|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
0 | 0% |
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
2 | 3,51% |
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
1 | 1,75% |
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
13 | 22,81% |
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
5 | 8,77% |
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
0 | 0% |
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
1 | 1,75% |
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
25 | 43,86% |
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
9 | 15,79% |
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Makrelko GRATULACJE ![]() Dla Ciebie i Malutkiej ![]() ![]() ![]() rusałko, doczytałam, że załapałaś się do szkoły rodzenia ![]() Jakie piękne róże ![]() bajka, trzymam kciuki za USG Maciupy ![]() Snow, fajnie, że Cię nie zatrzymali ![]() cotka, dziękuję ![]() Narożnik już przeżył "najazd hunów" czyli kilkoro dzieci znajomych w tym uwielbiające czekoladę i wiecznie ulewającego malucha ![]() ![]() A skóry jakoś nie lubię... wkurza mnie że jest taka chłodna w dotyku, a latem albo się przyklejam albo zjeżdżam ![]() ![]() Larysa, klienta nasz Pan... chciałaś i masz ![]() ![]() ![]() daigee.. oj, nieładnie ![]() ![]() ja-ika bardzo fajna waga ![]() ewacia, nooo... ładnie Mały przybiera ![]() ![]() Natala, bardzo fajny opis ![]() Lola cześć ![]() ![]() A w ogóle w temacie prezentów teściowa i mama męczą bułę co Bartek chce dostać na urodziny (ma 7 września, ale obiad dla rodziców robimy 1, bo wyjeżdżają). A skąd ja mam wiedzieć co on chce? Sama miałam problem z prezentem... Jak zapytałam, to usłyszałam: bliźniaczki albo dmuchaną lalę, ale tego raczej mamom nie przekażę ![]() papuga, za tworzenie klonów dostaje się bana i to stałego... misiu, nie bój się, na pewno będzie dobrze ![]() ![]() Fotka ![]() matal, o kurcze, "trochę" się te diety rozjeżdżają ![]() ![]() ![]() Amelka, parowar jest super ![]() Gratuluję tygodnia ![]() inwersja, Kochana, reakcje są takie a nie inne bo histeryzujesz i często tworzysz problemy z rzeczy, które zdecydowanie nie są tego warte ![]() Ot choćby te torby - pisałyśmy Ci, że spokojnie możesz poprosić o ich zniesienie taksówkarza, ale nie - Ty się upierasz, ze nie dasz rady i biadolisz... po co? Narzekasz, ze siedzisz w czterech ścianach, bo nikogo nie znasz... prosty sposób - wyjdź z domu! Nie daleko, na ławkę przed blokiem, do parku czy gdziekolwiek, gdzie jest szansa, że inne mamy spotkasz. Zagadaj, zaczep, zapoznaj... przede wszystkim uwierz, że można. Mówisz, że nie dasz rady się skontaktować z TŻ - wielu z naszych mężów i TŻ pracuje, kilka z nas pracowało "na słuchawce" i wiemy, że SIĘ DA - tylko trzeba to dobrze zorganizować. Mam wrażenie, że cały problem z Tobą leży w tym, że kiedy pojawia się jakaś przeszkoda, to zamiast powiedzieć sobie "da się, dam radę", to Ty się denerwujesz, blokujesz i nie próbujesz nawet znaleźć rozwiązania. Szkoda, że nie słuchasz rozwiązań podsuwanych przez dziewczyny - nie mówię tu o ślepym korzystaniu ze wszystkich - ale może zanim napiszesz kolejny raz "nie da się, nie umiem, nie dam rady", warto się nad nimi zastanowić. Co do reagowania, wiesz co... była i chyba nadal jest na wątku kosmetycznym dziewczyna, która cały czas pisała, że ma problemy, dziewczyny na głowie stawały, żeby jej pomóc, ale nie, ona cały czas marudziła i narzekała, aż w końcu się im po prostu znudziło. Bo ileż można pocieszać, pomagać i pisać do osoby, która ewidentnie pomocy nie chce? Lubię Cię i szanuje, bo starasz się zawalczyć o siebie, dziecia, mieszkanie, etc... Nie dopuść proszę do tego, żeby ludzie zaczęli na Ciebie patrzeć przez pryzmat postów w których albo narzekasz, albo żalisz się, że nikt Ci nie odpisuje. Każda z nas się boi, każda ma problemy, ale czasami warto się uśmiechnąć i zobaczyć trochę pozytywu i przede wszystkim próbować chociaż być "na tak" ![]() Z innej beczki... wino 0% owszem zrobili... niepijalne wg. mnie, ale może Ci akurat podpasuje - jest w Piotrze i Pawle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
ladan, też mam składzik w kołysce
![]() ![]() Co do alko... heh, składzik na szafkach kuchennych właśnie wczoraj uzupełniliśmy, i poza kolorowymi cudami, znalazły się w nim trzy moje ukochane szampany, cydr, białe i czerwone winko... a poza tym jeszcze ze ślubu wina, które podostawaliśmy w prezencie i nie pozwalam otworzyć "bez okazji" ![]() Aaa... w ogóle uwielbiam twojego kota ![]() shure ![]() ![]() papalinka, dzięki za info o diecie ![]() tassia, mnie to specjalnie nie dziwi - w kilku już książkach, publikacjach, ale też na warsztatach spotkałam się z info, że mała ilość alkoholu jest dozwolona. Pół kieliszka wina albo trochę piwa wypite po karmieniu - żeby zdążył się do kolejnego alkohol rozłożyć - jest dozwolona, a w niektórych przypadkach wręcz wskazana, bo pobudza laktację ![]() Surowe mięso jest złe ze względu na potencjalnie znajdujące się w nim bakterie, ale też larwy rożnych pasożytów. Podobnie rzecz się ma z surową rybą. katarzyna ![]() ![]() ja ![]() ![]() rubinka, nam ostatnio chłopak w sklepie powiedział, że była rzeczywiście jakaś wada fabryczna większej partii, ale już naprawili i te nowsze są ok. Więc zgadzałoby się z Twoim info ![]() Śliczne ciuszki, sweterek bajerancki ![]() Kurcze patrzę na Twój wózek i mam zaciesz, że niedługo będę miała taki sam ![]() kaska, ale superowe ciuszki ![]() Diorisha, a może coś do niej dolej... nie wiem, może soku malinowego - powinien zmienić zapach i poprawić smak ![]() witkom, 39 wow ![]() No to chyba już, już... niech się zacznie ![]() motylku, jak w kluseczkach, to spokojnie gorgonzole możesz jeść - to co w niej ewentualnie miałoby siedzieć zginie podczas gotowania ![]() niebede jaki masz fajny, malutki brzuszek ![]() Madziuchna, nie denerwuj się, Młody jest otoczony wodami płodowymi i nic mu nie zrobisz dociskając do stołu. Wyobraź sobie balon z wodą, w którym coś w środku pływa i jeszcze z wierzchu otoczone warstwą ochronną (Twoje mięśnie, skora, etc). Dopóki bardzo mocno nie uderzysz (bardzo, bardzo, bardzo mocno) albo balon nie pęknie, dopóty jego zawartość jest bezpieczna ![]() karolson, bardzo fajny opis ![]() Uff... nadrobiłam ![]() Teraz czas się do roboty wziąć, bo w planach pranie, prasowanie i drożdżówki z malinami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale dla Ciebie przesyłam przytulacze ![]()
![]() |
#2794 | |
Zakorzenienie
|
esesman dzwonił "mam nadzieję, że odpoczywacie z Miki, a nie że wrócę a tam nogi napuchnięte jak u słonia"
![]() Cytat:
![]() aaa! myślałam, że z krewką, to spoko ![]() wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji rocznic, dużo miłości dla Was i TZ-ów ![]()
![]() |
#2795 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Zakorzenienie
|
Mi znajomi dają teraz 7 miesiąc...I dalej nikt mnie nie przepuszcza w kolejkach...
Ale też inaczej ten brzuszek się rozkłąda u wyższych osób, a inaczej u niższych. Moja ciocia mówi,że moja Mama też miała mały brzuch-taką mamy budowę ![]() Ale słodka dzidzia http://www.youtube.com/watch?v=KqzeZ-it5Zk ja nie umiem tak nosić i przekładać ![]()
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już niedługo będziesz śmigać po Barcelonie z bobasem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
naprawdę, czuję się nikomu niepotrzebna. Bo przecież jestem w ciąży i wielu rzeczy nie mogę.
#2799 |
Zakorzenienie
|
wysłałam mamę po bułki na domowe hamburgery- mam nadzieję, że jeszcze będą bo nie lubię tych słodkich pakowanych
![]()
#2800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
One wykorzystują właśnie limit lekkich porodów, a dla nas pozostaną te ciężkie... ![]()
![]() |
#2801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to ich zapytam o tę gorgonzolę,ale jeśli nawet była gdzieś tam na górze,ale podgrzana, to chyba mogę? I popierwam w 100% to,co napisałaś do Inwersji ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale żyję tym ze już niedługo to minie i będę mogła nadrobić zaległości podwójnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2806 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a te herbatki na laktację jakie są w smaku?Znośne?Ja mam z Herbapolu.
I zastanawiam się,czy w ciąży można pić pokrzywę i skrzyp?Domyślam się,że włosy będą wypadać garściami, a dobrze byłoby je czymś wspomóc.
#2807 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2808 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Karolson super opis porodu! to samo mialam z tym pecherzem, tyle ze raz zdarzylam isc sobie siknac, ale na parte zalozyla mi cewnik bo jeszcze cos zalegalo. najgorzej bylo jak mnie skurcz na kiblu zlapal ![]() w ogole jak czytam wasze opisy to przypominaja mi sie niektore rzeczy heh. tz za nim zaczely sie skurcze powiedzial mi "i tak o wiekszosci rzeczy zapomnisz" skubany mial racje ![]() bo np, nie napisalam ze mloda jak tylko wyszla to mnie osikala ![]() ![]() no i najfajniejsze ze juz nie krwawie od wczoraj ![]() ![]() nakladki na suty aventa przy Amelce w ogole sie nie sprawdzaja, sa stanowczo za dlugie, babka od laktacji polecala canpola bo ma krotkie te dziubki. wroce do domu to skocze do apteki i moze je dostane. chociaz od wczoraj mlodej przy cycku nie mialam, caly czas sciagam. przynajmniej widze ile mloda je, a jak zje to od razu odjazd i spi te 3 h. nie uzywam tantum rosy, gin powiedzial ze najlepiej octaniseptem psikac, wiec psikam kilka razy dziennie ![]() acha i polecam nawilzany papier do tylka ![]() boze ale mloda baki glosne sadzi ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedzcie mi czy któraś zażywa dhea i jaką dawkę ?
![]() |
#2810 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny fajny, chociaż w jednym odcinku rozwalił mnie jego strój kąpielowy.Takie majty na szelkach w białe-czarne paski, a'la Papaj ![]() ![]()
![]() |
#2813 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2814 | |
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- To ja tak miałam po steku wołowym wysmażonym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale męcze dzisiaj bułe. Nie mam się w co ubrać teraz. Ciota dzisiaj ze mnie jak nic ![]() Bajka wychodzisz ?
![]() |
#2816 |
Zakorzenienie
|
Bajeczko a czemu używasz tych osłonek?Masz płaskie/wklęsłe brodawki?Ja mam płaskie i kupiłam Ski z Aventu, to teraz się przejęłam,że będą złe
![]() Faktycznie trochę zapomniałaś ![]() Misia DHA?Ja używam Pregna Plus (bo to są małe kapsułki ![]()
#2817 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No nie wieczorem bolało jak na @ i często mnie w kręgosłupie.Czasami u góry brzucha nawet, ale na razie tylko tyle niestety |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | ||||||
Zakorzenienie
|
Karolson, witaj z powrotem
![]() Czarna, czyli domek jest Wasz, kiedy zakupy? ![]() Cytat:
![]() to moje motto ostatnio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() żółwik ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co pokrzywy można pić litrami bo korzystnie wpływa na wyniki krwi, co do skrzypu nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() No tylko mi.wody.odeszły dopiero przy zakładaniu zzo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.