|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Wpadam podczytywać, ale z pisaniem gorzej... Mamy skok i mój Kuba jest na wszystko na "nie". W sumie tylko cycek go zadowala (ale i tak nie na długo). Poza tym spacery to koszmar, noszenie na rękach be, spanie na brzuszku be, zabawy i zabawki są fajne przez 5-10 minut itp... Niech to mija i niech wraca mój radosny i spokojny Kubula! Diabli- przyjaciel Neli boski, ale gdyby Jej się znudził to zobacz jakie tutaj fajne pluszaki są -> http://www.giantmicrobes.pl/
|
#2582 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby skok szybko minął ![]() A pluszaki boskie
|
|
|
|
|
#2584 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez kąpieli jest większy problem Byliśmy w Rudach przejechać się kolejką wąskotorową a wczoraj w miasteczku westernowym Cytat:
akurat mleko mamy nie szkodzi na zęby zwłaszcza pite prosto z piersi dawać smoka - niektóre dzieci nie są smoczkowe, co wtedy? lepiej dać pierś, nich dziecko spije parę łyków i śpi dalej niż je męczyć wg mnie, karmiąc piersią mamy do dyspozycji najlepszy sposób uspokojenia dziecka, osobiście nie widzę powodu aby sobie utrudniać życie ![]() tęskno mi do Was ![]()
|
||
|
|
|
#2586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() he he zwisiki...no cóż coś za coś ...Ja to karmiąc napawam sie pięknym moim dekoltem..wielkim ..jedrnym..to co że cieknącym..![]() nie.. tak na serio..to na czas odstawienia może i cyce tracą urok ale po pewnym ich wsparciu nabierają kształtu i "wrażliwości" ..no może nie takiego jak u nastolatki czy niekarmiącej.. ale czy nie piękniejsze są piersi dojrzałe i spełnione!.. zresztą ..karmiąca czy nie ..wiek i tak zrobi swoje...mimo wszystko trzeba o nie dbac cały czas.... |
|
|
|
|
#2587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzieki Xal |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) no to wracaj już |
|
|
|
|
#2589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a odciąganie w moim przypadku odpada. Nawet dłuższy spacer nie ma racji bytu, a niestety nie jestem taką mamą która po prostu wystawi cyca byle gdzie i nakarmi - tutaj niestety nie mogę się przełamać:/Pije herbatki laktacyjne, piwo karmi, kompot z jabłek (:/ ) a od paru dni zaczęłam też jeść kozieradkę. Łapie się wszystkich porad - nawet jeśli wydają się być absurdalne Ale może skoro wytrzymałam 2 miesiące to wytrzymam jeszcze 3 a później stałe pokarmy i będzie lepiej, prawda?![]() Muszę sobie zapisać Twojego posta i czytać go codziennie jak mantre:P Ale cloche tych kropelek też bym chętnie spróbowała Zastanawia mnie tylko dlaczego u nas nie proponują takiego sposobu na rozbujanie laktacji?
|
|
|
|
|
#2590 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może i maruda ale jaki uroczy ![]() Cytat:
![]() Żel z hippa naprzemian z emolium |
|||||
|
|
|
#2591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nobotak..jeśli masz to mrowienie to jest wszystko w porządku..to mrowienie nigdy nie trwa długo tylko chwilke..i to jest taki moment w którym mleczko "leci samo" i dlatego łatwo małemu łykac...wygodniś ![]() podając butelkę małemu też mleczko leci samo ..nie musi "pracowac" może to o to chodzi... |
|
|
|
|
#2592 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
My już po chrzcinach, jakoś się ogarniam bo do dzisiaj miałam gości. Kupiłam na chrzciny sukienkę, w której nie dało rady karmić. Wzięłam ze sobą butlę, i nie przewidziałam, ze moja mała z butli pić nie będzie Skończyło się rozebraniem i karmieniem w WC a potem (już w domu) zmiana sukienki. Cycem będę karmić do oporu a potem wprowadzę łyżeczkę, bo z butlą nie wygram. Mała nie chce i robi terror. Muszę pochwalić mojego męża, za przygotowania chrzcin, i w ogóle.. kochany jest. Dużo lepiej pewne rzeczy ogarnia niż ja Mam straszne wyrzuty że do Was tak rzadko zaglądam a tyle tu ciekawych tematów, gluten, przedłużenie macierzyńskiego etc... kiedy ja to nadrobię ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie moja ma mniejszą głowę, bo ona w ogole małą głowę ma od urodzenia ![]() Cytat:
Cytat:
moja położna mówiła, żeby nie czuć wyrzutów sumienia i wspomagać się butlą jak jest potrzeba. Sama nie wiem co doradzić... Może masz chudsze mleko i dlatego mm go bardziej syci? jak możesz i masz czas na wiszenie na cycu to nie podawaj, a jak obowiązki nie pozwolą to butla. Chyba tak bym to robiła. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karmię jak mi się chce tzn jak młodej się chce. Z nocnymi karmieniami to z 8-9 razy będzie.
|
|
|
#2593 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
|
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
oo i tu moja dynia
|
|
#2595 |
|
Wtajemniczenie
|
witaj kochana...nie wierze ..dziś rano w łóżku jeszcze.. pomyślałam o Tobie co tam słychac Niunka?? śliczności |
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam pomysłu na siebie ogółem sobie wegetuje z dnia na dzień. Taki plus, że dużo ćwiczę i biegam. Już ważę mniej niż przed ciążą. Nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze drugiej pensji nie damy sobie rady a teraz znaleźć pracę i jeszcze kilka miesięcy tam popracować... Na płacz i kupki mojego dzieciątka będę musiała jeszcze sporo poczekać, a muszę mu zapewnić godny byt.
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zdrowsze - hmm, myślisz, ze Julka w przyszłości nie będzie uzywala podpasek? jak dla mnie na jedno wychodzi. z okresem dam znac za miesiąc
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko na recepte zdaje sie, pogadaj z ginem.
|
|
#2600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ja też niestety twierdze.. że nie stac mnie zwyczajnie na więcej dzieci..jest ciężko.. i te osoby które pragną dzieci muszą się do tego finansowo przygotowac..chcą..mądrze myślą..bo byt dziecka jest bardzo ważny..między miłością a miłością a jak już te finanse zdobędą to bywa ze trudno jest zajśc w ciążę upragnioną.. a ludzie którzy dzieci nie powinni miec(źli ludzie..alkoholicy np.) zachodzą w ciąże lekko i bez chęci ![]() ach znowu się mądrze ![]() jednak kochana Tobie życzę żebyś jak najszybciej tuliła swoje dzieciątko żeby wszystko ułożyło sie po Twojej mysli...mocno trzymam kciuki będziesz wspaniałą mamą |
|
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zacznij wierzyc w swoje cycki!!!
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.giantmicrobes.pl/komorka-...4,produkt.html |
|
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
slodka dynia!
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kp a już jestem po drugiej @, powiedziałabym, że mam regularnie bo przyszła po 33 dniach![]() możemy kupić bilety online, każda dla siebie i na miejscu się widzimy ok 11.50? Cytat:
my jesteśmy tylko na cycu ale za miesiąc rozszerzam dietę, pytałam pediatry nie ma nic przeciwko żeby od 4 skończonego zacząć nie wiem czy dałabym radę tylko cyc prze 6 miesięcy, bo mój młody często je, więc wolę wprowadzić zupki i owocki zamiast mm![]() byłam w superpharm i obkupiłam siebie i młodego młody ma 2 paczki pieluch, kupiłam już 4 bo mamy jeszcze 2,5 wielkiej paki 3 więc penwie akurat się przesiądziemy na 3, kupiłam mu też 2x oilatum 250 ml po 17 zł, chusteczki olałam bo były kindi dzidziuś po 3,5 ale mają paskudny skład
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do @ to jeszcze nie miałam ale chyba się zbilża bo coraz częściej czuję lekki ból brzucha. Mój Tż na tym urlopie to po prostu anioł. Wczoraj pojechałam na zakupy a ona pomył naczynia, całą kuchnie sprzątnął i pokój ogarnął. Do tego wstaje do małej od 5 jak marudzi bo tak już ma, że po karmieniu już nie zasypia tak twardo, ciśnie kupkę i trzeba jej smoczek dawać albo na brzuszek obrócić wiec jak nie trzeba karmić to on wstaje. Wieczorem też on ją usypia. DO tego jak wróciliśmy po weselu sam powiedział nad ranem że on będzie wstawał do małej, ja mówiłam mu, żeby spał. A popoludniu zabrał ją do ogrodu, żebym ja mogła się przespać chwilę. No to go pochwaliłam. Oby tak dalej. Wiem przykre to jest, że trzeba czekać bo zawsze coś. Ja zawsze chciałam mieć między dziećmi 3 lata przerwy ale najprawdopodobniej będzie conajmniej 5 lat. Bo po macierzyńskim raczej nie mam powrotu do pracy więc będę musiała szukać nowej, a przecież od razu nie zajdę w ciążę.Poza tym mamy budowę domu wiec kredyt będzie potrzebne i kasa wiadomo...Taka nasza polska ameryka.
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
a! i wielki plus dla obsługi w sp
zrobili kasę dla ciężarówek i mam z dziećmi i przesuwali ludzi żeby wózki mogły przejechać kilka rzeczy też mi pani przyniosła, żebym się z wózkiem nie przepychała![]() pytałam w aptece o coś na włosy i pani mi powiedziała, że jak łykam witaminy dla ciężarnych to robię wsyztsko co mogę i będą lecieć teraz i nie ma sensu nic więcej kupować
|
|
#2609 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Ja gotuje pomidoroweczke i na spacerek spadam a D. Z tataa do kina idzie na samoloty
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
hej, dziopy
mam kryzys. kto mi powie co zrobić, żeby moja córka nie spała przed poludniem? Jej rytm: 21-22 sen nocny 4- 5 czasem 6 jedzenie sen zazwyczaj 3 h i muszę wybudzać na jedzenie ok 9 jedzenie i pobawi sie max 1 h i sen do 12, 13 aż ją wybudzę do jedzenia a potem bujamy się, żeby ją cudem uśpić do 22....................... ...... mam dość |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

i mój Kuba jest na wszystko na "nie". W sumie tylko cycek go zadowala (ale i tak nie na długo). Poza tym spacery to koszmar, noszenie na rękach be, spanie na brzuszku be, zabawy i zabawki są fajne przez 5-10 minut itp... Niech to mija i niech wraca mój radosny i spokojny Kubula! 

[COLOR="Silver"]

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) a od paru dni zaczęłam też jeść kozieradkę. Łapie się wszystkich porad - nawet jeśli wydają się być absurdalne
i wypycha jęzorem

i tak od pierwszej fali upałów zostało.
nie mam pomysłu na siebie ogółem sobie wegetuje z dnia na dzień. Taki plus, że dużo ćwiczę i biegam. Już ważę mniej niż przed ciążą. Nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze drugiej pensji nie damy sobie rady a teraz znaleźć pracę i jeszcze kilka miesięcy tam popracować... Na płacz i kupki mojego dzieciątka będę musiała jeszcze sporo poczekać, a muszę mu zapewnić godny byt.
Ślub 27. X. 2012