|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cześć Dziewczyny! Z tego, co czytałam, to Happy blue i Puchatkowa chciałyby zamówić coś z woombie.com. któraś jeszcze?
Mysia, to super, że mogłabyś się podjąć organizacji zamówienia. Wytłumaczysz mi, o co chodzi z promocją 2 za 1? Czy to dotyczy TYLKO produktów https://www.woombie.com/clearance_sale_bin.html które wymienili na powyższej stronie? |
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Teraz 3 noce i dnie, czy na stałe bujanie? Oduczać trzeba, ja sobie nie wyobrażam dziecka huśtać wózkiem co sen
i tak do co najmniej roczku ![]() Cytat:
Musimy zmierzyć dzisiaj przed kapielą, ale odchylenia mamy do 5cm ![]() U mnie rytm nie jest aż tak minutowo co dzień rozpisany, ale mniej więcej się pokrywa z małymi odchyleniami. Jak mąż w domu to mniejsze przerwy jedzenia "nakarmiłabyś ją, patrz jak oczkami cyca szuka". Pewnie, rozgląda się po mieszkaniu, szuka a tatusiowi się chce laptopa ... W ogóle wczoraj miałam ubaw, bo trzymał małą na rękach, ona leżała na nim pleckami ( to co niezdrowe, ale czasami niech ma) i coś mu wyskoczyło na lapku. Pochylił się i ja z boku zobaczyłam jedną głowę pod drugą, obydwie odchylone do przodu i wpatrzone w ten sam ekran. Szkoda, że fotki nie zrobiłam ![]() Przy takiej cenie to nie kombinuję tylko zostaję na dadach bo mam blisko, a do rossmana muszę jechać autem.
Mam tylko jedno skrzydło ... A Ty masz skrzydło drugie ... Szczęścia nie trzeba szukać, spotyka się je przy okazji ![]() Edytowane przez xal Czas edycji: 2013-08-22 o 14:55 |
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Babydream to mam próbki ale mi nie podpasowały i leżą. Wydają mi si takie grube i sztywne. Dada i Pampers u Nas królują.
|
|
#2075 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czekam aż będą większe i wtedy skracam albo jak twardo śpi to próbuje nożyczkami jakoś tam sięgnąć ale wtedy takie schody wychodzą i się drapie :/łoj wrasta musi jej dokuczać:/u nas też prawie nie rosną Cytat:
gin chciał a przed wizytą sobie przypomniałam dobrze że papier foto miałam![]() Cytat:
one przebite są tylko że w tym miejscu prawie nie rosną(albo w porównaniu do tego co jest na środku tylko mi się wydaje ) i nie mogę tak od brzegu zacząć Cytat:
![]() Cytat:
![]() xal my mamy dentinox N , ![]() Karolcia zasnęła to trzeba coś podziałać a tak mi się dziś nie chce nic robić:/ |
|||||
|
|
|
#2076 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o suplementację to biorę witaminy (te co w ciąży) geriavit matruelle wczoraj na forum chyba Xal pisała, że łyka wapno z wit D więc dziś poprosiłam Tż żeby mi kupił.. dostał samą wit D3 teraz patrzę że w tych moich witaminach już jest wit D i nie wiem czyłykać jeszcze dodatkowo ![]() Cytat:
świetny, koszulka mega ślini się tak jak nasz ![]() Cytat:
i ta biedronka jest meeega, na pewno nikt koło Nelci nie przechodzi obojętnie i każdy ją podziwia, mam rację ![]() Cytat:
--- byłam dziś w biedronie i ledwo do domu doczłapałam z torbami zakupów i 2 pakami pieluch. Wzięłam 3 i 4
|
||||
|
|
|
#2077 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez byłam w biedzie i 4 wykupione
no nic jutro spróbuje ![]() aa no i mamy 110 fotek Wojtiego
|
|
|
|
#2078 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) mówili, żebym podała butelkę, a ja miałam takie opory, bo chciałam mu dać to co najlepsze. Na początku jeszcze mieszałam, przystawiałam do piersi co chwilę, ale tylko nakręcałam Leona - wrzeszczał, prychał, że ciężko go było uspokoić. Butelkę mógł pić nawet na śpiąco bez żadnego problemu. Jak ostatecznie przeszłam wyłącznie na mm to odetchnęłam, bo skończył się wrzask tysiąc razy na dobę, ale wyrzuty sumienia gryzą mnie do dzisiaj, że może mogłam to jakoś przeczekać. Rozpisałam się dużo o sobie, ale chcę powiedzieć, że jeśli nie dajesz rady psychicznie, to przechodź na mm. Doskonale Cię rozumiem.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oprócz wit. D nie podaję nic. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
), płakał w niebogłosy, ale wiem, że to przez to, że go źle trzymałam. Leżał na wznak i się po prostu bał, czuł się niepewnie. Na drugi dzień kąpał go tatuś, który go trzymał pod rączką i leżał na boczku (tatuś cwaniak podszkolił się filmikiem Zawitkowskiego ), a mama stała obok i płakała jak głupia, że nawet nie potrafi własnego dziecka wykąpać. Leon był tak grzeczny i miał tak błogą minę, że przez kolejne 2 tygodnie kąpał go tylko tata. ![]() Cytat:
![]() Śliczny Daniel! ![]() Cytat:
Żeby jeszcze ten mój egzemplarz cokolwiek oprócz mleka chciał pić. ![]() Cytat:
![]() Zostały mi 3 strony! ![]() aaa! Mysia! I nie jest powiedziane, że po mm będzie też chciał jeść co 1h. Mm dłużej się trawi, niż mleko matki. |
||||||||||
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Mam mega dola mojej przyjacilki mama zmarla godzine temu tej samej co chowala tate jak rodzilam ![]() ![]() ![]() ma 30 lat i nie ma juz rodzicow
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
biedna
|
|
|
|
|
#2082 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam w mojej biedronce przed 11 i było ich w zatrzęsienie. Jedynie dwójek mało. Trójek i czwórek cały regał i calutkie dwie palety stały, nawet nie rozfoliowane. A co do Nan-u za 34 zł, to promocyjny regał (taki kartonowy) przewidywał miejsce na 4 puszki. :| Jak byłam w dniu promocji, to były właśnie 3 puszki Nan 3 i jedna puszka Nan 2. Cytat:
Cytat:
![]() Kurcze, ja w Biedronce kupiłam 2 paczki trójek, bo widząc ilość tych pieluch stwierdziłam, że po czwórki może jutro się przejdę. Ale widzę, że jak taka słaba dostępność, to z całego miasta mogą się zjechać. Nie wiem czy się nie kopsnąć teraz. Nawet się nie chce uśmiechnąć, taki skupiony. ![]() NADROBIŁAM!!! |
|||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Tż właśnie rozmawia z L.
L: Geeeejjjjjjj! tż: Hej gej, tu nba. L: Geeejjjjj! tż: Hi guy, hello, bye. |
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej krostki były po czekoladzie (najbardziej prawdopodobne) ale bez czekolady da się żyć
|
|
#2086 |
|
Zadomowienie
|
Według terminu mój zawodowiec powinien dzisiaj mieć 2 miesiące, ale, że mu się spodobało u mamy, to musi na fanfary jeszcze poczekać.
W każdym razie pokazuję ciotkom ponadprzeciętnego prawie-dwumiesięczniaka.
|
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja, ostatnie odkrycie, z rodziny najbardziej podobna do ... uwaga, uwaga ... teściowej Jaką długość ma Leon? Macie chyba takie samo nosidełko a moja z wkładką zajmuje chyba mniej miejsca niż twój bez
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na poczatku, jeszcze jak maly lezal na intensywnej, to zamiast mleka pilam napoj ryzowy albo owsiany. i ten ryzowy byl wlasnie wzbogacony wapniem. moze znow wroce do tego... a sery i twarogi to juz nie wiem czym zastapic |
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że od długich baaardzo długich spacerów, a może to pociązowa przypadłość ![]() Cytat:
![]() Potrzebne jej będzie wsparcie i to duże a jak nie ma rodzeństwa (moja mama po śmierci dziadka i babci została sama, bo siostra zmarła tragicznie 20 lat temu i było jej baaaaardzo ciężko) to musisz ją wesprzeć nawet jak nic nie powie. Anoxee, diabli Anoxee gtdzieś mi się rzuciło, że Twój siłacz się przekręca już dawno, ja słyszałam, że dzieci które dużo płakały mają dużo siły
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
A w którym miejscu cię bolą te kolana i w jakich sytuacjach? Mnie boli nad kolanami jak wstaję i siadam, nie wiem czy to przesilenie przy siadaniu i wstawaniu z dzieckiem czy co.
|
#2091 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiliśmy dla siebie 18 litrów wyszło babcia moja młody był super grzeczny albo spał albo siedział w leżaczku w kuchni i nas obserwowałmuszę z tą wodą spróbować, bo smok nie pomaga Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do herbatek i wody - u nas tak samo Laski help ![]() ![]() :pro si:młody wczoraj i dzisiaj marudzi po południu i robi rzadsze kupki, w ciągu dnia jets kochany ale wieczorem jakby nie swój, do tego się ślini i się zastanawiam czy to może już zęby i stąd biegunka? umówiłam się do pediatry na jutro, tylko, że na chore dziecko, myślicie, że jest sens?
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Ćwiczymy podnoszenie główki
|
#2093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
Cytat:
bede ![]() ![]() ma brata Cytat:
ale duzyyy ![]() boski Cytat:
heeheee dobre Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Juz rano mialam pisac Diabli synowa jest boska , sliczna jest ladybird ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
byle tylko cycek był pełny ja leży na poduszce to tez czasem na pleckach a ja daje mu czasem cycusia z boku a nie od góry i główke ma czasem obróconą w bok i nie narzeka zapytam o to pediatry za tydzień
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-08-22 o 20:07 |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
KArolcia była dziś grzeczna. Ale chyba ją za wcześnie pochwaliłam (mamie) i teraz nie chce spać. Wis piękny malec. I fajny macie ochraniacz w łóżeczku. vil ja też nie używam przewijaka (tylko po kąpieli służy do ubrania małej). A te podkłady daję tylko pod pupkę. i brawa dla Przemusia za osiągnięcia ![]() vil to może pościeraj kurze jeszcze u mnie ![]() xal ja nie pomogę bo u nas Karolcia ostatnio rośnie jak szalona (8 mm na tydzień). Ja mam kombinezon na zimę niby 12 m-cy a bratowa go używała (jej mała jest z sierpnia). Więc na prawdę ciężko powiedzieć. Mamy ubranka jeszcze 0-3 a są i takie na 9-12 m-cy i już się nie mieścimy. Kij w oko z tą całą rozmiarówką ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- któraś pytała o pajace rozpinane na pupce, jak co to mam 2 na zbyciu ![]() becikowe.... wiedziałam że o czymś zapomniałam banka a to kiedy jest ten skok wzrostowy? Co do wypadania włosów to dziś dzwoniłam do koleżanki fryzjerki i mówiła że podcięcie włosów mi nic nie da. Mam sobie kupić vox czy vax w sklepie zielarskim i smarować głowę (używa się go po chemioterapii) + jeśli nie karmię kp to vitapil. banka Twój maluszek ma takie króciutki włoski czy obcinaliście? kociak jakim żelem smarujesz dziąsełka? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
diabli zdjęcia boskie! Twoja Nelcia to takie do miziania i tulenia wycałowałabym ją ![]() no i chwalimy się (chociaż nie wiem czy jest czym ). Dziś KArolcia wstała przed 6, jak zaczęła marudzić to zabrałam ją do łóżka. Dalej nie chciała spać, a jak się z nią położyłam z "łapką" (mówimy tam z TŻtem na pozycję "na łyżeczkę") to pięknie zasnęła. I tak sobie spałyśmy wtulone jeszcze półtorej godz ![]() kociak rysunek paznokci boski sama robiłaś? kiepska sprawa z tymi paznokciami, a lekarz coś mówił na ten temat?
|
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
juz nie wiem co mialam odpisywac bo czytam na raty....
Mam kryzts totalny Ja jestem cala polamana do tego ten nieszczesny zab mnie napier.dziela Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
anoxe rozumiem Cię z tym karmienie. Mi też z jednej strony było lżej psychicznie ale mam wyrzuty sumienia że nie karmię pięrsią i dalej zdarza mi się łapać doła z tego powodu. banka przykro mi z powodu Twojej koleżanki. Nawet sobie nie potrafię wyobrazić co musi czuć. Straszne! a ma rodzeństwo? anoxe przystojniaczek z Twojego synka. Mądre ma oczka ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ashy chodź do mnie posiedzimy razem no widzisz jednak nie mają jednakowych dni bo u nas jeden dzień jest ok a drugi jest okropny. I tak w kratkę cały tydzień. Ciekawe co będzie jutro. A w sobotę mamy iść do znajomych na grilla ( na balkonie )
|
|
|
|
|
#2098 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Heja, kope lat. Czytam Was na komórce, ale tam nie ma jak odpisywać.
Nas pochłaniają przygotowania do chrztu, korzystamy też z końcówki lata i dożo siedzimy na ogródku. Z byciem na bieżąco pewnie bedę miała problem bo uznałam że za duzo czasu tracę na internet i TV (Jeszcze jej fajnie wychodzi gadanie i przybieranie na wadze, no z tego jestem dumna. Ale z rozwojem ruchowym to cienko.) Dlatego teraz przenosimy sie na mate i ćwiczymy te cholerne obroty. Mi też, caly dom w moich włosach, Nina zawsze jakiegoś ma przyklejonego do ręki Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje wasza ekscelencjo Nela jak zawsze uuuuurocza
|
|
|
#2099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny, muszę przestać narzekać na Darusia. Odwiedziła mnie dziś kumpela ze szkrabem Młodszym o 2,5 tygodnia. Mały słodki, ale 0 aktywności. Dziecko cały czas na mamie wtulone w nią lub w ramionach śpiące. Położone na brzuchu nawet o mm nie ruszyło głowy tylko leżało absolutnie na płasko, jak je położyli tak leżało, gdzie Daruś mając miesiąc wkurzał się, ryszał, ale szorował nosem w prawo i lewo. Trochę mam wrażenie, że to wina mamy bo wydaje mi się, że ona nic mu nie pokazuje ( nawet nie nosi na ramieniu, gdzie mój w tej pozycji normalnie szaleje głową w prawo i lewo by wszystko obejrzeć)tylko ciągle go lula. Więc co prawda Daruś potrafi dać do wiwatu i drzeć się ( tamto dziecko nie zapłakało ani razu tylko czasami pomruczało, więc pod tym względem aniołem) ale jest dość aktywny, na macie fika nóżkami i rączkami ( mamy już mały sukces bo już umie sam się zabawić na macie nawet 30 minut) Mysia, jakbyś zamawiała woombie to ja rezygnuje z tego z nóżkami za to chętna jestem na woombie z rączkami. czyli takie https://www.woombie.com/convertible_woombie.html
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-08-22 o 21:17 |
||
|
|
|
#2100 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() anoxee antoinettee Cytat:
biegunka to jak cała kupa wsiąka w pampa tak macie?Cytat:
moja K też któregoś poranka marudziła marudziła wziełam ją na bok przytuliłam twarzą w twarz i tak zasnęłyśmy ![]() haha myślę że dzieci w przedszkolu lepiej by narysowali ![]() w sumie pediatra patrzyła na rączki przy szczepieniu ale nic nie mówiła a mi wyleciało z głowy następnym razem spytamjestem wyczerpana, mała dała mi dziś popalic już dawno się tak nie zachowywała..kręgołup, barki i ręce mi odpadają od jej noszenia ![]() co odłożyłam to w pisk i płacz i tak wkólko..ululałam ją na noc siadłam do Was i znów usiałam mam nadziję, że jutro będzie lepiej
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.

i tak do co najmniej roczku 

dla Nelki urodzonej modelki
gin chciał a przed wizytą sobie przypomniałam dobrze że papier foto miałam

ślini się tak jak nasz 

) mówili, żebym podała butelkę, a ja miałam takie opory, bo chciałam mu dać to co najlepsze. Na początku jeszcze mieszałam, przystawiałam do piersi co chwilę, ale tylko nakręcałam Leona - wrzeszczał, prychał, że ciężko go było uspokoić. Butelkę mógł pić nawet na śpiąco bez żadnego problemu. Jak ostatecznie przeszłam wyłącznie na mm to odetchnęłam, bo skończył się wrzask tysiąc razy na dobę, ale wyrzuty sumienia gryzą mnie do dzisiaj, że może mogłam to jakoś przeczekać. 

07.07.2012