|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2042 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Cytat:
w załączniku rysunek jak rosną mojej
Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-22 o 12:09 |
||
|
|
|
#2043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Ja do Biedronki mam teraz 5 min pieszo, a jak mieszkaliśmy u rodziców to była jeszcze bliżej, bo tyle co wyszłam z klatki i przeszłam na drugą stronę ulicy. Dziś miałam poranny spacer A co do oszczędności to mi przy 4 paczkach wyszło 16 zł bez 4 gr taniej. Z jednej strony niby oszczędność nie duża, ale z drugiej dołożę 2 zł i mam za to paczkę mleka 350g, a pampersy tak czy siak trzeba co jakiś czas kupować, więc jak jest okazja to czemu nie skorzystać ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() Śliczny ma ten strój biedronki
|
||
|
|
|
#2044 |
|
Raczkowanie
|
diabli
śliczna! na 6zdjęciu wygłąda jakby się wstydziła tak się trzyma za palca a Ty to jesteś normalnie wizażowym guru all.growym
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już cieplutko i w końcu jest słońce ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Zgadzam się
|
|
|
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mi ostatnio wystarczy pare linijek cale szczescie, bo na wiecej mlody rzadko pozwala!)a z tymi promocjami to mam podobnie... jeszcze najlepsi sa ludzie, co wszystko w promocjach kupuja i potrafia samochodem przejezdzic dziesiatki km na zakupach, byle zaoszczedzic na wacikach pare zl. a ze paliwo ich tez kosztuje, to juz pies drapal! szczegolnie tu w niemczech takie gospodynie sie znajduja... nie maja co robic caly dzien i obczajaja promocje. taki rodzaj rozrywki
|
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
chyba że dalej nie rozumie ja po pampki się nie wybieram mam jeszcze zapas z prezentów a nie mam gdzie trzymac a co do promocji to lubiłam np pójść tam gdzie coś jest tańsze a do innego po cos innego a za różnicę zawsze sobie coś kupiłam i się cieszyłam że zaoszczędziłam
|
||
|
|
|
#2048 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję was ale brak czasu na pisanie. Mąż ma urlop wiec albo ja z małą a on coś robi albo on z małą a ja sprzątam gotuję itd, a i tak nie mogę znaleźć czasu na ćwiczenia. Od kilku dni mała strasznie się drze po kąpaniu jakby brzuszek ją bolał. Karmię ją przed żeby coś zjadła bo po nie ma szans. Noszenie termofor i przechodzi. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jakby nie to, że od miesiąca zasypia sama w łóżeczku bez płaczów i w dzień też jak się ją położy a chce jej się spać to sama zaśnie, to pomyślałabym że boi się łóżeczka, albo iść spać. Nic nowego nie jadłam, delicol podaję jak wcześniej ![]() Diabli a gdzie kombinezony dla dziewczynek :P Wszytskie jakie znajdziesz kupujesz Nelce? :P Byłam w biedronce i kupiłam jedne 3 jedne 4 bo już sama nie wiem jak długo mała bedzie w 3. Niby mamy jeszcze 2,5 paczki 3 pampers ale myślę, że do tego czasu nie osiągnie wagi 9kg bo na 3 przeszliśmy jak miała prawie 6kg bo właśnie były z prezentów ale już myślałam, że nie zużyjemy. No i oczywiście rozpakowałam dady żeby zmierzyć z pampers i tu zaskoczenie dady minimalnie większe. A przy 2 było odwrotnie. Pisałyście że te sleep&play przeciekają a ja używam i się nie zdarzyło oprócz jednego razu jak tatuś źle założył.
|
#2049 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mi tak przyszło do głowy co mi ostatnio powiedziały dwie koleżanki (niezależnie od siebie), mamy prawie roczniaków: jak wydaje Ci się, że masz już wszystko opanowane i się nauczyłaś swojego dziecka to znaczy, że za chwilę nastąpi ZMIANA Więc nie ma jednej odp. i zmiany są stałe Chyba warto to po prostu zaakceptować.Swietny! Michaś też tak ma, że jak widzi aparat to robi poważną minę (bo na większości zdjęć jest powaga ) moja Sofia tak ma. Jak widzi aparat to milknie i robi kamienną twarz ![]() A chciałam nagrać jak śmiesznie ostatnio mówi. Wydaje przeciągłe i niskie dzwięki jak Enty z Władcy Pierścieni No ale nie udaje mi się jej nagrać, musiałabym z ukrycia...Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj przypadkiem zobaczyłam, że Sofii prawie zaczął wrastać paznokieć u stopy. One tam prawie nie rosną i rzadko je obcinam, a ten jeden się wybił i zaczał podwijać Teraz będę je częściej sprawdzać...Cytat:
![]() Mysia, wiesz, że ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że tak Ci współczuję tych nocek i ciągłego karmienia, a u nas tak jest już od miesiąca
|
||||
|
|
|
#2050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Młody marudzi... a tu po zakupy trzeba wyjsc... w końcu wybrałam 110 zdjęć do wywołania do albumu W ufff ciezko było![]() 60 fotek sponsoruje nam nasz właściciel mieszkania ![]() diabli- dla Nelki urodzonej modelki to już 3 miechy minęłyto ja uciekam, 3majcie się
|
|
|
|
|
#2051 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no, to teraz będziemy uważać podwójnie...nie wpadłabym na to, że tak może się zdarzać...jak dobrze, że tak to się skończyło! Cytat:
Cytat:
Tyle, że moje dziecko nie nosi sukienek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w sumie to nic istotnego, więc szkoda się zagłębiać ale jak już pytasz chodziło mi o to, że z kupkami u dziecka to tak jak u dorosłego, nie ma co rozkminiać tutaj całego procesu i czasu ich powstawania
|
|||||
|
|
|
#2052 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy w życiu Was nie nadrobię. ![]() lonely, co do mówienia przez Wiktorka mama, to mój Leon mówi... gej. Czytam Wasze przeprawy z przewracaniem się dzieci i zastanawiam się czy to dobrze, że miesięczne dziecko potrafi się obrócić z boku na plecki i na drugi boczek? Albo z brzuszka na plecy. Bo ten mój urwis z boku na bok umiał się przekręcać już jak teściowa była, czyli około 20 lipca, a on nie miał nawet miesiąca. ![]() No nic, idę czytać dalej, bo wrzaskun cicho się huśta.
|
||||||||
|
|
|
#2053 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
właśnie w następnym poście miałam pytać czy też macie taki problem z zebraniem się do wywołania zdjęć! Veronic, ja też, tzn bardziej mąż, jesteśmy w miarę sympatyczni, ale właściciele Waszego gniazdka to wymiatają. Zniżka z okazji urodzenia dziecka, pamiętam do dziś ![]() Jak dobrze, że są tacy ludzie. No, ale tak naprawdę to ja w ogóle nie narzekam, bo mam piękne mieszkanie w samym centrum po kosztach (jakieś 500 zł taniej niż inne, gorzej wyposażone i brzydkie ) i też miłe niespodzianki. Ostatnio przyniósł żarówkę do łazienki jakąś dziwną i filtr do wody filtrowanej. W ogóle dowiedziałam się, że tę filtrowaną wodę (mamy drugi taki cienki kranik) możemy pić A jak się wyprowadzał to dostaliśmy kasę na sprzątaczkę, bo stwierdził, że planował posprzątać, ale nie zdążył Ja myślę, że to trochę działa tak, że wysyłane dobro do nas wraca. Myślę, że też ktoś kiedyś im pomógł. Zjechałam z tematu Miłego dnia! Cytat:
no właśnie o tym mówię, zaoszczędzę 20 zł, a może być tak, że zostaną z niewykorzystaną paczką ![]() Cytat:
bardzo mądrze ![]() Ash, pojawiły się bilety Katowice- Edynburg 144 zł w obie strony i za tę samą cenę Szczecin- Edynburg. Jakbyś chciała KOGOŚ zaprosić Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-22 o 13:34 |
|||
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
krótki rękawek, krótkie spodenki i brak skarpetek
![]() ale Przemek ostatnio ciągle długi rękaw ma na sobie. ale minka Cytat:
myślę że 74 na zimę jak najbardziej ok, a 68 to tak "przejściowo" bym pokupowała - trochę koszulek z długim rękawem i jakieś cienkie polarki czy dresiki. no i body z długim, to się na pewno przyda w każdym większym rozmiarze poczekaj z kombinezonami i kurteczkami.tu nie pomogę bo Przemek zasypia sam, jak jest już bardzo marudny to dostaje smoka do dzioba i odpływa czasem jak ma problem z zaśnięciem a widzę że marudny to kładę do łóżeczka, pomarudzi 2-3 min i śpi.hahah super !!! gratki dla miss model ![]() --- Przemek nauczył się szeptać i traktuje smoczek jak gryzaczek - wyciąga, wkłada, obgryza z każdej strony no i nóżki są już wszędzie, latają na wszystkie strony, jeszcze tylko do buzi nie trafiły
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Raczkowanie
|
Śliczny chłopczyk i śliczny otulacz
![]() Przyznać się - która wykupiła wszystkie 3-ki w Biedrze? W mojej nie ma od tygodnia. Byłam dzisiaj w dwóch Biedronkach i nie ma w żadnej tego rozmiaru ![]() My kąpiemy w wiaderku, używaliśmy Babydreama, ale pani doktor kazała zmienić. Kupłiłam Ziajkę, bo mieliśmy na początku i była bardzo fajna. No i kocham wiaderko i Mały też. Zawsze ma banana na twarzy, jak się kąpie i jak tatuś robi mu plusku plusku ![]() No i mam pytanie. Młody ma wysypkę wokół ust. Pani doktor twierdzi, że to kosmetyki Babydreama. Odstawiłam, wysypka dalej jest. Czy to może być uczulenie na wypływające mleko? Używamy Bebiko już 2 miesiąc i niby teraz mogłaby się pojawić?To chyba nie potówki, bo ostatnio gorąco nie było. A może Wasze maluszki od nadmiaru śliny np też mają taką wysypkę? Dodam, że smoczka nie używamy, wróg nr 1 Używałyście pieluch Babydream? Co oprócz Dady i Pampków warto jeszcze przetestować?
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- diabli, Nelcia wymiata! ![]() aaa... to ja bym zostawila do wyrosniecia i potem obcinala na prosto. te brzegi musza najpierw sie dobrze przebic, no i nozyczki porzadne, a nie te grube barachlo, ktorym sie nigdzie nie dotrze... |
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co, twoje dziecko nie czyta wyborczej "na toalecie"??? |
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nelcia jest śliczna i chyba podobna do taty
|
|
#2060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety moja lekarka nie mierzy dzieci, bo chyba nie potrafi ![]() Promocja fajna, i tak kupuję DADY więc czy kupię teraz taniej czy za miesiąc drożej to wolę teraz I tak chodzimy na spacerki, staram się około 2h, a że biedronka blisko to po prostu tam też wchodzimy (jest na naszej trasie). Zawsze zakupy planowałam promocjami, że miałam pracę w terenie to mogłam sobie pozwolić na śledzenie gazetek promocyjnych i kupowanie gdzie taniej bo i tak po drodze było. Teraz się to zmienia, do marketu jedziemy tylko jak czegoś nie ma blisko albo po drodze jak jeździmy oglądać meble.Ale żeby jechać autem bo troszkę taniej to nie, nie opłaca się. Męża bym zagoniła do sklepu bo ma po drodze, więc jak sobie kupuje rogala maślanego to może też i pieluchy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Happy dziękuję za porównanie mnie do Tracy Hogg
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2062 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękujemy
Cytat:
Babka u fotografa w ogóle mi zabrała dziecko, bo "pani nie wie jak trzymać". No to nie dość że się skrzywił, to szyja zniknęła i jeszcze mu się koszulka podciągnęła![]() Cytat:
![]() Chyba się nauczyłam wielocytować, zobaczymy co wyjdzie z tej wiadomości
|
||
|
|
|
#2063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wypróbuj tą pozycję, może brzuszek, może się niecierpliwi że długo kapiesz/wycierasz? Cytat:
one są w rossmanie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U nas chyba minęły kolki (odpukać tfu tfu) i powiem Ci, że łatwiej kupke robi i dużo więcej pierdów słychać. Czasem to jak karabin ![]() Dziękujemy Ja chyba wyłysieje tak się ze mnie sypie i co gorsza mały ma cały czas moje włosy w łapkach i mu wyciągam...Śliczny chłopczyk Cytat:
|
||
|
|
|
#2065 | ||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Cytat:
Polulałam go na kolanach i zasnął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja lek też nie umie zmierzyć Helenki, a ile ma tygodni teraz Paula? podobne są wagowo bardzo poproszę męża o zakup pieluszek, bo i tak się kończą..ale będzie miał taszczenie :/ tramwajem się poruszamy, więc na dojazd kasy nie tracimy weź, myślisz, że śmiałabym Cię do terrorystki przyrównać? ![]() rytm Helenki 6 jedzenie 10:30 wybudzenie na jedzenie, zabawa do 11:30 11:30- 13:30 jedzenie i sen 13:30- 13:45 jedzenie i sen... a ja nie mam składników do obiadu i czekam po prysznicu, z mejkapem, wyfryzowana, wystrojona, pranie zrobione i rozwieszone, kurze starte, prysznic umyty...a ta sobie chrapie. zdążyłam ją przynajmniej z piżamki przebrać w strój, nie sądziłam, że zaśnie o 13:45 znowu... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
a czemu taka pozycja nie jest najzdrowsza? my też sie tak czasem karmimy. Wogóle mój Synek lubi jeść leżąc na pleckach np u mnie na kolanach.
|
|
|
|
#2068 | ||||
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Ja się czaje na te plasterki na komary z Rossmanna tylko co jestem to ich nie ma:-\ czyżby się tak szybko rozchodzily ? Cytat:
My się zawsze kapiemy na głodnego, ale Maly jak tylko poczuje ze się go rozbiera do kapania to się uspokaja Cytat:
Dziś rozmawiałam z koleżanką ktorej córcia jak miała 2 miesiące zaczęły wychodzić zabki:-\ i tak się zastanawiam czy to może nie to. Coraz częściej słyszę ze dzieciom szły żeby wcześnie, ale kurcze 2 miesiace:-\ |
||||
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duża już pannica z niej
|
|
|
|
|
#2070 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

mam trochę nadrabiania, wiec dzisiaj pewnie za wiele nie napisze. ale mam cos dla Was mamuśki
trzeba skoczyć po pieluchy, bo wykupią.

a że wózek stoi na klatce na dole to jeżdżę leżaczkiem po podłodze
nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden
ale jak bedzie w praktyce to sie okaze heheh
Chciałam męża wysłać, bo ma po drodze z pracy i zawsze kupuje On. Mówię Mu, że jak idzie na siłownię to fajnie by było jakby wdepnął do domu z pieluchami, bo jest promocja 50zł/ 2 worki, a On do mnie, ale jak to, to 10 zł taniej wychodzi (Nigdy nie zna cen, niczego, a tu szok 

teraz już cieplutko
Magiusa, mówimy o układach trawienia i wydalania, wiadomo, że na to ma wpływ to co dzidzia zje, ale też stres, upał i inne. A dzień dniowi nierówny. Czasem zdarzy się z pierdem, czasem będzie prężenie, tak dobrze nie będzie, że pierd i już
cale szczescie, bo na wiecej mlody rzadko pozwala!)
Ślub 27. X. 2012
dla Nelki urodzonej modelki
Kupiłam dwie paczki 3 i dwie paczki 4 

Mój W. robi 1-2 na dzień albo 1 co drugi dzień. Zastanawiam się czy to jest ok czy nie za mało 

tak się ze mnie sypie i co gorsza mały ma cały czas moje włosy w łapkach i mu wyciągam...