Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-22, 21:46   #1141
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Piękny dzień u nas Odkąd wróciłam z miasta to relaksuję się w ogródku Poczytałam książkę, wypiłam kawkę mrożoną, zagryzłam Magnum'em migdałowym i doprawiłam rosołkiem A teraz bym coś zjadła

O to czekamy na foteczki

Ale bajzel tam mają

za wizytę i udanej imprezki

Tez mam termometr z Lidla

To teraz proszę się oszczędzać mąż będzie musiał sobie poradzić....

Myślałam, że i tak planujesz jeszcze na usg skoczyć podejrzeć Majeczkę

Ja mam nc+ i jestem zadowolona (tfu tfu) nic się nie dzieje
No wlasnie planuje I pojde w tym celu napewno. Tylko w sprawie wysypki on Sam nic nie poradzi, chyba ze tak jak polozna : NA OKO . Musialabym isc do niego na wizyte , dostac skierowanie na badania, badania potem konsultacja o ile zdarze do porodu? Pojde w weekend zobacze jak on sie na to zapatruje , jemu bardziej ufam.

KTOSIULA - bo pytalas ; tu cala ciaze nie patrzys sie do srodka.
Podobno dopiero jak przyjezdzasz do porodu to sprawdzaja Ci rozwarcie. To tyle )

A co do brzucha to ja nie widze roznicy. Dalej sapie jak lokomotywa , a podobno z oddechem powinno byc lzej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 21:49   #1142
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Allegro
Ja skądś to znam... jak jestem gdzieś w sklepie to z reguły najbardziej podobają mi się najdroższe rzeczy a później trzeba się obejść smakiem
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 21:51   #1143
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Nadrabiam powoli....TRELE ja coś krakać nie chcę ale może Ty się za niedługo rozpakujesz i organizm tak reaguje?oczywiście Majeczka niech siedzi jak najdłuzej ale wiesz to haslo że brzuch nisko......
Szczerze? Od poniedzialku poleci 36tc Dwa tygodnie jeszcze wytrzymam, nawet z tym drapaniem .. I będę pisac petycje o rozpakowanie.

Myslisz ze te swedzenie to reakcja na zblizajacy porod?
Torba spakowana jak cos ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-22, 21:52   #1144
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Wiesz czasem można się zdziwić

Daj link to pomożemy wybrać
już zdecydowałam jednak http://allegro.pl/meble-lazienkowe-l...469962529.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 21:55   #1145
Trele_Morele
Zakorzenienie

Spicie juz wszystkie ?
Mi sie nudzi

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-22, 22:01   #1146
lineczka1989
Zakorzenienie

nie śpimy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-22, 22:08   #1147
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja skądś to znam... jak jestem gdzieś w sklepie to z reguły najbardziej podobają mi się najdroższe rzeczy a później trzeba się obejść smakiem
No właśnie.....

Zaczęłam sobie czytać opinie tak żeby chociaż trochę się w temacie zorientować no i pierwsze co mi wpadło w oko to ten laktator,po czym sprawdziłam jego cenę na Allegro.Załamka

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Ładne mebelki jednak śliwka

Nie śpimy

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:13   #1148
maomami
Wtajemniczenie

Hej mamuśki, do tych co są z Krakowa albo okolic, albo jak któraś będzie zamawiała jeszcze coś dla siebie to mogę polecić sklep Margot. Byłam tam dzisiaj, budka bardzo niepozorna ale jak się wejdzie to pełno kartonów, duży wybór pieluszek tetrowych np ze wzorkami i gładkich ale kolorowyc, butelki, skarpetusie, takie skarpetki z grzechotką na końcu, czapeczki bawełniane, szczotki do włosków, szczotki do czyszczenia butelek, wkładki laktacyjne, smoczki no dużo bym mogła wymieniać.
Ja kupiłam dla siebie dwie koszule, dwa biustonosze do karmienia, naprawde są fajne, zwykłe nie usztywniane ale fajnie leżą, 2 pieluszki tetrowe żółte, jedną w misie, klapki pod prysznic na porodówke, podkłady na łóżko po porodzie, prześcieradełko na przewijak.
Jedyne co to warto przed pójściem tam gdyby któraś wybierała się osobiście zobaczyć sobie na stronie internetowej co mają, no jak się chce koszule to powiedzieć jaką, bo oni to mają w kartonach i w sumie co chwilę tam przychodzi ciężarna po wyprawkę, jak ja byłam to było nas w sklepie ze cztery.

