|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17581 | ||
|
xxyy
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
ma chyba 'tylko' 30 g tluszczu w 100 g. o smaku sernika? raz na tydzien nie zaszkodzi, ale nie zamiast posilku, tylko do Cytat:
a jak jest z blacha to nie wiem bo ja tez nie znam sie za bardzo na pieczeniu ale eksperymentuje
|
|
#17582 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie co jest zrodlem krzemu?
slyszalam, ze dobry jest w przypadku wypadania wlosow..
|
|
|
|
#17583 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie : 3 kromki chlebka domowego + troche masła + 4 plasterki wędliny z warzywami + herbatka z cukrem
II śn : mały pomarańcz + 300 ml zupy pieczarkowej hihi + kromka chleba obiad : 5 łyżek ziemniaków troszkę sosu, kotlet smażony na smalcu :P i mała nóżka kurczaka podwieczorek : bułka z duuużą porcją czekolady i 5 kawałków ciasta czekoladowego eh.... nienawidze niedzieli :P no to teraz ide na spacerek żeby to spalić :P
|
|
#17584 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy moje dzisiejsze menu jest ok? :
9.00- placek owsiany (owsianka+2białka+pieczar ki+plasterek szynki) + 2 ogórki kiszone 12.00 - 2 kromki razowego z serem chudym z rzodkiewką + jabłko 15.00 - ryż brązowy + surówka + 2 małe zawijaski (mięso mielone wieprzowo-wołowe zawinięte w porze) 18.00 - mięso (karczek) + surówka 21.00 - twaróg chudy z rzodkiewką nie wiem o której pójdę spać.. jeśli później niż 22 to o 21.00 zjem jajecznice z białek a później 1 h przed snem ten twaróg może być?
|
|
#17585 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: Owsianka+2truskawki
2Ś: 200g wiejskiego krasnegostawu O: Tłuściutka grzybowa na drobiu ;P (grzyby,warzywa,makaron pełnoziarnisty)-b. duża porcja P: Lodzik nestle princessa (nie umiem im się oprzeć ) K: Mega-grahamka z twarogiem i pomidorem I jak? |
|
|
|
#17586 | |
|
xxyy
|
Cytat:
![]() za malo.
|
|
#17587 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#17588 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj pełna maksymalnie, ciężko zwiększać ilość posiłków i ich wielkość, bo brzuch pełny, lecz motywacje mam i zajadam/podjadam.
-śniadanie: owsianka z otrębami + 2 kromki wasy z dżemem kiwi -2 śniadanie: 3 kromki razowca- dwie z żółtym serem i keczupem, jedna z pastą rybną -obiad: pół torebki ryżu brązowego, pierś kurczaka podsmażona na oliwie z oliwek, szparagi i kalafior gotowane na parze. - podwieczorek: jabłko i z okazji tego że rodzice z sąsiadami grillowali to 2 szaszłyczki na które składały się kawałeczki piersi kurczaka, oliwki, papryka, cebulka marynowana i ogórek konserwowy + kromeczka razowego chleba podpieczonego posmarowana musztardą -kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem i kromka razowca z masłem w międzyczasie podjedzone 2 cukierki-krówki i 2 kostki czekolady miętowej. Aż się sama boję jak to czytam, tak obficie przy waszych jadłospisach wygląda moja lista Wyszło mi ok 2200kcal, może nie jest to zalecone 3000 ale jestem na dobrej drodze i mam nadzieję, że żołądek powoli się przyzwyczai.
|
#17589 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam kolejny powód do załamania. Poszłam w ramach kościoła do koleżanki mamy i ona sie przebierała przy mnie (ona tak zawsze) i mnie po prostu zatkało. Kobieta 53 letnia a ma o niebo ładniejsze nogi niż ja. Gładka skóra (nie przyglądałam się dokładnie). A u mnie to koszmar: cellulit, pełno takich małych czerwonych pajączków, rozstępy, poza tym za duze te uda no i nie wspominam jeszcze o bliznach po cieciu
Chętnie bym sie z nia zamienila...
|
#17590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woda pitna Piwo Skórka z kurczaka Zboże Warzywa takie jak marchewka, pietruszka, burak - znalezione w necie Cytat:
Ale dziś niedziela, więc mam nadzieję, ze porpostu długo spałaś i wczesnie spać się położysz Cytat:
Tylko zamiast kefiru daje jogurt naturalny albo mleko i wkładam do foremek na muffinki Tak sympatycznie ta fotka wygląda, że sobie jutro na śniadanko zorbię Tylko nie mam twarogu Ale mam serek homogenizowany i rodzynki Mam nadzieję, ze coś z tego wyjdzie
|
|||
|
|
|
#17591 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzonka w dalszym zwiekszaniu ilosci, bo narazie wcale to az tak duzo nie jest, powiedzialabym ze zupelnie normalnie (przynajmniej dla mnie)![]() Cytat:
![]() A ja wlasnie wrocilam z 4-godzinnej malej przejazdzki. I wiecie co mi sie przytrafilo? Przejechalam rowerem szczura!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie sama w to nie wierze! Jechalam zwyczajnie, akurat calkiem powoli, bo dojechalam do takiej miejscowosci i sie rozgladalam wokol. I nagle spojrzalam przed siebie ale bylo juz za pozno, bo juz szczur byl pod moim kolem! ![]() ![]() Az sie rozplakalam! a pozniej bylam na siebie tak okropnie wsciekla.. az dostalam mega powera i gnalam do domu z taka predkoscia, ze cale szczescie ze znow nie doszlo do jakiegos wypadku, tylko tym razem nie z niewinnym malym zwierzatkiem, a z czlowiekiem! wrr, pierwszy raz mi sie cos takiego przytrafilo
|
|
#17592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale rzeczywiście niesłychany zbieg okoliczności. Jedziesz sobie rowerem, a tu nagle pod same koła Ci szczur włazi Dobrze, że to nie był czarny kot![]() Jak mi się marzy rower |
|
|
|
|
#17593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aż nie mogę uwierzyć w ilości jedzenia jakie moja mama pochłania ![]() Gujana, mnie się też coś takiego na rowerze przytrafiło, ale z... żabą
|
|
|
|
|
#17594 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#17595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cała siateczka popękanych naczynek, których już nigdy w życiu się nie pozbędę. I co z tego I co mam teraz rozpaczać i z żalem i złością patrzeć na te dziewczyny, które mają ładną cerę, bez żadnych problemów...
|
|
|
|
|
#17596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17597 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#17598 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy z tym moim jedzeniem
. wczoraj przez caly dzień nie miałam na nic ochoty, zjadlam tylko owsianke, resztkę tarty z jablkiem (naprawdę resztke) i goracy kubek.a dzisiaj od rana tylko jedzeniu mysle:Ś: wsianka z 4lyzek platkow i 250ml mleka chudego IIŚ: kawa, 3,5ciasteczka zbożowego (takie z lidla z platkow owsianych, pszennych, z siemieniem(?) lnianym, orkiszem), 4 herbatniki petit beure O: 4 racuszki serowe smazone teflonie (przepis znalazlam w dietetycznych przepisach ) polane jogurtem naturalnym )%P: kisiel delecta (tylko 57kcl w procji) K: cholerna tarta z jablkami- znowu pieklam! (ciasto na szczescie wyjatkowo cienkie) musze zaczac sie rozsadniej odzywiac
|
#17599 |
|
Zakorzenienie
|
Z tej stronki: http://www.genes.home.pl/
Mam jeszcze keksówkę i formę na pizze
|
|
|
|
#17600 | |
|
xxyy
|
Cytat:
|
|
#17601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba nie tak dużo ![]() Cytat:
![]() ![]() Jednak przygoda, rzeczywiście nieprzyjemna. U mnie dziaisaj dziwnie.. śniadanie- dwie kromki z serkiem tiramisu 2. sniadnie- dwie kromki z twarogiem wędzonym i ogórkiem obiad- dwa jajka smażone, surówka z marchwi, oraz z kapusty+ kapusta zasmażana(?) I to wszystko ![]() Jakoś tak dziwnie w czasie rozłożyłam te posiłki, poza tym byłam długo poza domem ze tak wyszło. Kolacji chyba nie zjem, bo nie jestem głodna...
|
|
|
#17602 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakis czas temu Krakow byl najlepszym miastem dla rowerzystow. teraz chyba juz jednak gdansk wygrywa bo ostatnio zrobili tam tez swietne sciezki. w kazdym razie kombinuj rowerek i korzystaj z tych sciezek z tym szczurem to poprostu masakra, jak bym nie mogla sekunde czy 2 wczesniej spojrzec albo on akurat musial wlatywac na sciezke w tym momencie jak ja sobie wolno jechalam rowerem.. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale wiecie co.. przepraszam ze tak przezywam,ale poprostu zobaczcie.. od jakiegos czasu nie jem miesa. wiem ze swiat nigdy nie bedzie idealny i ze i tak zwierzeta beda zabijane, nie mam zludzen. tak czy siak nie jadam miesa,zwierzat, to w takim razie musialam rowerem jakiegos zwierzaka zabic!
|
|
#17603 |
|
Zadomowienie
|
Atram super wyglada to twoje ciacho ze az jutro sobie je zrobie na podwieczorek
![]() a dzisiaj tak: sn; jogurt wisniowy z otrebami grnaulowanym i i owsianymi 2sn; lod maxfrutti-pycha a o dziwo ma tlyko 77 kcal , twarozek ze szczypiorkiem i otrebami owisnaymi , ogorek zielony , grachamka ob;makaron razowy z sosem ze sloiczka , ogorki kiszone , 2 lod max frutti po; salatka owocowa w wersji xxl : 3 jablka , banan , 2 pomarancze ko; wpehcnelam tlyko 1 kromke pumpernikla z miodkiem i skzlanke mleka bo po tym podwiecozkru jestem tak pelna ze szok |
|
|
|
#17604 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale cóż kocham te maleństwa po porostu
Edytowane przez maluch78 Czas edycji: 2007-04-29 o 20:48 Powód: ehh literówki |
|
|
|
|
#17605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No choć może troszkę, bo niebo było zachmurzone Z wyprostowaną głową pochyloną lekko do góry, pewnie wszystkie ślimaki po drodze bym porozgniatała
|
|
|
|
|
#17606 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17607 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym, że zwierzęta będą zabijane muszę się zgodzić niestety
Ale to nie Twoja wina ;* Może trudno w to uwierzyć, ale u mnie w okolicy jedzą nawet koty
|
|
|
|
#17608 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny, wpadłam na minutke dzis
mama przyjechała<jupi> jedzie we wtorek....';/ jedzeniem staram sie nie przejmowac, pomimo ze słodyczowo masakrycznie.. porozmawiałam z mamą na temat moich problemów ed. obiecała ze pomoze mi znalezc psychologa. tylko... na pytanie czy"wkładałas sobie palce do buzi zeby zwymiotowac?"kiedy odpowiedz z mojej strony była twierdząca, mama tak jakby sie roześmiała...to mnie troche zabolało... dobra, rozpisałam sie. jutro bieganina i załatwianie dowodu tymczasowego itp. a coby w watku na temat napisac to na obiadek jadłam dwa pyszne naleśniki z serem w krk ![]() a potem...hohoho..czekolado wo... nie chce zeby było wtorek...;/ |
|
|
|
#17609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Oj... jak to się stało, że nie widziałam nigdy w sklepie dzemu o smaku kiwi ?
![]() Cytat:
Peeling, samoopalacze lub słoneczko, balsamy rano i wieczorem, ew. na rozstępy mogę Ci polecić serum Eveline (moja znajoma używa jakieś 5 miesięcy i jest zauważalna poprawa co dziwne, bo ja osobiście nigdy nie wierzyłam w takie 'cuda'. Ale stosuję zapobiegawczo).Trochę ćwiczeń na wyrzeźbienie nózek i pozbycie się cellulitu (+ tutaj także mogłabym Ci polecić serum). Wszystko jest przecież do zrobienia ![]() Cytat:
Cytat:
Jestem załamana - nie umiem piec ==' Tzn. ciasto pycha ale oklapło mi sprawdzałam czy już dobre (urosło całkiem ładnie o dziwo) a jak wyciągnęłam po chwili to zrobiło płaskie ![]() Piekłam 35 min. |
|||
|
|
|
#17610 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

ten nie jest zaden light tylko niskotluszczowy..nie wiem czy to roznica
i cos czuje ze bedzie niedlugo male odstepstwo od diety..widzialam lody La Cremeria o smaku sernika
no i kusi tez rozek kitkat

Chętnie bym sie z nia zamienila...
Ale dziś niedziela, więc mam nadzieję, ze porpostu długo spałaś i wczesnie spać się położysz
Ale mam serek homogenizowany i rodzynki
Mam nadzieję, ze coś z tego wyjdzie
Przejechalam rowerem szczura!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie sama w to nie wierze! Jechalam zwyczajnie, akurat calkiem powoli, bo dojechalam do takiej miejscowosci i sie rozgladalam wokol. I nagle spojrzalam przed siebie ale bylo juz za pozno, bo juz szczur byl pod moim kolem!