Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 20:42   #1681
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Tyle was tam na dole a rozmowa słabo idzie

może się któraś przestraszy i napisze posta

Mam wolny wieczór bez męża i nie wiem co mam robić

Wymalowałabym paznokcie u nóg aleeeeeeeee nie dostanę zreszta już poźno.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 20:52   #1682
issia88
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
1) Super, że wszystko ok i że jesteście zadowoleni
2) Poka śpiochy i kocyk

Oj, jesteśmy. Nawet mąż się przyznał, że łezka w oku mu się zakręcił
W załączniku zdjęcia Śpiochy od razu mają łapki - niedrapki Oczywiście dodam, że to były męża łowy Sam wybierał

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Chcemy zdjęcie buziaczka zobaczyć!!!
za wizytę! Dobrze, że poszliście na to USG, teraz jesteś spokojna i zadowolona.
O wiele więcej i lepiej było ją widać na tym usg czarno-białym. Najlepsza była jak ziewała i jak ssała kciuka. To akurat na filmie widać Mój lapek nie ma napędu na CD, więc fotkę wrzucę jutro, bo sobie z męża kompa zgram

Jacie gacie - nie mogę zdjęc dodac :/
Może za chwilę się uda

Edytowane przez issia88
Czas edycji: 2013-08-24 o 20:57
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:04   #1683
babku
Zadomowienie

Hej, hej ja jak zwykle daleko w tyle i kompletnie nie wiem co tam u Was słychać. Mam pierwszy zupełnie wolny wieczór od paru dni, więc zamierzam choć trochę nadrobić.
Ogólnie wszystko u nas jak najbardziej w porządku.
Jedynie wkurzają mnie czasem skurcze łydki w nocy, uczucie którego nie znałam przez 28 lat mojego życia Biorę magnez jak mi się przypomni i wtedy jest chyba lepiej.
Miałam dzisiaj małą imprezkę w domu z okazji awansu męża i jestem padnięta. Nie wiem jak nasze mamy ogarniały takie rzeczy, bo ja po ugotowaniu obiadu na 7 osób, miałam dosyć. Kupiłam torcik z gratulacjami, więc i tak deser mi odpadł. Ale ogólnie wszystko wyszło mi chyba nienajgorzej, a mąż widziałam, że bardzo zadowolony. Niestety musiał iść na noc do pracy, a ja właśnie puściłam drugi raz zmywarkę i mam tym sposobem czas na nadrobienie mojej nieobecności
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:08   #1684
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pytalam to musi być skonczony 37uc, czyli od pierwszeho dnia 38 u nas jest donoszona.

Trele Alisa 2830g urodzona tydzień przed terminem.

Mya ja mam jeden misiowaty a jeden kombinezowaty. Ale polar to raczej za cienki?

Wlasnie,
Maomami czemu ty przekrecasz nick Mya na May? :P od dawna się zastanawiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W sumie nie wiem czemu, jakoś mi tak chyba automatycznie ręka na klawiaturze idzie postaram się poprawić

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Hej, hej ja jak zwykle daleko w tyle i kompletnie nie wiem co tam u Was słychać. Mam pierwszy zupełnie wolny wieczór od paru dni, więc zamierzam choć trochę nadrobić.
Jedynie wkurzają mnie czasem skurcze łydki w nocy, uczucie którego nie znałam przez 28 lat mojego życia Biorę magnez jak mi się przypomni i wtedy jest chyba lepiej.
Miałam dzisiaj małą imprezkę w domu z okazji awansu męża i jestem padnięta. Nie wiem jak nasze mamy ogarniały takie rzeczy, bo ja po ugotowaniu obiadu na 7 osób, miałam dosyć. Kupiłam torcik z gratulacjami, więc i tak deser mi odpadł. Ale ogólnie wszystko wyszło mi chyba nienajgorzej, a mąż widziałam, że bardzo zadowolony. Niestety musiał iść na noc do pracy, a ja właśnie puściłam drugi raz zmywarkę i mam tym sposobem czas na nadrobienie mojej nieobecności
Mnie jutro czeka impreza męża na 7 lub 9 osób + jeszcze domownicy, mam nadzieję że dam radę.
Rano biorę się za pieczenie torcika mam nadzieję że wyjdzie mi dobry

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:17   #1685
nemosek
Zakorzenienie

Nawet pisać się nie chce

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:19   #1686
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Mnie jutro czeka impreza męża na 7 lub 9 osób + jeszcze domownicy, mam nadzieję że dam radę.
Rano biorę się za pieczenie torcika mam nadzieję że wyjdzie mi dobry
Uuu to Ty ambitnie podeszłaś do tematu Ja tort kupiłam. Przewidziałam że wystarczająco wymęczy mnie robienie obiadu i przekąsek, że na ciacho nie starczy mi już sił i nerwów.
Stary 2013-08-24, 21:22   #1687
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Nawet pisać się nie chce
Napewno nie jest tak źle

Przypomnij mi jaki magnez bierzesz?

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-08-24 o 21:25
Stary 2013-08-24, 21:29   #1688
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Hahahaha
Ja się podpiszę
Chyba sobie za dużo nie pooglądasz, bo się Majcia pojawi :P
Masz już wszystkie cieuszki poprane i poprasowane? Z tego co pamiętam to tak ale wolę dopytać :P
NO dlatego mogliby trochę przyśpieszyć emisję , skoro tp tez ma być przyspieszony .
Cytat:
Może tak
Swoją drogą Iskra mogłaby się obrócić

Sorbecik malinowo-wiśniowy
Ja wyjęłam ciacho z piekarnika, studzi się...

Któraś chętna?

Załącznik 5376625

Mniami . ..
Cytat:
Aaby czyżby Lisiak ?

Nemosku dzieci maja 3 prababcie.Zadnego pradziadka :/. Dwie sa mlode, bo Łukasza rodzice nie dość ze młodsi od mojej mamy, do tego on był ich pierwszy, to jeszcze sa z innego pokolenia. Między moja babcia a jego jest ok 18 lat różnicy.
Moja Babcia w przyszłym roku 90lat skończy .

Juz po jumpresssce.Alisa szaleje w wannie. Czytam dalej.

Moje dziecko tez będzie miało trochę tych babc i dziadków bo u mnie trochę zawirowań Jeden ^dziadek^ będzie 3 lata starszy od taty , ale to taki szczegół
Jak było ? Dużo prezentów ? )
Cytat:
Ja wczoraj pytalam to musi być skonczony 37uc, czyli od pierwszeho dnia 38 u nas jest donoszona.

Trele Alisa 2830g urodzona tydzień przed terminem..
Aliska od początku była planowana taka mała ? NIe wydziwiali że taka się urodziła ? Dostałaś ją od razu do domu , jak każde dziecko urodzone w terminie tak ?

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
dobrze że mi przypomniałaś . Ja muszę moje u nogi zmyć
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
O wiele więcej i lepiej było ją widać na tym usg czarno-białym. Najlepsza była jak ziewała i jak ssała kciuka. To akurat na filmie widać Mój lapek nie ma napędu na CD, więc fotkę wrzucę jutro, bo sobie z męża kompa zgram

Jacie gacie - nie mogę zdjęc dodac :/
Może za chwilę się uda
Jedna wizyta a tyle radości nie >? ;>

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Jeszcze raz gratulujemy awansu
Co gotowałaś dobrego ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:31   #1689
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno nie jest tak źle

Przypomnij mi jaki magnez bierzesz?
Oj słaby dzień mam naprawdę

Trele Moja siostra urodziła na przełomie 37/38 tygodnia. Mała miała 2750 g dokładnie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 21:32   #1690
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele u nas dziecko powyżej 2 kilo, jeśli donoszone to idzie normalnie do domu.
Nie było wiadomo jak duza urośnie. Cały czas mieściła sie w normach, koło 25 centyla. I taka też sie urodzila. Wszystko szlo jak trzeba. 15 minut po cieciu była juz ze mna na sali. Dali jej tylko glukoze bo cukier miała niski i zaraz do cyca.
To nie hipotrofia-była proporcjonalna.

Mały jest na 10.centylu wiec będzie RACZEJ mniejszy. Zwlaszcza ze ma sie urodzic wczesniej.

Prezentow malo bo jedna babcia dala kase.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-08-24 o 21:33
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:32   #1691
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Jestem ledwo żywa

Po 1wsze:
jestem strasznie zadowolona z USG mała co prawda trochę chyba wstydliwa będzie, bo nie do końca chciała dać się ładnie sfotografować, ale zdjęcie mamy Taką ma słodziuchną buziulkę. Pan doktor zrobił na nas o wiele lepsze wrażenie niż ten z poprzedniej kliniki. Dokładny, skupiony na tym co robi, mówił nam wszystko, gdzie nerki, gdzie kręgosłup, nóżki itd. Nawet cierpliwie czekał żeby mała się obróciła, ale się nie dała Waży 849g - jest o tydzień większa niż ustawa przewiduje w 25t2d Ogólnie jest zdrowa, bez rozszczepu wargi, bez żadnych innych wad Serduszko też zdrowe.

po 2ie:
targi Mother&Baby w Krakowie. Bez szału. Liczyłam na więcej ciekawszych rzeczy. Głównie stoiska z wózkami. Gdzieś się tam zapisałam to dostaliśmy rabat na zakupy on-line, buteleczkę z Nubi, smoczek z Nubi, śliniak i jakąś ściereczkę Oprócz tego kupiliśmy dwa śpiochy i kocyk

po 3cie:
zamówiliśmy lampę i kinkiet do pokoiku Wiktorii - jak znajdę na internecie to wam pokażę

a po 4te:
idę coś zjeść :P wpadnę wieczorkiem

Super zakupy i bardzo śliczny masz brzuszek

Wow! Coś czuję, że będzie pierwsza dziewuszka na naszym wątku
leż, odpoczywaj i czekaj cierpliwie Ja bym chyba szalała z radości

I nie było co sie martwić

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wiesz co ?
JA myslę żeby napisac petycje do TVNu o przyspieszenie emisji tych wszystkich nowych seriali bo ja już leze i czekam

Dziękuje Twój mały w którym tygodniu się urodził ?

A te ciuszki to taka niespodzianka ? Nie wiesz co będzie w środku ? Ale fajnie
poczekaj na mnie! ja nie mam jeszcze pudłą podłączonego znaczy sie antene musze kupić.. ale mam nadzieje ze do pierwszego zdążę bo inaczej lipa jak nic ;(

Wróciliśmy. NOgi to mi zaraz odpadną.. i mam zgagę :/
Stary 2013-08-24, 21:33   #1692
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Oj słaby dzień mam naprawdę

Trele Moja siostra urodziła na przełomie 37/38 tygodnia. Mała miała 2750 g dokładnie.
I wszystko bylo w porzadku tak ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-24, 21:35   #1693
kyte
Wtajemniczenie

HejkaWróciiiiłamm, ja nie wiem no 5 stron nadrabiania, jak na sobotę to ładnie Byłam dziś w Szczecinie i testowałam wózki. Passo odrzuciłam, źle mi się go prowadziło jakoś tak ciężko, zostaję przy xa i już nie kombinuję.Zdecydowałam się też na łóżeczko. Tak więc w tygodniu jadę po mega zakupy do hurtowni w Szczecinie i zamykam sprawę wyprawkową
Cytat:
Przesyłam Wam zaległe fotki łupów z F&F sponsorowanych przez babcię

Sukienka - już większa, na lato
Załącznik 5376042

Sweterek - też wzięłam 74, bo jakieś maciupkie mi się wydawały, a tak najwyżej podwinę rękawki.
Załącznik 5376043

Pajac + czapa
Załącznik 5376044

3pak pajacy bawełnianych
Załącznik 5376045

2pak spodenek
Załącznik 5376046

I w gratisie mój dzisiejszy poranny brzucho - 30w2d - jakiś taki mi się chyba coraz mniejszy robi
Załącznik 5376047

Cudowne dobyczea piękny brzuszek!
Cytat:
Uciekl mi post.
Mloda ma sie dobrze, choc dzis wyjatkowo sie schowala. Lekarka mowi ze dzis nie jest w stanie powiedziec jaka plec , mam nadzieje ze to tylko taki zarcik ze strony mojego dziecka )
Wg pomiarow mala (?) ma 2700g I do terminu porodu wróżymy jej 4200g ale ..
Do terminu porodu to my nie dotrzymamy . Glowka idealnie w kanale rodnym, szyjka gotowa do rodzenia JUZ.. Mam lezec plackiem do skonczonego 36tc zeby mi jej nie uznali za wczesniaczka ale generalnie jak jej sie zachce wyjsc to ktorejs nocy poprostu mnie obudzi.
Zadnej pilki, herbatki ani biegania po schodach nie będę potrzebowala, a I według niej mam pilnowac chlopa bo jak mu sie zachce to moge od razu dzwonie do szpitala .
Co powiem? Jestem szczesliwa a jednoczesnie przerazona
A I jest cos jeszcze : mam za wysokie cisnienie : 150/75 , dostalam tabletki I powinno byc okey .
Dostalam tez notke dla poloznej , taka troszke káśliwa I dobrze )

Jaaaa!!Nie mogę!! To już!! oOjej mam ciaaary!

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

O właśnie która to wrzucała przepis na kurczaczka w cieście francuskim?Mogę go poprosić jeszcze raz?
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:39   #1694
Nanusia76
Zadomowienie

Domii, życzę samych pomyślnych drogowskazów na nowej drodze życia

Cytat:
Przesyłam Wam zaległe fotki łupów z F&F sponsorowanych przez babcię

Sukienka - już większa, na lato
Załącznik 5376042

Sweterek - też wzięłam 74, bo jakieś maciupkie mi się wydawały, a tak najwyżej podwinę rękawki.
Załącznik 5376043

Pajac + czapa
Załącznik 5376044

3pak pajacy bawełnianych
Załącznik 5376045

2pak spodenek
Załącznik 5376046

I w gratisie mój dzisiejszy poranny brzucho - 30w2d - jakiś taki mi się chyba coraz mniejszy robi
Załącznik 5376047
Śliczne ciuszki zwłaszcza sukienunia i swterek .

Cytat:
Uciekl mi post.
Mloda ma sie dobrze, choc dzis wyjatkowo sie schowala. Lekarka mowi ze dzis nie jest w stanie powiedziec jaka plec , mam nadzieje ze to tylko taki zarcik ze strony mojego dziecka )
Wg pomiarow mala (?) ma 2700g I do terminu porodu wróżymy jej 4200g ale ..
Do terminu porodu to my nie dotrzymamy . Glowka idealnie w kanale rodnym, szyjka gotowa do rodzenia JUZ.. Mam lezec plackiem do skonczonego 36tc zeby mi jej nie uznali za wczesniaczka ale generalnie jak jej sie zachce wyjsc to ktorejs nocy poprostu mnie obudzi.
Zadnej pilki, herbatki ani biegania po schodach nie będę potrzebowala, a I według niej mam pilnowac chlopa bo jak mu sie zachce to moge od razu dzwonie do szpitala .
Co powiem? Jestem szczesliwa a jednoczesnie przerazona
A I jest cos jeszcze : mam za wysokie cisnienie : 150/75 , dostalam tabletki I powinno byc okey .
Dostalam tez notke dla poloznej , taka troszke káśliwa I dobrze )

Wooow jaka duża już Majeczka . Leżeć plackiem nic nie robić . Masz już wszystko gotowe i torba spakowana więc teraz nogi do góry i odpoczywać przed godziną "W".

Oglądałam kiedyś program bodajże na TLC o starszych paniach tak ok 60 które przedłużając sobie młodość a raczej czas kiedy dzieciaki były jeszcze w domu kupowały te lalki i opiekowały się nimi jak swoimi dziećmi. Niektóre nie mogły znieść pustki w domu jak dzieci wyfrunęły na swoje i te lale zaspokajały im instynkt macierzyński. Dla mnie strasznie dziwne jeździć z lalą w wózku po mieście, czego to ludzie nie wymyślą.

Cytat:
Tyle was tam na dole a rozmowa słabo idzie

może się któraś przestraszy i napisze posta

Mam wolny wieczór bez męża i nie wiem co mam robić

Ja też bez Tż bo w Radomiu samoloty ogląda teraz to już pewnie do domu wraca a jak wróci to będę zmuszona 1500-100-900 zdjęć obejrzeć

Co u mnie ? Pomalowana łazienka i sypialnia, posprzątane a w połowie września znowu armagedon bo łazienkę będziemy remontować i poźnie kuchnia i salon do malowania . Fachowiec od łazienki niestety nie może zrobić tego wcześniej więc mam stracha czy zdążę uprzątnąć ten bałagan czy z małym w ten gruz nie będę wracać. Chciałabym już dokupić resztę rzeczy dla małego ale niestety nie mogą bo nie mam tego gdzie upchać przed remontem nie chcę wszystkiego usyfić

W piątek byłam na glukozie i ledwo to przeżyłam. Wypić jeszcze jako tako nawet tragedii nie było natomiast po kilku minutach to myślałam że umrę . Zrobiło mi się słabo i miałam straszne mdłości, ledwo doszłam do położnych. Całe 2 godziny przeleżałam na kozetce z mdłościami ale na szczęście udało się i nie muszę tego powtarzać. Najgorsze to było to że nie pozwalały mi nic pić pomiędzy pobraniami krwi i dlatego zapewne mnie mdliło. Tak poza tym to ból kręgosłupa daje się we znaki i w nocy prześcieradło mam zwinięte w rulonik tak się tłukę zanim zasnę.

Popatrzcie co upolowałam . Koszulka do karmienia .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 14p.jpg (145,1 KB, 23 załadowań)
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:39   #1695
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele u nas dziecko powyżej 2 kilo, jeśli donoszone to idzie normalnie do domu.
Nie było wiadomo jak duza urośnie. Cały czas mieściła sie w normach, koło 25 centyla. I taka też sie urodzila. Wszystko szlo jak trzeba. 15 minut po cieciu była juz ze mna na sali. Dali jej tylko glukoze bo cukier miała niski i zaraz do cyca.
To nie hipotrofia-była proporcjonalna.

Mały jest na 10.centylu wiec będzie RACZEJ mniejszy. Zwlaszcza ze ma sie urodzic wczesniej.

Prezentow malo bo jedna babcia dala kase.

To dobrze. Wizja jakiegos inkubatora mnie przeraza

A Twoj maly to chyba ma jeszcze troszke czasu , podgoni.
Planuja Ci to CC w okolicach ktorego tygodnia?

Ja sie teraz zastanawiam czy moja polozna mi nie wypisze skierowania na CC jesli dziecko mialo by miec wage koncowa ponad 4 kg?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-24, 21:45   #1696
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja sie teraz zastanawiam czy moja polozna mi nie wypisze skierowania na CC jesli dziecko mialo by miec wage koncowa ponad 4 kg?

Niestety ale waga dziecka 4 kg i wyżej to chyba nie jest wskazanie do CC tak mi się wydaje, przynajmniej szwagierka kilka lat temu i znajoma ostatnio w czerwcu urodziły chłopaków, obydwoje ważyli ponad 4 kg i rodziły naturalnie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:47   #1697
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość

Popatrzcie co upolowałam . Koszulka do karmienia .
hmm..czy ona ma tam dziury? Na piersi?
Cytat:

Z tego co wiem to tu się nie wypisuje. Normalnie każą rodzić, moja kuzynka rodziła teraz 4 kilowego dzidziusia i ta z którą leżałam też.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:51   #1698
Nanusia76
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Z tego co wiem to tu się nie wypisuje. Normalnie każą rodzić, moja kuzynka rodziła teraz 4 kilowego dzidziusia i ta z którą leżałam też.
Ma dziury ale ich nie widać bo są pod zakładkami ja je tak specjalnie wyeksponowałam coby było widać że to koszulka do karmienia
Co do porodu dużych dzieciaczków to wskazaniem do cc jest tzw. niewspółmierność porodowa ( duża główka dziecka a zbyt wąska miednica matki)

Edytowane przez Nanusia76
Czas edycji: 2013-08-24 o 21:57
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:54   #1699
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja w szpitalu
Zostawili mnie po wizycie bo cisnienie mam za duze 140/82... chcą poobserwować niby do jutra jak wszystkie wyniki beda ok dopiero trafilam na oddzial, wczesniej bylam w izbie przyjec godzine pod ktg i wyszlo dobrze nie bylam przygotowana na takie atrakcje maz przywiezie mi rzeczy dopiero wieczorem.
Bede tu zagladac, buziaki

dobrze, że już w domku
Jakby u nas tacy nadgorliwi byli,to też bym wczoraj wylądowała, bo poleciałam do gina, bo jakoś tak z pięć dni już taki dyskomfort i lekkie pieczenie czułam, a wczoraj jeszcze taki ból w pochwie się pojawił, okazało się, że stan zapalny, ale mi wyjechał z tekstem, ze zaraz sprawdzi czy nic się nie zaczyna tylko ciśnienie jeszcze, to mi wyszło 145 górnego, po usg i samolocie mierzył kontrolnie, bo powiedział, że tak mnie nie odprawi i jak już po badaniach wiedziałam, że infekcja, ale Hania jeszcze się do nas nie wybiera, to książkowe 120 no jednego ciuszka jeszcze upranego nie mam i wszystkich brakujących zakupów, stwierdziłam, ze dość żartów, borę się

Domi wszystkiego najpiękniejszego dla Was, dużo miłości i wzajemnego zrozumienia

Trele też coś czułam, jak Ci o tym brzuchu nisko powiedzieli

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:54   #1700
lineczka1989
Zakorzenienie

hejo! wróciłam, cieszycie się

jestem taka padnięta że o masakra ponad 3 godziny spędziliśmy w Castoramie a potem na zamknięcie pojechaliśmy do Komfortu zamówić panele i zajęło nam to dosłownie 5 minut

z wyprawki brakuje mi już tylko:
podpasek
Ziajkowego kremu na brodawki
pampersy Biedronkowe
ręczniki kąpielowe zwykłe takie
i tyle

trochę pokupowałam, wrzucę Wam zdjęcia jak nadrobię

no i nie zamówiliśmy wózka bo po 1. nie było szefa byłego a to z nim mieliśmy ugadywać rabat a po 2. żadnego Passo w sklepie nie było bo dziewczyny mówiły że w ostatnim tygodniu 5 sztuk sprzedały więc jedziemy w następną sobotę

jutro mamy mieć dostawę rzeczy z Castoramy, jeszcze nie wiem gdzie to poustawiam bo dużo tego ale spoko luz

a teraz spadam nadrabiać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-24 o 22:01
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:54   #1701
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Wiesz co ?
JA myslę żeby napisac petycje do TVNu o przyspieszenie emisji tych wszystkich nowych seriali bo ja już leze i czekam

Dziękuje Twój mały w którym tygodniu się urodził ?

A te ciuszki to taka niespodzianka ? Nie wiesz co będzie w środku ? Ale fajnie
z ciuszków to taka niespodzianka ma byc tylko chlopiec 0-12 i tyle...stwierdziłam że 60 zl to nie duzo a moze akurat sie coś zda

Piotrus w teorii urodził sie w 37 tyg ale nie wiem czy to nie był 36. u mnie było tak że w piatek mi gin sciągnął szew a w sobote juz mały był na świecie na usg było niby 3200 ale lekarz mnie uprzedzał że najczesciej waga z usg jest wieksza niż w rzeczywistosci.

nie ukrywam że nie chciałabym rodzić 4kg bączka
ciekawe jak teraz bedzie....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:54   #1702
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Trele możliwie jak najszybciej po donoszeniu. Mam zdążyć przed akcja wiec po połowie pazdziernikq mogę rodzic.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 21:59   #1703
acelinka
Zakorzenienie

Troche poczytałam, ale kręgosłup mi dziś wyjątkowo nawala więc ide leżeć

napisze tylko treleeeeee Kochana Ty leż sobie i zaciskaj nóżki trzymam kciuki żeby Majeczka jeszcze troszeńke wytrzymała w brzuszku

podekscytowałam się

dobrej nocki Kochane ja teraz znów moge się maleńko pojawiać bo zbliża się wieeeeelkie poremontowe sprzątanie. Jestem przerażona ale ciesze się niezmiernie

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
z ciuszków to taka niespodzianka ma byc tylko chlopiec 0-12 i tyle...stwierdziłam że 60 zl to nie duzo a moze akurat sie coś zda

Piotrus w teorii urodził sie w 37 tyg ale nie wiem czy to nie był 36. u mnie było tak że w piatek mi gin sciągnął szew a w sobote juz mały był na świecie na usg było niby 3200 ale lekarz mnie uprzedzał że najczesciej waga z usg jest wieksza niż w rzeczywistosci.

nie ukrywam że nie chciałabym rodzić 4kg bączka
ciekawe jak teraz bedzie....
natalka tez z 37 tygodnia nawet nie chce myśleć że Lenka też mogłaby tak szybko wyskoczyć

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-08-24 o 22:00
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:00   #1704
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Trele możliwie jak najszybciej po donoszeniu. Mam zdążyć przed akcja wiec po połowie pazdziernikq mogę rodzic.

A właśnie, bo mi się nie pocytowało- sliczne foteczki i dobrze, ze wiesz już na czym stoisz

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 22:01   #1705
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
I wszystko bylo w porzadku tak ?

Tak jak najbardziej,mała zdrowa.Po 2 dniach wyszły do domu.
Dostała 10 punktów

Za to teraz nadrabia,ma 8 lat i jest najwyższa w klasie.Wygląda na 10

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-24, 22:01   #1706
babku
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie
jestem już w domku bardzo dobrze się czuję szpital pomógl
Dobrze, że już w porządku. W domu zawsze człowiek lepiej się czuje. Ja nienawidzę leżeć w szpitalu, dlatego cieszę się, że jesteście już w domku i że wszystko ok

Cytat:
Ja dziś byłam na kawce z koleżanka , no i poleciałam po to oilatum bo to podobno jedyne co może ulzyc mojemu paskudnemu drapansku .
I jak pomogło to Oilatum? Bo mnie ostatnio przy alergii trochę ulżyło po takiej kąpieli.

A przygotowałam na dzisiejszy obiadek zupkę pieczarkową, kotlety schabowe z ziemniaczkami i burakami z piekarnika. Do tego jeszcze brokuł polany sosem tzatziki i pomidorki z cebulką. Wszamali wszystko, to chyba smakowało

Cytat:
Matko święta leże na lewym boku i moja córka się przesuwa, bo nawet nie kopie, ale robi to tak że mam ąz gwiazdy przed oczami
Mój synek też tak czasem robi, tylko u mnie zazwyczaj jak położę się na plecach i czytam albo siedzę na necie. Też mam wtedy takie uczucie, jakby się przesuwał.

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Mama dba o Nas Ugotowała gar pomidorowej, zrobiła moje ukochane kotleciki z piersi kurczaka, czosnku i sera żółtego Dała też baniak ogórasów kiszonych Siedzę, żrę i nie mam dość takie są dobre
Dobrze mamy z tymi mamusiami. Ja moją dzisiaj ugościłam, bo normalnie ze 3 razy w tygodniu, to ona gości mnie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
szwagierka nam da leżaczek - bujaczek Link-a-doos Fisher Prices, z wibracjami i miliony innych pierdółek Oł jeee!!
Ja do mojej jadę w poniedziałek lub wtorek, choć boje się głośno mówić, bo już tyle razy przekładaliśmy tę wizytę A ja już tak bardzo chce mieć to wszystko w domu

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Chyba ciąża mi służy cerę mam teraz niemal idealną. Nigdy nie miałam tak ładnej, jak w ciąży
Ja choć ogólnie czuję się dosyć ładnie i seksownie w ciąży, to niestety cerę mam okropną od początku. A przed ciążą raczej nigdy nie miałam problemów. Także bez makijażu ani mi się śni wychodzić gdziekolwiek. Nawet w domu, jak obawiam się, że ktoś może przyjść, to coś tam muszę nałożyć na twarz

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
urodzinki, urodzinki i już po

2 lata temu o tej godzinie leżałam po porodzie z natalcią i tż i ją tuliłam
To i ja, choć po czasie, życzę STO LAT małej solenizantce

Cytat:
Dziewczyny czy takie nagłe, szybkie i krótkie ukłucia w pipce, nie co jakiś konkretny czas, w różnych momentach ale najczęściej jak leżę to mogą być jakieś skurcze czy to po prostu takie nagłe ruchy dzidzi i tak czuć??
Mam właśnie takie ukłucia czasem i też zastanawiam się co to? Na skurcze to mi jakoś nie wygląda. Zaraz doczytam czy ktoś Ci odpowiedział, a jak nie to odświeżam pytanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
[B]JA WITAM W 33Tc a do porodu zostało mi 55 dni
Kurcze, ale to leci... Wydaje się, że niedawno test robiłam.

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-08-24 o 22:02
Stary 2013-08-24, 22:02   #1707
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziewczyny, tutaj waga dziecka powyzej 4kg to CC . I ile to jest przewidywane, no bo jak jesli ostatnie UsG w 20 tc ?
Zobaczymy jak ona sie ustosunkuje do kartki Od polskiego lekarza .. we Wtorek sie okaze.
Ja tam CC nie chce , będę przynlokowana z Ewka przynajmniej 6 miesiecy :8

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-08-24, 22:09   #1708
89Beatka
Wtajemniczenie

Moje dziecie chyba się przemieszcza i nie w tą stronę co powinno, cały brzuch mi chodzi. Wczoraj próbowałam nagrać film z brzuszkiem falującym, ale na kamerze niewiele było widać
Stary 2013-08-24, 22:09   #1709
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

a mi sie wydaje ze to zależy, bo jak kobieta ma możliwość urodzić 4 kilowe dziecko to czemu nie, ale są sytuacje że kobieta nie ma takich możliwości więc robią CC. ale też nie chcialabym rodzić 4kg...
Stary 2013-08-24, 22:13   #1710
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

To i ja, choć po czasie, życzę STO LAT małej solenizantce

Cytat:
Dziewczyny, tutaj waga dziecka powyzej 4kg to CC . I ile to jest przewidywane, no bo jak jesli ostatnie UsG w 20 tc ?
Zobaczymy jak ona sie ustosunkuje do kartki Od polskiego lekarza .. we Wtorek sie okaze.
Ja tam CC nie chce , będę przynlokowana z Ewka przynajmniej 6 miesiecy :8
.
a przed porodem nie robią usg albo coś?

Laski, czy lekarz na wizycie mierzy Wam brzuch taką miarką? Tzn on chyba macice mierzy czy coś po tymt ez może mniej-więcej poznać wielkość dziecka podobno

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Moje dziecie chyba się przemieszcza i nie w tą stronę co powinno, cały brzuch mi chodzi. Wczoraj próbowałam nagrać film z brzuszkiem falującym, ale na kamerze niewiele było widać
impreze sobie robi
jak chce nagrac to Lenka przestaje urwisowac, nie wiem czy ona to czuje czy jak
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości