Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 12:01   #2041
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

witam się prawie z rana mam trochę nadrabiania, wiec dzisiaj pewnie za wiele nie napisze. ale mam cos dla Was mamuśki

gdyby ktoras szukala kombinezonu...

http://allegro.pl/cool-club-kombinezon-chlopiecy-1-czesciowy-rozm-80-i3478504500.html

http://allegro.pl/hm-sliczny-kombinezon-74-super-okazja-buciki-i3490125923.html

http://allegro.pl/kombinezon-pajac-kurtka-next-pikowany-74-6-9-i3483618947.html

http://allegro.pl/kombinezon-kappahl-sniegowce-quechua-gratis-i3488237059.html

http://allegro.pl/a192-kombinezon-wiosna-jesien-impidimpi-r-74-80-i3485540497.html

http://allegro.pl/reserved-kombinezon-j-nowy-next-hm-74-cudny-i3485453316.html

http://allegro.pl/kombinezon-w-grochy-kroliczek-74-80-9-12-m-i3485428638.html

http://allegro.pl/kombinezon-kappahl-rozm-74-i3488362962.html

http://allegro.pl/ladybird-swietny-kombinezon-dla-chlopca-18-24m-92-i3476798912.html czachy może na nastepna zime?

http://allegro.pl/next-niezwykla-kurteczka-rozm-68-74-i3476207123.html sliczna kurteczka

http://allegro.pl/stroj-kapielowy-do-plywania-do-wody-74-80cm-uv-50-i3486786557.html cos dla małego pływaka Humb!!!

http://allegro.pl/next-swietne-jeansy-rurki-zebra-12-18-msc-86-cm-i3490801479.html superowe spodenki, mamy takie już dwie pary (w roznych rozmiarach i baaaardzo polecam, sa elastyczne i sliczne )

http://allegro.pl/skinny-jeans-next-2012-zebra-print-92-i3479527892.html jeszcze jedne

http://allegro.pl/next-spodnie-jeans-rurki-kol-zebry-zebra-12-18-86-i3476037629.html i jeszcze jedne

a teraz uciekam, cdn. trzeba skoczyć po pieluchy, bo wykupią.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:04   #2042
kociakZpazurem
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej dawno mnie nie było

Jak usypiacie swoje dzieciaczki? Mój w dzień zazwyczaj zasypiał sam, wieczorem tylko potrzebował żeby go pogłaskać i poszeptać ciiiiii, a po dłuższym pobycie u babci gdzie spał w wózku nie zaśnie dopóki z nim nie pojeżdżę a że wózek stoi na klatce na dole to jeżdżę leżaczkiem po podłodze nie wiem jak go tego oduczyć nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden !

To się pożaliłam
ty się pożaliłaś a ja się uśmiałam może spróbuj na rekach go ponosić, nie bujać tylko spacerować i jak będzie usypiał odłożyć do łóżeczka?

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heheh przeczytalam " z rana bylam w kiblu" ehhe i czytam dalej co tam w kiblu a tu dresik hehhehehhehe heheh
fakt ludzie jak takie swinie co do koryta sie dobiora masakra

moj takze ma takiego nerwa podejrzewam dziaselka jeszcze nie smaruje
mysle ze 74 bezie dobre ale jak bedzie w praktyce to sie okaze heheh
paznokcie mojemu normalnie rosna za bardzo nei wiem jak u Twojej hehheh

no brawoo za pampki
a z ta kapsolka to rzeczywiscie dobrze ze ja w kropelkac daje bo z kapsolkami to naprawde trzeba uwazac

oo a ja wyzej na tego posta odpowiedzialam heheh
moj cos kolo tego tyg. juz nie licze tygodniami bo sie pogubilam M. jest z 30 .04 wiec cos kolo Tojej Karolci
moja z 9.05 tydzień różnicy

w załączniku rysunek jak rosną mojej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (31,7 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez kociakZpazurem
Czas edycji: 2013-08-22 o 12:09
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:09   #2043
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Kurczę, dziewczyny, ja jestem jakaś dziwna, że te 9 zł oszczędności nie każe mi jechać po te pieluchy? Chciałam męża wysłać, bo ma po drodze z pracy i zawsze kupuje On. Mówię Mu, że jak idzie na siłownię to fajnie by było jakby wdepnął do domu z pieluchami, bo jest promocja 50zł/ 2 worki, a On do mnie, ale jak to, to 10 zł taniej wychodzi (Nigdy nie zna cen, niczego, a tu szok ), no i musiałam się mocno naprodukować z wymyśleniem argumentów, że warto Wychodzi na to, że jesteśmy rozrzutni, a naprawdę często liczę każdy grosz i rozkminiam zakupy jak jakaś księgowa.........
Jak masz daleko do Biedronki i musiałabyś podjechać to pewnie się nie opłaca, bo to co zaoszczędzisz to wydasz na bilet...

Ja do Biedronki mam teraz 5 min pieszo, a jak mieszkaliśmy u rodziców to była jeszcze bliżej, bo tyle co wyszłam z klatki i przeszłam na drugą stronę ulicy. Dziś miałam poranny spacer A co do oszczędności to mi przy 4 paczkach wyszło 16 zł bez 4 gr taniej. Z jednej strony niby oszczędność nie duża, ale z drugiej dołożę 2 zł i mam za to paczkę mleka 350g, a pampersy tak czy siak trzeba co jakiś czas kupować, więc jak jest okazja to czemu nie skorzystać

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Nelcia konczy dzisiaj 3 miesiące!

zapraszamy na party time...

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
2) swiat wiruje a ja z nim (alez się chichrala, myslalam, ze będzie ryk!)
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...
5) Chodakowska przy niej wymięka
6) no dobra, mam 3 miesiące i już nie wypada!
7) w nagrodę za wspólne balety pokaz Wam nowa umiejetnosc
Nelcia wszystkiego najlepszego
Śliczny ma ten strój biedronki

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:11   #2044
kociakZpazurem
Raczkowanie

diabli
śliczna! na 6zdjęciu wygłąda jakby się wstydziła tak się trzyma za palca

a Ty to jesteś normalnie wizażowym guru all.growym
Stary 2013-08-22, 12:13   #2045
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
u Was też jest tak zimno>?
mam na sobie długie spodnie ,skarpetki i sweter, a w dalszym ciągu mi zimno...
Mi było rano zimno teraz już cieplutko i w końcu jest słońce

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
diabli
a Ty to jesteś normalnie wizażowym guru all.growym
Zgadzam się

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:19   #2046
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa, ale to nie są jakieś założenia i ciągnięcie tematu, po prostu chcecie/ wierzycie/ że tak jest najlepiej dla Waszych dzieci i ich zdrowia.
Moja Helenka też się pręży i nie płacze w nocy i dostaje na to cyca. Myślę, że to i głód i brzuzek. A pytanie "tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?" jest trochę z serii- czy Twoja kupa jest zawsze konsystencji takiej a takiej i koloru tego i tego i czy zawsze wystarczy Ci jeden artykuł Wyborczej by ją zrobić czy czasem jeszcze czytasz dodatki? Magiusa, mówimy o układach trawienia i wydalania, wiadomo, że na to ma wpływ to co dzidzia zje, ale też stres, upał i inne. A dzień dniowi nierówny. Czasem zdarzy się z pierdem, czasem będzie prężenie, tak dobrze nie będzie, że pierd i już Myślę, że u Was już problemy się kończą, z tego co piszesz, lada dzień będzie naprawdę super.

(mi ostatnio wystarczy pare linijek cale szczescie, bo na wiecej mlody rzadko pozwala!)

a z tymi promocjami to mam podobnie... jeszcze najlepsi sa ludzie, co wszystko w promocjach kupuja i potrafia samochodem przejezdzic dziesiatki km na zakupach, byle zaoszczedzic na wacikach pare zl. a ze paliwo ich tez kosztuje, to juz pies drapal! szczegolnie tu w niemczech takie gospodynie sie znajduja... nie maja co robic caly dzien i obczajaja promocje. taki rodzaj rozrywki
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 12:31   #2047
kociakZpazurem
Raczkowanie

Cytat:
dzień dobry

A pytanie "tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?" jest trochę z serii- czy Twoja kupa jest zawsze konsystencji takiej a takiej i koloru tego i tego i czy zawsze wystarczy Ci jeden artykuł Wyborczej by ją zrobić czy czasem jeszcze czytasz dodatki? Magiusa, mówimy o układach trawienia i wydalania, wiadomo, że na to ma wpływ to co dzidzia zje, ale też stres, upał i inne. A dzień dniowi nierówny. Czasem zdarzy się z pierdem, czasem będzie prężenie, tak dobrze nie będzie, że pierd i już Myślę, że u Was już problemy się kończą, z tego co piszesz, lada dzień będzie naprawdę super.

znowu się czuję dziwnie w temacie promocji
nie mogłam tego zrozumieć ale jak cloche napisała

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

(mi ostatnio wystarczy pare linijek cale szczescie, bo na wiecej mlody rzadko pozwala!)
to wydało mi się że o dzidziusiowe chodzi?
chyba że dalej nie rozumie

ja po pampki się nie wybieram mam jeszcze zapas z prezentów a nie mam gdzie trzymac
a co do promocji to lubiłam np pójść tam gdzie coś jest tańsze a do innego po cos innego a za różnicę zawsze sobie coś kupiłam i się cieszyłam że zaoszczędziłam
Stary 2013-08-22, 13:04   #2048
justyna_g4
Zakorzenienie

Podczytuję was ale brak czasu na pisanie. Mąż ma urlop wiec albo ja z małą a on coś robi albo on z małą a ja sprzątam gotuję itd, a i tak nie mogę znaleźć czasu na ćwiczenia. Od kilku dni mała strasznie się drze po kąpaniu jakby brzuszek ją bolał. Karmię ją przed żeby coś zjadła bo po nie ma szans. Noszenie termofor i przechodzi. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jakby nie to, że od miesiąca zasypia sama w łóżeczku bez płaczów i w dzień też jak się ją położy a chce jej się spać to sama zaśnie, to pomyślałabym że boi się łóżeczka, albo iść spać. Nic nowego nie jadłam, delicol podaję jak wcześniej

Diabli a gdzie kombinezony dla dziewczynek :P Wszytskie jakie znajdziesz kupujesz Nelce? :P

Byłam w biedronce i kupiłam jedne 3 jedne 4 bo już sama nie wiem jak długo mała bedzie w 3. Niby mamy jeszcze 2,5 paczki 3 pampers ale myślę, że do tego czasu nie osiągnie wagi 9kg bo na 3 przeszliśmy jak miała prawie 6kg bo właśnie były z prezentów ale już myślałam, że nie zużyjemy. No i oczywiście rozpakowałam dady żeby zmierzyć z pampers i tu zaskoczenie dady minimalnie większe. A przy 2 było odwrotnie.
Pisałyście że te sleep&play przeciekają a ja używam i się nie zdarzyło oprócz jednego razu jak tatuś źle założył.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:05   #2049
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Magiusa, ale to nie są jakieś założenia i ciągnięcie tematu, po prostu chcecie/ wierzycie/ że tak jest najlepiej dla Waszych dzieci i ich zdrowia.
Moja Helenka też się pręży i nie płacze w nocy i dostaje na to cyca. Myślę, że to i głód i brzuzek. A pytanie "tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?" jest trochę z serii- czy Twoja kupa jest zawsze konsystencji takiej a takiej i koloru tego i tego i czy zawsze wystarczy Ci jeden artykuł Wyborczej by ją zrobić czy czasem jeszcze czytasz dodatki? Magiusa, mówimy o układach trawienia i wydalania, wiadomo, że na to ma wpływ to co dzidzia zje, ale też stres, upał i inne. A dzień dniowi nierówny. Czasem zdarzy się z pierdem, czasem będzie prężenie, tak dobrze nie będzie, że pierd i już Myślę, że u Was już problemy się kończą, z tego co piszesz, lada dzień będzie naprawdę super.
Happy, wyręczyłaś mnie bo miałam to samo napisać Magiusi
Jeszcze mi tak przyszło do głowy co mi ostatnio powiedziały dwie koleżanki (niezależnie od siebie), mamy prawie roczniaków: jak wydaje Ci się, że masz już wszystko opanowane i się nauczyłaś swojego dziecka to znaczy, że za chwilę nastąpi ZMIANA Więc nie ma jednej odp. i zmiany są stałe Chyba warto to po prostu zaakceptować.

Cytat:
U nas 24 na dworze

A to moj pucus hee rozowa pantera hee
Swietny! Michaś też tak ma, że jak widzi aparat to robi poważną minę (bo na większości zdjęć jest powaga ) moja Sofia tak ma. Jak widzi aparat to milknie i robi kamienną twarz
A chciałam nagrać jak śmiesznie ostatnio mówi. Wydaje przeciągłe i niskie dzwięki jak Enty z Władcy Pierścieni No ale nie udaje mi się jej nagrać, musiałabym z ukrycia...

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
z rana byłam w lidlu po dresiki dla małego- śliczne i dobre jakościowo a ludzie jak sępy! mówię Wam! bierze jedna baba chyba z 20 kompletów różnych i do kąta sklepu otwiera, przebiera, wyrzuca te co nie pasują byle gdzie, no szok!
zaraz mamy gości, Niki trochę przycina komara a ja zabieram się za porządki
Straszne to jest... Takie totalnie aspołeczne...

Cytat:
a jeszcze mam pytanie do paznokci. mojej małej nie rosną ..nie wyrastają tak zaokrąglone do góry tylko w dół do środka, tak jakby odwrotni nie wiem czy jasno się wyraziłam:/ nie mogę jej dobrze ich obciąć nie mam jak się dostać..ma któraś tak jeszcze??
dobrze, że wstawiłaś ten wypaśny rysunek, bo inaczej to trochę zrozumiałam... Nie mamy takiego problemu, w ogóle bardzo dziwne mi sie to wydaje. Może warto pokazać lekarzowi?? Jak sobie do tej pory radziliście z tym?
Ja wczoraj przypadkiem zobaczyłam, że Sofii prawie zaczął wrastać paznokieć u stopy. One tam prawie nie rosną i rzadko je obcinam, a ten jeden się wybił i zaczał podwijać Teraz będę je częściej sprawdzać...

Cytat:

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...
No nie, to ja od dziś ćwiczę z Nelką, Chodakowska to przeżytek

Mysia, wiesz, że ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że tak Ci współczuję tych nocek i ciągłego karmienia, a u nas tak jest już od miesiąca Wcześniej karmiliśmy się co 3h z zegarkiem w ręku, a teraz to szaleństwo. Dziś w nocy: 22, 0.30, 3, 4.30, 5.30(i tu nie spała do 6.30, kiedy to też zjadła) i pobudka o 8.45 Chyba już tak się do tego przyzwyczaiłam, że nie zauważam nienormalności tej sytuacji. Ale chodzę na rzęsach, to fakt
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:10   #2050
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mi było rano zimno teraz już cieplutko i w końcu jest słońce

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Zgadzam się
już mi ciepło

Młody marudzi... a tu po zakupy trzeba wyjsc...

w końcu wybrałam 110 zdjęć do wywołania do albumu W ufff ciezko było
60 fotek sponsoruje nam nasz właściciel mieszkania

diabli- dla Nelki urodzonej modelki to już 3 miechy minęły

to ja uciekam, 3majcie się
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:12   #2051
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Właśnie wrociłam z biedronki i udało mi się upolować pieluchy Kupiłam dwie paczki 3 i dwie paczki 4 No i dla koleżanki 2 upolowałam
Prawde mówiąc to nie było na co polować bo mam w mieście tyle biedronek, że pieluch pod dostatkiem Jedynie po 4 musiałam jechać do drugiego sklepu bo nie mieli wcale od kilku dni na stanie.

Skoro mowa o tych kapsułkach to w nocy mało na zawał nie zeszłam. Zazwyczaj witaminę daje małej w nocy na śpiocha bo wtedy mi nie wypluwa a dziś mi się jakoś machnęła i wpadło jej do buzi
Od razu wzięłam ją twarzą do dołu i małym palcem wyjęłam. Mój Boże jak to mało brakuje do tragedii. Uważajcie dziewczyny

no, to teraz będziemy uważać podwójnie...nie wpadłabym na to, że tak może się zdarzać...jak dobrze, że tak to się skończyło!

Cytat:
Hej dawno mnie nie było

Jak usypiacie swoje dzieciaczki? Mój w dzień zazwyczaj zasypiał sam, wieczorem tylko potrzebował żeby go pogłaskać i poszeptać ciiiiii, a po dłuższym pobycie u babci gdzie spał w wózku nie zaśnie dopóki z nim nie pojeżdżę a że wózek stoi na klatce na dole to jeżdżę leżaczkiem po podłodze nie wiem jak go tego oduczyć nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden !

To się pożaliłam
a długo musisz tak wozić? ja pewnie bym przyniosła wózek do mieszkania i woziła z myślą, że się Jej znudzi, ewentualnie próbowała ponosić. ostatnio doszłam do wniosku, że problemy z usypianiem wynikają najczęściej z tego, że córcia nie jest wystarczająco zmęczona, wtedy się gimnastykujemy i do godziny zasypia ładnie. Gorzej jak się przegapi moment zmęczenia, wtedy niektóre dzieciaczki ciężko uspokoić i wtedy stosowałabym tą jedną akceptowalną przez nie metodę, nawet jeśli mi to nie na rękę.

Cytat:

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...
Nelusiu, sto lat! Przepięknie wyszła na tym przedostatnim, taka dziewczynka pełną gębą. Sukienka safari ślicznie by wyglądała też na Helenie, czy nie? Tyle, że moje dziecko nie nosi sukienek

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a z tymi promocjami to mam podobnie... jeszcze najlepsi sa ludzie, co wszystko w promocjach kupuja i potrafia samochodem przejezdzic dziesiatki km na zakupach, byle zaoszczedzic na wacikach pare zl. a ze paliwo ich tez kosztuje, to juz pies drapal! szczegolnie tu w niemczech takie gospodynie sie znajduja... nie maja co robic caly dzien i obczajaja promocje. taki rodzaj rozrywki
u mnie z tymi promocjami to jest tak, że nie lubię kupować jak czegoś w danej chwili nie potrzebuję. akurat mam 20 pieluch więc jutro musiałabym kupować, tak że skorzystam, ale nie kupuję więcej, bo nie lubię zamrożonej gotówki. wynika to też z tego, że przy braku oszczędności, jak coś Ci wypadnie niespodzianie (zepsuty laptop, dentysta, pilny wyjazd) to potem Ci tych cholernych pieniędzy brakuje. A nie wszędzie zapłacę pieluchami, cukrem i mąką to może jeszcze

Cytat:

ja po pampki się nie wybieram mam jeszcze zapas z prezentów a nie mam gdzie trzymac
a co do promocji to lubiłam np pójść tam gdzie coś jest tańsze a do innego po cos innego a za różnicę zawsze sobie coś kupiłam i się cieszyłam że zaoszczędziłam

w sumie to nic istotnego, więc szkoda się zagłębiać ale jak już pytasz chodziło mi o to, że z kupkami u dziecka to tak jak u dorosłego, nie ma co rozkminiać tutaj całego procesu i czasu ich powstawania
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:13   #2052
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
A właśnie mamy karmiące mm: Jak często Wasze maluszki robią kupę i ile ?? Mój W. robi 1-2 na dzień albo 1 co drugi dzień. Zastanawiam się czy to jest ok czy nie za mało No ale nie pręży się, nie boli go brzuszek a kupę mamy zawsze z rana jak trochę posiedzi w leżaczku...
Co 2 dni. Było co 3... I też się nie pręży.

Cytat:
my wrócilśmy ze spaceru, fajnie chłodno i deszcz kropi, folia na wózek i mały spał ponad godzinę
teraz czekamy na tatusia aż przywiezie lody, kurczę zamiast chudnąć to waga stoi w miejscu przez słodycze od września robię słodyczowy odwyk, bo inaczej nigdy nie schudnę
U mnie odkąd przestałam karmić piersią +3 kg.

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
My przeszliśmy na 3 ki jak kupa zaczęła wylatywać bokami i plecami:-P w brzuszku 2ki były ok,ale przestały zawartość mieścić;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja bym chyba musiała mieć w takim razie trójki zaraz po urodzeniu. U nas mało która kupa nie wypłynie bokiem. No i pampersy też jest w stanie przesikać i to często.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
to kiedy bezpiecznie można używać kołderek?
u mojej mamy jest okropnie zimno, teraz P. spał pod dwoma kocami i to ciężkie było i nie umiał się poruszać pod tym, tylko łapkami machał przez sen kupiłam śpiworek używany ale pod tym zmarznie. jest wersja śpiworek + koc na to no ale wolałabym kołderkę.
Może nie powinno tak być, ale Leon od miesiąca śpi pod kołdrą. Ręce ma zawsze na wierzchu i ani razu nie nakrył się nią. Nawet nie jest wyciągnięta ta część, która jest zwinięta na dole. Może to też kwestia tego, że wybudza mnie każdy jego kwik i wstaję zobaczyć o co chodzi. My nie mamy upałów w domu, ja sama śpię przykryta kołdrą po samą brodę.

Cytat:
rozbawil mnie dzisiaj siostrzeniec. od pewnego czasu jego ulubiona zabawka jest komorka - rodzice kupili mu starter, bo bawil się nieaktywna...i wiecie co? to jest rewelacyjna sprawa dla tekiego 6latka zrobila się z niego niesamowita gadula. potrafi skupic się na tym co ktoś do niego mowi, rusza wyobraznia żeby z kims pogadać w miare sensownie. pamięta już, ze ma się przedstawić, pozegnac, zapytać czy nie przeszkadza...mamy ubaw po pachy. cala rodzina do niego wydzwania, biedak nie może rano ubrać spodni bez kieszeni, bo gdzie on schowa komorke nasza dzisiejsza rozmowa:
-halo, to ja. co robisz i co robi Nelusia?
-a kto to jest ja? z kim rozmawiam.
-ciocia no przecież to ja Szymek.
-aaa dobry wieczor. Nelusia pije mleczko z cycusia.
-aha, a chomik co robi?
-spi, bo jeszcze nie ma nocy. a ty co robisz?
-jem kolacje i dzwonie do ciebie, bo chciałem powiedzieć, ze jak będę duzy to pojde do szkoly, później do pracy, a później na randke. chyba z Nela albo z Julka z przedszkola.
-ooo super, i co będziecie tam robili?
-no będziemy mieć tort i pizze, albo dwie. i hamburgery. i dobrze będzie
-no to musisz dużo jesc zebys szybko urosl, bo Nela już nie może się doczekać tej randki.
-no dobra, ale ty i babcia tez możecie isc z nami. i moja mama i...(pol przedszkola). no to paaa

Młody genialny.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Nam kupa bokami pewnie i na 4kach by wychodziła ale tak to jest jak kupa jest co 2 dzień
nie wiem właśnie ...
O to tak jak u nas...

Cytat:
Witam
Podczytuję Was od samego początku ale nigdy nic nie napisałam
Czy mogę jeszcze do Was dołączyć?
Witaj

Cytat:
aaa i mój siostrzeniec ma polonistyczne zapedy - opowiada bajki i RYMUJE
"był sobie kiedyś pierdzacy kot. mieszkal pod plotem razem z dużym czarnym kotem. i wszyscy wokół ich słyszeli, kiedy pierdzieli i pierdzieli" koniec bajki (cytowałam dosłownie, bo wlasnie tak opowiadal bajke na dobranoc swojemu tacie ) uwielbiam go...podobno jak opowiadal to tak kwiczeli (oboje z tatusiem), ze się cala sypialnia trzesla już nie mogę się doczekać, az Nela przejmie paleczke
Muszę dzisiaj tż-owi opowiedzieć bajkę.

Nigdy w życiu Was nie nadrobię. Znowu mam 10 stron.

lonely, co do mówienia przez Wiktorka mama, to mój Leon mówi... gej. Jak już zaczyna mu się nie podobać, to zaczyna od "geeeee", a jak nie ma reakcji z naszej strony, to zaczyna się rozpaczliwe "geeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjj ".

Czytam Wasze przeprawy z przewracaniem się dzieci i zastanawiam się czy to dobrze, że miesięczne dziecko potrafi się obrócić z boku na plecki i na drugi boczek? Albo z brzuszka na plecy. Bo ten mój urwis z boku na bok umiał się przekręcać już jak teściowa była, czyli około 20 lipca, a on nie miał nawet miesiąca.

No nic, idę czytać dalej, bo wrzaskun cicho się huśta.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:21   #2053
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
już mi ciepło

Młody marudzi... a tu po zakupy trzeba wyjsc...

w końcu wybrałam 110 zdjęć do wywołania do albumu W ufff ciezko było
60 fotek sponsoruje nam nasz właściciel mieszkania

diabli- dla Nelki urodzonej modelki to już 3 miechy minęły

to ja uciekam, 3majcie się

właśnie w następnym poście miałam pytać czy też macie taki problem z zebraniem się do wywołania zdjęć!
Veronic, ja też, tzn bardziej mąż, jesteśmy w miarę sympatyczni, ale właściciele Waszego gniazdka to wymiatają. Zniżka z okazji urodzenia dziecka, pamiętam do dziś Jak dobrze, że są tacy ludzie. No, ale tak naprawdę to ja w ogóle nie narzekam, bo mam piękne mieszkanie w samym centrum po kosztach (jakieś 500 zł taniej niż inne, gorzej wyposażone i brzydkie ) i też miłe niespodzianki. Ostatnio przyniósł żarówkę do łazienki jakąś dziwną i filtr do wody filtrowanej. W ogóle dowiedziałam się, że tę filtrowaną wodę (mamy drugi taki cienki kranik) możemy pić A jak się wyprowadzał to dostaliśmy kasę na sprzątaczkę, bo stwierdził, że planował posprzątać, ale nie zdążył
Ja myślę, że to trochę działa tak, że wysyłane dobro do nas wraca. Myślę, że też ktoś kiedyś im pomógł. Zjechałam z tematu

Miłego dnia!
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Podczytuję was ale brak czasu na pisanie. Mąż ma urlop wiec albo ja z małą a on coś robi albo on z małą a ja sprzątam gotuję itd, a i tak nie mogę znaleźć czasu na ćwiczenia. Od kilku dni mała strasznie się drze po kąpaniu jakby brzuszek ją bolał. Karmię ją przed żeby coś zjadła bo po nie ma szans. Noszenie termofor i przechodzi. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jakby nie to, że od miesiąca zasypia sama w łóżeczku bez płaczów i w dzień też jak się ją położy a chce jej się spać to sama zaśnie, to pomyślałabym że boi się łóżeczka, albo iść spać. Nic nowego nie jadłam, delicol podaję jak wcześniej

Diabli a gdzie kombinezony dla dziewczynek :P Wszytskie jakie znajdziesz kupujesz Nelce? :P

Byłam w biedronce i kupiłam jedne 3 jedne 4 bo już sama nie wiem jak długo mała bedzie w 3. Niby mamy jeszcze 2,5 paczki 3 pampers ale myślę, że do tego czasu nie osiągnie wagi 9kg bo na 3 przeszliśmy jak miała prawie 6kg bo właśnie były z prezentów ale już myślałam, że nie zużyjemy. No i oczywiście rozpakowałam dady żeby zmierzyć z pampers i tu zaskoczenie dady minimalnie większe. A przy 2 było odwrotnie.
Pisałyście że te sleep&play przeciekają a ja używam i się nie zdarzyło oprócz jednego razu jak tatuś źle założył.

no właśnie o tym mówię, zaoszczędzę 20 zł, a może być tak, że zostaną z niewykorzystaną paczką
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Happy, wyręczyłaś mnie bo miałam to samo napisać Magiusi
Jeszcze mi tak przyszło do głowy co mi ostatnio powiedziały dwie koleżanki (niezależnie od siebie), mamy prawie roczniaków: jak wydaje Ci się, że masz już wszystko opanowane i się nauczyłaś swojego dziecka to znaczy, że za chwilę nastąpi ZMIANA Więc nie ma jednej odp. i zmiany są stałe Chyba warto to po prostu zaakceptować.

Swietny! Michaś też tak ma, że jak widzi aparat to robi poważną minę (bo na większości zdjęć jest powaga ) moja Sofia tak ma. Jak widzi aparat to milknie i robi kamienną twarz
A chciałam nagrać jak śmiesznie ostatnio mówi. Wydaje przeciągłe i niskie dzwięki jak Enty z Władcy Pierścieni No ale nie udaje mi się jej nagrać, musiałabym z ukrycia...

Straszne to jest... Takie totalnie aspołeczne...

dobrze, że wstawiłaś ten wypaśny rysunek, bo inaczej to trochę zrozumiałam... Nie mamy takiego problemu, w ogóle bardzo dziwne mi sie to wydaje. Może warto pokazać lekarzowi?? Jak sobie do tej pory radziliście z tym?
Ja wczoraj przypadkiem zobaczyłam, że Sofii prawie zaczął wrastać paznokieć u stopy. One tam prawie nie rosną i rzadko je obcinam, a ten jeden się wybił i zaczał podwijać Teraz będę je częściej sprawdzać...

No nie, to ja od dziś ćwiczę z Nelką, Chodakowska to przeżytek

Mysia, wiesz, że ja sobie dopiero teraz uświadomiłam, że tak Ci współczuję tych nocek i ciągłego karmienia, a u nas tak jest już od miesiąca Wcześniej karmiliśmy się co 3h z zegarkiem w ręku, a teraz to szaleństwo. Dziś w nocy: 22, 0.30, 3, 4.30, 5.30(i tu nie spała do 6.30, kiedy to też zjadła) i pobudka o 8.45 Chyba już tak się do tego przyzwyczaiłam, że nie zauważam nienormalności tej sytuacji. Ale chodzę na rzęsach, to fakt

bardzo mądrze

Ash, pojawiły się bilety Katowice- Edynburg 144 zł w obie strony i za tę samą cenę Szczecin- Edynburg. Jakbyś chciała KOGOŚ zaprosić Szkoda, że nas wtedy nie ma, bo miałabyś nas na głowie na 100%

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-08-22 o 13:34
Stary 2013-08-22, 13:22   #2054
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
u Was też jest tak zimno>?
krótki rękawek, krótkie spodenki i brak skarpetek
ale Przemek ostatnio ciągle długi rękaw ma na sobie.

Cytat:

ale minka

Cytat:
smarujecie już żelem dziąsełka swoim pociechom?moja się uspakaja po nich to może się już zaczęło:/
nie smarujemy, Przemek ma dwie jedynki już i w sumie tylko w ciągu dwóch popołudni jak się przebijały to smarowałam.

myślę że 74 na zimę jak najbardziej ok, a 68 to tak "przejściowo" bym pokupowała - trochę koszulek z długim rękawem i jakieś cienkie polarki czy dresiki. no i body z długim, to się na pewno przyda w każdym większym rozmiarze poczekaj z kombinezonami i kurteczkami.

Cytat:

Jak usypiacie swoje dzieciaczki?
tu nie pomogę bo Przemek zasypia sam, jak jest już bardzo marudny to dostaje smoka do dzioba i odpływa czasem jak ma problem z zaśnięciem a widzę że marudny to kładę do łóżeczka, pomarudzi 2-3 min i śpi.

Cytat:
hahah super !!! gratki dla miss model

---
Przemek nauczył się szeptać i traktuje smoczek jak gryzaczek - wyciąga, wkłada, obgryza z każdej strony no i nóżki są już wszędzie, latają na wszystkie strony, jeszcze tylko do buzi nie trafiły

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:22   #2055
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wis26 Pokaż wiadomość
A oto i Daniel :
Śliczny chłopczyk i śliczny otulacz

Przyznać się - która wykupiła wszystkie 3-ki w Biedrze? W mojej nie ma od tygodnia. Byłam dzisiaj w dwóch Biedronkach i nie ma w żadnej tego rozmiaru

My kąpiemy w wiaderku, używaliśmy Babydreama, ale pani doktor kazała zmienić. Kupłiłam Ziajkę, bo mieliśmy na początku i była bardzo fajna. No i kocham wiaderko i Mały też. Zawsze ma banana na twarzy, jak się kąpie i jak tatuś robi mu plusku plusku

No i mam pytanie. Młody ma wysypkę wokół ust. Pani doktor twierdzi, że to kosmetyki Babydreama. Odstawiłam, wysypka dalej jest. Czy to może być uczulenie na wypływające mleko? Używamy Bebiko już 2 miesiąc i niby teraz mogłaby się pojawić?To chyba nie potówki, bo ostatnio gorąco nie było. A może Wasze maluszki od nadmiaru śliny np też mają taką wysypkę? Dodam, że smoczka nie używamy, wróg nr 1

Używałyście pieluch Babydream? Co oprócz Dady i Pampków warto jeszcze przetestować?
Stary 2013-08-22, 13:34   #2056
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
cloche tylko u Ciebie to chyba sa te co można karmić przy nich,ja nie mogłam może jakbym mogła to by się udało kozieradki itp też brałam, gin kazał mi jeszcze zbadać prolaktynę ale ona chyba w różnych okresach różna jest:/ dojdę do siebie niedługo
dokladnie przystawianie tez jest wazne, zeby rozbujac laktacje, wiec chyba ta cala kombinacja podzialala. pewnie u ciebie prolaktyna nie skoczyla jak trzeba, kurczaki szkoda...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

diabli, Nelcia wymiata!
Cytat:
w załączniku rysunek jak rosną mojej
aaa... to ja bym zostawila do wyrosniecia i potem obcinala na prosto. te brzegi musza najpierw sie dobrze przebic, no i nozyczki porzadne, a nie te grube barachlo, ktorym sie nigdzie nie dotrze...
Stary 2013-08-22, 13:37   #2057
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Śliczny chłopczyk i śliczny otulacz

Przyznać się - która wykupiła wszystkie 3-ki w Biedrze? W mojej nie ma od tygodnia. Byłam dzisiaj w dwóch Biedronkach i nie ma w żadnej tego rozmiaru

My kąpiemy w wiaderku, używaliśmy Babydreama, ale pani doktor kazała zmienić. Kupłiłam Ziajkę, bo mieliśmy na początku i była bardzo fajna. No i kocham wiaderko i Mały też. Zawsze ma banana na twarzy, jak się kąpie i jak tatuś robi mu plusku plusku

No i mam pytanie. Młody ma wysypkę wokół ust. Pani doktor twierdzi, że to kosmetyki Babydreama. Odstawiłam, wysypka dalej jest. Czy to może być uczulenie na wypływające mleko? Używamy Bebiko już 2 miesiąc i niby teraz mogłaby się pojawić?To chyba nie potówki, bo ostatnio gorąco nie było. A może Wasze maluszki od nadmiaru śliny np też mają taką wysypkę? Dodam, że smoczka nie używamy, wróg nr 1

Używałyście pieluch Babydream?
Co oprócz Dady i Pampków warto jeszcze przetestować?
tak i polecam, mi przypominają pampersy premium, co dla mnie jest ok, ale inne mamy na te białe pampersy narzekały.
Stary 2013-08-22, 13:38   #2058
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
...
magiusi chodzi o dzidziusiowe, a happy przyrownala do mamusiowych - kupa kupie nierowna, czasem meczysz sie na kiblu, a czasem srrruuu i po ptokach
a co, twoje dziecko nie czyta wyborczej "na toalecie"???
Stary 2013-08-22, 13:38   #2059
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...
Za 3 miesiące Nelcia jest śliczna i chyba podobna do taty
Stary 2013-08-22, 13:40   #2060
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Xal, mogłaś przeoczyć moje pytanie, ile waży Twoja Paulinka i ile ma tygodni teraz?

Kurczę, dziewczyny, ja jestem jakaś dziwna, że te 9 zł oszczędności nie każe mi jechać po te pieluchy? Chciałam męża wysłać, bo ma po drodze z pracy i zawsze kupuje On. Mówię Mu, że jak idzie na siłownię to fajnie by było jakby wdepnął do domu z pieluchami, bo jest promocja 50zł/ 2 worki, a On do mnie, ale jak to, to 10 zł taniej wychodzi (Nigdy nie zna cen, niczego, a tu szok ), no i musiałam się mocno naprodukować z wymyśleniem argumentów, że warto Wychodzi na to, że jesteśmy rozrzutni, a naprawdę często liczę każdy grosz i rozkminiam zakupy jak jakaś księgowa.........
Wczoraj było 4950 w pampersie Niestety moja lekarka nie mierzy dzieci, bo chyba nie potrafi
Promocja fajna, i tak kupuję DADY więc czy kupię teraz taniej czy za miesiąc drożej to wolę teraz I tak chodzimy na spacerki, staram się około 2h, a że biedronka blisko to po prostu tam też wchodzimy (jest na naszej trasie). Zawsze zakupy planowałam promocjami, że miałam pracę w terenie to mogłam sobie pozwolić na śledzenie gazetek promocyjnych i kupowanie gdzie taniej bo i tak po drodze było. Teraz się to zmienia, do marketu jedziemy tylko jak czegoś nie ma blisko albo po drodze jak jeździmy oglądać meble.
Ale żeby jechać autem bo troszkę taniej to nie, nie opłaca się.
Męża bym zagoniła do sklepu bo ma po drodze, więc jak sobie kupuje rogala maślanego to może też i pieluchy
Cytat:
z rana byłam w lidlu po dresiki dla małego- śliczne i dobre jakościowo a ludzie jak sępy! mówię Wam! bierze jedna baba chyba z 20 kompletów różnych i do kąta sklepu otwiera, przebiera, wyrzuca te co nie pasują byle gdzie, no szok!
zaraz mamy gości, Niki trochę przycina komara a ja zabieram się za porządki
O, zapomniałam o dresikach ... chyba zapytam tatę czy jedzie do centrum dzisiaj to będzie koło lidla przejeżdżać. Z mężem nie mam co gadać "przyjadę do domu to pojedziesz pooglądać" albo "to jedź z małą", a ja specjalnie nie chcę jechać po jedną pierdołę.
Cytat:

ciężki poranek dziś był, mała od 5 marudziła, zdrzemnęła się do 8 i niedawno dopiero zasnęła i wszystko było be..nie wiem czy to pogoda czy dziąsełka
smarujecie już żelem dziąsełka swoim pociechom?moja się uspakaja po nich to może się już zaczęło:/
Jakie macie te żele? Chyba się też zaopatrzę na przyszłość.
Cytat:

To się pożaliłam
Postaraj się powoli go odzwyczajać, albo przetrwać te 2-3 noce z marudnym zasypianiem

A Happy dziękuję za porównanie mnie do Tracy Hogg przypomniałaś mi o tej książce i ją teraz czytam. Wyobraź sobie, że moja mała śpi już kolejny dzień między każdym karmieniem i w nocy też spokojnie przesypia, a wystarczyło przeczytać jak to dziecko funkcjonuje i jak się kiedy zachowuje. Od razu mamy spokojniejsze spacery. Dla mnie ta kobieta pisze logicznie, nie we wszystkim się zgadzam, ale zdecydowanie nie wprowadza terroru tylko opisuje jak się nauczyć własnego dziecka, polecam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:47   #2061
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Używałyście pieluch Babydream? Co oprócz Dady i Pampków warto jeszcze przetestować?
probowalam, byly takie "dwupaki" na wyprobowanie. niestety troche podraznialy pupe mlodemu... ale bardzo chlonne sa, takie solidne. gdyby nie to podraznianie, to chetnie bym kupowala.
Stary 2013-08-22, 13:48   #2062
Wis26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Śliczny Danielek
Dziękujemy

Cytat:

Ps. Zdjęcie mojej córci jest tak okropne, że się zastanawiam czy jak zrobię rano w domu, wywołam i doniosę jutro po południu to mi wymienią
Co za fotograf, kazał mi dziecko trzymać w takiej pozycji, że nawet nie jestem w stanie opisać. Banka, Ty miałaś Michasia na kolanach, prawda? A ten pajac kazał mi usiąść bokiem do niego, Helenę posadzić (!!!!!!) na kolanach, przodem do niego i podtrzymać Jej główkęz tyłu moją otwartą dłonią i to w taki sposób, żeby nie było widać nawet centymetra mojej ręki w efekcie czego moja córka wygląda jak sumo, nie ma szyi, za to ma podwójny podbródek rozlany na szerokość głowy
I tak Ją kocham

Ja też chciałam zdjęcie wymieniać Babka u fotografa w ogóle mi zabrała dziecko, bo "pani nie wie jak trzymać". No to nie dość że się skrzywił, to szyja zniknęła i jeszcze mu się koszulka podciągnęła Pocieszam się że na dowodzie zdjęcie czarno białe to będzie ładniejsze

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
prześliczny i te piwne oczyska

Ja przeważnie to śpię o tej porze ale dziś musiałam tż wysłąc po mojego syna na pks w warszawie..a to kawałek od nas..a że moja latorośl jechał całą noc to i spac nie mogłam tylko czujnie drzemałam aż w końcu zadzwonił budzik o piątej..ufff..męczarnia:c ojest:
Dziękujemy za komplementy Miał oczęta niebieskie i w dowodzie mu uzupełniłam niebieskie a tu po tygodniu się zrobiły piwne No nic może mu się w oczy patrzeć na lotnisku nie będą

Chyba się nauczyłam wielocytować, zobaczymy co wyjdzie z tej wiadomości
Wis26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 13:50   #2063
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Moja też się darła po i nie z głodu, przeszło. Nosimy ją po kąpieli (tatuś nosi) na ręce na brzuszku. Ta pozycja Paulę przeważnie uspokaja. Ponosimy, pobawimy, nakarmimy i spać
Wypróbuj tą pozycję, może brzuszek, może się niecierpliwi że długo kapiesz/wycierasz?
Cytat:
tak i polecam, mi przypominają pampersy premium, co dla mnie jest ok, ale inne mamy na te białe pampersy narzekały.
A jak wychodzą te babydream pieluchy cenowo za sztukę? Rozmiary chyba tak samo, więc podaj mi orientacyjnie 3 lub 2 one są w rossmanie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 14:02   #2064
Wis26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hmm...czyli jest nas więcej nie miłujących kp, a robiących to z różnych pobudek naokoło.
Fakt jest taki, że chyba się niepotrzebnie męczymy, ale każda ma jakieś założenia i ciągnie ten temat.

Ja mam jeszcze jedno pytanko o kolki. Bo u nas lepiej bo Młody nie budzi się w nocy z płaczem i przesypia całą noc z przerwą na jedzenie, tyle, że oczywiście w nocy się co jakiś czas pręży. Ja w sumie nie wiem kiedy on się pręży z głodu a kiedy z powodu próby pozbycia gazów więc jak się obudzę co 3-4h to mu daję cycka ( z wyjątkiem pierwszej przerwy około 5-6h) i tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?
Pytam bo mam nadzieję, że tak, a nie chciałabym mu do 6mc serwować cycka czy butli na czuja w nocy bo nie wiem czy z głodu czy z powodu brzuszka.
Ja też za kp nie przepadam, bo na początku mi mały dał popalić i chciał co chwile cycka, ale teraz jak się tak we mnie wpatruje tymi oczętami to mi wynagradza te trudy

U nas chyba minęły kolki (odpukać tfu tfu) i powiem Ci, że łatwiej kupke robi i dużo więcej pierdów słychać. Czasem to jak karabin Raczej się już nie złości przy kupce tylko się robi cały czerwony, czasami nawet nie słychać jak wychodzi i tylko nas "zapach" informuje

Cytat:
Śliczny
Dziękujemy

Cytat:

Mi strasznie zaczęły lecieć włosy

Ja chyba wyłysieje tak się ze mnie sypie i co gorsza mały ma cały czas moje włosy w łapkach i mu wyciągam...

Cytat:
U nas 24 na dworze

Śliczny chłopczyk

Cytat:

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...
Jaka piękna modelka!
Wis26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:08   #2065
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
ty się pożaliłaś a ja się uśmiałam może spróbuj na rekach go ponosić, nie bujać tylko spacerować i jak będzie usypiał odłożyć do łóżeczka?
Cytat:

a długo musisz tak wozić? ja pewnie bym przyniosła wózek do mieszkania i woziła z myślą, że się Jej znudzi, ewentualnie próbowała ponosić. ostatnio doszłam do wniosku, że problemy z usypianiem wynikają najczęściej z tego, że córcia nie jest wystarczająco zmęczona, wtedy się gimnastykujemy i do godziny zasypia ładnie. Gorzej jak się przegapi moment zmęczenia, wtedy niektóre dzieciaczki ciężko uspokoić i wtedy stosowałabym tą jedną akceptowalną przez nie metodę, nawet jeśli mi to nie na rękę.
Oj tak na rękach go nosić to długo nie wytrzymam, bo już ponad 6kg waży Polulałam go na kolanach i zasnął niby długo wozić go nie muszę, bo szybko zasypia... zaczynam go wozić gdy widzę, że już jest zmęczony - trze oczka i ziewa- mniej więcej 40min-1h po jedzeniu, ale wolałabym żeby zasypiał sam

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
tu nie pomogę bo Przemek zasypia sam, jak jest już bardzo marudny to dostaje smoka do dzioba i odpływa czasem jak ma problem z zaśnięciem a widzę że marudny to kładę do łóżeczka, pomarudzi 2-3 min i śpi.

Mój też kiedyś sam zasypiał

Cytat:

Postaraj się powoli go odzwyczajać, albo przetrwać te 2-3 noce z marudnym zasypianiem
Noce i dnie
Stary 2013-08-22, 14:12   #2066
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj było 4950 w pampersie Niestety moja lekarka nie mierzy dzieci, bo chyba nie potrafi
Promocja fajna, i tak kupuję DADY więc czy kupię teraz taniej czy za miesiąc drożej to wolę teraz I tak chodzimy na spacerki, staram się około 2h, a że biedronka blisko to po prostu tam też wchodzimy (jest na naszej trasie). Zawsze zakupy planowałam promocjami, że miałam pracę w terenie to mogłam sobie pozwolić na śledzenie gazetek promocyjnych i kupowanie gdzie taniej bo i tak po drodze było. Teraz się to zmienia, do marketu jedziemy tylko jak czegoś nie ma blisko albo po drodze jak jeździmy oglądać meble.
Ale żeby jechać autem bo troszkę taniej to nie, nie opłaca się.
Męża bym zagoniła do sklepu bo ma po drodze, więc jak sobie kupuje rogala maślanego to może też i pieluchy

O, zapomniałam o dresikach ... chyba zapytam tatę czy jedzie do centrum dzisiaj to będzie koło lidla przejeżdżać. Z mężem nie mam co gadać "przyjadę do domu to pojedziesz pooglądać" albo "to jedź z małą", a ja specjalnie nie chcę jechać po jedną pierdołę.

Jakie macie te żele? Chyba się też zaopatrzę na przyszłość.

A Happy dziękuję za porównanie mnie do Tracy Hogg przypomniałaś mi o tej książce i ją teraz czytam. Wyobraź sobie, że moja mała śpi już kolejny dzień między każdym karmieniem i w nocy też spokojnie przesypia, a wystarczyło przeczytać jak to dziecko funkcjonuje i jak się kiedy zachowuje. Od razu mamy spokojniejsze spacery. Dla mnie ta kobieta pisze logicznie, nie we wszystkim się zgadzam, ale zdecydowanie nie wprowadza terroru tylko opisuje jak się nauczyć własnego dziecka, polecam.

moja lek też nie umie zmierzyć Helenki, a ile ma tygodni teraz Paula? podobne są wagowo bardzo
poproszę męża o zakup pieluszek, bo i tak się kończą..ale będzie miał taszczenie :/ tramwajem się poruszamy, więc na dojazd kasy nie tracimy
weź, myślisz, że śmiałabym Cię do terrorystki przyrównać?
rytm Helenki
6 jedzenie
10:30 wybudzenie na jedzenie, zabawa do 11:30
11:30- 13:30 jedzenie i sen
13:30- 13:45 jedzenie i sen...

a ja nie mam składników do obiadu i czekam po prysznicu, z mejkapem, wyfryzowana, wystrojona, pranie zrobione i rozwieszone, kurze starte, prysznic umyty...a ta sobie chrapie. zdążyłam ją przynajmniej z piżamki przebrać w strój, nie sądziłam, że zaśnie o 13:45 znowu...

Cytat:
Moja też się darła po i nie z głodu, przeszło. Nosimy ją po kąpieli (tatuś nosi) na ręce na brzuszku. Ta pozycja Paulę przeważnie uspokaja. Ponosimy, pobawimy, nakarmimy i spać
Wypróbuj tą pozycję, może brzuszek, może się niecierpliwi że długo kapiesz/wycierasz?
A jak wychodzą te babydream pieluchy cenowo za sztukę? Rozmiary chyba tak samo, więc podaj mi orientacyjnie 3 lub 2 one są w rossmanie?
0,48 groszy trójki (4- 9 kg) plus rabat z karty rossnet
Stary 2013-08-22, 14:30   #2067
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Mój też tak leży... chyba ze zaczyna swirować i wiercic głową to go biorę brzuszek do brzuszka i blokuje poduszka

a czemu taka pozycja nie jest najzdrowsza? my też sie tak czasem karmimy. Wogóle mój Synek lubi jeść leżąc na pleckach np u mnie na kolanach.

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:32   #2068
NoBoTak
Rozeznanie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Ja tak jak Vill gora 74-86 ze wzgledu na tlow raczki krotsze , spodenki 74 wiec roznie moze byc ja mysle ze skok wzrostowy u nas juz byl i w mase bedzie szedl , mam kombinezony 74 ale obawiam sie ze w grudniu bede kupowala 80-86 jak nie szybciej hmm
Ja to w ogóle nie umiem rozeznac się w tych rozmiarach bo niektóre 62 są dobre a inne 68 na styk:-\ ! I skąd mam wiedzieć jaki rozmiar będzie potrzebny na zimę?

Cytat:
banka- myślę, że u nas początek zimy będzie w rozmiarze 74 ,a końcówka już w 80 także muszę się zaopatrzyć chyba w 2 kombinezony

o 2 w nocy słyszałam bzyczenie komara nad moim uchem,ale go nie znalazłam no i tym samym W ma "piękne" 2 ugryzienia na głowie
SUKA KOMARZYCA !!

Ja się czaje na te plasterki na komary z Rossmanna tylko co jestem to ich nie ma:-\ czyżby się tak szybko rozchodzily ?

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

Eliza przez pierwsze dwa tygodnie wrzeszczała przy kąpieli a to dlatego że kapałam ją jak się obudziła i chciałam ja po kąpieli nakarmić. A teraz się wycwaniłam i trochę ją karmię przed a resztę po kąpieli i jest spokojna. Co prawda nie cieszy się z kąpania ale przynajmniej nie płacze Kapię ją w wanience co 2 dni chyba że jest bardzo ciepło to codziennie. A no i myjemy się mydełkiem oilatum a potem oliwkujemy [COLOR="Silver"]

My się zawsze kapiemy na głodnego, ale Maly jak tylko poczuje ze się go rozbiera do kapania to się uspokaja

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
ja nie smaruje ale moja cały czas wkłada raczki do buzi złosci się przy tym i okropni slini ;/ tylko ze ma dopiero 9 i pol tyg

Dziś rozmawiałam z koleżanką ktorej córcia jak miała 2 miesiące zaczęły wychodzić zabki:-\ i tak się zastanawiam czy to może nie to. Coraz częściej słyszę ze dzieciom szły żeby wcześnie, ale kurcze 2 miesiace:-\
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:39   #2069
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
dziś 16tydzień zaczyna.rączki cały czas w buzi i w końcu zaczyna płakać, niemożna jej niczym uspokoić i dopiero jak posmaruję żelem to od razu spokój i się uśmiech i bawi:/

to pewnie już ząbki. Córka mojej kuzynki miała na 3 miesiące

Cytat:
duża już pannica z niej
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 14:46   #2070
Elusiek
BAN stały

Cytat:

tancujemy cioteczki!

1) powoli się rozkręcam
3) i krecimy pupeczkami
4) bioderkami tez...

Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości