|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
De, super, to wreszcie sobie odpoczniesz!
Domi, jak nie pokażesz kiecki [najlepiej na sobie] to Lineczka, a może zrób bakłażana faszerowanego mięsem mielonym, pomidorami i fetą? Nie trzeba zbyt dużo robić, a efekt fajny ![]() kto mi przyniesie mięso?
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- ja tak nie bardzo przepadam za bakłażanem :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1084 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wierzę tylko 2 strony do nadrobienia
![]() ![]() Upolowałam dzisiaj w lumpku wór rzeczy, trochę body,pajacyków,bluzę i już takie większe koszulki na 6 miesięcy, Wkleję fotkę jak wypiorę. W Lidlu byłam ale wszystko przebrane,jakiś huragan tam musiał być bo pełno śmieci na ziemi,porozpakowywane ciuszki.Masakra,jak po bitiwe ![]() Fajne czerwone sztruksy widziałam, ale duże. He he i byłam odebrać badania,chciałam sobie skserować żeby jutro gince pokazać(te były na skierowanie od lek.rodzinnego) i nie ma badań ani karty mojej w przychodni ogólnej.Zaginęła,babka mi mówi że może u lekarza jest karta gdzie ja byłam 13 a dzisiaj mamy 22.To od tego czasu nie zdążyły karty znieść do rejestracji ![]() Koniec końców karta się znalazła,wyniki też tylko się gdzieś zapodziały. Ja patrzę a tam tylko tylko mocz,jonogram i żelazo. A na skierowaniu była jeszcze morfologia.Zapomniały mi zrobić ![]() Burdel, burdel i jeszcze raz burdel.Jakbym wiedziała to bym sobie prywatnie zrobiła.Ehhhh Beatka A na SR na nowy szpital się nie wybierasz? Cytat:
U nas w mieście była odnawiana w zeszłym roku albo 2 lata temu. Przedtem to nie było tak ładnie. Cytat:
Cytat:
To świętujemy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny,
nie miałam internetu przez te cztery dnia, ale nadrobiłam zaległości na forum;-) Mąż wraca dopiero w poniedziałek, ale miałam obstawę w postaci siostry. Mam do Was pytanie, jak radzicie sobie z opuchniętymi stopami? Wypróbowałam już kąpiele chłodne, chłodzące balsami i leżakowanie z nogami w górze, ale nic nie pomaga... |
|
|
|
#1086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1087 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i często puls podwyższony powyżej 100. Cytat:
Ze mnie leniuszek jest ![]() To się kobieta zdziwiła ![]() Cytat:
Cytat:
Co z tego że mogę rodzić w pięknej sali, jak przyjdzie taki "babsztyl" nieuprzejmy i trauma na długo zostanie.Niektórym to już źle z oczu patrzy,a ja potrafie to wyczuć na odległość. No nic postaram się nie nakręcać ![]() U mnie w Lidlu to samo Beatka Pościel bawełniana |
||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez tak kiedyś zrobiłam,ale dogadałam się bez problemu ze sprzedawcą Nie martw się,sprawę da się załatwić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przybijam |
||||
|
|
|
#1089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie udało się z tą pomocą Teraz trochę dychniesz ![]() Jakby u nas w kraju o czymś takim pomyśleli ![]() Cytat:
![]() Olenka Pokaż ![]() Domi Czekamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego właśnie
a na dodatek bateria w telefonie mi padała udało mi się podłączyć do UPSa ale się ładował długo :Ppodliczyłam ile już wydałam do tej pory na wyprawkę i wyszło mi 420,43 myślę że w sobotę jak będę kupować resztę to wyjdzie mi pewnie coś podobnego może ciut więcej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1091 | |
|
Wtajemniczenie
|
De extra z tą pomocą, a u nas to by jeszcze z fochem, że nic złego się nie dzieje, a im się tyłki zawraca
![]() Trele dobrze, że już lepiej. A nie wystraszyła się jak usłyszała,jak fachury mówią, ze brzuch tak nisko? Cytat:
chcoiaz jak takie smaczne to może warto
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj gina O rany ale cicho,3 posty pod rząd moje ![]() Dziewczyny szykujecie już torby
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Lece na usg,ale napisze pewnie dopiero wieczorem,bo po badaniu imprezka urodzninowa 2letniej siostrzenicy meza
pewnie do 20 "pobalujemy" ![]() Jakis stres mnie lekki zlapal...nie wiem czemu,bo takie usg to sama radosc,ech...az mnie trzesie cos w srodku.za duzo sie naogladalam "porodowki" na tlc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nemosek w poprzedniej ciązy już w przedpokoju stała, teraz jeszcze nie mam nic co mogłabym tam wrzucić |
|
|
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Ależ się najadłam. Chyba zaraz pęknę. Nawet mały jakoś tak ociężale kopie
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() Dzien dobry Jakis nie umiem sie dzisiaj wbić w pisanie i czytanie. Uciekam zaraz na basen., ale bie chce mi sie jakos za bardzo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1099 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może do sprzedawcy napisz?? Cytat:
choć penwie jakbym miała kase to bym swój kupila![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale dobrze,ze to "tylko" skok może być ![]() nadrobilam Was przy lodziku Bolero![]() przyszla druga komoda (i to tylko kilka sztuk)
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-08-22 o 18:11 |
||||
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Niunia mam na myśli lovekrove
Uwielbiam ![]() Anulka uwierz, warto ![]() Zamiast burgera zjadłam pierożki ze śliwkami polane masełkiem z bułeczką tartą, cukrem i cynamonem ![]() Jak nie zjem w sobotę burgera to |
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie sen morzy.... Czas na kawkę i drożdżówkę jabłkowa z cynamonem ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- A gdzie te burgerki w Krakowie?W centrum? |
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sobotę idziemy na targi, więc TŻ musi mnie zabrać na burgera |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Adoosienka - bardzo ladny wozek I maż też udany ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam termometr w Lidlu
ja po wizycie no i mam rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca i zalecenie odpoczywania, a ja w trakcie przeprowadzki no cóż mąż będzie musiał sobie radzić bez mej intensywnej pomocy
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zrobiłaś mi smaczka ![]() Cytat:
Żadnych leków nie dostałaś na rozwarcie?Lekarz mówił że może postępować? ![]() No cóż mąż będzie musiał poradzić sobie jakoś
|
||
|
|
|
#1107 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nasturcja przetestowany polecam ![]() leków nie dostałam, póki co oszczędzać się, bo to rozwarcie zewnętrzne na mniej niż 1 cm a wewnątrz jest zamknięta szyjka. mam nadzieję, że dotrwam do tego 38tc chociaż ![]() a zrobiło się pewnie od noszenia książek na 2 piętro to trochę i podźwigałam... Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-08-22 o 19:10 |
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Nemosku, bo nie pamiętam: A Ty przybywasz na targi w weekend?
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Do kiedy są te termometry w Lidlu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.

za dezycję niezdecydowana kobieto 

))

ani rama tłuszczu, bo grillowane, kruche, ale tak doprawione, ze mogłabym się dać za nie pokroić