Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 08:16   #2011
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Witam z rana
Obudził mnie przed 7 skurcz w łydce , ale dzięki niemu () nie zaspałam i mogłam skoczyć do Biedronki... Gdybym poszła później jak planowałam to z zakupów byłaby jedna wielka , bo na regale tylko 6 paczek rozm 3. Wzięłam 4, za mną babka 2 i po pieluchach Zostały same 4 i 5, 3 wykupione, a 2 nie było wcale... To samo z mlekiem NAN 1 w kartonowym opakowaniu nie ma , a o promocyjnych (2 i 3 za 34 zł) można zapomnieć - poszły zaraz w 1 dniu

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:17   #2012
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez Wis26 Pokaż wiadomość
Dziękujemy wszystkim za powitanie (chciałam zacytować ale mi nie wyszło)

Dopiero mi dziecie zasnęło, chociaż tyle, że sam i nie musiałam mu podawać smoczka co 10 sekund...

Dzisiaj skończył 3 miesiące i mam wrażenie, ze zapomniał rzeczy, które już umiał robić, np. obracanie z brzuszka na plecy. Tak ogólnie jest troszkę nerwowym dzieckiem, miał kolki (które już mam nadzieję poszły sobie w siną dal). Praktycznie co noc śpi 21-4,5 rano

Mysia miałam dokładnie to samo co ty Z tym, że w dzień to nie raz i co pół godziny było karmienie. Było i tak, że w ogóle z łóżka nie wychodziłam i tylko karmiłam... Jeszcze mnie teściowa dobijała, że powinnam go zostawić żeby się wypłakał i karmić co 2h W końcu wpadłam na to, że to kolki i jemu to ulgę przynosiło, takie cyckanie co chwile. Trzymam kciuki żeby się polepszyło!
A oto i Daniel :
nasz na szczęście kolek nie miał, jest po prostu nienażarty raczej nie płacze tylko marudzi i strasznie szuka cycka, przysysa się do wszystkiego, jak przez dłuższy czas nie dostanie jeść (czyt kilka minut) to jest syrena dzisiaj już jadł o 7.30 (pobudka była o 6) i drzemie teraz
Stary 2013-08-22, 08:32   #2013
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Dzien dobry Mamom;-) dzień rozpoczynamy od odwiedzin zaraz przyjdą kobitki z pracy wiec się stroimy:-P mam pytanie do mam karmiących piersia: jak podajecie witaminy? Ja do tej pory dawalam łyżeczką tt i ładnie łykał, a teraz wypycha wszystko jezyczkiem :-\ W ogole slini się jak buldog i piastki cały czas ma w buzi. Ma dopiero 7 tygodni wiec raczej nie ząbki, może leniuszkowi poprostu nie chce się polykac śliny haha;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 08:44   #2014
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Mysiu, ja rad nie mam, bo sama ich potrzebuję. U nas pomaga kładzenie Małego na noc na brzuszku. Mamy wtedy jedno nocne karmienie, ale zdaję sobie sprawę z tego, że jest ono wymuszone tym, że leży na brzuszku. pewnie jakby leżał na pleckach byłaby pobudka co 2-3 godziny. Głupio się przyznać, ale robię tak ze względu na to, że chcę się wyspać. Chociaż i tak nastawiam sobie budzik między 2 a 4 w nocy żeby Kubę obudzić i opróżnić cycki.
Jeżeli chodzi o walkę ze sobą, to ja też walczę... Walczę z cholernym bólem. Z jednej strony chcę kp, ale z drugiej karmienie prawą piersią jest dla mnie tak bolesne i traumatyczne, że praktycznie zawsze mam łzy w oczach, zasikam pięści i wciskam nogi w podłogę. I ciągle się zastanawiam ile jeszcze wytrzymam... Jestem już psychicznie tym zmęczona. Do tego nie wiem czy Małemu wystarcza mleka, bo po zjedzeniu dwóch cyców jak biorę do odbicia to atakuje dziobem moją rękę, szyję- cokolwiek ma pod buźką. Od razu też pcha swoje łapki do buzi... No, ale nie płacze... Więc już sama nie wiem
Hmm...czyli jest nas więcej nie miłujących kp, a robiących to z różnych pobudek naokoło.
Fakt jest taki, że chyba się niepotrzebnie męczymy, ale każda ma jakieś założenia i ciągnie ten temat.

Ja mam jeszcze jedno pytanko o kolki. Bo u nas lepiej bo Młody nie budzi się w nocy z płaczem i przesypia całą noc z przerwą na jedzenie, tyle, że oczywiście w nocy się co jakiś czas pręży. Ja w sumie nie wiem kiedy on się pręży z głodu a kiedy z powodu próby pozbycia gazów więc jak się obudzę co 3-4h to mu daję cycka ( z wyjątkiem pierwszej przerwy około 5-6h) i tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?
Pytam bo mam nadzieję, że tak, a nie chciałabym mu do 6mc serwować cycka czy butli na czuja w nocy bo nie wiem czy z głodu czy z powodu brzuszka.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:04   #2015
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A oto i Daniel :
Śliczny

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
aaa !!! pochwalimy się: oficjalnie zaczął nam się przewracać, nie wiem czy ne jeden bok czy oba ale na jeden na pewno, i czasem z rozpędu na brzuszku ląduje tzn czasem jeszcze pupa mu zostaje

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
My po wizycie. Mloda wazy prawie 6,5 i mierzy 65 cm.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No pięknie waży, moja przegoniła ja w takim razie, bo byłyśmy dziś u tutejszego doktorka i w ubrtaniu i pampersie waży 6400 I jest bardzo długa, ale nie wiem jaka

Cytat:
Hej Jako że lepiej późno niż wcale to chciałabym się zapytać czy przyjmiecie mnie swojego grona? Podczytywałam Was trochę pod koniec ciąży, tak się zbierałam żeby napisać aż w końcu urodziłam i już na nic nie miałam czasu. Jestem mamą Daniela, urodził się 21 maja o 15.25 , 54 cm i 3,5 kg. Poród koszmarny, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Cześć

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

wszystkie się chwalicie umiejętnościami maleństw to i ja się pochwalę
Moje 3,5 miesięczne cudo potrafi:
- doskonale "mówić" NIEEEEEE
- już drugi miesiąc wyje jak wilk
- mruczeć jak kot
- ssać kciuka, 4 palce a najlepiej dwie piąstki na raz
- już ładnie chwyta zabawki rączkami, ale czasami jej jeszcze wypadają
- ciągnie tak mocno za karuzelę aż się odczepiają miśki, po czym lądują na podłodze i poluje na następnego
- poranne rozmowy z lampką
- przewracanie się na boczki
- podnoszenie główki (ale za szybko się niecierpliwi)
- bardzo ładnie trzyma główkę jak jest na rękach, rzadko kiedy jej opada
- wrzeszczy na zabawki gdy nie mieszczą się w buzi
- uwielbia narzekać, zwłaszcza jak ma komu
- kocha drzewka
-nachyla się do przodu jakby chciała siadać
chyba tyle
dla Karolci

Cytat:

dziewczyny które karmią mm, podajecie coś oprócz witaminy D?

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie do mam które już otrzymały becikowe. Czu jak w decyzji mam napisane że wypłata świadczenia do 31 sierpnia, to mogę liczyć na to że dostanę pieniążki wcześniej czy tego 31ego? Jak było u Was?
Cytat:
ooo cholercia.. !!! przypomniałaś mi.. muszę to załatwić
My też jeszcze nie załatwiliśmy Może w przyszłym tygodniu się uda

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja dzisiaj wypiłam lampkę czerwonego winka
A mi wino jakoś przestało smakować

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pieluchujecie swoje dzieci? Ja pieluchowałam w pierwszych tygodniach ale na USG bioderek lekarz powiedział, że wszystko wygląda OK i jak chcę to mogę pieluchować ale nie muszę. Za to wczoraj pediatrka kazała Julkę pieluchować bo to dziewczynka i lepiej dmuchać na zimne i od wczoraj pieluchuję. Nie wiem tylko czy ona ma to pieluchę ma nosić ciągle czy kilka godzin dziennie?

Cytat:
Któraś z Was (przepraszam ze nie pamiętam która) pisała jak jej dziecko wpatruje się w tygryska z maty, i coś chyba w nim jest bo Mój tez tylko jego zauważa na tej macie;-) nawet przestawialam go w inne miejsce a i tak tygrysek jest na celowniku
Mój W. uwielbia gadać z tygryskiem

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jaki śliczny Tymuś

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Witamy sie po basenie. Sofia wytrwala cale 2minuty, poczym zaczal sie armagedon uspakajalam ja godzine. Na szczescie tz mogl przyjsc do nas bo inaczej nie mialabym jak sie przebrac. Woda byla cieplutka (35st) wiec to nie zimno... Moze to ze tak malo spala, a moze to dla niej za wczesnie(choc byly jeszcze 3 maluszki w jej wieku I super reagowaly). Zobaczymy jak bedzie za tydzien...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może następnym razem będzie lepiej

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bylysmy dzisiaj u naszego doktorka. waga 5960 (od 2 tygodni mam nadzieje, ze przekroczy 6kg ;P), czyli przybrala 180 gramow. jak na nia to calkiem niezle (w końcu tydzień temu tylko 50 gramow,a nie odejmowałam body!) - czyli zostajemy przy karmieniu co 3 godz. z zegarkiem w reku lekarz niby kazal się nie przejmować, bo bardzo możliwe ze to przez upaly...zobaczymy. ewidentnie ciagnie ja na dlugosc, fałdeczki znikają, chyba wziela sobie do serca te Wasze plany modelingowe lekarz obejrzał ja z wszystkich stron, nie ma kreczu! (co nas bardzo cieszy! jeśli ktoras zastanawia się jak to stwierdzić, otoz miesien na szyi musi być zgrubialy, czuc to pod palcami i nie da się go naciagnac), glowa ladnie pracuje, dźwiganie opanowane, glowke często trzyma na boczki zamiast na wprost, bo taka ma budowę czachy, ze jej ciężko inaczej hehe. za dlugi tyl napiecia mięśniowego brak, asymetrii tez. jedyne czego możemy się doczepić to to, ze słabiej pracuje lewa reka. mamy obserwować, ale pewnie to bardziej mój wymysl, bo chwile później w domu tylko te reke oblizywala

Cytat:

Aha proszę o dopisanie na pierwszej stronie : poród naturalny i karmienie piersia
Info dopisane

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
miałam Was zapytac i ciągle nie ma kiedy...

jak u Was z kąpielami wygląda..?? czy codziennie kąpiecie?? w czym..mydełka ..płyny ..w wanienkach..słynnych wiaderkach??czy dzieci spokojne..zadowolone czy jednak płaczliwe..??
Wiktor bardzo lubi się kąpać

Na początku kąpaliśmy w wanience, teraz od jakiegoś czasu w wiadrze. W. uśmiechnięty, zadowolony; płakał może z 1-2 razy na samym początku.

Kąpiemy w salonie, bo tam mamy duży stół i przynoszę sobie przewijak

Używamy płynu hipp zamiennie z emolium

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-22, 09:05   #2016
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Dziewczyny sypię się po ciąży. Trzy zęby do zrobienia + muszę zacząć nosić okulary + zaraz chyba wyłysieję

Mi strasznie zaczęły lecieć włosy

---
W. zasnął to ja też idę się jeszcze na chwilę zdrzemnąć, do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-22, 09:10   #2017
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam z rana
Obudził mnie przed 7 skurcz w łydce , ale dzięki niemu () nie zaspałam i mogłam skoczyć do Biedronki... Gdybym poszła później jak planowałam to z zakupów byłaby jedna wielka , bo na regale tylko 6 paczek rozm 3. Wzięłam 4, za mną babka 2 i po pieluchach Zostały same 4 i 5, 3 wykupione, a 2 nie było wcale... To samo z mlekiem NAN 1 w kartonowym opakowaniu nie ma , a o promocyjnych (2 i 3 za 34 zł) można zapomnieć - poszły zaraz w 1 dniu
Ja chciałam iść, ale mała wcześniej zamarudziła i padła. Jak się przebudzi to wezmę ją na spacer, bo żal mi jej budzić jak śpi, niech się troszkę zdrzemnie. Jak nie będzie pieluch to zadzwonię do męża niech targa dziecku pociągiem a jak nie będzie to dziadków zaangażuję
Cytat:
Dzien dobry Mamom;-) dzień rozpoczynamy od odwiedzin zaraz przyjdą kobitki z pracy wiec się stroimy:-P mam pytanie do mam karmiących piersia: jak podajecie witaminy? Ja do tej pory dawalam łyżeczką tt i ładnie łykał, a teraz wypycha wszystko jezyczkiem :-\ W ogole slini się jak buldog i piastki cały czas ma w buzi. Ma dopiero 7 tygodni wiec raczej nie ząbki, może leniuszkowi poprostu nie chce się polykac śliny haha;-)
Ślina to chyba normalne na tym etapie, moja też normalnie jak buldog czy inne tego typu psiaki
Ja daję dicoflor łyżeczką i zaraz po tym wpycham cyca żeby za dużo nie wypluła. Jak wypluje to zgarniam łyżeczką i wpycham znowu żeby więcej tego w japce zostało. Witaminę D wyciskam z kapsułki, czasami wypluje część, trudno się mówi. Ja mam te większe kapsułki to dobrze się chwyta i nie boję się, że mi wyleci z ręki czy coś.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:11   #2018
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardziej doświadczone jak szybko dziecko wyrasta z ubranek? Muszę kupić coś cieplejszego na jesień i bardzo ciepłego (jak zmarzluch się okaże po mamusi) na zimę i nie wiem jaki rozmiar. Górę nosimy spokojnie 62 czasami 56 jak bardziej elastyczne czy duże, a nóżki ... już mam 74 bo niektóre 68 mam na styk, zwłaszcza jak się porusza i jej podjedzie, a ma być podobno luz. No i właśnie doradźcie, żeby starczyło mi od listopada do ... może i marca/kwietnia to jaki rozmiar kupować? O ile dłuższe nóżki niż teraz? No chyba, że w tym roku przejdziemy przez dwa rozmiary zimowe. Macie jakieś sprawdzone firmy z tych baaardzo ciepłych zimowych?
Nakarmię brzdąca i nadrabiam dalej
ja tam doświadczona nie jestem i też się zastanawiam, ale P. już chodzi w rozmiarze 74 (tułów na długość zwłaszcza body nawet 80 ale łapki i nóżki krótsze ) i nakupowałam mu dużo ciepłych polakrów i dresików używanych z rozmiaru 80 i 86 - teraz już tak nie rośnie szybko więc na pewno w zimie w nich pochodzi, potem nie wiem bo nie wiem czy jak będzie ciepło będzie miał jeszcze 86 czy już więcej ale jakiś dresik czy koszulka zawsze ubierze

