Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-23, 18:20   #1381
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Jestem po pierwszym szpitalnym posiłku...uwaga, uwaga dostałam: burgera, frytki, 2 kromki tostowego chleba do tego masełko i dżemik, kawałek ciasta czekoladowego i herbatę na zapojkę nawet połowy nie zjadłam
łooooo matko ale obiad

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:22   #1382
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Twój pies to dziś jak mój kot miałam ochotę go walnąć

właśnie skurczy nie mam (albo ich nie czuje), ale nie chcę żeby się pojawiły, dlatego rozmyślam nad dawką profilaktyczną
To skoro profilaktycznie to może mniejsza dawka wystarczy

Cytat:
Super, że wszystko u Was w porządku : jupi:

Współczuję żylakow

Jestem po pierwszym szpitalnym posiłku...uwaga, uwaga dostałam: burgera, frytki, 2 kromki tostowego chleba do tego masełko i dżemik, kawałek ciasta czekoladowego i herbatę na zapojkę nawet połowy nie zjadłam

Ciekawe czy małż mi wszystko przywiezie już mu listę wysłałam...jeszcze będę szczegółowo instruować jak będzie pakował

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jeśli posiłek, jestem w szoku, czujesz się lepiej?

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:23   #1383
Lilith890502
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
To skoro profilaktycznie to może mniejsza dawka wystarczy
może 2x2 wystarczy

Daniel
Stary 2013-08-23, 18:27   #1384
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
może 2x2 wystarczy
myślę, że możesz spróbować na razie tak
Stary 2013-08-23, 18:28   #1385
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
to partacze a swoją drogą to nie wiedziałam że to taki drogi biznes w tym mieszkaniu co byśmy wynajmowali na każdym oknie są pewnie dlatego tak szybko się zwinęli bo wiedzieli że im nie poszło ale przyjadą poprawić?
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A to z jakiejś ogólnopolskiej firmy zamawiałaś te moskitiery i rolety? Bo my szukamy rolet do okien dachowych- a, ze mamy fakro i tam są cuda w gwarancji wypisane, to sobie najtańszych z allegro sprawić nie możemy, jeno dedykowane
Nie ma wyjścia, muszą poprawić.
Nasturcja zamawiałam w firmie Sunżal, ale oni tylko na śląsku robią. Moskitiery mam montowane na wnęce nie na oknie więc to się nie dotyczy gwarancji na okna. A rolety takie dedykowane pod fakro właśnie.

Cytat:
Hej dziewczyny ja w szpitalu
Zostawili mnie po wizycie bo cisnienie mam za duze 140/82... chcą poobserwować niby do jutra jak wszystkie wyniki beda ok dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze nie bylam przygotowana na takie atrakcje maz przywiezie mi rzeczy dopiero wieczorem.
Bede tu zagladac, buziaki

O szybko zadziałali. U nas kazali by Ci tylko ciśnienie mierzyć. Oby wszystko było ok i , żeby Cię szybko wypuścili. Trzymaj się dzielnie!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Proszę Zuzankowa pościel, podusia złożona, nie ma na niej żadnej aplikacji, na kołderce tylko na środku jest ten misiu, no i ochraniacz
Śliczna! Pamiętam jak wrzucałaś linka

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Suuper [COLOR="Silver"]

Dziewczyny do tego http://allegro.pl/przewijak-ikea-sun...482036911.html to chyba pasuje przewijak 50x80 a nie 50x70?
Wiesz co ja mam przewijak z Ikei ale inny który ma wymiar 50x70 ale to jest wymiar z ramą i ta płyta na której się kładzie nakładkę-przewijak jest mniejsza więc musiałabyś sobie to zmierzyć, bo w mój napewno przewijak 50x70 nie wejdzie. Nie wiem czy jasno się wyraziłam....

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Właśnie ktoś dzwonił do domofonu, a raczej blednie wpisywał kod. Wychodzę, bo teściowi się zdarza popić i zapomina...
Otwieram drzwi na dole, a tam koleś włazi:
Ja- a pan pod jaki numer?
Gośc - pod 2.
J: A do kogo?
G: Do córki.
Ja takie oczy na niego i mówię: A nazwisko?
G: A co to panią interesuje?
J: a bo ja meiszkam pod dwójką i nie przypominam sobie, aby był pan moim tata...
Gość się czerwony zrobił i stwierdził, że pomylił klatki.,...

Wkurzam sie, bo za 480 zł znalazłam sliczny wózek z fotelikiem a nie moge go kupić, bo nie mam kasy
Hehehehe, ale numer Musiała facetowi mina zrzednąć.
Nie macie od kogo pożyczyć na wózek? Albo go chociaż zarezerwować wpłacając ze 200 zł?

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
Ja tak na szybciocha, pochwalić się po wizycie u lekarza, trochę nadrobiłam, ale nie mam jak Panowie montuja okna w domu i jest z lekka rozp.idziel

Maluszki mają sie znakomicie, mała wazy 750 gram, mały 850
Mały się obrócił główką do dołu, a malutka jeszcze ma główkę nad pępkiem
Dostałam od lekarki zdjęcie siusiaka, mam pokazać mężowi żeby był dumny z jego przyrodzenia, bo pdobno duży :P :P (haha nie wiem po kim <lol> )
W sumie na 26 tc przytyłam 4,5 kg. Pani doktor zadowolona bo z moją wagą startową, mega dużą, to ona myslała, że bede tyła w mega szybkim tempie a tu niespodzianka :P nawet zapytała czy się odchudzam ?! ja jej na to, że jeżeli zjedzenie co wieczór paczki rodzynek w czekoladzie i kilku innych niezbyt zdrowych rzeczy to dieta, to owszem
Jedyny problem jaki widzimy razem to powiększający się żylak na nodze, który już się robi ciepły nie wiem co to znaczy, ale kazała wrócić do leków. Bo to jest kilka takich bułeczek skumulowanych w jednym miejscu, rano jest ich około 8 a pod wieczór jedna wielka.

Pewnie mnie też zlinczujecie , ale chciała zakładać pessar, uznałam, że najpierw niech mnie zbada i zobaczy czy jest konieczność, bo cały czas powtarza, że szyjka piękna i długa. Zbadała usg dowcipnie i okazało się ze ma 4,5 cm. Jest idealna. To powiedziałam, ze póki taka dobra to nie chce zakładać. Przytaknęła i powiedziała ze co wizytę będzie badać przez usg, żeby wiedzieć czy się skraca i ewentualnie założymy.
Pięknie rosną dzieciaki! A i Ty trzymasz niezłą formę!
Smarujesz czymś tego żylaka?

Myślę że dobrze zrobiłaś z pessarem. Po co zakładać jak nie ma potrzeby, będziecie obserwować i wrazie czego założycie.

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
ktosiula - ja też nie załapałam się na foty, tel mi nie wyświetlał
Podeślij maila to też Ci się ujawnię

Zmykamy na SR! Pierwszy raz dzisiaj

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:39   #1386
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Twój pies to dziś jak mój kot miałam ochotę go walnąć

właśnie skurczy nie mam (albo ich nie czuje), ale nie chcę żeby się pojawiły, dlatego rozmyślam nad dawką profilaktyczną
no wkurza mnie jak nic

Cytat:
Super, że wszystko u Was w porządku : jupi:

Współczuję żylakow

Ciekawe czy małż mi wszystko przywiezie już mu listę wysłałam...jeszcze będę szczegółowo instruować jak będzie pakował

Gdzie taie obiady?! lecę!!
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Nie ma wyjścia, muszą poprawić.
Nasturcja zamawiałam w firmie Sunżal, ale oni tylko na śląsku robią. Moskitiery mam montowane na wnęce nie na oknie więc to się nie dotyczy gwarancji na okna. A rolety takie dedykowane pod fakro właśnie.

O szybko zadziałali. U nas kazali by Ci tylko ciśnienie mierzyć. Oby wszystko było ok i , żeby Cię szybko wypuścili. Trzymaj się dzielnie!

Śliczna! Pamiętam jak wrzucałaś linka

Wiesz co ja mam przewijak z Ikei ale inny który ma wymiar 50x70 ale to jest wymiar z ramą i ta płyta na której się kładzie nakładkę-przewijak jest mniejsza więc musiałabyś sobie to zmierzyć, bo w mój napewno przewijak 50x70 nie wejdzie. Nie wiem czy jasno się wyraziłam....

Hehehehe, ale numer Musiała facetowi mina zrzednąć.
Nie macie od kogo pożyczyć na wózek? Albo go chociaż zarezerwować wpłacając ze 200 zł?

Pięknie rosną dzieciaki! A i Ty trzymasz niezłą formę!
Smarujesz czymś tego żylaka?

Myślę że dobrze zrobiłaś z pessarem. Po co zakładać jak nie ma potrzeby, będziecie obserwować i wrazie czego założycie.

Podeślij maila to też Ci się ujawnię

Zmykamy na SR! Pierwszy raz dzisiaj
No siostra by mi pożyczyła ale wyjechała na wycieczkę będą inne równie ładne

Smażę se pieczarki, mam nadzieję, że wyjda

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 18:49   #1387
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mam

Cytat:
BURGERA?! Ja też chcę!!!!
E tam suchy taki, że tylko się zapchałam
Zresztą już jutro zjesz swojego wymarzonego

Cytat:
łooooo matko ale obiad

to była kolacja...o 4.30!! Już chyba nic dziś więcej nie dadzą

Cytat:
Jeśli posiłek, jestem w szoku, czujesz się lepiej?

Ja się cały czas dobrze czuję i nie wiem po co tu wogóle jestem

Stary 2013-08-23, 18:52   #1388
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cześc .. Aż boje się zabrnąć dalej , bo widziałam ze Paula - chwaliła szpitalne jedzenie Mam nadzieje że wszystko w porządku ..
No ale lece ..
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurde na wrześniowo październikowych mamach dzieciaczki się już sypią jak z rękawa
Sledzilam je wczoraj w nocy . i powiem szczerze . Zaraz czas na mnie
Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
dziewczyny wkurza mnie to jak ktos pyta o plec na co odpowiadal ze corka 2 razy wyszla a pozniej glupie komentarze:" aaaa znam juz przypadek ze miala byc zuzia,zusia w wyszedl kuba;/" to po co ktos sie mnie w ogole pyta ...

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

maomami u nas bedzie to samo za ok 2 miesiace
Ja tez tak miałam . Pierw mi mówili ze to i tak na pewno chłopiec , a teraz mówia ze to bliźnięta .. Dzis znowu taka sytuacja .
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Witamy się z Niną w 31tc!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dzień dobryyyyyyyyyyyyyyyyy:roz a:
Ja też po wizycie i wszystko ok, ale mam furę tabletek, magnez, żelazo, nospę, i tabletki na ciąnienie, łącznie 8 tabletek dziennie a niby bezproblemowo ciążę przechodzę.

Co do moich dolegliwości i skurczy, to szyjka odpowiedniej długości, brak rozwarcia, szyjka macicy położona nisko w z przodu i dlatego boli- należy wstrzymać się ze współżyciem( ale to o pełen stosunek chodzi, żadnego wkałdania poprostu mąż zawiedziony
A ja waze 64 kg, wżyciu tyle nie ważyłam czyli 6,5 kg na plusie

Ciśnienie dalej za wysokie więc dalej Dopegyt.

I wiadomości z usg: waga w 31 tyg- 1640 g , córeczka pokazałą się w całek krasie jak fajnie było widać paluszki i jak zwija je w pięść jak lekarz mówił że dalej córeczka to mąż nagle czujny się zrobił żeby dokładnie zobaczyć gdzie( lekarz mu pokazywał) dziecko zdrowe, bez rozszczepu podniebienia, serduszko ok.

A ja mam się oszczędzać przez te skurcze, nie podnosić nic ciężkiego, nawet za bardzo nie odkurzać żeby się nie schylać i nie wysilać siebie i brzucha napinać, ale obiad robić mogę
Ale super Szczęśliwie do końca już tuż tuż , i już prawie 2 kg
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
boli mnie brzuch jak na okres
Tylko Ty nie strasz

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:00   #1389
89Beatka
Wtajemniczenie

ale cisza dziś, spokój taki

Byłąm w biedronce( po siaty na porodówkę) i obżeram się chałwą i żelkami kwaśnymi potem będę zdziwiona

PaulinaIzabela ooooo to ja się tam do szpitala przejdę na kolacje chyba

Basiaaaaaaaaaaa dobrze że wszystko ok u Ciebie i że dzieciaki rosną( i ich narządy szczególnie te męskie

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Trele gdzie byłaś cały dzień?już sie dziewczyny martwiły że rodzisz
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:05   #1390
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
ale cisza dziś, spokój taki

Byłąm w biedronce( po siaty na porodówkę) i obżeram się chałwą i żelkami kwaśnymi potem będę zdziwiona

PaulinaIzabela ooooo to ja się tam do szpitala przejdę na kolacje chyba

Basiaaaaaaaaaaa dobrze że wszystko ok u Ciebie i że dzieciaki rosną( i ich narządy szczególnie te męskie

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Trele gdzie byłaś cały dzień?już sie dziewczyny martwiły że rodzisz
a ja byłam wczoraj w lidlu i zapomniałam reklamówki na porodówke wziąć, a takie piękne z bananami były

Daniel
Stary 2013-08-23, 19:06   #1391
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja byłam wczoraj w lidlu i zapomniałam reklamówki na porodówke wziąć, a takie piękne z bananami były
następnym razem nie zapomnij może jedziesz jedyną bananowąmamą
Stary 2013-08-23, 19:08   #1392
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Siemka dziołchy ja się witam w 27 tygodniu jeszcze tydzień i III trymestr
:OKLASKI: A jeszcze przed chwila marudziłaś , że między nami taaaaaka różnica ..

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Po wizycie ok,standardowo
Szyjka zamknięta,wyniki dobre.
Przyplątał sie tylko jakiś mały stan zapalny którego w ogóle nie czuję, ale żeby sie nie rozwinęło to wezmę Nystatynę.

Słyszałam serduszko Maluszka
I łobuziak jeden leży sobie podłużnie jak na plaży i ma pewnie jeszcze założoną nogę na nogę i ręce splecione na karku
Ale tym się na razie nie martwię,jeszcze trochę czasu mu zostało i mam nadzieję że fiknie koziołka.

Ginka mnie dzisiaj pocieszyła mówiąc że jestem wysoka i szczupła i problemu z porodem nie będzie.Taaaa ciekawe to się okaże Sceptyczna jestem

I teraz wizyty już co 2 tygodnie.

Anoula proszę o dopisanie:
6.09 wizyta
20.09 wizyta z usg

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
No i na koniec zdjęcia pościeli, pomóżcie dokonać wyboru! Mamy z mężem jeden typ ale nie jestem pewna...
Jak dla mnie numer 3 lub 6 .
Na jaka się zdecydowaliście ?
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
I my meldujemy się po wizycie wczorajszej
Lenka rośnie wzorowo i książkowo, wszystko jest cacy, serduszko bije pięknie Szyjka jest okej, taka jak ma byc
Lekarz stwierdził że syzkuje się dzidzia ok. 3,5 kg tak jak Natalcia miała
następna wizyta 19 września

Moje dziecie kończy dziś dwa latka, wzruszam się od rana
nie mam pojęcia kiedy to przeleciało

Czekam na kuriera bo ma z paczką przyjechać, chyba rogal i rożek przywiezie
Dla Lenki i Natalki

Cytat:
mojej mamy york kąpać się aż tak bardzo też nie lubi ale już suszyć suszarką do włosów owszem
Nasz BF to taki świr że jakby dostał się do łazienki z wanną pełną wody to wskoczył by na oślep Nie ważne czy ktoś w środku czy nie ..
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Kupujecie sterylizator??
Ja mam , był w zestawie z TT bo tu jest obowiązkowy . Połozna jak przychodzi dzień po narodzinach to sprawdza czy go masz .. Dostałam tez taki do mikrofalówki , i zastanawiam się czy nie będzie dla mnie poręczniejszy ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-23, 19:10   #1393
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Ja się cały czas dobrze czuję i nie wiem po co tu wogóle jestem

przynajmniej Cię przebadaja
Cytat:
jak mogłaś :P trzeba się powoli pakować, jak mamy wrześniowo- październikowe już rodzą

Swoją drogą mamuśki wrześniowo- październikowe chyba sobie wywołały te porody tytułem wątku
Stary 2013-08-23, 19:10   #1394
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
:OKLASKI: A jeszcze przed chwila marudziłaś , że między nami taaaaaka różnica ..

Jak dla mnie numer 3 lub 6 .
Na jaka się zdecydowaliście ?

Dla Lenki i Natalki

Nasz BF to taki świr że jakby dostał się do łazienki z wanną pełną wody to wskoczył by na oślep Nie ważne czy ktoś w środku czy nie ..

Ja mam , był w zestawie z TT bo tu jest obowiązkowy . Połozna jak przychodzi dzień po narodzinach to sprawdza czy go masz .. Dostałam tez taki do mikrofalówki , i zastanawiam się czy nie będzie dla mnie poręczniejszy ?
bo na poczatku to jest odczuwalne, a teraz

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-08-23 o 19:11
Stary 2013-08-23, 19:11   #1395
Antibia86
Rozeznanie

Paulinaizabela trzymaj się kochana ale dobrze ze chociaz jedzenie dobre ja pamietam jak lezalam to jakby mnie rodzice nie dokarmiali to bysmy tam umarly z glodu.....swoją drogą ja do przedostatniej wizyty miałam 140/70 i lekarz mowił ze ok...teraz mam znów za niskie;/
a co do lekarza to sniło mi sie dzisiaj że zmienił przychodnie, i ja tam przychodze mega duzy budynek jakby jakis szpital. chodze i szukam pok 405 przechodze przez jakies pokoje zabiegowe gdzie pełno krwi i wogole....no i jak to w snach bywa jest pokoj 404 i 406...no to dzwonie do niego ze nie wiem jak do niego trafić że już spozniona jestem..a on że wolałby zebym nie przychodzila juz do niego....że tak wogole nie chce zebym ja była jego pacjentka...ja w ryk że już w 7 miesiącu jestem że co ja mam teraz zrobić że przeciez od 9 lat chodze do niego.......i się obudziłam....

tesciowa do mnie dzwoni i chwali sie że kupila na wyprzedazy jakiegos pajacyka w rozm 47.....nie wiem jaka w Niemczech jest rozmiarówka ale to cos ciut male nie?ale mówi że 2 euro kosztowało i ze szkdoa jej było nie kupic...

kopnijcie mnie żebym szła dalej sprzatac co????
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:12   #1396
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
jak mogłaś :P trzeba się powoli pakować, jak mamy wrześniowo- październikowe już rodzą

Swoją drogą mamuśki wrześniowo- październikowe chyba sobie wywołały te porody tytułem wątku
o to im chodziło
Stary 2013-08-23, 19:13   #1397
Antibia86
Rozeznanie

wy o tych siatach to ja sobie tak nowy tytuł na watek wymysliłam "Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:20   #1398
89Beatka
Wtajemniczenie

Nawet żelki wiedzą że spodziewam się dziecka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG20130823_001.jpg (39,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2013-08-23, 19:21   #1399
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
wy o tych siatach to ja sobie tak nowy tytuł na watek wymysliłam "Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....
to na koniec września
Stary 2013-08-23, 19:22   #1400
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
No Trele pisała że od pnd zaczyna 36 tydzień
To brzmi jak abstrakcja

Ciiiiii .. Nie wolno o tym głosno mówić
Cytat:
Obiad jedzą

Coś się dzisiaj Trele nie odzywała,chyba nie pojechała rodzić.....
Cytat:
Też się przed chwilą zastanawiałam, czy ona czasem nie rodzi
Helołłłł ... Oszalałyście ?????
Cytat:
Wogóle to przypomniałam sobie: że wczoraj miałam się wydepilować przez dzisiejszą wizytą, zakupiłam wcześniej krem do depilacji i przygotowuję sie do zabiegu i........................ nie moge sobie poradzić nie widzę nic, posiłkowałam się lustrem, ale tak krzywo w do lustra się wysmarowałam że, poczekałam ile trzeba było i ściągam ten krem, nie wiem jak to wyglądało na żywo ale w lustrze okropnie wróciłam do pokoju pokazuje mężowi jak się wydepilowałam a on do mnie : Ale masz rysia chyba o zwierze chodziło, nie dopytywałam
a dziś u lekarza to było mi obojętnepewnie gorsze rzeczy widział
Polecam mój sposób
Prz okazji każdego prysznica przelecę maszynką trochę tu trochę tam . Przy kolejnym znowu - tak na oślep . Na dzień dzisiejszy jest chyba w miare okey . Do porodu będę wykoszona na cacy )
Cytat:
Hej dziewczyny ja w szpitalu
Zostawili mnie po wizycie bo cisnienie mam za duze 140/82... chcą poobserwować niby do jutra jak wszystkie wyniki beda ok dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze nie bylam przygotowana na takie atrakcje maz przywiezie mi rzeczy dopiero wieczorem.
Bede tu zagladac, buziaki

O kurde
Oby to ciśnienie takie chwilowe i będziesz jutro w domu .
Masz przynajmmniej pewnośc że Twój lekarz nie ignoruje żadnych znaków , mnie pewnie odesłali by do domu , bo mi samo przejdzie

Dziewczyny mam w pdf Język niemowląt . jakby któras chciała . Własnie mi sąsiadka przyniosła .

Lece dalej

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-23, 19:23   #1401
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:

Póki co mi nic nie robią jak dotarłam na oddział to pielęgniarka mi tylko brzuch posłuchała ale nie detektorem, tylko jakąś trąbką zmierzyła obwód łydek i ud i dała skarpety uciskowe niby po 6 mieli mi znowu ciśnienie badać...jest 20 po a jej nie ma

Kurcze ale się im sypią dzieciaczki a w miare w terminach chociaż??

Cytat:
Paulinaizabela trzymaj się kochana ale dobrze ze chociaz jedzenie dobre ja pamietam jak lezalam to jakby mnie rodzice nie dokarmiali to bysmy tam umarly z glodu.....swoją drogą ja do przedostatniej wizyty miałam 140/70 i lekarz mowił ze ok...teraz mam znów za niskie;/
a co do lekarza to sniło mi sie dzisiaj że zmienił przychodnie, i ja tam przychodze mega duzy budynek jakby jakis szpital. chodze i szukam pok 405 przechodze przez jakies pokoje zabiegowe gdzie pełno krwi i wogole....no i jak to w snach bywa jest pokoj 404 i 406...no to dzwonie do niego ze nie wiem jak do niego trafić że już spozniona jestem..a on że wolałby zebym nie przychodzila juz do niego....że tak wogole nie chce zebym ja była jego pacjentka...ja w ryk że już w 7 miesiącu jestem że co ja mam teraz zrobić że przeciez od 9 lat chodze do niego.......i się obudziłam....

tesciowa do mnie dzwoni i chwali sie że kupila na wyprzedazy jakiegos pajacyka w rozm 47.....nie wiem jaka w Niemczech jest rozmiarówka ale to cos ciut male nie?ale mówi że 2 euro kosztowało i ze szkdoa jej było nie kupic...

kopnijcie mnie żebym szła dalej sprzatac co????
No właśnie... pewnie jakbym trafiła na innego lekarza to by mnie tu teraz nie było

te Twoje sny

Stary 2013-08-23, 19:23   #1402
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wy to wszystkie takie utalentowane, tylko ja takie beztalencie

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-23, 19:26   #1403
nasturcja7667
Zadomowienie

Też mam propozycję tytułu, też!!

"Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody!"
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:27   #1404
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
O kurde
Oby to ciśnienie takie chwilowe i będziesz jutro w domu .
Masz przynajmmniej pewnośc że Twój lekarz nie ignoruje żadnych znaków , mnie pewnie odesłali by do domu , bo mi samo przejdzie

Dziewczyny mam w pdf Język niemowląt . jakby któras chciała . Własnie mi sąsiadka przyniosła .
No właśnie się zdziwiłam, bo tu też raczej takie podejście olewackie...ale widocznie w szpitalu się przejmują jakaś młoda lekarka mnie dziś badała...za każdym razem ktoś inny

Stary 2013-08-23, 19:28   #1405
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka mam pytanie do Ciebie, bo jako połowica swego męża jesteś ekspertem

Szwagierka stwierdziła, że może nam dać samą gondolę z xlandera, bo ona używa spacerówki. I, jeśli sobie kupimy spacerówkę, to tam możemy wpiąć gondolę. Ale czy tak można? Do samej spacerówki [niewielofunkcyjnej] gondolę zapodać?
a jaka to jest gondola? x- pram czy x- pram q?
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Maluszki mają sie znakomicie, mała wazy 750 gram, mały 850
Mały się obrócił główką do dołu, a malutka jeszcze ma główkę nad pępkiem
Dostałam od lekarki zdjęcie siusiaka, mam pokazać mężowi żeby był dumny z jego przyrodzenia, bo pdobno duży :P :P (haha nie wiem po kim <lol> )
W sumie na 26 tc przytyłam 4,5 kg. Pani doktor zadowolona bo z moją wagą startową, mega dużą, to ona myslała, że bede tyła w mega szybkim tempie a tu niespodzianka :P nawet zapytała czy się odchudzam ?! ja jej na to, że jeżeli zjedzenie co wieczór paczki rodzynek w czekoladzie i kilku innych niezbyt zdrowych rzeczy to dieta, to owszem
Jedyny problem jaki widzimy razem to powiększający się żylak na nodze, który już się robi ciepły nie wiem co to znaczy, ale kazała wrócić do leków. Bo to jest kilka takich bułeczek skumulowanych w jednym miejscu, rano jest ich około 8 a pod wieczór jedna wielka.

Pewnie mnie też zlinczujecie , ale chciała zakładać pessar, uznałam, że najpierw niech mnie zbada i zobaczy czy jest konieczność, bo cały czas powtarza, że szyjka piękna i długa. Zbadała usg dowcipnie i okazało się ze ma 4,5 cm. Jest idealna. To powiedziałam, ze póki taka dobra to nie chce zakładać. Przytaknęła i powiedziała ze co wizytę będzie badać przez usg, żeby wiedzieć czy się skraca i ewentualnie założymy.
ojeeeej jakie już duże kurcze, zazdroszczę Ci tych bliźniaków
Cytat:
Kolejne dziecko u wrześniówek.. Drugie dzisiaj
o raju
Cytat:
chlip chlip ;(
ładny faktycznie
Cytat:
TŻ tak mnie rozśmieszył, że się posikałam...

Cytat:
Juz są mamy maj czerwiec
a się zastanawiałam kiedy powistanie ich wątek :P
Cytat:

w porównaniu z polskimi szpitalami to Ty tam masz rarytasy
Cytat:
Tylko Ty nie strasz
spokojnie, nie rodze jeszcze
Cytat:
ooo dobre

ciasto- tort mi wyszło mega słodkie, gdyby nie mama to nawet bym nie zdążyła go zrobić przed przyjazdem TŻ

rozłożyliśmy materac jest megaśny już się nie mogę doczekać jak będziemy spać na nim
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:29   #1406
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

ale to chyba na później, niech te wody jeszcze nie odchodzą

Stary 2013-08-23, 19:32   #1407
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet żelki wiedzą że spodziewam się dziecka
chyba tak
Cytat:
Póki co mi nic nie robią jak dotarłam na oddział to pielęgniarka mi tylko brzuch posłuchała ale nie detektorem, tylko jakąś trąbką zmierzyła obwód łydek i ud i dała skarpety uciskowe niby po 6 mieli mi znowu ciśnienie badać...jest 20 po a jej nie ma
a po co Ci mierzyli obwód łydek i ud?
Cytat:
Wy to wszystkie takie utalentowane, tylko ja takie beztalencie
nie tylko Ty
Cytat:

co jeden to lepszy

która ma wenę na sprzątanie i ma ochotę wpaść do mnie?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-23 o 19:34
Stary 2013-08-23, 19:34   #1408
nasturcja7667
Zadomowienie

Lineczka, taka gondola co przy xlanderze xa. Nie wiem jaka I w sumie sobie myślę, że skorzystam z jej propozycji tylko jeśli finansowo to będzie bardzo opłacalne. Bo na tablicy/ w komisach używki 3in1 są już za ok. 700zł w bardzo dobrym stanie.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-23, 19:37   #1409
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka to jest gondola? x- pram czy x- pram q?

ojeeeej jakie już duże kurcze, zazdroszczę Ci tych bliźniaków

o raju

ładny faktycznie

a się zastanawiałam kiedy powistanie ich wątek :P

w porównaniu z polskimi szpitalami to Ty tam masz rarytasy

spokojnie, nie rodze jeszcze

ooo dobre

ciasto- tort mi wyszło mega słodkie, gdyby nie mama to nawet bym nie zdążyła go zrobić przed przyjazdem TŻ

rozłożyliśmy materac jest megaśny już się nie mogę doczekać jak będziemy spać na nim
wiem, że łądny. Nie wkurzaj mnie może w poniedziałek będzie kredyt, to kliknę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-08-23, 19:39   #1410
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lineczka, taka gondola co przy xlanderze xa. Nie wiem jaka I w sumie sobie myślę, że skorzystam z jej propozycji tylko jeśli finansowo to będzie bardzo opłacalne. Bo na tablicy/ w komisach używki 3in1 są już za ok. 700zł w bardzo dobrym stanie.
to w takim razie skoro gondola jest xa to możesz kupić spacerówkę xa i wtedy możesz podczepić tylko że spacerówka xa nowa kosztuje ok 1000 zł, więc skoro znalazłaś na tablicy 3w1 za 700 zł to się nie opłaca jeszcze jak w dobrym stanie.

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości