|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() mój maż powiedział że podpisuje sie pod słowami że Skropiony są ciężkie we współzyciu MÓJ maż to strzelec a tak co do tego wózka- my jak moja siostra rodzila mieszkałyśmy 30 sek od szpitala i nie mieliśmy samochodu i małą odbieraliśmy w rożku i na dole jak wyszliśmy z oddziału wsadziliśmy do wózka i fru do domu Zajęło nam to 2 minuty. Taksówka nawet by nas nie podwiozła... bo szkoda odpalać samochód.
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
jak coś będziemy dźgać rogami ![]() W szpitalach to różne dziwne zwyczaje mają. U jednym odwiedziny na sali, w innym szpitalu dziecka nie można nawet do pokoju odwiedzin wziąć tylko zostawia sie w sali obok z wielkim oknem ( u mnie tak kiedyś było ale potem to zmienili i już mozna wziąc dziecko na tą sale odwiedzin). Ja np. ani razu nie miałam okazji przebrać Natalki w szpitalu czy wykąpac (poza zmianą pampersów) i wychodze potem do domu z takim dzieckiem i co? Jedna sobie poradzi a inna nie i tak mozna wymieniac i wymieniać ![]() aaaa - jakbyś któras robiła już zapasy pampersów to do jutra w Biedronce jest promocja - 2 paczki za 50 zł tylko od rozmiaru 2, bo 1 są mniejsze i tańsze
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-08-24 o 22:57 |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
tadam moje zakupy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
ja sie zastanawiam wogole bo własnie mieszkam prawie naprzeciw szpitala dośłownie spacerkiem 10 min....a jak ktps auta nie ma to co taksowke musi brac? jakby ciepło bylo to nie moge go wsadzić do ozeczka i fru do domu? tzn moze mi byc ciezko chodzić...w sumie....Piotrka w grudniu rodziłam i mieszkałam daleko od szpitala wiec w teorii nie bylo mowy o spacerze...ale wiozłam go w gondoli od wózka.
a tak mi sie przypomniało nie wiem czy wam opowiadałam ale jak Piotrus mial miec pierwsze szczepienie to przed samym wyjsciem mama chciała cos tam wytzrepac. wychodzi na klatke a tam pelno dymu..okazłao sie że sie pali w piwnicy ale juz była na tyle powazna sytuacja ze wszedzie bylo biało. my panika bo tu malenstwo w domu takie, my na 6 pietrze i na balkon go od razu w wozku....czaiłam sie przy drzwiach i nagle widze że strazacy chodza i okna otwieraja to ja do nich co mam robic? winda nie dziala a ja chce sie stad wydostac...na to jeden ze kobieta w potrzebie i zaraz obydowje jeden wózek złapał drugi piotrka na rece i sru po schodach...a ja jescze w papciach swoja droga zawsze miałam słabośc do strazaków i marynarzy heheh
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Wiecie co ? Tak leze I patrze I mam pepek jak studnia
a przed chwila byl wystajacy jak dzida Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ciekawe, jak ktoś ma fotelik to jeden kit czy się podjedzie autem czy nie, ale jak ktoś rzeczywiście nie ma samochodu i nie ma fotelika to bezsens totalny. Cytat:
widocznie Majeczka się schowała
|
||
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42434446
Te 2 kocurki miały u nas w łazience przez tydzień swój kącik, jedzenie, ale Olka je męczy, ja nie mogę znieść smrodu.. Dziś będąc na podwórku znalazłam pozostałe 3 Smrodu?A dlaczego?Jezeli kupisz dobry zwirek nic nie bedzie smierdziec.Piasek smierdzi a zwirek nigdy. Moge ci te polecic http://kotyperskie.eu/?page_id=24 Zwykly Benek tez sie nada. Sorry ze tak z doskoku ale mam od dwoch dni gosci. |
|
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokrowce na przewijaki wrzucałam tu któregoś dnia :P---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1750 |
|
Wtajemniczenie
|
i są ok? tzn materiał i wogóle, bo mam przewijak ale na bokach popękany wiec pasuje pokrowiec
|
|
|
|
#1751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas w szpitalu nawet można mieć majtki siateczkowe na legalu i podobno wykapać samemu dzidzię z pomocą pielęgniarki.Tylko żeby ona jeszcze czas miała ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1752 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA! U nas chyba dopiero po trzecim, zaczynają działać. Mnie po jednym, nawet żadnych badań nie kazali robić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Twój jest bardzo zgrabniutki. Podoba mi się ![]() Cytat:
![]() Jedno z moich imion wymarzonych Bardzo mi się podoba, choć nieciekawie brzmi z naszym nazwiskiem. Wynalazłam alternatywę pasującą do nazwiska, czyli Tymona, ale o ile na Tymoteusza mąż przystawał, tak Tymon mu się nie podoba.Ja też po SR mam bardzo pozytywne wrażenia. Mało tego mąż też twierdzi, że fajnie jednak, że chodzimy, że sporo rzeczy się dowiedział. A zaliczyliśmy narazie tylko 2 spotkania razem. |
||||||
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to macałam dzisiaj prześcieradełko i było takiego jkby polarku no takie miłe w dotyku że szok, ale i cena też była miła... 35 zł i się zastanawiam czy jednego takiego nie kupić jeszcze w ogóle dzisiaj w tej całej Castoramie policzyli nam ponad 1000 zł za dużo dobrze że koles u którego robiliśmy zamówienie się zorientował bo byśmy 2 pary drzwi dostali podwójnie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-24 o 23:11 |
|
|
|
|
#1754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
idę spać, dziś w nocy całe łóżko należy do mnie
![]() ![]() Dobrej nocyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyy
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
też mam na razie całe łóżko dla siebie bo TŻ pojechał na piwo z kolegą :P ale jutro biedy nie pośpi bo mają nam zakupy przywieźć
|
|
|
#1758 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Akurat do naszego nazwiska pasuje bo mamy krótkie. |
|||
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem jak tam nasza Domii się czuje jako świeżo upieczona żonka
|
|
|
#1760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Już z obrączką na paluszku Może jutro zda nam relację
|
|||
|
|
|
#1761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to już jest na L4, po co siedzieć samemu, jak można z mamunią ![]() Jejku ja się przy Tobie kompleksów nabawię. Napatrzę się zawsze na te Twoje skarby i postanawiam, że jutro biorę się za zakupy. Zazwyczaj nic z tego nie wychodzi Masz gdzieś na kompie swoją listę zakupów? Przydałaby mi się ![]() Cytat:
![]() W ogolę to nadrobiłam
|
||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Idę w sen
|
|
|
|
#1763 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z doskoku, bo u rodziców jestem i czasu na forum brak
Cytat:
Cytat:
http://kuchniaaleex.blogspot.com/201...-wg-aleex.html Tylko już pisałam, że ja tam w kurczaku robię kieszonkę i do niej wkładam dodatki (ja akurat lubię szpinak z serem, ale można dać co się lubi) Wczoraj miałam wizytę, ale nawet nie miałam jak napisać. Generalnie nic nowego. Wszystko ok, dostałam skierowanie na glukozę. I niestety nie udało się potwierdzić dziewuszki, bo ułożona miednicowa, ściśnięte nóżki i nie było jak podglądnąć. Odezwę się coś więcej pewnie w pon dopiero
|
|
#1764 |
|
Rozeznanie
|
i nikt mi nie powie ze ciąż nie ma..własnie sie dowiedziałam ze moja kolejan kolezanka jest w ciązy w 32 tyg. to jest juz nas 4 z kalsy z liceum ktore maja podobne terminy....och te walentynki i ferie były owocne hehe
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- ja mam ten kombinezon http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-A |
|
|
|
#1765 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie no akurat mi go szkoda bo faktycznie się nie wysypia i w najbliższym czasie się na to chyba raczej nie zanosi
Cytat:
jakbym kasy nie miała to bym nic nie kupiła ![]() wiesz co.. mam ale w excelu bo sobie rozpisuję od razu ile wydałam :P to mogę Ci spróbować wstawić/ wysłac na maila :P Cytat:
śpiąca już jestem i wymęcozna ale musze czekać bo nie wiem czy po TŻ jechać nie będę ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- jak my łaziliśmy po sklepach to też co chwilę widziałam ciężarną w róznym wieku ciąży :P
||
|
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Antibia, a który rozmiar wzięłas? bo jak ja urodze w terminie to już grudzień będzie, pewnie już wtedy będę go używać, ale z drugiej strony boję się, że mi nie starczy na długo, i nie będę miała żadnego kombinezonu na 62 |
||
|
|
|
#1767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż to uparł się na Janka i chyba żadne inne imię już mu się nie spodoba. Mnie Jan też bardzo się podoba i bardzo fajnie brzmi do naszego długiego nazwiska. Tylko jak już pisałam parę razy, martwi mnie popularność tego imienia. Pewnie w szkole będzie 5 Jaśków ![]() Cytat:
Może w końcu zacznę coś kupować, zamiast ciągle o tym mówić Wyślę mojego maila na priv.
|
||
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja swoj na all za 45 zl ale to w czerwcu ale teraz tez widziałam
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam do spania. Dobranoc wszystkim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

)
i tak mozna wymieniac i wymieniać
KCIUKI DLA ANI 

ściąganie pościeli, dezynfekcja..stukanie i pukanie
dobrze że koles u którego robiliśmy zamówienie się zorientował bo byśmy 2 pary drzwi dostali podwójnie :P