|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do pępka to mam normalny na razie ![]() Edytowane przez cobra115 Czas edycji: 2013-08-26 o 16:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2852 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to samo ![]() I trymestr + 3 kg ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tam nic nie czuję, a jestem już w 13t 2d ![]() ![]() O nie! wystający pępek mnie przeraża ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zakorzenienie
|
![]() mnie też, mam nadzieje, że zbyt szybko mi nie wyjdzie z dziury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam bardzo głęboki, więc też mam nadzieję, że mi nie wyjdzie ![]()
![]() |
#2855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapytam na kolejnej wizycie mojej gin czy mozna czuc juz ruchy w 14 tc. A na prawdziwego kopniaka to czekam z niecierpliwoscią. bebe97 trzymam kciuki za wieczorną wizytę. Ja chodze prywatnie do lekarza i moja wizyta trwa około 15-30min. Na niej dowiaduje sie wszystkiego co mnie nurtuje i jestem dużo spokojniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Ja właśnie umówiłam się na czwartek na wizytę prywatną we Wrocławiu. Chodzę też na NFZ, ale nie do końca jestem zadowolona. Mam niedoczynność tarczycy, a moja gin nawet nie dała mi skierowania na TSH. Myślę, że to jest nieodpowiedzialne z jej strony. Ten gin we Wrocławiu, to dobry znajomy mojej mamy i prowadził moją pierwszą ciążę. Mam do niego zaufanie, więc jadę. Szkoda tylko, że taki kawał drogi, bo to 120 km. Ale czego się nie robi dla Fasolki ![]() Edytowane przez amelka2006 Czas edycji: 2013-08-26 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziałam vice dyrektorce, do niej też były tłumy, ale że chcieli mi dać wychowawstwo, to trzeba było szybko reagować i powiedzieć, że w tej sytuacji to nie jest dobry pomysł (to w ogóle nie jest dobry pomysł, bo jeszcze nigdy w życiu nie byłam wychowawcą klasy 4! byłam wychowawcą zerówki, ale to raz i 7 lat temu i zupełnie inna bajka zresztą koleżanka się chciała zamienić, bo dali jej pierwsze klasy, a ona woli starsze, ale się nie zgodzili ![]() ![]() za to wypaliłam, że "to nie wszystko, bo... zostanie pani ciocią ![]() ![]() mówię, że celuję w 1 kwietnia :P pytała jeszcze jak z pracą, a ja na to, że na razie żyję :P więc póki nic się nie dzieje to z chęcią popracuję, ale wiadomo... muszą kogoś na moje miejsce znaleźć, bo mogę pracować do ferii, albo do świąt, albo... albo tylko np. 2 tygodnie - nigdy nie wiadomo dyrektorowi-dziadkowi powiem jutro ![]() dzisiaj też było miło, bo mi wszyscy gratulowali zamążpójścia :P nie lubię takiej uwagi na sobie kumulować, ale było sympatycznie ![]()
![]() |
#2858 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Daj znać co na prwatnej się dowiedziałaś ![]() Witaj ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jestem w 16t 3d i czasem mi się wydaje że coś bulgocze, ale później stwierdzam, że musiałam to sobie wkręcić . Marzę o pierwszym kopniaczku ![]() Jeśli chodzi o pępek to już wystarczająco mam brzydki po laparoskopii jak mi go jeszcze wypchnie to się załamie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2859 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój pępek na razie taki jaki był, ale też ma trochę drogi do pokonania, żeby się ponad tłuszczyk wybić ![]() Cytat:
![]() thidien ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A pępek potem się chowa? I czemu w ogóle wychodzi? Brzydzi mnie to ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2861 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ja juz szefostwo poinformowalam i chociaz nie zareagowali tak fajnie jak u Ciebie to byli dosyc mili i ciesze sie ze ten kamien spadl mi z serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2862 | |||
Zadomowienie
|
Gianna gratuluję dziewczynki, sądząc po Twojej reakcji marzyłaś o córeczce, mam rację?
Wpisujemy dziewuszkę na pierwszą stronę? Cytat:
Oooo mnie też!!!! Mam nadzieję że mnie to ominie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny . przepraszam ze troche zakluce wasze pogaduchy ale mam pytanie .
Juz na poczatku watku tu pisalam . Miesiac temu poronilam w 5 tyg ciazy co skonczylo sie lyzeczkowaniem . Okres mialam zawsze regularny co 28 dni . teraz juz mija 32 a dalej cisza . Moje objawy : * bol w pachwinach w polowie cyklu - nie wiem czy to zonaczalo owulacje czy zagniezdzanie sie zarodka * bulgotanie w dole brzucha od paru dni ( czasem mialam tak przed okresem ale pare godzin przed a tu cisza ) * dosc duzo bialego grudkowatego sluzu * bole brzucha delikatne , ogolnie napiecie tam w dole * temp. w pochwie mierzona w ciagu dnia 37,5 Zrobilam 2 testy . jeden w 29 dniu cyklu drugi dzisiaj , oba negatywne . Ale na tym dzsiejszym po calym dniu widac druga blada kreske , caly test jest przebarwiony i nie wiem czy po tylu godzinach wynik moze byc wiarogodny . Co prawda pare razy kochalismy sie z TŻetem ale wszystko raczej bezpiecznie , on twierdzi ze to zupelnie niemozliwe zebym w ciazy byla .. No i nie wiem co o tym myslec . na beta nie ma jak isc bo musialabym jechac do innego miasta a nie mam jak i kiedy . Bardzo prosze o odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zakorzenienie
|
Mnie też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2866 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
byłam dwukrotnie na kursach finansowanych przez Fundację Rozwoju Systemu Edukacji (Oxford i Malta), ale pisałam zawsze wnioski indywidualne, od następnego roku wysyłać mogą tylko instytucje i kiedyś tam mi szef szepnał, że właśnie 'się wyślemy' do szkoły, z którą współpracowaliśmy w comeniusie - sama mogę jeździć, świetny spoóśb na przełamywanie mojej cholernej nieśmiałości, ale z szefem byłam na wymianie w comeniusie i nerwowo bym nie wytrzymała więcej, więc niecnie cieszę się, że ten plan nie wypali, nie ze mną :P dobrze zatem, że nigdzie już nie dam się zaciągnąć :P:P:P:P:P dam znać jutro jak to 'przyjął' :P poza tym cieszę się niezmiernie, bo w czwartek idę podglądać co tam ten mój dzieć sobie we mnie robi ![]() miałam brać męża, ale... grzecznie zapytam 'doktorka' kiedy mogę go przyprowadzić ![]() ![]()
![]() |
#2867 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Czesc Trelcia
![]() A mierzylas temperature caly cykl? Wiesz kiedy byla owulacja? Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-08-26 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy sprawdzałaś betę po # czy spadła do 0? Jeśli nie to jednorazowy wynik niewiele wyjaśni, musiałabyś powtórzyć czy rośnie czy spada. Życzę Ci z całego serca rosnącej bety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2870 |
Wtajemniczenie
|
Po wizycie nr 2
![]() Usg pokazało nie pęcherzyk tylko pięknego maluszka wielkości 0,5 cm a serduszko biło głośno i wyraźnie!! ![]() ![]() ![]() Zostałam zbadana, wymacana, zważona, lekarz zrobił wywiad odnośnie samopoczucia i ewentualnych dolegliwości, przepisał lek w czopkach na mdłości i wymioty i witaminy. Ból brzucha to rozrastająca się macica. Mam zwolnienie 3 tyg i zalecenie żeby dużo odpoczywać. Pokazałam mu skierowanie na badania, które wypisał mi gbur w przychodni i wiecie co? ten palant nawet nie zalecił badań jak trzeba! tylko krew i mocz a te wszystkie pozostałe tokso, wr i inne nie. Powiedziałam, że chciałam zrobić badania na NFZ żeby za nie nie płacić, więc gin kazał przyjść jutro do niego bo ma dyżur w przychodni przyszpitalnej, to dostanę skierowanie przez fundusz ![]() Jestem lżejsza o 120 zł ale wiem za co ![]() A oto nasze wielkie małe szczęście Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Wtajemniczenie
|
Paciarotta witaj!
![]() Mona proszę o oficjalne dopisanie mnie do listy kwietniówek Kasia 34 lata, OM 14.07., TP 21.04.2014r. - 2 dziecko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-08-26 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2872 |
Zakorzenienie
|
Pewnie ci kamień z serca spadł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
bebe dobrze że ten lekarz miał normalne podejście i jesteś spokojniejsza! gratuluje!
Trelcia ja po zabiegu dostałam @ po 30 dniach.Cykle miałam 26-28 dni Jeden lekarz kazał mi czekać ze staraniami 3 miesiące drugi 6 miesięcy. Później była ciąża biochemiczna jak to określił lekarz i teraz po tych 6 miesiącach się udało. Życzę ci żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli. Ja dzisiaj niestety zwolniłam się z pracy. Nie dałam już rady tam siedzieć. Jutro jadę rano po zwolnienie (u mnie lekarz rodzinny tylko do 13, a gin na urlopie). Nie wiem czy rodzinny mi da, ale wtedy będę się martwiła. Muszę jakoś jeszcze przetrwać ten miesiąc. Oby tylko tyle. Mąż mi dzisiaj wyjechał i powiedział przed wyjściem że nie może się doczekać naszej kolejnej wizyty u gina. Kochany jest ![]()
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2013-08-26 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=mona1;42465400]Gianna gratuluję dziewczynki, sądząc po Twojej reakcji marzyłaś o córeczce, mam rację?
Wpisujemy dziewuszkę na pierwszą stronę? Szczerze to chcialam zawsze miec chlopca ![]() ![]() Moze pisac dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Wczoraj wreszcie spędziłam cały dzień z mężem. Dzisiaj wróciłam z pracy, miałam sporo roboty domowej, potem komputer był zajęty ( ![]() Uprałam dzisiaj 2 pralki ubranek ![]() ![]() ![]()
#2878 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty też masz 10-cio miesięcznego maluszka? A czemu Cię nie ma na naszym wątku? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam super gina, wszystko pięknie opowiada co gdzie i dlaczego, wprawdzie niewiele mi zostawało w głowie z tych lekarskich opowieści ![]() Co do płci dziecka i cytrusów, to ja jadłam na potęgę i mam chłopaka, także jestem kolejną u której się to nie sprawdziło. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do płci. Z kalendarza chińskiego wynika że będzie chłopiec. Ostatni okres miałam 9.07 czyli wtorek. Z mężem tuliliśmy się do soboty 20.07, czyli do 12 dnia cyklu. Tego dnia wyjechał. Cykle mam 26-28 dniowe. Zatem owulacja gdzieś w niedziele-poniedziałek. Ponieważ nie odbyło się to owulację to wskazywałoby to raczej na dziewczynkę. Słodkiego mogę nie jeść wcale. Cytrusy na potęgę. Z mężem wolelibyśmy dziewczynkę ale nie liczę na żadne przepowiednie i przesądy.I tak mam wrażenie że będzie syn, mąż mówi że córa =)
Edytowane przez (t)asia Czas edycji: 2013-08-26 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.