|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
maz powinien Cie calowac PO STOPACH (wrazliwa nie czytaj Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wariatki, plujena ten monitor i pluje...Cytat:
a organizer nie jest konieczny, ale to fajna rzecz. u nas się sprawdza - trzymam tam dzienna "porcje" pieluch - codziennie po kapieli wkładam nowe i wiem ile zużywamy i czy mloda jest oszczedna kilka przyborników już sprzedałam mamuśkom osiedlowym nie zrobiłam fotek, ale zrobie naszego.---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
dobrze, ze zona czujna - masaz się należy za takie wsparcie dla meza (chociaż najwieksza zasluge ma kot! )ja tak ostatnio zupełnie przypadkowo tate obudziłam...postanowiłam zadzwonić co u niego....i tez zaspalby do pracy. ma się te intuicje! a w temacie kup - przedwczoraj tak Nelce wyszlo, ze kupka o 3 w nocy. no to przebieram, kremuje, rozbawila się jakby był srodek dnia. baczek i pielucha na przewijaku zalatwiona. cycus troche ja uspokoil, wiec siup do lozeczka. pedem do łazienki sprać kupe i zadowolona klade się do lozka. zamykam oczy i puuuuult! ciag dalszy kupy ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
jak dla mnie rozm. 80-86 to już na roczne dziecko. zresztą Twoja niunia jest drobniutka, utopi się w swetrach większych niż 74. wydaje mi się, ze oni teraz wszyscy trochę przystopują. Cytat:
po ile teraz jest kg malin? i do kiedy jest na nie sezon, orientujecie się?
|
||||||||
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
pieluch tyle co zwykle...kupiliśmy 2x trojki i 2x czworki. w sumie trojek pewnie jeszcze sporo pouzywamy, wiec może jeszcze jeden dwupak...sama już nie wiem :P dobrze, ze mam fajny korytarz i jest gdzie je schowac ![]() znajoma dzisiaj dzwonila, ze w kaufie za pampers active baby za 34zl, ale używamy dady ![]() i w lidlu kupila swietne spodenki sztruksowe, walek do raczkowania (mala podobno oglada go odkad dostala :P) jakies bodziaki i najważniejsze - termometr na podczerwien. zadowolona z zakupow, wiec nas tez chciała namowic :P http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=44161 (ladne te sztruksy :P) |
|
|
|
|
#2133 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() a jak to jest z tymi msc, liczy sie np od 1.08 do 1.09 to msc czy 4tyg to msc? bo my zaczynamy 16tydz i niby to już licząc tyg 4mc a od dadty do daty to jeszcze 2tyg ![]() jak się wprowadza pokarmy to po tych miesięcznych mieiącach nie tygodniowych?? ![]() Cytat:
w pon pójdę ją zważyć zobaczyny jak teraz będzie ![]() a tego żelu pewnie też spróbujemy ![]() jak je po 90 to wychodzi więcej ale miała włąśnie tak przez tamten tydz ze jadła o 5, 9,13,19 i budziła się albo 2albo5 albo 7czasmi udało jej się wcisąć jeszcze żeby pożniej gdzieś o 20-zjadła raz wzięłam ją przez sen nakrmiłam o 1 ![]() doktorka pow że w msc ładnie przybrała nieprzejmować się tym tygodniem ale jak się dowiedziała jaką ma przerwe to kazała raz w nocy budzić..dziś taka maruda była że jadła częściej ale po 60-90:/ Cytat:
nic na stronie się nie działo zamówiłam komplet pościeli jutro ma przyjść![]() w nocy to i ja lubię się "odstresować" po całym dniu wrażeń ![]() z moją w nocy wszystko można robić, otworzy oczy sprawdzi co się dzieje i dalej idzie w kimę ![]() u mnie maliny w takim pojemniku nie wiem pół kg w nim jet?to 5zl
Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-23 o 01:59 |
|||
|
|
|
#2134 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
ta twist off. podajemy zawsze zaraz po kapieli, Nela już na nia czeka. a później cycus. w ten sposób nie zapominam...Cytat:
a gazy...pierdzi każdy, niezależnie od wieku. czasem kreca w brzuchu i nie chcą wyjść ![]() Colorek, bo przegapiłam - rewelacyjny Tymek! i bardzo podobny do starszych braci, nie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:28 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:28 ---------- (zjadło mi, bo już cytowałam wcześniej!) jaka cudna gruba rozowa pantera ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a all...fajny wynalazek. gdyby jeszcze nie trzeba było placic to fiu fiu! (jak mi wizaz jeszcze raz odswiezy strone i skasuje co pocytowalam to wrrrr) Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-08-23 o 02:30 |
||||||||
|
|
|
#2135 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nelka na początku zawsze robila wieeeelkie oczy. później był etap usmiechow i jezora na wierzchu, a teraz az się trzesie jak widzi, ze będę pstrykać. i fika jak popyrtana - polowa zdjęć rozmazana (nawet w trybie ruch hehe).Cytat:
paznokcie same się wykruszaly i nie było takiego tempa jak w rekach.Cytat:
![]() a coz tak wlasciciel okazuje dobre serce? ![]() ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:51 ---------- Cytat:
jasne, ze pięknie. pięknemu zawsze ladnie we wszystkim ubieraj sukienki poki nie może się buntować! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj tak, później był jeszcze ciag dalszy -czy wujek m. pozwoli Neli isc na te randke? -musisz go zapytać, ale bardzo możliwe, ze nie. w końcu to jego coreczka -ale ona już będzie duza i on nie ma nic do gadania taaaa... opowiedzialas? Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2136 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 03:14 ---------- Poprzedni post napisano o 03:06 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() zdania sa podzielone...kiedyś wszyscy uparcie mówili, ze caly tatuś, a teraz sporo osob obstawia mamusie tylko co do karnacji nie mamy wątpliwości "jesteś taka sliczna po tatusiu" - wyszeptał ojciec do corki ---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ---------- Cytat:
rosnie! już tylko kg roznicy z Nela. wyszlo.Cytat:
no i musi być cieplo, wiec cycus jest już pod koldra po same uszy hehe.ej a skad wie się, ze dziecko ma już zeba? Nela rzadko otwiera buzie ---------- Dopisano o 03:30 ---------- Poprzedni post napisano o 03:23 ---------- Cytat:
żeby roczku....pilnowałam kiedyś trzylatka, który zasypial TYLKO w wozku. na lezaco, powyginany ledwo się tam miescil. wozek na paskach i trzeba było bujac na boki, szarpac az się obijal a przy tym robic szuuu szuuuuu. przestawalas i od razu otwieral oczy i jeczal. koszmar. tzn. mamusia tak mi pokazala, ze tak jej zasypia...no ale fajna była i wręcz liczyla na sugestie (bo dlatego maly nie dostal się do przedszkola - pieluchy, problem ze spaniem, jedzeniem, smoczek itd.) i co? ciotka przyniosła książeczki do czytania, olalam lozeczko w którym się darl jakby go obdzierli ze skory. była bajka na dobranoc i spal na materacu rodzicow. po 2 tyg. kupili mu osobny materac i sprawa sama się rozwiazala. ale do teraz jak widze te wozki na paskach to przypominam sobie jak oni tym wozkiem wręcz walili o sciane hehe |
|||||||
|
|
|
#2137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jedna sasiadka zawsze biegnie z psem jak nas zobaczy i wrzeszczy "a co ona ma dzisiaj ubrane?" ![]() Cytat:
jeden trzyma, drugi myje i mamy frajde, ze mala tak się w nas wpatruje i możemy chociaż ten czas poswiecic jej oboje naraz :P a już niedługo kapanie będzie tylko tatusiowe...mistrzyni. ja musze nocke zarywac już prawie 4...jesteście gorsze od Neli ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:41 ---------- Cytat:
Cytat:
kochany!!! i te buty w nba takich nie maja hehe---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- piekna silna dziewczyna! masz wpisane w książeczce wielkość ciemiączka? bo wygląda na spore u nas tez jeszcze go tak brzydko widać :PCytat:
![]() (synowa wlasnie strzelila kupe i już po 4...kiedy ja pojde spac? )
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2138 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuj. tylko kurcze chce takie na chodzące już dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
ciagle się uśmiecha i wszystkich czaruje. mala kokietka.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- Cytat:
tatuś przejmie paleczke...---------- Dopisano o 04:24 ---------- Poprzedni post napisano o 04:21 ---------- ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ---------- Cytat:
![]() a dzidziuś kolezanki - każdy jest inny. jedne fikaja, inne spia. Nelka tez dużo spi, a nie uważam, ze ja zaniedbuje. robi rozne rzeczy później, inne wcześniej. jedno dziecko usiądzie w kacie i poczyta ksiazke, a z drugim rodzice musza chodzic na tenisa żeby rozladowac energie. |
||||||
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Hqppy to nie tak ze ja sie ciesze ze tamto dziecko wolniej sie rozwija. Po prostu myslalam ze Darus jak ma swoj wiek malo umie bo kazda z Was ppisuje pelno umiejetnosci, a ja nie moge napisac "my tez" i czasami bylo mi smutno a dzieki kolezance przekonalam sie ze u innych dzieci jest jeszcze mniej a mamy nie panikuja. Ale nie wycofam sie ze stwoerdzenia ze to dziecko ma moim zdaniem za malo bodzcow bo widzialam ze nawet jak nie spalo to bylo tylko lulane w ramionach, nikt do niego nie mowic, nikt mu nawet przez min.nic nie pokazal tylko ciagle lulanie w jednej pozycji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac . reszte nadrobie jutro
już niewiele zostało. kolorowych...
|
|
|
|
#2141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
3 mam kciuki za to zeby ten skok jak najszybciej sie skonczyl. My tez teraz mamy skok, 5 tygodniowy , ale mloda poki co do wytrzymania w dzien wisi duzo na cycku, ale to u nas norma, noc przespala od 22 do 6 rano (budzik tz ) i teraz walczy ze snem....
|
|
#2142 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2144 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zaczęłam ćwiczyć to trochę przechodzi, ale tylko na kilka godzin. Na ćwiczenia z chodakowską nie mam czasu bo młody w trakcie mojego treningu się budzi, a jak przerwę go i potem powracam po godzinie to jeszcze gorzej mnie bolą kolana Tż ze szwagrem zabrali się wczoraj za składanie orbitreka, trwało im to 4 h i nadal nie złożyli, w tym czasie zdążyli się pokłócić 3 razy, raz pójść po piwo na odstresowanie Dziś zapowiedzieli powtórkę składania
|
|
|
|
|
#2145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się nauczyłam że jak widzę że kupa idzie to czekam kilka min bo właśnie często jest na raty ![]() Przemek na kolejną noc wędruje do śpiworka ... chłodno w nocy, ja zmarzłam pod kocem a on teraz właśnie się wybudza powoli a pod nim trzy koce w nocy się obudziłam, cały się rozkopał a koc pod nim więc nie chciałam go budzić i przykryłam drugim. i tak z kolejnymi dwoma, teraz leży w samym pajacu a pod nim trzy koce |
|
|
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Pamięta mnie ktoś jeszcze, czy zostałam wypisana, wyeksmitowana??
![]() Kurde, chciałabym poczytać co u was, ale ciągle coś... będę nadrabiać trochę od tyłu. było o kupach po plecy-moja mała też zrobiła tak kilka razy, ale winą jest chyba tetrówka ![]() Magiusia czytałam o dzieciątku Twojej koleżanki. Wdg mnie to nie jest tak, że mama mu za mało pokazuje... Wiesz jak u nas wygląda sytuacja?? Jak ja gdzieś pojadę z małą jest darcie, płacz ciągle chce wisieć na cycku mimo, że nie jest głodna, śpi na rękach. Ludzie mogli by pomyśleć, że dzikusek... Ale co ja mam zrobić, jak ma taki charakter??uje wtedy blisWidocznie tyle potrzebuje wtedy bliskości. W domu jest zupełnie inna:uśmiecha się, coś próbuje wydawać różne dźwięki, piszczy z radości. NIe podnosi mi w ogóle główki, jak widziałam Julcię antoniette co jest młodsza, a już tak dźwiga, to chwilę mi się przykro zrobiło, że robię coś nie tak... ALe ćwiczę z malutką i w końcu kiedyś dogoni rówieśników. co do kąpieli: my z mężem kąpiemy razem Ashy mam nadzieję, że ten wasz skok w końcu przejdzie i wszystko wroci do normy komiksowa Julcia ma wysypkę w okół ust ![]() diabli wyczytałam o tym 3 latku bujanym we wózku... o szok...
|
#2147 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Musiałabym mieć chyba kogoś przy sobie żeby posłuchał i powiedział co jest co.Właśnie wpadłam na pomysł nagrania kilka razy i przeanalizowania sobie na spokojnie, nie wiem co mi z tego pomysłu wyjdzie. Cytat:
Lepsze za duże niż za małe.Cytat:
Cytat:
) Nie wiem czy ona ma takie długie te nogi czy aż tak się bączek kręci Bo jak mierzyłam dzisiaj to mi wychodzi ok 59cm, ale ja nie potrafię dziecka mierzyć.Na zakupy mogę wysłać z tobą moją mamę? My nie przyjedziemy na pewno przed świętami, a święta stoją pod znakiem zapytania ze względu na samochód. Teraz mąż oddał do naprawy swój (na naprawę pójdzie moja wypłata dobrze, że macierzyński mam podwyższony przez nagrody i 13tki, bo z normalnej by nie starczyło) a do mojego to się mieścimy w 3kę + wózek i ... koniec autka.Cytat:
![]() Cytat:
Ile wasze dzieci śpią w nocy bez przerwy na karmienie? Jak czytam Tracy to wychodzi, że już powinny 8-10h bez karmienia wytrzymać, tym czasem moja się uwstecznia ... od dzisiaj robię jej max przerwy w jedzeniu 3,5h. Tak mi się coś wydaje, że 4h to za dużo, może ona głodna ale się nie upomina, albo paskuda już dba o linię
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Ale jak to moja sąsiadka ujęła: oni wszyscy wyglądają jak z jednej foremki ![]() witam Was:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoxe- moja tez nue chce pic nic innego niz mleko, z reszta raz dalam jej w te upsly 30ml wody i zle sie to skonczylo, ale nie jestem przekonana czy wiazac to wlasnie z ta woda. Nam dr mowila, ze nic dziwnego, ze dziewczyna niechetnie pila, bo "lubi sobie laska zjesc i nie lubi jak sie ja oszukuje woda'
Diabli- noca ciemna sie zakradne i ukradne stroj ladybird! Mloda spi juz godzinke, a ja zjadlam sniadanko, wstawilam pranie, nadrobilam wizaz i lece ogarniac chalupe. Dzis stawiam sobie za cel wystawic ciuchy na all.... Albo nie...nie szalejmy, wystarczy, ze przygotuje ewentualnie foty zrobie
|
|
#2150 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karp pisał chyba o tym, że to źle robi na trawienie leżenie na plecach podczas jedzeniaCytat:
Cytat:
i uważam, że dziecko powinno więc dużo samodzielności (ale przy wypracowanym poczuciu bezpieczeństwa, że zawsze przyjdę jak zapłacze) zresztą w książce 'jak wychować szczęśliwe dziecko' też o tym jest![]() Cytat:
![]() Cytat:
dam znać jak przeczytamCytat:
czasem wpada w histerię przy cycu bo jest głodny i zmęczony, wtedy kokon i je ładnie![]() Cytat:
na pewno zakupię nie wiem czemu ciągle jest narzekanie na te emolienty, że strasznie drogie i w ogóle syf, ja wiem, że odkąd młodego kąpię w oilatum i smaruje oilatum ma cerę idealną, a butelka za 25 zł starcza nam na miesiąc ponad więc nie wiem czy to taki dramat cenowy co do kremu to wolę balneum i teraz tego będzimey używać (na moje krostki na rękach też pomógł ) normalnie jest drogi ale na allegro kupiłam 500ml za 90 złCytat:
Cytat:
te sztruksowe są super ma czerwwne i czarne na 74 i 80, dres też na 74, bodziaki z autkami i bluzki z autkami, ja jeszcze dokupiłam body z supermenem bo tylko to było o 18![]() dziecko mi się naprawiło wczoraj wieczorem mega marudził, ale nie pozwoliłam działać TŻ, bo on go zawijał w koko do huśtawki i szum i młody spał do oporu, więc w efekcie od 14 miał tylko pół h drzemki, położyliśmy o 20.45, obudził sie uwaga uwaga o 4.45 i teraz nie wiem czy chodizło o to że nie spał po południu czy o to, że został z komórką suzmiącą od 9 do 1? jak wstalam to wyłączyłam, pokręcił się i spał dalej![]() eksmisje odroczyłam, bo nie wiem co z tą biegunką i nie chce mu za dużo na raz fundować a i byłam u gina polip połowę mniejszy ![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-08-23 o 08:55 |
|||||||||
|
|
|
#2151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przemek zasypia między 20.30 a 21.30, i budzi się koło 5. zje, idzie dalej spać na jakieś dwie godzinki. dziś jest rewelacja bo dalej śpi
tzn przebudzał się z dwa razy, piszczał ale tak bardziej przez sen, pogłaskałam i spał dalej ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.empik.com/zaklinaczka-dzi...6434,ksiazka-p jak przeczytam to mogę dać znać czy fajna,a le to chyba dla starszego dzieciaka więc poczeka w kolejce pewnie chwilkę ![]() cyz powinny to nie wiem, na pewno może zrobić taką jedną nocną przerwę i nic jej nie będzie więc jej nie wybudzaj ![]() wow, ktoś mi dziecko podmienił chciałam Wam odpisać, więc położyłam młodzieńca z książeczką do łóżeczka,przewracał sobie strony i cos pojękiwał (no wiem, że nie umie jescze obracać, ale jak chwyta strony łapką to mu się obracają i wygląda jakby to robił świadomie i na plecach
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam dziś najgorszą noc chyba od początku. Pierwsze wrzask po kąpieli, później w końcu udało się ją do łóżeczka położyć, ale nie spała. Wiec o 21 wzięłam ją do karmienia. Zasnęła przy cycu wiec od łóżeczka. Przebudzała się ale nie było trgedi. Myślę może pośpi do 3 albo 4 bo o 21 jadła. A ona pobudka po 23 i później juz mniej wieceje co 1,5/2h a między tym chyba co pół godziny wstawanie bo jak się zorientowała że nie ma smoczka to bek. Pierwszy raz coś takiego miała. Zazwyczja zasypia z cumlem wypluwa i w nocy jej nie daję już bo zaraz po karmieniu śpi. Nie wiem co to było może skok bo mala dziś kończy 11 tygodni, a urodziła się 3 dni przed terminem. Jakaś taka niespokojna była i widać że brzuszek dokucza. Kupa byla koło północy wiec też nam zeszło. Cytat:
![]() Co do pampersów to zmieniam zazwyczaj przy karmieniu czyli tak mniej wiecej co 2-3h ale zdarza sie i dłużej jak mała prześpi. Czy w nocy jak dopiero rano i jeszcze się nie zdarzyło, zeby były przeskane. Moim zdaniem podobne do premium care tylko wyglądają lepiej i środek lepszy
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
nie mam opcji zeby sievzalogowac na tej stronie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
witam sie po urlopie
bylismy na mazurach maly zachwycony zwlaszcza jak leżakował na plaży mase ludzi mu sie przewijało przed oczami i to go najbardziej jarało niestety nauczył sie noszenia na rekach i nie ma opcji zeby go odłożyć no chyba ze spac używacie może nosidelek ? jak tak to prosze o opinie i nazwe formy z gory dziekuje musze cos wykombinowac bo mi rece odpadną a chustą niestety nie umiem sie posługiwać a nie chce mu zrobić krzywdy złym noszeniem poza tym też jest wiecej ambarasu a i tż jej nie założy a nosidelko szybciej
|
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też tak myślałam o chuście, że nie dla mnie, że ciężko się mota itp ale w końcu ją kupiłam i jestem bardzo ale to bardzo zachwycona mały uwielbia w niej siedzieć i oglądać świat a gdy już ma dość to wtula się noskiem i zasypia a tatuś szczęśliwy że teraz on go może usypiać bo tak zawsze przy cycu
|
|
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się Wam wypłakać??
Najwyżej nikt nie przeczyta a wyleje swoje gorzkie żale;(Mam powoli dość karmienia piersią!! I chyba rzucę to w pi....;( We wtorek dostałam znów zapalenia piersi. Nie od pokarmu, od zawiania. Z rana wstaałam bo mała do szczepienia, czułam się podejrzanie, bo bolała jedna ręka i pierś, no ale pojechałam. W ośrodku z minuty na minutę było gorzej. trzesłam się jakbym miała padaczkę. Zauważyła to pediatra co badała małą i obejrzała piersi, mówi, że na razie zapalenia nie ma. Dojechałam do domu a w domu 40 st. na sobie tona kocy nie byłam w stanie zrobić nic. Piersi zrobiły się czerwone jak raki, karmienie to koszmar, gorączkę udawało się zbić do 38,5 st i w środe to samo. Położna z ginekologiem kazali przyjechać jak zobaczyli powiedzieli, że masakra, dali antybiotyk. Mama dwa dni robiła wszystko przy małej dopiero wczoraj zaczęłam kontaktować. Tylko kuź*** każde karmienie to mój ryk. Boli jak nie powiem co, mleka płynie mało, mała się szarpie, piersi bolą, suty jedna wielka rana A teściowa: ,,no ja miałam zapalenie przy każdym dziecku i karmiłam" tak. kuźde tylko, że dzień i przechodziło. Nie wiem, może ją ten brzuch boli, bo ja jestem zdenerwowana przy każdym karmieniu. Nie na nią. Tylko z bólu. Wszyscy dają złote rady, tylko nikt z dających nie karmiTaaa... popisałam sobie;( Już płacze;( pa
|
#2159 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć i czołem - u nas słonecznie i zaraz wybędziemy na spacerek
mały znowu spał od 20 do 4 i od 4-6 - od kilku dni budzi się zawsze równo o 6 z uśmiechem że chce się bawić a my ledwo z zamkniętymi oczami coś do niego gadamy, dajemy osła - jego przytulankę i idziemy spać a on sobie gada i gada do 7 cyc i śpi jeszcze godzinkędzis jesteśmy z malym cały dzień sami- pierwszy raz od urodzenia będe go sama kąpała, tak zawsze z tz to robimy ![]() diabli jestes szalona by do 4 rano nadrabiać wizaz |
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
o promocji fisher - doczytajcie regulamin, ale raczej jedna zabawka na jeden adres/gospod. domowe
nie ma co szalec, bo wcale nie przysla. Banka jak byk jest opcja zarejestruj się w programie! ![]() chcialyscie zobaczyć przyborniki - oto prototypy - pierwsze uszyte. sa niezbyt doskonale kolejne wyszly dużo lepiej, ucze się na bledach to będę szpanować na fb.uciekamy na spacer, bo wybieram się od 9. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

maz powinien Cie calowac PO STOPACH (wrazliwa nie czytaj 
w efekcie czego moja córka wygląda jak sumo, nie ma szyi, za to ma podwójny podbródek rozlany na szerokość głowy 

...
kilka przyborników już sprzedałam mamuśkom osiedlowym
nie zrobiłam fotek, ale zrobie naszego.

, a o promocyjnych (2 i 3 za 34 zł) można zapomnieć - poszły zaraz w 1 dniu
slyszalyscie te teorie?
nawet jak go bujam to jęczy, bo on musi być WOŻONY... księciunio kurde bela panicz jeden 
Teraz będę je częściej sprawdzać...
.

07.07.2012
3 mam kciuki za to zeby ten skok jak najszybciej sie skonczyl. My tez teraz mamy skok, 5 tygodniowy 

Myślałam, że od długich baaardzo długich spacerów, a może to pociązowa przypadłość