|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
a swojego czasu miałam chyba z 5 plomb do wymiany, które robiłam prywatnie (za 1 plombę płaciłam 60 zł) i je musiała dentystak właśnie przyjmuje państwowo wymieniła mi bo były źle zrobione może zależy jeszcze który stomatolog ma jaką umowę zawartą z NFZ, jeżeli coś takiego istnieje w ogóle, w sensie na inne usługi
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie... jak już tak piszecie o dentystach. Czy wizyta u dentysty w ciąży jest obowiązkowa ?
|
|
|
|
#2105 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie nasz pokój jest najcieplejszy w całym domu, zazwyczaj w zimie mamy właśnie tak 21 spokojnie, ale ja często muszę wietrzyć bo mnie jest za gorąco ![]() Myślę że będziemy jak coś dogrzewać jakąś farelką czy czymś takim jak będziemy małą kąpać Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Mój gin mi powiedział żebym poszła chociaż ze dwa razy i żeby mi wpisali w kartę ciąży
|
|
#2106 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do lalek , to moim zdaniem trzeba mieć jakąś psychozę żeby taka lalkę kupic ![]() Cytat:
Cytat:
A Twoich przygód w OBi tez już lepiej nie skomentuje . MI się wydaje że ludzie zapierdzielaja za grosze , pewnie sa traktowani jak osły , i przez to maja taki stosunek do swojej pracy , a później klienci na tym cierpia . Cytat:
Ja sama kupiłam nowy fotelik z tego samego powodu co Ty . Ale teraz jak go już mam , zdjęłam pokrowiec do prania i powiem CI że akurat MAxi COsi jak byłby wypadkowy czyli peknięty , albo cokolwiek to miałabyś wszystko czarno na białym , raczej nie dałoby się tego ukryc . Dziewczyny które będą kupować używane foteliki , poproście o pokazanie co jest pod pokrowcem ![]() Cytat:
![]() pewnie zaraz doczytam .. Tez tak masz że boli Cie glowa od żołądka ? Nikt mi nigdy nie wierzył że tak można mieć , myślałam że tylko ja taki ewenement :P Cytat:
![]() lece dalej ..
|
|
#2107 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ale Ci dobrze. Ja od początku ciąży się zbieram z kupnem i zebrać się nie mogę. Teraz też bym chciała, ale znów wydaje mi się, że się nie opłaca. Mogłam kupić na samym początku, to bym nie jęczała teraz
![]() Cytat:
Może nie czuję ![]() Pewnie ciężko to opisać, ale spróbuj napisać jak to mniej więcej się czuje Może mój też ma, a ja po prostu nie wiem, że to czkawka.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nadrobiłam, a co u mnie napiszę później, bo siostra przyszła
|
||||||
|
|
|
#2108 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no oni używają ten fotelik rok dopiero ![]() i nawet tego nie rozstrząsalam za bardzo skoro oni są zadowoleni i chcą nam oddac,bo maly już zaraz wyrośnie, to po co mam kupować![]() ale nie kupowałabym używanego od kogos obcego...w ogole gdyby nie ta ich propozycja oddania to pewnie byśmy nowy kupili... wole dolozyc do wózka tą kasę, to jest dla mnie akurat wazniejsze, żeby był ok ![]() Cytat:
ja wlasnie o 500 ml mówię w aptece babka mi pokazala, bo nawet nie wiedziałam jak wygląda opakowanie i jak go szukac...nie wiem czemu taki tani, może promocja![]() Cytat:
ani nawet z rodzicamijestem zdania,ze jak jest możliwość to jak najszybciej na swoje ![]() a jakie ciasto? nic mi nie dal, bo wcześniej miałam ok - i to chyba było jednorazowo takie ![]() może się stresowałam... teraz miałam najwięcej 135...ale puls już mam przeszlo 100,a miałam do tej pory 80 ![]() Cytat:
![]() kupiłam w szmatkach mini pajacyk na 56 i spodenki 3,50 zaplacilam![]() i dla mężów, którzy zdecydowali się rodzić razem z Wami![]() my raz rozmawialiśmy o tym i był przerażony tym pomysłem", nawet nie wiedział,ze tak można ![]() ja w sumie sama nie wiem czy chce,zeby mnie wtedy widział ale zobaczymy jak to będzie, pewnie dopiero jak zaczne rodzicEdytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-08-26 o 18:12 |
||||
|
|
|
#2109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Z tym ze moje naklejki sa tak jakby foliowe , nie papierowe .. Cytat:
Cytat:
Dla MĘŻA ) wiedziałam że pęknie prędzej czy póżniej .. Mam nadzieje że mój nie peknie w druga strone , i nie zwieje z pod szpitala Ide grzebać do Bootsa online pewnie będzie większy wybór .. Cytat:
Opieka ciężarnych w UK słynie z dwóch rzeczy ; a) do 12 tyg nie ma żadnej opieki ![]() b) dentysta w okresie ciaży jest za darmo - ale w ciaży zębów w Uk się nie leczy bądź tu mądrym ..
|
|
#2110 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze możesz kupić bo zawsze takiego rogala potem możesz wykorzystać przy karmieniu malucha, słyszałam że podobno wygodnie się karmi z poduchą rogalem
|
#2111 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka a może pokusisz się jeszcze o sówkowy wierszyk?
http://allegro.pl/naklejka-na-sciane...463255124.html ja na pewno jakiś wierszyk zamówię Edytowane przez adoosienka Czas edycji: 2013-08-26 o 18:28 |
|
|
|
#2114 |
|
Raczkowanie
|
Ciacho w sumnie zwykłe z owocami, dałam malinki, morele i węgierki bo byłam dziś na bazarku bo mam przy przychodni, a miałam dziś morfo i glukozę. Robione z tego przepisu: http://charlizemystery.com/2013/08/c...y-sponge-cake/
I nawet niezłe wyszło ![]() Przyszła siostra z chłopakiem i chwalili ![]() Zastanawiam się jak ja przekonam mojego żeby rodził ze mną...mam nadzieje, że SR mi w tym pomoże. Narazie było to tylko raz napomknięte w rozmowie i wydawał się być przerażony. Brawa dla wszystkich Tż którzy juz sie zdeklarowali na wspólny poród. |
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do nicku lubieolowki o którym pisała Beatka, też mam z tym problem i ciągle czytam lubieoliwki |
|
|
|
|
#2116 |
|
Raczkowanie
|
Przez te wasze Sówki to też się trochę sówkowa zrobiłam i zamówiłam Rożek z sówkami
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Lineczka tapeta boska
|
|
|
|
#2117 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nivea.pl/Produkty/Dla-dzi...iw-odparzeniom http://www.rossnet.pl/Produkt/JOHNSO...rzeniom,103881 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...hutzcreme.html itp. Bo ja po prostu wciąż się zastanawiam czym smarować: czy takim drogeryjnym zwykłym, czy Bepanthenem/Alantanem, czy Linomagiem ![]() Cytat:
![]() Witaminy, kolejny temat, o którym nie mam pojęcia ![]() Chętnie posłucham ![]() Cytat:
Tak to jest jak się płaci kartą...Cytat:
![]() Cytat:
1) jak leżysz na plecach: poduszka (gruuuuba) pod zgięte kolana + poduszka/wałek pod kark + poduszka/wałek (cienki) pod lędźwia (żeby wypełnić naturalne wygięcie pleców (lordoza )2) jak leżysz na boku: poducha między kolana i kostki (żeby nogi były na szerokości bioder) + cienka poduszka pod bok (na wysokości brzucha, tam, gdzie masz wcięcie w talii) + wałek pod kark Tak podparty kręgosłup układa się naturalnie i jest maksymalnie odciążony, nie ma żadnych napięć. Oczywiście musisz wyczuć jak jest Ci najwygodniej, jakie grube poduszki itp. Ja np. w ogóle nie mogę leżeć na plecach, bo potem nie jestem w stanie kroku zrobić, ale na boku poduszki baaardzo pomagają (zwłaszcza ta w talii) To mi pokazała rehabilitantka Cytat:
![]() Najgorsze jest to, że powinnam, ale $$ brak Cytat:
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Chyba się przeziębiłam. Mam katar, zimno mi i mam dreszcze i 37.5 stopnia. No fajnie. A TŻ zamiast zrobić mi herbatę z cytryną i miodem, zrobił jakąś owocową, od której chce mi się
I to cały dzbanek 1.5l....
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do koszul do karmienia: które macie? Te z żyrafkami? Bo ja też będę chciała je zamówić (wiem, będę w nich straszyć, ale nie będę wydawać nie wiadomo ile na koszule na parę tygodni/m-cy), tylko nie wiem, jaki rozmiar (pewnie L/XL) i który krój: lepsza będzie ta z dwoma rozporkami na skos czy ta z jednym na środku?
![]() Co do tematów, w których jestem zielona: szczepienia ![]() Macie jakieś linki do artykułów, które byłyby pomocne w wyborze szczepienia? Kiedy trzeba się zdecydować, czy chce się szczepić skojarzonymi, czy tymi zwykłymi? Czy w przypadku wyboru szczepionek refundowanych można dodatkowo dokupić jakieś na rota, pneumokoki itp.? Można gdzieś znaleźć jakiś wykaz/porównanie, co zawiera jeden i drugi tym szczepionki? Uznałam, że zacznę teraz się tym interesować, bo jak będzie Mała na świecie, to mogę nie mieć czasu...
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zawsze chodziłam w rozmiarze S, urósł mi tylko brzuch więc stwierdziłam że S/M będą w sam raz bo L/XL będą już za duże , też zamawiam te z żyrafkami, misiami itd... Prawdopodobnie te z guziczkami po bokach Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-26 o 18:40 |
|
|
|
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie niebieskie opakowanie...kartonik taki niebieski. ciemny. ![]() Cytat:
![]() zdrowiej! Cytat:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...467591183.html a drugą taką z zakładkami, nie odpinaną
|
|||
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam , bardzo się wstydzę ![]() Cytat:
Mi dziś przywieźli ciśnieniomierz i boje się ciśnienie zmierzyć .
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Dziewczyny wkurzyłam się... Napisała do mnie koleżanka, również jest w ciąży... za tydzień powinna rodzić. Kupiła sobie mieszkanie, zrobiła remont, jej mąż kupił sobie skuter i włożył w niego już na start całą masę pieniędzy a ona teraz do mnie pisze że nie ma kompletnej wyprawki i czy mogłabym jej pieniędzy pożyczyć... Ja pierwsze o czym myślę to o skompletowaniu wyprawki a z tego co zostanie obliczyć czy stać nas na remont a ta odwaliła sobie mieszkanie a teraz na dziecko nie ma |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
Co do koszul to ja tez ta z żyrafa kupiłam .
Zawsze miałam rozmiar M wiec koszulę kupiłam L . Wszedzie jest mi lekko wisząca do tego długa a na brzuchu mam na styk . Wiekszej o więcej niż rozmiar od rozmiaru z przed ciąży chyba nie ma sensu brac ..A dla dziewczyny z malutkim brzuszkiem to wzięłabym chyba ten sam rozmiar . ISSIA - Ty weź wstrząśnij tym Twoim chłopem , bo ja bym się bała że jak mi wyruszy opijac narodziny dziecka , to za szybko nie dojdziesz z nim do ładu . Moja znajoma tak miała . Facet dostal tacierzynskiego dwa tygodnie . Jak poszedł z kolegami na pępkowe piwo to wrócił po 10 dniach , akurat jak mu się wolne kończyło Widziałam dziś Sudocrem Baby w sprayu WIecie cos o tym ? Różni się od tego zwykłego w słoiczku ? Może tak nie wysusza ?
|
#2125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam taką i ogólnie noszę rozmiar 36/38 wiadomo różne są rozmiarówki, a koszulę wzięłam S i dobrze bo jest długości odpowiedniej i nie jest ani za luźna ani za ciasna ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
A koleżance powiedziałabym że niestety ale ja też jestem w ciąży i muszę skompletować wyprawkę dla swojego dziecka, bez jaj odezwała sie bo jesteś po ślubie i wpadł grosz no kurde jaja naprawde ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-08-26 o 19:04 |
|||
|
|
|
#2127 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To są jak by takie puknięcia/pulsowanie regularne w jednym miejscu przez kilka/kilkanaście minut ![]() Cytat:
Sama się waham nad rozmiarem.. Lineczka, fajna tapeta Domi, kumpela ma tupet.... Ja zniknęłam bo odwiedziła mnie kuzynka z koleżanką i trochę czasu Nam zleciało na pogawędce ![]() A propo dentysty... jak to jest z znieczuleniem?? Ja od 2 miesięcy chodzę do dentysty na NFZ, mam kilka zębów do zrobienia,zawsze robię te plomby światłoutwardzalne, białe -odpłatne. Ostatnio daję jej 100 zł (bo tyle za nie kasuje),a ona do mnie :"ja już za te znieczulenia Pani nie liczę, bo to taki rabat" ![]() Byłam pewna,że znieczulenia są za free?jak to jest? Oczywiście mam te znieczulenie dla ciężarnych ale nie wiem czy jest różnica w odpłatności tych znieczuleń?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej córka ostatnio się popłakała i powiedziała że nienawidzi tego dziecka bo mama ciągle przez nie płacze... jak to usłyszałam to aż mi się płakać chciało, straszne jak to wszystko się na nich wszystkich odbija. Koleżance napisałam że też nie mamy wyprawki skompletowanej i że ustaliliśmy że teraz się za to zabierzemy bo jakby nie patrzeć też niedługo rodzę a mam niewiele dla Jaśka i że nie stać nas na pożyczki bo też chcielibyśmy jakiś drobny remont zrobić przed narodzinami naszego dziecka... |
|
|
|
|
#2129 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do szczepień, my szczepiamy te na NFZ Cytat:
![]() Cytat:
|||||||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam się ostro za Jaśkową wyprawkę i wyszło mi 120zł, zaraz zamawiam, jutro płacę i będę cierpliwie czekać aż to wszystko do mnie dotrze
Zostanie mi tylko kupić koszule do szpitala i kosmetyki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:36.

a nigdy taka nie byłam 
białe plomby tez są refundowane, poza tym z tego co się orientuję to już nie robią tych czarnych plomb
za dziewczynkę
także bezsensu, bo niby gwarancja dożywotnia, a cały czas coś wycofują.
Od koleżanki dostałam całą torbę ubranek w rozm 56 i rozmiar większe, akurat takich nie mam więc się przydadzą, dała mi też wkładki lakt, bo ona nie używała ich, witaminy i mnóstwo innych rzeczy
coś mi stanęło i się męczyłam aż około 2 poleciałam do kibelka
Masakra chyba całe jedzenie z wczoraj zwróciłam
KCIUKI DLA ANI 

WIecie cos o tym ? Różni się od tego zwykłego w słoiczku ? Może tak nie wysusza ?