|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Cytat:
jutro do kraka jade odwieżc mamcie. czyli od srody dietka, bo bede pewnie obiadowac na mieście
|
|
|
|
|
#17852 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że po np. twarogu na kolację "wybijało" mi brzuch oraz miałam wysypkę i bezsenność
|
|
|
|
#17853 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana;([/quote]
ja tez bo jem jak mała świnka. ale od srody dieta. nie pozole znowu wazyc sobie 70 kg jak wczesniej. chocbym i miała nic nie jesc
|
|
|
|
#17854 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba ją wkleje tutaj na jakis czas, popierdzieli mi sie z tymi meilami
|
#17855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, może dołożę po prostu jeszcze jeden posiłek z większą ilością warzyw i będzie ok. A śniadanie nie mogło być mało białkowe, bo jedna porcja tego serka zawiera 5,6g białka, a plaster szynki 5,2g więc to około 21g białka w jednym posiłku. Nie mogło być lepiej |
|
|
|
|
#17858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17859 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli bardziej kalorycznie ;P Cytat:
Mmmm narobiłaś mi ochoty na ten pasztecik
|
||
|
|
|
#17861 |
|
Rozeznanie
|
kurcze, na to przytycie zajadam bardzo sporo chleba, niby razowy z bardzo dobej piekarni, ale nie wiem czy 5 kromek dziennie to jednak nie przesada
dzisiaj: -śniadanie: kluski lane(z jajka i łyżki mąki razowej) na mleku+ 2 kromeczki razowca z dżemem -2 śniadanie: jabłko i jogurt naturalny+ kostka czekolady mlecznej milki -3 śniadanie/wczesny obiad= zostałam poczęstowana u koleżanki miską kapuśniaku - późny obiad: kawałki piersi kurczaka podsmażonej na oliwie z oliwek, 3 młode ziemniaczki i młoda kapustka w sosie pomidorowym - kolacja: 3 kromki razowca- dwie z serkiem turek, truskawkami i cynamonem, a jednak z dżemem borówkowym Wychodzi mi tu ok 2500 kcal więc nieźle, tylko dobijające jest ciągłe uczucie przepełnienia i wypchanego żołądka, mam nadzieje, że brzuszek się przyzwyczai niedługo.
|
#17862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na tym nei przytyjesz bo jesz za dietetycznie , uzyj jakiego maselka , no niewiem tych kluseczek duzo tez chyba nei blyo z tak malej ilsoci skladnikow
|
|
|
|
|
#17863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#17864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#17865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W tym jadłospisie nie ma tyle na 100%
|
|
|
#17866 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dzisiaj:
I śniadanie: owsianka (+8 g rodzynek+ otręby) z truskawkami (50g) i malinami (50g)II śniadanie: dwa białka, 3 plasterki chudej wędliny z kurczaka -> na patelnię bez tłuszczu. DO tego kromka pełnoziarnistego i 70 g ogórka. + Activia Obiad: 130 g gotowanej piersi z kurczaka + 200 g warzyw ('na patelnię' )+ 3 suszone śliwki Podwieczorek/Kolacja: 150 serka wiejskiego + po łyżeczce: migdałów, orzechów, sezamu, siemienia i pestek dyni. Do tego otręby. Kolacja (1,5 h przed snem): 80 twarogu 0% z cynamonem ![]() Jutro koniecznie muszę coś nowego wymyślić na II śniadanie ==' Byłabym bardzo wdzięczna za ocenę
|
|
|
|
#17867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A że dietetycznie...ja poprostu z natury bardzo nie lubię słodyczy i tłustego jedzenia, więc niestety potraw tuczących typowo brak z powodu braku chęci na takowe. A pojutrze ruszam do rodzinki na mały zjazd, dziadek dziś przez telefon meldował, że babcia z ciocią z tej okazji od 3 dni wręcz zamieszkały w kuchni, a na mnie będzie czekać cała blacha ukochanych drożdżowych pasztecików z kapustą i grzybami więc przekroczę spokojnie bilans 3tysięczny jak nie więcej, dobrze będzie.
|
|
#17868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Dziękuje za przepisCytat:
Ja też szczególnie,że zawsze mnie kłują po kilka razy w jedną ręke .
|
|
#17869 |
|
Wtajemniczenie
|
No i jakos wytrzymalam, aczkolwiek strasznie mi smutno
Ja juz siebie nie rozumiem, rzuce sie na slodycze to placze, ze nie wytrzymalam i zamiast sie cieszyc, ze dzisiaj wygralam z napadami to jestem jakas nie taka jak trzeba :/
|
#17870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dziewczyny jak myślicie ile może kosztować ten nowy Braun multiquik 6w1 którego aktualnie reklamują?.Myślałam,żeby kupić mamie na dzień matki nic innego mi nie przychodzi do głowy,no chyba że macie jakieś lepsze propozycje,to chętnie skorzystam .
|
|
#17871 |
|
Zakorzenienie
|
pogoda mnie dobija..
niech mnie ktos pocieszy ze jutro nie bedzie sniegu top offic... Seemore, dostane Twoja fotke?;>
|
|
|
|
#17872 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
uwielbiam je zajadać z masełkiem roztopionym... ehh ![]() stokrotko naprawdę bardzo zazdroszczę tego, że możesz tak spokojnie wypowiedzieć zdanie "nie lubię słodyczy i tłustego jedzenia" dla mnie ciągle wkrada się tam nutka wahania... ![]() Ale dzisiaj jestem w miarę zadowolona ze swojego jedzenia, nie dałam się namówić na żadne grzeszne potrawy, no ale obiad musiałam zjeść z rodzinką i wyszła z tego smażona wieprzowinka w sosie z ryżem i to wszystko pysznie przyprawione, niestety niezbyt dietetycznie,ale co tam
|
|
|
|
|
#17873 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
nagródź się jakoś! Weź ciepłą długą kąpiel, odpręż sie, pomyśl o czymś przyjemnym. I pomyśl sobie jak dobrze, jest mieć mądrą kontrolę nad swoimi słabościami ![]() Będzie dobrze |
|
|
|
|
#17874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, jasnetylko ze jeszcze nikt nie dostal. Najpierw musi mi ją ktos, komu wyslalam, wyslac mi bo ja nie mam
![]() Cytat:
za cholere mi sie nie da humoru poprawic, ale niedlugo ide spac wiec mam nadzieje, ze mi sie przysni jakis fajny horror w psychiatryku i będę wtedy szczęśliwa
|
|
#17875 |
|
Zakorzenienie
|
Dojadlam jeszcze troche wedlinki i szklankę mleka w ramach posiłku białkowego
Dobranoc
|
|
|
|
#17876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#17877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Już są ![]() Cytat:
kolacja: kromka chleba żytniego z soją, do tego dwa plasterki polędwicy sopockiej, pół plasterka sera żółtego (tylko 13 % tłuszczu ), mały pomidor, takie dwa cienkie plastry chudego twarogu, gotowa sałatka z tuńczynka z warzywami (taka z puszki- była tam fasolka, kukurydza, pomidorki i inne, dokładnie odsączyłam z oleju )Myślę, że nie jest najgorzej, biorąc pod uwagę to, że po wyjściu ze szpitala mama postarała się, żebym wróciła do dawnych nawyków żywieniowych Cud, że przez 1,5 misiąca, kiedy codziennie szamałam tabliczkę czekolady przytyłam tylko 3 kg, które wczesniej udało mi się zgubić, więc jestem w pozycji wyjściowej. Szkoda tylko, że wymiary większe niż przedtem Jako że po tym, jak 3 tygodnie nie jadłam w ogóle słodyczy spadł mi poziom cukru we krwi poniżej normy, tak teraz kupiłam tabliczkę gorzkiej czekolady i codziennie bedę zjadać dwie kostki 'dla zdrowotności'. Myślę, że diecie nie zaszkodzi. Wypisałam sobie oprócz tego 10 zasad, których będę się trzymać, mama wszystkie zaakceptowała- z wyjątkiem jednej- żeby ograniczyć węglowodany i chleb, bo jem go stanowczo za dużo. Ale poszłyśmy na układ- będę jeść o połowę mniejszą porcję ziemniaków, a w zamian za to 1,5 kotleta Ech, teraz tylko pozostaje mi pracować nad silną wolą... Trzymajcie kciuki ![]() P.S. Ja nie wiem, co się ze mną dzieje, dzisiaj znowu zrobiło mi się słabo w szkole... Ale to pewnie przez to, że w klasie było strasznie duszno, a do tego byłam niewyspana. Jednak jest to męczące i niepokojące
|
|
#17878 | |
|
♥
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#17879 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko boska dziewczyny, wlasnie znalazlam, ze 1 orzech wloski wazy 15 gram to jak ja jem jesli juz to zrodlo zdrowych tluszczy sztuk 10 to ja dostarczam prawie 1000 kalorii na samych tylko orzechach. Moge tylko max 4 zjesc, zeby bylo 50 g :/
|
#17880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:50.

Może się spotkamy gdzieś tam, bo ja będę w centrum pewnie rodzinkować

i na tym nei przytyjesz bo jesz za dietetycznie , uzyj jakiego maselka , no niewiem tych kluseczek duzo tez chyba nei blyo z tak malej ilsoci skladnikow

Ja juz siebie nie rozumiem, rzuce sie na slodycze to placze, ze nie wytrzymalam i zamiast sie cieszyc, ze dzisiaj wygralam z napadami to jestem jakas nie taka jak trzeba :/
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)