Poza tym gratuluję dzisiejszych wizyt,ładnie rosnących dzieciaczków
Domi czekamy na fotki

No i z dobrych wiadomości moja paczka chyba się odnalazła, bo sprawdziłam jej status na stronie DPD i rzekomo znajduje się w magazynie w Krakowie, więc może jutro doczekam się mojej pościelki dla królewny

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
łaaaaadne mebelki

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:14   #1149
ola_k11
Zadomowienie

Hej wróciłam
co prawda wróciliśmy w sobotę ale pojechaliśmy jeszcze na działkę i dopiero mam czas żeby się odezwać.
niedawno był otwierany nowy wątek a tu kolejny - WARIATKI!!!

Jutro ide do gina na wizytę i mam nadzieję dostać L4. Już nie planuję wracać do pracy. Oby się udało...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:31   #1150
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ładne mebelki jednak śliwka
teraz myślę jaki kolor podłogi zrobić bo ściany będa białe
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, do tych co są z Krakowa albo okolic, albo jak któraś będzie zamawiała jeszcze coś dla siebie to mogę polecić sklep Margot. Byłam tam dzisiaj, budka bardzo niepozorna ale jak się wejdzie to pełno kartonów, duży wybór pieluszek tetrowych np ze wzorkami i gładkich ale kolorowyc, butelki, skarpetusie, takie skarpetki z grzechotką na końcu, czapeczki bawełniane, szczotki do włosków, szczotki do czyszczenia butelek, wkładki laktacyjne, smoczki no dużo bym mogła wymieniać.
Ja kupiłam dla siebie dwie koszule, dwa biustonosze do karmienia, naprawde są fajne, zwykłe nie usztywniane ale fajnie leżą, 2 pieluszki tetrowe żółte, jedną w misie, klapki pod prysznic na porodówke, podkłady na łóżko po porodzie, prześcieradełko na przewijak.
Jedyne co to warto przed pójściem tam gdyby któraś wybierała się osobiście zobaczyć sobie na stronie internetowej co mają, no jak się chce koszule to powiedzieć jaką, bo oni to mają w kartonach i w sumie co chwilę tam przychodzi ciężarna po wyprawkę, jak ja byłam to było nas w sklepie ze cztery.
łaaaaadne mebelki
a ja nie wiem czy nie zamawiałam z tego sklepu swoich koszul :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-22, 22:34   #1151
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamuśki, do tych co są z Krakowa albo okolic, albo jak któraś będzie zamawiała jeszcze coś dla siebie to mogę polecić sklep Margot.
on jest w cht? miałam się tam wybrać po powrocie do Krk. I gratuluje zakupów
Stary 2013-08-22, 22:37   #1152
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
on jest w cht? miałam się tam wybrać po powrocie do Krk. I gratuluje zakupów
Niee, jak jedziesz od ul. Wielickiej na tandete, skręcasz w prawo żeby na nią wjechać to po skręceniu po swojej lewej masz jeszcze takie budki i to jest w tych budkach, wygląd zewnętrzny odstrasza, ogólnie napisane jest tylko Margot obuwie, ale środku jest wszystko czego potrzeba

Ja kupiłam jedną taką, szwagierka mi poleciła że się super sprawdza i jest wygodna, nie dzieje się z nią nic http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18, a drugą taką http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-08-22 o 22:40
maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:39   #1153
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Kupiłam termometr w Lidlu Naprawdę ciekawy ! Bada temp. na podczerwień (bezdotykowy) przez czoło i uchi, ma także funkcję badania temp. wody kąpielowej i jedzenia (np. mleczka)

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:40   #1154
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odpisuję częściami

Cytat:
spoko loko, nie ma problema :P

http://allegro.pl/czapeczka-mis-na-j...435319138.html jaka słodka czapa
Uduszę! Ale może to i dobrze . Bo i tak brakuje mi czapy na wyjście ze szpitala.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
....

A jak tam te sprawy finansowe? Coś się wyjasnilo z tym kolesiem?
Oby Was już omijały szerokim łukiem wszystkie niepowodzenia!

...
Ten pierwszy, który nie zapłacił nam za fakturę nadal tego nie zrobił. Zamierzamy w październiku potraktować go ulgą za złe długi, i z tego spłacić zaległy dochodowy, a w nowym roku go odzyskać z rozliczenia. Tyle dobrego.
Natomiast ten drugi, który nam groził nic na razie nie zrobił ani się nie odezwał.
Finansowo bardzo kiepsko. Czasem jestem na Ł. o to wściekła, np. dziś.
Cytat:
Tak się zastanawiam,piszecie o tym że maluch naciska na pęcherz,ja nic takiego nie odczuwam.
Zawsze jak idę do WC to sikam normalnie, a nie po kilka kropelek

Coś mi się zdaje że on nie ma główki na dole bo chyba tez czułabym ten ucisk???
....
Mój też główki na dole nie ma. Doskonale czuję jego czerep pod lewym cycuchem a dupkę koło prawego biodra. A potrafi mi tak nacisnąć, że łaaaaaa.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Czy tylko ja nie mam położnej? Super że tak się opiekują.

...
ja też nie mam, ale wisi mi to

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
czy kołdrę będziecie wkładac do łóżeczka i na nią np. kłaść malucha żeby było mu wygodniej?
no i czy któraś będzie kupowała poduszkę typu klin bo się już różnych opinii naczytałam.
a no i jak będę karmić na przemian piersią i MM (ze względu na to że będę na uczelni) to podawać wtedy tą wit. K?
no gdzieżby. dla jego plecków twarde jest najzdrowsze

Cytat:
Kurcze dziewczyny przepraszam że tak w ogóle nie na temat ale mam problem z mężem znaczy nie dokładnie z nim. Nie wiemy co się dzieje, miał kiedyś problemy z zatokami, teraz od jakiegoś czasu leje mu się woda z jednej dziurki w nosie i to dosłownie woda, nie wiadomo skąd, nagle zaczyna czasami lecieć jak z kranu, czasami kroplami. Nic go przy tym nie boli dodatkowo, żadnych objawów dodatkowych po prostu leci woda i nie mam pojęcia co robić, czy jakiś lekarz cokolwiek na to może poradzić.
A to jednak wkurzające siedzi i nagle mu kapie, idzie gdzieś i zaczyna kapać, dosłownie woda
widziałam, że dziewczyny pisały o alergii, ale ja bym to skonsultowała z laryngologiem, bo w skrajnych przypadkach bywa płyn mózgowo-rdzeniowy
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ryba wrzuć te z sercem np. do gorącej wody w misce, bo niby nie powinno farbowac, ale lepiej sprawdzić i mieć jedno różowe body z czerwonym sercem niż całą pralkę kiedyś białych a teraz różowych ciuszków
heheh...anulka czy my się na rozumy wymieniłyśmy? ja tak zawsze robię z rzeczami, którym nie ufam. aaaale- sama woda to nie wszystko. trzeba dodać detergent, bo czasem na wodę nie reagują, a jak się sypnie proszkiem to normalnie jak farbka

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hej a ja siedze w szpitalu za bardzo mnie macica bolała i brzuch ale juz bym chciala wyjsc slysze jak dziewczyna przymierza sie do porodu.

Kyte, ty się tam trzymaj kobieto, i to zdrowo!

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no własnie o tym mówię.. że pampers bo są chłonniejsze to owszem lepsze na noc, ale w dzień? bez różnicy. Ja bede uzywać dada bo dla mnie w nocy przebrać nie bedzie problem, bo na początku to i tak dziecko całej nocy nie śpi przecież.. a potem sie zobaczy. Gdyby one u nas były tańsze to owszem może i bym sie skusiła, ale tak? Choć wiem jak niektórzy zareagują jak kupimy z dady a nie PAMPERS//
My zawsze na noc Pampers, a w dzień z reguły Dady. Jak Alisa była malutka, to używaliśmy pampers premium care, ale miała bardzo delikatną pupcię

Trele nie zamierzam zakładać czapki po kąpieli. To trochę jak z tym, że dziecku nie wolno zamoczyć uszu...bla bla.

czytam dalej...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 22:40   #1155
Trele_Morele
Zakorzenienie

Lineczka- fajne te meble. Podloga pasowała by biala tylko te sprzatanie kazdy wlos widoczny..
Wymyslilas cos?

KCIUKI DLA ANI

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-22, 22:50   #1156
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

lineczka ekstra meble - pochwal się łazienką jak skończycie!

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-22, 22:55   #1157
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Lineczka- fajne te meble. Podloga pasowała by biala tylko te sprzatanie kazdy wlos widoczny..
Wymyslilas cos?

no właśnie biała podłoga mi tak nei bardzo pasuje bo ja mam czarne kudły i mi strasznie wypadają więc każy włos bedzie widać :P
myślałam o czarych płytkach ale TŻ się nie zgadza :P

mama mi podpowiada że jakąś jasną i między płytki takie malutkie fioletowe płyteczki podorzucać i będzie fajnie wyglądało :P

a problem mam jeszcze taki że typowej kabiny mieć nie będziemy, tylko będzie część prysznicowa wyłożona płytkami (podłoga plus ściana) i będzie zamykana szklanymi drzwiami (któe na razie odpuszczamy bo są drogie) i nie wiem czy tam dać też całą białą i podłoga i ściana czy jak

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
lineczka ekstra meble - pochwal się łazienką jak skończycie!
oczywiście

http://allegro.pl/pinokio-sowa-czapk...455757009.html

szukam tej misiowej włochatej czapki na zimę tylko brązowej i znaleźć nie mogę a bym zamówiła a ciemny brąz mi się nie podoba

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-22 o 22:58
Stary 2013-08-22, 22:56   #1158
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

co można w ciąży stosować na zgagę??? Oszaleję ....

Kubuś już z nami
Stary 2013-08-22, 22:58   #1159
peppermint patty
Rozeznanie

Lineczka,super meble...generalnie podobaja mi sie meble na wysoki polysk

Widze,ze jednej dosc istotnej rzeczy nie dodalam w relacji z mojej wizyty.tak wychwalilam swojego malucha,ze zapomnialam dodac,ze uparciuszek dalej sie nie obrocil:/czekam dalej cierpliwie i narazie nie chce sie stresowac,jeszcze miejsca troche ma...oby nie zwlekal na ostatnia chwile,ale na zaczynajacy sie lada dzien 32tc wypadaloby ladnie sie obrocic.

No nic,spijcie i nie piszcie za duzo,zebym dala rade nadgonic rano

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 23:05   #1160
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Rennie, mleko chłodne
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

Widze,ze jednej dosc istotnej rzeczy nie dodalam w relacji z mojej wizyty.tak wychwalilam swojego malucha,ze zapomnialam dodac,ze uparciuszek dalej sie nie obrocil:/czekam dalej cierpliwie i narazie nie chce sie stresowac,jeszcze miejsca troche ma...oby nie zwlekal na ostatnia chwile,ale na zaczynajacy sie lada dzien 32tc wypadaloby ladnie sie obrocic.

mi też właśnie ię podobają i w kuchni mi się takie marzą czarno białe na dodatek

jeszcze się odwróci zobaczysz

wiecie że sobie dzisiaj uświadomiłam że jak pójdę na wizytę 12 września to moje dziecko będzie wielkie- takie mam wrażenie

zrobiłam listę na zakupy do Castoramy i co muszę do wyprawki kupić ma-sa-kra

oooo i zgaga mnie męczy właśnie

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-22, 23:09   #1161
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Niee, jak jedziesz od ul. Wielickiej na tandete, skręcasz w prawo żeby na nią wjechać to po skręceniu po swojej lewej masz jeszcze takie budki i to jest w tych budkach, wygląd zewnętrzny odstrasza, ogólnie napisane jest tylko Margot obuwie, ale środku jest wszystko czego potrzeba
Dzięki, będę szukać

Cytat:
na pewno mleko ja mleka nie pije wiec jogurtów próbowałam, trochę pomagały
Stary 2013-08-22, 23:19   #1162
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Spicie juz wszystkie ?
Mi sie nudzi

Nie
Małż na lapku ogląda mecz a ja się szałerowałam malowałam pazurki
Jutro mam drugą wizytę w szpitalu, ale chyba bez usg Jedziemy razem, małż jeszcze nigdy nie był w tym szpitalu...musi wiedzieć gdzie mnie zawieść

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Hej wróciłam
co prawda wróciliśmy w sobotę ale pojechaliśmy jeszcze na działkę i dopiero mam czas żeby się odezwać.

Jutro ide do gina na wizytę i mam nadzieję dostać L4. Już nie planuję wracać do pracy. Oby się udało...
To chyba wypoczęliście??
za wizytę i L4

Maomami - super, że paka się odnalazła, oby jutro doszła

Stary 2013-08-22, 23:21   #1163
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Poza tym gratuluję dzisiejszych wizyt,ładnie rosnących dzieciaczków
Domi czekamy na fotki

No i z dobrych wiadomości moja paczka chyba się odnalazła, bo sprawdziłam jej status na stronie DPD i rzekomo znajduje się w magazynie w Krakowie, więc może jutro doczekam się mojej pościelki dla królewny

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

łaaaaadne mebelki
super udane zakupy

Widziałam ich aukcje na allegro

Cytat:
Hej wróciłam

Też mam jutro wizytę

Cytat:
Kupiłam termometr w Lidlu Naprawdę ciekawy ! Bada temp. na podczerwień (bezdotykowy) przez czoło i uchi, ma także funkcję badania temp. wody kąpielowej i jedzenia (np. mleczka)
Szkoda że u mnie ich nie było :////

Cytat:
no właśnie biała podłoga mi tak nei bardzo pasuje bo ja mam czarne kudły i mi strasznie wypadają więc każy włos bedzie widać :P
myślałam o czarych płytkach ale TŻ się nie zgadza :P

mama mi podpowiada że jakąś jasną i między płytki takie malutkie fioletowe płyteczki podorzucać i będzie fajnie wyglądało :P

a problem mam jeszcze taki że typowej kabiny mieć nie będziemy, tylko będzie część prysznicowa wyłożona płytkami (podłoga plus ściana) i będzie zamykana szklanymi drzwiami (któe na razie odpuszczamy bo są drogie) i nie wiem czy tam dać też całą białą i podłoga i ściana czy jak

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

oczywiście

http://allegro.pl/pinokio-sowa-czapk...455757009.html

szukam tej misiowej włochatej czapki na zimę tylko brązowej i znaleźć nie mogę a bym zamówiła a ciemny brąz mi się nie podoba
Rozwiazanie z brakiem kabiny też mi się podoba,teraz już coraz bardziej popularne się staje.
A jak będziecie się myć bez drzwi ?

A na podłodze strzeliłam bym jakiś motyw w kolorze śliwki pod kolor szafek.A jakie planujesz płytki małe czy duże?

Cytat:

Jeszcze zdąży bryknąć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 23:25   #1164
domii29
Zakorzenienie

Wpadłam znowu w biegu... Niedawno wróciłam do domu wzięłam szybki prysznic i uciekam spać, jutro rano uderzam do kosmetyczki a później przygotowań ciąg dalszy
Przepraszam wiem że miałam dodać zdjęcie sukienki ale zabrakło mi czasu, jutro na szybko jakieś zdjęcie pstryknę a całość zobaczycie dopiero po ślubie

Dobranoc
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-22, 23:28   #1165
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Śliczne

Nie
Małż na lapku ogląda mecz a ja się szałerowałam malowałam pazurki
Jutro mam drugą wizytę w szpitalu, ale chyba bez usg Jedziemy razem, małż jeszcze nigdy nie był w tym szpitalu...musi wiedzieć gdzie mnie zawieść

To chyba wypoczęliście??
za wizytę i L4

Maomami - super, że paka się odnalazła, oby jutro doszła

Może uda się z USG

Dobranoc

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Jeszcze za resztę wizytujących

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-22, 23:29   #1166
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Ja kupiłam jedną taką, szwagierka mi poleciła że się super sprawdza i jest wygodna, nie dzieje się z nią nic http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18, a drugą taką http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18

Fajne te koszule, ta pierwsza mi się bardzo podoba z tych drugich mam dwie

Cytat:
To chyba mam ten sam

Cytat:

Jeszcze się obróci

Stary 2013-08-22, 23:45   #1167
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
....
widziałam że pisałyście o pampersach... dla mnie (opiekowałam się chłopcem co nosił Pampers'y) i pampersy Pampers są dla mnie za sztywne i one faktycznie śmierdzą, a moja bratowa jak kupowała na początku czy to bratanicy czy bratanka to szybko z nich rezygnowała bo Pampersy jej przeciekały i przerzuciła się na Huggisy i jej pasowały, a potem już kupowała Dady

ja też zaczynam od Dady, ewentualnie kupię newborn do domu czy tam do szpitala na noc żeby zakładać skoro pizecie że bardziej chłonne i lepsze na noc

....
tylko, że na początku i tak w nocy przewijasz co karmienie, więc początkowo to z lekka bez znaczenia czy to Dady czy Pampki. Potem, kiedy dziecko już nie robi kupy co karmienie to i owszem.
No i newborny z pampersa kosztują tyle samo za sztukę co dady- 50-51groszy

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
suuuuuuuuuper jest!

Kurde z jednej strony tyle wózków mi się teraz podoba, a z drugiej ciesze się ze nie mam już tyle dylematów i wyborów

to super!

Byłam dziś w tesco, bo na dziale od 1,5 roku są wyprze i chciałam na natalcie coś kupić a przy okazji bodziai dla Lenki, ale wszystko w małych rozmiarach było w normalnych cenach więc jeszce poczekam Za to Natalce kupiłam dwie bluzeckzi i koszule jeansową w której się ostatnio zakochałam będzie jutro wystrojona na urodzinki
Nie wierze że moja córcia, malutka, maluteńka ma już 2 latka!
uważaj, zaraz Cię zagada jak katarynka, a potem będziesz tylko marzyć o ciszy (ja jej nigdy nie lubiłam, a teraz cenię każdą minutę :P) Wszystkiego najwspanialszego dla Natalki

Cytat:
Wiecie co mam wrażenie że niektórzy ludzie nie używają mózgu, dzwoni do mnie babka z DPD odnośnie mojej przesyłki która zaginęła sobie w akcji. Myślę sobie ok zainteresowali się i w ogóle, no i pyta się mnie czy mogę jej powiedzieć co tam jest w tej paczce no więc jej mówię że pościel dziecięca, zapisała sobie, mówi że dzwonił do niej sprzedawca i zgłasza reklamacje. No myślę ok. No i pani zadaje kolejne pytanie, czy mogę jej powiedzieć jak była zapakowana przesyłka a skąd ja mam to kuźwa wiedzieć skoro nie ja ją pakowałam tylko na nią czekam!!!!!!!
OMG
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
...............

Trzeba było odpowiedzieć: "Przesyłka zapakowana była szczelnie. W przeciwieństwie do Pani."
jesteś moim guru normalnie

Cytat:
J..............
I tak a propo's sytuację Wam opowiem :
ostatnio jakoś tak zauważyłam, że tż w sytuacjach teges teges zaczął unikać... ykhm... dotykania moich sutków , więc wreszcie go o to zapytałam, a on mi na to: "yyy... no Koteczku... bo ja nie chcę... się opryskać mlekiem" no i padłam ze śmiechu
a to ciekawe, bo mojego to kręciło. na początku się krępowałam, ale potem nie miałam kontroli i pod wpływem podniecenia i tak się lało, więc...
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
...........
bożesz 10 tygodni zostało a ja bez niczego. Przy natalce to już miałam torbe spakowaną, a teraz nawet nie miałabym co do niej włożyć oprócz koszuli i japonek

..........
Ty bez niczego?ja tu co chwilę czytam o jakichś sowach!
Ja to nie mam nic. Kupiłam na razie tylko 2 paczki newbornów z rossmana.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ale tu cisza

Bylam u lekarki-czekalam tylko....2,5 godziny.Z bolami, a mogly byc to skurcze, w szpitalu poszlabym bez kolejki a tak musialam czekac.

Ale...jestem zamknieta i te skurcze to reakcja macicy na ruchy dziecka..albo

nerwobole spowodowane ulozeniem dziecia i promieniujace od kregoslupa

albo

ten nagly wzrost dziecka (jak pisalam miedzy 28 a 32 tygodniem dziecko podwaja swoja wage) i organizm szczegolnie macica ma z tym troche problem

Obstawiam to ostatnie bo moje dziecie wazy 1700 g W kazdym razie zamowili mi pas podtrzymujacy,ten sciskajacy biodra i lekarka wypisala mi papiery na pomoc domowa. Nawet ze maja mi zakupy robic i sie dzieckiem zajac Nie no bez przesady, tego nie chce. No moze zeby ktos z nim raz na jakis czas na plac zabaw poszedl. Ale wystarczy jak mi odkurza i zmyja podlogi.I tak kasa chorych sobie jeszcze poskresla i zminimalizuje ilosc godzin, bo lekarka dala mi pomoc na 8 godzin dziennie kasa zredukuje pewnie do dwoch dni w tygodniu.I mi tyle starczy.2-3 razy w tygodniu po dwie godzinki wystarczy zupelnie.Nie chce by mi ktos gotowal czy robil zakupy, bez przesady.

I jak na zlosc, dzis jest lepiej i mialam tylko 6 skurczy i brzuch nie jest twardy.W sumie nie mialam z czym isc do lekarza.Termin porodu przesunal sie na 28 pazdziernika.
Ale super, że się udało
Cytat:
Hej wróciłam

O jednak, no to oby nie było problemów.
Cytat:

tej inf mi zabrakło...no to trzeba jeszcze poczekać.

Witam się wieczorno-nocnie. Wczoraj byłam tak zmęczona, że o 22 już spałam. I wstałyśmy z Żabą dopiero po 9
3 dni z rzędu piję kubeł melisy przed snem i na razie działa, ale dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza, także powoli, powoli...

We wrześniu zabieram się za co najmniej zaplanowanie wyprawki, żeby w razie "W" Ł. mógł wszystko zamówić. Postanowiłam fotelika/materaca na razie nie kupować. Może wygram na tych warsztatach

Ogólnie znowu zaczęła mnie dobijać nasza sytuacja i mam nadzieję, że to nie przejdzie w jakąś deprechę. Jutro idziemy na usg 3d/4d. Ciekawe jak wyjdzie, skoro młody czerep ma u góry. Alisy nie było dobrze widać.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-22, 23:59   #1168
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Witam się wieczorno-nocnie. Wczoraj byłam tak zmęczona, że o 22 już spałam. I wstałyśmy z Żabą dopiero po 9
3 dni z rzędu piję kubeł melisy przed snem i na razie działa, ale dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza, także powoli, powoli...

We wrześniu zabieram się za co najmniej zaplanowanie wyprawki, żeby w razie "W" Ł. mógł wszystko zamówić. Postanowiłam fotelika/materaca na razie nie kupować. Może wygram na tych warsztatach

Ogólnie znowu zaczęła mnie dobijać nasza sytuacja i mam nadzieję, że to nie przejdzie w jakąś deprechę. Jutro idziemy na usg 3d/4d. Ciekawe jak wyjdzie, skoro młody czerep ma u góry. Alisy nie było dobrze widać.
Super, że sypiasz lepiej

No czas najwyższy
za wygraną

Los się odwóci Kochana
Ciekawe jak ram synuś? Czekamy na dobre wieści

za jutrzejsze wizyty!!

Spokojnej nocy

Stary 2013-08-23, 00:03   #1169
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że sypiasz lepiej

No czas najwyższy
za wygraną

Los się odwóci Kochana
Ciekawe jak ram synuś? Czekamy na dobre wieści

za jutrzejsze wizyty!!

Spokojnej nocy

kiedyś wierzyłam w równowagę w przyrodzie, teraz już nie wierzę, więc mam tylko taki plan, że tam gdzie się da będziemy próbować odzyskać nasze pieniądze. nawet za cenę kilku lat w sądach

dosyć bezkarności, potem właśnie taki efekt- że ludzie mają wszystko w duszy, bo im się upiecze

dzięki za kciuki

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-23, 05:43   #1170
domii29
Zakorzenienie

Cześć mamusie
My już z Jaśkiem na nogach właśnie się wzięłam za sprzątanie pokoju Mam wszystko tak idealnie rozplanowane żeby mi czasu nie brakło

Tak w ogóle to okropnie boli mnie kręgosłup (chodzę jak kaleka), chyba mam stresa i został już tylko 1 dzień !

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-08-23 o 05:45
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości