|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
biorę torbę na ramię i Jana pod pachę, schodzę do piwnicy, otwieram 2 pary drzwi, potem trzecie na kłódkę, pakuję Jana do wózka, wyjeżdżam, zamykam drzwi podjeżdżam pod schody w piwnicy, Jana znów na rękę a drugą wyciągam wózek pakuję Jana i voila jedziemy ![]() z powrotem tak samo tylko ciężej bo na IV trzeba z dzieckiem wejść
|
|
|
|
|
#2073 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
A po jakim czasie od takiego radlera karmisz małą? Cytat:
![]() Cytat:
patrze na kupki ale jak nie widze nic dziwnego to luz. Mlodej nieraz się ze sluzem nawet zdarzają kupy ale jak to takie jednorazowe to się nie przejmuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Kupiłam dziś mlodej w biedrze takie pudło skladane będzie miała na zabawki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2074 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Si Cytat:
Szczesliwa woda, ucisniona .... Cytat:
Cytat:
wlasnie rowerowe rzeczy to moje ostatnie zainteresowanie ![]() Cytat:
Tez wszystko wcinam Cytat:
zle mysli sa po to zeby je przepedzac sciskam ja znosilam wozek na dol, nastepnie ubieralam mala w przygotowane rzeczy, otwieralam okno, ogarnac siebie, i wychodzimy
|
|
#2075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Że ja wczoraj tej łazienki nie posprzątałam
Cytat:
powodem do niepokoju byłyby dla mnie śluzowe kupki np. 3 pod rząd. Nie było takich ![]() Na śmierdzące nie zwracam uwagi, taka natura kupy, że śmierdzi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ok.1,5-2 h Cytat:
![]() wrzeszczała, darła się, piszczała, ... wszystkiego po trochu ![]() Wracam sprzątać póki dziecię śpi
|
|
#2076 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio sie tym interesuje
Ja tak mialam po porodzie do jakis 3 miesiecy, teraz juz przywyklam do niewyspania itd i mnie jej japo-darcie nie nastraja zle. Zapomnialam cudnego cierpliwego kota masz
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tam se waśćka chce ![]() A widzisz tu się mylisz. Zdrowa kupa nie śmierdzi Naoglądałam się programów o zdrowym stylu życia to wiem ![]() Robię sobie makaron z bułką tartą a la babcia tżta ![]() Żeby było zdrowiej to wymyśliłam, że se to jeszcze poleję osłodzoną śmietaną. Jak szaleć to szaleć, taki luźny, piękny dzień dzisiaj |
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też ![]() no i widzę że robi się coraz ciekawiej na zabawki w ogóle już nie patrzy, kładę go w pokoju to zaraz zmierza do drzwi - wywróci nocnik, pobawi się drzwiami i heja w mieszkaniegrzywkę poleciałam przyprostować to już był w łazience za mną ![]() czemu mdleje dla mnie fajniebo w piwnicy mamy 2 rowery i za bardzo miejsca nie ma a suszarnia sucha, ciepła i tylko 2 wózki tam stoją ![]() a z IV piętra to ja codziennie ponad 15kg wózka nie zniosę i nie wniosę z powrotem z Janem (do tego w domu miejsce by zajmował )
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2013-08-24 o 16:10 |
|
|
|
|
#2079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Dopiero dzisiaj do Was dotarłam po wczorajszej wizycie u ortopedy. I wiecie co, ja chyba oci.pieję z tymi lekarzami Jeden mówi, że jedno bioderko ma dysplazję i potrzebna pielucha Frejki i to na 16 godzin na dobę! A drugi, że wszystko ok i żadna pielucha niepotrzebna... Pewnie będzie trzeba przejść się do trzeciego Cytat:
Nie no, pewnie, że nie. U Was na pewno była zwykła chrypka ![]() Cytat:
I też uważa, że jednak jest przyjemne
|
|
#2080 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest z grubsza to co potrzebuje
http://runbobbierun.com/wp-content/u...1/04/photo.jpg
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie Adaś ma od wczoraj histerię w kółko ryczy już nie wiem co mu jest a o to i Adaś http://www.youtube.com/watch?v=f1QR5slutWc
|
|
#2082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale chyba nie masz wyjścia - poszłabym do trzeciego po konsultację... Cytat:
Ale tż mi nie wierzy, że będę jeździć więc nie będę miała ![]() Cytat:
Świetnie się giba ![]() Zaczęłam się powoli rozglądać po mieszkaniu w poszukiwaniu potencjalnych zagrożeń... jednak dobrze, że to moje dziecko na razie takie mało mobilne
|
|||
|
|
|
#2083 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, to moja w życiu tak nie zrobi!!!
|
|
#2084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() iiii tam koper. Zacznie Ci Ewcia latać po mieszkaniu to też zapomnisz o jedzeniu. ps. mam ok 8-9 kg mniej niż przed ciążą |
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Właśnie mi makaron stanął w przełyku z wrażenia
|
|
|
|
#2088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobi zrobi ![]() Cytat:
Adaś śpi usnął po 19 ja sobie zaraz słodkie piwko otworzę. Przyłapałam dziś Adasia na tym jak podłogę lizał A no i wieczorem przed kąpielą szykowałam w kuchni mleko i coś dziwnie cicho było zajrzałam do dużego pokoju a Adaś juz stał na kartonie i za telewizor łapał
|
|
#2089 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jak się robi ten makaron? bo ja to makaron lubię w każdej postaci Cytat:
![]() Ja mam 5 mniej, a wolałabym zostać przy tamtej wadze ![]() Cytat:
a teraz to boję się go na sekundę zostawić. Biorę go ze sobą do łazienki, to kran w bidecie odkręca ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Już wiem, skąd te ciągłe płaczki - idzie nam drugi ząbek, już widać na dziąsełku. |
|||
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też idzie kolejny z tym że czwarty ząbek
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakieś takie popularne to się zrobiło ![]() Cytat:
![]() Gotujesz makaron (najlepiej świderki), na masełku robisz na patelni bułkę tartą, słodzisz i wszystko razem mieszasz. To taka potrawa z czasów, kiedy nic nie można było w sklepach dostać ![]() Ja właśnie staram się cieszyć tym, że Ewka póki co tylko siedzi. Bo potrafi się pięknie sama sobą zająć a ja mam chwilkę czasu Kurna a u nas zębowa cisza Nawet ją dzisiaj dokładnie macałam w paszczy podczas kąpieli to mi zawzięcie palca ssała I w ogóle to mój konkubent, który miał wrócić koło 20, wrócił koło 22, na powrót z działki ubrał dziecko w body z krótkim, dresy, bluzkę cienką z długim, polar i przykrył kocykiem W efekcie jak Ewkę z tego odpakowałam to była caluśka mokra. I miała kupę ![]() Wykąpana, wycyckowana śpi. Obstawiam, że pośpi max 3h. ![]() Idę się dalej byczyć do wanny z książką. Baj! |
||
|
|
|
#2092 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() no że logistycznie wypaśnie to ogarnęłaś ![]() idź do trzeciego i wylicz średnią. A na tym rtg byliscie? ![]() Cytat:
Hamax ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byłam wieczorem oglądać tą naszą fontannę multimedialną. Było tyle ludzi, że przez pół h oglądałam fryzure kobity stojącej przede mną ![]() I opowiem Wam coś: Dojrzałam w końcu do decyzji, że jednak po 4 latach od ślubu nie zrobimy tej sesji plenerowej i wystawiłam suknię ślubną na all.. Suknia, prosta, żaden szał, kolekcja Cymbeline 2009, więc wystawiłam za 350 zł, w tym przesyłka, stroik na czupryne i złote buty Zary. No i pisze do mnie laska, czy można negocjować cenę. Ja jej odpisałam, że niech próbuje, chętnie wysłucham jej propozycji. I laska yebła z grubej rury: 200zł. Z przesyłką No kurde no. Laska chce 43% obniżki
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagnna cos sie nasze wierzenia nie pokrywaja
![]() ![]() Za taki komplet to troche przesylka kosztuje chyba? a czyszczenie? Napisz jej ze niet, moze sie jeszcze ktos odezwie. Brawa za zabki dla zainteresowanych.Happy Rtg dziewczyny dobrze radza, miec pewnosc to miec Kurcze fajnie by bylo jakby maly mial wszystko ok z bioderkami ![]() ewidentnie nasze kciuki by pomogly ![]()
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-25 o 00:21 |
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
ale piękna nocka dziś u nas w ogole wczoraj pierwszy raz krzyknal mama to nie szkodzi, że w zlosci jak nie chcial jesc obiadku |
|
|
|
#2096 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Tymek chory Okropny kaszel i cieknie mu z nosa :/ Byliśmy z nim na nocnej i świątecznej pomocy lekarskiej, żeby go osłuchali i osłuchowo jest czysty na razie. Inhalujemy się więc Mucosolvanem i mamy nadzieję, że szybko przejdzie A jutro mam pierwszą radę pedagogiczną i muszę zostawić mojego bidulka ![]() Cytat:
![]() U nas nadal nic się nie dzieje w temacie zębów Tzn. inaczej - dziać to coś się dzieje od jakichś 3 miesięcy, tylko efektów nie widać ![]() Nie byłam, bo potrzebowałam skierowanie. W sumie po to poszłam do tego drugiego ortopedy - żeby zobaczył na usg, że coś jest nie tak i żeby dał skierowanie na RTG. Tylko nie spodziewałam się, że on na usg zobaczy, że wszystko jest w porządku... Cytat:
Uderzę więc w tym tygodniu do pediatry po skierowanie. I tak miałam iść, żeby polecił jakiegoś ortopedę No i jak ten kaszel nie przejdzie, to tym bardziej będziemy musieli iść.Cytat:
![]() Mój nadal tylko tata i tata
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Adaś juz froteruje podłogi i obczaja kartony no dziś to już przechodzi samego siebie...
|
#2098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrzucam linka do forum, gdzie znalazłam fajne przepisy dla naszych maluchów.
http://www.babyboom.pl/forum/zywieni...dziecka-53928/ A tak przy okazji przestaje mnie dziwić, że tyle dzieci jest z nadwagą, a nawet ten cellulit u tej dziewczynki co kiedyś Wam pisałam. Jak szukałam jakiś pomysłów na obiadki to trafiłam na forum, gdzie dziewczyny pisały co dają swoim dzieciom jeść. Chodziło o starsze dziecko niż nasze, bo chyba ok. 2 letnie. Na śniadanie danonki, na drugie śniadanie bułka słodka, bo podobno dziecko nie chce nic innego jeść. Między posiłkami różne chrupki itp. Być może nie chce nic innego jeść. Mnie jakby dawali takie rzeczy to też bym nie chciała jeść. Cytat:
tak jak piszą dziewczyny ja bym zrobiła to rtg. A tak nawiasem mówiąc - nie wyobrażam sobie dziecka przemieszczającego się w takiej pieluszce tyle godzin. O ile to jest tego typu pieluszka o której myślę. W ogóle myślałam, że tego typu pieluchy zakłada się zanim dziecko zacznie się przemieszczać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Villemi - brawa za "mama: ![]() --- Iza dzisiaj spała do 9 ej Cuda się zdarzają Ale tak różowo nie było. Z niewiadomego powodu obudziła się o 3 ej i zaczęła płakać. Wypiła trochę wody i spała dalej. O 6ej obudziła się na jedzenie, ale po jedzeniu poszła spać dalej. O 7ej zaczęła marudzić, bo pampek był pełny. Przewinęłam i dalej spała. Szok
|
|||
|
|
|
#2099 |
|
Raczkowanie
|
heloo laseczki
![]() Dawno mnie nie było ale podczytuje ![]() Wbić sie jakoś w rozmowe trudno a czasu mało bo po powrocie do pracy to niewiele wolnych chwil jest a w pracy sie pop.... wiec nastrój też mam nie najlepszy ![]() Gratulacje dla wszystkich dzieciaków za ząbki, siadanie, pełzanie, lizanie podłóg i wszystkie inne umiejętności Miłoszek pełza ale sam nie siada, posadzony stabilnie siedzi, je wszystko i zawsze mu mało ![]() noce sa różne średnio 2 w tyg. przesypia całe tzn od 21 do 6 rano a w pozostałe budzi sie ok 3 albo wierci sie przez pół nocy bo sobie dobrej pozycji nie możę znależć ![]() Lece kończyć gotować zupe dziś jarzynowa z pomidorami i ryżem
|
|
|
|
#2100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() paczka pocztą polską do 4 kg ok. 13zł. A czyszczenie mnie nie interesuje, nie za 300zł. Suknia jest wyprana, jak babka chce niech sobie ją czyści. Postanowiłam, że jak się kobita uprze przy tych 200zł, a nikt inny się nie zainteresuje, to wezmę tą suknię i męża w las i ją będziemy niszczyć fotograficznie oczywiście ![]() zdrówka dla Tymcia
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Kupiłam buty

pobudki co godzine, cycek tak, ale po minucie ssania jednak nie, wypręzała sie jak struna, na rękach źle, w łóżeczku źle, w łóżku ze mną było ok.przez godzine, a potem znów źle... już zaczęłam depresje łapać, bo mnie strasznie myśli agresywne gnębiły
jedzeniowy

powodem do niepokoju byłyby dla mnie śluzowe kupki np. 3 pod rząd. Nie było takich
znalazł fotelik co stał na podłodze, przewrócił polizał i popełzał dalej

A jutro mam pierwszą radę pedagogiczną i muszę zostawić mojego bidulka