|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
|
#2252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
mogę tez zamawiac te tkaniny roberta kaufmana, tylko ich ceny juz bardziej obciazaja kieszen. być może juz niedługo będę miała materialy z CA i Nowej Zelandii sliczne!mogę, mogę? jesteś pewna? hehe czubek czubka mojej stopy, o! ![]() łał, wielki come back! witamy. co u Was? jak Zuzka? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- aaaaaaaaaa! uwielbiam Cie. tez dzisiaj ryczałam! (widziałam pierwszy raz) a tz patrzyl na mnie jak na ufoka... |
|||
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
fajnie jak by rozne zabawki dawali hii Z ta slina to masakra , nigdy nie wiadomo kiedy i co sie stanie :banghead: Hee oby tak zostalo
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś różnych butelek? Choć z tego co piszesz to pewno już Ci nie będą potrzebne ![]() Cytat:
To od razu mi się skojarzyło jak moje dziecie przespało w nocy po 6h ze 2 razy i ja też się tak przyzwyczaiłam do częstszego karmienia, że też mi brakowało pobudek co 3h ![]() Cytat:
- raz zapalenie pęcherza moczowego ( paskudna sprawa) - raz nie wiem co- wiem tylko, że jednocześnie siedziałam na kiblu i jednocześnie rzygałam- minęło po2ch dniach - katar miałam kilka razy - kaszel właściwie nigdy, tylko wymuszony u lekarza bo chciałam lewe L4 i on mi zawsze mówił, że gardło w normie, w ogóle nie zaczerwienione a ja się upierałam, że mnie męczy i jestem taaaaka słaba - no i raz ta porządna temperatura Więcej przez 31 lat nie przeżyłam chorób
|
|
#2257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Serio koszt prania,wody,proszku,prądu przy praniu i prasowaniu i czas poświęcony wychodzi taniej niż te pampki dada??? Czy inne powody masz? Serio pytam z czystej ciekawości;-):-* Cytat:
![]() Cytat:
A tak na serio to kilka lat przerwy międz średnim synem a Tymkiem jest i poprostu czasami głupieje he he Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2258 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Cytat:
i jakie ma fajne wielkie czarne oczy! Cytat:
same lwyCytat:
![]() Cytat:
![]() a z książkami - odnowiłam karte w osiedlowej bibliotece i pochłaniam w końcu jedna za druga. dawno nie miałam tyle czasu na czytanie ![]() Cytat:
fajna cena.
|
||||||
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyna woli mleko ![]() Przerobie tak zeby biedronki zostaly
|
|
#2260 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę.Cytat:
ja Cie kochana od początku podziwiałam za te tetre...ja pieluchy prasowałam RAZ. ubranka młodej tez RAZ leniwa jestem. dlaczego nie chcesz uzywac pampersow? bratowa tez na tetrze? nie bądź idealna, nie chciej być, bo to meczace. szkoda zycia... wyluzuj i znow będzie czas na wizaz---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- jaki lovelasowy fryz! ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Cytat:
wiec ogarnialam to w wolnej chwili zaniedbując fejsa hehe.i tez miałam akcje ze sztywnym wykrecajacym się dzieckiem, które nie może zlapac tchu. koszmar |
||||||
|
|
|
#2261 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Leze w bezruchu na moim lozu M. Spi boje sie ruszyc, ciekawe co bedzie jak tz 110 kilowy wejdzie do loza bez suszarki:banghead:
Heeee Widzialyscie Santom jest na majowo- czerwcowych 2014 superr pamietam jak u nas zaczela watek ![]() Cytat:
heehee dokladnie i wiem E M. Moze szybko mnie na ziemie sprowadzic hiii Cytat:
ciesze sie ciesze ![]() ![]() Cytat:
![]() Postanowilam od jutra odgruzowac chate , mam nadZieje ze na postanowieniu sie nie skonczy hiiii
|
|
#2262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
wspolczulam naszym mamom, babciom, wiec Nuna chyle czola...bo nam się czasem pielucha pobrudzi i spranie kupska to mordega Cytat:
wyszlas z wprawy hehe. a myslalam, ze później to już się wszystko robi z zamkniętymi oczyma! (choć moja siostra boi się Nelke trzymać bez kocyka itd. a jest mamuska! ) i niech sobie mloda stroi hehe---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- NADROBILAM! ide ogladac film, bo mnie tz wydziedziczy
|
|||
|
|
|
#2263 |
|
Raczkowanie
|
idę siedzieć przed łóżeczkiem
, mała się wierci a ja się teraz dygam żeby znów się tak nie zrobiło
|
|
|
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
vil- no nie mogę ! jaki łup!!!
![]() Cytat:
pokrój w kostkę i zamroź ![]() motylek z szeleszczącymi skrzydełkami jest z karuzelki, a grzechotka "koza" jest od naszego właściciela ![]() a pościel z ikei ![]() == dzisiaj byłam na dłuuugim spacerze w chuście pod tężniami, zawiązałam podwójnego x i w sumie się sprawdził, bo mogłam go spokojnie wyjąć do karmienia, a potem włożyć i obyło się bez kolejnego motania, z tym , że kolanka wyszły mi ciut niżej niż pupka ale następnym razem będzie lepiej![]() chyba rezygnuje już w kieszonki -== ciężko było dzisiaj uśpić W ... ostatecznie zasnął na plecach ... ale śpi niespokojnie ... raczej długo nie pośpi...
|
|
|
|
|
#2265 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Can - fajnie że zajrzałaś, wpadaj częściej
fajną masz reklamę, pierwszy raz widzę tu coś takiego heeej ![]() Cytat:
takie malusie, to już naprawdę 4,5 miesiąca? te dzieci za szybko rosną ... faktycznie zaraz pójdzie na studia i opuści nas Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale fajny ... osioł nie no żart, synuś fajniejszy P. ma swoją ukochaną krówkę i motylka lamaze ![]() Cytat:
w sumie na długość, fałdek nie ma już ![]() Cytat:
ja jak pracowałam to czytałam po 2-3 książki tygodniowo, w domu, w drodze do pracy ... teraz czytam jedną-dwie w miesiącu, i to głównie w wannie ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Dziewczyny, a propos wspomnień ... rok temu był mój ostatni dzień pracy, miałam iść na 3tyg urlop, wiedziałam już o ciąży ale chciałam wrócić i pracować tak do końca listopada (dłużej nie bo pracę miałam głównie fizyczną i ciężkie rzeczy się nosiło), a tutaj zaraz na początku września szpital, potem leżenie, potem zaś szpitale ... zresztą wiecie jak ciągle coś było ... potem mi firmę zlikwidowali, mąż stracił pracę ... w życiu bym nie pomyślała rok temu że tak to u nas będzie, mam nauczkę na całe życie że nic nie można planować
|
||||||
|
|
|
#2266 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli- mialam nadzieje, ze kiedys sprzedasz te biedronki
![]() Dziewczyny czym mozna idbic raczki i nozki dziecia tak jak na tej pamiatkowej tablicy, ktora ktos tu umieszczal? Chodzi mi o te czarne stopy
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Tyle że wiesz. Na dworze nijak. Mi raz gorąco a raz chłodno, a On leży to też inaczej;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Dzieńdoberek!!!
No nie wierze! Ostatni post wczoraj wieczorem o tak wczesnej porze????:-P I dzisiaj ja zapalam światło??? Kurde trzeba gdzieś to odnotować:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyszłam się pochwalić Byliśmy w czwartek na szczepieniu z małą i waży już 5 kg
przy urodzeniu miała 2900 jak wychodziłyśmy ze szpitala 2730. Wychodzi na to że przybrała więcej niż kg na miesiąc masakra ale duża baba![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ---------- A co do karmienia ja od początku karmie cycem a jak Mała miała pół miesiąca to zaczęłam dawać jej jeszcze butle. I do teraz kp i dwie butelki mm |
|
|
|
#2270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To było krztuszenie, bezdech to jak dziecko wciąga powietrze, wciąga a nic nie wypuszcza, tak mi się wydaje bo moja miała o to podejrzenie, ale się krztusiła i ja od razu na ręce. Ostatnio też tak zrobiła, poczekałam i sama odkaszlnęła ufff. Lekarka kazała sprawdzić czy jest dobra reakcja. Trochę nerwów kosztowało, ale wiem że sama sobie poradzi. Cytat:
Próbuj, próbuj ![]() Ja wzięłam dwie mega paki chusteczek do pupy, chyba z 9 paczek, jakieś 6 wróciło nawet nie napoczętych ![]() Przy drugim będzie prościej.
|
|
#2271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie narzeka![]() Cytat:
pojechaliśmy o 20 bo wcześniej byłam na mani i pedi:P no i mam wypasionego bosha no ale wracając do brzoskwiń, ja obrałam, pokroiłam, gotowałam z wodą (wlałam na oko) jakieś 40 minut? może mniej, potem zblendowałam, trochę cukru i do słoików i zapasteryzowałam![]() laski (jak wstałam o 6 to się darłam do TŻ - dawaj laktator :P) a i młody jets na pewno larwą, bo zawinięty obrócił się w łóżeczku o 90 stopniteraz śpi, TŻ na pierwszej jeździe na moto, ja z maseczką na włosach piję kawkę, potem fryzjer, make up i dzisiaj weselicho ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
|
|
#2272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przemek też na początku tak przybierał, w miesiąc ponad 1,5 kilo a po dwóch podwoił wagę urodzeniową ale już przystopował ![]() dzień dobry! piękna pogoda, moglibyśmy fajnie spędzić dzień a mąż do pracy zaraz na jakieś zebranie jedzie :/ no ale po południo do znajomych jedziemy
|
|
|
|
|
#2273 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I przybierał jak szalony przez to. Teraz zwolnił troszkę. Nelcia też pięknie waży Rosną nam te dzieciaczki! Ale ładnie misia trzyma
|
||||
|
|
|
#2274 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale pewnie zostało uwiecznione na jakiejś focie już? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mojemu też się tak czasem robi, jakoś sobie radzi i kaszle. I tak go podnosze biedaka do góry. A jak sobie pomyśle, że mu sie tak zrobi i nie usłysze w nocy to mnie ciarki przechodzą...Cytat:
![]() Cytat:
W końcu na podkarpaciu słońce wyszło, więc jak się bąbel obudzi to idziemy korzystać
|
|||||
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. a można brzoskwinie przy kp? to typowe pestkowe, ja nie ryzykuję. Wychodzę z infacolu, mamy już 1/2 dawki raz dziennie ![]() 3. gratulacje za śpioszka, moja zakwękała rano 4:30 o jedzenie, wstaję i co? żaden ryk tylko banan na twarzy, ale jak wzięłam na ręce to w momencie szukacz się włączył. Pierwszy raz się cieszyła i była głodna na raz. Może wcale nie była aż tak głodna, nie wiem sama ... Ja bym dała smoka i przetrzymała, ale niestety mój mąż jest innego zdania. 4. ja miałam 6pak pampersa i 3pak czegoś innego z promocji i nie mogłam się zdecydować i nie chciało mi się rozpakowywać
|
|
#2276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. O kurczę, to w Grecji musimy kupić wanienkę?! 2. ja jem i brzoskwinie i nektarynki. A Ty nie próbujesz po trochu wszystkiego? Robiłam burito z czerwoną fasolą i toną przypraw i było ok,m wczoraj i przedwczoraj się objadłam... a te brzoskwinie to Mysia dla dziecinki mrozi, tak zrozumiałam, na zimę? 3. przeczytałam dziś, że czas na wyeliminowanie nocnego karmienia...moja w sumie się nie budzi z krzykiem o jedzenie, tylko się wierci, przewraca z boku na bok, ale bezgłośnie i skoro mnie już obudziła to daję cyca, głupia. Spróbuję dziś nie dać Oraz dzień dobry Dziś w Krakowie targi Mother and Baby, mąż w pracy do 15, zastanawiam się czy jest sens iść. W dodatku na Błoniach to nie wiem jak mi się tam będzie z wózkiem poruszało :/
|
|
|
|
|
#2277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hee dzien dobry Cytat:
jak to pierwsze slysze ze 4 mc ma juz w nocy nie jesc ![]() ![]() Cytat:
M. Spal do 3;18 bez suszarki zjadl do 6 .10 - zjadl i do 9:15 spalismy
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki... Myślałam, że troszkę odetchnę, to teraz na weekend przyjeżdża siostra męża chrzestna Julki. Lubię ją, ale myślałam, że niedzielę spędzimy w końcu bez kogoś...
Co do pieluch... Mój mąż się uparł. Skoro kupiliśmy to mamy stosować... No chyba, że zostawię mu na cały dzień przewijanie Julki jak będzie w domu?? To jest chyba plan ![]() Nie no... dziecko chce cycka. Czy ona zawsze chce jak ja do was przychodzę??
|
#2279 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakocha
![]() Za nami piękna nocka - pierwsza pobudka o 4.20, po cycusiu odlot i spanie do 7 pocytowałam hurtowo i jak zwykle większość mi wcięło ![]() Cytat:
musi !!!! ![]() Cytat:
![]() fajna ta promocja, szkoda że u nas kauflandu nie ma ![]() Cytat:
![]() hmm.. nie wiedziałam, że jest takie mleko.. gdzie to można kupić ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie słuchaj tych wszystkich złotych rad.. nie patrz na innych, patrz żebyś Ty była szczęśliwa !!! bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko !!! Wylecz cyce i nie katuj się ! Cytat:
przecież P. często leży na brzuszku i jest silny.. a jak ten śluz zaobserwować , to coś takiego ciągnącego jak.. (przepraszam za wyrażenie) smarki z nosa ? bo u nas coś takiego czasem widziałam...i co oznacza ten śluz ? rzadszą kupę też czasem mamy, ale myślałam że jeśli całkiem nie wsiąka w pampka to jest ok nawet jako maruda jest słodziakiem Cytat:
a teraz to nie mam nawet żadnej pasującej na niego czapki, ratują nas czasem bluzy z kapturem
|
|||||||
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach za
Cytat:
Cytat:
u nast też albo kaptur albo nakrywam pieluchą odsłonięte ucho w razie wu;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

A co z wyborem materiałów, masz jakiś wzornik? 
mogę tez zamawiac te tkaniny roberta kaufmana, tylko ich ceny juz bardziej obciazaja kieszen. być może juz niedługo będę miała materialy z CA i Nowej Zelandii 
nie zastanawiało mnie bo piszę że dla mamuś a jak się rejestrujesz musisz wybrać pokrowieństtwo i właśnie był i dxziadek i bacia i tak się zapytałam

+zaczynają mnie wkurzać pieluchy tetrowe
07.07.2012 

fajna cena.

... raczej długo nie pośpi...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)