|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Paku, bilde, tasawą, lub z innej bajki; chór_wujów, as_banalny, całe_mycki, charczący_wuj, etc. to nowe propozycje na nicki
|
|
|
|
#3692 |
|
Konto usunięte
|
Studiowałam na dwóch uczelniach i akurat dziekanaty wspominam bardzo miło (przynajmniej Panie od mojego kierunku). Naprawdę.
|
|
|
|
#3693 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
Bo ja jestem na UJu, superuczelnia, rankingi, prestiż, sroły pierdoły, w dodatku oblegany kierunek, więc studenta się traktuje jak psa, który może najwyżej próg do dziekanatu językiem polerować, że mu łaskawie umożliwiono studiowanie w tym przybytku chwały |
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3696 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Ja czytalam pati asym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
Chyba mam serce z kamienia, ale dawanie chlopu obsikanego kawalka plastiku w ozdobnej torebce prezentowej nie przemawia do mnie absolutnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3697 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziwi mnie, że boje się zombiaków. Rany, żebym nawet nie dała rady obejrzeć połowy pierwszego odcinka serialu bo mnie cykor oblatuję. Będę próbować obejrzeć to za dnia. |
||
|
|
|
#3698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42473528]Albo komentowanie tylko pierwszego posta podczas gdy cały wątek ma już parę stron a z szafy zaczęły wypadać trupy Ja to sobie wyobraża,: "o kochanie, co jest w tej torebce, to dla mnie? Z jakiej to okazji? zaraz, co to za patyczek, mówisz, że test ciążowy? Będziemy mieli dziecko?...chwila czy ty czasem nie musiałaś na to sikać... muszę iść umyć ręce." ![]() Dziwi mnie, że boje się zombiaków. Rany, żebym nawet nie dała rady obejrzeć połowy pierwszego odcinka serialu bo mnie cykor oblatuję. Będę próbować obejrzeć to za dnia.[/QUOTE] To tez dziwne. No, mnie tez obrzydza, tez nie jestem romantyczna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3699 |
|
Konto usunięte
|
A mnie dziwią kobiety, które nie potrafią ubrać się stosownie do wieku. Zarówno osiemnastki, które ubierają się jak samotne czterdziestki, jak i czterdziestki, które ubierają się jak napalone osiemnastki.. No moja mama ostatnio kupiła sobie spodnie w groszki (pomijam, że przymałe, bo jej boczki wystają) to nosi do nich bluzkę, która jej odkrywa pępek i i złote balerinki -.- a mam sąsiadkę w moim wieku, która nosi długie spódnice ( i to nie takie fajne - maxi, tylko jakby zdjęli z jej babki), buty na słupkowym obcasie sprzed 10 lat i dzwony.. Nie żebym twierdziła, że dwudziestolatka ma ganiać w samych markowych i modnych ciuchach, czy czterdziestolatka ma się ubierać jak cnotka niewydymka - uważam, że ubiór powinien być dostosowany do wieku.
|
|
|
|
#3700 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Wszyscy wiedzą już chyba ile mam lat i kocham takie trampki i w nich biegam na okrągło, do tego spodnie rurki bądź szerokie jeansy, bluzka o taka ze śmiesznym napisem, spodnie z lekko obniżonym krokiem też, krótkie kurteczki- czy to jest stosownie do wieku Oceńcie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale zgadzam się, że ważniejszy jest dobry gust, strój jaki podała Tinkerbell źle by wyglądał również na młodej dziewczynie. Ostatnio walczyłam z mamą żeby kupiła sobie rurki bo ekstra w nich wyglądała, a ona nie chciała, bo już nie wypada w jej wieku. |
|
|
|
|
#3702 |
|
Zadomowienie
|
A trzynastki w szpilach naprawdę są takie ok?
![]() Ja moją mamę od lat próbuję przekonać do dekoltów, nie wielkich czy coś, ale ona tylko golfy nosi
|
|
|
|
#3703 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tzn co masz na myśli? Że wg mnie są?
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Że niezależnie jak na to nie spojrzymy jakieś normy wiekowe jednak są. O ile 30-50 latki mogą ubierać się w co chcą, to jak bardzo młoda osoba się postarza albo bardzo stara odmładza (stare dziady na rowerach w samych majtach
) to już jest nie fajne.
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj szłam do przychodni, która mieści się przy szpitalu. Po drodze mijałam budkę z kebabami. Była 8:40 rano, a dwójka ludzi jadła sobie kebsy
To jest coś, co mnie dziwi o0
|
#3706 |
|
Konto usunięte
|
wystarczy przejrzeć wiochę i zobaczysz albo wymalowane trzynastki w szpilach, albo starsze kobiety w sweetaśnych ciuszkach.
Mój instruktor jazdy stwierdził, że po 5 (!) godzinach jazdy (boczne uliczki) powinnam już UMIEĆ jeździć! A jak mi samochód zgaśnie, to strasznie przeklina, już 3 razy go upominałam, że kurde, od tego tu jest żeby mnie uczyć i korygować, a nie drzeć na mnie ryja, bo nie za to mu płacą... Owszem - zapomnę o kierunkowskazie, czy nie ogarnę kiedy należy zaparkować - a on uważa że mi pokaże jeden manewr i umiem go idealnie zrobić... |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
E no ja tam uważam że jednak są jakieś ograniczenia wiekowe, nie restrykcyjne ale mam prawo się pośmiać jak widzę takie klasyczne z tyłu liceum z przodu muzeum. Czasem spotykam taką babkę w drodze na uczelnię, widocznie mieszka gdzieś obok, która nosi się jak nastolatka i to nastolatka wybierającą się na imprezkę a ma lat pewnie ok 70.
Tak samo jakoś nie halo wydają mi się takie panienki właśnie z podstawówki ze szminką na ustach, koniecznie krwiście czerwoną i w szpilkach. Nie zabronię przeciez ani jednym ani drugim, po prostu mi się to śmieszne wydaje. Ale ludzie mają różne standardy, kiedyś czytałam tu bardzo burzliwy wątek o tym, że jakaś laska założyła do kościoła stringi i bardzo przezroczyste białe spodnie, tak że właściwie wszystko ale to wszystko było widać. I zdania były z tego co pamiętam mocno podzielone ![]() _Tinkerbell- zmień intruktora, mówię serio. To jest bardzo ważne, w ten sposób jazdy będą Ci się kojarzyły tylko ze stresem i nerwówą, niczego się nie nauczysz a egzamin to będzie trauma. Wydajesz na to sporo kasy, masz prawo wymagać. Chyba, że zrobiłaś ten błąd i zapisałas się do szkółki gdzie jest jeden koleś, sam sobie szefem. Edytowane przez maryanna3 Czas edycji: 2013-08-27 o 10:16 |
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Bardziej razi mnie młoda osoba z nadwagą ubrana w obcisłe legginsy jakieś 3 rozmiary za małe przez ktore widać jakie ma majtki na sobie niż pani po 40 stce w złotych balerinkach i spodniach w grochy ![]() 13 latka w obcasach się nie postarza, makijaż na jej twarzy i owszem. A te szpile to prędzej głupota i tzw lans niż chęć dodania sobie lat. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
No ale zobaczymy która z was np po 40 stce zrezygnuje z dzwonów i złotych balerinek na rzecz garsonek i czółenek ![]() No i dalej nie wiem do jakiego wieku mogę nosić trampki
||
|
|
|
#3710 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi chodzi o osoby w skrajnym wieku <15 i 80<, dla których wg mnie istnieją pewne normy. I o ile starsza osoba nie powinna latać w szortach to u bardzo młodej nie ma z tym problemu. Najważniejsze żeby się dobrze czuć w tym co się nosi. Jak mnie ktoś wciśnie w strój "sportowy" będę się ukrywać, mimo że niby nie będę źle wyglądać Cytat:
http://blog.solestruck.com/wp-conten...lti-010604.jpg Bo tych nie pojmuję, są tak niezgrabne i nieładne, że się w głowie nie mieści Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2013-08-27 o 10:28 |
||
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrezygnuję z dzwonów bo ich nigdy nie nosiłam ani złotych balerinek na szczęście ![]() Może masz rację sama nie wiem, na pewno masz rację z tym, że ubranie się względem okoliczności jest ważniejszym kryterium niż wiek aczkolwiek jak patrzę na tą babkę o której pisała, jakby jej zdjąć te ciuchy i założyć je na jakąś 16latkę to ta 16latka nie wyglądałaby źle, natomiast ona no niestety dobrze nie wygląda, jest jakiś zgrzyt. Ale przecież jej tego nie zabroni nikt czy coś, chodzi tylko o to,że mnie to dziwi i śmieszy. A akurat trampki to możesz nosić do końca życia, pozwalam!
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
A dziecko w szpilkach czy 80 latka w szortach to przykłady skrajne i tyle.
|
|
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
I ja mam na myśli tylko skrajności, bo wbrew pozorom mnóstwo takich osób widzę. Cała reszta nośta co chceta dopóki nie muszę oglądać czyjegoś celulitu albo brzucha wypływajacego ze spodni
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3715 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
No bo jakby przyjąć kryterium wg wieku to taka 70 latka w szortach na plaży już odpada, powinna spadać stamtąd, albo założyć spodnie min do kolan
|
|
|
|
#3716 |
|
Konto usunięte
|
http://www.wiocha.pl/51369,Ksywa---R...wa-sylwestrowa
http://www.wiocha.pl/925765,Profesjonalny-make---up ja tu widzę dziewczynkę, ale mogę się mylić http://www.wiocha.pl/923000,Odwazna o to mi chodzi. |
|
|
|
#3717 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Sorry za dosadność Bo gdyby prawdą było, że trzeba myśleć o własnym wieku tzn że młoda osoba w stroju takim jak obrazek nr 1 i 3 już by wyglądała odpowiednio i normalnie? A makijaż ze zdj nr 2 na takiej 30 stce byłby w porządku? Moim skromnym zdaniem to dalej by była wiocha
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-08-27 o 10:55 |
|
|
|
|
#3718 |
|
Zakorzenienie
|
winter, ubierasz się jak najbardziej stosownie do wieku
Moja mama jest w podobnym wieku, parę lat starsza i ubiera się podobnie. Nie złote sandałki i legginsy (uff), ale trampki/adidasy, dżinsy, spódnice, zwykłe koszulki, nie ma pracy gdzie wymagany jest strój według dresscode'u, więc po co nosić garnitury? ![]() Młode dziewczyny w makijażu już mnie nie dziwią, przywykłam do tego widoku, bo jest dość popularny. Sama mając 14-15 lat jak wracałam ze szkoły to robiłam sobie smokey eyes jak chodziłam na koncerty, malowałam paznokcie (raz nawet do szkoły i nauczycielka kazała mi to zmyć w trakcie lekcji - na wszelki wypadek wzięłam zmywacz ze sobą ). Jedyne co mnie denerwowało, to moje koleżanki z klasy malowały się do szkoły i nikt im uwagi nie zwrócił, bo miały wytuszowane rzęsy, cienie do powiek pod brew, ale kolorowe i kolorowe błyszczyki, a ja czarny (nawet niezbyt mocny!) makijaż i to już zło, szatan, degeneracja - zmyj to. Dobrze, że tak się malowałam w nastolęctwie, to mi przynajmniej na "starość" mineło.
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Was zaczęłam czytać wątek o matce i bardzo zadziwiły mnie wypowiedzi Pierwszej Pani Prawnik
|
|
|
|
#3720 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Co do mojego stylu ubierania to pozwalam sobie na swobodę i brak konwenansów wiekowych bo skoro wyglądam młodziej z gęby to trzeba z tego skorzystać Ale gdyby moja praca wymuszała garsonki to bym nosiła, takie życie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Oceńcie

) to już jest nie fajne.