Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 15:30   #2281
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dziewczyny nie bijcie za tak długą nieobecność ale działo się u mnie oj działo.....
naprawdę czasu na internet nie miałam za grosz
ale dziś musiałam do was zawędrować
Nie załapałam się na fotkę,jest szansa na ponowne wstawienie?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:33   #2282
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
przykro mi

swiat_katarzyny
szkoda, że nie załapałam się na fotkę

u nas też plener innego dnia
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Nie załapałam się na fotkę,jest szansa na ponowne wstawienie?
o poniedziałku niestety nie jestem u Tż i boje się coś działać w tym kierunku z wiadomych powodów
w poniedziałek wrzucę na pewno
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:45   #2283
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Na allegro widziałam tańsze i faktycznie uszycie to nie taki problem, rozwaze to tez przecież mam własną pracownie krawiecka:p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja się boję na All kupować, bo pani ostrzegała, że często PMki przychodzą z dziadowskimi halkami i obawiam się, że pochodzą one w większości z Allegro...

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Na talia ja zdjęcia plenerowe robię już zupełnie w inny dzień niż wesele- może tak z tydzień pózniej na spokojnie. Co do kamery to tez długo myślałam bo wole foto. Dlatego fotografa mieliśmy już w kwietniu ( wtedy nie chciałam kamery w ogóle ) ale naszła mnie na nią ochota w lipcu i wzięłam tez kamerzyste. Może to głupie ale wyszłam z założenia ze wole mieć płytę na półce i niech zbiera kurz, niż ma mnie najszczęśliwszym ochota obejrzenia filmu za pare lat i nie będę miała czego oglądać poza tym wiele z par wsród naszych znajomych przyznało , ze tak spędza rocznicowe wieczory - winno, świece i film ze swojego ślubu
Ja mam podobne podejście co do filmu Wolę go mieć, niż rozpaczać, że nie ma Poza tym styl mojego kamerzysty nas oczarował i wg mnie filmy kręcone lustrzankami to jednak zupełnie inaczej się ogląda...
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
http://sklep.vistula.pl/product-pol-...S-Vistula.html

Obiecałam wkleić zdjęcie garnituru
ten model wcale w nim fajnie nie wygląda ale mój TŻ

zakochałam się normalnie i w rzeczywistosci jest troszke ciemniejszy :P
Ładny, klasyczny Podoba mi się!
Cytat:
Napisane przez karoolecka Pokaż wiadomość
o9.o8.2o14

sala: http://www.zajazdwgorach.pl/

fotograf: http://www.pawelwolder.pl/

kamerzysta: -----------szukamy-----------

orkiestra: zespół RIDERS

kolor przewodni: bordowy

motyw przewodni: retro -> wąsy i usta

pierwszy taniec: dirty dancing + twist

suknia: ------szukam-------

sesja ślubna: na starym retro rowerze lub w wesołym miasteczku

samochód: prawdopodobnie fiat 125p + puszki

dodatkowe atrakcje: candy bar, fontanna czekoladowa, animatorka dla dzieci, barman, księga gości na odciski palców - drzewko, tort babeczkowy, wachlarze dla gości, urodziny Pana Młodego

tutaj szukaj moich inspiracji

Wszystko cudnie, będzie super klimat!
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
My sesję chcemy jakąś nawiązującą do naszej wspólnej pasji - motoryzacji
I coś w Krakowie, bo uwielbiamy nasze miasto

P.S. Jak się fajnie wchodzi, jak do nadrobienia tylko 1.5 strony
O tym samym a propos nadrabiania pomyślałam, bałam się wejść, bo dziś dopiero teraz na kompie usiadłam, a tutaj tak fajnie, w chwilę można nadrobić
Fajną będziecie mieć sesję My właśnie nie mamy jakiejś wyraźnej wspólnej pasji, więc ciągle się zastanawiam nad plenerem... bo chciałabym coś "ekstra", a nie wiem za bardzo co. Myślałam, żeby jakoś nawiązać do tego, ile to czasu spędziliśmy na odległość lub w autobusie podróżuąc do siebie, ale sesja w autokarze mnie nie kręci

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas żadnej sesji w dniu ślubu nie będzie, ja i TŻ wychodzimy z zalożenia, że Państwo Młodzi nie powinni opuszczać własnej imprezy bo wtedy wesele się nie kręci
po rozmowie z orkiestra jestesmy jeszcze bardziej pewni :P
pozatym chcemy miec ładna pogode i czas na sesje wiec mamy w inny dzien - fotograf sam to zaproponował
Mam dokładnie to samo założenie Mój TŻ co prawda nie łapie idei plenerów, ale cóż, nie ma wyjścia
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Rety, masakra, że jeszcze za halkę trzeba 200 zł dopłacać i nawet za wypożyczenie. W każdym salonie, w którym byłam halka była w cenie sukni, panie z salonów mówiły, że jest to integralna część sukni i nie wyobrażają sobie, żeby miały ją osobno sprzedawać czy wypożyczać - masakra.
Ja mam do wypożyczenia welon i bolerko, ale nie będę za to płaciła nic, po ślubie do piątku mam im oddać po prostu.
Co do halki - ja mam suknię z outletu po bardzo okazyjnej cenie, więc niestety dopłacam za wszystkie dodatkowe opcje... Pani podkreślała, jak bardzo ważna jest halka, że całkowicie zmienia suknię, no ale tak już mają, że halka, welon, bolerko jest płatne osobno. Dodatkowe koszty, ale byłam ich świadoma kupując suknię w outlecie.

Candy bar to świetna sprawa, ale u nas nie będzie za dużo dzieci, a dorośli z naszej rodziny aż tak słodkiego nie lubią... niestety musimy ograniczać nadprogramowe koszty do minimum

I wróciłam właśnie z Srebrnej Góry, podjechałam z tatą popatrzeć na wystrój tuż przed weselem. Spontanicznie, ale cieszę się, bo już wiem mniej-więcej co i jak kombinować Wcześniej widzieliśmy już salę przygotowaną pod wesele, ale było ciut za wcześnie, a dzisiaj to byliśmy w ostatniej chwili. Cieszy mnie fakt, że stoły były ładnie, starannie i z klasą zastawione, a reszta dekoracji jest w naszych rękach

A jutro z mamą chyba idę na zakupy porozglądać się za butami... bardziej dla mojej przyjemności niż z planem zakupów

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-24 o 15:51
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:06   #2284
ParisParisienne
Rozeznanie

Hej
Przepraszam, ze troche zasmiecam Wam watek, ale z drugiej strony tesciowa ma calkiem duzo wspolnego z weselem

TZ byl dzis u niej sam "porozmawiac", tak jak go poprosila. Ogolnie wygladalo to tak, ze on sluchal, a ona gadala. Nawet mu sie nie chcialo z nia dyskutowac, bo to i tak nie ma sensu.
Ja juz nie wiem, co robic. Wychodzi na to, ze jestem najgorsze, co go spotkalo, ze mimo iz on mnie kocha, to i tak jest ze mna nieszczesliwy - jej slowa. i ze ogolnie bylo lepiej jak on z nia mieszkal, ze wszystko sie popslu od kiedy ja sie sprowadzilam... ze zle o niego dbam itd....
ja wiem, ze moge to olac, ale z drugiej strony jak tego slucham... a i tak sadze, ze on mi wszystkiego nie powiedzial, bo nie chcial mnie denerwowac... co ja mam z nia zrobic? nie wysle jej w kosmos niestety... chociaz bym bardzo chciala.....
ah i jeszcze mi zarzuca, ze ja sie nie chce ASYMILOWAC - cokolwiek mialo by to dla niej znaczyc...

ja nawet nie mam ochoty jej zapraszac na slub...

bo jak ja sie mam czuc jako PM? nie chce truc juz TZ, bo i tak ma duzo na glowie... wiec zostajecie mi Wy...
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:14   #2285
tinyheart
Rozeznanie

ParisParisienne Trudna sytuacja, szczegolnie, ze takie slowa zwykle rania. Ja moge tylko powiedziec z obserwacji takiej z zewnatrz, ze moja kolezanka bardzooo nie lubi swojej tesciowej ktora na weselu ani na slubie nie zrobila nic co mogloby kolezanke zrazic, jednak przez caly czas, od kolezanki bylo czuc jad w strone tesciowej. Przez gosci zostalo to odebrane jako, ze to ona byla ta zla.

Ja lubie rodzicow swojego TZta ale po slubie bedzie trudno. Powiedzialam juz, ze nasze dzieci ich odwiedzac nie beda bo oni pala jak smoki w domu i moje dzieci tego wdychac nie beda. Lubie jego rodzicow ale nie popieram nalogu i w zwiazku z tym tez nasze spotkania w przyszlosci beda utrudnione...

You're all I ever wanted
I didn't see how it could change
That something was missing until today
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:24   #2286
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

ParisParisienne, nie będziesz miała łatwo Od mamusi wyprowadził się jej "malutki syneczek" i ona ewidentnie nie potrafi sobie z tym poradzić. Nie potrafi zrozumieć, że jej syn jest już dorosły i zakłada własną rodzinę. Uważa, że tylko ona potrafi o niego odpowiednio zadbać i żadna inna kobieta jej w tym nie zastąpi... Ciesz się, że TŻ nie ulega jej wpływom, wyprowadził się, otwarcie rozmawia z Tobą o tym. Bo jeszcze gorzej byłoby gdyby on zachowanie mamy uważał za "normalne".
Nie wiem co Ci poradzić w tej sytuacji. Albo ona zrozumie w końcu, że to nie jest już jej malutki synek, którym musi się opiekować, albo wiecznie będzie Cię krytykować.

A wracając do sprawy mojego psiaka, byłam u weta, na szczęście te guzki które wyczułam to nie przerzuty, ale najprawdopodobniej powiększone węzły chłonne. Dostał antybiotyk, jutro kolejny - powinno pomóc
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:28   #2287
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Hej
Przepraszam, ze troche zasmiecam Wam watek, ale z drugiej strony tesciowa ma calkiem duzo wspolnego z weselem

TZ byl dzis u niej sam "porozmawiac", tak jak go poprosila. Ogolnie wygladalo to tak, ze on sluchal, a ona gadala. Nawet mu sie nie chcialo z nia dyskutowac, bo to i tak nie ma sensu.
Ja juz nie wiem, co robic. Wychodzi na to, ze jestem najgorsze, co go spotkalo, ze mimo iz on mnie kocha, to i tak jest ze mna nieszczesliwy - jej slowa. i ze ogolnie bylo lepiej jak on z nia mieszkal, ze wszystko sie popslu od kiedy ja sie sprowadzilam... ze zle o niego dbam itd....
ja wiem, ze moge to olac, ale z drugiej strony jak tego slucham... a i tak sadze, ze on mi wszystkiego nie powiedzial, bo nie chcial mnie denerwowac... co ja mam z nia zrobic? nie wysle jej w kosmos niestety... chociaz bym bardzo chciala.....
ah i jeszcze mi zarzuca, ze ja sie nie chce ASYMILOWAC - cokolwiek mialo by to dla niej znaczyc...

bo jak ja sie mam czuc jako PM? nie chce truc juz TZ, bo i tak ma duzo na glowie... wiec zostajecie mi Wy...
Obawiam się kochana że twoja przyszła teściowa się nie zmieni - chyba że kosmici ją podmienią a tak serio to na prawdę myślę że skoro bez powodów ma takie nastawienie do ciebie to jest to spowodowane jej źle pojmowanymi relacjami z synem i jego przyszła partnerką, że ona ma jakieś skrzywione poczucie wszystkiego. Dlatego uważam że dla was najlepiej się by było odciąć. Tylko żeby twój tż czasem nie zaczął coś świrować pod wpływem jej słów - najważniejsze żeby widział że jego matka ma coś źle ułożone w tej kwestii i był po twojej stronie. Myślę że przejmując się tym i próbując coś zmienić stracisz tylko ty a pożytku z tego nie będzie...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:30   #2288
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj nie miałam sił wejść na forum, byłam padnięta. Spotkałam się z alloffkową, bo akurat była w Poznaniu Pochodziłyśmy troszkę po mieście (m.in. po słynnej Głogowskiej - masa salonów sukien ślubnych ). Pokazałam jej tą suknię, w której się zakochałam. No i jak ją ujrzałam na manekinie to ponownie się w niej zakochałam

Jeśli chodzi o obcas to ja chcę max 5-6 cm, bo mój C. jest niewiele wyższy ode mnie (jakieś 10-12 cm, nie wiem dokładnie). A po drugie taki 5-6 jest wg mnie idealny, w sam raz. Wytrzymam w takim całą noc. I raczej zdecyduję się na klasykę - białe pończochy + białe buty (ostatnio myślałam o fioletowych, ale chyba jednak wybiorę białe).

