|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1652 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Bijcie mnie laciem
Widziałyście to ? http://allegro.pl/studio-doll-cudna-...495318359.html http://allegro.pl/studio-doll-cudna-...495318306.html http://allegro.pl/studio-doll-cudna-...495318323.html http://allegro.pl/reborn-leni-elizab...489279568.html
|
#1653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem ledwo żywa
![]() Po 1wsze: jestem strasznie zadowolona z USG mała co prawda trochę chyba wstydliwa będzie, bo nie do końca chciała dać się ładnie sfotografować, ale zdjęcie mamy Taką ma słodziuchną buziulkę. Pan doktor zrobił na nas o wiele lepsze wrażenie niż ten z poprzedniej kliniki. Dokładny, skupiony na tym co robi, mówił nam wszystko, gdzie nerki, gdzie kręgosłup, nóżki itd. Nawet cierpliwie czekał żeby mała się obróciła, ale się nie dała Waży 849g - jest o tydzień większa niż ustawa przewiduje w 25t2d Ogólnie jest zdrowa, bez rozszczepu wargi, bez żadnych innych wad Serduszko też zdrowe. po 2ie: targi Mother&Baby w Krakowie. Bez szału. Liczyłam na więcej ciekawszych rzeczy. Głównie stoiska z wózkami. Gdzieś się tam zapisałam to dostaliśmy rabat na zakupy on-line, buteleczkę z Nubi, smoczek z Nubi, śliniak i jakąś ściereczkę Oprócz tego kupiliśmy dwa śpiochy i kocyk ![]() po 3cie: zamówiliśmy lampę i kinkiet do pokoiku Wiktorii - jak znajdę na internecie to wam pokażę ![]() a po 4te: idę coś zjeść :P wpadnę wieczorkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() leż, odpoczywaj i czekaj cierpliwie Ja bym chyba szalała z radości
|
||
|
|
|
#1654 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam że 37 tydzień to to ciąża donoszona.
Cytat:
Można się pobawić w matkowanie. Brawo za misterne wykonanie ale po co komu taka lala? ![]() Issia Fajnie że zadowolona jesteś i mała zdrowa jak ryba
|
|
|
|
|
#1655 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1656 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nemosek;42432286]Pewnie jeszcze parę rzeczy dokupisz i gotowa?
QUOTE] Zostały mi tylko kosmetyki . Zdecydowałam się na Ziajke wiec zaraz siade i zamówie co trzeba , w razie W ![]() Cytat:
Powiedziała tez że teoretycznie wg angielskich szpitali dziecko z waga taką jak Majkowa teraz ( 2700g) też już jest donoszone , bo to tutaj normalna waga urodzeniowa Tutaj nikt ( prócz Polek ) nie rodzi dzieci ponad 4 kg . Cytat:
za wizytę .
|
|
#1657 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja!
Wczoraj się rozpisałyście na wieczór ale dzisiaj już spokój. I dobrze, przynajmniej zdąrzyłam nadrobić. Lineczka zamówiliście wózek? Który wzięliście kolor? Byliśmy dzisiaj w sklepie z wózkami no i .... ten passo odrzuciłam. Zawsze na żywca okazuje się, że coś jest nie tak. Nie podoba mi się wiszący wór w spacerówce, wykończenie wewnątrz gondoli i w spacerówce jest z takiej białej bawełny kiepskiej jakości wg mnie - zaraz będzie całe zmechacone i przybrudzone. Tak użytkowo to był wporządku, fajnie się wpinało/wypinało w stelaż, łatwo złożyć stelaż no i ma świetną cenę ale to jednak nie to... życie jednak bardzo weryfikuje plany. Za to bardzo mi się spodobał Tako Laret o którym wcześniej nawet nie myślałam i nie brałam go pod uwagę. Odrzuciłam go z biegu ze względu na kolorowe ramy, ale okazuje się, że możnaby go załatwić na czarnej ramie lub ciemnobrązowej (taka jest akurat w wersji kolorystycznej beżowo-czarnej, która nam się podoba). Właściwie jedyna rzecz która mi się w nim nie podba to torba, a to już drobiazg. No i mógłby być tańszy trochę tym bardziej, że chcę zestaw 2w1 a do tego Maxi Cosi. Świetnie mi się go prowadziło, składało/rozkładało (dużo wygodniej niż Passo), zmieniało spacerówkę/gondolę. To jakiś cud, że nie mam do niego więcej zastrzeżen. Jest dość ciężki, ale ja nie muszę go nigdzie wnosić. Jedynie stelaż do auta wsadzić, a wyjątkowo fajnie się go składa i chwyta. Teraz może porozglądam się za używką, może się jakaś znajdzie...A jak nie no to kupie nowy. Mam nadzieję, że już mi się nie odmieni ale nie obiecuję :P Robilam dzisiaj na obiadek tą pierś z pieczarkami w cieści francuskim, którą ktoś wrzucał. Wyszla pyszna a do tego wyglądała baaaardzo efektownie! Mniammm... Zaraz zmykam myć włosy i się malować, bo dzisiaj idę na wieczór panieński ![]() DOMI KOCHANIE życzę Wam wszystkiego co najpiękniejsze na nowej drodze życia. Niech Wam się wiedzie jak najlepiej. Szanujcie się i kochajcie. Mam nadzieję, że będziesz szczęśliwa u boku swojego męża! Cytat:
Widzę, że konkretnie już pogadaliście na temat porodu. I dobrze, wydaje mi się, że w Twoim przypadku jest to najbezpieczniejsze i najrozsądniejsze rozwiązanie. Cytat:
Taka jesień/zima mimo depresyjnych nastrojów mają swój urok. Jeszcze trochę i dlugie jesienno-zimowe wieczory będziemy spędzały z kubkiem herbaty w dłoni, pod kocykiem, ogrzewając się blaskiem świec...aż do porodu :P Później już będzie armagedon ![]() Cytat:
Cytat:
Dobrze,że już wyszłaś, na szczęście krótko Cię trzymali. A na obiad się załapałas????? Cytat:
![]() Cytat:
Chyba mieli rację mówiąc o Twoim brzuszku, że się obniżył. Powiem Ci że jakaś taka jestem rozemocjowana wiedząc, że niedlugo już ten czas i urodzisz. I jakoś czuję, że będziesz u nas pierwsza, ciekawe czy faktycznie tak będzie. Cytat:
Cytat:
![]() U nas te pierwsze zajęcia bardziej organizacyjne. Trwały tylko 1h, było 9 par. Położna mówiła generalnie o ciąży, o terminie porodu, o dolegliwościach, rozwoju maleństwa i o torbie do szpitala. Niczego nowego się nie dowiedziałam, ale było fajnie. Jeszcze 7 zajęć przed nami, mam nadzieję, że będzie jeszcze fajniej. Jak się tż'ta spytałam czego się nowego dowiedział to mi odpowiedział, że o smółce nie wiedział, jaka jest, co to jest i kiedy może odejść i , że wody płodowe mogą być "brudne" hehehe ![]() Lecę się szykować!
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się nudzi dzisiaj, że zaraz korzenie zapuszczę chyba...
|
|
|
|
#1659 |
|
Rozeznanie
|
przeleciałam, nie mam sieły i mam nerwy dzisiaj..
przede wszystkim DOMI Wszystkiego Naj z całego serduszka!!!! po drugie TRELE moja kochana....ja mówiłam że krakać nie chce ale.....mój wazyl 2750 jak się urodził i dostał 10p....powiedziałam TZ że za chwile zaczna mi sie dziewczyny na watku rozpakowywac...a on "jak już?" i chyba z wrazenia kupilismy sobie paczke pampersów DADY.....w biedronce jest jakas promocja 2 paczki za 50zł ale to wychodzi w sumie 6 zl taniej tylko. a te rozm1 to 15zł za 24 szt jakos tak więc cenowo jak pampers....my wzielismy 2.co do SZWU...ja miałam w 23 tyg zakłądany...z tego co wiem to zakłada sie w 2 trymestrze i chyba do 28 tyg tylko. no i szew nie zawsze chroni. po drugie on jest zakładany przy niewydolnosci szyjki....a przyczyny poronień są różne....powinno się zaczac od szukania przyczyny....wiem ze chyba po 2 poronieniach naleza się jakies testy....ale to trzeba trafic na dobrego lekarza.... zamówiłam sobie u znajomej co pracuje w hurtowni odziezy uzywanej worek ciuszków od 0 do 12m na chłopca za całe 60 zł....a z tego co widziałam to cream jest i duzo nowych nawet....mam nadzieje ze cos sie przyda ![]() uciekam na makaron z truskawkami ![]() TRELE ja nie wiem ale ciągle mi po głowie chodzisz chyba się przejełam Tobą
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
No nie ? Mi się wydaje że nikt zdrowy by takiej lalki nie kupił , bo po co ?
![]() Cytat:
|
|
#1661 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że Cię tak lekarka wybadała, zajęła się Tobą porządnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już prawie kilogram szczęścia A ja dzisiaj już po zakupach, mąż ma jutro urodziny i mają przyjechać teściowie i szwagierka z rodziną, jeszcze moja babcia z dziadkiem no i jutro czeka mnie pieczenie tortu
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
aa i co do ułozenia dziecka to moj gin ciagle mi marudzi że dziecko sie przewrocic moze do 37 tyg...mojej mamie moja siostra sie przekreciła 2 dni przed porodem...tyle że w druga strone i porod był posladkowy
a 20 lat temu CC to byl luksus i nie robili
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie tam dziecko uwstecznia, więc wiesz
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co ?
JA myslę żeby napisac petycje do TVNu o przyspieszenie emisji tych wszystkich nowych seriali bo ja już leze i czekam ![]() Cytat:
Twój mały w którym tygodniu się urodził ? A te ciuszki to taka niespodzianka ? Nie wiesz co będzie w środku ? Ale fajnie
|
|
#1665 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ! Witam się z Wami i z góry przepraszam że nic nie cytuję ale nie mam dziś coś siły.
Domii Wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze na Nowej Drodze Życia Ci życzę ! Żebyś była szczęśliwa przedewszystkim
|
|
|
|
#1666 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko ok ![]() I jak? Zaspokojona? ![]() Mój jabłecznik w piekarniku, zaraz wyjmuję ![]() Proszę Cię! Przecież ja od 5 lat go błagam, żeby się wessał trochę, a on nieczuły! Cytat:
Cytat:
![]() Ktoś to kupuje? Za taką kasę?! ![]() Cytat:
![]() 2) Poka śpiochy i kocyk ![]()
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę! Dobrze, że poszliście na to USG, teraz jesteś spokojna i zadowolona.Cytat:
Ja się podpiszę ![]() Chyba sobie za dużo nie pooglądasz, bo się Majcia pojawi :P Masz już wszystkie cieuszki poprane i poprasowane? Z tego co pamiętam to tak ale wolę dopytać :P Może się jakoś dzieciaczek inaczej ułożył i dlatego...hmmm ![]() Ja też mam mały brzuszek. Wczoraj na SR miałam najmniejszy a wcale nie byłam "najmłodsza tygodniowo". Dzisiaj w sklepie z wózkami też miałam najmniejszy :P W domu czasem mi sie wydaje,że wcale nie jest taki mały, tylko normalny, ale jak gdzieś się w gronie kilku ciężarnych znajdę to zmieniam zdanie
|
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Trele_Morele;424327 91]
Cytat:
![]() Wypchnij takiego 4kg bobasa ![]() Ktosiula Baw się dobrze ![]() Mi Laret też wpadł w oko,ale oczywiście szukam dalej Chcesz wziąć imitację lnu? Cytat:
Właśnie pożeram i jeszcze sobie na to sorbeciku malinowo-wiśniowego położyłam ![]() Znowu będę pufać ![]() Miałam iść jeszcze na pizzę, ale dobrze że tego nie uczyniłam. |
||
|
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą Iskra mogłaby się obrócić ![]() Cytat:
Ja wyjęłam ciacho z piekarnika, studzi się... Któraś chętna? IMG_20130824_192515.jpg ![]()
|
|
#1671 |
|
Konto usunięte
|
Hellloooo dziewczyny
![]() Wreszcie znalazłam kącik na komputer i chwilkę czasu. U nas nadal remont, ale już bliżej końca. W poniedziałek wybieram się na mały tour de ciuchlandy w poszukiwaniu kilku rzeczy dla Miśka. Dużo mam po Oli, ale nie mam ciepłych rzeczy typu pajace, kombinezon, bluzy, sweterki- bo Olka jest czerwcowa. Zdałam sobie właśnie sprawę z tego, że to już 30 tydzień- wg usg. Jak to zleciało... Powiedziałam mężowi, a on przerażenie w oczach i mówi "co tak szybko?" ;p Wizytę mam 29.08- można dopisać bo widzę, że nie ma. Zobaczymy co tam pani dr powie. Leżałam sporo, ale wiadomo- po remoncie chciałam ogarnąć i trochę się przemęczyłam. Ola, remont, koty- trochę ponad moje siły, ale nie miałam serca wyrzucić kociaków na dwór- tym bardziej, że 1 jest bardzo słaby. Zmykam na razie ale odezwę się niebawem
|
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42433877]Hellloooo dziewczyny
![]() Wreszcie znalazłam kącik na komputer i chwilkę czasu. U nas nadal remont, ale już bliżej końca. W poniedziałek wybieram się na mały tour de ciuchlandy w poszukiwaniu kilku rzeczy dla Miśka. Dużo mam po Oli, ale nie mam ciepłych rzeczy typu pajace, kombinezon, bluzy, sweterki- bo Olka jest czerwcowa. Zdałam sobie właśnie sprawę z tego, że to już 30 tydzień- wg usg. Jak to zleciało... Powiedziałam mężowi, a on przerażenie w oczach i mówi "co tak szybko?" ;p Wizytę mam 29.08- można dopisać bo widzę, że nie ma. Zobaczymy co tam pani dr powie. Leżałam sporo, ale wiadomo- po remoncie chciałam ogarnąć i trochę się przemęczyłam. Ola, remont, koty- trochę ponad moje siły, ale nie miałam serca wyrzucić kociaków na dwór- tym bardziej, że 1 jest bardzo słaby. Zmykam na razie ale odezwę się niebawem [/QUOTE]No leci nie wiadomo kiedy, przerażająco szybko!Za szybko ![]() Udanych łowów ![]() A właśnie jak kotki? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyy, a kombinezon do wózka może byc z polaru, czy musi byc taki kombinezowaty
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Aaby czyżby Lisiak
?Nemosku dzieci maja 3 prababcie.Zadnego pradziadka :/. Dwie sa mlode, bo Łukasza rodzice nie dość ze młodsi od mojej mamy, do tego on był ich pierwszy, to jeszcze sa z innego pokolenia. Między moja babcia a jego jest ok 18 lat różnicy. Moja Babcia w przyszłym roku 90lat skończy .Juz po jumpresssce.Alisa szaleje w wannie. Czytam dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te 2 kocurki miały u nas w łazience przez tydzień swój kącik, jedzenie, ale Olka je męczy, ja nie mogę znieść smrodu.. Dziś będąc na podwórku znalazłam pozostałe 3 ![]() Zostanie jeszcze u nas bo jest najmniejszy i nie poradziłby sobie. Chodzi za mną krok w krok, jak gotuję to wspina mi się po spodniach i siedzi wciśnięty pod pachą taki Zdechlaczek śmiesznota |
|
|
|
|
#1676 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja wczoraj pytalam to musi być skonczony 37uc, czyli od pierwszeho dnia 38 u nas jest donoszona.
Trele Alisa 2830g urodzona tydzień przed terminem. Mya ja mam jeden misiowaty a jeden kombinezowaty. Ale polar to raczej za cienki? Wlasnie, Maomami czemu ty przekrecasz nick Mya na May? :P od dawna się zastanawiam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
bo w H&M jest 20% zniżki na całą kolekcję a co do nicku - duzo osób przekręca go w ten sposób Baaaardzo dużo, juz się przyzwyczaiłam przez tyle lat
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Mya wydaje mi się ze przycienki, chyba ze dobrze robalinke kocem owiniesz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
e to nie biorę, niech się gonią. Będę szukać na 62 cm nadal jakiegoś kombinezonu.
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale taki grubszy polar [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42434446]Kociaków było 5, były zbunkrowane przez kotkę nad garażami. Przez upały strasznie wymarniały więc złapaliśmy 2 i wzięłam je do domu. Reszty nie widziałam przez tydzień i myślałam, że albo zdechły albo zostałe zabite przez kocury- jak dzieje się u nas niemal co roku... Te 2 kocurki miały u nas w łazience przez tydzień swój kącik, jedzenie, ale Olka je męczy, ja nie mogę znieść smrodu.. Dziś będąc na podwórku znalazłam pozostałe 3 ![]() Zostanie jeszcze u nas bo jest najmniejszy i nie poradziłby sobie. Chodzi za mną krok w krok, jak gotuję to wspina mi się po spodniach i siedzi wciśnięty pod pachą taki Zdechlaczek śmiesznota Super że się nimi tak zajęłaś bidoczki.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.

aaaaaaaaaaaaaaaa rozwarcie jakieś masz?
), także niestety nie pomogę...

KCIUKI DLA ANI

wekkendowo jest i cisza. Ja dzisiejszy dzień spędzam sama( noc też), mąż pojechał się relaksować na noc łowić rybki.

a 20 lat temu CC to byl luksus i nie robili
Twój mały w którym tygodniu się urodził ?