|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#17821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :)
Seemore ja też poprosze o fotke
![]() Kurde ja już nie daje rady... Rano zaspalam i nie zjadłam owsianki;/ zjadłam jedną suchą kromke chleba koło 5 winogron i pół serka wiejskiego w pracy zjadłam 1.5 kanapki z pastą z tuńczyka ogórkiem i sałatą i ok.4 rzodkiewek wróciłam do domu i zaczęło sie... sernika potem czekolade potem wafelki budyń czekoladowy kiwi resztka serka wiejskiego i jem i jem i jem;( a brzuszek i tyłek rośnie i rośnie... już mi wróciło to co schudłam;(;( Jestem załamana;( |
|
|
|
#17822 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja
![]() Ś: 3łyżki owsianych na mleku z dodatkiem twarogu i otrębów+kawa z mlekiem 2ś: Serek wiejski 150g z powidłami z czarnych pożeczek (ok. łyżeczki) O: Warzywa na patelnie z bazylią hortexu+"frosta" 1,5 fileta mintaja ze sosem szpinakowym w lekkiej panierce *zielona herbata P: Serek wiejski 150g+trochę słonecznika K: Grahamka z ziarnami z białym serem A dzisiaj? ;p |
|
|
|
#17823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dlatego tylko tyle ode mnie...
|
|
|
#17824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#17825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jest wiele rozwiązań... choćby, dla białka - kupujesz odżywkę i po kłopocie, ale trzeba chcieć i kombinować, a nie ręce rozkładać z bezradności... Każdy gdzieś pracuje,każdy gdzieś się uczy, a uwierz wiele rzeczy da się pogodzić. Gdy się czegoś nie wie, warto poszukać informacji - dla własnego dobra: Wklejam to chyba po raz piąty: Białka : Mięsa (wołowina, piersi z kurczaka/indyka i inne chude mięsa, ew. wieprzowina), ryby tłuste/chude , jajka , twarogi chude/półtłuste, serki wiejskie, odżywki białkowe. Tłuszcze : Oliwa z oliwek (podstawa) , tran , olej lniany, jajka , tłuste ryby, nasiona słonecznika, pestki dyni, olej MCT, orzechy włoskie/laskowe, migdały, wiórki kokosowe troche masła też nie zaszkodzi. Węglowodany : Ryż ciemny/paraboliczny, makaron zwykły/razowy, płatki owsiane zwykłe/górskie , pieczywo pełnoziarniste, kasza gryczana/jęczmienna, warzywa (podstawa), owoce, naturalne kefiry/maślanki/jogurty, mleko 0-1.5%, odrobina miodu naturalnego, odrobina rodzynek. /Czy ja jestem złośliwa ? Nieee
|
|
|
#17826 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jeżeli zażywam tran w kapsułkach to to są zdrowe tłuszcze?
|
|
|
|
#17827 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#17828 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale często wychodzi to taniej niż uzupełnianie białka w każdym posiłku.
Na redukcji pamiętaj: 2g na kilogiam masy ciała... Odżywka starcza na długo... u mnie stoi już jakiś czas i wybrać tego nie mogę ![]() Tak, jak najbardziej... Można łykać także np. omega-3, ale... to będzie i tak malutko chyba... dziewczyny, zależy wam na chociażby na pięknych włosach i piękniej cerze? To zdrowe tłuszcze trzeba wprowadzić do diety... o innych plusach i pozytywach już nawet nie piszę...
|
|
#17829 |
|
Raczkowanie
|
dzieki wielkie teraz mam przynajmniej jako takie pojecie. co nie znaczy ze bede to jeść... nigdy nie mam w domu tego, co potrzeba... ych...
|
|
#17830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#17831 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem że sam tran nie wystarcza. Poprostu chodziło mi o to, czy jako dodatek do diety może być.
|
|
|
|
#17832 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Co u was? Dawno tu nie zaglądałam Dzisiejsze menu: Ś: dwie kanapki z szynką z indyka, sałatą, rzodkiewką, pomidorem i ogórkiem ![]() II Ś: banan, pół małego oscypka , kilka suszonych moreliO: pierś z kurczaka z 2 plasterkami mozzarelli i dwoma plasterkami pomidora + warzywa z patelni do drobiu P: 2 łyżki lodów wiśniowych ![]() K: 4 koreczki ze śledzia z ogórkiem (nie wiem jak to się nazywa, rolmopsy czy coś takiego Pewnie jeszcze dojdzie jakieś jabłko
|
|
|
|
#17833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
celem jest przytycie , wiem ze dzis do konca zdrowo nei wyszlo i pewnie te owoce na wieczor nei bardzo ale ja owocki wol ejesc wieczorem i jakos mi to nie skzodzi , ale niewiem co by zmienic zeby bylo lepiej ? chyba powinnam dodac jakis zdrowych tluszczy , pestek sloneczika albo orzechy ?? |
|
|
|
|
#17834 |
|
Wtajemniczenie
|
morfologie, cholesterol, cukier i tsh <mam tarczyce to musze) i z ciekawosci rh i grupe krwi
jak tylko bede miala to wysle ![]() Dzisiaj znowu sie chyba zalame. Mama mi nagadala jaki to moj brat jest kochany i wystarcza mu tylko serdelki a ja jestem glupia, ciagle cuduje i mnie nalezy sie jak najszybciej pozbyc pewnie znowu wyladuje gdzies palaszujac tabliczke czekolady i znowu wszystko szlag trafi
|
#17835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W IŚn brak białka ![]() Cytat:
![]() Również z chęcią Cię ujrzę ![]() ![]() Śmiać mi się chce z takich pytań... Witaj ![]() ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#17836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie łam się![]() To że odżywiasz się inaczej niż reszta rodziny nie czyni Cię w żadne sposób gorszą |
|
|
|
|
#17837 |
|
Wtajemniczenie
|
Seemore, nie łam się
Uśmiechnij się i spójrz na to inaczej. To że 'cudujesz' wcale nie znaczy o Tobie, że jesteś gorsza- starasz się dbać o siebie i to jest dobre. Moja mama cały czas uważa, że cuduję. Tak jak dzisiaj przy obiedzie- bo odmówiłam polania fasolki szparagowej tłuszczem i bułką tartą, a jajka usmazyłam tylko na 1 łyżce oliwy, no i ich nie posoliłam ![]() Dzisiaj: śn: 4,5 łyżek musli tropikalnego, 1 łyżka otrąb, 1 łyżka nasionek lnu, szklanka mleka 1,5 %, ćwiartka jabłka, jogurt pitny activia truskawkowa II śn: grahamka z odrobiną masła i szynką przegryzka:ćwiartka jabłka obiad: dwa jajka sadzone na 1 lyżce oliwy, trochę ziemniaków, fasolka szparagowa I jak ?
|
#17838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po kolacji:
|
|
|
|
#17839 |
|
Zakorzenienie
|
Kolacja BIAł-KO-WA
|
|
|
|
#17840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie pod i kolacja? ![]() Cytat:
Ser żółty radzę wywalić ![]() Apropo,chodzisz spać o 20,że już po kolacji?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#17841 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ja coś jeszcze wieczorem zjem. Chodze spać koło 23, takze jeszcze jeden posiłek pewnie bedzie. Starałam się białkowo, ale za bardzo nie mam pomysłu czym zastapić pełnoziarniste i co jeść jako kolację białkową (ryby jem tylko smażone niestety). A ser żółty to tak tylko okazjonalnie.
|
|
|
|
#17842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jakiś twarożek,serek wiejski,tuńczyk w sosie własnym,chuda wędlinka,chude mięsko jakieś,choćby jajko będzie lepszym rozwiązaniem ![]() Ps. Chociaż szczerze mówiąc,zasady zasadami,ale białko nie każdemu służy,jedna tutaj Wizażanka schudła zastępując białko węglami,więc musisz to dobrać pod 'siebie'
|
|
|
|
#17843 |
|
Zakorzenienie
|
Jajko juz dzisiaj jadlam, dlatego kolacja taka dziwna. Wędlinka chuda bła (z indyka). Twarożek w lodówce pojawi się dopiero w środę
Zastąpić czymś pieczywo czy zupełnie wyeliminować z kolacji?
|
|
|
|
#17844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba,że przed kolacją miałabyś trening siłowy,wtedy węgle jak najbardziej
|
|
|
|
#17845 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego cola light jest niezdrowa?
kcal tam tyle co kot napłakał, węgli 0 tłuszczu 0?? dlatego ze tam karmel, substancje słodzące itp? kupiłam dzis wreszcie oliwe z oliwek, migdały kalifornisjkie ![]() OD jutra chyba ładna dietka. Dzień udany z mamą,,szkoda ze jutro koniec;/ nastepne współne dni, w wakacje |
|
|
|
#17846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#17847 |
|
Zakorzenienie
|
Seemore ja tez chce fotke
|
|
|
|
#17848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda,że Twoja mama musi wyjeżdzać ![]() Ale mam nadzieję,że będziesz ładnie jadła
|
|
|
|
#17849 |
|
Zakorzenienie
|
Coca-cola light jest niezdrowa bo jest w 100% sztuczna
![]() Ja też bym chciała fotkę! ![]() |
|
|
|
#17850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym nie przesadzała z tą teorią białka na kolację. Już wielokrotnie pisałyśmy, że białko jednak nie dla wszystkich jest dobre. Ja po białku miałam fatalną cerę i wysypkę na twarzy i ani trochę nie schudłam, mimo tego że odżywiałam się zdrowo. Na kolacji węglowej (zmieniłam tylko kolację!) chudnę sobie powolutku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

z odrobinką majonezu, kromka sucha razowca
dlatego tylko tyle ode mnie...

Nie łam się
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)