|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
KTOSIULA - bo pytalas ; tu cala ciaze nie patrzys sie do srodka. Podobno dopiero jak przyjezdzasz do porodu to sprawdzaja Ci rozwarcie. To tyle ) A co do brzucha to ja nie widze roznicy. Dalej sapie jak lokomotywa , a podobno z oddechem powinno byc lzej? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslisz ze te swedzenie to reakcja na zblizajacy porod? Torba spakowana jak cos .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
już zdecydowałam jednak
http://allegro.pl/meble-lazienkowe-l...469962529.html
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Spicie juz wszystkie ?
![]() Mi sie nudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
nie śpimy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam sobie czytać opinie tak żeby chociaż trochę się w temacie zorientować no i pierwsze co mi wpadło w oko to ten laktator,po czym sprawdziłam jego cenę na Allegro.Załamka ![]() Cytat:
jednak śliwka ![]() Nie śpimy
|
||
|
|
|
#1148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, do tych co są z Krakowa albo okolic, albo jak któraś będzie zamawiała jeszcze coś dla siebie to mogę polecić sklep Margot. Byłam tam dzisiaj, budka bardzo niepozorna ale jak się wejdzie to pełno kartonów, duży wybór pieluszek tetrowych np ze wzorkami i gładkich ale kolorowyc, butelki, skarpetusie, takie skarpetki z grzechotką na końcu, czapeczki bawełniane, szczotki do włosków, szczotki do czyszczenia butelek, wkładki laktacyjne, smoczki no dużo bym mogła wymieniać.
Ja kupiłam dla siebie dwie koszule, dwa biustonosze do karmienia, naprawde są fajne, zwykłe nie usztywniane ale fajnie leżą, 2 pieluszki tetrowe żółte, jedną w misie, klapki pod prysznic na porodówke, podkłady na łóżko po porodzie, prześcieradełko na przewijak. Jedyne co to warto przed pójściem tam gdyby któraś wybierała się osobiście zobaczyć sobie na stronie internetowej co mają, no jak się chce koszule to powiedzieć jaką, bo oni to mają w kartonach i w sumie co chwilę tam przychodzi ciężarna po wyprawkę, jak ja byłam to było nas w sklepie ze cztery. Poza tym gratuluję dzisiejszych wizyt,ładnie rosnących dzieciaczków ![]() Domi czekamy na fotki No i z dobrych wiadomości moja paczka chyba się odnalazła, bo sprawdziłam jej status na stronie DPD i rzekomo znajduje się w magazynie w Krakowie, więc może jutro doczekam się mojej pościelki dla królewny ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
Hej wróciłam
co prawda wróciliśmy w sobotę ale pojechaliśmy jeszcze na działkę i dopiero mam czas żeby się odezwać. niedawno był otwierany nowy wątek a tu kolejny - WARIATKI!!! ![]() Jutro ide do gina na wizytę i mam nadzieję dostać L4. Już nie planuję wracać do pracy. Oby się udało... |
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz myślę jaki kolor podłogi zrobić
bo ściany będa białe ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1152 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja kupiłam jedną taką, szwagierka mi poleciła że się super sprawdza i jest wygodna, nie dzieje się z nią nic http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18, a drugą taką http://margot.krakow.pl/sklep?page=s...category_id=18
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-08-22 o 22:40 |
|
|
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam termometr w Lidlu
Naprawdę ciekawy ! Bada temp. na podczerwień (bezdotykowy) przez czoło i uchi, ma także funkcję badania temp. wody kąpielowej i jedzenia (np. mleczka) |
|
|
|
#1154 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odpisuję częściami
Cytat:
. Bo i tak brakuje mi czapy na wyjście ze szpitala.Cytat:
Natomiast ten drugi, który nam groził nic na razie nie zrobił ani się nie odezwał. Finansowo bardzo kiepsko. Czasem jestem na Ł. o to wściekła, np. dziś. Cytat:
ja też nie mam, ale wisi mi to Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trele nie zamierzam zakładać czapki po kąpieli. To trochę jak z tym, że dziecku nie wolno zamoczyć uszu...bla bla. czytam dalej...
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka- fajne te meble. Podloga pasowała by biala tylko te sprzatanie
kazdy wlos widoczny.. Wymyslilas cos? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1156 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka ekstra meble
|
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam o czarych płytkach ale TŻ się nie zgadza :P mama mi podpowiada że jakąś jasną i między płytki takie malutkie fioletowe płyteczki podorzucać i będzie fajnie wyglądało :P a problem mam jeszcze taki że typowej kabiny mieć nie będziemy, tylko będzie część prysznicowa wyłożona płytkami (podłoga plus ściana) i będzie zamykana szklanymi drzwiami (któe na razie odpuszczamy bo są drogie) i nie wiem czy tam dać też całą białą i podłoga i ściana czy jak ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- oczywiście ![]() http://allegro.pl/pinokio-sowa-czapk...455757009.html szukam tej misiowej włochatej czapki na zimę tylko brązowej i znaleźć nie mogę a bym zamówiła a ciemny brąz mi się nie podoba
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-22 o 22:58 |
|
|
|
|
#1158 |
|
Wtajemniczenie
|
co można w ciąży stosować na zgagę??? Oszaleję ....
|
|
|
|
#1159 |
|
Rozeznanie
|
Lineczka,super meble...generalnie podobaja mi sie meble na wysoki polysk
![]() Widze,ze jednej dosc istotnej rzeczy nie dodalam w relacji z mojej wizyty.tak wychwalilam swojego malucha,ze zapomnialam dodac,ze uparciuszek dalej sie nie obrocil:/czekam dalej cierpliwie i narazie nie chce sie stresowac,jeszcze miejsca troche ma...oby nie zwlekal na ostatnia chwile,ale na zaczynajacy sie lada dzien 32tc wypadaloby ladnie sie obrocic. No nic,spijcie i nie piszcie za duzo,zebym dala rade nadgonic rano ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Rennie, mleko chłodne
![]() Cytat:
czarno białe na dodatek ![]() jeszcze się odwróci zobaczysz wiecie że sobie dzisiaj uświadomiłam że jak pójdę na wizytę 12 września to moje dziecko będzie wielkie- takie mam wrażenie ![]() zrobiłam listę na zakupy do Castoramy i co muszę do wyprawki kupić ma-sa-kra ![]() oooo i zgaga mnie męczy właśnie
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno mleko |
|
|
|
|
#1162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
Małż na lapku ogląda mecz a ja się szałerowałam malowałam pazurki ![]() Jutro mam drugą wizytę w szpitalu, ale chyba bez usg Jedziemy razem, małż jeszcze nigdy nie był w tym szpitalu...musi wiedzieć gdzie mnie zawieść ![]() Cytat:
za wizytę i L4Maomami - super, że paka się odnalazła, oby jutro doszła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1163 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam ich aukcje na allegro Cytat:
![]() Też mam jutro wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
A jak będziecie się myć bez drzwi ? ![]() A na podłodze strzeliłam bym jakiś motyw w kolorze śliwki pod kolor szafek.A jakie planujesz płytki małe czy duże? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam znowu w biegu... Niedawno wróciłam do domu wzięłam szybki prysznic i uciekam spać, jutro rano uderzam do kosmetyczki a później przygotowań ciąg dalszy
![]() Przepraszam wiem że miałam dodać zdjęcie sukienki ale zabrakło mi czasu, jutro na szybko jakieś zdjęcie pstryknę a całość zobaczycie dopiero po ślubie ![]() Dobranoc
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Może uda się z USG Dobranoc ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Jeszcze za resztę wizytujących |
|
|
|
|
#1166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Fajne te koszule, ta pierwsza mi się bardzo podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1167 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i newborny z pampersa kosztują tyle samo za sztukę co dady- 50-51groszy Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to nie mam nic. Kupiłam na razie tylko 2 paczki newbornów z rossmana. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się wieczorno-nocnie. Wczoraj byłam tak zmęczona, że o 22 już spałam. I wstałyśmy z Żabą dopiero po 9 ![]() 3 dni z rzędu piję kubeł melisy przed snem i na razie działa, ale dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza, także powoli, powoli... We wrześniu zabieram się za co najmniej zaplanowanie wyprawki, żeby w razie "W" Ł. mógł wszystko zamówić. Postanowiłam fotelika/materaca na razie nie kupować. Może wygram na tych warsztatach ![]() Ogólnie znowu zaczęła mnie dobijać nasza sytuacja i mam nadzieję, że to nie przejdzie w jakąś deprechę. Jutro idziemy na usg 3d/4d. Ciekawe jak wyjdzie, skoro młody czerep ma u góry. Alisy nie było dobrze widać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No czas najwyższy za wygranąLos się odwóci Kochana ![]() Ciekawe jak ram synuś? Czekamy na dobre wieści za jutrzejsze wizyty!!Spokojnej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dosyć bezkarności, potem właśnie taki efekt- że ludzie mają wszystko w duszy, bo im się upiecze dzięki za kciuki
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
My już z Jaśkiem na nogach właśnie się wzięłam za sprzątanie pokoju Mam wszystko tak idealnie rozplanowane żeby mi czasu nie brakło ![]() Tak w ogóle to okropnie boli mnie kręgosłup (chodzę jak kaleka), chyba mam stresa i został już tylko 1 dzień !
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-23 o 05:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

Odkąd wróciłam z miasta to relaksuję się w ogródku
Poczytałam książkę, wypiłam kawkę mrożoną, zagryzłam Magnum'em migdałowym i doprawiłam rosołkiem
A teraz bym coś zjadła 

za wizytę i udanej imprezki
mąż będzie musiał sobie poradzić....
) 

Super że tak się opiekują.