Cytat:
Witam z rana
ja ostatnio poszłam i były kaszki Sinlac i Nan w puszce ale od 2 - ale w dzień jak miały być to nie było, dołożyli potem.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 09:15   #2019
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Hmm gluten po 5 mc czyli od 6 a jablko po 4 czyli od 5 tak mialo byc??? Hee
Tak, ogolnie pani dr mowi zeby sie nie spieszyc, skoro cycek daje rade i ladnie przybiera to nie ma cisnienia

Happy- u nas roznie, przewaznie 1 na dzien lub dwa dni...
Stary 2013-08-22, 09:55   #2020
happy blue
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Dziewczyny bardziej doświadczone jak szybko dziecko wyrasta z ubranek? Muszę kupić coś cieplejszego na jesień i bardzo ciepłego (jak zmarzluch się okaże po mamusi) na zimę i nie wiem jaki rozmiar. Górę nosimy spokojnie 62 czasami 56 jak bardziej elastyczne czy duże, a nóżki ... już mam 74 bo niektóre 68 mam na styk, zwłaszcza jak się porusza i jej podjedzie, a ma być podobno luz. No i właśnie doradźcie, żeby starczyło mi od listopada do ... może i marca/kwietnia to jaki rozmiar kupować? O ile dłuższe nóżki niż teraz? No chyba, że w tym roku przejdziemy przez dwa rozmiary zimowe. Macie jakieś sprawdzone firmy z tych baaardzo ciepłych zimowych?

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Po szczepieniu wczorajszym całkiem nieźle sobie radzimy Kapieli nie było, bo moja kąpiel nie wiem czy lubi, toleruje to na pewno, bo na początku była tragedia. Cieszy się z rozbierania bo sobie fikamy na przewijaku bez pieluchy, ale w kąpieli uśmiechów nie widzę.

podbijam, bo chyba nasze dziewczynki są podobne rozmiarowo...bo moja 62 też nosi, co prawda już na styk, ale nosi...nawet głupia matka Jej kupiła ostatnio w smyku trzypad body dł rękaw, przykładałam do Niej w sklepie i wydawało mi się 68 dużo za dużo. Nie wiem czy się po praniu zbiegło czy nie, ale jak przyłożyłam do body 62, które mam to się wydają identyczne, chyba się skurczyły w 40stopniach No, nic, niech ma na miesiąc
Xal, mogłaś przeoczyć moje pytanie, ile waży Twoja Paulinka i ile ma tygodni teraz?
Prosimy też o zdjęcia, pamiętam tylko, że śliczna
My zawsze odpuszczamy kąpiel po szczepieniu, mimo że lubimy.
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ziew oby to był skok dopchałam młodzieńca 2 cycami ok 22, pobudka 1, 3.30 i od 6 juz nie spimy wczoraj nie zdążyliśmy przeprowadzić eksmisji, mam nadzieję, że dzisiaj się uda u młodego w pokoju jest roleta i pokój od północy więc może dłużej będzie spał? my mamy sypialnie od południa i tylko ozdobne firany zebrane po bokach więc słońce wali ja nie lubię ciemności i wszędzie w domu jasno
młody właśnie się buja w huśtawce i drzemie a ja czekam na babcie i dzisiaj robimy 15 litrów soku z malin

Mysia, robicie w takim tradycyjnym sokowniku na gazie? Ile mniej więcej wyjdzie z takiej ilości słoiczków? jak na sprzedaż to pamiętaj o mnie Marzy mi się taki dzień, enjoy! To babcia Twoja czy TŻ? Zazdroszczę- babci, soku, huśtawki
Cytat:
Witam z rana
Kurczę, dziewczyny, ja jestem jakaś dziwna, że te 9 zł oszczędności nie każe mi jechać po te pieluchy? Chciałam męża wysłać, bo ma po drodze z pracy i zawsze kupuje On. Mówię Mu, że jak idzie na siłownię to fajnie by było jakby wdepnął do domu z pieluchami, bo jest promocja 50zł/ 2 worki, a On do mnie, ale jak to, to 10 zł taniej wychodzi (Nigdy nie zna cen, niczego, a tu szok ), no i musiałam się mocno naprodukować z wymyśleniem argumentów, że warto Wychodzi na to, że jesteśmy rozrzutni, a naprawdę często liczę każdy grosz i rozkminiam zakupy jak jakaś księgowa.........

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nasz na szczęście kolek nie miał, jest po prostu nienażarty raczej nie płacze tylko marudzi i strasznie szuka cycka, przysysa się do wszystkiego, jak przez dłuższy czas nie dostanie jeść (czyt kilka minut) to jest syrena dzisiaj już jadł o 7.30 (pobudka była o 6) i drzemie teraz
Mysia, a smoczek jakbyś zmieniła? Albo podała mu wodę zamiast mleka, gdzieś czytałam, że następnej nocy dziecko stwierdza, że nie warto się budzić?! Ale skoro głodny

Cytat:
my dajemy tylko d, z kapsułki bezpośrednio do buzi. inne lekarstwa płynne z łyżeczki.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hmm...czyli jest nas więcej nie miłujących kp, a robiących to z różnych pobudek naokoło.
Fakt jest taki, że chyba się niepotrzebnie męczymy, ale każda ma jakieś założenia i ciągnie ten temat.

Ja mam jeszcze jedno pytanko o kolki. Bo u nas lepiej bo Młody nie budzi się w nocy z płaczem i przesypia całą noc z przerwą na jedzenie, tyle, że oczywiście w nocy się co jakiś czas pręży. Ja w sumie nie wiem kiedy on się pręży z głodu a kiedy z powodu próby pozbycia gazów więc jak się obudzę co 3-4h to mu daję cycka ( z wyjątkiem pierwszej przerwy około 5-6h) i tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?
Pytam bo mam nadzieję, że tak, a nie chciałabym mu do 6mc serwować cycka czy butli na czuja w nocy bo nie wiem czy z głodu czy z powodu brzuszka.

Magiusa, ale to nie są jakieś założenia i ciągnięcie tematu, po prostu chcecie/ wierzycie/ że tak jest najlepiej dla Waszych dzieci i ich zdrowia.
Moja Helenka też się pręży i nie płacze w nocy i dostaje na to cyca. Myślę, że to i głód i brzuzek. A pytanie "tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?" jest trochę z serii- czy Twoja kupa jest zawsze konsystencji takiej a takiej i koloru tego i tego i czy zawsze wystarczy Ci jeden artykuł Wyborczej by ją zrobić czy czasem jeszcze czytasz dodatki? Magiusa, mówimy o układach trawienia i wydalania, wiadomo, że na to ma wpływ to co dzidzia zje, ale też stres, upał i inne. A dzień dniowi nierówny. Czasem zdarzy się z pierdem, czasem będzie prężenie, tak dobrze nie będzie, że pierd i już Myślę, że u Was już problemy się kończą, z tego co piszesz, lada dzień będzie naprawdę super.
Cytat:
Ja chciałam iść, ale mała wcześniej zamarudziła i padła. Jak się przebudzi to wezmę ją na spacer, bo żal mi jej budzić jak śpi, niech się troszkę zdrzemnie. Jak nie będzie pieluch to zadzwonię do męża niech targa dziecku pociągiem a jak nie będzie to dziadków zaangażuję

Ślina to chyba normalne na tym etapie, moja też normalnie jak buldog czy inne tego typu psiaki
Ja daję dicoflor łyżeczką i zaraz po tym wpycham cyca żeby za dużo nie wypluła. Jak wypluje to zgarniam łyżeczką i wpycham znowu żeby więcej tego w japce zostało. Witaminę D wyciskam z kapsułki, czasami wypluje część, trudno się mówi. Ja mam te większe kapsułki to dobrze się chwyta i nie boję się, że mi wyleci z ręki czy coś.
znowu się czuję dziwnie w temacie promocji
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:01   #2021
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Tak, ogolnie pani dr mowi zeby sie nie spieszyc, skoro cycek daje rade i ladnie przybiera to nie ma cisnienia

no, to macie minimum i dobrze
Stary 2013-08-22, 10:13   #2022
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
cloche mleko zaczeło kapać mi dopiero na 4dobę a codziennie co 3h odciągałam na 6dobiero wieczorem 20ściągnełama później doszłam do 40ml i tak już zostało raz 60 udało mi się rano..jak mała przystawiałam w domu to wył, miałam osłonki i okazało się że to przez nie,bo raz mi spadła a K. w tym czasie odrazu załapała..ssała z 5min i 1-1,5spała poczym się budziła i nie było mowy o cycku, odrazu pisk, zachodzenie się i w ruch szła butla z odciągnietym plus mm.2dni chyba się męczyłam z mała że sam cyc ale to był koszmar i podd wieczór musiała być butla i po tym juz tylko 20odciągałam,im częściej tym mniej leciało..po nocach nie spałam i z laktaorem siedziałam i doopaty te tab. to brałaś te co i dzidziuś może mleko pić? bo ja brałam takie p/wymiotne co skutkiem własnie jest mlekotok to wtdey co godzinę ściągałam 40 a jak przerwę 3h miałam to 60-90ml(co nigdy tyle nie wiedziałam robiłam sobie zdjęcie butelce jak miałam przerwę 4-5h to miałam gulki na piersi i mega twarde i mleko kapało miałam taki humor że tylko 3hspałam a tak w nocy radosna z lakat.siedziałam i byłam z siebie dumna ale niestety jak oddstawiłam po 10dniach tak wszystko minęło i 20 przez cały dzień ściągnełam..załamałam się,niedaję małej od tamtej pory i bardzo mi źle-nie umie tego zrozumieć:/
wiem, strasznie ciezko zaakceptowac... ale zobacz ile tu mamusiek podaje mm i maja zdrowe, radosne maluszki i moze tez zdrowsze psychicznie sa czuja wieksza kontrole, wiedza ile dzieciu zjada... musisz skupic sie na pozytywnych stronach!
u mnie wygladalo podobnie z laktatorem i ilosciami sciagnietego mleka. tez wstawalam po nocach do tej znienawidzonej maszyny pewnie ta moja niechec tez mnie blokowala. ale co zrobic, gdy chce sie miec dziecko przy piersi, a tu jakis niedelikatny plastik sie dobiera do cycka?!
tak, bralam to cos przeciwwymiotne, ale w kropelkach. i zmniejszalam dawke stopniowo, atakujac jednoczesnie organizm kozieradka, herbatkami laktacyjnymi i piwem pszenicznym bezalk. od wczoraj probuje juz bez kropelek... jak raz sprobowalam odstawic za szybko, to mi cycki padly. ciezko wyczuc kiedy ile zmniejszac dawke...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
1. to u mnie włosy ok, prawie wcale mi nie wypadają.. ale może to dopiero przede mną.. za to o zęby i kości się boję.. bo nie mogę nabiału jeść
a czym suplementujesz? ja sie ciezko zastanawiam, czy jest cos na rzeczy... kupki mlodego takie rdzawo-brazowe sa czasem, szczegolnie nad ranem, nie wiem od czego i sie zastanawiam, czy to nie jakas oznaka alergii...
pan dr obwachal przedwczoraj kupy florkowe i mowi, ze sa ok...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:15   #2023
Veronic
Wtajemniczenie

Hej

dzisiaj o 2 w nocy Młody zaczął się wiercić,więc go nakarmiłam i poszłam spać, a o 4 dostał ataku kolki i już było po normalnym spaniu
puścił z bólem kilka bączków i jakoś udało mi się go w miarę uspokoić , a potem zasnąć z nim na rękach ... potem byłam cała zesztywniała...

happy
- mi też się nie chce iść do biedy po te pieluchy:P no ale w sumie te kilka zł oszczędności piechotą nie chodzi;p

ada- my kąpiemy już od prawie miesiąca we wiaderku i jest super 100 razy lepiej niż w wanience, Młody długo wytrzymuje i mu cieplutko, a ja mogę np oglądać TV
a do kąpieli używam hippa , sporadycznie babydream
aa i wcześniej jak był malutk kąpałam co 2 dzień, teraz już codziennie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:22   #2024
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Po szczepieniu wczorajszym całkiem nieźle sobie radzimy Kapieli nie było, bo moja kąpiel nie wiem czy lubi, toleruje to na pewno, bo na początku była tragedia. Cieszy się z rozbierania bo sobie fikamy na przewijaku bez pieluchy, ale w kąpieli uśmiechów nie widzę.
Ja tak jak Vill gora 74-86 ze wzgledu na tlow raczki krotsze , spodenki 74 wiec roznie moze byc ja mysle ze skok wzrostowy u nas juz byl i w mase bedzie szedl , mam kombinezony 74 ale obawiam sie ze w grudniu bede kupowala 80-86 jak nie szybciej hmm

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

hmm kazdy dzionek innym jednego dnia jest bez prezenia drugiego placz a trzeciego prezenie bez placzu , kupa u mojego idzie nie wiadomo kiedy wiec tu sie zmienilo na lepsze

Cytat:

Mi strasznie zaczęły lecieć włosy

---
W. zasnął to ja też idę się jeszcze na chwilę zdrzemnąć, do usłyszenia

mi tez wszedzie leza nawet M. Ma miedzy palcami przy czesaniu wychodzi mi ich tysiace

Cytat:

Ja tez troszke z dystansem podejde ze wzgledu na brzuszek Miska
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 10:27   #2025
Veronic
Wtajemniczenie

banka- myślę, że u nas początek zimy będzie w rozmiarze 74 ,a końcówka już w 80 także muszę się zaopatrzyć chyba w 2 kombinezony

o 2 w nocy słyszałam bzyczenie komara nad moim uchem,ale go nie znalazłam no i tym samym W ma "piękne" 2 ugryzienia na głowie
SUKA KOMARZYCA !!
Stary 2013-08-22, 10:36   #2026
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
banka- myślę, że u nas początek zimy będzie w rozmiarze 74 ,a końcówka już w 80 także muszę się zaopatrzyć chyba w 2 kombinezony

o 2 w nocy słyszałam bzyczenie komara nad moim uchem,ale go nie znalazłam no i tym samym W ma "piękne" 2 ugryzienia na głowie
SUKA KOMARZYCA !!
Heee ano suka jak nic
Dokladnie

Juz sie spacerowki nie moge doczekac ale postanowilam ze poki M. Nie bedzie sztywno trzymal glowki to bedzie smigal w foteliku hee mam nadzieje ze do pazdziernika ogarnie ta umiejetnosc
Stary 2013-08-22, 10:39   #2027
Veronic
Wtajemniczenie

u Was też jest tak zimno>?
mam na sobie długie spodnie ,skarpetki i sweter, a w dalszym ciągu mi zimno...

muszę zrobić sobie kawkę i zjeść coś słodkiego! duuuużo słodkiego

miłego dnia życzę
Stary 2013-08-22, 10:44   #2028
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

miłego dnia życzę
U nas 24 na dworze

A to moj pucus hee rozowa pantera hee
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377161043724.jpg (60,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2013-08-22, 11:18   #2029
ankaaa206
Wtajemniczenie

z rana byłam w lidlu po dresiki dla małego- śliczne i dobre jakościowo a ludzie jak sępy! mówię Wam! bierze jedna baba chyba z 20 kompletów różnych i do kąta sklepu otwiera, przebiera, wyrzuca te co nie pasują byle gdzie, no szok!
zaraz mamy gości, Niki trochę przycina komara a ja zabieram się za porządki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:20   #2030
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
a co jej wpisał, że jakie ma bioderka? II czy I? A czy b?
.
nic takiego nie ma wpisanego. Jest tylko pieczątka i data i napisane zalecenia: profilaktyka
nie wiem jak to rozumiec

Cytat:
Hej Jako że lepiej późno niż wcale to chciałabym się zapytać czy przyjmiecie mnie swojego grona? Podczytywałam Was trochę pod koniec ciąży, tak się zbierałam żeby napisać aż w końcu urodziłam i już na nic nie miałam czasu. Jestem mamą Daniela, urodził się 21 maja o 15.25 , 54 cm i 3,5 kg. Poród koszmarny, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło
Witaj

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
miałam Was zapytac i ciągle nie ma kiedy...

jak u Was z kąpielami wygląda..?? czy codziennie kąpiecie?? w czym..mydełka ..płyny ..w wanienkach..słynnych wiaderkach??czy dzieci spokojne..zadowolone czy jednak płaczliwe..??
Eliza przez pierwsze dwa tygodnie wrzeszczała przy kąpieli a to dlatego że kapałam ją jak się obudziła i chciałam ja po kąpieli nakarmić. A teraz się wycwaniłam i trochę ją karmię przed a resztę po kąpieli i jest spokojna. Co prawda nie cieszy się z kąpania ale przynajmniej nie płacze Kapię ją w wanience co 2 dni chyba że jest bardzo ciepło to codziennie. A no i myjemy się mydełkiem oilatum a potem oliwkujemy

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
z rana byłam w lidlu po dresiki dla małego- śliczne i dobre jakościowo a ludzie jak sępy! mówię Wam! bierze jedna baba chyba z 20 kompletów różnych i do kąta sklepu otwiera, przebiera, wyrzuca te co nie pasują byle gdzie, no szok!
jakie sa rozmiary tych dresików?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:23   #2031
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

miłego dnia życzę

o, nieee, ja chodzę w samej bieliźnie
Stary 2013-08-22, 11:33   #2032
kociakZpazurem
Raczkowanie

ciężki poranek dziś był, mała od 5 marudziła, zdrzemnęła się do 8 i niedawno dopiero zasnęła i wszystko było be..nie wiem czy to pogoda czy dziąsełka
smarujecie już żelem dziąsełka swoim pociechom?moja się uspakaja po nich to może się już zaczęło:/

cloche tylko u Ciebie to chyba sa te co można karmić przy nich,ja nie mogłam może jakbym mogła to by się udało kozieradki itp też brałam, gin kazał mi jeszcze zbadać prolaktynę ale ona chyba w różnych okresach różna jest:/ dojdę do siebie niedługo

veronic u nas 19 na dworze ale w domu na krótko chodzę

banka

a jeszcze mam pytanie do paznokci. mojej małej nie rosną ..nie wyrastają tak zaokrąglone do góry tylko w dół do środka, tak jakby odwrotni nie wiem czy jasno się wyraziłam:/ nie mogę jej dobrze ich obciąć nie mam jak się dostać..ma któraś tak jeszcze??

aa moja ma teraz 62cm i nosi 62rozm. niektóre jeszcze przy duże i niemam pojęcia jakie kupować na zimę,myślicie że 68-74 będzie dobre?

Edytowane przez kociakZpazurem
Czas edycji: 2013-08-22 o 11:35
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:38   #2033
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:

ciężki poranek dziś był, mała od 5 marudziła, zdrzemnęła się do 8 i niedawno dopiero zasnęła i wszystko było be..nie wiem czy to pogoda czy dziąsełka
smarujecie już żelem dziąsełka swoim pociechom?moja się uspakaja po nich to może się już zaczęło:/
ja nie smaruje ale moja cały czas wkłada raczki do buzi złosci się przy tym i okropni slini ;/ tylko ze ma dopiero 9 i pol tyg
a ile ma Twoja MALUTKA?
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:39   #2034
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:43   #2035
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Witam z rana
Właśnie wrociłam z biedronki i udało mi się upolować pieluchy Kupiłam dwie paczki 3 i dwie paczki 4 No i dla koleżanki 2 upolowałam
Prawde mówiąc to nie było na co polować bo mam w mieście tyle biedronek, że pieluch pod dostatkiem Jedynie po 4 musiałam jechać do drugiego sklepu bo nie mieli wcale od kilku dni na stanie.

Cytat:

Skoro mowa o tych kapsułkach to w nocy mało na zawał nie zeszłam. Zazwyczaj witaminę daje małej w nocy na śpiocha bo wtedy mi nie wypluwa a dziś mi się jakoś machnęła i wpadło jej do buzi
Od razu wzięłam ją twarzą do dołu i małym palcem wyjęłam. Mój Boże jak to mało brakuje do tragedii. Uważajcie dziewczyny
Stary 2013-08-22, 11:45   #2036
kociakZpazurem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja nie smaruje ale moja cały czas wkłada raczki do buzi złosci się przy tym i okropni slini ;/ tylko ze ma dopiero 9 i pol tyg
a ile ma Twoja MALUTKA?
dziś 16tydzień zaczyna.rączki cały czas w buzi i w końcu zaczyna płakać, niemożna jej niczym uspokoić i dopiero jak posmaruję żelem to od razu spokój i się uśmiech i bawi:/

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dzień dobry
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 11:47   #2037
karolina2121
siedzę i myślę

Hej dawno mnie nie było

Jak usypiacie swoje dzieciaczki? Mój w dzień zazwyczaj zasypiał sam, wieczorem tylko potrzebował żeby go pogłaskać i poszeptać ciiiiii, a po dłuższym pobycie u babci gdzie spał w wózku nie zaśnie dopóki z nim nie pojeżdżę a że wózek stoi na klatce na dole to jeżdżę leżaczkiem po podłodze nie wiem jak go tego oduczyć nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden !

To się pożaliłam
Stary 2013-08-22, 11:53   #2038
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
heheh przeczytalam " z rana bylam w kiblu" ehhe i czytam dalej co tam w kiblu a tu dresik hehhehehhehe heheh
fakt ludzie jak takie swinie co do koryta sie dobiora masakra
Cytat:

cloche tylko u Ciebie to chyba sa te co można karmić przy nich,ja nie mogłam może jakbym mogła to by się udało kozieradki itp też brałam, gin kazał mi jeszcze zbadać prolaktynę ale ona chyba w różnych okresach różna jest:/ dojdę do siebie niedługo

veronic u nas 19 na dworze ale w domu na krótko chodzę

banka

a jeszcze mam pytanie do paznokci. mojej małej nie rosną ..nie wyrastają tak zaokrąglone do góry tylko w dół do środka, tak jakby odwrotni nie wiem czy jasno się wyraziłam:/ nie mogę jej dobrze ich obciąć nie mam jak się dostać..ma któraś tak jeszcze??

aa moja ma teraz 62cm i nosi 62rozm. niektóre jeszcze przy duże i niemam pojęcia jakie kupować na zimę,myślicie że 68-74 będzie dobre?
moj takze ma takiego nerwa podejrzewam dziaselka jeszcze nie smaruje
mysle ze 74 bezie dobre ale jak bedzie w praktyce to sie okaze heheh
paznokcie mojemu normalnie rosna za bardzo nei wiem jak u Twojej hehheh
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Właśnie wrociłam z biedronki i udało mi się upolować pieluchy Kupiłam dwie paczki 3 i dwie paczki 4 No i dla koleżanki 2 upolowałam
Prawde mówiąc to nie było na co polować bo mam w mieście tyle biedronek, że pieluch pod dostatkiem Jedynie po 4 musiałam jechać do drugiego sklepu bo nie mieli wcale od kilku dni na stanie.

Skoro mowa o tych kapsułkach to w nocy mało na zawał nie zeszłam. Zazwyczaj witaminę daje małej w nocy na śpiocha bo wtedy mi nie wypluwa a dziś mi się jakoś machnęła i wpadło jej do buzi
Od razu wzięłam ją twarzą do dołu i małym palcem wyjęłam. Mój Boże jak to mało brakuje do tragedii. Uważajcie dziewczyny
no brawoo za pampki
a z ta kapsolka to rzeczywiscie dobrze ze ja w kropelkac daje bo z kapsolkami to naprawde trzeba uwazac
Cytat:
dziś 16tydzień zaczyna.rączki cały czas w buzi i w końcu zaczyna płakać, niemożna jej niczym uspokoić i dopiero jak posmaruję żelem to od razu spokój i się uśmiech i bawi:/

oo a ja wyzej na tego posta odpowiedzialam heheh
moj cos kolo tego tyg. juz nie licze tygodniami bo sie pogubilam M. jest z 30 .04 wiec cos kolo Tojej Karolci
Stary 2013-08-22, 11:59   #2039
JennyAniolek
Zakorzenienie

Witam ponownie,
W. zasnął, mąż pojechał do pracy to znowu trochę posiedzę z Wami

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-08-22, 12:00   #2040
diabli
Zakorzenienie

Nelcia konczy dzisiaj 3 miesiące!

zapraszamy na party time...

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
2) swiat wiruje a ja z nim (alez się chichrala, myslalam, ze będzie ryk!)
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...
5) Chodakowska przy niej wymięka
6) no dobra, mam 3 miesiące i już nie wypada!
7) w nagrodę za wspólne balety pokaz Wam nowa umiejetnosc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjecie1.jpg (91,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie2.jpg (89,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie3.jpg (85,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie4.jpg (88,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie5.jpg (90,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie6.jpg (81,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie7.jpg (82,0 KB, 36 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości