|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
|
|
|
|
#17702 |
|
Zakorzenienie
|
bez sensu ten obiad, wieczorem rzucisz się na jedzenie jak dzika
|
|
#17703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym zafascynowaniem to masz racje, nie bardzo...
|
|
#17704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#17705 |
|
Zakorzenienie
|
informuj na bieżąco
|
|
#17706 |
|
Zakorzenienie
|
woda nie dziala, przynajmniej w moim przypadku.
seemore, gratuluje luznego podejscia do matury. wszyscy moi znajomi wrecz wariuja, slyszalam, ze komus wrzody pekly
|
|
|
|
#17707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś tak:
Śn: placuszek serowy Atram ![]() IIŚn: kromka pełnoziarnistego z chudą wędliną,warzywami W planach: O: udko z kurczaka gotowane,jakieś warzywka gotowane,jajko sadzone bez tłuszczu P: wiejski150g,orzechy,słone cznik,otręby K: po siłowym kromka pełnoziarnistego z 1/2kostki twarogu Ps. Dziewczyny,orientuje się któraś z Was,ile kcal na 100g ma ryba panga? Szukam i znaleźć nie mogę ![]() Edit: Zamiast jajka do obiadu będzie pół woreczka kaszy jęczmiennej ![]() Muszę na jakiś czas (ze 2tygodnie)porzucić dietkę,zrobić mały szok dla organizmu,a potem do niej wrócę,być może wtedy coś zejdzie z cm Oczywiście,nie zamierzam objadać się słodyczami
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#17708 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto jeszcze 10 minut będzie się robiło, moze trochę dłużej, bo moj pierkanik jest psychiczny
Już się od góry zarumieniło ładnie i w domu unosi się cudowny zapach Nie dawałam cukru ani fruktozy - dałam trochę cukry waniliowego. I niestety - 1,5 łyzki mąki pszennej, bo zytniej nie posiadam.
|
|
|
|
#17709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"
|
|
#17710 |
|
Zakorzenienie
|
Agness - 109 kalorii na 100 g, a ja w panierce to więcej.
|
|
|
|
#17711 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam dziś na śniadanie rożka koral orzechowo-śmietankowego hihihi
|
|
|
|
#17712 |
|
Wtajemniczenie
|
czyzbysmy wziely z tej samej strony
|
#17713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#17714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedługo przyjedzie mój mały braciszek, więc robie specjalnie dla niego Mam nadzieje, że zjadliwe wyjdzie Zmiksowałam 2 słodkie jabłka z cynamonkiem, 1/2 twarogu, jajkiem i jogurtem naturalnym. Dodałam czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej. Ciasto już siedzi w piekarniku w foremkach na muffinki. Idę do sklepu po danonki
|
|
|
|
|
#17715 |
|
Zakorzenienie
|
Wygląda pysznie! Mniam! Czekam aż wystygnie;D
|
|
|
|
#17716 |
|
Zakorzenienie
|
Seemore - z tej samej
|
|
|
|
#17717 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja wiem że to mądre nie jest ale mam takie wyrzuty sumienia po wczorajszym, że masakra
|
|
|
|
#17718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#17719 |
|
Zakorzenienie
|
juz zajadam ten serniczek
Moglam dodac trochę cukry bo taki ebz smaku jest, ale.. jem z dzemem słodzonym fruktozą i jest ok
|
|
|
|
#17720 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo słuszna uwaga
Przez takie głodówki spowalniasz przemianę materii A ruch nie zaszkodzi i do tego przyśpiesza przemianę materii, więc zamiast siedzieć przed kompem na dwór, bo ładnie słońce świeci Może wycieczka rowerowa W tej chwili oddałabym rękę za rower
|
|
|
|
#17721 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17722 |
|
Zakorzenienie
|
Ś: owsianka z łyzeczką dżemu słodzonego fruktozą, 200 ml jogurtu truskawkowego
IIŚ: wiejski, jabłko O: 1/3 placka atramowego , piers z kurczaka gotowana, pol rogala z dżemem.
|
|
|
|
#17723 |
|
Zadomowienie
|
podczas porzadkow w szafce w kuchni znalazlam woreczek ciecierzycy i mam pytanie:
czy warto przerobic go na hummus? w sumie ciecierzyca jest kaloryczna ale ma niski IG. jestem wegetarianka i mysle,ze byloby to pyszne urozmaicenie do wasy na sniadanie. zdrowe to, czy tak nie bardzo?
|
#17724 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17726 |
|
Zadomowienie
|
to jest taka pasta
. ugotowana ciecierzyce miksuje sie z czosnkiem, sola i dodatkiem oliwki. jadlam to kiedys w wegetarianskiej na grzankach czosnkowych i bylo pyyycha![]() a sama ciecierzyca to takie zoltawe kuleczki troche podobne do soji
|
#17727 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tak:
Śn: 2 kromki grahama z chudą szynką, pomidorem i rzerzuchą. II śn: miska muesli z jogurtem (4 garście muesli + 250 g jogurtu) W planach Ob: młode ziemniaczki z jajkiem sadzonym Kolacja: to samo co na sniadanie I teraz mam takie pytanie: jak to własciwie z tymi ziemniakami jest. Jak patrze, to chyba żadna z was ich nie je. Jeść ziemniaki czy ich nie jeść? |
|
|
|
#17729 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesc ziemnaickzi jesc ja tez jem jak mam je na obiadek bo mimo ze tak si emowi ze te ziemniaki takie zle to wcale tkaie nei sawszystko zaleyz od podania bo jezeli po da si eje bez zadnych sosow to sa naprawde malokaloryczne a syzbko daja uczucie sytosci ![]() swoja droga widze ze dzis wieksozsc wizazanek pichci Atramowy serniczek ja go bede robic kolo 15-16 na podwieczorek ale dodam sobie do neigo rodzyneczek i cynamonku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Ewentualnie można się zająć rzuciem gumy. A najlepiej jak by Cię to co czytasz tak zafascynowało, ze o całym świecie (a głównie jedzeniu) byś zapomniała
Zobaczymy co z tego wyjdzie, aż się boję

W tej chwili oddałabym rękę za rower