Verunka, dobrze, że to nic poważnego. Kiedy wychodzisz ze szpitala? Trzymaj się

martucha0205, witaj Mamy ślub w ten sam dzień Z jakiej części Polski pochodzisz?

natalia1011, ja fotografa szukałam na forum ślubnym (poznańskim). Wybraliśmy foto i video z jednej firmy, płacimy 3500 (więc wychodzi 1750 za same zdjęcia). Jeśli chodzi o foto to w pakiecie mamy:
- 2h przygotowań
- ceremonia
- wesele do ok. 1 w nocy
- plener innego dnia
- fotoksiążkę (można było wybrać foto album, ale nam się fotoksiążka bardziej podoba)
- 2 mniejsze fotoksiążki dla rodziców
- 300 zdjęć na płycie
- galeria internetowa

pysia, bardzo mi przykro trzymaj się

Cytat:
Napisane przez misia880
u nas żadnej sesji w dniu ślubu nie będzie, ja i TŻ wychodzimy z zalożenia, że Państwo Młodzi nie powinni opuszczać własnej imprezy bo wtedy wesele się nie kręci
dokładnie, zgadzam się z Tobą To tak jakby zaprosić gości do domu i sobie wyjść na godzinę. Nie wyobrażam sobie tego.
My w dniu ślubu poprosimy o zdjęcie grupowe gdzieś w ogrodzie obok sali.

Jeśli chodzi o sesję w innym dniu to nasz fotograf robi dwa rodzaje sesji (czyli tak jakby dwie osobne sesje), w dwóch różnych miejscach. Jedną - typowo romantyczną, spokojną. Drugą bardziej szaloną, związaną z naszym hobby lub pracą.
Np. robił sesję młodym, którzy z zawodu są kucharzami (i ona i on) i mieli zdjęcie w fartuchach, czapkach kucharskich z kurczakiem w rękach Tu widać jakie robi sesje: http://www.marekblachnio.pl/portfoli...plenerowa.html

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:39   #2289
ana909
Erudycja

https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf

byla mowa o pomijaniu czyichś pytań, wiec wlasnie moje zostalo pominięte
Stary 2013-08-24, 16:43   #2290
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o sesję w innym dniu to nasz fotograf robi dwa rodzaje sesji (czyli tak jakby dwie osobne sesje), w dwóch różnych miejscach. Jedną - typowo romantyczną, spokojną. Drugą bardziej szaloną, związaną z naszym hobby lub pracą.
Np. robił sesję młodym, którzy z zawodu są kucharzami (i ona i on) i mieli zdjęcie w fartuchach, czapkach kucharskich z kurczakiem w rękach Tu widać jakie robi sesje: http://www.marekblachnio.pl/portfoli...plenerowa.html
Nasz też tak robi

A co do tej wymarzonej kiecki - mierzyłaś ją już? Bo może się okazać, że wymarzona jest tylko na wieszaku
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:46   #2291
ParisParisienne
Rozeznanie

dziewczyny dzieki za wsparcie...
niestety nie ma poki co opcji,zeby sie totalnie odcicac, bo on jest jedynakiem, a ona jest stara i potrzebuje czasem opieki. Tym bardziej nie powinna sobie tak grabic... zreszta powiedzialam TZ - to bylo hamskie, ale w sumie taka prawda - ze na jej starosc ja sie nia zajmowac nie bede i bedzie ja trzeba oddac do domu opieki albo wynajac pielegniarke....

ale jak ja mam jej okazywac serce jak ona mnie tak traktuje? i jeszcze narzeka na mnie za moimi plecami i wiem tez - z wiarygodnego zrodla, ze wsrod znajomych gada, ze nie jest zadowolona z tego mariazu...

ahhhh.... mam nadzieje,ze Wy lepiej trafilyscie.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:51   #2292
ana909
Erudycja

Cytat:
dziewczyny dzieki za wsparcie...
niestety nie ma poki co opcji,zeby sie totalnie odcicac, bo on jest jedynakiem, a ona jest stara i potrzebuje czasem opieki. Tym bardziej nie powinna sobie tak grabic... zreszta powiedzialam TZ - to bylo hamskie, ale w sumie taka prawda - ze na jej starosc ja sie nia zajmowac nie bede i bedzie ja trzeba oddac do domu opieki albo wynajac pielegniarke....

ale jak ja mam jej okazywac serce jak ona mnie tak traktuje? i jeszcze narzeka na mnie za moimi plecami i wiem tez - z wiarygodnego zrodla, ze wsrod znajomych gada, ze nie jest zadowolona z tego mariazu...

ahhhh.... mam nadzieje,ze Wy lepiej trafilyscie.
nie tylko Ty masz przygody, ja swoje mam juz za sobą (mam nadzieje) bo po wyprowadzce teściowa sie uspokoila i nic zlego juz do mnie nie mowi. Ale tez uslyszlalam ze jestem złą dziewczyna, nie dla niego, ze do dup*y moze miec inna i ze z tego zwiazku malzenstwa nie bedzie a ona nie taka synową sobie wymarzyla.
Zalozylam wątek w maju bodajże o nazwie "poważny problem z przyszłą teściową" jesli dobrze pamietam. Tam jest moja historia życia z matka i babcia jedynaka
Stary 2013-08-24, 16:52   #2293
anannke
Zakorzenienie

ana909 nie musisz być taka nie miła... nie musisz tu pisać jeśli ci tak nie pasuje to forum...nie mówię tego złośliwie na prawdę tylko nie widzę sensu żeby się męczyła albo żeby znów wyciągać wszystkie pretensje i zaśmiecać wątek. i nie wyrzucam cię! tylko fajnie jest jak jest miła i przyjazna atmosfera a nie co chwilę jakieś problemy... sama widzisz że ledwo kilka dziewczyn było w tym czasie na forum - wieczorem przyjdą będę pisać to pewnie ci ktoś poleci jakieś piosenki. Mowa była bo było naprodukowane po kilka stron a żadne nie na pytanie a teraz masz kilka postów ledwo.

A ta zabawa to miałby być konkurs jakiś? bo jakoś myślę że moi goście nie chcieliby śpiewać po to tylko żeby dać innym powód do śmiania się. Byłby jakieś nagrody? jeśli tak to za co?

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-24 o 16:55
Stary 2013-08-24, 16:53   #2294
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Nasz też tak robi

A co do tej wymarzonej kiecki - mierzyłaś ją już? Bo może się okazać, że wymarzona jest tylko na wieszaku
Mierzyłam Nie miałam jej w ogóle spisanej, weszłyśmy z mamą do tego salonu nie umówione i mama ją wypatrzyła na manekinie i powiedziała, że mnie w niej widzi. No i jak ją założyłam to się zakochałam Nie chciałam jej ściągać! Ma wszystko to co chciałam - koronkę, drapowania, kształt litery A - jest piękna
Dla przypomnienia, to ta suknia:
http://imageshack.us/photo/my-images/577/2kld.jpg/ przód
http://imageshack.us/photo/my-images/138/tvwq.jpg/ tył

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-24, 16:58   #2295
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Mierzyłam Nie miałam jej w ogóle spisanej, weszłyśmy z mamą do tego salonu nie umówione i mama ją wypatrzyła na manekinie i powiedziała, że mnie w niej widzi. No i jak ją założyłam to się zakochałam Nie chciałam jej ściągać! Ma wszystko to co chciałam - koronkę, drapowania, kształt litery A - jest piękna
Pamiętam - to prawda suknia jest śliczna ale moim zdaniem (nie mówię tego złośliwie) strasznie podkreśla w niekorzystny sposób twoją szczuplutką budowę i o wiele bardziej podobałabyś mi się w innym fasonie

poznanianka1990 będziesz mieć soczewki czy okulary w dniu ślubu?

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-24 o 16:59
Stary 2013-08-24, 17:06   #2296
poznanianka1990
Zakorzenienie

annanke, czyli w jakim? Tylko nie mów, że w princessce Nie lubię princessek, nie podobają mi się, są za ciężkie, ginę w nich.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Chciałabym mieć soczewki. Bez niczego pójść nie mogę, bo mam dość dużą wadę... Chciałabym wypróbować soczewki, może całkiem się na nie przerzucę jak mi przypasują

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-08-24, 17:08   #2297
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
ana909 nie musisz być taka nie miła... nie musisz tu pisać jeśli ci tak nie pasuje to forum...nie mówię tego złośliwie na prawdę tylko nie widzę sensu żeby się męczyła albo żeby znów wyciągać wszystkie pretensje i zaśmiecać wątek. i nie wyrzucam cię! tylko fajnie jest jak jest miła i przyjazna atmosfera a nie co chwilę jakieś problemy... sama widzisz że ledwo kilka dziewczyn było w tym czasie na forum - wieczorem przyjdą będę pisać to pewnie ci ktoś poleci jakieś piosenki. Mowa była bo było naprodukowane po kilka stron a żadne nie na pytanie a teraz masz kilka postów ledwo.

A ta zabawa to miałby być konkurs jakiś? bo jakoś myślę że moi goście nie chcieliby śpiewać po to tylko żeby dać innym powód do śmiania się. Byłby jakieś nagrody? jeśli tak to za co?
ale jakie pretensje? ot prosta uwaga. A ja nie patrze ile jest osob na forum bo nie sledze nikogo.

Tak to mialby byc smieszny konkurs i bynajmniej nie uwazam ze dawalabym gosciom mozliwosc posmiania sie z innych kosztem osoby spiewajacej. Bo osoba decydujaca sie na udzial w konkursach i do tego karaoke ma swiadomosc ze są to zabawy ktore oglądaja wszyscy. Na pewno bede nagrody, wlasnie za najlepsze odtworzenie trudnej piosenki.
Stary 2013-08-24, 17:09   #2298
Anesthesia
Wtajemniczenie

ParisParisienne, ciężko dodać mi coś więcej, ponad to, co mówiły dziewczyny... bardzo Ci współczuję takiej sytuacji, ale z tego, co piszesz, to TŻ chyba też zdaje sobie sprawę z tego, że teściowa przesadza. Na weselu faktycznie może być zgrzyt, ale chyba po prostu musisz się wobec niej neutralnie nastawić i delikatnie mówiąc, olewać...
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
https://www.facebook.com/photo.php?f...count=1&ref=nf

byla mowa o pomijaniu czyichś pytań, wiec wlasnie moje zostalo pominięte
Może zamiast pisać tego typu post, powtórz o co chodzi? Pytania bywają pomijane niekoniecznie ze względu na brak zainteresowania, tylko po prostu mogą umknąć w toku czytania...
Cytat:
Aaaale jesteś drobniutka! Suknia faktycznie bardzo ładna, ale chyba troszkę zgadzam się z anannke - może popróbuj jeszcze inne modele? Nie wiem za bardzo co Ci doradzić, ale może panie w salonach coś podpowiedzą?
Jednak jak czujesz, że to ta, to niczym się nie przejmuj i bierz, najważniejsze, żebyś Ty się najlepiej w niej czuła Jedyne co w tej mi się odrobinę w oczy rzuciło to to, że miseczki gorsetu są chyba ciut za duże i to mi się jakoś lekko gryzie...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-08-24 o 17:11
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 17:10   #2299
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
annanke, czyli w jakim? Tylko nie mów, że w princessce Nie lubię princessek, nie podobają mi się, są za ciężkie, ginę w nich.
Ha ha - właśnie chodzi o coś co by ci dodało objętości troszkę w biodrach tak myślę poza tym są princesski i princesski myślę że właśnie w takiej lekkiej wizualnie to by ci było fajnie patrzę na twoje zdjęcia i widzę że ta "wymarzona" tak ci przylega prosto w biodrach... taka troszkę kreska prosta jest... No i jakoś góra mi się bardziej podoba jak nie masz ramiączek a dekolt w lekkie serduszko jeszcze ta rybka fajnie w talii u ciebie wygląda

PS. Ja też soczewkuję już od kilku lat i nie wyobrażam sobie bez nich życia

ana odebrałam to jakoś z pretensjami... nie pisałaś nic wcześniej o nagrodach... a jak z podkładem do tych piosenek byś myślała? i tekstem- wydrukowany czy jak? moja znajoma była na weselu gdzie było karaoke i podobno pomysł się sprawdził

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-08-24 o 17:14
Stary 2013-08-24, 17:13   #2300
Yellow Me
Rozeznanie

Cytat:
nieciekawa sytuacja a powiedz mi mieszkasz w Paryżu prawda? Tż jest Francuzem czy Polakiem (przepraszam jeśli to głupie pytanie staram się sobie wyobrazić Twoją sytuację z teściową czy moze jej nie pasuje Twoja narodowość...)
poznanianka a czym się różni fotoalbum od fotoksiażki? na googlu jakoś nie mogę dojść tej różnicy bo bałagan tam, a nasza foto mówi ze lepszy jest fotoalbum i już sama teraz nie wiem po Twoim poście

Ja byłam oglądać moją salę przed weselem. Było w porządku tylko... zespół zajął niemal pół parkietu... dobrze, że ja mam DJ - mam nadzieje że zajmie mniej miejsca
No i cały czas nie wiem czy wziąć okrągłe stoły czy prostokątne? Co jest lepsze? Zawsze chciałam okrągłe a teraz mi się odmieniło i już sama nie wiem.
Stary 2013-08-24, 17:15   #2301
say-hello
Zakorzenienie

Hej Ja już po przymiarkach w Madonnie niestety nie mogłam robić zdjęć, jedna z pań ciągle była przy mnie i nie pozwalała...

przymierzyłam tylko 4 suknie, ale pierwsza okazała się najlepsza na manekinie nie wyglądała jakoś ekstra zachęcająco, ale panie mi ją poleciły, więc przymierzyłam. wyglądała świetnie!! dekolt w serduszko, z piórami (ale tylko na wykończeniu dekoltu, nie na całym gorsecie). suknia odcinana w tali, dół w kształt litery A. całość wykonana z muślinu. Suknia miała dosyć długi tren z jednej warstwy muślinu, ale podpięty wyglądał bardzo fajnie. Zakochałam się, chyba ją wezmę i nie będę szukać dalej. Niestety cena dosyć wysoka, bo aż 3190zł...
Komfort noszenia bardzo dobry! Suknia była leciutka i zwiewna. W porównaniu z koronkami i taftą nosiła się świetnie.
Pani powiedziała, że to model Prima Moda, ale ja takich sukni w ogóle nie widzę w internecie..na stronie też nie mają tej firmy..

Fason sukni bardzo podobny do tej: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19485.html
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 17:16   #2302
tinyheart
Rozeznanie

Poniewaz moje pytanie tez zostalo pominiete, to tez zadam je jeszcze raz. Czy myslicie, ze save the date moge zrobic na podstawie naszych zdjec z amatorskiej sesji partenrskiej?

say-hallo brzmi jak moja Barima

You're all I ever wanted

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2013-08-24 o 17:18
Stary 2013-08-24, 17:19   #2303
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Dziewczyny byłam na przymiarkach!!! Chcę jeszcze, jeszcze i jeszcze!!! Jednak nadal poszukuję swojej jedynej

Plener u nas obowiązkowo w górach i to chyba w stronach mojej mamy Nawet myślę, czy nie zrobić także w miejscu gdzie się zaręczyliśmy

PS. misia można prosić o dostęp do klubu...?

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 17:19   #2304
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Poniewaz moje pytanie tez zostalo pominiete, to tez zadam je jeszcze raz. Czy myslicie, ze save the date moge zrobic na podstawie naszych zdjec z amatorskiej sesji partenrskiej?
Faktycznie nie widziałam pytania - myślę że pewno że tak czemu nie? dziewczyny z tego forum też tak robią i z tego co pokazywały super to wyszło

say-hello
straszliwa szkoda że nie ma tego modelu w necie chętnie bym zobaczyła właśnie podobno muślin jest super wygodny i dobrze się "nosi"

Stary 2013-08-24, 17:20   #2305
ana909
Erudycja

Cytat:
Ha ha - właśnie chodzi o coś co by ci dodało objętości troszkę w biodrach tak myślę poza tym są princesski i princesski myślę że właśnie w takiej lekkiej wizualnie to by ci było fajnie patrzę na twoje zdjęcia i widzę że ta "wymarzona" tak ci przylega prosto w biodrach... taka troszkę kreska prosta jest... No i jakoś góra mi się bardziej podoba jak nie masz ramiączek a dekolt w lekkie serduszko jeszcze ta rybka fajnie w talii u ciebie wygląda

PS. Ja też soczewkuję już od kilku lat i nie wyobrażam sobie bez nich życia

ana odebrałam to jakoś z pretensjami... nie pisałaś nic wcześniej o nagrodach... a jak z podkładem do tych piosenek byś myślała? i tekstem- wydrukowany czy jak? moja znajoma była na weselu gdzie było karaoke i podobno pomysł się sprawdził
nie pretensje tylko przypomnienie, bo (Anesthesia)nie chcialam zasmiecac forum piszac znow tego samego, co jest na poprzedniej stronie.
Nie napisalam o nagrodach bo u mnie przy oczepinach zawsze konkursy konczą sie nagrodami, dlatego dla mnie to naturalne

Co do podkladu to nie wiem czy lepsza wersja bez slow (jesli oczywiscie znajde) czy werdja normalna, a slowa wydrukowane na kartkach. Wydaje mi sie ze najpierw puszczalibysmy wersje oryginalna (jak w szansie na sukces) a potem podklad. I tak moglibysmy nazwac konkurs (szansa na sukces)
Stary 2013-08-24, 17:21   #2306
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Hej mogę Cię pocieszyć- ja miałam prawdziwą wojnę bo...jestem nie godna swojego narzeczonego hhaahaha nie mam majątku, mało zarabiam i ..MAM SYNA Więc mamusia tatuś i ciocia mało zawału nie dostali Teściową przeczekałam, traktowałam ją grzecznie ale z dystansem, żeby sobie nie pozwoliła na zbyt wiele. Tobie też to radzę, nie daj się prowokować uśmiechaj się (chodź w głębi masz ochotę ją walnąć) graj nie zorientowaną w jej nastawieniu i trzymaj głowę wysoko -WKOŃCU TO TY SIĘ Z NIM ŻENISZ NIE ONA.
Cytat:
Sukienka bardzo ładna-gratuluję wyboru
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 17:21   #2307
Yellow Me
Rozeznanie

Cytat:
mój kuzyn tak zrobił - zdjęcie z takiej sesji narzeczeńskiej jak trzymają kartkę z datą ślubu jako magnes na lodówkę rozdawał gościom i myślę że to całkiem ok pomysł
Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
przymierzyłam tylko 4 suknie, ale pierwsza okazała się najlepsza na manekinie nie wyglądała jakoś ekstra zachęcająco, ale panie mi ją poleciły, więc przymierzyłam. wyglądała świetnie!! dekolt w serduszko, z piórami (ale tylko na wykończeniu dekoltu, nie na całym gorsecie). suknia odcinana w tali, dół w kształt litery A. całość wykonana z muślinu. Suknia miała dosyć długi tren z jednej warstwy muślinu, ale podpięty wyglądał bardzo fajnie. Zakochałam się, chyba ją wezmę i nie będę szukać dalej. Niestety cena dosyć wysoka, bo aż 3190zł...
Komfort noszenia bardzo dobry! Suknia była leciutka i zwiewna. W porównaniu z koronkami i taftą nosiła się świetnie.
Pani powiedziała, że to model Prima Moda, ale ja takich sukni w ogóle nie widzę w internecie..na stronie też nie mają tej firmy..
jeśli lubisz z piórami to okay, mi poza właśnie piórami się podoba ale każdy ma inny gust
Stary 2013-08-24, 17:22   #2308
tinyheart
Rozeznanie

annake dzieki za odp.. Pytanie tylko, jak obrobic takie zdjecie. W Polsce chyba raczej rzadko wysylane sa Save the Date. Jak Wy je wysylacie, poczta, mailem?

Yellow me Ja nie jestem zareczona.. nie mamy zdjec z sesji narzeczenskiej tylko partnerskiej takiej na spontanie z konmi... sa tam ladne zdjecia ale zero powiazania z slubem...

You're all I ever wanted

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2013-08-24 o 17:23
Stary 2013-08-24, 17:23   #2309
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

jest mega podobna!! albo nawet taka sama... nie wiem już sama... miała chyba trochę mniej piór, ale też miała takie drapowanie "na krzyż" pod piórkami... kurcze, może to właśnie Pronovias? ale czemu pani powiedziała Prima Moda? a ile twoja kosztowała?

co do save the date, to jasne, dlaczego nie !

Cytat:

say-hello
straszliwa szkoda że nie ma tego modelu w necie chętnie bym zobaczyła właśnie podobno muślin jest super wygodny i dobrze się "nosi"
http://www.madonna.pl/en/pronovias.php?s=115.barima zobacz, jest bardzo podobna, albo to właśnie ta
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 17:24   #2310
ana909
Erudycja

Cytat:

mozesz ja nie lubie zdjec i Tż tez wiec watpie ze nawet zgodzilby sie na cos takiego. Dlatego bedziemy mieli tradycyjne, kupione
nasi znajomi mieli na podziękowania dla gości czekoladki owinięte papierkiem z ich zdjeciem.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości