maluszki w jej wieku I super reagowaly). Zobaczymy jak bedzie za tydzien...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1918 |
|
Raczkowanie
|
marchewka już była dyskusja o tym że dziecka tak podnosić nie można (też tak robiłam) o jakie podnoszenie chodzi bo nie umiem znaleśc wątku w ktorym o to marchewka pytała.
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to my ni mieliśmy takich zabaw... a jeszcze propo zabaw przypomniało mi się ze jeszcze robimy noski noski noski - czyli ja pocieram swoim noskiem o jego nosek i oczywiscie codziennie jest plan tysiąca dziubków.. cmok cmok cmok cmok... |
|
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam sie bo ciągle jacyś goście u nas byli ale w końcu pojechali i mam w domu błogi spokój![]() Mateuszek 15 skończył dwa i pół miesiąca i mamy nowe umiejętności :-od kilku tygodni przekręca się wokół własnej osi (bardzo czesto jak wstaje do niego w nocy to leży w poprzek łóżeczka )- od dwóch tygodni próbuje pełzać leżąc na brzuchu pełza nogami i głowa i próbuje rączkami ale nie do końca mu wychodzi) - gada praktycznie bez przerwy, piszczy , krzyczy, zachwyca się, wypowiada coraz dłuższe "słowa" ![]() - leżąc na brzuszku już na luzie trzyma główke praktycznie cały czas w każdej pozycji rączek i ostatnio zaczął wyciągać raczke do przodu żeby złapać misia ![]() -składa razem rączki i bawi sie nimi - I najfajniejsze dokładnie od 18 sierpnia sam podnosi główke i barki do siadania i trzyma przez kilka sekund a jak mu sie poda palce to sie podciąga do pół siadu sam ale podaliśmy mu tylko kilka razy z ciekawości i teraz już tego nie robimy bo to chyba za wczesnie na takie ćwiczenia mimo że on sie tego domaga![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
po kąpieli posmarować na noc oliwką rano sczesać szczotką dla niemowląt delikatnie jak nie zejdzie całość to powtarzać do skutku
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-08-21 o 16:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:05.

cudne fotki, ale macie fajnie, że Zakopiec na wyciągnięcie ręki, po drugie primo Piotruś jest blondaskiem, czy na zdjęciach tak wyszło? I po trzecie primo uważaj na zapalenie piersi, to się chyba tak nie da, że Piotruś w dzień będzie wcinał cyca, a w nocy tylko na mm.
jakie sa wasze sposoby ?
, a mąż poci się w krótkich spodenkach, ale synus na moje nieszczescie po tacie nie lubi ciepła 
kurde jak cały tydzien siedze sama jak kołek to dzisiaj dostałam info, że przyjadą do mnie najpierw kolezanki, a pozniej kuzynka z ciocia z Irlandii, bardzo się ciesze ale padam. Wczoraj mój za☠☠☠isty pies narzygał na dywan w całym domu śmierdziało bo nie umiałam go doczyścić - gruby wełniany dywan, dziaj dywan pojechał do czyszczenia, w domu syf jak 150, do jedzenia nic, nie ma dywanu, ale już wszystko ogarnełam
mam nadzieje, że ten facet się myli
za brzuszek! Co do sabu i delicolu, może uderzę do Ciebie, muszę się skontaktować ze szwagierką.
tylko ulewa i sie nie przekreca

07.07.2012