Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-26, 16:26   #2851
cobra115
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Gianna M Pokaż wiadomość
Szybko ale na genetyku tak ladnie wszytsko widac,lekarz nam pokazal nasza mala pipeczke wirazne to bylo nawet zastopowal na chwile i na plycie tez widac ladnie .Ja czulam od poczatku ze bedzie dziewczynka ale szczegolnie sie nie nastwiamy i z kolorem tez nie bedziemy szalec bo zycie bywa nieprzewidywalne.
Pewnie takie mini ziarenko kawy było widać

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No więc jestem po wizycie. Trwała 4 minuty z zegarkiem w ręku.
Weszłam, pyta co mi, mówię, że w ciąży jestem. Na to on kiedy była om i żebym się przygotowała do badania w sąsiednim pokoju. Pytam, czy na samolot, a on że nie, będzie usg "żeby zobaczyć czy w ogóle jest jakaś ciąża".
Badanie trwało kilka sekund. Powiedział: "jest pęcherzyk, proszę się ubrać" i wyszedł. Ubrałam się, podeszłam do monitora i próbowałam coś odczytać z tych zapisków tam, ale się nie znam. Więc go pytam, jak duży pęcherzyk. Odpowiedź: "odpowiedni do wieku ciąży". Zapytał która ciąża, wypisał skierowanie na badania krew + mocz i cukier i mówi: "proszę przyjść z badaniami". Pytam kiedy. On na to, że w rejestracji się umawia na wizyty. I tyle. Patrzy, czemu nie wychodzę.
A mi w głowie burza myśli, siedzę zbaraniała, bo nie zapytał, jak się czuję, nie zalecił żadnych witamin czy kwasu foliowego, nie założył karty ciąży, nie posłuchał serca dziecka, nic nic nic!!!
Nie wyszłam, tylko mówię, że źle się czuję, mam silne mdłości, od kilku dni nie daje rady do pracy chodzić, a on mi na to "co ja pani poradzę". Powiedział, że moje złe samopoczucie to nie jest podstawa do wystawienia zwolnienia. I czekał aż wyjdę.
Wyszłam, z nerwów o mało nie zwymiotowałam w przychodni. Płakać mi się chciało. Dopiero gdy wyszłam zdałam sobie sprawę, że nie powiedziałam mu o najważniejszym, o tych bólach które mnie łapią w dole brzucha od kilku dni, ale po co, przecież dał mi do zrozumienia, że go to nie obchodzi.
Tak wygląda wizyta przez NFZ

Jeszcze w przychodni zadzwoniłam do innego lekarza i mam dziś wieczorem wizytę prywatną

Gianna bardzo się cieszę! gratuluję zdrowej dzidzi
super Cię potraktował no ale się nie przejmuj, nie od razu zakładają kartę, na serduszko też może za wcześnie
Cytat:
Napisane przez paciarotta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
chciałabym dołączyć do Waszego grona
Z laickich wyliczeń wynika mi, że poród w granicach 22 kwietnia więc dopiero samiuteńki początek - nie powiem, że bez nerwów, bo już zdążyłam polecieć do szpitala po krwawieniu, dostać duphaston i teraz stresuje się juz na lekach..
i nie przejmuj się tyle
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Mam dla Was fajny komiks - mnie kojarzy się z ciążowym nastrojem

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Powiadomiłam dziś dyrekcje. Ucieszyła się i gratulowała. Ucieszyła się także dlatego iż ma większe szanse na zatrudnienie nowego n-la. Bo aktualnie jest jedna z dziewczyn na macierzynskim, wraca w styczniu, wiec trudno byłoby jej kogoś poszukać na 4 miesiące, a tak jest pewność, że będzie praca na cały rok szkolny. Oczywiście nie będę pracować w przedszkolu do stycznia, bo nie dam rady, ale teraz póki dobrze się czuje będę chodzić do pracy, a potem gdybym nawet musiała iść na L4 to dziewczyny pociągną za mnie nadgodzinami i jakoś do stycznia dotrwają.
Co ciekawe córka dyrki też w ciąży, będzie rodzić w połowie lutego

Dziewczyny jak tam wasze pępki? bo mój się zaczyna powoli wypychać, stał się bardziej "gładki", jak mały guziczek
To fajnie
A co do pępka to mam normalny na razie

Edytowane przez cobra115
Czas edycji: 2013-08-26 o 16:33
cobra115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:31   #2852
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kurczę, gratulacje! Ale szybko W ogóle ten czas tak zasuwa... Znaczy mi niekoniecznie, przez te obsuwy czasowe mojego małego, ale tak czytam, że już kończycie I trymestr a na wizażu powstał już wątek mamuś majowo-czerwcowych Rany
Już O matko przecież dopiero nasze ciąże się zaczęły.

Cytat:
Już wiem że tyję za szybko
Ja to samo
I trymestr + 3 kg

Cytat:
Weszłam, pyta co mi, mówię, że w ciąży jestem. Na to on kiedy była om i żebym się przygotowała do badania w sąsiednim pokoju. Pytam, czy na samolot, a on że nie, będzie usg "żeby zobaczyć czy w ogóle jest jakaś ciąża".
Badanie trwało kilka sekund. Powiedział: "jest pęcherzyk, proszę się ubrać" i wyszedł. Ubrałam się, podeszłam do monitora i próbowałam coś odczytać z tych zapisków tam, ale się nie znam. Więc go pytam, jak duży pęcherzyk. Odpowiedź: "odpowiedni do wieku ciąży". Zapytał która ciąża, wypisał skierowanie na badania krew + mocz i cukier i mówi: "proszę przyjść z badaniami". Pytam kiedy. On na to, że w rejestracji się umawia na wizyty. I tyle. Patrzy, czemu nie wychodzę.
A mi w głowie burza myśli, siedzę zbaraniała, bo nie zapytał, jak się czuję, nie zalecił żadnych witamin czy kwasu foliowego, nie założył karty ciąży, nie posłuchał serca dziecka, nic nic nic!!!
Nie wyszłam, tylko mówię, że źle się czuję, mam silne mdłości, od kilku dni nie daje rady do pracy chodzić, a on mi na to "co ja pani poradzę". Powiedział, że moje złe samopoczucie to nie jest podstawa do wystawienia zwolnienia. I czekał aż wyjdę.
Wyszłam, z nerwów o mało nie zwymiotowałam w przychodni. Płakać mi się chciało. Dopiero gdy wyszłam zdałam sobie sprawę, że nie powiedziałam mu o najważniejszym, o tych bólach które mnie łapią w dole brzucha od kilku dni, ale po co, przecież dał mi do zrozumienia, że go to nie obchodzi.

Jeszcze w przychodni zadzwoniłam do innego lekarza i mam dziś wieczorem wizytę prywatną

Ale przynajmniej wiesz, że jest fasolka i że rośnie tak jak powinna. Większość lekarzy na nfz ma gdzieś pacjentki, ale prawda jest też taka, że oni mają 10 czy 15 minut na pacjentkę i muszą wszystko załatwiać szybko jeśli chcą zdążyć.

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Z laickich wyliczeń wynika mi, że poród w granicach 22 kwietnia więc dopiero samiuteńki początek - nie powiem, że bez nerwów, bo już zdążyłam polecieć do szpitala po krwawieniu, dostać duphaston i teraz stresuje się juz na lekach..
Pierwsza wizyta w piątek 30go, zobaczymy co się okaże. Póki co pęcherzyk jest, ciałko żółte jest i zarodek 0,4 jest ale jeszcze bez serduszka

Witam wszystkie i zabieram się do czytania, bo z tego co widzę sporo już się nagadałyście
Witam

Cytat:
Ja nie czuje żadnego bulgotania, ale tobie zazdroszczę bo może to rzeczywiście już ruchy maluszka

Dziewczyny jak tam wasze pępki? bo mój się zaczyna powoli wypychać, stał się bardziej "gładki", jak mały guziczek

Ja tam nic nie czuję, a jestem już w 13t 2d A chciałabym już dostać porządnego kopa

O nie! wystający pępek mnie przeraża
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:38   #2853
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
To fajnie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
J
mnie też, mam nadzieje, że zbyt szybko mi nie wyjdzie z dziury
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:49   #2854
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj
Staraj się nie stresować

Cytat:

Cytat:

mnie też, mam nadzieje, że zbyt szybko mi nie wyjdzie z dziury
Ja mam bardzo głęboki, więc też mam nadzieję, że mi nie wyjdzie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 16:58   #2855
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Ja tez czuje bulgotanie, laskotanie, ale nie jest to na pewno tam, gdzie mam macice, tylko wyzej lub obok, wiec to po prostu jelita.
Na motylki w brzuchu sama musze pewnie jeszcze poczekac ze 3-4 tygodnie (jestem w 11tc), tylko, ze ja nie klasyfikuje tego jeszcze jako pierwszych ruchow dziecka. Ruchy to ruchy. Ale to ja

Tobie zas gratuluje
Ja tez się zdziwiłam że czuje już ruchy. Położna mi powiedziała że przy kolejnych ciazach ruchy moge czuć około 15tc. Wiem że to jeszcze nie kopniak ale potrafie odróznić bulgotanie w jelitach od ruchów płodu. Tym bardziej że czuje je zwykle po jednej stronie brzucha na samym dole i czuje jak uwypukla mi się leciutko brzuch.
Zapytam na kolejnej wizycie mojej gin czy mozna czuc juz ruchy w 14 tc.

A na prawdziwego kopniaka to czekam z niecierpliwoscią.

bebe97 trzymam kciuki za wieczorną wizytę. Ja chodze prywatnie do lekarza i moja wizyta trwa około 15-30min. Na niej dowiaduje sie wszystkiego co mnie nurtuje i jestem dużo spokojniejsza.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:00   #2856
amelka2006
Raczkowanie

Hej Dziewczyny,
Ja właśnie umówiłam się na czwartek na wizytę prywatną we Wrocławiu. Chodzę też na NFZ, ale nie do końca jestem zadowolona. Mam niedoczynność tarczycy, a moja gin nawet nie dała mi skierowania na TSH. Myślę, że to jest nieodpowiedzialne z jej strony. Ten gin we Wrocławiu, to dobry znajomy mojej mamy i prowadził moją pierwszą ciążę. Mam do niego zaufanie, więc jadę. Szkoda tylko, że taki kawał drogi, bo to 120 km. Ale czego się nie robi dla Fasolki

Edytowane przez amelka2006
Czas edycji: 2013-08-26 o 17:01
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:02   #2857
thidien
Rozeznanie

Cytat:
To widzę że nas więcej informujących dzisiaj
Ciekawe jak tam thidien i "dyrektorowy dziadek"
hehe "dyrektorowy dziadek" jeszcze nie wie - takie tłumy się do niego ustawiały, że nie chciałam tracić czasu, bo jechaliśmy z mężem 40km do banku :P

powiedziałam vice dyrektorce, do niej też były tłumy, ale że chcieli mi dać wychowawstwo, to trzeba było szybko reagować i powiedzieć, że w tej sytuacji to nie jest dobry pomysł (to w ogóle nie jest dobry pomysł, bo jeszcze nigdy w życiu nie byłam wychowawcą klasy 4! byłam wychowawcą zerówki, ale to raz i 7 lat temu i zupełnie inna bajka

zresztą koleżanka się chciała zamienić, bo dali jej pierwsze klasy, a ona woli starsze, ale się nie zgodzili i nie mam pierwszaków

za to wypaliłam, że "to nie wszystko, bo... zostanie pani ciocią nauczycielską ciocią " no i tu już były gratulacje i pytanie kiedy zostanie tą ciocią :P
mówię, że celuję w 1 kwietnia :P pytała jeszcze jak z pracą, a ja na to, że na razie żyję :P więc póki nic się nie dzieje to z chęcią popracuję, ale wiadomo... muszą kogoś na moje miejsce znaleźć, bo mogę pracować do ferii, albo do świąt, albo... albo tylko np. 2 tygodnie - nigdy nie wiadomo

dyrektorowi-dziadkowi powiem jutro

dzisiaj też było miło, bo mi wszyscy gratulowali zamążpójścia :P nie lubię takiej uwagi na sobie kumulować, ale było sympatycznie
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 17:42   #2858
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kochana uciekaj od tego lekarza bo jak tak traktuje cię na samym początku to dalej nie będzie lepiej . Beznadziejny koleś
Daj znać co na prwatnej się dowiedziałaś

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Witaj

Cytat:
padłam jakbym widziała siebie

Cytat:
Ja to samo
I trymestr + 3 kg

Ja tam nic nie czuję, a jestem już w 13t 2d A chciałabym już dostać porządnego kopa

Ja 2kg ale coś czuje że na jesień i zimę to będę toczącą się kulą z powodu braku ruchu

Ja jestem w 16t 3d i czasem mi się wydaje że coś bulgocze, ale później stwierdzam, że musiałam to sobie wkręcić . Marzę o pierwszym kopniaczku

Jeśli chodzi o pępek to już wystarczająco mam brzydki po laparoskopii jak mi go jeszcze wypchnie to się załamie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:50   #2859
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Pierwsza wizyta w piątek 30go, zobaczymy co się okaże. Póki co pęcherzyk jest, ciałko żółte jest i zarodek 0,4 jest ale jeszcze bez serduszka

Witam wszystkie i zabieram się do czytania, bo z tego co widzę sporo już się nagadałyście
Gratulacje wszytskie się trochę martwimy(-łyśmy), ale trzeba być dobrej myśli, jak zawsze z resztą

Cytat:
Napisane przez Kryszynka9008 Pokaż wiadomość
Co do lekarzy na NFZ ja chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie do 4 miesiąca,a i tak bylam niezadowolona. Pózniej kolezanka poleciła mi gina na Nfz 20km za miastem,pojechałam i prowadzil moja ciaze do konca,teraz tez prowadzi.Jestem zadowolona,zawsze sie pyta o wszystko,z L4 nie robi problemow,zawsze dostaje zdjecia z Usg i tyle Usg o ile po prosze (w granicach rozsadku) tyle mi robi.Generalnie to chyba nie wazne czy prywatnie czy na nfz wazne zeby trafic na takiego co robi to z powolania a nie dla pieniedzy.Moja kolezanka od 8 lat leczy nieplodnosc u jednego z" najlepszych specjalistow",a efektow nie ma.. Maja jedno dziecko po 2 latach staran i 3 poronienia po pierwszej ciazy.Wiadomo ze dzieci miec moga bo jedno maja ale co odrzuca ciaze???? Ja bym lekarza zmienila,a ona prywatnie chodzi,placi i nic z tego nie ma poza zalem i rozgoryczeniem po kolejnym bezowocnym cyklu
To prawda z tym, że po prostu trzeba mieć szczęście albo odpowiednio szukać. Ja u 4 ginekologów w życiu byłam, wszyscy na NFZ i nigdy nie byłam do końca zadowolona, zawsze na olewacko. Teraz bajka.

Cytat:
Powiadomiłam dziś dyrekcje. Ucieszyła się i gratulowała. Ucieszyła się także dlatego iż ma większe szanse na zatrudnienie nowego n-la. Bo aktualnie jest jedna z dziewczyn na macierzynskim, wraca w styczniu, wiec trudno byłoby jej kogoś poszukać na 4 miesiące, a tak jest pewność, że będzie praca na cały rok szkolny. Oczywiście nie będę pracować w przedszkolu do stycznia, bo nie dam rady, ale teraz póki dobrze się czuje będę chodzić do pracy, a potem gdybym nawet musiała iść na L4 to dziewczyny pociągną za mnie nadgodzinami i jakoś do stycznia dotrwają.
Co ciekawe córka dyrki też w ciąży, będzie rodzić w połowie lutego

Gratuluje udanej rozmowy
Mój pępek na razie taki jaki był, ale też ma trochę drogi do pokonania, żeby się ponad tłuszczyk wybić

Cytat:
Większość lekarzy na nfz ma gdzieś pacjentki, ale prawda jest też taka, że oni mają 10 czy 15 minut na pacjentkę i muszą wszystko załatwiać szybko jeśli chcą zdążyć.
A powiem Ci, że u swojej prywatnie też nie siedzę dłużej niż 15 min, ale zawsze jestem usatysfakcjonowana no i zawsze wchodzę o czasie

thidien
za udany dzień

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:50   #2860
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Ja tez się zdziwiłam że czuje już ruchy. Położna mi powiedziała że przy kolejnych ciazach ruchy moge czuć około 15tc. Wiem że to jeszcze nie kopniak ale potrafie odróznić bulgotanie w jelitach od ruchów płodu. Tym bardziej że czuje je zwykle po jednej stronie brzucha na samym dole i czuje jak uwypukla mi się leciutko brzuch.
Zapytam na kolejnej wizycie mojej gin czy mozna czuc juz ruchy w 14 tc.

A na prawdziwego kopniaka to czekam z niecierpliwoscią.

bebe97 trzymam kciuki za wieczorną wizytę. Ja chodze prywatnie do lekarza i moja wizyta trwa około 15-30min. Na niej dowiaduje sie wszystkiego co mnie nurtuje i jestem dużo spokojniejsza.
Zazdroszczę Też chcę się doczekać

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja 2kg ale coś czuje że na jesień i zimę to będę toczącą się kulą z powodu braku ruchu

Jeśli chodzi o pępek to już wystarczająco mam brzydki po laparoskopii jak mi go jeszcze wypchnie to się załamie
To przytyłaś mniej niż ja. Muszę coś ze sobą zrobić Zacznę od kupienia wagi

A pępek potem się chowa? I czemu w ogóle wychodzi? Brzydzi mnie to
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:52   #2861
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
hehe "dyrektorowy dziadek" jeszcze nie wie - takie tłumy się do niego ustawiały, że nie chciałam tracić czasu, bo jechaliśmy z mężem 40km do banku :P

powiedziałam vice dyrektorce, do niej też były tłumy, ale że chcieli mi dać wychowawstwo, to trzeba było szybko reagować i powiedzieć, że w tej sytuacji to nie jest dobry pomysł (to w ogóle nie jest dobry pomysł, bo jeszcze nigdy w życiu nie byłam wychowawcą klasy 4! byłam wychowawcą zerówki, ale to raz i 7 lat temu i zupełnie inna bajka

zresztą koleżanka się chciała zamienić, bo dali jej pierwsze klasy, a ona woli starsze, ale się nie zgodzili i nie mam pierwszaków

za to wypaliłam, że "to nie wszystko, bo... zostanie pani ciocią nauczycielską ciocią " no i tu już były gratulacje i pytanie kiedy zostanie tą ciocią :P
mówię, że celuję w 1 kwietnia :P pytała jeszcze jak z pracą, a ja na to, że na razie żyję :P więc póki nic się nie dzieje to z chęcią popracuję, ale wiadomo... muszą kogoś na moje miejsce znaleźć, bo mogę pracować do ferii, albo do świąt, albo... albo tylko np. 2 tygodnie - nigdy nie wiadomo

dyrektorowi-dziadkowi powiem jutro

dzisiaj też było miło, bo mi wszyscy gratulowali zamążpójścia :P nie lubię takiej uwagi na sobie kumulować, ale było sympatycznie
To fajnie ze tak pozytywnie dzien Ci minal
Ja juz szefostwo poinformowalam i chociaz nie zareagowali tak fajnie jak u Ciebie to byli dosyc mili i ciesze sie ze ten kamien spadl mi z serca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 17:55   #2862
mona1
Zadomowienie

Gianna gratuluję dziewczynki, sądząc po Twojej reakcji marzyłaś o córeczce, mam rację?
Wpisujemy dziewuszkę na pierwszą stronę?

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny piszą, nie można sobie wmawiać problemów. Ja też objawów już nie mam. Piersi praktycznie przestały mnie boleć, wymiotowałam ostatnio jakieś 2 tygodnie temu.
Z tym, że u mnie ostatnio małe zawirowania były z powodu rozmiarów małego i tym się trochę martwię. We wtorek się wyjaśni.
trzymam kciuki za wizytę, to jutro?

Cytat:

Oooo mnie też!!!! Mam nadzieję że mnie to ominie

Cytat:

Tak to zwykle bywa na pierwszej wizycie, nie widać zbyt wiele, czasem nawet na sam pęcherzyk jest za wcześnie, nie zakładają karty ciąży bo jest za wcześnie, ale to nie zmienia faktu że lekarz możne to wszystko wytłumaczyć przyszłej mamie w normalny sposób, informując że na tym etapie ciąży to normalne. Postawa tego lekarza jest nie do zaakceptowania, dobrze że zapisałaś się prywatnie

Cytat:
Cześć dziewczyny,

witaj! bardzo miło że kolejna mamusia jest wśród nas
Stary 2013-08-26, 17:58   #2863
TrelciaMorelcia
Raczkowanie

Hej dziewczyny . przepraszam ze troche zakluce wasze pogaduchy ale mam pytanie .
Juz na poczatku watku tu pisalam . Miesiac temu poronilam w 5 tyg ciazy co skonczylo sie lyzeczkowaniem . Okres mialam zawsze regularny co 28 dni . teraz juz mija 32 a dalej cisza . Moje objawy :
* bol w pachwinach w polowie cyklu - nie wiem czy to zonaczalo owulacje czy zagniezdzanie sie zarodka
* bulgotanie w dole brzucha od paru dni ( czasem mialam tak przed okresem ale pare godzin przed a tu cisza )
* dosc duzo bialego grudkowatego sluzu
* bole brzucha delikatne , ogolnie napiecie tam w dole
* temp. w pochwie mierzona w ciagu dnia 37,5

Zrobilam 2 testy . jeden w 29 dniu cyklu drugi dzisiaj , oba negatywne . Ale na tym dzsiejszym po calym dniu widac druga blada kreske , caly test jest przebarwiony i nie wiem czy po tylu godzinach wynik moze byc wiarogodny .

Co prawda pare razy kochalismy sie z TŻetem ale wszystko raczej bezpiecznie , on twierdzi ze to zupelnie niemozliwe zebym w ciazy byla ..

No i nie wiem co o tym myslec . na beta nie ma jak isc bo musialabym jechac do innego miasta a nie mam jak i kiedy . Bardzo prosze o odpowiedzi
TrelciaMorelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 17:58   #2864
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też wczoraj widziałam babeczkę w obcisłej tunice (tak na oko 6 miesiąc) i miała taaaaaki wystający pępek, że prawie mnie wryło
Stary 2013-08-26, 18:02   #2865
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TrelciaMorelcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . przepraszam ze troche zakluce wasze pogaduchy ale mam pytanie .
Juz na poczatku watku tu pisalam . Miesiac temu poronilam w 5 tyg ciazy co skonczylo sie lyzeczkowaniem . Okres mialam zawsze regularny co 28 dni . teraz juz mija 32 a dalej cisza . Moje objawy :
* bol w pachwinach w polowie cyklu - nie wiem czy to zonaczalo owulacje czy zagniezdzanie sie zarodka
* bulgotanie w dole brzucha od paru dni ( czasem mialam tak przed okresem ale pare godzin przed a tu cisza )

Zrobilam 2 testy . jeden w 29 dniu cyklu drugi dzisiaj , oba negatywne . Ale na tym dzsiejszym po calym dniu widac druga blada kreske , caly test jest przebarwiony i nie wiem czy po tylu godzinach wynik moze byc wiarogodny .

Co prawda pare razy kochalismy sie z TŻetem ale wszystko raczej bezpiecznie , on twierdzi ze to zupelnie niemozliwe zebym w ciazy byla ..

No i nie wiem co o tym myslec . na beta nie ma jak isc bo musialabym jechac do innego miasta a nie mam jak i kiedy . Bardzo prosze o odpowiedzi
Myślę, że test po paru godzinach nie jest wiarygodny, poza tym możliwe, że masz jeszcze hormon ciążowy we krwi, nie spada on tak od razu po #. Najlepiej będzie zrobić betę, potem sprawdzić czy przyrasta, ale skoro nie możesz to nie pozostaje ci nic innego jak czekanie czy @ nadejdzie czy nie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 18:07   #2866
thidien
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
To fajnie ze tak pozytywnie dzien Ci minal
Ja juz szefostwo poinformowalam i chociaz nie zareagowali tak fajnie jak u Ciebie to byli dosyc mili i ciesze sie ze ten kamien spadl mi z serca
no właśnie szef może nie być zadowolony... zawsze było "pani aniu to, pani aniu tamto" (bo pani nie ma żadnych zobowiazań - myślał pewnie, że po powrocie do domu z pracy "leżę i pachnę"), chciał mnie zabrać (yyyy razem ze sobą) do londynu :P
byłam dwukrotnie na kursach finansowanych przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji (Oxford i Malta), ale pisałam zawsze wnioski indywidualne, od następnego roku wysyłać mogą tylko instytucje i kiedyś tam mi szef szepnał, że właśnie 'się wyślemy' do szkoły, z którą współpracowaliśmy w comeniusie - sama mogę jeździć, świetny spoóśb na przełamywanie mojej cholernej nieśmiałości, ale z szefem byłam na wymianie w comeniusie i nerwowo bym nie wytrzymała więcej, więc niecnie cieszę się, że ten plan nie wypali, nie ze mną :P

dobrze zatem, że nigdzie już nie dam się zaciągnąć :P:P:P:P:P

dam znać jutro jak to 'przyjął' :P

poza tym cieszę się niezmiernie, bo w czwartek idę podglądać co tam ten mój dzieć sobie we mnie robi
miałam brać męża, ale... grzecznie zapytam 'doktorka' kiedy mogę go przyprowadzić najpierw sama się upewnię, że wszystko jest OK
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:58   #2867
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Czesc Trelcia
A mierzylas temperature caly cykl? Wiesz kiedy byla owulacja?

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
no właśnie szef może nie być zadowolony... zawsze było "pani aniu to, pani aniu tamto" (bo pani nie ma żadnych zobowiazań - myślał pewnie, że po powrocie do domu z pracy "leżę i pachnę"), chciał mnie zabrać (yyyy razem ze sobą) do londynu :P
byłam dwukrotnie na kursach finansowanych przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji (Oxford i Malta), ale pisałam zawsze wnioski indywidualne, od następnego roku wysyłać mogą tylko instytucje i kiedyś tam mi szef szepnał, że właśnie 'się wyślemy' do szkoły, z którą współpracowaliśmy w comeniusie - sama mogę jeździć, świetny spoóśb na przełamywanie mojej cholernej nieśmiałości, ale z szefem byłam na wymianie w comeniusie i nerwowo bym nie wytrzymała więcej, więc niecnie cieszę się, że ten plan nie wypali, nie ze mną :P

dobrze zatem, że nigdzie już nie dam się zaciągnąć :P:P:P:P:P

dam znać jutro jak to 'przyjął' :P

poza tym cieszę się niezmiernie, bo w czwartek idę podglądać co tam ten mój dzieć sobie we mnie robi
miałam brać męża, ale... grzecznie zapytam 'doktorka' kiedy mogę go przyprowadzić najpierw sama się upewnię, że wszystko jest OK
Daj znac koniecznie, ale mysle ze nie bedzie tak zle

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-08-26 o 18:59
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 18:58   #2868
mona1
Zadomowienie

Cytat:

Trelciu u mnie po zabiegu łyżeczkowania @ przyszla dopiero po 41 dniach, chociaż wcześniej miałam cykle równo 30 dniowe, z tego co pamiętam to do 6 tygodni po powinna się pojawić, jeśli nie czasami trzeba wywoływać.
Czy sprawdzałaś betę po # czy spadła do 0? Jeśli nie to jednorazowy wynik niewiele wyjaśni, musiałabyś powtórzyć czy rośnie czy spada. Życzę Ci z całego serca rosnącej bety
Stary 2013-08-26, 19:32   #2869
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Treluś życzę ci jak najlepiej ale skoro z tż było 'bezpiecznie' to chyba okres powinien przyjść za niedługo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-26, 19:36   #2870
bebe97
Wtajemniczenie

Po wizycie nr 2
Usg pokazało nie pęcherzyk tylko pięknego maluszka wielkości 0,5 cm a serduszko biło głośno i wyraźnie!! Poleciały łezki szczęścia nie powiem Jestem w 1 dniu 7 tygodnia czy tam 6 tydz 1 dzień jak kto woli
Zostałam zbadana, wymacana, zważona, lekarz zrobił wywiad odnośnie samopoczucia i ewentualnych dolegliwości, przepisał lek w czopkach na mdłości i wymioty i witaminy. Ból brzucha to rozrastająca się macica. Mam zwolnienie 3 tyg i zalecenie żeby dużo odpoczywać.

Pokazałam mu skierowanie na badania, które wypisał mi gbur w przychodni i wiecie co? ten palant nawet nie zalecił badań jak trzeba! tylko krew i mocz a te wszystkie pozostałe tokso, wr i inne nie. Powiedziałam, że chciałam zrobić badania na NFZ żeby za nie nie płacić, więc gin kazał przyjść jutro do niego bo ma dyżur w przychodni przyszpitalnej, to dostanę skierowanie przez fundusz

Jestem lżejsza o 120 zł ale wiem za co

A oto nasze wielkie małe szczęście

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-09-17 o 17:30
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:38   #2871
bebe97
Wtajemniczenie

Paciarotta witaj!

Mona proszę o oficjalne dopisanie mnie do listy kwietniówek
Kasia 34 lata, OM 14.07., TP 21.04.2014r. - 2 dziecko

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-08-26 o 19:41
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 19:42   #2872
cobra115
Zakorzenienie

Pewnie ci kamień z serca spadł
Stary 2013-08-26, 19:50   #2873
(t)asia
Zadomowienie

bebe dobrze że ten lekarz miał normalne podejście i jesteś spokojniejsza! gratuluje!

Trelcia ja po zabiegu dostałam @ po 30 dniach.Cykle miałam 26-28 dni Jeden lekarz kazał mi czekać ze staraniami 3 miesiące drugi 6 miesięcy. Później była ciąża biochemiczna jak to określił lekarz i teraz po tych 6 miesiącach się udało. Życzę ci żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli.

Ja dzisiaj niestety zwolniłam się z pracy. Nie dałam już rady tam siedzieć. Jutro jadę rano po zwolnienie (u mnie lekarz rodzinny tylko do 13, a gin na urlopie). Nie wiem czy rodzinny mi da, ale wtedy będę się martwiła. Muszę jakoś jeszcze przetrwać ten miesiąc. Oby tylko tyle.

Mąż mi dzisiaj wyjechał i powiedział przed wyjściem że nie może się doczekać naszej kolejnej wizyty u gina. Kochany jest

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2013-08-26 o 20:01
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:09   #2874
Gianna M
Zakorzenienie

[QUOTE=mona1;42465400]Gianna gratuluję dziewczynki, sądząc po Twojej reakcji marzyłaś o córeczce, mam rację?
Wpisujemy dziewuszkę na pierwszą stronę?

Szczerze to chcialam zawsze miec chlopca ale z dziewczynki tez sie bardzo ciesze oby tylko bylo zdrowe .
Moze pisac dziewczynka

Gianna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:15   #2875
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj niestety zwolniłam się z pracy. Nie dałam już rady tam siedzieć. Jutro jadę rano po zwolnienie (u mnie lekarz rodzinny tylko do 13, a gin na urlopie). Nie wiem czy rodzinny mi da, ale wtedy będę się martwiła. Muszę jakoś jeszcze przetrwać ten miesiąc. Oby tylko tyle.
A cos sie stalo? Zle sie poczulas? Czy po po prostu praca Cie juz wykancza?
Stary 2013-08-26, 20:23   #2876
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Po wizycie nr 2
Usg pokazało nie pęcherzyk tylko pięknego maluszka wielkości 0,5 cm a serduszko biło głośno i wyraźnie!! Poleciały łezki szczęścia nie powiem Jestem w 1 dniu 7 tygodnia czy tam 6 tydz 1 dzień jak kto woli
Zostałam zbadana, wymacana, zważona, lekarz zrobił wywiad odnośnie samopoczucia i ewentualnych dolegliwości, przepisał lek w czopkach na mdłości i wymioty i witaminy. Ból brzucha to rozrastająca się macica. Mam zwolnienie 3 tyg i zalecenie żeby dużo odpoczywać.

Pokazałam mu skierowanie na badania, które wypisał mi gbur w przychodni i wiecie co? ten palant nawet nie zalecił badań jak trzeba! tylko krew i mocz a te wszystkie pozostałe tokso, wr i inne nie. Powiedziałam, że chciałam zrobić badania na NFZ żeby za nie nie płacić, więc gin kazał przyjść jutro do niego bo ma dyżur w przychodni przyszpitalnej, to dostanę skierowanie przez fundusz

No to ogromne gratulac☠☠☠ , dobrze że poszłaś prywatnie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:23   #2877
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cześć Dziewczynki zaglądam, żebyście o mnie nie zapomniały, ale nie dam rady nadrobić.
Wczoraj wreszcie spędziłam cały dzień z mężem. Dzisiaj wróciłam z pracy, miałam sporo roboty domowej, potem komputer był zajęty () i dopiero mam chwilkę, ale padam na pysk.

Uprałam dzisiaj 2 pralki ubranek dostałam od zony brata męza (bratowej?) Większość widać, że noszona i to dość mocno, ale niektóre ładne. I wanienkę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:26   #2878
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Moj TZ bardzo sie martwi moim stanem. Mam strasznie depresyjne nastroje.
Ciezko mi znalezc jakies pozytywny.
Oczywiscie ciesze sie ze bede mama i ze tam rosnie maluszek ale ta sytuacja mocno mnie wybila z rytmu.
Mam nadzieje ze to minie. Ja nie jestem typem beksy a e ciazy wychodza ze mnie jakies nieznane mi cechy:banghead:
Życzę rychłej poprawy nastroju

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
u mnie sie sprawdzilo to:
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

no tak mi dokladnie powiedziala, nie wiem, nie znam jej, bylam pierwszy raz u niej. ja tez powoli chcialam odstawiac, tzn po pol roku nie wyszlo, to stwierdzilam ze do roku lecimy - zostaly jeszcze 2 miesice wiec powoli moglabym odstawiac a tymczasem wyglada na to ze karmie czesciej - zwlaszcza w nocy tak jak Ty - ze 4 razy mi wychodzi i raz w ciagu dnia, do drzemki.

Daj koniecznie znac co na to Twoj lekarz, ok?
Będę pojutrze to wszystkiego się dowiem
A Ty też masz 10-cio miesięcznego maluszka? A czemu Cię nie ma na naszym wątku? Mój ostatnio co godzinę w nocy się budzi nie wiem, chyba jakieś zęby czy co

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Ja bym chciała znać płeć dziecka, ale dopóki się nie urodzi, to nie będę miała stu procentowej pewności. Myślę, że lepiej u tej dziewczyny w tę stronę pomyłka, bo błękitny, to też fajny kolor gorzej jakby to był sam róż, a tu chłopiec
Chociaz mój brat jak się urodził to dostał różowy wózek tylko to było 19 lat temu, kasy nie było, wiec jak ktoś dawał za darmo to trzeba było brać
Jak ja będę miała dziewczynkę, to na pewno nic różowego nie kupię nie lubię
Eeee, nigdy nie mów nigdy

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Super! To szybko poznaliście płeć.

Od dwóch dni czuje jak mój bobasek się rusza. Wczesniej było tylko takie bulgotanie, gilgotanie a teraz juz jestem pewna że to ruchy maleństwa.
Super uczucie. Jestem w 14 tc.
Czy któras z Was już tez czuje ruchy?

Trzymam kciuki za wizyty!
To szybko poczułaś te ruchy!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
witajcie po weekendzie!
dziś zaczynamy 12tc. zaraz drugi trymestr a później jak z bicza strzelił będziemy rodzić!
powiedziałam dziś w pracy.
kamień z serca.
niby podejrzewałam, że problemów mi robić nie będą, mimo wszystko pewne obawy miałam. ale moja v-ce prezes powiedziała, że kazde nowe dziecko z firmie to powód do radości i podobnie jak po pierwszej ciąży miejsce dla mnie jest zawsze.
Maggie, super, że szefowa tak dobrze tą wiadomość przyjęła

Cytat:

O ratunku, co za podejście...

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Gianna - ale super że znasz płeć! Jest w takim razie pierwsza dziewczynka!!

Ja idę na genetyczne 5 września, kurcze może też już dowiem się płci... Będzie wtedy 12t6d
Mój ginek właśnie w 12 tyg poprzedniej ciąży wypatrzył że to chłopak i gotów był o flachę się zakładać No i dobre miał oko.

Cytat:
Zazdroszczę Też chcę się doczekać

To przytyłaś mniej niż ja. Muszę coś ze sobą zrobić Zacznę od kupienia wagi

A pępek potem się chowa? I czemu w ogóle wychodzi? Brzydzi mnie to
Mój pępek podczas pierwszej ciąży wprawdzie nie wyskoczył tak żeby wystawać, no ale jednak się popsuł, bo nie schował się tak ładnie jak był schowany kiedyś i widać go w pełnej okazałości. Teraz to z pewnością wyskoczy jak mu już tak blisko do tego

Cytat:
Po wizycie nr 2

No i proszę nagle pęcherzyk w ciągu kilku godzin stał się dzidzią. Super, ze usłyszałaś już serducho i trafiłaś na dobrego lekarza.
Ja mam super gina, wszystko pięknie opowiada co gdzie i dlaczego, wprawdzie niewiele mi zostawało w głowie z tych lekarskich opowieści

Co do płci dziecka i cytrusów, to ja jadłam na potęgę i mam chłopaka, także jestem kolejną u której się to nie sprawdziło.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:28   #2879
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A cos sie stalo? Zle sie poczulas? Czy po po prostu praca Cie juz wykancza?
Wymioty, mdłości i ciągła senność nie pomagają w pracy. parę razy musiałam przerwać rozmowę z klientem bo musiałam biec do łazienki. na miejscu szefa nie byłabym z tego zadowolona... Od rodzinnego dostanę zwolnienie na 80% ale na razie wolę żeby moja wiocha nie gadała po kątach więc może to i lepiej.

Co do płci. Z kalendarza chińskiego wynika że będzie chłopiec.
Ostatni okres miałam 9.07 czyli wtorek. Z mężem tuliliśmy się do soboty 20.07, czyli do 12 dnia cyklu. Tego dnia wyjechał. Cykle mam 26-28 dniowe. Zatem owulacja gdzieś w niedziele-poniedziałek. Ponieważ nie odbyło się to owulację to wskazywałoby to raczej na dziewczynkę. Słodkiego mogę nie jeść wcale. Cytrusy na potęgę. Z mężem wolelibyśmy dziewczynkę ale nie liczę na żadne przepowiednie i przesądy.I tak mam wrażenie że będzie syn, mąż mówi że córa =)

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2013-08-26 o 20:37
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-26, 20:36   #2880
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Wymioty, mdłości i ciągła senność nie pomagają w pracy. parę razy musiałam przerwać rozmowę z klientem bo musiałam biec do łazienki. na miejscu szefa nie byłabym z tego zadowolona... Od rodzinnego dostanę zwolnienie na 80% ale na razie wolę żeby moja wiocha nie gadała po kątach więc może to i lepiej.
W ciąży każdy lekarz może Ci wystawić zwolnienie na 100%, kwestia wpisania odpowiedniego kodu na druku

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości