Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 07:31   #2311
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar wykąpany,najedzony,śpi... Tak bardzo bym chciała żeby zasnął już na noc Męczy się biedulek mój

Dzisiaj przynajmniej mąż mi trochę pomaga bo jakbym znowu miała wszystko sama ogarnąć to chyba utonęłabym w morzu łez

Debrah- ja ogólnie kąpie co drugi dzień (już nie ma upałów więc codziennie nie widzę potrzeby) i wtedy oczywiście myje też mu główkę. Ale w Twoim wypadku jeśli kąpiesz codziennie myślę że główkę możesz spokojnie co drugi dzień.
Co do czujnego snu to jeśli śpi na noc już to śpi twardo-naprawdę trzeba mocno się postarać żeby go obudzić. Ale w dzień jak ucina sobie drzemki (o ile ucina ) to śpi bardzo płytkim snem. Dlatego mam mega wqrw jak mi uda się go uspać (co ostatnio jest bardzo trudne) a przyjdzie ktoś do pokoju obok i kaszle/kicha/gada/ogląda głośno tv (a to u nas się często zdarza ). Moja mama twierdzi że mam go przyzwyczajać do hałasów bo potem na palcach będzie trzeba przy nim chodzić- ok! Ale ostatnio naprawdę przez to ząbkowanie jest trudny do ogarnięcia więc wypadało by uszanować moje prośby i dać mi tą chwilę dla siebie (ostatnio jest to 20-30 minut w ciągu dnia).

Dzisiaj moja siostrzenica np. Oglądała tv na cały regulator prawie jakby co najmniej miała 70ke na karku i była głucha. Wyszłam. Zwróciłam uwagę-zciszyła. Ale za chwilę przyszła do pokoju jajko rozbijać w metalowym kubku na kogla mogla! no i powiedzcie czy to nie na złość?

Ja ostatnio jestem wniebowzięta jak Oskar chwilę śpi bo naprawdę mam dość przez cały dzień. A tacy mają w poważaniu że chce chwilę spokoju. Tak po prostu.
To sie bezmyslnosc nazywa
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:32   #2312
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Hej
Co tu taka cisza? Zadnej imprezy w nocy?? Aaaa weekend.

Kurcze, moje dziecie zapomnialo co to ssanie :/
Odkad je codziennie kaszke+obiadek to piersi moze dla niego nie byc (oprocz zasypiania oczywiscie ).

Pochlipie chwile, zaraz puszcza i zajmuje sie sciskaniem mnie łapką za sutka (ałłł).
Je ledwie kilka minut, nie najada sie tym i zaraz marudzi, bo glodny.
Pokarm mam, bo jak scisne to leci.

W czasie kiedy je stale pokarmy nie jest tak marudny jak od 14-15, kiedy piers wchodzi do akcji. Wtedy to wlasciwie juz tylko rece pomagaja, a i to nie zawsze.
Ewidetnie sie nie najada.

W nocy jest ciut lepiej, bo zaspany, ale i tak ma sile na wykrecanie mi sutkow

Na wieczor standardowo butla. I jest tak samo jak z UU () - pochlipie chwile, odwraca buzke i za chwile znow chlipie. I tak nam schoooodzi i schoooodzi z tym jedzeniem... Dobrze, ze sutki mam wtedy w staniku

Mam wrazenie, ze on zle chwyta piers, bo czesto mlaska na potege, czego kiedys nie bylo...

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-08-26 o 08:09
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:34   #2313
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lenova, E_vel, Hope : poszły do Was maile z moją pisaniną.

Dzieć zrobił mega-kupę i zrobiło jej się chyba lepiej bo wreszcie ma drzemkę teraz (już wykąpana), ale nie bardzo wierzę w to, że to już nocny sen, dużo za wcześnie, na pewno się obudzi.

O, przypomniało mi się, miałam pytania:

1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

2. Czy Wasze dzieci tez mają teraz taki płytki sen?
Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.
Ad1.
Kapie codziennie i wloski od samego poczatku myje tez codziennie.
Sadze, ze powinnas myc codziennie, bo przeciez chyba Amelka poci sie przy kp i to bez wzgledu na temperature wokol.
Ad2. My jestesmy mlodsze duzo, ale sen jest gleboki
Stary 2013-08-26, 07:35   #2314
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Chciałam jeszcze tylko nieśmiało powiedzieć że wczoraj skończyłyśmy pół roczku...

Cały dzień byliśmy cała rodzina na dworze Było cudownie!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:40   #2315
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
My już nie śpimy.
poradźcie zuzia po kąpieli wczoraj miała całą gałkę oczną czerwono ,nie wiem czy przed kąpielą już to miała czy nie. Bo wróciła z mężem ze spaceru i mówił ze mu ryczala z 10 minut więc nie zwróciłam uwagi na oczka.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
o kurcze moze zadzwon do lekarza i sie zapytaj, co robic?

zdrowka dla chorowitek twoich

nawiko, jak ze szpitalem? sa miejsca? jedziecie?

a wlasnie - wszystkiego najlepszego dla Fewciowego "malenstwa"
I Bartłomieja iffonki!
Sto lat szkrabki!

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-08-26 o 07:42
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 07:46   #2316
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko spóźnione życzonka no i trzymajcie się w tym spzitalu jutro. Oby Wam szybko zleciało i wszystko było ok

Neti świetne te podarki z okazji chrztu

Meneq to co to za wieś skoro tam Starbuck jest ???

Meduzza przykro mi z powodu choroby sisotry
Oj, zle ujelam, to nie wies (w sensie administracyjnym to miasto, ba miasto prefekturalne), ale wiocha
Stary 2013-08-26, 07:55   #2317
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
nawiko, jak ze szpitalem? sa miejsca? jedziecie?
Jeszcze nie wiem. Po 9 mam dzwonic.

Najlepszego dla Blanki i Bartka!!!

Stary 2013-08-26, 08:00   #2318
treselle0
Zadomowienie

hello
Wiem jak się nazywam, co oznacza, że nocka lepsza niż ostatnimi dniami, rzecz jasna cycek w ruchu, ale z przerwami (jak to mówią, mała rzecz a cieszy)
Weekend też udany, sobota trochę w domu trochę na spacerach, a wieczorem zaliczyliśmy szanty, niedziela odpust i obiadek u teściów. Miło było
Później nadrobię, jak Wam minęło, ale muszę młodą uspać bo maaaruuuudzi i dobiera się do papci Do później
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:02   #2319
s i l v e r
Zakorzenienie

Stary 2013-08-26, 08:06   #2320
charlizz
Zadomowienie

Ola wstała o 6 rano nie mam już siły dopiero 8 rano

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:08   #2321
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Ola wstała o 6 rano nie mam już siły dopiero 8 rano

charlizz, o 6 rano to ja modego juz uspypialam na pierwsza dżemke

Stary 2013-08-26, 08:11   #2322
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hello
Wiem jak się nazywam, co oznacza, że nocka lepsza niż ostatnimi dniami, rzecz jasna cycek w ruchu, ale z przerwami (jak to mówią, mała rzecz a cieszy)
Weekend też udany, sobota trochę w domu trochę na spacerach, a wieczorem zaliczyliśmy szanty, niedziela odpust i obiadek u teściów. Miło było
Później nadrobię, jak Wam minęło, ale muszę młodą uspać bo maaaruuuudzi i dobiera się do papci Do później

pstryczku, 4:30 pobudka?

Stary 2013-08-26, 08:13   #2323
Delicjanka
Zakorzenienie

hej laski, ech.. ale chce mi sie spać, o 5 wstałam i musialam zawieźć tzta doo pracy, wczesniej jezdzil z kolegą ale kolega się urlopuje tak więc musialam pakowac Amelke do samochodu i jechać. Styrana jestem bo przez ten weekend chodzilam spać ok 2 .. troche sie posprzeczałam z tztem i jest mi źle, do d.py sie czuje ogólnie, mam doła jak stąd do las vegas mhmm..

tzt cos wspominał o ślubie, mówił ze mysłał o swietach BN ale..ale.. cywilnym, aleee ja wspomniałam ze cywilny sie nie zgadzam. ;]

Amelka cos mi pokasłuje (( ((
Później nadrobie bo mam taki sajgon na chałupie, ze nie wiem jak ogarnę. Gotowałam o 00.00 tztowi grochówke do pracy ;p i juz mi sie nie chciało sprzątac;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:16   #2324
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

pstryczku, 4:30 pobudka?
nie no, az tak tragicznie nie bylo o 5.30

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
hej laski, ech.. ale chce mi sie spać, o 5 wstałam i musialam zawieźć tzta doo pracy, wczesniej jezdzil z kolegą ale kolega się urlopuje tak więc musialam pakowac Amelke do samochodu i jechać. Styrana jestem bo przez ten weekend chodzilam spać ok 2 .. troche sie posprzeczałam z tztem i jest mi źle, do d.py sie czuje ogólnie, mam doła jak stąd do las vegas mhmm..

tzt cos wspominał o ślubie, mówił ze mysłał o swietach BN ale..ale.. cywilnym, aleee ja wspomniałam ze cywilny sie nie zgadzam. ;]

Później nadrobie bo mam taki sajgon na chałupie, ze nie wiem jak ogarnę. Gotowałam o 00.00 tztowi grochówke do pracy ;p i juz mi sie nie chciało sprzątac;]
uuu, pierwsza "malzenska" kłotnia?
zdrowka dla Amelci

Stary 2013-08-26, 08:18   #2325
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
A moja dziś zaliczyła pobudkę z płaczem - pędzę do sypialni a tam widzę dziecko w pozycji na czworakach, buja się "przód-tył" , z oczkami kompletnie zamkniętymi (!) płacze żałosnym głosikiem i łzy się leją jak grochy.

Biedna.
W ogóle teraz jeśli się budzi to natychmiast półsiada ( w sensie podpiera się na jednym łokciu bo moja nie siedzi) albo jeśli jest na brzuszku to próbuje na czworaka stanąć (wychodzi jak się zaprze stopami, inaczej jeszcze jej nogi odjeżdżają), działa trochę jak automat.
I też mamy problemy ze spaniem, bardzo częste pobudki i płaczki.

Ja myślę Lenova, że może są przeładowane wrażeniami, doszły nowe umiejętności?
No albo te zęby, ale na nie to wszystko zwalić można..
biedna Amelka
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
No co, to jak powrót do lat dziecięcych Przypominam sobie rodzinne oglądanie Jeszcze była Panna dziedziczka ale byłam trochę za mała żeby oglądać, za to trochę oglądałam W kamiennym kręgu, kojarzy któraś? No i oczywiście Dynastia, to był hicior, chyba wszystkie odcinki oglądałam W tym czasie gdy szła Dynastia musiałam wyjechać na prawie trzy miesiące do sanatorium, za dobre sprawowanie nam pozwalali oglądać bo i tak prawie cały personel zasiadał na świetlicy. I panie dyrygowały kiedy mamy zamknąć oczy bo się będą całować [COLOR="Silver"
---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

[/COLOR]A nie, przypomniałam sobie że raz się pobiłam z bratem i za karę dostaliśmy zakaz oglądania jednego odcinka Dynastii. A to był taki ważny odcinek w którym był pożar
po prostu padłam
Cytat:
Hej

Odkad je codziennie kaszke+obiadek to piersi moze dla niego nie byc (oprocz zasypiania oczywiscie ).

Pochlipie chwile, zaraz puszcza i zajmuje sie sciskaniem mnie łapką za sutka (ałłł).

W czasie kiedy je stale pokarmy nie jest tak marudny jak od 14-15, kiedy piers wchodzi do akcji. Wtedy to wlasciwie juz tylko rece pomagaja, a i to nie zawsze.

Na wieczor standardowo butla. I jest tak samo jak z UU () - pochlipie chwile, odwraca buzke i za chwile znow chlipie. I tak nam schoooodzi i schoooodzi z tym jedzeniem... Dobrze, ze sutki mam wtedy w staniku

Mam wrazenie, ze on zle chwyta piers, bo czesto mlaska na potege, czego kiedys nie bylo...
kurczę zazdroszczę trochę, że Kubuś tak pięknie je.
Współczuję wykręcania sutków, mój miał kiedyś fazę na to, nie wiem czemu ale po prostu jak był mega zmęczony i już niegłodny to też tak wykręcał, jejku jak to bolało :/
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Chciałam jeszcze tylko nieśmiało powiedzieć że wczoraj skończyłyśmy pół roczku...

Cały dzień byliśmy cała rodzina na dworze Było cudownie!

STO lat dla Blanki mój jutro kończy
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
hello
dobrze, że lepsza nocka
Cytat:
charlizz, o 6 rano to ja modego juz uspypialam na pierwsza dżemke
o 6 już drzemka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:27   #2326
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

o 6 już drzemka
dokladnie o 6.30

Stary 2013-08-26, 08:30   #2327
Delicjanka
Zakorzenienie

Pstryniu, bywało gorzej ale i tka mi źle.

Dziewczyny wracające do pracy, przesyłam Wam pozytywne fluidy i mam nadzieje ze dalej bedziecie mialy choć troszke czasu na napisanie na wątku !!

Wiecie co, mam dla Amelki kombinezon bardzo fajny, akurat bedzie na nią dobry na zime

i mam pytanie, mam mase krówkową i serek mascarpone;p rzućcie jakims fajnym przepisosem. Musze coś zrobić bo tztowi zachcicło sie słodkiego i co zrobił otworzył mase krówkową, zjadł dwie łyzeczki poczym go zmuliło to tera musze cos upichcic i zaprosic t. na kawe i cicacho

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:33   #2328
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

a czemu nie chce kościelnego? Dobrze, że mu tą grochówkę do pracy zrobiłaś, będzie przynajmniej za karę pierdział
Cytat:
dokladnie o 6.30

a ja dziś narzekałam, że Kubuś wstał o 7, cofam każde słowo
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:39   #2329
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kija, trzymam za was kciuki, niech malej przejdzie to poskudztwo

Fewciu, buziacz ki dla was za pol roczku
Jak nocki po zdjeciu szelek??? Lepiej?

Pstryn, ale to i tak niezle, moj wstal o 4.55 a usypialam na drzemke o 7.45, po czym wstal po 40min niezywa jestem

Deli, przytulam
I buziak dla Amelci

Musze Mlodego pochwalic, od 19 do prawie 1 w nocy spal w swoim lozeczku potem nie chcialo mi sie go juz karmic w fotelu i zatargalam do nas do lozka. Ciekawe, czy by dalej w lozeczku spal?
Oczywiscie z malzem sie poklocilam o tej 1, bo mial mi malego przyniesc a co? Nic kompletnie nie kumal, nic! Targam szarpie krzycze a ten nic. Zasadzilam kopa w d.upe i sama se mloego przynioslam taka juz zla bylam. A ten sie po godzinie budzi i pado, ooooo....dzien dobry Pietraszenko.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:40   #2330
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu nie chce kościelnego? Dobrze, że mu tą grochówkę do pracy zrobiłaś, będzie przynajmniej za karę pierdział

o losie, o 7 to marzenie
jak maz mial urlop to tak wstawalismy, czasem nawet pozniej ale odkad wrocil do pracy (pobudka 4.30) to mlody od tego momentu bardziej czujniej spi :/
a za tydz ja do pracy to dopiero sie bedzie dzialo

Stary 2013-08-26, 08:41   #2331
LadyWhisper
Zakorzenienie

I z rana moj maly lobuz

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377499230986.jpg (145,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377499256593.jpg (78,4 KB, 43 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:43   #2332
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Pstryn, ale to i tak niezle, moj wstal o 4.55 a usypialam na drzemke o 7.45, po czym wstal po 40min niezywa jestem

Deli, przytulam
I buziak dla Amelci

Musze Mlodego pochwalic, od 19 do prawie 1 w nocy spal w swoim lozeczku potem nie chcialo mi sie go juz karmic w fotelu i zatargalam do nas do lozka. Ciekawe, czy by dalej w lozeczku spal?
Oczywiscie z malzem sie poklocilam o tej 1, bo mial mi malego przyniesc a co? Nic kompletnie nie kumal, nic! Targam szarpie krzycze a ten nic. Zasadzilam kopa w d.upe i sama se mloego przynioslam taka juz zla bylam. A ten sie po godzinie budzi i pado, ooooo....dzien dobry Pietraszenko.....

ale ja absolutnie nie narzekam

wyobrazilam to sobie

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
I z rana moj maly lobuz

Lady, a Ty przypadkiem nie mruczalas ze Pietraszko nie siedzi?

Stary 2013-08-26, 08:43   #2333
litllesweetangel
Lurker ;)

U nas pobudka 7.20 Tzn ja, bo mala to miala pierwsza przed 5, ale to TZ nakarmil

Deli mozesz zrobic cos w stylu banoffie, ja robilam w szerokich szklankach: na dole ciasteczka pokruszone, pokrojone banany, wyzej masa( mozesz zrobic mascarpone z bita smietana), na to ten kajmak i tak z 2 warstwy. Okropnie slodkie ale i pyszne

A ja nadal sikam na mysl o powrocie do pracy Poczta zablokowana nawet nie wiem jak mam przyjsc -.-

edit. Pytanko, robicie dzidziolom koktajle na modyfikowanym? Mam maliny, boje sie ze same bede nie fajne.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-08-26 o 08:46
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:50   #2334
meneq
Zakorzenienie

Nadrabialam etapami, ale juz jestem z Wami.
Czesc!
Nie wiem od czego zaczac...
To po kolei: wczoraj mama wyjechala - uff! Tz przez 2tyg jest na izbie przyjec - on odpocznie, zero dyzurow przez ten czas, normowany czas pracy, jednoczesnie bedziemy miec wiecej czasu dla siebie. Od soboty leje, przez weekend byla czika, ale dzis w koncu odpuscila - o normalnej porze na spacer mozna wyjsc, pierwszy raz od 2,5 miesiaca mozna zyc bez klimatyzacji i od razu Yae grzeczniejsza. Raczkuje na calego idzieki temu jestem w stanie zrobic wszystko w domu, bo Yae przychodzi do mnie sama i bawi sie obok; mieszkanie mniej wiecej przystosowalam do jej potrzeb. Problem sprzatania rozwiazala tesciowa: podarowala mi odkurzacz-robot, ktory sam czysci mieszkanie - my idziemy na spacer, a Roomba sprzata; nawet nie sadzilam, ze kiedys z odkurzacza cieszyc sie bede. Na koniec nie chronilogicznie, ale o 6 rano zjawil sie aniol w naszej sypialni - t. wziela Yae a ja pospalam do 9 (w koszuli nocnej przypominala mi Bachlede-Curus z Pana Tadeusza).
Jesli komus streszczenie potrzebne, to: odzylam!!!
Stary 2013-08-26, 08:51   #2335
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze, że mu tą grochówkę do pracy zrobiłaś, będzie przynajmniej za karę pierdział

Cytat:
Hej

Sprobował i zasmakował w nowe to troszke mu sie odwidziało, ale wroci na łono cycka, na pewno
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Stary 2013-08-26, 08:53   #2336
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hope, świetny ten nowy kolor włosów, super wyglądasz; aż mnie wzięło na farbowanie TŻ chce blondynę
a co do zdjęcia "dzieci", to tak się wpatruję i wpatruję i widzę tam coś, co nie wiem czy jest tym, czym myślę, że jest

aaaaaaa, już wiem, pasek od obroży to jest

Filip zrobił przed chwilą to samo; jak się przebudzi czasem w nocy, to od razu jest na czworakach, ale w sumie to spi nadal i jak tylko odwrócę na boczek i dam smoka, to pomamara coś pod nosem, odwróci się na brzuch i dlaej spi
Elllmi! Ty to zawsze się doszukujesz!
U mnie TZ też blond blond, na przekór jemu wzięłam taki

Dziewczyny u nas też popudki z krzykiem - TAKI ETAP

Cytat:
My już nie śpimy.
poradźcie zuzia po kąpieli wczoraj miała całą gałkę oczną czerwono ,nie wiem czy przed kąpielą już to miała czy nie. Bo wróciła z mężem ze spaceru i mówił ze mu ryczala z 10 minut więc nie zwróciłam uwagi na oczka.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Może ją zawiało?

Cytat:

Cytat:
I z rana moj maly lobuz

Słodziaśny

Brawa dla jubilatów

TZ poszedł do pracy, a tak się juz człek przyzwyczaił że w domu jest. Czekam aż Młody wstanie. Drzema po śniadanku.Miałam razem z nim się położyć, ale on ma drzemki po 40 minut. Zanim ja zasnę to on się obudzi.

Zrobię mu dzisiaj pomidorówkę
BTW kupiłam mu też cukinie. CO mu mogę do nich dołożyć?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:53   #2337
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Nadrabialam etapami, ale juz jestem z Wami.
Czesc!
Nie wiem od czego zaczac...
To po kolei: wczoraj mama wyjechala - uff! Tz przez 2tyg jest na izbie przyjec - on odpocznie, zero dyzurow przez ten czas, normowany czas pracy, jednoczesnie bedziemy miec wiecej czasu dla siebie. Od soboty leje, przez weekend byla czika, ale dzis w koncu odpuscila - o normalnej porze na spacer mozna wyjsc, pierwszy raz od 2,5 miesiaca mozna zyc bez klimatyzacji i od razu Yae grzeczniejsza. Raczkuje na calego idzieki temu jestem w stanie zrobic wszystko w domu, bo Yae przychodzi do mnie sama i bawi sie obok; mieszkanie mniej wiecej przystosowalam do jej potrzeb. Problem sprzatania rozwiazala tesciowa: podarowala mi odkurzacz-robot, ktory sam czysci mieszkanie - my idziemy na spacer, a Roomba sprzata; nawet nie sadzilam, ze kiedys z odkurzacza cieszyc sie bede. Na koniec nie chronilogicznie, ale o 6 rano zjawil sie aniol w naszej sypialni - t. wziela Yae a ja pospalam do 9 (w koszuli nocnej przypominala mi Bachlede-Curus z Pana Tadeusza).
Jesli komus streszczenie potrzebne, to: odzylam!!!
gdybym taki miała to zostałby obdarzony wieeelką miłością
Stary 2013-08-26, 08:57   #2338
Ewik86
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
I jak po wczorajszym wieczorze??
A dziękuję, było całkiem przyjemnie

Cytat:
Ja juz myslami jestem w szpitalu...
Zaraz zaczynam sie pakowac. Mam dzwonic jutro rano z pytaniem czy sa miejsca. Jak sa to jedziemy.

Nie umiem sobie wyobrazic pobytu tam... Ale damy rade
trzymam za Was, oby wszystko było dobrze i żeby te trzy dni szybko minęły

Cytat:
1. Czy codziennie przy kąpieli myjecie dzieciom głowkę, włosy? Ja tak, ale teraz się zaczęłam zastanawiać.

2. Czy Wasze dzieci tez mają teraz taki płytki sen?
Ona budzi się ZAWSZE ostatnio jak tylko wchodzę do sypialni chcąc położyć się spać. Muszę być bardzo bardzo cicho a i tak przeważnie wstaje, wystarczy, że kołdrą ruszę.
1. Myję codziennie.

2. Na noc Domcia śpi nawet twardo.

Cytat:
tak, ja tak dawalam pomimo ze w niektorych sloiczkach jest niby zołtko. ale ja jakos wolalam dac swiezo ugotowane.
pol zoltka co drugi dzien.
i nie zdziw sie jak bedzie haftowac dziecie przy najmniejszym zołtkowym paproszku
A moja Domcia lubi żółtko Wczoraj nawet samo wcinała Ale zazwyczaj też jej dodaję do słoiczka obiadkowego

Domcia też w nocy popłakuje Mam nadzieję, że ten etap szybko minie, bo ciężko tak ją uspokajać jak samemu się jeszcze praktycznie śpi

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 08:57   #2339
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
kurczę zazdroszczę trochę, że Kubuś tak pięknie je.
Współczuję wykręcania sutków, mój miał kiedyś fazę na to, nie wiem czemu ale po prostu jak był mega zmęczony i już niegłodny to też tak wykręcał, jejku jak to bolało :/
A Twoj Kuba kiepsko je...?

Ehh czyli mowisz, ze to przejsciowe?

Stary 2013-08-26, 09:01   #2340
BlackSanctum
Zakorzenienie

Meneq, super! A co do Roomby, to już od dawna planuję sobie ją kupić, tylko zawsze kasy brak, może jakoś niedługo się szarpnę... Fajna sprawa.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości