|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
a muszę? to trzeba podanie o dodatkowy macierzyński i przedłużenie macierzyńskiego? myślałam że to to samo. Kurde teraz to już w ogóle nic nie wiem
![]() MoTyleKsw u nas mocz ma normalny zapach po mm |
|
|
|
#2432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Mam nadzieje ze nie beda sie stawiac i posiedza w nich hee A chwalilam sie juz ze M. 3 dobe sam zasypia na noc
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() świetnie !!! uśmiałam się strasznie.. a jeszcze miny jakie przy tym strzelał-bezcenne ![]() nagrałam część występu ![]() będę sobie puszczała jak będę miała gorszy dzień ![]() Cytat:
![]() super zakupy ![]() ale fajnie a gdzie ? ![]() my dziś byliśmy nad jeziorkiem ![]() Cytat:
![]() a czasem jak prześpi nam kąpiel to nie jest kąpany nawet 3 dni ![]() i powiem Ci, że nic mu się nie dzieje ![]() 2.ja na chrzest założyłam białe body z kołnierzykiem (za 20zł), białe skarpetki i zawiązałam małemu pod szyją czarną aksamitkę wyglądał pięknie (tylko wtedy był upał)Can i Axella- jak miło że wpadłyście, tęskniłyśmy ![]() Magiusa-kurcze.. współczuję, a może to faktycznie przez nabiał. U nas jest o niebo lepiej od kiedy nie jem nabiału... i o bólach brzuszka prawie zapomnieliśmy ![]() Ash Bidulko... a Wy dalej się męczycie... Przesyłam wirtualne uściski.. dużo siły i cierpliwości |
|||
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
Dlatego zamierzam dziś sprawdzić nockę po tym prawie nie jedzeniu, jutro sobie spróbować kilka plasterków żółtego sera, zobaczyć z 2 dni. Później właśnie jogurcik naturalny, znów poczekać i zobaczymy jak to będzie wyglądało z czasem. Odnośnie wrażeń na rękach to ja mam tak samo. U mnie to już taki Klocek, a u TŻ nadal kruszynka
|
|
#2435 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
to daje nadzieje i utwierdza mnie w przekonaniu, ze jak nasi co wrazliwsi chlopcy potrzebuja bujania, suszarek itp, to trzeba im to dac. a oni w swoim czasie stana sie bardziej samodzielni Cytat:
stopki nie smierdza, ale on ma tam tak slabe krazenie, ze pewnie i pocenie mu tam nie do konca funkcjonuje...pamietam wasz zestaw na chrzest u nas z tego co widze bedzie chlodniej, no ale zobaczymy - jeszcze 2 tygodnie. ubiore go na cebule z jakims ladnym sweterkiem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
toż to wrzask niesamowity. Chyba jej się przypomina jak ją w szpitalu kąpali. Nie da się, sama to ją chusteczkami traktuję, mąż twardo już drugi raz po kupie pod kranem mył ... a Paulinka wyła jakby ją ze skóry obdzierali.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2438 |
|
siedzę i myślę
|
hej
mamusie karmiące mm od kiedy startujecie z rozszerzaniem diety? Antoś ostatnio strasznie marudny, ciągle się ślini i pcha wszystko do buzi... czyżby ząbki ? albo skok rozwojowy bo jest w 12 tygodniu
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Uff biorę się za nadrabianie
wczoraj weselicho, dzisiaj byliśmy na targach mother&baby i wpadli rodzice i tak zleciało za nami już 3 przespane noce, moje dziecko to aniołto biorę się za nadrabianie ![]() Cytat:
, córka mojej przyjaciółki od urodzenia jej przesypiała noce a była na cycu
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
W.ogole dziewczyny dzieki za slowa wsparcia I otuchy
na szczescie Anton z Sofia juz byli. Pozniej sobie wszystko.wyjasnilismy, a raczej przyznalismy sie do tego, ze kiepsko.z.nami.i jestesmy wykonczeni.i.zamiast sie wspierac.to.kazde.na wlasna.reke.probuje sobie z tym wszystkim.poradzic... Powiem Wam, ze do dzisiejszego.popoludnia nie zdawalam sobie sprawy z tego ile negatywnych emocji sie we mnie nagromadzili...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2441 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oh to jest cudowne młody nam śpi od 9 do 5 lub 6 Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() Cytat:
mimo, że właśnie jets taki aktywnym rzucającym się dzieckiem to owijanie mu bardzo pasuje ale owijam go tylko na noc, ew. w dzień jak marudzi i nie może usnąć, w dzień zasypia sam w łóżeczku ew. huśtawce
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja Cię doskonale rozumiem. U nas co prawda z TŻ nie ma aż takich scen, ale też czuję się wykończona i też emocje we mnie walczą. A wieczorem jak się kładę to się wręcz boję nocy. W dzień z kolei liczę minuty do powrotu TZ'ta. A najgorsze, że to wcale nie jest tak, że za chwilę się skończy, bo nawet jak dziecko będzie bardziej kumate to i tak nadal nie powie co mu jest, a przed nami jeszcze wiele ciężkich momentów ( ot chociażby to cholerne ząbkowanie)
|
|
#2444 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach z
Cytat:
![]() Jestem przez weekend u mamy i gonię Was, gonię i dogonić nie mogę Podczytuję Was na telefonie ale nie lubię stamtąd pisać, także odzywam się tylko czasem ![]() Motylku nasze siku też pachnie raczej normalnie tzn. w zasadzie nie pachnie wcale? Edytowane przez puchatkowa Czas edycji: 2013-08-25 o 21:01 |
|
|
|
|
#2445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wygląda super![]() Cytat:
wszędzie piszą, że jak dziecko już jest starsze i ma normalną wagę to może się budzić, bo jest blisko rodziców i szuka ukojenia a nie jedzenia i zeby dawać smoka, wodę i przytulać a nie karmić Cytat:
![]() my po weselichu bardzo fajnie było, młody grzecznie z babcią siedział dzisiaj skoczyliśmy na targi mother&baby, kupiliśmy małemu super dinozaura z canpolu mam nadzieje,że w tym tygodniu dotrze woombie to zobaczę czy wszystko ok i wtedy was poproszę o priv co chcecie i wyślę numer konta ![]() będę miała 2 woombie do odsprzedania bo zamówiłam 4 a tyle mi nie trzeba 1 original żółty i convertible leggie biały![]() laski co nie karmicie w nocy, czy Wasze cycki się przestawiły? bo ja wstaję z kamieniami i boję się zapalenia piersi:/ tak poza tematem to mam wyjazd integracyjny z pracy z noclegiem we wrześniu i myślę czy jechać TŻ mówi, żebym jechała, ja też mam ochotę tylko problem z cyckami bo co kilka ha muszę ściągnąc i sama już nie wiem
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo i dłużej ![]() a myśmy wrócili ze wsi, chyba tamtejszy klimat małemu służy bo spał w wózku prawie 3 godziny mam buraczki, selera i pietruszkę, jutro pomrożę ![]() szkoda że weekendy tak szybko mijają, w ogóle Wam też się tak wydaje że czas tak szybko leci? ha! żeby mi w pracy tak leciał
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Po skończonym 4 miesiącu
|
|
|
|
#2448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
dobrze, że udało Wam się opanować sytuację. Na pewno jest Wam ciężko, ale pamiętajcie że razem łatwiej..Czasem jak W. miał gorsze dni i siedziałam z nim ciągle sama też już nie miałam siły i wyżywałam się na Tż, znaczy nie wyżywałam, a wybuchałam o byle co.. na szczęście kilka szczerych rozmów pomogło i jakoś to przetrwaliśmy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za Was i za Sofcie zeby jak najmniej plakala ![]() Ja tak mialam pierwsze 3 mc teraz lepsze czasy dla nas nastaly uff oby u Ciebie tak bylo Cytat:
Ja kapie codziennie ale kilka razy zdarzyl sie dzien brudasa Najgorzej za piore codziennie albo co 2 dzien i z prasowaniem nie nadazam :banghead: Oj chyba powoli odplywam kolorowych dziewczynki ![]() Aaa Sharp zakupy super rowerek jest extra , odkurzacz taki playskoola moj D. Mial fajny jest Aa Color Tymka fota ta czarno biala co na fb dalas boska jest , idealna do oprawienia :p slodziak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Puchatkowa, dzięki! Właśnie podobno nie powinno być zapachu a ja go czuję ;/ Cytat:
|
|
#2453 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
karolajn1987
Witaj Cytat:
Bez Twoich postów muszę teraz wszystko skrupulatnie czytać. ![]() Cytat:
Patrzył na tygryskowy przybornik, patrzył, patrzył, aż mu się oczka zamknęły i zasnął... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, ale to pewnie mało możliwe. Wyjęłam mu wkładkę nie dlatego, że miał mało miejsca "po bokach", tylko na długość właśnie już się nie mieścił. Te dziurki na pasy we wkładce blokowały to, żeby dać ją wyżej. Z wkładką był tak jakby wbity w ziemię, taki skulony już. ![]() Ale ślicznotka! I śpi tak samo z pieluchą i smokiem jak mój L. ![]() Ale fajny, radosny Pawełek! Zajrzyj, zajrzyj. ![]() Cytat:
A teraz widzę tiny love. ![]() Cytat:
Wystarczyło zawołać koleżankę i poprosić żeby rzuciła okiem na paletę. I mówi: "Ja nie wiem! Jest tak jak tam napisane!" W takich chwilach człowiek ma ochotę spytać czy mam iść zapytać obsługę w tesco czego dotyczy promocja w biedronce...Cytat:
Witam się i spadam, jednak nie dam rady nadrobić reszty teraz. |
||||||||
|
|
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałabym się pochwalić.
U nas dzisiaj dwie kupy! Po kilku godzinach przewijam młodego, a tam znowu kupa! Także Jenny, możesz mi dopisać mm Nan Pro 1, bo zostajemy przy nim. ![]() Wygadałam się Dobranoc ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Od jakichś 2 tygodni go wycieram chusteczkami. Tylko to takie wodolubne stworzenie, że jemu wszystko jedno gdzie, byle mokre i byle ciepłe. Teściowa nie mogła patrzeć jak go myłam przewieszonego przez przedramię. Wrzeszczy to zazwyczaj po kąpieli, jak go ubieram.
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za slodka wiec srodek jedlismy hii a dziieci odwrotnieWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i jaka jest cena? Bo widzę, że 30$, a w tym sale jest 19,99$ obojętnie co kliknę. Ale ja jest nieogar. ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Aaa co do wyjazdu. Łatwo mi powiedzieć, bo sama bym pewnie nie pojechała ( A piersi? Zabierzesz laktator i już. ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Miałam już od godziny spać.
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wysylka 16$ Problem z wyjazdem jest taki ze caly dzien zabawa w plenerze no ale moze ogarne i do wieczora wytrzymam
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-08-25 o 22:09 |
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ze względu na kg. Bo tak jak mówię, z tego co widzę na stronie, to 6-9 kg już nie ma. We wtorek prawdopodobnie idziemy na szczepienie, więc zważą młodego i będę mądrzejsza.
|
|
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Eh juz jest.lepiej.dziewczyny
![]() Ale to prawda, ten skok daje nam niezle w kosc. Ale kiedys musi minac, nie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2460 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedyś znajomi kupili sobie kosiarkę a że ich syn miał urodziny to powiedzieli mu że to jego prezent chodził dumny jak paw ![]() Cytat:
właśnie spojrzałam na puszkę i jest 68kcal a w starym67kcal więc mnie doktorka w konia zrobiła mówiłam jej że młoda mało je i ta waga to pow. , że to mleko co bierze jest bardzo kaloryczne i nie potrzebuje dużo teraz,a ono jest jak wszystkie:/chociaż tyle dobrego że pomaga to mleko..jutro idę zważyć młodą zobaczymy... ale jestem głuppia Cytat:
![]() trzymajcie się i ash Wy też Cytat:
cloche ja w upały codziennie pod warunkiem że nie śpi/niema gości/nie marudzi a jak chłodniej to co 2w porywach 3dni co do fotelika to właśnie moja tak jakby zgnieciona była,nogi wystają a ona już nawet tak nienaturalnie leży a wyżej przez ta ochronę głowy się nie da ,tylko kurdę ja boję się wyciągnąć ten klin bo przecież będzie w pozycji siedzącej ![]() motylkuja nie czuję nic czasem po nocy tylko pampersem walibanka i ja będę z tym fotelikiem jak najdłużej ,bezpieczeństwo ot podstawa karolinamy też od 4,ja już nie mogę się doczekać tego wypluwania możliwe że skok bo moja tak miała właśnie w 12tyg a teraz się zastanawiam czy to nie ząbki(16tydz)anoxe kurde to ja nie wiem już co robić z tą wkładką..może spróbuje wyjąć ten klin i zobaczę czy jej lepiej ![]() ash jak kobieta jest sfrustrowana to chyba mało brakuję do kłótni.może złego słowa użyłam ale jak się siedzi tyle z dzieckiem tu brzuzek tu kupka itp , może i stres związany z nową sytuacją, chciało by się jak najlepiej a tu dziecko i tak marudzi ![]() młoda odkąd ją wybudzam na 1nocne karmienie zaczęła co 3h jeść..i w nocy a tak ładnie spała ciekawe czy jej to wróci
Edytowane przez kociakZpazurem Czas edycji: 2013-08-26 o 00:02 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

a jeszcze niedawno byl taki bezwiedny...
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

chyba nie bede szukac kompletow, tylko kupie jakies sztruksy, biale body i kamizelke sweterkowa 

07.07.2012
toż to wrzask niesamowity. Chyba jej się przypomina jak ją w szpitalu kąpali. Nie da się, sama to ją chusteczkami traktuję, mąż twardo już drugi raz po kupie pod kranem mył ... a Paulinka wyła jakby ją ze skóry obdzierali.

klask i:
za to żeby wszystko się pięknie złuszczyło i poszło wpiz.du
dobrze, że udało Wam się opanować sytuację. Na pewno jest Wam ciężko, ale pamiętajcie że razem łatwiej..

mówiłam jej że młoda mało je i ta waga to pow. , że to mleko co bierze jest bardzo kaloryczne i nie potrzebuje dużo teraz,a ono jest jak wszystkie:/chociaż tyle dobrego że pomaga to mleko..jutro idę zważyć młodą zobaczymy... ale jestem głuppia