Mama wymaga bym jej pomadała finansowo - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 14:29   #421
cukraktywna
Zadomowienie

Dot.: Mama wymaga bym jej pomadała finansowo

Cytat:
Napisane przez aaabbbcccd Pokaż wiadomość
Ja teraz jestem na zasiłku i szukam pracy.
Obecnie w sumie jestem cały czas na minusie, caly czas musze brać kasę z tamtej zaoszczedzonej, bo zasiłek nie jest wysoki i życie drogie...
Powiedziałam, że wysle cos jak dostane wypłatę, w poniedziałek bylam pierwszy raz w pracy, ale niestety okazało się, że z pracy nic nie bedzie, w zwiazku z czym z wypłaty tez nici...

Dziciaki mają: 7, 11, 16 i 19 lat.
Ja w tym wieku zasuwałam na 3/4 etatu i studiowałam dziennie.

Dziwne rzeczy piszecie. Matce się NALEŻY, bo wychowała? Z tego, co tu wyczytałam, to nie wychowywała, tylko balowała. Oczywiście, kocha Cię, Autorko - każda mama kocha swoje dzieci - ale nie jesteś żywą lokatą; nie utrzymuje się ani nie kształci dzieci żeby potem ta kasa się zwróciła.

Jesteś żywym, samodzielnym człowiekiem i nie można od Ciebie wymagać takich rzeczy. Wspomożenie finansowe to nie jest coś, co można na kimś wymóc szantażem emocjonalnym

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:30   #422
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Nie wiem po co dalsza rozmowa. Ktoś kto rocznie przepala z 4 tysiące, ktoś kto na imprezki daje prezenty po 5 tysięcy a potem wisi córce na szyi, w ogóle wtf kosmos
no rozmowa jest dlatego, że niektórzy uparli się, że autorka musi kłamać, że matka nie dała w kopertę 5 tysi i nie pali papierosów.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:31   #423
maryanna3
Zakorzenienie

Oj tam oj tam, autorko wiesz, że to że dopisałas o 5 tysiach to na bank kolejne kłamstwo a to dlatego, że naczelny prawnik wizażu w swojej praktyce spotyka się z kłamstwami(dziwne, normalnie szok!) a Lubej koleżanka żywopłot obok żyje za 1300 z dzieciakiem i mężem

Także już się nie wysilaj

ps. oczywiście to ironia. Autorko dla mnie Twoja matka to jakaś parodia, czy też jej zachowanie. Żałosne to najłagodniejsze określenie na to co wyprawia.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:31   #424
cukraktywna
Zadomowienie

Nie rozumiem, czemu dorosła córka ma utrzymywać całą tę rodzinkę dopóki oni wszyscy nie wydorośleją i nie usamodzielnią się.
Czemu ta matka narobiła sobie czworo dzieci, skoro nie ma na to środków? Czy nasze państwo musi robić ludziom sieczkę z mózgu? Czy nie można refundować antykoncepciuchów?

Stary 2013-08-26, 14:33   #425
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Czemu ta matka narobiła sobie czworo dzieci, skoro nie ma na to środków?
tych 4 dzieci to pewnie też kłamstwo, żeby postawić mamę w jakimś świetle frywolności; w rzeczywistości dzieci na pewno jest 2ka tylko w tej kwestii autorka przewidująco zaczęła kłamać już na początku.
Stary 2013-08-26, 14:37   #426
madana
Zakorzenienie

A może to zależy do rejonu kraju, ile daje się w kopercie? U mnie - 1 tyś. to porządna koperta, ale mogę się mylić Naprawdę o różnych ślubach słyszałam, ale o 5 tyś. w kopertę nie (mówię o ślubach tzw. zwykłych ludzi, nie świata celebryckiego lub bardzo bogatych).
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:44   #427
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
A może to zależy do rejonu kraju, ile daje się w kopercie? U mnie - 1 tyś. to porządna koperta, ale mogę się mylić Naprawdę o różnych ślubach słyszałam, ale o 5 tyś. w kopertę nie (mówię o ślubach tzw. zwykłych ludzi, nie świata celebryckiego lub bardzo bogatych).
Jest mama jest chrzestną. W bardziej katolickich częściach Polski to duże zobowiązanie.

Stary 2013-08-26, 14:45   #428
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
tych 4 dzieci to pewnie też kłamstwo, żeby postawić mamę w jakimś świetle frywolności; w rzeczywistości dzieci na pewno jest 2ka tylko w tej kwestii autorka przewidująco zaczęła kłamać już na początku[/B].
Słuszna uwaga
Cytat:
Ja jestem z Wrocławia i o takich rewelacjach u mnie nigdy nie słyszałam, ale rodzinę mam rozsianą po całej Polsce i byłam na wielu ślubach, przynajmniej z 3 były takie, że byłam na tyle blisko że panna młoda/pan młody rozmawiali ze mną co dostali i nigdy to nie było 5 tysi.

Takie prezenty były na weselu mojej super hiper bogatej ciotki, jej rodzice dali samochód, a i pewnie w kopertach dostawała spokojnie tyle kasy ale to są bardzo zamożni ludzie a nie matka, z 4 dzieci, która musi na to brać kredyty

Dla mnie to obłęd jakiś.
Stary 2013-08-26, 14:46   #429
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42457327]Dobra, ja zyje w Polsce i mowie po polsku. Interpretuje tez posty zgodnie z zasadami i znajomoscia jezyka polskiego i, co oczywiste, logiki. Widac, ze to niezbyt popularne.

Nie mam pojecia jak mozna w ogole tak dyskutowac? Nawet dziecko w podstawowce zobaczyloby w tych postach niescislosc, bo nawet i ono logiczne banaly ma juz na matematyce. [/QUOTE]

Lubisz dosrywać ludziom pod przykrywką kulturalnej rozmowy, co?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:50   #430
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Jest mama jest chrzestną. W bardziej katolickich częściach Polski to duże zobowiązanie.
Przepraszam, ale sama jestem ze wschodu, gdzie niby jesteśmy sto lat za murzynami i ogólnie ciemnogród (wg. niektórych), ale w swoim 21 letnim życiu jeszcze nie słyszałam żeby ktoś dał w kopertę 5 tys.
A praktycznie większość czasu żyłam na wsi, gdzie powiedzenie "zastaw, a postaw się" wciąż żyje. I tysiąc to już naprawdę maks.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:51   #431
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
u mnie tak samo

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Lubisz dosrywać ludziom pod przykrywką kulturalnej rozmowy, co?
w końcu 'z tego słynie'

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 14:54   #432
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Zaoszczedzilam juz 1000 zl na rzuceniu palenia ;-) nie wierze ze ktos jest biedny i tyle pali. To nawet ludziom bogatym (nie mowie o sobie) szkoda kasy jak policza ile przedymili i jak mogliby to pomnozyc.
Gratki! Kupiłaś sobie za to seksi pidżamkę?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
niby tak polski znasz, niby tak logikę opanowałaś, a piszesz takie coś. gdzie niby Sauron pije, pali i pasie dzieci jak prosiaki? zasady używania porównań w języku polskim obowiązują chyba wszystkich tak samo...?
Wyobraziłam sobie tego pasącego dzieci słodyczami Saurona

Stary 2013-08-26, 14:56   #433
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Silence_ Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale sama jestem ze wschodu, gdzie niby jesteśmy sto lat za murzynami i ogólnie ciemnogród (wg. niektórych), ale w swoim 21 letnim życiu jeszcze nie słyszałam żeby ktoś dał w kopertę 5 tys.
A praktycznie większość czasu żyłam na wsi, gdzie powiedzenie "zastaw, a postaw się" wciąż żyje. I tysiąc to już naprawdę maks.
Matka mojego TŻta dała swojemu chrześniakowi 5000zł w prezencie, a tutaj z tego co widzę też chodzi o chrześniaka. Dla mnie nic niespotykanego
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:00   #434
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
tych 4 dzieci to pewnie też kłamstwo, żeby postawić mamę w jakimś świetle frywolności; w rzeczywistości dzieci na pewno jest 2ka tylko w tej kwestii autorka przewidująco zaczęła kłamać już na początku.
Najprawdopodobniej mama nie pije nie pali i ma jedno dziecko, chodzi do pracy i jest ordynatorem, a autorka wątku to rozećpana nastolatka matrix

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez magyaparaszt
Gratki! Kupiłaś sobie za to seksi pidżamkę?
Jeszcze nie, na nic się nie mogłam zdecydować ((

U mnie skromna koperta to 100-200 zł, standard to ok 300-400, dobra koperta powyżej tego co jest za talerzyk, 1000 zł to już jest łieąłęąęłąęa a 5tys i powyżej to najczęściej rodzice dają.

edit: w mojej rodzinie jest tak, że nawet jak kogoś stać dać i 10 tysięcy, to tego nie robi bo a) nie wypada dać więcej niż rodzice b) to że ktoś jest bogaty nie znaczy że szasta forsą c) mam wrażenie że im człowiek bogatszy (np ma własną firmę) tym bardziej liczy się z pieniądzem d) mam również wrażenie że im człowiek bogatszy tym bardziej leje na "zastaw się a postaw sie" i daje standardowe, normalne kwoty a nie 4-5 cyfrowe

Edytowane przez 201604181004
Czas edycji: 2013-08-26 o 15:01
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:01   #435
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
;-p

Nie wiem po co dalsza rozmowa. Ktoś kto rocznie przepala z 4 tysiące, ktoś kto na imprezki daje prezenty po 5 tysięcy a potem wisi córce na szyi, w ogóle wtf kosmos
Spoko, zaraz się dowiesz, że autorka kłamie

Stary 2013-08-26, 15:02   #436
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Spoko, zaraz się dowiesz, że autorka kłamie
A może to ja kłamię? Może nie odłożyłam kasy rzucając palenie tylko wzięłam kredyt na jeszcze większą ilość papierosów? A może ty nie jesteś magyarparaszt tylko tzsarapraygam ?
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:03   #437
maryanna3
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4246066 6]Matka mojego TŻta dała swojemu chrześniakowi 5000zł w prezencie, a tutaj z tego co widzę też chodzi o chrześniaka. Dla mnie nic niespotykanego [/QUOTE]
A brała na to kredyt też?
Cytat:

Wyobraziłam sobie tego pasącego dzieci słodyczami Saurona

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
A może ty nie jesteś magyarparaszt tylko tzsarapraygam ?
Stary 2013-08-26, 15:07   #438
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Wniosek wysnułam po wypowiedzi autorki i podtrzymuje go. Weekend zaczyna sie od piatku po południu, wiec sa to w sumie 2 noce (chyba, ze autorka jechała na jedna i to napisała) Zakopane jest bardzo drogie, bardzo komerycjne, zadna przyjemnosc nie jest bezpłatna BYłam z msc temu i nawet za kibel w restauracji, gdzie jadłam trzeba było płacic ( co dla mnie juz jest totalna przesadą, płacic gdzie sie je i pije). Nawet jadąc bez dzieci jest to droga impreza. Autorka znając sytuacje matki nie powinna rpobić jej łaski, ale pozyczyc ta kasę, nie wyliczac kazdej złotówki. Wg mnie tak nie zachowuje sie najblizsza rodzina, mimo wszystko sporo zawdziecza matce. Wg mnie dobra córka by pomogła, wg Ciebie, kazdy sobie powinien rzepke skrobac i w doopie miec innych, ok, mozna i tak.
50 zł nie powinno sie rzucac w potrzebie, ale mnie by np upokorzyło takie zachowanie córki, wiec sie matce tez nie dziwie.
Co do wesela, to to wesele chrzesniaka, uwazam, ze na ten jeden raz powinno sie bedąc chrzestnym dac cos w kopercie, a nie isc na wesele na krzywy ryj i jeszcze powietrze dac w kopercie.

No jak mowie, dobra córka by nie wyliczała kazdej złotowki potrzebującej matce. Koniec, kropka. Partner to nie wszystko, partnerów mozna zmieniac co miesiąc, matka jest tylko jedna. Autorka jest samolubem w moim przekonaniu i tyle.
Poza tym smieszy mnie ten pogląd o pokazywaniu sie na weselu. Przepraszam bardzo, czy wy chodzicie na wesela jak obdartusy w starych sukienkach, obdartych butach? Wkładacie 50 zł w koperte i heja? Jakie pokazywanie sie masz na mysli? Zarobki w tym kraju sa nieadekwatne do wydatków i tyle, wiec co ma do tego jakies pokazywanie sie? Ciezko zrozumiec, ze ktos nie chce wygladac przy rodzinie jak ostatnia fujara? Co innego gdyby matka brała tysiac kredytów na jakies niepotrzebne rzeczy, alkohol, setna sukienke, czy bizuterie, czy na kochanka.
Czytam ten wątek od wczoraj, dużo bzdur czytałam, ale to już przesada. Serio uważasz, że pójście na wesele i danie chrześniakowi kasy jest ważniejsze niż wyżywienie własnych dzieci? Chrześniak jest dorosły, będzie chciał to sobie zarobi, dzieci nie. I to raczej one są w potrzebie jak już, a nie chrześniak.

Mnie w ogóle strasznie śmieszy to tłumaczenie, że Autorka ma na swoje przyjemności (weekend w zakopcu, wow!), a biednej potrzebującej matce nie pomoże. I nie rozumiem, dlaczego codzienne przyjemności matki (fajki i piwo) są ważniejsze niż jednorazowa przyjemność córki, że to aż trzeba kilkanaście stron wypominać Autorce.

A Autorka moim zdaniem nie ma się co uważać za wyrodną córkę. Jak przyjeżdża to pieniądze daje, prezenty robi, a matce nikt nie kazał robić sobie 5 dzieci, z czego 4 z alkoholikiem. Dzieci nie są po to, żeby całe życie pokutować za błędy rodziców.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:13   #439
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a czy Ty mogłabyś być kulturalniejsza?
W cuda wierzysz?

Cytat:
A może to ja kłamię? Może nie odłożyłam kasy rzucając palenie tylko wzięłam kredyt na jeszcze większą ilość papierosów? A może ty nie jesteś magyarparaszt tylko tzsarapraygam ?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:16   #440
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Oszczerstwa!!

Stary 2013-08-26, 15:20   #441
natash88
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha, polozylas temat

ja to sie dziwie, ze Jamestown ma jeszcze nadal latke wielkiego znawy prawnika na forum. ja widze w jej postach jedynie chec skanalizowania swoich frustracji oraz budowania swojego image prawie-ze-nowojorskiej bizneswoman. nie wiem jak inaczej odbierac posty, w ktorych wymienia nawet nominalnie wartosc prezentow dla matki. ze-nu-ja-ce (cytujac klasyka)

Autorko - nie daj w sobie wzbudzic poczucia winy w wyniku zwyklego szantazu emocjonalnego. dbaj o swoje interesy (pieniadze) a tym samym przyszlosc, zebys nigdy nie 'odziedziczyla biedy' (tj. nie tylko braku funduszy ale i lekkiego podejscia wobec pieniedzy i wobec pomocy innych). powodzenia w rozkrecaniu wlasnego biznesu!

natash88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:22   #442
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez natash88 Pokaż wiadomość
hahaha, polozylas temat

ja to sie dziwie, ze Jamestown ma jeszcze nadal latke wielkiego znawy prawnika na forum. ja widze w jej postach jedynie chec skanalizowania swoich frustracji oraz budowania swojego image prawie-ze-nowojorskiej bizneswoman. nie wiem jak inaczej odbierac posty, w ktorych wymienia nawet nominalnie wartosc prezentow dla matki. ze-nu-ja-ce (cytujac klasyka)
kocham Cię za ten tekst

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:25   #443
Rena
Zakorzenienie

ja osobiscie uwazam, ze nie tylko dziewczyna moze, ale powinna jezdzic na wycieczki, a ten weekend w Zakopanem, to czemu tak krotko - fajnie tez wziasc sprzet i pojsc w jakas trase. Nie wiem czemu oni uwazaja, ze weekend im wystarczy, skoro chlopak pracuje i zarabia a ona ma jakis tam regularny dochod, a jako prowiant mogli wziasc zwykle kanapki czy herbate do termosu bez szastania po najlepszych restauracjach, to nie sa jakies szalone koszty. Kiedy maja chodzic po gorach jak nie teraz kiedy sa mlodzi i zdrowi?

Poza tym wszystko przedstawione jest w taki sposob, ze ja sie nie dziwie, ze jest pelno nieporozumien i wiele osob nie rozumie. Mi sie zarzuca analfabetyzm, bo nie wiem co autorka ma na mysli.

A glowny problem z matka, to problem z komunikacja, nie z kasa, przeciez nie przyjdzie Cie okrasc do tej Holandii czy nie zalozy sprawy w sadzie o alimenty. Zreszta gdyby nawet to sam sad doradza domyslnie ugody. Wiec ja tez radze pogadac i ustalic rozne sprawy, przeciez znacie sie tyle lat i pewne rzeczy powinny byc dawno ustalone, sytuacja z opisu nie jest chyba swieza czy zaraz po znacznych zmianach. Zagranica jestes juz jakis czas z tego co piszesz, matka ma 4 dzieci od dawna, wiec powinno byc to dogadane, a tymczasem odbywa sie stale wyciaganie spod dywana jakis brudow i pretensji.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:41   #444
madzia0007
Zadomowienie

Ja bym nie dawala a to dlatego ze:

- matka nie prosi tylko uwaza ze jej sie nalezy
- robi cyrki, rzuca 50 zl - jakby potrzebowala to i tyle by wziela
- jest niewdzieczna, zarzuca ci ze kombinujesz itp
- wydaje na papierosy (a i piwo sie gdzies przewinelo)
- bierze idiotyczne kredyty - nie stac jej na drogie prezenty to jej nie stac, dlaczego kto inny ma za to placic?
- z tego co autorka pisze to matka z niej kiepska

Gdyby moja mama potrzebowala to oddalabym jej wszystkie oszczednosci ale tylko dlatego ze wiem ze nie jest zadnym utracjuszem tylko rozsadna kobieta, jezeli znalazla by sie w ciezkiej sytuacji to pewnie malo byloby w tym jej winy. Ale postawa matki autorki jest zalosna i tyle. Ewentualnie niech robi zakupy do domu jak przyjedzie albo kupi rodzenstwu co potrzebne i nie przyklada reki do kredytu ani do jej zbytkow.
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:47   #445
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Takie prezenty były na weselu mojej super hiper bogatej ciotki, jej rodzice dali samochód, a i pewnie w kopertach dostawała spokojnie tyle kasy ale to są bardzo zamożni ludzie a nie matka, z 4 dzieci, która musi na to brać kredyty

Dla mnie to obłęd jakiś.
jakbym mogła wydać lekką ręką na chrześniaka do którego byłabym przywiązana to bym mu nie żalowała, ale jakbym miała 4kę dzieciaków kiepską pracę i żyła jeszcze z emerytury matki to i bez koperty bym wiedziała, że na zamożnym mającym firmy chrześniaku wrażenia swym ''bogactwem'' na pewno nie zrobię. Przecież i tak wszyscy wiedzą jak jest, co, nikt nie ma pojęcia w rodzinie, czy ciotka jest przy kasie czy sie lansuje czy też żaden lans jej nie pomoże? No akurat. Ale na pewno nie ładowalabym się w takie akcje ryzykując, ze dzieci zostaną bez butow na zimę np. No może bym się ładowała, nie wiem, zawsze przecież człowiek może zmienić zdanie..., ale nie rozumiem trochę takiego ładowania się i lamentów, że się nie ma. No jak się wydało to się za bardzo nie ma, to chyba trochę na wzór tej reklamy pewnego banku i konta oszczędnościowego?
Cytat:
A może to ja kłamię?
no pewnie, przecież jesteś pokemonem a nie jakąś drabineczką, widać to. :P

Cytat:
tzsarapraygam ?
:P

Cytat:
ma jeszcze nadal latke wielkiego znawy prawnika na forum.
o. każdemu wolno mieć idoli.

Cytat:
ja widze w jej postach jedynie chec skanalizowania swoich frustracji oraz budowania swojego image prawie-ze-nowojorskiej bizneswoman.
e tam. Ja widzę chęc nakręcania dyskusji.

Cytat:
- robi cyrki, rzuca 50 zl - jakby potrzebowala to i tyle by wziela
no jak dla mnie to byłby wystarczający powód by się zastanowić, czy pomaganie komuś jest słuszne. Tupet, żeby rzucić komuś pieniędzmi jakby były jakimś za przeproszeniem gownem.

mnie to rura, czy autorka ściemnia czy nie; jeśli ściemnia i wątek jest bajką to co by nie pisać i tak nie ma to najmniejszego znaczenia, jeśli mówi prawdę to trudno traktować ją jako samolubnego potfora a mamę wzór cnót.
Tak czy siak i tak nic tu się nie zmienia, co dalej zrobi autorka to jej sprawa. Pod względem nowości z gatunku ''czego się dziś nauczyłeś'' poznaliśmy takie pojęcia jak Voldemort, Tolkien i Sauron; i to by było na tyle. I jakoś Luba powiedziala co myślała, pogadała chwilę i poszła , Mineralka uznała, że 8stów to sporo i też specjalnie nie grzmi o tym wkółko; żadna nie miała misji niezmordowanie wmawiać reszcie, że są idiotami i nie umieją myśleć ani chwalić sie robieniem paczek.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2013-08-26 o 15:56
Stary 2013-08-26, 15:55   #446
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie, przecież jesteś pokemonem a nie jakąś drabineczką, widać to.
A może to szczebelek?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:58   #447
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Cytat:
(...) żadna nie miała misji niezmordowanie wmawiać reszcie, że są idiotami i nie umieją myśleć ani chwalić sie robieniem paczek.

Oj tam, każdy ma jakieś swoje wady
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 16:03   #448
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
dodam jeszcze, że trzeba pamiętać ile się dostało od kogo, żeby potem oddać (przy okazji wesela z drugiej strony)
Stary 2013-08-26, 16:06   #449
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
A może to szczebelek?
I ma na imię Pszemek?

Stary 2013-08-26, 16:09   #450
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
19 lat żyłam na katolickiej Lubelszczyźnie. Ale nie słyszałam o 5000 od chrzestnego Częściej słyszałam, że ktoś nie idzie na wesele, bo nie ma kasy. Chrzestni standardowo dawali ten 1000 i to już było o wiele więcej niż reszta gości.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości