|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ale chyba to nie zbrodnia powiedziec wam ze mi zle. Odnosze wrażenie ze to problem. No sory ze nie skacze z radosci bo mam mozliwosc polezec. Dla mnie to zaden odpoczynek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
witajcie po weekendzie!
dziś zaczynamy 12tc. zaraz drugi trymestr a później jak z bicza strzelił będziemy rodzić! ![]() powiedziałam dziś w pracy. kamień z serca. niby podejrzewałam, że problemów mi robić nie będą, mimo wszystko pewne obawy miałam. ale moja v-ce prezes powiedziała, że kazde nowe dziecko z firmie to powód do radości i podobnie jak po pierwszej ciąży miejsce dla mnie jest zawsze. Cytat:
podobnie jak czarnamadonna na dwór sama z nią nie wychodzę, bo też na 4 piętrze bez windy mieszkamy i zwyczajnie mie mam sił wnosić ją na to 4 piętro. kp zakończyło się samoistnie (dziecko mi się samo odstawiło) jak tylko wróciłam do pracy w kwietniu. łącznie karmiłam 8,5 mca. chyba nie ma przeciwskazań do kontynuacji kp podczas ciąży. Cytat:
ciśnienie też mam niskie. zazwyczaj 100/55. przy pierwszej ciąży nic o diecie cukrzycowej mi nie wspominał, a teraz wpisał na czerwono do karty ciąży ![]() Cytat:
pod koniec ciąży mi się pojawiła i chyba z pół roku po porodzie jeszcze była. potem przestałam zwracać na nią uwagę i nawet nie wiem kiedy zniknęła.
![]() |
#2823 | |||
Moderator
|
Oj masz
![]() Nie jest to oczywiście żaden problem jeśli chodzi o wątek, ale tu chodzi o Ciebie ![]() Cytat:
![]() Już płeć??? Szybko ![]() Cytat:
Niestety tata był niemiło zaskoczony, bo bardzo chciał syna - ale chyba już mu przeszło ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() My tez 4 pietro bez windy... rozgladamy sie zeby wynajac cos innego, bo maz jak pracuje, to przeciez nie wysiedzimy w domu z tym wulkanem energii. Teraz jak nie mam wyjscia to go wnosze, jakos dajemy rade, ale jak mi brzuch urosnie, bedzie ciezko (chociaz wtedy moze zacznie sam po schodach wchodzic - przynajmniej troche ![]() Co do karmienia, ja tez odstawilam ostatnio - Maly mial 15m-cy. Przciwskazan jako takich nie ma, ale to jednak duza eksploatacja dla organizmu jest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Moderator
|
To widzę że nas więcej informujących dzisiaj
![]() Ciekawe jak tam thidien i "dyrektorowy dziadek" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz przeczucia nie mam. bardzo chcę Kornelkę, ale jak tak mówie do brzuszka, to zaraz ląduje w wc. a jak mówię neutralnie to nic. jakby patrzeć na owu to z duzym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić, że to było w dniu owu (BTW w dzień ojca). a propos znaków dotyczących płci. słyszałyście o tym, że jak tętno dziecka powyżej 150 uderzeń/min to dziewczynka, poniżej chłopiec. w pierwszej ciąży się sprawdziło. teraz 171/min więc daje nadzieję ![]() a jak u Was?
![]() |
#2828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne, że stres w ciąży jest niewskazany ale kto się nie stresuje? Nie daj się wpędzić w jakieś dziwne poczucie winy, że nie jesteś teraz radosną ciężarówką ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2831 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dopóki nie zobaczyłam na żywo nie mogłam uwierzyć, że w takim wiadrze dziecko można trzymać tylko delikatnie pod bródką. jednak sama nie korzystałam. mamy standardową wanienkę z bajerem w postaci odpływu. polecam zakup 100 cm ale ten odpływ to odradzam, bo za cholerę nieporęczny. tym bardziej, że wanienka stoi w wannie. Cytat:
nawet nie tylko ze względu za teoretyczną wiedzę na temat niemowlaka (bo nie oszukujmy sięw szystko wychodzi później w praniu), to za przygotowanie mnie psychiczne do porodu, któego strasznie sie bałam. chodizłam jeszcze na zajęcia dla kobiet w ciąży. też polecam. fajne ćwiczenia. z tym, że korzystałam z bezpłatnej szkoły rodzenia. jeśli któraś z Was jest z Lublina, podam namiary. Cytat:
ale te "wróżby" można włożyć między bajki, bo tyle ile znajdziesz dziewczyn, któym się sprawdziło, znajdziesz i tych, którym przepowiednia zawiodła ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
narzekaj, żal sie ile chcesz. ale i pamiętaj, że stres i nakręcanie się jest bardzo niewskazane. staraj sie pozytywnie nastawić. i znaleźć jakieś plusy w swoim położeniu. przynajmniej masz święty spokój i nic od Ciebie nie chce. i masz czas na książki, których później długo nie zobacczysz, chyba, że same okładki ![]()
![]() |
#2832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na motylki w brzuchu sama musze pewnie jeszcze poczekac ze 3-4 tygodnie (jestem w 11tc), tylko, ze ja nie klasyfikuje tego jeszcze jako pierwszych ruchow dziecka. Ruchy to ruchy. Ale to ja ![]() Tobie zas gratuluje ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-08-26 o 13:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy o to chodzi? http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=teQiba;42458689]Oj masz
![]() Nie jest to oczywiście żaden problem jeśli chodzi o wątek, ale tu chodzi o Ciebie ![]() ![]() Już płeć??? Szybko ![]() Szybko ale na genetyku tak ladnie wszytsko widac,lekarz nam pokazal nasza mala pipeczke ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Już wiem że tyję za szybko ![]() Cytat:
![]() Czytam początek, sprawdzam Twój suwaczek i zastanawiam się czemu ja jeszcze nic nie czuję ![]() ![]() BTW: Masz coś nie tak ustawione w suwaczku bo musiałam się trochę naedytować linka żeby wskoczył... Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-26 o 13:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wiem, ale dziekuje za przypomnienie, musze sie tym zajac, tylko mi sie nie chce ![]() typowe ciazowe podejscie ![]()
![]() |
#2838 |
Wtajemniczenie
|
No więc jestem po wizycie. Trwała 4 minuty z zegarkiem w ręku.
Weszłam, pyta co mi, mówię, że w ciąży jestem. Na to on kiedy była om i żebym się przygotowała do badania w sąsiednim pokoju. Pytam, czy na samolot, a on że nie, będzie usg "żeby zobaczyć czy w ogóle jest jakaś ciąża". Badanie trwało kilka sekund. Powiedział: "jest pęcherzyk, proszę się ubrać" i wyszedł. Ubrałam się, podeszłam do monitora i próbowałam coś odczytać z tych zapisków tam, ale się nie znam. Więc go pytam, jak duży pęcherzyk. Odpowiedź: "odpowiedni do wieku ciąży". Zapytał która ciąża, wypisał skierowanie na badania krew + mocz i cukier i mówi: "proszę przyjść z badaniami". Pytam kiedy. On na to, że w rejestracji się umawia na wizyty. I tyle. Patrzy, czemu nie wychodzę. A mi w głowie burza myśli, siedzę zbaraniała, bo nie zapytał, jak się czuję, nie zalecił żadnych witamin czy kwasu foliowego, nie założył karty ciąży, nie posłuchał serca dziecka, nic nic nic!!! Nie wyszłam, tylko mówię, że źle się czuję, mam silne mdłości, od kilku dni nie daje rady do pracy chodzić, a on mi na to "co ja pani poradzę". Powiedział, że moje złe samopoczucie to nie jest podstawa do wystawienia zwolnienia. I czekał aż wyjdę. Wyszłam, z nerwów o mało nie zwymiotowałam w przychodni. Płakać mi się chciało. Dopiero gdy wyszłam zdałam sobie sprawę, że nie powiedziałam mu o najważniejszym, o tych bólach które mnie łapią w dole brzucha od kilku dni, ale po co, przecież dał mi do zrozumienia, że go to nie obchodzi. Tak wygląda wizyta przez NFZ ![]() Jeszcze w przychodni zadzwoniłam do innego lekarza i mam dziś wieczorem wizytę prywatną Gianna bardzo się cieszę! gratuluję zdrowej dzidzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też byłam na nfz i więcej tam nie wróciłam. Chodzę prywatnie, za wizytę płacę co miesiąc 130zł, za badania też płacę, ale nikt mnie nie zbywa i jak powiedziałam, że się źle czuję, to dostałam zwolnienie bez marudzenia.
![]() |
#2840 |
Zadomowienie
|
Gianna - ale super że znasz płeć! Jest w takim razie pierwsza dziewczynka!!
Ja idę na genetyczne 5 września, kurcze może też już dowiem się płci... Będzie wtedy 12t6d
#2841 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli taka normalka, znieczulica i olewactwo ![]()
![]() |
#2842 | |
Wtajemniczenie
|
Gianna, gratuluję dziewczynki
![]() ![]() Ja w poprzedniej płeć poznałam dopiero w 24tc Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Na pocieszenie - ja u pierwszego lekarza dokładnie tak samo zostałam potraktowana, a zapłaciłam za to 100 zł. Dlatego zmieniłam na NFZ i teraz chociaż się nie denerwuję że zapłaciłam za nic ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-26 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() daj znać dzisiaj jak druga wizyta wypadła, trzymam kciukasy aby drugi lekarz był bardziej wygadany ja chodzę prywatnie (tj. w pierwszej c.) ale mi ginekoloszka też nic nie mówiła o witaminach czy jakimkolwiek badaniu krwi czy moczu, mam czekać do następnej wizyty i zobaczymy czy dzidziuś rośnie. Już się zaczynam martwić czy wszystko ok, wizyta 5.09 i też mi się STRRRRASZNIE dłuży Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez uparta8210 Czas edycji: 2013-08-26 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja chodzę prywatnie i nie żałuję wcale żadnego wydanego na to grosza bo lekarka świetna - zawsze uspokaja, pokazuje, tłumaczy i 3 razy dopytuje czy przeczytałam wszytskie pytania z mojej listy ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- A co do wagi, to ja niestety jestem pewna, że się nie zmieszczę w tym książkowych wymogach... W zimie zawsze tyję, poza tym już teraz ważę z 6 kg za dużo, od wagi, która byłaby dla mnie optymalna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
chciałabym dołączyć do Waszego grona ![]() Z laickich wyliczeń wynika mi, że poród w granicach 22 kwietnia więc dopiero samiuteńki początek - nie powiem, że bez nerwów, bo już zdążyłam polecieć do szpitala po krwawieniu, dostać duphaston i teraz stresuje się juz na lekach.. Pierwsza wizyta w piątek 30go, zobaczymy co się okaże. Póki co pęcherzyk jest, ciałko żółte jest i zarodek 0,4 jest ale jeszcze bez serduszka ![]() Witam wszystkie i zabieram się do czytania, bo z tego co widzę sporo już się nagadałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witaj ![]()
![]() |
#2848 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=maggie123;42458522]
66 ciśnienie też mam niskie. zazwyczaj 100/55. przy pierwszej ciąży nic o diecie cukrzycowej mi nie wspominał, a teraz wpisał na czerwono do karty ciąży ![]() QUOTE] Cisnienie mam podobne,najwyzsze jakamie mialam to 114/66 szał ![]() ![]() Co do lekarzy na NFZ ja chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie do 4 miesiąca,a i tak bylam niezadowolona. Pózniej kolezanka poleciła mi gina na Nfz 20km za miastem,pojechałam i prowadzil moja ciaze do konca,teraz tez prowadzi.Jestem zadowolona,zawsze sie pyta o wszystko,z L4 nie robi problemow,zawsze dostaje zdjecia z Usg i tyle Usg o ile po prosze (w granicach rozsadku) ![]() ![]()
#2849 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Staraj się nie stresować ![]() Mam dla Was fajny komiks - mnie kojarzy się z ciążowym nastrojem ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-05-09 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiadomiłam dziś dyrekcje. Ucieszyła się i gratulowała. Ucieszyła się także dlatego iż ma większe szanse na zatrudnienie nowego n-la. Bo aktualnie jest jedna z dziewczyn na macierzynskim, wraca w styczniu, wiec trudno byłoby jej kogoś poszukać na 4 miesiące, a tak jest pewność, że będzie praca na cały rok szkolny. Oczywiście nie będę pracować w przedszkolu do stycznia, bo nie dam rady, ale teraz póki dobrze się czuje będę chodzić do pracy, a potem gdybym nawet musiała iść na L4 to dziewczyny pociągną za mnie nadgodzinami i jakoś do stycznia dotrwają. Co ciekawe córka dyrki też w ciąży, będzie rodzić w połowie lutego ![]() Dziewczyny jak tam wasze pępki? bo mój się zaczyna powoli wypychać, stał się bardziej "gładki", jak mały guziczek |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.