Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 01:44   #2131
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
całe cytowanie mi szlag trafił, ekstra.
nadrobiłam, miałam na to 2,5 godziny przy odciąganiu. tak, 2,5 h żeby uzbierać 45 ml mleka.
cały dzień mnie nie było. w nocy sobie przypomniałam, że 23 września wylatujemy, a nie złożyliśmy wniosku o dowód (do miesiąca oczekiwania, musimy być oboje i to w innnym mieście). mąż miał akurat wolne, rano się posprzeczaliśmy, że zapomniałam (pamiętałam, ale nie miał wolnego, a potem tylko zapomniałam, że 21 kiedy ma wolne...
czyli nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo! maz powinien Cie calowac PO STOPACH (wrazliwa nie czytaj )

Cytat:
Ps. Zdjęcie mojej córci jest tak okropne, że się zastanawiam czy jak zrobię rano w domu, wywołam i doniosę jutro po południu to mi wymienią
Co za fotograf, kazał mi dziecko trzymać w takiej pozycji, że nawet nie jestem w stanie opisać. Banka, Ty miałaś Michasia na kolanach, prawda? A ten pajac kazał mi usiąść bokiem do niego, Helenę posadzić (!!!!!!) na kolanach, przodem do niego i podtrzymać Jej główkęz tyłu moją otwartą dłonią i to w taki sposób, żeby nie było widać nawet centymetra mojej ręki w efekcie czego moja córka wygląda jak sumo, nie ma szyi, za to ma podwójny podbródek rozlany na szerokość głowy
I tak Ją kocham

Cytat:
Diabli- nie przeprowadzaj sie do mnie tylko TV za okno A komputery to inna sprawa (choroba)
chlop nie dalby rady bez pilki nożnej i tvn turbo

Cytat:
Sharp- nieziemska jest Twoja córa, piękna, zdolna, fantastyczna nooooo i na zdjęciu chuście nie widać, żeby była niedociągnięta, jedynie nóżki- pupka do poprawy. Nie widziałam wcześniej Twojej twarzy, myślałam, że rozmawiam z blondynką ale to zabrzmiało ...
wariatki, plujena ten monitor i pluje...

Cytat:
Diabli miłego nadrabiania! a z pościelą się zgłoszę, ale mam warunki: musi być też ochraniacz (szukam takiego z serc co kiedyś widziałam) ! kusisz tym przybornikiem, ale czy to mi niezbędne? masz już jakiś prototyp?
ochraniacz to żaden problem a organizer nie jest konieczny, ale to fajna rzecz. u nas się sprawdza - trzymam tam dzienna "porcje" pieluch - codziennie po kapieli wkładam nowe i wiem ile zużywamy i czy mloda jest oszczedna kilka przyborników już sprzedałam mamuśkom osiedlowym nie zrobiłam fotek, ale zrobie naszego.

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Pawie tak daje surowe.

o 3.30 obudził mnie kot. o 4.10 się poddałam i poszłam nakarmić. tak patrzę, mąż śpi, a miał wyjść dziś przed 4 do pracy. nie wiedziałam czy źle go zrozumiałam czy co? jakbym obudziła a miał nastawiony budzik na za pół h to by mnie zamordował no ale obudziłam, okazało się że już miał być na miejscu a budzik pomylił o godzinę. no nic, popędził, mam nadzieję że bezpiecznie dojechał. położyłam się, Przemek coś się wiercił to go przewinełam, nakarmiłam, a tu po chwili kupa gigant, wyszła mu na plecy ... pierwszy raz poza fotelikiem samochodowym, więc już wiem o czym piszecie ale źle zapięłam pampka chyba, za nisko coś. teraz czekam aż Młody zaśnie bo i tak gada przed zaśnięciem i wcinam loda - tak, nie mam co robić o tej godzinie, kurze już pościerałam w sypialni
wariatka! myslalam, ze tylko ja mam takie zapedy, ze o 3 w nocy zmywam naczynia
dobrze, ze zona czujna - masaz się należy za takie wsparcie dla meza (chociaż najwieksza zasluge ma kot! )
ja tak ostatnio zupełnie przypadkowo tate obudziłam...postanowiłam zadzwonić co u niego....i tez zaspalby do pracy. ma się te intuicje!
a w temacie kup - przedwczoraj tak Nelce wyszlo, ze kupka o 3 w nocy. no to przebieram, kremuje, rozbawila się jakby był srodek dnia. baczek i pielucha na przewijaku zalatwiona. cycus troche ja uspokoil, wiec siup do lozeczka. pedem do łazienki sprać kupe i zadowolona klade się do lozka. zamykam oczy i puuuuult! ciag dalszy kupy i znow rozbieranie, wycieranie, smarowanie, oczy jak 5zlotych

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny bardziej doświadczone jak szybko dziecko wyrasta z ubranek? Muszę kupić coś cieplejszego na jesień i bardzo ciepłego (jak zmarzluch się okaże po mamusi) na zimę i nie wiem jaki rozmiar. Górę nosimy spokojnie 62 czasami 56 jak bardziej elastyczne czy duże, a nóżki ... już mam 74 bo niektóre 68 mam na styk, zwłaszcza jak się porusza i jej podjedzie, a ma być podobno luz. No i właśnie doradźcie, żeby starczyło mi od listopada do ... może i marca/kwietnia to jaki rozmiar kupować? O ile dłuższe nóżki niż teraz? No chyba, że w tym roku przejdziemy przez dwa rozmiary zimowe. Macie jakieś sprawdzone firmy z tych baaardzo ciepłych zimowych?
Nakarmię brzdąca i nadrabiam dalej
ja kupowałabym angielskie: Next, George, Adams, H&M - jak wpadniesz do Bielska to Cie zabiorę do naszego ciucholandu i ubierzesz Paulinke od stop do glow...weźmiesz sobie sweterki w każdym rozm. i będzie ok hehe.
jak dla mnie rozm. 80-86 to już na roczne dziecko. zresztą Twoja niunia jest drobniutka, utopi się w swetrach większych niż 74. wydaje mi się, ze oni teraz wszyscy trochę przystopują.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
młody właśnie się buja w huśtawce i drzemie a ja czekam na babcie i dzisiaj robimy 15 litrów soku z malin
kurcze, w tym roku mam sporo zaleglosci, leczo, ogorki, papryka, sok malinowy...musze sprezyc poślady.
po ile teraz jest kg malin? i do kiedy jest na nie sezon, orientujecie się?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 01:51   #2132
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Witam z rana
Obudził mnie przed 7 skurcz w łydce , ale dzięki niemu () nie zaspałam i mogłam skoczyć do Biedronki... Gdybym poszła później jak planowałam to z zakupów byłaby jedna wielka , bo na regale tylko 6 paczek rozm 3. Wzięłam 4, za mną babka 2 i po pieluchach Zostały same 4 i 5, 3 wykupione, a 2 nie było wcale... To samo z mlekiem NAN 1 w kartonowym opakowaniu nie ma , a o promocyjnych (2 i 3 za 34 zł) można zapomnieć - poszły zaraz w 1 dniu
w bb chyba nikt nie wie o promocji pieluch tyle co zwykle...kupiliśmy 2x trojki i 2x czworki. w sumie trojek pewnie jeszcze sporo pouzywamy, wiec może jeszcze jeden dwupak...sama już nie wiem :P dobrze, ze mam fajny korytarz i jest gdzie je schowac

znajoma dzisiaj dzwonila, ze w kaufie za pampers active baby za 34zl, ale używamy dady
i w lidlu kupila swietne spodenki sztruksowe, walek do raczkowania (mala podobno oglada go odkad dostala :P) jakies bodziaki i najważniejsze - termometr na podczerwien. zadowolona z zakupow, wiec nas tez chciała namowic :P
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=44161 (ladne te sztruksy :P)
Stary 2013-08-23, 01:55   #2133
kociakZpazurem
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

www.fisher-price.com/pl_pl/playtime/FirstHugCampaign/index.html
rejestrujcie się i przygarniajcie zabawki dla naszych baczkow! ot taki prezent od diabelskiej ciotki! [COLOR="Silver"]

wyczytałam gdzies, ze powinno się wprowadzać zupki wlasnie po 4 miesiącu (nawet na cycu), bo zapobiega to anemii... slyszalyscie te teorie?
myślisz że jakby np 4osoby się zarejestrowały na 1adres mail(mama,tata,babcia,dzi adzio tak jak mozna zaznaczyc tam) to byłyby 4 zabawki??

a jak to jest z tymi msc, liczy sie np od 1.08 do 1.09 to msc czy 4tyg to msc? bo my zaczynamy 16tydz i niby to już licząc tyg 4mc a od dadty do daty to jeszcze 2tyg

jak się wprowadza pokarmy to po tych miesięcznych mieiącach nie tygodniowych??

Cytat:
spróbuj zaslonic daszek w wozku albo foteliku...na basenie tez trzeba dzieci w fotelikach przenosić. dopiero ja kjeden rodzic wejdzie do wody to drugi podaje dziecko. przynajmniej u nas tak to ma wygladac

ooo to nie jesteśmy same z przybieraniem zerowym i tez mamy chyba początki zębowych problemów. odgapie i kupie zel, podobno calgel jest dobrym specyfikiem

cos malutko tyc posilkow. poważnie 4 razy dziennie?
czyli co 4-5 godzin i nocna przerwa?[COLOR="Silver"]
ja zasłaniam właśnie, a kiedyś nam w gościach zrobiła histerie i mieliśmy już iść i wsadziliśmy ją do fotelika to odrazu cissza

w pon pójdę ją zważyć zobaczyny jak teraz będzie
a tego żelu pewnie też spróbujemy

jak je po 90 to wychodzi więcej ale miała włąśnie tak przez tamten tydz ze jadła o 5, 9,13,19 i budziła się albo 2albo5 albo 7czasmi udało jej się wcisąć jeszcze żeby pożniej gdzieś o 20-zjadła raz wzięłam ją przez sen nakrmiłam o 1
doktorka pow że w msc ładnie przybrała nieprzejmować się tym tygodniem ale jak się dowiedziała jaką ma przerwe to kazała raz w nocy budzić..dziś taka maruda była że jadła częściej ale po 60-90:/

Cytat:

ochraniacz to żaden problem a organizer nie jest konieczny, ale to fajna rzecz. u nas się sprawdza - trzymam tam dzienna "porcje" pieluch - codziennie po kapieli wkładam nowe i wiem ile zużywamy i czy mloda jest oszczedna kilka przyborników już sprzedałam mamuśkom osiedlowym nie zrobiłam fotek, ale zrobie naszego.

---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

wariatka! myslalam, ze tylko ja mam takie zapedy, ze o 3 w nocy zmywam naczynia
dobrze, ze zona czujna - masaz się należy za takie wsparcie dla meza (chociaż najwieksza zasluge ma kot! )
ja tak ostatnio zupełnie przypadkowo tate obudziłam...postanowiłam zadzwonić co u niego....i tez zaspalby do pracy. ma się te intuicje!
a w temacie kup - przedwczoraj tak Nelce wyszlo, ze kupka o 3 w nocy. no to przebieram, kremuje, rozbawila się jakby był srodek dnia. baczek i pielucha na przewijaku zalatwiona. cycus troche ja uspokoil, wiec siup do lozeczka. pedem do łazienki sprać kupe i zadowolona klade się do lozka. zamykam oczy i puuuuult! ciag dalszy kupy i znow rozbieranie, wycieranie, smarowanie, oczy jak 5zlotych
a ja myśałam, że na macierzyńskim jesteśnic na stronie się nie działo zamówiłam komplet pościeli jutro ma przyjść

w nocy to i ja lubię się "odstresować" po całym dniu wrażeń
z moją w nocy wszystko można robić, otworzy oczy sprawdzi co się dzieje i dalej idzie w kimę

u mnie maliny w takim pojemniku nie wiem pół kg w nim jet?to 5zl

Edytowane przez kociakZpazurem
Czas edycji: 2013-08-23 o 01:59
kociakZpazurem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 02:43   #2134
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Dzien dobry Mamom;-) dzień rozpoczynamy od odwiedzin zaraz przyjdą kobitki z pracy wiec się stroimy:-P mam pytanie do mam karmiących piersia: jak podajecie witaminy? Ja do tej pory dawalam łyżeczką tt i ładnie łykał, a teraz wypycha wszystko jezyczkiem :-\ W ogole slini się jak buldog i piastki cały czas ma w buzi. Ma dopiero 7 tygodni wiec raczej nie ząbki, może leniuszkowi poprostu nie chce się polykac śliny haha;-)
wyciskam kapsulke prosto do buzi ta twist off. podajemy zawsze zaraz po kapieli, Nela już na nia czeka. a później cycus. w ten sposób nie zapominam...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam dla tych co mają już za sobą dawno te 3 mies.- czy to później przejdzie w fazę pt. robię jedno napięcie i idzie pierd lub kupa?
Pytam bo mam nadzieję, że tak, a nie chciałabym mu do 6mc serwować cycka czy butli na czuja w nocy bo nie wiem czy z głodu czy z powodu brzuszka.
to pewnie tak jak i u dorosłych. czasem kupa idzie od razu, czasem trzeba się nastekac i przeczytać tygodniowa prase a gazy...pierdzi każdy, niezależnie od wieku. czasem kreca w brzuchu i nie chcą wyjść

Colorek, bo przegapiłam - rewelacyjny Tymek! i bardzo podobny do starszych braci, nie?

Cytat:
Witaminę D wyciskam z kapsułki, czasami wypluje część, trudno się mówi. Ja mam te większe kapsułki to dobrze się chwyta i nie boję się, że mi wyleci z ręki czy coś.
glupie pytanie, ale tez zjadacie te kapsulki? bo się ze mnie tz smieje...ale w dzieciństwie mama mi kupowala takie kapsulki kuleczki i rozgryzanie ich to była najlepsza zabawa. teraz młodej wyciskam witamine, a reszte zjadam

Cytat:
ja tam doświadczona nie jestem i też się zastanawiam, ale P. już chodzi w rozmiarze 74 (tułów na długość zwłaszcza body nawet 80 ale łapki i nóżki krótsze ) i nakupowałam mu dużo ciepłych polakrów i dresików używanych z rozmiaru 80 i 86 - teraz już tak nie rośnie szybko więc na pewno w zimie w nich pochodzi, potem nie wiem bo nie wiem czy jak będzie ciepło będzie miał jeszcze 86 czy już więcej ale jakiś dresik czy koszulka zawsze ubierze .
siostrzeniec później zwolnil i rozmiary 80-98 nosil chyba ze 4 lata musimy na wizazu odwiedzić mamuśki majowe 2012 i ich podpytać co dzieci nosily zima

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jak usypiacie swoje dzieciaczki? Mój w dzień zazwyczaj zasypiał sam, wieczorem tylko potrzebował żeby go pogłaskać i poszeptać ciiiiii, a po dłuższym pobycie u babci gdzie spał w wózku nie zaśnie dopóki z nim nie pojeżdżę a że wózek stoi na klatce na dole to jeżdżę leżaczkiem po podłodze nie wiem jak go tego oduczyć nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden !
hehe, a kto zaczal wozkiem wozic? sluzba! ciesz się, ze rikszy nie chce

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
U nas 24 na dworze

A to moj pucus hee rozowa pantera hee
(zjadło mi, bo już cytowałam wcześniej!)

jaka cudna gruba rozowa pantera fajny bodziak. a Michas jak zawsze uroczy. i pucki ma coraz fajniejsze

---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nelcia wszystkiego najlepszego
Śliczny ma ten strój biedronki
dzięki ciotka!

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Diabli a gdzie kombinezony dla dziewczynek :P Wszytskie jakie znajdziesz kupujesz Nelce? :P.
wstawiałam ostatnio same dziewczęce, a dzisiaj rano tez mieszane

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Pisałyście że te sleep&play przeciekają a ja używam i się nie zdarzyło oprócz jednego razu jak tatuś źle założył.
podobno tragicznie chlona. jeden sik i pielucha pelna. jak często musisz je zmieniac?

Cytat:
Napisane przez kociakZpazurem Pokaż wiadomość
diabli
śliczna! na 6zdjęciu wygłąda jakby się wstydziła tak się trzyma za palca

a Ty to jesteś normalnie wizażowym guru all.growym
udawala, ze jest grzeczna

a all...fajny wynalazek. gdyby jeszcze nie trzeba było placic to fiu fiu!

(jak mi wizaz jeszcze raz odswiezy strone i skasuje co pocytowalam to wrrrr)

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-08-23 o 02:30
Stary 2013-08-23, 03:04   #2135
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Swietny! Michaś też tak ma, że jak widzi aparat to robi poważną minę (bo na większości zdjęć jest powaga ) moja Sofia tak ma. Jak widzi aparat to milknie i robi kamienną twarz
A chciałam nagrać jak śmiesznie ostatnio mówi. Wydaje przeciągłe i niskie dzwięki jak Enty z Władcy Pierścieni No ale nie udaje mi się jej nagrać, musiałabym z ukrycia...
musisz częściej wyciagac aparat Nelka na początku zawsze robila wieeeelkie oczy. później był etap usmiechow i jezora na wierzchu, a teraz az się trzesie jak widzi, ze będę pstrykać. i fika jak popyrtana - polowa zdjęć rozmazana (nawet w trybie ruch hehe).

Cytat:
Ja wczoraj przypadkiem zobaczyłam, że Sofii prawie zaczął wrastać paznokieć u stopy. One tam prawie nie rosną i rzadko je obcinam, a ten jeden się wybił i zaczał podwijać Teraz będę je częściej sprawdzać...
jutro zrobie przegląd, bo stopy olalam paznokcie same się wykruszaly i nie było takiego tempa jak w rekach.

Cytat:
No nie, to ja od dziś ćwiczę z Nelką, Chodakowska to przeżytek
poczekaj az zacznie chodzic...

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
w końcu wybrałam 110 zdjęć do wywołania do albumu W ufff ciezko było
60 fotek sponsoruje nam nasz właściciel mieszkania
ja postanowiłam, ze wywoluje wszystkie plus odbitki najlepszych dla babc. na chrzcinach dostana fotoksiazki...jakos nie mogę się zdecydować, które tak, które nie, wszystkie sa fajne
a coz tak wlasciciel okazuje dobre serce?

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
diabli- dla Nelki urodzonej modelki to już 3 miechy minęły
dziękujemy. minely jak tydzień...

---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ----------

Cytat:
Nelusiu, sto lat! Przepięknie wyszła na tym przedostatnim, taka dziewczynka pełną gębą. Sukienka safari ślicznie by wyglądała też na Helenie, czy nie? Tyle, że moje dziecko nie nosi sukienek

jasne, ze pięknie. pięknemu zawsze ladnie we wszystkim ubieraj sukienki poki nie może się buntować!

Cytat:
u mnie z tymi promocjami to jest tak, że nie lubię kupować jak czegoś w danej chwili nie potrzebuję. akurat mam 20 pieluch więc jutro musiałabym kupować, tak że skorzystam, ale nie kupuję więcej, bo nie lubię zamrożonej gotówki. wynika to też z tego, że przy braku oszczędności, jak coś Ci wypadnie niespodzianie (zepsuty laptop, dentysta, pilny wyjazd) to potem Ci tych cholernych pieniędzy brakuje. A nie wszędzie zapłacę pieluchami, cukrem i mąką to może jeszcze
niby tak, ale fajnie jest mieć zapasy. przychodzi dzień, ze nie chce ci się wystawiać nosa z domu i co? wszystko jest - można obiad zrobić, dziecku nie zabraknie pieluch...na koncie pusto, a w domu wszystko jest!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Może nie powinno tak być, ale Leon od miesiąca śpi pod kołdrą. Ręce ma zawsze na wierzchu i ani razu nie nakrył się nią. Nawet nie jest wyciągnięta ta część, która jest zwinięta na dole. Może to też kwestia tego, że wybudza mnie każdy jego kwik i wstaję zobaczyć o co chodzi. My nie mamy upałów w domu, ja sama śpię przykryta kołdrą po samą brodę.
ja dzisiaj tez wyciagnelam kolderke tak jak zasnela, tak jest do teraz. a pol nocy za nia.

Cytat:
Młody genialny.
oj tak, później był jeszcze ciag dalszy

-czy wujek m. pozwoli Neli isc na te randke?
-musisz go zapytać, ale bardzo możliwe, ze nie. w końcu to jego coreczka
-ale ona już będzie duza i on nie ma nic do gadania my go wcale nie będziemy sluchac.

taaaa...

Cytat:
Muszę dzisiaj tż-owi opowiedzieć bajkę.
opowiedzialas?

Cytat:
lonely, co do mówienia przez Wiktorka mama, to mój Leon mówi... gej. Jak już zaczyna mu się nie podobać, to zaczyna od "geeeee", a jak nie ma reakcji z naszej strony, to zaczyna się rozpaczliwe "geeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjj ".
moherowi sąsiedzi beda załamani...
Stary 2013-08-23, 03:30   #2136
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie w następnym poście miałam pytać czy też macie taki problem z zebraniem się do wywołania zdjęć!
Veronic, ja też, tzn bardziej mąż, jesteśmy w miarę sympatyczni, ale właściciele Waszego gniazdka to wymiatają. Zniżka z okazji urodzenia dziecka, pamiętam do dziś Jak dobrze, że są tacy ludzie. No, ale tak naprawdę to ja w ogóle nie narzekam, bo mam piękne mieszkanie w samym centrum po kosztach (jakieś 500 zł taniej niż inne, gorzej wyposażone i brzydkie ) i też miłe niespodzianki. Ostatnio przyniósł żarówkę do łazienki jakąś dziwną i filtr do wody filtrowanej. W ogóle dowiedziałam się, że tę filtrowaną wodę (mamy drugi taki cienki kranik) możemy pić A jak się wyprowadzał to dostaliśmy kasę na sprzątaczkę, bo stwierdził, że planował posprzątać, ale nie zdążył
Ja myślę, że to trochę działa tak, że wysyłane dobro do nas wraca. Myślę, że też ktoś kiedyś im pomógł. Zjechałam z tematu
suuuper. nie sadzilam, ze sa jeszcze tacy ludzie. teraz to ci z gardla wyciagna byle mieć

Cytat:
Ash, pojawiły się bilety Katowice- Edynburg 144 zł w obie strony i za tę samą cenę Szczecin- Edynburg. Jakbyś chciała KOGOŚ zaprosić Szkoda, że nas wtedy nie ma, bo miałabyś nas na głowie na 100%
wynajmiemy caly samolocik i wizazowa impra.

---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ----------

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
No i mam pytanie. Młody ma wysypkę wokół ust. Pani doktor twierdzi, że to kosmetyki Babydreama. Odstawiłam, wysypka dalej jest. Czy to może być uczulenie na wypływające mleko? Używamy Bebiko już 2 miesiąc i niby teraz mogłaby się pojawić?To chyba nie potówki, bo ostatnio gorąco nie było. A może Wasze maluszki od nadmiaru śliny np też mają taką wysypkę? Dodam, że smoczka nie używamy, wróg nr 1
Nelcia ma, ale to raczej potówki albo jakies krostki od sliny&mleka. powoli już jej schodzą. tylko ona je ma ewidentnie pod obramowka smoczka. nie sadze żeby to było od kosmetyku.

Cytat:
hahah super !!! gratki dla miss model

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
diabli, Nelcia wymiata!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaa... to ja bym zostawila do wyrosniecia i potem obcinala na prosto. te brzegi musza najpierw sie dobrze przebic, no i nozyczki porzadne, a nie te grube barachlo, ktorym sie nigdzie nie dotrze...
to w rekach nie trzeba na okraglo?

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Za 3 miesiące Nelcia jest śliczna i chyba podobna do taty
(macham tymi kwiatkami i macham hehe)
zdania sa podzielone...kiedyś wszyscy uparcie mówili, ze caly tatuś, a teraz sporo osob obstawia mamusie tylko co do karnacji nie mamy wątpliwości "jesteś taka sliczna po tatusiu" - wyszeptał ojciec do corki

---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

Cytat:
Wczoraj było 4950 w pampersie Niestety moja lekarka nie mierzy dzieci, bo chyba nie potrafi
rosnie! już tylko kg roznicy z Nela.

Cytat:
Napisane przez Wis26 Pokaż wiadomość
Chyba się nauczyłam wielocytować, zobaczymy co wyjdzie z tej wiadomości
wyszlo.

Cytat:
Moja też się darła po i nie z głodu, przeszło. Nosimy ją po kąpieli (tatuś nosi) na ręce na brzuszku. Ta pozycja Paulę ?
u nas by to nie przeszlo. kapiel, smarowanie, ekspresowe ubieranie i cyc. nie ma czasu na noszenie no i musi być cieplo, wiec cycus jest już pod koldra po same uszy hehe.

Cytat:
Jaka piękna modelka!

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
duża już pannica z niej

ej a skad wie się, ze dziecko ma już zeba? Nela rzadko otwiera buzie pewnie przegapię, bo wszystko jezykiem zasloni.

---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ----------

Cytat:
Teraz 3 noce i dnie, czy na stałe bujanie? Oduczać trzeba, ja sobie nie wyobrażam dziecka huśtać wózkiem co sen i tak do co najmniej roczku .

żeby roczku....pilnowałam kiedyś trzylatka, który zasypial TYLKO w wozku. na lezaco, powyginany ledwo się tam miescil. wozek na paskach i trzeba było bujac na boki, szarpac az się obijal a przy tym robic szuuu szuuuuu. przestawalas i od razu otwieral oczy i jeczal. koszmar. tzn. mamusia tak mi pokazala, ze tak jej zasypia...no ale fajna była i wręcz liczyla na sugestie (bo dlatego maly nie dostal się do przedszkola - pieluchy, problem ze spaniem, jedzeniem, smoczek itd.) i co? ciotka przyniosła książeczki do czytania, olalam lozeczko w którym się darl jakby go obdzierli ze skory. była bajka na dobranoc i spal na materacu rodzicow. po 2 tyg. kupili mu osobny materac i sprawa sama się rozwiazala. ale do teraz jak widze te wozki na paskach to przypominam sobie jak oni tym wozkiem wręcz walili o sciane hehe
Stary 2013-08-23, 04:14   #2137
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

ale ona cudna
i ta biedronka jest meeega, na pewno nikt koło Nelci nie przechodzi obojętnie i każdy ją podziwia, mam rację
masz racje wszyscy ja lubia, bo ciagle się smieje

a jedna sasiadka zawsze biegnie z psem jak nas zobaczy i wrzeszczy "a co ona ma dzisiaj ubrane?" i teraz obciach wyjść w samym bodziaku

Cytat:
Raczej codziennie, bo L. uwielbia się kąpać. Kąpiemy w płynie z babydreama, w wanience. Pierwsza kąpiel była okropna (kąpała mamusia ), płakał w niebogłosy, ale wiem, że to przez to, że go źle trzymałam. Leżał na wznak i się po prostu bał, czuł się niepewnie. Na drugi dzień kąpał go tatuś, który go trzymał pod rączką i leżał na boczku (tatuś cwaniak podszkolił się filmikiem Zawitkowskiego ), a mama stała obok i płakała jak głupia, że nawet nie potrafi własnego dziecka wykąpać. Leon był tak grzeczny i miał tak błogą minę, że przez kolejne 2 tygodnie kąpał go tylko tata. .
my od początku kapiemy we dwoje jeden trzyma, drugi myje i mamy frajde, ze mala tak się w nas wpatruje i możemy chociaż ten czas poswiecic jej oboje naraz :P a już niedługo kapanie będzie tylko tatusiowe...

Cytat:
NADROBIŁAM!!!
mistrzyni. ja musze nocke zarywac jutro dostaniecie baty jak tyle napłodzicie! musze kiedyś spac już prawie 4...jesteście gorsze od Neli rozumiem, ze to tak specjanie, jak ona mi w tylek nie daje to wy musicie...

---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ----------

Cytat:
Tż właśnie rozmawia z L.
L: Geeeejjjjjjj!
tż: Hej gej, tu nba.

L: Geeejjjjj!
tż: Hi guy, hello, bye.

ciekawe co sobie myśli Leos...

Cytat:
Według terminu mój zawodowiec powinien dzisiaj mieć 2 miesiące, ale, że mu się spodobało u mamy, to musi na fanfary jeszcze poczekać. W każdym razie pokazuję ciotkom ponadprzeciętnego prawie-dwumiesięczniaka.
jaki on wydaje się malutki kochany!!! i te buty w nba takich nie maja hehe

---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Ćwiczymy podnoszenie główki
piekna silna dziewczyna! masz wpisane w książeczce wielkość ciemiączka? bo wygląda na spore u nas tez jeszcze go tak brzydko widać :P

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Juz rano mialam pisac Diabli synowa jest boska , sliczna jest ladybird

(synowa wlasnie strzelila kupe i już po 4...kiedy ja pojde spac? )
Stary 2013-08-23, 04:28   #2138
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

któraś pytała o pajace rozpinane na pupce, jak co to mam 2 na zbyciu?
jaaa! pokazuj. tylko kurcze chce takie na chodzące już dziecko

Cytat:
Co do wypadania włosów to dziś dzwoniłam do koleżanki fryzjerki i mówiła że podcięcie włosów mi nic nie da. Mam sobie kupić vox czy vax w sklepie zielarskim i smarować głowę (używa się go po chemioterapii) + jeśli nie karmię kp to vitapil.

Cytat:
diabli zdjęcia boskie! Twoja Nelcia to takie do miziania i tulenia wycałowałabym ją
oj tak, miziak straszliwy ciagle się uśmiecha i wszystkich czaruje. mala kokietka.

Cytat:
no i chwalimy się (chociaż nie wiem czy jest czym ). Dziś KArolcia wstała przed 6, jak zaczęła marudzić to zabrałam ją do łóżka. Dalej nie chciała spać, a jak się z nią położyłam z "łapką" (mówimy tam z TŻtem na pozycję "na łyżeczkę") to pięknie zasnęła. I tak sobie spałyśmy wtulone jeszcze półtorej godz pierwszy raz zechciała się do mnie tak przytulić
?
jeszcze trochę i pospi do 9

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

Cytat:
juz nie wiem co mialam odpisywac bo czytam na raty....

Mam kryzts totalny Sofia wisi caly dzien na cycku. Spi tylko podpieta pode mnie (przepraszam, przespala sama godzinke.okolo poludnia)... Bylysmy na krotkim.spacerze w chuscie bo marudzila I balam sie,ze.sie rozwyje. To samo w kapieli-po raz pierwszy byla niezadowolona... Kiedy ten skok odpusci??

Ja jestem cala polamana do tego ten nieszczesny zab mnie napier.dziela wizyte mam dopiero we wt bo musialam przelozyc (tz musial byc w pracy). tz ciagle w pracy, pogoda do w mieszkaniu zimnica. tylko sie pochlastac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sciskamy. jutro musi być lepiej! byle do weekendu tatuś przejmie paleczke...

---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Nela jak zawsze uuuuurocza

---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

Cytat:
Dziewczyny, muszę przestać narzekać na Darusia. Odwiedziła mnie dziś kumpela ze szkrabem Młodszym o 2,5 tygodnia. Mały słodki, ale 0 aktywności. Dziecko cały czas na mamie wtulone w nią lub w ramionach śpiące. Położone na brzuchu nawet o mm nie ruszyło głowy tylko leżało absolutnie na płasko, jak je położyli tak leżało, gdzie Daruś mając miesiąc wkurzał się, ryszał, ale szorował nosem w prawo i lewo.
Trochę mam wrażenie, że to wina mamy bo wydaje mi się, że ona nic mu nie pokazuje ( nawet nie nosi na ramieniu, gdzie mój w tej pozycji normalnie szaleje głową w prawo i lewo by wszystko obejrzeć)tylko ciągle go lula.
Więc co prawda Daruś potrafi dać do wiwatu i drzeć się ( tamto dziecko nie zapłakało ani razu tylko czasami pomruczało, więc pod tym względem aniołem) ale jest dość aktywny, na macie fika nóżkami i rączkami ( mamy już mały sukces bo już umie sam się zabawić na macie nawet 30 minut)

Mysia, jakbyś zamawiała woombie to ja rezygnuje z tego z nóżkami za to chętna jestem na woombie z rączkami.
czyli takie
https://www.woombie.com/convertible_woombie.html
ale nie narzekasz na Darka, bo robi za dużo/za mało
a dzidziuś kolezanki - każdy jest inny. jedne fikaja, inne spia. Nelka tez dużo spi, a nie uważam, ze ja zaniedbuje. robi rozne rzeczy później, inne wcześniej. jedno dziecko usiądzie w kacie i poczyta ksiazke, a z drugim rodzice musza chodzic na tenisa żeby rozladowac energie.
Stary 2013-08-23, 04:28   #2139
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Uwolniłam się i jestem przy kompie

No moja droga, takie ceny biletów co raz się pojawiają, więc będziecie musieli kiedyś dotrzymać słowa, które na wizażu padło Szkoda, że nie teraz, przydałabyś mi się na moją chandrę...

Fajna będzie impreza na balkonie, zazdraszczam.
No dziewczyny dziś się nie zgrały, ale to dobrze, przynajmniej odetchnęłaś. Może Karolci na dłużej tak zostanie, a Sofia jutro do niej dołączy

Hahaha, to mi właśnie opisałaś Sofcie sprzed misiąca i dwóch Jak była u mnie przyjaciółka z córeczką starszą o niecałe 2 tygodnie to moja Sofia przespała całą wizytę, a córeczka przyjaciółki właśnie ciągle machała rączkami, nóżkami, cały czas pochłaniała całą uwagę mamy. I wiesz co sobie wtedy myślałam? "jej, jak ja się cieszę, że moje dziecko takie spokojne." Tak więc, fajnie, ze Ci się humor poprawił, ale może Twoja koleżanka też dzięki Waszemu spotkaniu się cieszy, że jej dziecko jest spokojniejsze niż Daruś
.
Akurat to tez sobie pomyslalam. Ze dzieki temu ona spokojnie moze pospac do 12:00 (co powiedziala) i zrobic pelno rzeczy w domku.

Hqppy to nie tak ze ja sie ciesze ze tamto dziecko wolniej sie rozwija. Po prostu myslalam ze Darus jak ma swoj wiek malo umie bo kazda z Was ppisuje pelno umiejetnosci, a ja nie moge napisac "my tez" i czasami bylo mi smutno a dzieki kolezance przekonalam sie ze u innych dzieci jest jeszcze mniej a mamy nie panikuja.
Ale nie wycofam sie ze stwoerdzenia ze to dziecko ma moim zdaniem za malo bodzcow bo widzialam ze nawet jak nie spalo to bylo tylko lulane w ramionach, nikt do niego nie mowic, nikt mu nawet przez min.nic nie pokazal tylko ciagle lulanie w jednej pozycji.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 04:29   #2140
diabli
Zakorzenienie

ide spac . reszte nadrobie jutro już niewiele zostało. kolorowych...
Stary 2013-08-23, 07:09   #2141
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

Mam kryzts totalny Sofia wisi caly dzien na cycku. Spi tylko podpieta pode mnie (przepraszam, przespala sama godzinke.okolo poludnia)... Bylysmy na krotkim.spacerze w chuscie bo marudzila I balam sie,ze.sie rozwyje. To samo w kapieli-po raz pierwszy byla niezadowolona... Kiedy ten skok odpusci??

Ja jestem cala polamana do tego ten nieszczesny zab mnie napier.dziela wizyte mam dopiero we wt bo musialam przelozyc (tz musial byc w pracy). tz ciagle w pracy, pogoda do w mieszkaniu zimnica. tylko sie pochlastac

Biedna 3 mam kciuki za to zeby ten skok jak najszybciej sie skonczyl. My tez teraz mamy skok, 5 tygodniowy , ale mloda poki co do wytrzymania w dzien wisi duzo na cycku, ale to u nas norma, noc przespala od 22 do 6 rano (budzik tz ) i teraz walczy ze snem....
Stary 2013-08-23, 07:29   #2142
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Tż właśnie rozmawia z L.
L: Geeeejjjjjjj!
tż: Hej gej, tu nba.

L: Geeejjjjj!
tż: Hi guy, hello, bye.

Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:35   #2143
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
od kiedy dajesz 190? bo my nadal cycusiowe mleko odciagniete 120-130 max. 150, ale rzadko
jakoś na przełomie 3/4 miesiąca. Przemek jeśli chodzi o jedzenie to mniej więcej trzyma się tabelek czyli w normie je jak na swój wiek. to jest 180 ml wody i 6 miarek mm więc wychodzi 200 ml

Cytat:
kupcie sobie ten sliniak zbierający - plastikowy. ikea ma zielona zabke będzie na później jak jedzenie zacznie z buzi SAMO wypadac
właśnie chcę, ale jakoś nie mogę męża przekonać żeby jechać do ikei, a chciałam jeszcze świeczki i kartony ... a w ten weekend mamy plany już to może za tydzień pojedziemy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:38   #2144
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
jesooo mnie tutaj nad moorzem zaczęły tak kolana boleć do tego stopnia, że nie jestem w stanie ukucnąć i wstac bez bólu Myślałam, że od długich baaardzo długich spacerów, a może to pociązowa przypadłość

mnie też teraz bolą kolana, chyba przez to że mało mam ruchu, zawsze zabiegana byłam a teraz szczerze mówiąc mało się ruszam przy dziecku w porównaniu z moim trybem życia przed ciążą
Zaczęłam ćwiczyć to trochę przechodzi, ale tylko na kilka godzin. Na ćwiczenia z chodakowską nie mam czasu bo młody w trakcie mojego treningu się budzi, a jak przerwę go i potem powracam po godzinie to jeszcze gorzej mnie bolą kolana wczoraj kupiłam orbitreka to może trochę to pomorze rozćwiczyć podstawowe mięśnie
Tż ze szwagrem zabrali się wczoraj za składanie orbitreka, trwało im to 4 h i nadal nie złożyli, w tym czasie zdążyli się pokłócić 3 razy, raz pójść po piwo na odstresowanie Dziś zapowiedzieli powtórkę składania
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 07:46   #2145
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

ja się nauczyłam że jak widzę że kupa idzie to czekam kilka min bo właśnie często jest na raty

Przemek na kolejną noc wędruje do śpiworka ... chłodno w nocy, ja zmarzłam pod kocem a on teraz właśnie się wybudza powoli a pod nim trzy koce w nocy się obudziłam, cały się rozkopał a koc pod nim więc nie chciałam go budzić i przykryłam drugim. i tak z kolejnymi dwoma, teraz leży w samym pajacu a pod nim trzy koce

Stary 2013-08-23, 08:10   #2146
nuna2
Zakorzenienie

Pamięta mnie ktoś jeszcze, czy zostałam wypisana, wyeksmitowana??

Kurde, chciałabym poczytać co u was, ale ciągle coś...

będę nadrabiać trochę od tyłu.

było o kupach po plecy-moja mała też zrobiła tak kilka razy, ale winą jest chyba tetrówka

Magiusia czytałam o dzieciątku Twojej koleżanki. Wdg mnie to nie jest tak, że mama mu za mało pokazuje... Wiesz jak u nas wygląda sytuacja?? Jak ja gdzieś pojadę z małą jest darcie, płacz ciągle chce wisieć na cycku mimo, że nie jest głodna, śpi na rękach. Ludzie mogli by pomyśleć, że dzikusek... Ale co ja mam zrobić, jak ma taki charakter??uje wtedy blisWidocznie tyle potrzebuje wtedy bliskości. W domu jest zupełnie inna:uśmiecha się, coś próbuje wydawać różne dźwięki, piszczy z radości. NIe podnosi mi w ogóle główki, jak widziałam Julcię antoniette co jest młodsza, a już tak dźwiga, to chwilę mi się przykro zrobiło, że robię coś nie tak... ALe ćwiczę z malutką i w końcu kiedyś dogoni rówieśników.

co do kąpieli: my z mężem kąpiemy razem no chyba, że jest w pracy

Ashy mam nadzieję, że ten wasz skok w końcu przejdzie i wszystko wroci do normy

komiksowa Julcia ma wysypkę w okół ust Ale to raczej od śliny i mleka-taka potówka

diabli wyczytałam o tym 3 latku bujanym we wózku... o szok... dobrze, że dobra ciocia pomogła
Stary 2013-08-23, 08:30   #2147
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Też skorzystałam trochę z Tracy Szczególnie polecam te tabelki z rodzajem płaczu. Niestety ja wyjątkowo oporna byłam w tej materii i każdy rodzaj płaczu to był dla mnie głód, a tu się okazało, że źle interpretowałam znaki od Danielka Teraz już się lepiej rozumiemy
Ja nadal albo nie odróżniam jej rodzajów płaczu, albo ona o jedzenie się nie dopomina (bo wie, że dostanie ) Musiałabym mieć chyba kogoś przy sobie żeby posłuchał i powiedział co jest co.
Właśnie wpadłam na pomysł nagrania kilka razy i przeanalizowania sobie na spokojnie, nie wiem co mi z tego pomysłu wyjdzie.
Cytat:
jestem "genialna" - nakupowałam Przemkowi ciepłych bluz itp 80 wzwyż, a na teraz nie ma, dziś odkryłam że ze swoich ciepłych już wyrósł tzn ma tam jakieś polarkowe ale muszę mu coś ciepłego kupić jakby bardzo zimno było.
Podwiń rękawki Lepsze za duże niż za małe.

Cytat:
pisze o niej dr Karp w "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"

mamy, ale boję się Ci dawać

http://ebookbrowsee.net/jezyk-niemow...M56C_1lA.gmail
Język niemowląt mam i czytam myślałam, że to są różne ksiązki.
Cytat:
ja kupowałabym angielskie: Next, George, Adams, H&M - jak wpadniesz do Bielska to Cie zabiorę do naszego ciucholandu i ubierzesz Paulinke od stop do glow...weźmiesz sobie sweterki w każdym rozm. i będzie ok hehe.
jak dla mnie rozm. 80-86 to już na roczne dziecko. zresztą Twoja niunia jest drobniutka, utopi się w swetrach większych niż 74. wydaje mi się, ze oni teraz wszyscy trochę przystopują.
Może i drobniutka, ale jak już pisałam ubranka "od stóp do głów" musiałam zmienić na 74. Półśpiochy 68, bluzeczki 62-68 (jak pranie nie wyschło, albo kolorystycznie mamusi nie gra to co zostało ) Nie wiem czy ona ma takie długie te nogi czy aż tak się bączek kręci Bo jak mierzyłam dzisiaj to mi wychodzi ok 59cm, ale ja nie potrafię dziecka mierzyć.
Na zakupy mogę wysłać z tobą moją mamę? My nie przyjedziemy na pewno przed świętami, a święta stoją pod znakiem zapytania ze względu na samochód. Teraz mąż oddał do naprawy swój (na naprawę pójdzie moja wypłata dobrze, że macierzyński mam podwyższony przez nagrody i 13tki, bo z normalnej by nie starczyło) a do mojego to się mieścimy w 3kę + wózek i ... koniec autka.
Cytat:
glupie pytanie, ale tez zjadacie te kapsulki? bo się ze mnie tz smieje...ale w dzieciństwie mama mi kupowala takie kapsulki kuleczki i rozgryzanie ich to była najlepsza zabawa. teraz młodej wyciskam witamine, a reszte zjadam
Myślałam, że tylko ja tak robię
Cytat:
u nas by to nie przeszlo. kapiel, smarowanie, ekspresowe ubieranie i cyc. nie ma czasu na noszenie no i musi być cieplo, wiec cycus jest już pod koldra po same uszy hehe.
Na wakacje było tak, że ledwo donosiłam wrzaskuna z kuchni od rodziców do pokoju, żeby usiąść i nakarmić. Około początku sierpnia się to zmieniło, ja ją do cyca a ona w ryk, no to ponosić i znowu i co? ryk. Musi sobie odpocząć po kąpieli 15-30 minut i zajada.

Ile wasze dzieci śpią w nocy bez przerwy na karmienie? Jak czytam Tracy to wychodzi, że już powinny 8-10h bez karmienia wytrzymać, tym czasem moja się uwstecznia ... od dzisiaj robię jej max przerwy w jedzeniu 3,5h. Tak mi się coś wydaje, że 4h to za dużo, może ona głodna ale się nie upomina, albo paskuda już dba o linię

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:31   #2148
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
wyciskam kapsulke prosto do buzi ta twist off. podajemy zawsze zaraz po kapieli, Nela już na nia czeka. a później cycus. w ten sposób nie zapominam...

to pewnie tak jak i u dorosłych. czasem kupa idzie od razu, czasem trzeba się nastekac i przeczytać tygodniowa prase a gazy...pierdzi każdy, niezależnie od wieku. czasem kreca w brzuchu i nie chcą wyjść

Colorek, bo przegapiłam - rewelacyjny Tymek! i bardzo podobny do starszych braci, nie?

siostrzeniec później zwolnil i rozmiary 80-98 nosil chyba ze 4 lata musimy na wizazu odwiedzić mamuśki majowe 2012 i ich podpytać co dzieci nosily zima

---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ----------

hehe, a kto zaczal wozkiem wozic? sluzba! ciesz się, ze rikszy nie chce

---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ----------

(zjadło mi, bo już cytowałam wcześniej!)

jaka cudna gruba rozowa pantera fajny bodziak. a Michas jak zawsze uroczy. i pucki ma coraz fajniejsze

---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

dzięki ciotka!

podobno tragicznie chlona. jeden sik i pielucha pelna. jak często musisz je zmieniac?

udawala, ze jest grzeczna

a all...fajny wynalazek. gdyby jeszcze nie trzeba było placic to fiu fiu!

(jak mi wizaz jeszcze raz odswiezy strone i skasuje co pocytowalam to wrrrr)
Tymek taki mieszaniec;-) trochę do starszego brata,troche do młodszego. Zależy jak leży:-P
Ale jak to moja sąsiadka ujęła: oni wszyscy wyglądają jak z jednej foremki

witam Was:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:34   #2149
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Anoxe- moja tez nue chce pic nic innego niz mleko, z reszta raz dalam jej w te upsly 30ml wody i zle sie to skonczylo, ale nie jestem przekonana czy wiazac to wlasnie z ta woda. Nam dr mowila, ze nic dziwnego, ze dziewczyna niechetnie pila, bo "lubi sobie laska zjesc i nie lubi jak sie ja oszukuje woda' ale skoro moze to pomoc w czestszym robieniu kupki, to trza probowac...

Diabli- noca ciemna sie zakradne i ukradne stroj ladybird!

Mloda spi juz godzinke, a ja zjadlam sniadanko, wstawilam pranie, nadrobilam wizaz i lece ogarniac chalupe. Dzis stawiam sobie za cel wystawic ciuchy na all.... Albo nie...nie szalejmy, wystarczy, ze przygotuje ewentualnie foty zrobie
Stary 2013-08-23, 08:50   #2150
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
aha to o wygode chodzi. Szczerze powiedziawszy moje dziecko je w każdej pozycji i w każdej mu wygodnie byle tylko cycek był pełny ja leży na poduszce to tez czasem na pleckach a ja daje mu czasem cycusia z boku a nie od góry i główke ma czasem obróconą w bok i nie narzeka zapytam o to pediatry za tydzień
mój jak jest głodny to w każdej pozycji zje, co nie znaczy, że mu wygodnie, więc trzymam na boczku Karp pisał chyba o tym, że to źle robi na trawienie leżenie na plecach podczas jedzenia

Cytat:

podziwiam Cię, że karmisz dalej, ja bym się poddała chyba już.... ile się już męczycie?próbowałam to może konsultować z pediatrą?

Cytat:
Pewnie, że jest sens, niech zerknie czy coś mu tam się nie szykuje, przynajmniej się uspokoisz, a na noc kupisz żel.

Dziewczyny, muszę przestać narzekać na Darusia. Odwiedziła mnie dziś kumpela ze szkrabem Młodszym o 2,5 tygodnia. Mały słodki, ale 0 aktywności. Dziecko cały czas na mamie wtulone w nią lub w ramionach śpiące. Położone na brzuchu nawet o mm nie ruszyło głowy tylko leżało absolutnie na płasko, jak je położyli tak leżało, gdzie Daruś mając miesiąc wkurzał się, ryszał, ale szorował nosem w prawo i lewo.
Trochę mam wrażenie, że to wina mamy bo wydaje mi się, że ona nic mu nie pokazuje ( nawet nie nosi na ramieniu, gdzie mój w tej pozycji normalnie szaleje głową w prawo i lewo by wszystko obejrzeć)tylko ciągle go lula.
Więc co prawda Daruś potrafi dać do wiwatu i drzeć się ( tamto dziecko nie zapłakało ani razu tylko czasami pomruczało, więc pod tym względem aniołem) ale jest dość aktywny, na macie fika nóżkami i rączkami ( mamy już mały sukces bo już umie sam się zabawić na macie nawet 30 minut)

Mysia, jakbyś zamawiała woombie to ja rezygnuje z tego z nóżkami za to chętna jestem na woombie z rączkami.
czyli takie
https://www.woombie.com/convertible_woombie.html
jeśli jest tak jak mówisz, że jest non stop noszony to możliwe, że takie są efekty, nasz młody na początku bawił się 5 minut na macie i był ryk, a teraz pół godziny spokojnie, czasem zaczyna juz marudzić, ale mu mowię, że muszę coś skończyć i zaraz go wezmę na łapki i dajemy radę, wiesz ja lubię panią straszną tracy hogg i uważam, że dziecko powinno więc dużo samodzielności (ale przy wypracowanym poczuciu bezpieczeństwa, że zawsze przyjdę jak zapłacze) zresztą w książce 'jak wychować szczęśliwe dziecko' też o tym jest

Cytat:
daj znać po lekarzu, jestem ciekawabiegunka to jak cała kupa wsiąka w pampa tak macie?
wiesz co, młody zrobił kupkę przy mnie i było slychać inne dźwięki niż normalnie;D a jak zdjęliśmy pampers to zawartość pływała

Cytat:
Macie może linka do ściągnięcia (lub na dysku) do "zaklinaczki dzieci" Tracy Hogg Wciągnęła mnie lektura tej kobiety
kupiłam, czeka w kolejce dam znać jak przeczytam

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość

Jakies mi sie strasznie nienaturalne te woombie wydaje, jak do 1-3 miesieczniaka ok, ale rozmiar 6-9 mojego bym tak zwinela ja parowke to by sie wsiekl chyba
a próbowałaś? nasz mały ma 2,5 miesiąca zaczęliśmy go zawijać 2 tygodnie temu i młody jest zachwycony, jak go zawinę to się śmieje jak szalony, puszczam mu szum z komórki i dziecko pada w kilka minut, nieważne jak wściekłe by było wcześniej czasem wpada w histerię przy cycu bo jest głodny i zmęczony, wtedy kokon i je ładnie

Cytat:

ten pierwszy jest niby dla dorosłych, dzieci i niemowląt (chyba od 6 mies? ), ale babka w aptece powiedziała, ze to dokładnie to samo i ona swojemu dziecku tez zrobila zapasy...porownywalysmy koncowki sa takie same.

maja tez w promocji Oilatum dwie emulsje (2x500ml) za 65,19zl, za 63zl jest jedna!
-
podziękował na pewno zakupię nie wiem czemu ciągle jest narzekanie na te emolienty, że strasznie drogie i w ogóle syf, ja wiem, że odkąd młodego kąpię w oilatum i smaruje oilatum ma cerę idealną, a butelka za 25 zł starcza nam na miesiąc ponad więc nie wiem czy to taki dramat cenowy co do kremu to wolę balneum i teraz tego będzimey używać (na moje krostki na rękach też pomógł) normalnie jest drogi ale na allegro kupiłam 500ml za 90 zł

Cytat:
kurcze, w tym roku mam sporo zaleglosci, leczo, ogorki, papryka, sok malinowy...musze sprezyc poślady.
po ile teraz jest kg malin? i do kiedy jest na nie sezon, orientujecie się?
9 zł/kg teraz jest wysyp jeszcze ze 2 tygodnie pewnie

Cytat:

znajoma dzisiaj dzwonila, ze w kaufie za pampers active baby za 34zl, ale używamy dady
i w lidlu kupila swietne spodenki sztruksowe, walek do raczkowania (mala podobno oglada go odkad dostala :P) jakies bodziaki i najważniejsze - termometr na podczerwien. zadowolona z zakupow, wiec nas tez chciała namowic :P
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=44161 (ladne te sztruksy :P)
teściowa młodego obkupiła w lidlu, bo ja nie dałam rady jechać te sztruksowe są super ma czerwwne i czarne na 74 i 80, dres też na 74, bodziaki z autkami i bluzki z autkami, ja jeszcze dokupiłam body z supermenem bo tylko to było o 18

dziecko mi się naprawiło (tfu tfu tfu)
wczoraj wieczorem mega marudził, ale nie pozwoliłam działać TŻ, bo on go zawijał w koko do huśtawki i szum i młody spał do oporu, więc w efekcie od 14 miał tylko pół h drzemki, położyliśmy o 20.45, obudził sie uwaga uwaga o 4.45zja dł i padł do 7 ale jestem wyspana i teraz nie wiem czy chodizło o to że nie spał po południu czy o to, że został z komórką suzmiącą od 9 do 1? jak wstalam to wyłączyłam, pokręcił się i spał dalej
eksmisje odroczyłam, bo nie wiem co z tą biegunką i nie chce mu za dużo na raz fundować
a i byłam u gina polip połowę mniejszy gin mółwi, że pewnie razem z drugim okresem się złuszczył, obstawia, że z kolejnym pójdzie cały więc jeśli nie zacznę plamić znowu to za 2 miechy kontrola, a jak zacznę to czyścimy także kciuki potrzene

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-08-23 o 08:55
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 08:54   #2151
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile wasze dzieci śpią w nocy bez przerwy na karmienie?
Przemek zasypia między 20.30 a 21.30, i budzi się koło 5. zje, idzie dalej spać na jakieś dwie godzinki. dziś jest rewelacja bo dalej śpi tzn przebudzał się z dwa razy, piszczał ale tak bardziej przez sen, pogłaskałam i spał dalej

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzis stawiam sobie za cel wystawic ciuchy na all.... Albo nie...nie szalejmy, wystarczy, ze przygotuje ewentualnie foty zrobie
u mnie od tygodnia sterta obfotografowana leży na fotelu ... ale muszę zrobić porządek ze starymi ogłoszeniami najpierw bo mam na 3 portalach po kilka rzeczy, muszę wszędzie wszystko dać, ciekawe kiedy

Stary 2013-08-23, 08:55   #2152
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Język niemowląt mam i czytam myślałam, że to są różne ksiązki.

Ile wasze dzieci śpią w nocy bez przerwy na karmienie? Jak czytam Tracy to wychodzi, że już powinny 8-10h bez karmienia wytrzymać, tym czasem moja się uwstecznia ... od dzisiaj robię jej max przerwy w jedzeniu 3,5h. Tak mi się coś wydaje, że 4h to za dużo, może ona głodna ale się nie upomina, albo paskuda już dba o linię
to są różne ksiązki
http://www.empik.com/zaklinaczka-dzi...6434,ksiazka-p
jak przeczytam to mogę dać znać czy fajna,a le to chyba dla starszego dzieciaka więc poczeka w kolejce pewnie chwilkę

cyz powinny to nie wiem, na pewno może zrobić taką jedną nocną przerwę i nic jej nie będzie więc jej nie wybudzaj

wow, ktoś mi dziecko podmienił chciałam Wam odpisać, więc położyłam młodzieńca z książeczką do łóżeczka,przewracał sobie strony i cos pojękiwał (no wiem, że nie umie jescze obracać, ale jak chwyta strony łapką to mu się obracają i wygląda jakby to robił świadomie ) zaglądam do nie a on śpi i na plecach szok
Stary 2013-08-23, 09:17   #2153
justyna_g4
Zakorzenienie

Miałam dziś najgorszą noc chyba od początku. Pierwsze wrzask po kąpieli, później w końcu udało się ją do łóżeczka położyć, ale nie spała. Wiec o 21 wzięłam ją do karmienia. Zasnęła przy cycu wiec od łóżeczka. Przebudzała się ale nie było trgedi. Myślę może pośpi do 3 albo 4 bo o 21 jadła. A ona pobudka po 23 i później juz mniej wieceje co 1,5/2h a między tym chyba co pół godziny wstawanie bo jak się zorientowała że nie ma smoczka to bek. Pierwszy raz coś takiego miała. Zazwyczja zasypia z cumlem wypluwa i w nocy jej nie daję już bo zaraz po karmieniu śpi. Nie wiem co to było może skok bo mala dziś kończy 11 tygodni, a urodziła się 3 dni przed terminem. Jakaś taka niespokojna była i widać że brzuszek dokucza. Kupa byla koło północy wiec też nam zeszło.

Cytat:

Musiałam przegapić.

Co do pampersów to zmieniam zazwyczaj przy karmieniu czyli tak mniej wiecej co 2-3h ale zdarza sie i dłużej jak mała prześpi. Czy w nocy jak dopiero rano i jeszcze się nie zdarzyło, zeby były przeskane. Moim zdaniem podobne do premium care tylko wyglądają lepiej i środek lepszy

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:59   #2154
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
nie uzywalam takich podkladow, fajne to? u nas na przewijaku tetra...oszczędniej hehe.

chłopak Ci się rozkreca. jeszcze Was zaskoczy i sobie sami będziecie na te rehabilitacje jezdzic

nie placz przy Dareczku (nie placz wcale! :P), tak jak się przy dziecku nie kloci tak jakos płakanie tez wydaje mi się kiepskim pomysłem...lepiej wyjść do innego pokoju. po co ma przejmować twoje emocje

spróbuj zaslonic daszek w wozku albo foteliku...na basenie tez trzeba dzieci w fotelikach przenosić. dopiero ja kjeden rodzic wejdzie do wody to drugi podaje dziecko. przynajmniej u nas tak to ma wygladac

ooo to nie jesteśmy same z przybieraniem zerowym i tez mamy chyba początki zębowych problemów. odgapie i kupie zel, podobno calgel jest dobrym specyfikiem

cos malutko tyc posilkow. poważnie 4 razy dziennie?
czyli co 4-5 godzin i nocna przerwa?

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

nie wiem czy taka piekna, wszyscy ja przeganiają
kup sobie mleko z obnizona zawartoscia laktozy Wiktorek potrzebuje zdrowej mamy, a nie z osteoporoza!

Anoxee - ja tez mam dwie butelki Sab simplexu do odsprzedania. nowki nie smigane

urlop miałam na zadanie, hehe.

Aaś pewnie dopiero zaczyna odczuwać zdublowane macierzystwo ale moglaby chociaż dac znac, ze dziewczyny daja popalić hehe.

---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

hehe, to tez masz wesoło a tatuś brzdeka małemu na gitarze?

ooo to Nelusie sa tak samo długie tylko moja musi pol kg przypakowac

i dzięki za inne info
Aaaa no tak masz do tegonprawo heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 09:59   #2155
banka26
Zakorzenienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
myślisz że jakby np 4osoby się zarejestrowały na 1adres mail(mama,tata,babcia,dzi adzio tak jak mozna zaznaczyc tam) to byłyby 4 zabawki??

a jak to jest z tymi msc, liczy sie np od 1.08 do 1.09 to msc czy 4tyg to msc? bo my zaczynamy 16tydz i niby to już licząc tyg 4mc a od dadty do daty to jeszcze 2tyg

jak się wprowadza pokarmy to po tych miesięcznych mieiącach nie tygodniowych??

ja zasłaniam właśnie, a kiedyś nam w gościach zrobiła histerie i mieliśmy już iść i wsadziliśmy ją do fotelika to odrazu cissza

w pon pójdę ją zważyć zobaczyny jak teraz będzie
a tego żelu pewnie też spróbujemy

jak je po 90 to wychodzi więcej ale miała włąśnie tak przez tamten tydz ze jadła o 5, 9,13,19 i budziła się albo 2albo5 albo 7czasmi udało jej się wcisąć jeszcze żeby pożniej gdzieś o 20-zjadła raz wzięłam ją przez sen nakrmiłam o 1
doktorka pow że w msc ładnie przybrała nieprzejmować się tym tygodniem ale jak się dowiedziała jaką ma przerwe to kazała raz w nocy budzić..dziś taka maruda była że jadła częściej ale po 60-90:/

a ja myśałam, że na macierzyńskim jesteśnic na stronie się nie działo zamówiłam komplet pościeli jutro ma przyjść

w nocy to i ja lubię się "odstresować" po całym dniu wrażeń
z moją w nocy wszystko można robić, otworzy oczy sprawdzi co się dzieje i dalej idzie w kimę

u mnie maliny w takim pojemniku nie wiem pół kg w nim jet?to 5zl
Po miesiecznych miesiacach tamte sa tygodnie

Cytat:
teraz doczytałam, a myslalam, ze się dziewczyna zrelaksuje widać humorzasta panienka Ci rosnie jeszcze trochę i znow będziesz miała swoja Sofijke! niech no tylko mina skoki, wyjda żeby...

taaa lubi dawac mamie do myslenia - cyce pelne, a ona przybiera jakbym ja glodzila hehe.

zobacz czy nie ma pod poduszka pani Hogg

www.fisher-price.com/pl_pl/playtime/FirstHugCampaign/index.html
rejestrujcie się i przygarniajcie zabawki dla naszych baczkow! ot taki prezent od diabelskiej ciotki!

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

ajjj nie mogę się doczekać tego etapu ta brudna buzia

od kiedy dajesz 190? bo my nadal cycusiowe mleko odciagniete 120-130 max. 150, ale rzadko

wyczytałam gdzies, ze powinno się wprowadzać zupki wlasnie po 4 miesiącu (nawet na cycu), bo zapobiega to anemii... slyszalyscie te teorie?

podziwiam chyba najbardziej za umiejetnosc przełamania się ja mam jakiś wielki opor, cala ciaze zero, teraz tez. nawet karmi mi przez usta nie przejdzie blokada psychiczna.

u nas odwrotnie, Nelka smieje się do lustra, chyba myśli, ze to jakas fajna kolezanka z mile (i znajomo) wygladajaca mamusia

może to jakiś malutki wczesniaczek? czy nasz forumowe dzieci takie wypasione? hehe. może ci wszyscy ludzie wcale się nie myla mowiac, ze "duże" i "duże"

jak to nie masz czasu dla nas?! rodzina na pierwszym miejscu?! odpoczywaj, dobrze Ci taki wizazowy odwyk zrobi
(dziewczyny jedna top gadula odpadla miejsce na podium można zdobyc!)

nie mam opcji zeby sievzalogowac na tej stronie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:16   #2156
becik_4
Zadomowienie

witam sie po urlopie bylismy na mazurach maly zachwycony zwlaszcza jak leżakował na plaży mase ludzi mu sie przewijało przed oczami i to go najbardziej jarało niestety nauczył sie noszenia na rekach i nie ma opcji zeby go odłożyć no chyba ze spac używacie może nosidelek ? jak tak to prosze o opinie i nazwe formy z gory dziekuje musze cos wykombinowac bo mi rece odpadną a chustą niestety nie umiem sie posługiwać a nie chce mu zrobić krzywdy złym noszeniem poza tym też jest wiecej ambarasu a i tż jej nie założy a nosidelko szybciej
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:40   #2157
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
witam sie po urlopie bylismy na mazurach maly zachwycony zwlaszcza jak leżakował na plaży mase ludzi mu sie przewijało przed oczami i to go najbardziej jarało niestety nauczył sie noszenia na rekach i nie ma opcji zeby go odłożyć no chyba ze spac używacie może nosidelek ? jak tak to prosze o opinie i nazwe formy z gory dziekuje musze cos wykombinowac bo mi rece odpadną a chustą niestety nie umiem sie posługiwać a nie chce mu zrobić krzywdy złym noszeniem poza tym też jest wiecej ambarasu a i tż jej nie założy a nosidelko szybciej
manduca, bondolino, tula - to z nosidełek
ja też tak myślałam o chuście, że nie dla mnie, że ciężko się mota itp ale w końcu ją kupiłam i jestem bardzo ale to bardzo zachwycona mały uwielbia w niej siedzieć i oglądać świat a gdy już ma dość to wtula się noskiem i zasypia a tatuś szczęśliwy że teraz on go może usypiać bo tak zawsze przy cycu

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:44   #2158
nuna2
Zakorzenienie

Mogę się Wam wypłakać?? Najwyżej nikt nie przeczyta a wyleje swoje gorzkie żale;(

Mam powoli dość karmienia piersią!! I chyba rzucę to w pi....;(
We wtorek dostałam znów zapalenia piersi. Nie od pokarmu, od zawiania. Z rana wstaałam bo mała do szczepienia, czułam się podejrzanie, bo bolała jedna ręka i pierś, no ale pojechałam. W ośrodku z minuty na minutę było gorzej. trzesłam się jakbym miała padaczkę. Zauważyła to pediatra co badała małą i obejrzała piersi, mówi, że na razie zapalenia nie ma. Dojechałam do domu a w domu 40 st. na sobie tona kocy nie byłam w stanie zrobić nic. Piersi zrobiły się czerwone jak raki, karmienie to koszmar, gorączkę udawało się zbić do 38,5 st i w środe to samo. Położna z ginekologiem kazali przyjechać jak zobaczyli powiedzieli, że masakra, dali antybiotyk. Mama dwa dni robiła wszystko przy małej dopiero wczoraj zaczęłam kontaktować. Tylko kuź*** każde karmienie to mój ryk. Boli jak nie powiem co, mleka płynie mało, mała się szarpie, piersi bolą, suty jedna wielka rana A Julka nagle chce jeśćco po chwilę;( Tylko kuźwa jak, jak mnie tak boli;( Łatwo się wszystkim w okół mówi, że wytrzymam, ale ja się modle, żeby nie zacząć przy niej wrzeszczeć. Brzuch jak ją męczyl wieczorami, tak teraz mam wrażenie, że rano, wieczór i w południe;( Kurde, co ze mną jest nie tak;( Aż taka wyrodna jestem, bo chcę przestać karmić??;( tylko to już 4 dzień jednego, wielkiego bólu i nie widzę, żeby mniej bolało przy karmieniu;( I to jej darcie przez brzuszek;(

A teściowa: ,,no ja miałam zapalenie przy każdym dziecku i karmiłam" tak. kuźde tylko, że dzień i przechodziło. Nie wiem, może ją ten brzuch boli, bo ja jestem zdenerwowana przy każdym karmieniu. Nie na nią. Tylko z bólu. Wszyscy dają złote rady, tylko nikt z dających nie karmi

Taaa... popisałam sobie;( Już płacze;( pa
Stary 2013-08-23, 10:45   #2159
ankaaa206
Wtajemniczenie

cześć i czołem - u nas słonecznie i zaraz wybędziemy na spacerek
mały znowu spał od 20 do 4 i od 4-6 - od kilku dni budzi się zawsze równo o 6 z uśmiechem że chce się bawić a my ledwo z zamkniętymi oczami coś do niego gadamy, dajemy osła - jego przytulankę i idziemy spać a on sobie gada i gada do 7 cyc i śpi jeszcze godzinkę
dzis jesteśmy z malym cały dzień sami- pierwszy raz od urodzenia będe go sama kąpała, tak zawsze z tz to robimy
diabli jestes szalona by do 4 rano nadrabiać wizaz

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 10:50   #2160
diabli
Zakorzenienie

o promocji fisher - doczytajcie regulamin, ale raczej jedna zabawka na jeden adres/gospod. domowe nie ma co szalec, bo wcale nie przysla. Banka jak byk jest opcja zarejestruj się w programie!

chcialyscie zobaczyć przyborniki - oto prototypy - pierwsze uszyte. sa niezbyt doskonale kolejne wyszly dużo lepiej, ucze się na bledach niestety te lepsze już poszly w swiat i fotek nie mam. (nie patrzcie na detale, bo np. w rozowym rzepy przyszyte na odwrot - probowalam jak będzie wygodniej, rozne rodzaje wypelnienia - tu niebieski wygrywa. w przyszlym tyg. powstaną nowe reprezentacyjne to będę szpanować na fb.

uciekamy na spacer, bo wybieram się od 9.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ochr1 (1).jpg (89,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ochr1 (2).jpg (83,0 KB, 26 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości