|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Chyba zacznę sie modlić, zeby młody raczył sie obrócić
![]() ![]()
#1802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
no niestety takie osoby też się zdarzają a potem dziwić się że pracodawcy nie chcą zatrudniać młodych kobiet...
#1803 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie popadajmy w skrajność....niektóre z nas są już przed 30-stką albo po,25 lat to normalny wiek na dziecko jeżeli uznajesz ze chcesz i ze sobie poradzisz to już najwyższy czas
![]() Ja mam 28 lat i czuję się dziwnie bo wszystkie moje koleżanki ze szkoły mają już po parce a ja z pierwszym w ciąży ![]() Co mają powiedzieć 16-17-18 latki jest ich mnóstwo z brzuchami...i one raczej nie są przygotowane na dziecko-no bo jak?Dziecmi zajmują się rodzice a one chodzą do szkoły we większości przypadków...po czym ojciec dziecka się odwraca no bo przecież jak być ojcem w wieku 17 lat? My jesteśmy przygotowane na dziecko...czy dzieci....zdecydowanie sobie poradzimy ![]()
#1804 |
Zakorzenienie
|
Może pochodź, poskscz delikatnie, poturlaj się po łóżku to może się młody przesunie
#1805 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczęta ,
witam się z rana. Wyprawiłam TŻ do pracy i siedzę, bo nie mam o dziwo co robić. ![]() Zupa już ugotowana,Dzisiaj zupka śmieciucha ,czyli wszystkie możliwe warzywa co pod ręką były . ![]() Wczoraj upiekłam ciasto, jeśli ktoś chce, bardzo pyszne pierwszy raz robiłam , a wyszło cud miód. http://gotuj.skutecznie.tv/2013/08/c...pod-kruszonka/ Bardzo współczuje tu co nie których matek. Nie wyobrażam sobie ,żeby moja mi coś takiego powiedziała. U mnie tez w sumie wszyscy zaskoczeni ciążą w wieku 22 lat, w dodatku planowaną, ale cieszą się ogromnie, pytają jak dzidziuś jak ja się czuję i złego słowa nie usłyszałam. Ale dziewczyny nie dawajcie się, i bez stresu bo dzieciolki to czują. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Obawiam sie, ze juz tak bedzie póki nie fiknie głowa w dół ![]()
![]() |
#1807 | |||||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
To wasza decyzja kiedy bedziecie miec dzieci. Cytat:
O fajnie! Zazdroszcze! I super,ze do nas wrocilas. Cytat:
Wieksza nieodpowiedzialnoscia jest gdy na dziecko decyduje sie ktos kto nie chce byc rodzicem,nie jest na to gotowy,badz w ogole nie chce,ale przez wpadke czy pod presja,ze dzieci trzeba miec decyduje sie na to. Cytat:
No,to prawdziwy przystojniak! I jaki usmiech sliczny ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Mnie kiedyś też zapytano na rozmowie o pracę, czy planuję dzieci - odparłam, że to pytanie nie jest zgodne z prawem - pracy oczywiście nie dostałam.
A propos chodzenia na zwolnienia i zachodzenia w ciążę "specjalnie" - mój szef jest przekonany, że ja tak właśnie zrobiłam, bo dostałam w kwietniu umowę o pracę (wcześniej pracowałam przez ponad rok na zleceniu) i w kwietniu zaszłam w ciążę. Najśmieszniejsze jest to, że rzeczywiście staraliśmy się z małżem o dziecko, mniej więcej przez rok bezskutecznie. Aż do kwietnia, kiedy to dostałam ową umowę i stwierdziłam, że na jakiś czas odpuszczamy sobie starania, bo po 1) i tak na pewno nie mogę mieć dzieci a po 2) dostałam upragnioną umowę i nie chcę zawieść zaufania szefa. Mieszkam w małym mieście, gdzie o pracę jest bardzo ciężko a już o normalnej umowie to w większości miejsc nie ma mowy, są same śmieciuchy. Ja umowę dostałam tylko dlatego, że przeszłam na stanowisko koleżanki, która była właśnie na zwolnieniu ciążowym. No i los chciał, że i ja zaszłam w ciążę. Chciałam pracować jak najdłużej, żeby być fair. Do 5 miesiąca nie wzięłam ani jednego dnia wolnego ze względu na ciążę. Za to mój szef najpierw kazał mi wyszkolić dziewczynę na moje stanowisko - wyszkoliłam- a później stwierdził,że ona ma od razu je zająć a ja mam przejść na jej stanowisko. Podczas gdy wcześniej siedziałam za biurkiem, teraz musiałam być na nogach przez cały dzień, chodzić po drabinach, nosić akta (niby nie ciężkie, ale jak ponosisz pół dnia to jednak robi swoje). Zaciskałam zęby, robiłam co kazał. Potem doszedł krzyk i awantury, że za wolno pracuję,czemu to jeszcze nie zrobione itp. Miarka przebrała się, jak poprosiłam o to czy mogę wyskoczyć na godzinę z pracy do lekarza a on najpierw się zgodził a potem zmienił zdanie i kazał mi wziąć dzień wolny na tą okazję. Poszłam na zwolnienie i nie żałuję. Uff, ale się rozpisałam ![]()
#1809 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle do kiedy chcecie mieć już wszystko skompletowane ?? bo ja mam plan żeby do konca roku mieć już wszystko zakupione.
#1810 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno zdecyduję się na używany, bo jednak nowy za wiele kosztuje jak dla mnie. Cytat:
![]() ![]() Mamy za to zdjęcia do których uwielbiam wracać-kocham zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A to moje pierwsze łupy z lupka. Rozmiary różne-niektóre już letnie ![]()
![]() |
#1811 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najpierw urządzam pokoik, później mebelki i cała reszta.
![]() |
#1812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Z każdego- ekonomicznego, społecznego, kulturalnego, genetycznego, humanistycznego i praktycznego punktu widzenia człowiek powinien się rozmnażać i żeby była zachowana równowaga co najmniej 2/2, czyli jedno małżeństwo i 2 dzieci. Znam osoby, które nie chcą mieć dzieci i uważam, że to egoizm, bo kto się nimi zajmie na starość? Kto im zarobi na emeryturę? Ok, składki, które oni płacą... Ale zaraz, czy te dzisiejsze składki nie idą także na ich rodziców? A już zupełnie nie rozumiem małżeństw, bo co to za rodzina bez dzieci? To po co ślub (szczególnie kościelny)? Po co obietnice? Co po nich zostanie? Jasne, że każdy może mieć inne zdanie i pewnie jestem zacofana, czy co tam, ale każdy ma swoje obowiązki wobec świata a w życiu nie chodzi tylko o hedonistyczne przemknięcie od urodzin do śmierci tak, żeby się nie zmęczyć. Bo jeśli uważamy, że dzieci to zło, to przepraszajmy za to, że i nas urodzono... Nie będę się rozpisywać, bo jeszcze długo tak bym mogła Dodam tylko, że chodzi mi o świadomą rezygnację, szczególnie małżeństw, a nie sytuacje życiowe czy zdrowotne (ale nie finansowe), bo na to się wpływu nie ma
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Udane zakupy. Super
![]()
#1815 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Amberella- ja nie mam żadnego poradnika, nic nie czytałam, jak stwierdzę, że czas na edukacje to się za to zabiorę. Także nie jesteś sama ![]() Cytat:
![]() Ja będę miała 27 lat jak urodzi się dziecko, Tż 28 lat i w gronie naszych znajomych jesteśmy pierwsi w ciąży. Stwierdziliśmy, że to jest nasz czas na dzieci, ale uważam, że jeśli ktoś jest wystarczająco dojrzały to ciąża od 20 roku życia w górę to jest dobry czas, także te późne ciążę mają bardzo wiele plusów (moja mama rodziła mnie mając 38 lat, mojego brata 42 i mówi, że nigdy nie żałowała, że tak późno się zdecydowała). Nieodpowiedzialnością dla mnie jest ciąża nastolatki i uważam to za błąd zarówno dziewczyny jak i jej rodziców. Emma ale fajne łupy ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-27 o 09:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Wtajemniczenie
|
p.s. Odnośnie tego kiedy jest najlepszy czas aby mieć dziecko, to byłam z pracy (jestem pedagogiem) na szkoleniu z facetem z Centrum Praw Człowieka I Profilaktyki Patologii Społecznych, który opowiadał nam o prawach dziecka, o wychowaniu itd. I zaznaczył, że według badań najlepszym wiekiem na urodzenie dziecka jest wiek (od) 27 lat - ponieważ dopiero wtedy człowiek osiąga w pełni dojrzałość psychiczną.
Bo jak wiadomo mózg to machina, która od poczęcia do ponad 20 roku życia wciąż się rozwija i kształtuje.
#1817 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moja sąsiadka urodziła jak miała 15 lat. No i co z tego? Teraz ma dwoje dzieci, męża i brak szkoły. Czy ma lepiej niż dziewczyny które rodzą po 25 roku życia. Wątpie....
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Ja za niecały miesiąc jadę do Polski, więc tam już dostane sporo rzeczy dla malucha, i po powrocie zaczynam kupowanie, żeby do końca grudnia już w sumie wszystko było.Meble kupimy pod koniec października, a początek listopada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
hej hej
![]() co do wieku kiedy zachodzimy w ciążę, to moim zdaniem to indywidualna sprawa, chociaż nie uważam, że nastolatki są gotowe mieć dzieci. Znam kilka takich przypadków, w większości smutnych i to bardzo. Chociaż znam i babki, które mają już dorosłe dzieci i kolejne w drodze nie mając za bardzo za co żyć. to jest dla mnie za przeproszeniem wielkie kretyństwo, bo jeszcze jak jestem sobie w stanie wyobrazić, że nastka nie wiedziała o zabezpieczeniu albo nie pomyślała o nim. to przy 40letniej babce nie znajduję wytłumaczenia... Co do zwolnienia, to ja chyba pójdę od września, chociaż niechętnie. bo 30września kończy mi się umowa i jest szansa, że dadzą mi umowę na stałe (mała ta szansa, ale jest). Jeśli takowej mi nie dadzą do przedłuża mi do porodu i później macierzyński też dostanę. Tylko wiem, że zwolnienie może być konieczne, bo mam problem z rwą kulszową, która w ostatnim miesiącu daje mi ostro o sobie znać, do tego stopnia, że przy każdym ruchu prawie jęczę z bólu i chodzę kulejąc, więc obawiam się, że mogłabym być mało pomocna w pracy. Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy? bo u mnie na razie cisza i nie wiem czy już powinnam się tego spodziewać czy jeszcze trochę ![]() aaa i jeszcze wyprawka, ja nie kupuję nic, bo babcie szaleją, tzn moja mama mimo, że płci jeszcze nie znamy kupuje na potęgę wszystko w neutralnych kolorach, teściowa już tylko czeka, bo chce wiedzieć co będzie ![]() łóżeczko i przewijak dostaniemy od kuzynki męża, wózek też od niej, do tego dokupimy od niej wiklinową kołyskę i praktycznie komplet będzie ![]() Ale się dzisiaj rozpisałam, uciekam do sklepu zakupy na obiad robić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() śliczne ![]() ![]() a dziewczyny co myślicie o kupowaniu ubranek dla dzidziusia w lumpku? moja mama twierdzi że lepiej mieć mniej a swoich... ja sie z tym nie zgadzam...
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
ja narazie mam
1xbody 2xskarpetki 1x czapeczka baldachim po 1 dziecku przewijak po 1 dziecku i to wszystko haha ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tak pokazujecie wszystkie ciuszki, piszecie co macie pokupowane to ja się czuje nienormalna. Książek żadnych ciążowo-dzieciowych nie czytam, artykułów internetowych też nie, nie mam ani jednej rzeczy dla malucha. Nawet jak byliśmy w lidlu i wiedziałam że będą takie ciuszki to przeszliśmy obok nich nawet nie zaglądając do kosza. W ogóle ale to w ogóle mnie nie ciągnie do zakupów. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() |
#1823 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę że to wcale nie zależy od wieku ale od dojrzałości i odpowiedzialności rodziców ![]() Ale i tak jestem zdania nie masz 18 nie powinnaś mieć dzieci :P Zawsze chciałam mieć duuużą rodzinę i chciałabym mieć z 3 dzieci ale zobaczymy czy zdrowie i fundusze pozwolą ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |
Zakorzenienie
|
to widzę że nie tylko ja zostawiam sobie taki miesięczny bufor bezpieczeństwa
![]() 3xdroższe żeby potem udawało tańsze i się przepłaca ... no i w między czasie musimy zrobić remont dużego pokoju (salonu) musimy wymienić podłogi i przemalować ściany (właśnie zastanawiam się jakie kolorki chce ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
co do ruchów to u mnei 18 tydzień i póki co nie czuję ale nie martwię się tym jakoś ![]()
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-08-27 o 10:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
tajeczka robisz coś z tą rwą? bo ja też ledwo łażę, może wiesz coś/ masz jakieś sposoby ma to gówno?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1829 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.