|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
A tu co tak mało nadrabiania?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi by smakowało ![]() Też bym chciała mieć możliwość żeby sobie wyskoczyć do ikei
|
||
|
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziewczyny może któraś bardziej na świeżo pamięta, bo mi się już zdążyło zapomnieć , jak to było z witaminami K i D. D to chyba i przy piersi i MM się podawało, ale K to też czy tylko jak dziecko na butli? Bo teraz fajna promocja na zestaw K+D w aptekach zyskaj zdrowie +, ale różnie potem może być, jesli to tylko na piersi się suplementuje
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Witam popołudniowo
![]() Doszliśmy z mężem do porozumienia .Do tego kupił Jaśkowi torbę biedronkową .Dał mi 100zł ze swoich które miał w portfelu bo stwierdził że przecież muszę mieć jakąś kasę w portfelu, zaczął się śmiać że się mnie nawet okradać nie opłaca bo zawsze mam 5-10zł Zwożę po trochu swoje rzeczy tutaj tylko że nie mam ich gdzie upychać |
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie nie wyobrażam, zebym miała mieszkać w domu rodziców TŻ Ja nadal jak tam jesteśmy i jestem głodna, to proszę, żeby zszedł ze mną do kuchni I pytam Teściowej, czy mogę sobie kanapkę zrobić Chybabym padła na zawał, gdyby ktoś to określił "moim domem" Dlatego podziwiam tych, którzy po ślubie zamieszkali z rodzicami. To wymaga więcej pracy, zaangażowania i taktu, niż wynajęcie mieszkania |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Jestem jestem
odpalam lapka i nadrabiam. Mam nadzieje ze paniki nie bylo :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ja niestety swojego męża na NFZ nie zaciągnęłam, ale on ma bardzo nie miłę wspomnienia z wyrywania zęba na NFZ i chyba dlatego panicznie boi się dentysty, a ten ma super podejście, robi od razu na znieczuleniu, tak jakby wpisane jest w koszt danego leczenia Cytat:
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i fajnie ze doszliscie do porozumienia ![]() Kocham mojego męża- poszedł mi po apap <3
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Robiłam wszystko u TŻta w domu już od dawna i doskonale wiem gdzie co jest ale jakoś zawsze schodził ze mną na dół i był gdzieś obok więc jakoś tak swobodnie się czułam a teraz jak mam zejść na dół sama i się rządzić to aż mi się słabo robi
|
||
|
|
|
#2081 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi oby wszystko przychodziło wam poprostu płynnie, że tak ma być a nie inaczej
i może ustalcie kto kasę będzie trzymał itd. bo potem problem gotowy
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Mam kolejne pytanie z serii "Sprawy oczywiste, w których jestem zielona":
W poradnikach napisane, że optymalna temperatura w pokoju dziecka to 21st. Podczas kąpieli wyższa. Ale kurcze.. U mnie teraz jest 22 stopnie i mi zimno Taki maluch to mi się nie przeziębi w tej temperaturze?
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ryba dla męża !
|
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Dziewdzyny dziękuję za gratulacje
![]() Wózek wybraliśmy taki: http://jedo.pl/pl/#/fyn/memo/ w kolorze 300 - granatowy z dodatkiem białego. Sąsiedzi jedni i drudzy taki mają i są zadowoleni i mam nadzieje my też będziemy. Hehe...no i nie wyłamaliśmy się..trzy mieszkania pod rząd i trzy takie same wózki ![]() Ja u Teściów dalej czuję sie nieswojo...a jak bym miała z nimi mieszkać to bym padła chyba, zwłaszcza że Teściu to dość porywczy jest. Domi pisałaś, że masz dobry kontakt z Teściową to na pewno szybko się zaklimatyzujesz. Zrobiłam właśnie ciasto Któraś wpada?
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się przez to nauczyłam trochę rządzić w kuchni, bo jak TŻ miał pracę i teściowie też to się nie chcieli odrywać od pracy tylko "weź sobie" ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
ja już zjadłam resztę szarlotki mamy a jeszcze bym zjadła coś dobrego
|
||
|
|
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prędzej bym umarła. Swojego dziecka pod jej opiekę dłuższą też nie dam, o ile w ogóle dam pod jakąkolwiek opiekę.. a jeśli chodzi o odwrotność.. mój mąż czuje sie wspaniale w domu mojej mamy. Sam sobie wszystko robi, mi robi kolacje albo cos czasem nawet jej zmywa mimo że moja mama go nie prosi. Ogólnie uwielbia bywać u mojej mamy, oczywiście jak ona jest w PL :P sam PYTA : idziemy do mamy?, o której możemy wpaść od mamy?itd :P pisze jej sms, gada z nią jak dzwoni z DE, pyta jak dbać o swoją roślinkę (oboje sie tym interesują.. ) itd.. wiec kontakt jak dla mnie mają zaj.bisty
|
|
#2088 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi rodzice mieszkali z rodzicami mojego Taty i po tych doświadczeniach powiedzieli, że żadne z nas nie będzie z nimi mieszkać oni się nie będą denerwować na starość. No i na poddaszu urządzili jakby małe oddzielne mieszkanko z oddzielnym wejściem, że jak przyjeżdzamy z rodzinami to żebyśmy sobie nie przeszkadzali i mieli trochę prywatności.Co prawda moim rodzicą plan się nie do końca udał bo mieszka z nimi mój młodszy brat
|
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nigdy taka nie byłam ![]() Cytat:
![]() oczywiście ze sówki, od samego początku mówiłam że je kupię i nawet TŻ nie protestował no i przecież na ścianę jeszcze naklejki z sówkami przykleję ![]() Cytat:
białe plomby tez są refundowane, poza tym z tego co się orientuję to już nie robią tych czarnych plomb![]() pokażę, pokażę ![]() bo się tak zastanawiałam czy nie za duża mieszanka tych owoców będzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no ale cóż teraz jeszcze czasami jest mi głupio jedzenie sobie zrobić no ale cóż :Pwstawiłam zapiekankę do piekanika i się rozsiadłam na kanapie i oglądam Dlaczego ja z kubkiem kisielu malina z żurawiną plus hibiskus
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas jest 21 stopni i mi gorąco jest. Na kąpiel chyba bedziemy zwiększać tak do 25, chyba ze to za mło? a w nocy zawsze mamy koło 18-19 bo inaczej sie duszę, wiec ja raczej bede miała nocny problem NIech sie wypowiedzą doświadczone osoby ![]() (PS. Mój stwierdził że mał dopiero na wiosne z domu wyjdzie bo inaczej zmarznie, zwłaszcza ze on to na pewno bedzie kopia tatusia
|
|
#2092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dziewczynkę i za kupno wózka ![]() Cytat:
![]() Ja zapisałam się do Krakowa i też żadnej info nie dostałam ![]() Cytat:
My mamy kuchnie z Ikei i też dupa. Myśleliśmy żeby ją powiększyć, ale jak my to zrobimy skoro tych frontów już nie ma i never nie będzie także bezsensu, bo niby gwarancja dożywotnia, a cały czas coś wycofują.Cytat:
![]() Cytat:
Tyle robię i tyle chyba mogę i czekam cierpliwie aż mi przejdzie o ile to w ogóle możliwe ![]() Cytat:
Ja też na początku nie wiedziałam czy ruszać to, czy tamto, czy mogę itp. itd., a potem to się już niczym nie przejmowałam.Byłyśmy w tej hurtowni, kupiłam wszystko oprócz kosmetyków i stojaka pod wanienkę i rożka ![]() Także nawet rzeczy do szpitala już mam, podkłady, majty itd. ![]() Cały wór stoi i czeka na upchnięcie do komody, której jeszcze nie mamy Od koleżanki dostałam całą torbę ubranek w rozm 56 i rozmiar większe, akurat takich nie mam więc się przydadzą, dała mi też wkładki lakt, bo ona nie używała ich, witaminy i mnóstwo innych rzeczy Także ubrankom mówię koniec ![]() A co do męża to momentami mam wrażenie, że to tak jakby on był obrażony, a nie ja Chyba go kac męczy, ja mu powiedziałam co myślę i mam go gdzieś
|
||||||
|
|
|
#2093 |
|
Wtajemniczenie
|
Mieszkalam 3 lata z niedoszla tesciowa i dogadywalysmy sie super.Naprzemiennie gotowalysmy, akurat ta ktora wrocila szybciej do domu i miala czas.Sprzatanie to samo. Nie wtracala sie. Tyle, ze ja nie siedzialam u nas na gorze, ale czesto z nia na dole. I traktowala mnie jak corke, ktorej nie miala. Wszedzie sie chwalila, jaki mamy dobry kontakt.
Za to z ex mojego bylego nie mogla sie dogadac, bo sie bunkrowala na gorze i nie schodzila, a jezeli juz to tylko z bylym.Domii-pogadaj z tesciowa i powiedz jej o tym, ze czujesz sie nieswojo.Na pewno to pomoze i tobie poczuc sie lepiej i jej. |
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka, co Ty gadasz
|
|
|
|
#2095 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przeraża mnie to... Moja teściowa zupełnie inaczej pierze, prasuje, gotuje... Ciężko nam się będzie przyzwyczaić. Np ja wrzucam ubrania do pralki i po prostu je piorę, ona zawsze wszystko najpierw moczy w wodzie . Mam stertę swojego prania i zastanawiam się czy tym razem jeszcze wywieźć to do rodziców czy już uprać tutaj
|
||
|
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2097 |
|
Zadomowienie
|
Issia a ta hurtownia to w Krk? ;> Bo ja to zbieram info o takich miejscach i wpisuję na swoja listę "Zmusić TZ, byśmy tam pojechali".
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo że pewnie też możesz się czegoś nauczyć o niej, ale nie dajmy się zwariować. Co do prania, uprałabym po swojemu. |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

mi by smakowało 

.
Ja nadal jak tam jesteśmy i jestem głodna, to proszę, żeby zszedł ze mną do kuchni
I pytam Teściowej, czy mogę sobie kanapkę zrobić
KCIUKI DLA ANI 

a nigdy taka nie byłam 
także bezsensu, bo niby gwarancja dożywotnia, a cały czas coś wycofują.