Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-27, 10:14   #2791
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Makrelko GRATULACJE
Dla Ciebie i Malutkiej

rusałko, doczytałam, że załapałaś się do szkoły rodzenia A do której w końcu?
Jakie piękne róże

bajka, trzymam kciuki za USG Maciupy

Snow, fajnie, że Cię nie zatrzymali

cotka, dziękuję
Narożnik już przeżył "najazd hunów" czyli kilkoro dzieci znajomych w tym uwielbiające czekoladę i wiecznie ulewającego malucha W real ma taki dosyć nieźle maskujący kolor - szaro-beżowy i jak to Ikea genialnie się pierze
A skóry jakoś nie lubię... wkurza mnie że jest taka chłodna w dotyku, a latem albo się przyklejam albo zjeżdżam Wolę się z praniem pomęczyć

Larysa, klienta nasz Pan... chciałaś i masz Super I jak ładnie Mała rośnie

daigee.. oj, nieładnie Mocno ją od nas uściśnij

ja-ika bardzo fajna waga

ewacia, nooo... ładnie Mały przybiera I jeszcze raz gratuluję mianowanego

Natala, bardzo fajny opis

Lola cześć Tylko wypożyczenia, nie prezenty
A w ogóle w temacie prezentów teściowa i mama męczą bułę co Bartek chce dostać na urodziny (ma 7 września, ale obiad dla rodziców robimy 1, bo wyjeżdżają). A skąd ja mam wiedzieć co on chce? Sama miałam problem z prezentem... Jak zapytałam, to usłyszałam: bliźniaczki albo dmuchaną lalę, ale tego raczej mamom nie przekażę

papuga, za tworzenie klonów dostaje się bana i to stałego...

misiu, nie bój się, na pewno będzie dobrze W "najgorszym" przypadku będziesz miała cc, co w końcu takie straszne nie jest i ma sporo dobrych stron. Uszy do góry
Fotka

matal, o kurcze, "trochę" się te diety rozjeżdżają Ja chyba jakoś bardziej wierzę dietetyczce (albo chce wierzyć, bo na więcej pozwala) Niż netowi... ale rzeczywiście obie przydałoby się na pierwsza stronę wrzucić

Amelka, parowar jest super Mam taki trzypoziomowy Phillipsa (chociaż szczerze mówiąc korzystam tylko z dwóch poziomów, bo ziemniaki mi parowane nie smakują) i jedzonko jest super.
Gratuluję tygodnia

inwersja, Kochana, reakcje są takie a nie inne bo histeryzujesz i często tworzysz problemy z rzeczy, które zdecydowanie nie są tego warte
Ot choćby te torby - pisałyśmy Ci, że spokojnie możesz poprosić o ich zniesienie taksówkarza, ale nie - Ty się upierasz, ze nie dasz rady i biadolisz... po co? Narzekasz, ze siedzisz w czterech ścianach, bo nikogo nie znasz... prosty sposób - wyjdź z domu! Nie daleko, na ławkę przed blokiem, do parku czy gdziekolwiek, gdzie jest szansa, że inne mamy spotkasz. Zagadaj, zaczep, zapoznaj... przede wszystkim uwierz, że można. Mówisz, że nie dasz rady się skontaktować z TŻ - wielu z naszych mężów i TŻ pracuje, kilka z nas pracowało "na słuchawce" i wiemy, że SIĘ DA - tylko trzeba to dobrze zorganizować. Mam wrażenie, że cały problem z Tobą leży w tym, że kiedy pojawia się jakaś przeszkoda, to zamiast powiedzieć sobie "da się, dam radę", to Ty się denerwujesz, blokujesz i nie próbujesz nawet znaleźć rozwiązania. Szkoda, że nie słuchasz rozwiązań podsuwanych przez dziewczyny - nie mówię tu o ślepym korzystaniu ze wszystkich - ale może zanim napiszesz kolejny raz "nie da się, nie umiem, nie dam rady", warto się nad nimi zastanowić.
Co do reagowania, wiesz co... była i chyba nadal jest na wątku kosmetycznym dziewczyna, która cały czas pisała, że ma problemy, dziewczyny na głowie stawały, żeby jej pomóc, ale nie, ona cały czas marudziła i narzekała, aż w końcu się im po prostu znudziło. Bo ileż można pocieszać, pomagać i pisać do osoby, która ewidentnie pomocy nie chce?
Lubię Cię i szanuje, bo starasz się zawalczyć o siebie, dziecia, mieszkanie, etc... Nie dopuść proszę do tego, żeby ludzie zaczęli na Ciebie patrzeć przez pryzmat postów w których albo narzekasz, albo żalisz się, że nikt Ci nie odpisuje. Każda z nas się boi, każda ma problemy, ale czasami warto się uśmiechnąć i zobaczyć trochę pozytywu i przede wszystkim próbować chociaż być "na tak"
Z innej beczki... wino 0% owszem zrobili... niepijalne wg. mnie, ale może Ci akurat podpasuje - jest w Piotrze i Pawle

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:14   #2792
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

ladan, też mam składzik w kołysce Kurcze będę musiała coś z tym zrobić, bo kołyska na razie w przedpokoju zawalona gorą dzieciowych fetyszy, a w sobotę i niedzielę goście... nie mam gdzie tego wszystkiego wcisnąć
Co do alko... heh, składzik na szafkach kuchennych właśnie wczoraj uzupełniliśmy, i poza kolorowymi cudami, znalazły się w nim trzy moje ukochane szampany, cydr, białe i czerwone winko... a poza tym jeszcze ze ślubu wina, które podostawaliśmy w prezencie i nie pozwalam otworzyć "bez okazji"
Aaa... w ogóle uwielbiam twojego kota

shure

papalinka, dzięki za info o diecie

tassia, mnie to specjalnie nie dziwi - w kilku już książkach, publikacjach, ale też na warsztatach spotkałam się z info, że mała ilość alkoholu jest dozwolona. Pół kieliszka wina albo trochę piwa wypite po karmieniu - żeby zdążył się do kolejnego alkohol rozłożyć - jest dozwolona, a w niektórych przypadkach wręcz wskazana, bo pobudza laktację
Surowe mięso jest złe ze względu na potencjalnie znajdujące się w nim bakterie, ale też larwy rożnych pasożytów. Podobnie rzecz się ma z surową rybą.

katarzyna Kciukam za wizytę

ja Nie z doświadczenia własnego, a znajomych - dziewczyny miały elektryczną Medelę i bardzo, ale to bardzo sobie wszystkie chwaliły

rubinka, nam ostatnio chłopak w sklepie powiedział, że była rzeczywiście jakaś wada fabryczna większej partii, ale już naprawili i te nowsze są ok. Więc zgadzałoby się z Twoim info
Śliczne ciuszki, sweterek bajerancki
Kurcze patrzę na Twój wózek i mam zaciesz, że niedługo będę miała taki sam

kaska, ale superowe ciuszki

Diorisha, a może coś do niej dolej... nie wiem, może soku malinowego - powinien zmienić zapach i poprawić smak

witkom, 39 wow
No to chyba już, już... niech się zacznie

motylku, jak w kluseczkach, to spokojnie gorgonzole możesz jeść - to co w niej ewentualnie miałoby siedzieć zginie podczas gotowania

niebede jaki masz fajny, malutki brzuszek

Madziuchna, nie denerwuj się, Młody jest otoczony wodami płodowymi i nic mu nie zrobisz dociskając do stołu. Wyobraź sobie balon z wodą, w którym coś w środku pływa i jeszcze z wierzchu otoczone warstwą ochronną (Twoje mięśnie, skora, etc). Dopóki bardzo mocno nie uderzysz (bardzo, bardzo, bardzo mocno) albo balon nie pęknie, dopóty jego zawartość jest bezpieczna

karolson, bardzo fajny opis

Uff... nadrobiłam
Teraz czas się do roboty wziąć, bo w planach pranie, prasowanie i drożdżówki z malinami

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:14   #2793
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Chyba mam pregnant blues.

Czuję się bezużyteczna, nawet pojechać nie mogłam, bo przeciez nie dałabym rady łazić cały dzień po Barcelonie.

w połowie września będę musiała jechać po paszport i TZ już mi zapowiedział, że sama to ja nigdzie nie pojadę.

straszne to jest.
Ja mam kryzys wicia gniazda. Remont łazienki trwa już chyba 4 tydzień, w domu syf jak tralala. Krew mnie zalewa, że nie mogę nic z tym zrobić. Nawet posprzątać w pokoju, bo teraz na środku leży wielki roboczy odkurzać, kibelek i szafki do łazienki. Ani nie wypiorę, ani nie poprasuję, bo jak w tym kurzu. Dobrze, że termin dopiero na październik.

Ale dla Ciebie przesyłam przytulacze

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:15   #2794
kaska87
Zakorzenienie

esesman dzwonił "mam nadzieję, że odpoczywacie z Miki, a nie że wrócę a tam nogi napuchnięte jak u słonia"
Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hmmmm czy mi się zdaję czy ktoś tu rano pisał że wczoraj dużo się narobiłam i dziś odpoczywam i tylko pokój i przedpokój ?
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
przedporodowe wicie gniazda

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Nieee, bo on jest taki,że nie:P
aaa! myślałam, że z krewką, to spoko

wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji rocznic, dużo miłości dla Was i TZ-ów

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:15   #2795
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Na newsletter zapisujesz się tutaj:

https://www.hm.com/pl/newsletter

A gazetkę ktoś już wcześniej wrzucał:

http://internal.catalogs.hm.com/4103...lbacktoschool/
o dziekuje Ci kochana
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:15   #2796
butterfly20
Zakorzenienie

Mi znajomi dają teraz 7 miesiąc...I dalej nikt mnie nie przepuszcza w kolejkach...
Ale też inaczej ten brzuszek się rozkłąda u wyższych osób, a inaczej u niższych. Moja ciocia mówi,że moja Mama też miała mały brzuch-taką mamy budowę

Ale słodka dzidzia http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk ja nie umiem tak nosić i przekładać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:16   #2797
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mam pregnant blues.

Czuję się bezużyteczna, nawet pojechać nie mogłam, bo przeciez nie dałabym rady łazić cały dzień po Barcelonie.

w połowie września będę musiała jechać po paszport i TZ już mi zapowiedział, że sama to ja nigdzie nie pojadę.

straszne to jest.

Już niedługo będziesz śmigać po Barcelonie z bobasem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:16   #2798
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Oby tylko pierwsze rodzące nie wyczerpały całego szczęścia na wątek

No co ty?
naprawdę, czuję się nikomu niepotrzebna. Bo przecież jestem w ciąży i wielu rzeczy nie mogę.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:17   #2799
kaska87
Zakorzenienie

wysłałam mamę po bułki na domowe hamburgery- mam nadzieję, że jeszcze będą bo nie lubię tych słodkich pakowanych

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:17   #2800
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Też o ty,m pomyślałam czyli jest nadzieja, że mnie też w końcu weźmie , bo jak na razie to nie bardzo

A w ogóle to albo nasze mamusie, które już mają pierwsze dziecko ściemniały o tym, jaki poród jest ciężki, albo nasze obecne mamusie które już urodziły ściemniają, jaki jest lekki, bo coś tu jest podejrzane
Albo opcja nr 3.
One wykorzystują właśnie limit lekkich porodów, a dla nas pozostaną te ciężkie...

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:18   #2801
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Makrelko GRATULACJE
Dla Ciebie i Malutkiej

rusałko, doczytałam, że załapałaś się do szkoły rodzenia A do której w końcu?
Jakie piękne róże

bajka, trzymam kciuki za USG Maciupy

Snow, fajnie, że Cię nie zatrzymali

cotka, dziękuję
Narożnik już przeżył "najazd hunów" czyli kilkoro dzieci znajomych w tym uwielbiające czekoladę i wiecznie ulewającego malucha W real ma taki dosyć nieźle maskujący kolor - szaro-beżowy i jak to Ikea genialnie się pierze
A skóry jakoś nie lubię... wkurza mnie że jest taka chłodna w dotyku, a latem albo się przyklejam albo zjeżdżam Wolę się z praniem pomęczyć

Larysa, klienta nasz Pan... chciałaś i masz Super I jak ładnie Mała rośnie

daigee.. oj, nieładnie Mocno ją od nas uściśnij

ja-ika bardzo fajna waga

ewacia, nooo... ładnie Mały przybiera I jeszcze raz gratuluję mianowanego

Natala, bardzo fajny opis

Lola cześć Tylko wypożyczenia, nie prezenty
A w ogóle w temacie prezentów teściowa i mama męczą bułę co Bartek chce dostać na urodziny (ma 7 września, ale obiad dla rodziców robimy 1, bo wyjeżdżają). A skąd ja mam wiedzieć co on chce? Sama miałam problem z prezentem... Jak zapytałam, to usłyszałam: bliźniaczki albo dmuchaną lalę, ale tego raczej mamom nie przekażę

papuga, za tworzenie klonów dostaje się bana i to stałego...

misiu, nie bój się, na pewno będzie dobrze W "najgorszym" przypadku będziesz miała cc, co w końcu takie straszne nie jest i ma sporo dobrych stron. Uszy do góry
Fotka

matal, o kurcze, "trochę" się te diety rozjeżdżają Ja chyba jakoś bardziej wierzę dietetyczce (albo chce wierzyć, bo na więcej pozwala) Niż netowi... ale rzeczywiście obie przydałoby się na pierwsza stronę wrzucić

Amelka, parowar jest super Mam taki trzypoziomowy Phillipsa (chociaż szczerze mówiąc korzystam tylko z dwóch poziomów, bo ziemniaki mi parowane nie smakują) i jedzonko jest super.
Gratuluję tygodnia

inwersja, Kochana, reakcje są takie a nie inne bo histeryzujesz i często tworzysz problemy z rzeczy, które zdecydowanie nie są tego warte
Ot choćby te torby - pisałyśmy Ci, że spokojnie możesz poprosić o ich zniesienie taksówkarza, ale nie - Ty się upierasz, ze nie dasz rady i biadolisz... po co? Narzekasz, ze siedzisz w czterech ścianach, bo nikogo nie znasz... prosty sposób - wyjdź z domu! Nie daleko, na ławkę przed blokiem, do parku czy gdziekolwiek, gdzie jest szansa, że inne mamy spotkasz. Zagadaj, zaczep, zapoznaj... przede wszystkim uwierz, że można. Mówisz, że nie dasz rady się skontaktować z TŻ - wielu z naszych mężów i TŻ pracuje, kilka z nas pracowało "na słuchawce" i wiemy, że SIĘ DA - tylko trzeba to dobrze zorganizować. Mam wrażenie, że cały problem z Tobą leży w tym, że kiedy pojawia się jakaś przeszkoda, to zamiast powiedzieć sobie "da się, dam radę", to Ty się denerwujesz, blokujesz i nie próbujesz nawet znaleźć rozwiązania. Szkoda, że nie słuchasz rozwiązań podsuwanych przez dziewczyny - nie mówię tu o ślepym korzystaniu ze wszystkich - ale może zanim napiszesz kolejny raz "nie da się, nie umiem, nie dam rady", warto się nad nimi zastanowić.
Co do reagowania, wiesz co... była i chyba nadal jest na wątku kosmetycznym dziewczyna, która cały czas pisała, że ma problemy, dziewczyny na głowie stawały, żeby jej pomóc, ale nie, ona cały czas marudziła i narzekała, aż w końcu się im po prostu znudziło. Bo ileż można pocieszać, pomagać i pisać do osoby, która ewidentnie pomocy nie chce?
Lubię Cię i szanuje, bo starasz się zawalczyć o siebie, dziecia, mieszkanie, etc... Nie dopuść proszę do tego, żeby ludzie zaczęli na Ciebie patrzeć przez pryzmat postów w których albo narzekasz, albo żalisz się, że nikt Ci nie odpisuje. Każda z nas się boi, każda ma problemy, ale czasami warto się uśmiechnąć i zobaczyć trochę pozytywu i przede wszystkim próbować chociaż być "na tak"
Z innej beczki... wino 0% owszem zrobili... niepijalne wg. mnie, ale może Ci akurat podpasuje - jest w Piotrze i Pawle

Ooo to ich zapytam o tę gorgonzolę,ale jeśli nawet była gdzieś tam na górze,ale podgrzana, to chyba mogę?

I popierwam w 100% to,co napisałaś do Inwersji

Stary 2013-08-27, 10:20   #2802
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę, czuję się nikomu niepotrzebna. Bo przecież jestem w ciąży i wielu rzeczy nie mogę.
już niedługo będziesz bardzo potrzebna swemu dziecku, zbieraj siły. U mnie do oszczędnego trybu życia dochodzi jeszcze odsuwające się ode mnie dziecko, bo im więcej czasu spędza z tż tym bardziej czuję się zbędna
ale żyję tym ze już niedługo to minie i będę mogła nadrobić zaległości podwójnie aż mi uszami wyjdzie
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:20   #2803
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana też tak mam,zresztą myślę,że każda z nas. Trzeba to przeczekać, ale niebawem będziemy śmigać

Stary 2013-08-27, 10:21   #2804
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
okna w kuchni, 2 pokojach i małe w przedpokoju umyte mam motorek w dupsku
ja z tym ruszam po weekendzie, kiedy Julek będzie już w bezpiecznym terminie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:21   #2805
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Mi znajomi dają teraz 7 miesiąc...I dalej nikt mnie nie przepuszcza w kolejkach...
Ale też inaczej ten brzuszek się rozkłąda u wyższych osób, a inaczej u niższych. Moja ciocia mówi,że moja Mama też miała mały brzuch-taką mamy budowę

Ale słodka dzidzia http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk ja nie umiem tak nosić i przekładać
Kochanie ale tego nie jest trudno się nauczyć, w ogóle polecam Zawitkowskiego. Fajny facet

Stary 2013-08-27, 10:21   #2806
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny a te herbatki na laktację jakie są w smaku?Znośne?Ja mam z Herbapolu.

I zastanawiam się,czy w ciąży można pić pokrzywę i skrzyp?Domyślam się,że włosy będą wypadać garściami, a dobrze byłoby je czymś wspomóc.

Stary 2013-08-27, 10:22   #2807
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Hmm już przeglądam menu restauracji, do której idziemy.
Zjadłabym włoskie kluseczki ze szpinakiem i gorgonzolą, ale gorgonzola jest pleśniowa i będzie pewnie włoskiej produkcji,a więc niebezpieczna
Ja ostatnio pozwolilam sobie ze trzy razy na salatke z takim serem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-27, 10:22   #2808
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
to ja mam tak samo, nie lubię jak ktoś mi coś robi a ja to robię przeważnie inaczej po swojemu, moja mama to jeszcze, bo jest mistrzem sprzątania ale teściowa to sprząta tak że głowa boli, zamiecie środek, a koło ścian brud? sorry.

oby mąż zrozumiał że sami dacie sobie świetnie radę
ooo mam to samo, moja mamuska moze mi sprzatac bo robi to dokladnie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przypomina mi się, jak siedziałam i czekałam - wypiszą nas czy nie Jak już człowiek chce do domu z tym małym kosmitą, żeby na spokojnie wszystko ogarniać
ja sie chyba ku*rwa niedoczekam... po 11 a lekarza jak nie bylo tak nie ma a tesciowa juz wydzwania bo moja szwagierka ma po nas przyjechac, a oni nie wiedza co i jak i sie sraczkuja wszyscy. mowilam ze wroce taxa to by problemu nie bylo

Cytat:

Wiesz, ja ponad godzinę zapisywałam skurcze zanim obudziłam tż. A potem jeszcze prysznic, zbieranie, jedzenie i na IP byłam 2 h po tym, jak się zaczęło. A i tak STANOWCZO za wcześnie
hehehe jak by tym razem mi wody odeszly w domu, to cos czuje ze jak bym w domu posiedziala wiecej jak 2 h to moglabym nie zdarzyc

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

kurde, tak myślę, wyjdę na weekend i co ja zrobię z tym wolnym czasem?
no jak co ? bedziesz lezec

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Bajka niech Was wypuszczają to sobie sama wszystko w domku ogarniesz... a teściowa skoro nie potrzebujesz pomocy i sama dasz radę to jej grzecznie podziękuj, bo jakby nie było za swobodnie z nią nie będziesz się czuła
o wlasnie o ta swobode mi sie rozchodzi. ja chce na legalu nauczyc sie swojego dziecka, pochodzic z cyckami na wierzchu, lezec i nic nie robic, dupke powietrzyc. wiec tak jak mowisz musze grzecznie podziekowac

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Na pocieszenie wklejam marne foto 33 tygodniowej foczki Mały kopnął mnie dziś w żebro tak mocno, iż jestem pewna, że było słychać
a idz ty! oszukujesz z ta ciaza

Cytat:
Właśnie.Czop jest podbarwiony krwią?

Bo ja właśnie byłam w wc i się wystraszyłąm
nie, nie musi byc podbarwiony krwia nie musi tez byc wielkosci mandarynki moze byc przezrczysty, bezowo, rozowy. byle nie zielony

Cytat:

wiecie, że lezę w łóżku jeszcze, jest mi tak strasznie niedobrze, że chyba padnę.
ty wiesz ze ja tez

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
bajka jak sobie przypomnę ten nawał pokarmu i cyce jak skały,to momentalnie mamgęsią skórę na ciele
juz je rozpracowalam, chociaz lewy ciagle stawia opor, bo mloda juz mi suta pocharatala wiec nie wszystkie kanaliki mleczne odblokowane :/

Karolson super opis porodu! to samo mialam z tym pecherzem, tyle ze raz zdarzylam isc sobie siknac, ale na parte zalozyla mi cewnik bo jeszcze cos zalegalo. najgorzej bylo jak mnie skurcz na kiblu zlapal

w ogole jak czytam wasze opisy to przypominaja mi sie niektore rzeczy heh. tz za nim zaczely sie skurcze powiedzial mi "i tak o wiekszosci rzeczy zapomnisz" skubany mial racje

bo np, nie napisalam ze mloda jak tylko wyszla to mnie osikala albo ze tz nie przeciol pepowiny bo byla strasznie krotka, ledwo starczylo zeby mi mloda na brzuchu polozyli a byla juz wtedy napieta jak baranie jajca

no i najfajniejsze ze juz nie krwawie od wczoraj ale z podpachami chodze zeby mi miekko bylo podkladu na sali nie zakrwawilam ani jednego, bardziej mi sie na porodowce przydaly no i do przewijania malej. w sumie zostaly mi dwa z 10.

nakladki na suty aventa przy Amelce w ogole sie nie sprawdzaja, sa stanowczo za dlugie, babka od laktacji polecala canpola bo ma krotkie te dziubki. wroce do domu to skocze do apteki i moze je dostane. chociaz od wczoraj mlodej przy cycku nie mialam, caly czas sciagam. przynajmniej widze ile mloda je, a jak zje to od razu odjazd i spi te 3 h.

nie uzywam tantum rosy, gin powiedzial ze najlepiej octaniseptem psikac, wiec psikam kilka razy dziennie

acha i polecam nawilzany papier do tylka

boze ale mloda baki glosne sadzi
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:23   #2809
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana też tak mam,zresztą myślę,że każda z nas. Trzeba to przeczekać, ale niebawem będziemy śmigać

Powiedzcie mi czy któraś zażywa dhea i jaką dawkę ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:24   #2810
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Witamy się z Misiem w 35 tygodniu !!!
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:24   #2811
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Albo opcja nr 3.
One wykorzystują właśnie limit lekkich porodów, a dla nas pozostaną te ciężkie...
Nawet nie mów, bo ja jestem prawie na końcu listy

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:26   #2812
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Kochanie ale tego nie jest trudno się nauczyć, w ogóle polecam Zawitkowskiego. Fajny facet
Wiem,ale ta malutka jest taka drobniutka,że aż mnie ściska w żółądku jak on to robi

Fajny fajny, chociaż w jednym odcinku rozwalił mnie jego strój kąpielowy.Takie majty na szelkach w białe-czarne paski, a'la Papaj

Stary 2013-08-27, 10:26   #2813
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
później jak urodzą wszystkie napiszemy jak było naprawdę

Cytat:

Ja też tak nie umiem, a wręcz w ogóle nie umiem, ale damy radę A dzidzia niesamowita
Cytat:
No ale to nie jest okres, żeby być superhero, tylko właśnie żeby to tobą się ktoś zajmował (tż) Myślę, że po prostu za dużo od siebie wymagasz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:28   #2814
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
[B]p

Ja się przymierzam do wypicia tej herbatki z liści malin ale jej zapach tak mnie odrzuca,że normalnie nie mogę. Wczoraj się cały dzień do tego zabierałam ale się nie przełamałam .
Dla dobra sprawy zatkam chyba nos i łyknę
Może dolej sobie jakiegoś soku/syropu.Albo zaparzaj w jednym kubku z jakąś herbatką owocową.To sprawdzone sposoby na niedobre ziółka

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
a wczoraj się nażarłam słodkiego i nie miałam zgagi w nocy
To ja tak miałam po steku wołowym wysmażonym
Stary 2013-08-27, 10:28   #2815
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,ale ta malutka jest taka drobniutka,że aż mnie ściska w żółądku jak on to robi

Fajny fajny, chociaż w jednym odcinku rozwalił mnie jego strój kąpielowy.Takie majty na szelkach w białe-czarne paski, a'la Papaj

Ale męcze dzisiaj bułe.

Nie mam się w co ubrać teraz. Ciota dzisiaj ze mnie jak nic

Bajka
wychodzisz ?

Stary 2013-08-27, 10:30   #2816
butterfly20
Zakorzenienie

Bajeczko a czemu używasz tych osłonek?Masz płaskie/wklęsłe brodawki?Ja mam płaskie i kupiłam Ski z Aventu, to teraz się przejęłam,że będą złe

Faktycznie trochę zapomniałaś

Misia DHA?Ja używam Pregna Plus (bo to są małe kapsułki) ale nie wiem ile tam jest, bo jestem u rodziców.

Stary 2013-08-27, 10:30   #2817
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Witam się w 39 tc

Brzuchatki ale miałam nockę, już myślałam, że się zaczęło O 4.23 obudził mnie ból, taki jak na @, ściskanie w dole brzucha, do tego cały spięty. Musiałam nawet brać takie głębsze oddechy bo "normalnie" się nie dało. Leżeć też się wtedy nie chce, raczej miałam wrażenie, że lepiej "rozchodzić ten stan". Już miałam uśmiech na twarzy że to już ale pomyślałam, że poczekam jeszcze na kilka takich sygnałów zanim obudzę tż. I cooooo I się uspokoiło wszystko Może już niebawem się zacznie skoro takie przepowiadacze się zdarzają

No nie wieczorem bolało jak na @ i często mnie w kręgosłupie.Czasami u góry brzucha nawet, ale na razie tylko tyle niestety

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 10:31   #2818
passion80
Zakorzenienie

Karolson, witaj z powrotem

Czarna, czyli domek jest Wasz, kiedy zakupy?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
powiedziałam Dawidowi, że dzisiaj ostatni dzień biorę leki to aż się rozbudził (bo dogorywa jeszcze w łóżku) popatrzył na mnie i mówi: uuuu streeees
aż się chce powiedzieć kiedy to zleciało

Cytat:
jakoś przetrwam kolejny dzień
to moje motto ostatnio

Cytat:
Amelka ty wstawiałaś zdjęcia dzieciaczków?Niektóe biedaczki wyglądają jak na chaju, nie mogli im zrobić korzystniejszych zdjęć?
u mie w gazecie też są zdjęcia noworodków, większość to małe paskudy

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Na pocieszenie wklejam marne foto 33 tygodniowej foczki Mały kopnął mnie dziś w żebro tak mocno, iż jestem pewna, że było słychać
myślałam, że wzięło Cię na wspomnienia i wrzycasz jakieś z początku?lol:
Cytat:
spędzisz z małżem chyba, że wolisz z ...............babką
żółwik

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Mąż już z samego rana sprawil mi miłą niespodziankę, wyszedł rano do pracy jak zwykle przed 7, ja wstałam po 9 i to zastałam w kuchni:
piękne

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
a ja kupiłam mojemu na dzisiejszą rocznicę zegarek o taki http://images.kangoo.pl/13159276/100...924_czarny.jpg
Dostanie jak wróci z pracy
Motyl i Tobie również życzę miłego, rocznicowego dnia

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Karolson- czytam i mam wrażenie jakby poród to lekka i znośna sprawa była Ot! jak wyrywanie zęba Fajnie
I rozwaliła mnie ta mydelniczka.
wizyta u dentysty nigdy nie jest łatwa i lekka
Stary 2013-08-27, 10:34   #2819
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a te herbatki na laktację jakie są w smaku?Znośne?Ja mam z Herbapolu.

I zastanawiam się,czy w ciąży można pić pokrzywę i skrzyp?Domyślam się,że włosy będą wypadać garściami, a dobrze byłoby je czymś wspomóc.
z herbapolu jest najlepsza wg mnie.
a co pokrzywy można pić litrami bo korzystnie wpływa na wyniki krwi, co do skrzypu nie wiem.
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-27, 10:35   #2820
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ooo mam to samo, moja mamuska moze mi sprzatac bo robi to dokladnie

ja sie chyba ku*rwa niedoczekam... po 11 a lekarza jak nie bylo tak nie ma a tesciowa juz wydzwania bo moja szwagierka ma po nas przyjechac, a oni nie wiedza co i jak i sie sraczkuja wszyscy. mowilam ze wroce taxa to by problemu nie bylo

hehehe jak by tym razem mi wody odeszly w domu, to cos czuje ze jak bym w domu posiedziala wiecej jak 2 h to moglabym nie zdarzyc
Wróć taxi i nikomu.nie.mów

No tylko mi.wody.odeszły dopiero przy zakładaniu zzo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości