|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam coś takiego http://wozki-dzieciece.pl/shop_item/82/0/ z tymi pojedynczymi kółkami Jak synek był starszy kupiłam parasolkę i tez zestaw cały sprzedałam, przez dwa lata nie był zniszczony, nic się w nim nie psuło. |
|
|
|
|
#2252 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
dobrze,z sie odezwalasja juz po wizycie.maluch sie nie obrocil (co akurat nie bylo niespodzianka dla mnie:/).gin.cos mowil,ze mam dosc mala macice i nie za wiele wod,wiec juz mu bedzie coraz ciezej,ale do nastepnej wizyty (tj.34/35tydz) czekamy i jak sie nie obroci bedziemy sie umawiac na cc. Jesli tak to wtedy tydzien przed planowanym terminem mam sie stawic w szpitalu (czyli 14.10!)...no ale to jeszcze 3 tygodnie do nastepnej wizyty..stwierdzilam,ze Tymek nietoperz nie jest i wisiec z glowa w dol mu sie tyle nie chce,wiec zrobi salto na ostatnio chwile...a jak nie,to jakos tez powoli sie oswajam z mysla tej cesarki-niektorzy przeciez za nia nawet placa ![]() tak sie zastanawiam czy wielkosc bruszka ma jakies znaczenie,bo moze jakbym miala wiekszy to latwiej by mu bylo??? dzis siedzialam w poczekalni i mialam brzuszek jak dziewczyna w 6msc.a ja wczoraj zaczelam 8msc....ale to chyba nie ma znaczenia poprosze o wpisanie nastepnej wizyty 17.09 godz.9:20 spanikowalam...ze to juz tak malo czasu,a jeszcze jak mi tydzien zabiora przez ta cesarke...jeju,ja juz musze sie ostro wziac za zakupy dzieckowe! |
|
|
|
|
#2253 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzień dobry
Trele Sudocrem w piance,pierwsze widzę. Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 3 A lepiej Ci już? Babku Ja ma takiego rogala za 59 zł.Te droższe to z Motherhood. Zależy jakiego szukasz czy z wypełnieniem silikonowym czy styropianowym.Znajdziesz spokojnie w granicach 50 zł 170 lub 190 cm. Cytat:
za tydzieńCytat:
za tydzień---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Nasturcja Doczytałam że już ok Cytat:
Zamierzam spróbować DADY. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby nieA nawet jakby to może i lepiej oraz bezpieczniej,pomyśl o tym Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#2254 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam rogala z motherhood i kocham go miłością aaabsoultną!
|
|
|
|
#2255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzieś czytałam żeby myć podłogi na kolanach i w ogóle układać się w pozycji z wypiętym tyłkiem do góry to wtedy dziecku łatwiej się odwrócić. ponoć można jakieś ćwiczenia wykonywać, można by na szkole rodzenia o to spytać? Mojej koleżance próbowali w szpitalu ręcznie odwrócić małego przed porodem niby się udało ale za chwilę maluch fiknoł z powrotem i miała jednak cięcie. |
|
|
|
|
#2256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale oczywiście trzymam za to żeby się przekręcił co do wielkości brzucha, mi się wydaje że nie ma znaczenia, ale czy tak faktycznie jest to nie wiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2257 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znajoma meza miala wyznaczony termin cesarki na pon.dwa tyg.temu i w przedzien zglosila sie do szpitala,bo zaczela rodzic normalnie (coreczka sie obrocila)...rozne niespodzianki sie zadarzaja
|
|
|
|
|
#2258 |
|
Zadomowienie
|
Ej, laski ale kombo. Mojej paczki nie ma w moim bloku, w sensie w mojej klatce
Obeszłam wszystkie mieszkania i nikt nie odbierał. Chyba mnie szlag jasny trafi zaraz |
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz kiedy, jak i możesz się przygotować, w domu wysprzątać, kupić wszystko i bez stresu rodzisz i bez bólu - tak jak mówisz, znam wiele kobiet, które by za to zapłaciły (sama chyba jestem jedną z nich ) Trzymam kciuki!
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
De dokładnie tak jak napisalas. Slowo w slowo. Tak właśnie się czuje.
Nie powiem wcale jaki mam syf w kuchni. Ale wisi mi to. Paula ciesze się ze juz lepiej. Ale polez trochę, coby niespodzianek nie było. Trele kciukam mocno .Nasturcja ale żeby gorączka tak skakala? Ze pecherz moczowy potrafi tak gwaltownie podbic to wiem, ale tak nagle znow by przeszlo? Bardzo dziwne. Ale najważniejsze ze juz lepiej. Nemosku dada ma wkladki laktacyjne? Chyba sie nie natknelam.na pewno wyprobuje bo do rossa mam trochę dalej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2261 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Issia Dobrze że sytuacja z mężem się polepszyła.Nie daj się!
![]() Rogale są mniejsze Domi Super że atmosfera się oczyściła,kamień z serca.Oby Ci sie tylko dobrze z teściowa układało Cytat:
![]() Już tak niedługo będziesz trzymać Majkę w ramionach ![]() Asist za tydzieńCytat:
![]() Dobrze że się odezwałaś I niech sobie ciśnienie leci w dół A denerwujesz się bardzo przed wizytą że Ci tak skacze? Może jakoś podświadomie nawet? Powiem Ci że jak ostatnio byłam to mi ciśnienie wywaliło 140/80,ale nie przed wizytą u ginki bo tam się czuję pewnie, ale u rodzinnego czy kardio. Do tej pory przeważnie mam 90/60. Cytat:
Ciekawe kiedy mój tak zacznie pracować ![]() Ale Dzidzia pisała że u niej to niemożliwe ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() Mały nie pośpi chociaż chwilę w ciągu dnia? |
||||
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nasturcja Ciebie to rybka. On ma dowiezc do Ciebie i koniec. Niech wraca i to odkreca.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko ma czkawke
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie jeszcze wkurza, jak kurierzy nie dzwonią i nie pytają czy ktoś jest w domu tylko przyjeżdża a potem to pretensje są że nikogo nie ma ![]() hmm czekam na 7 paczek z czego 4 powinny przyjść pocztą już dawno temu i na 3 kurierów
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzidzia- a gdzie tu jeszcze min.8 tygodni? Choc mi sie wydaje,ze ja tym razem tyle nie wytrzymam. No i wlasnie nie mam wogole energii a tyle roboty jest, co mnie wkurza strasznie.nemosek- moj od dawna nie spi w ciagu dnia. Dzis go jednak polozylam po sniadaniu, bo maruda i wstal po 20 minutach.Ehh A jakby zasnal w poludnie to do 23 jak nie dluzej by szalal. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-27 o 11:19 |
|
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzę
![]() Lekarka stwierdziła, że skoro ciśnienie mi spada nawet jak mnie w nocy budzą i żadnych innych dolegliwości nie mam to po co mają mnie trzymać. Na bóle głowy mogę brać paracetamol 2 tabletki co 6h. A i do lekarza też nie muszę latać cp dwa dni, bo chyba to mi ciśnienie podnisi zaleciła żebym sobie mierzyła 2 razy dziennie ciśnienie w domu a na wizytę dopiero 6 września tu w szpitalu tak jak mam umówione no i się nie stresować tylko relaksować ![]() Małż już po mnie jedzie. Odezwę się później z domu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby się odwrócił ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to się wcale nie dziwię że się boiszCytat:
||
|
|
|
#2269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też znam takie sytuacje że nawet dziecko dzień/tydzień przed CC obróciło się. Miejmy nadzieje że tak będzie. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Zrób aferę! Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2270 |
|
Zakorzenienie
|
De ja nie mam 8 tygodni.
Zaczęłam 31 tydzień a cc mam mieć zaraz po donoszeniu. Ale też ciagle mam wrażenie ze wszystko potoczy sie szybciej. Za szybko. Paula obys za szybko nie musiała wracać. Teeaz czekamy na rewelacje od Trele ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-27 o 11:28 |
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
70 dni do porodu
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
Kurier z DHL jak się okazało. Już w ogóle moich telefonów nie odbiera. Miła pani w informacji mi powiedziała, że zaginięcie paczki mogę zgłosić już teraz, ale oni i tak kroki podejmą dopiero jak kurier "zjedzie" tj ok. 19. I będą dociekać, kto podpisał odbiór i ewentualnie jutro odkręcać. Kazała mi przejść się po innych blokach i klatkach i pytać. Tak już to widzę, będę pukać w każde drzwi "dzień dobry! Czy jest tu moja paczka?" Powiedziałam jej, ze jak do jutra paczka się nie znajdzie to zgłaszam kradzież na policję, do UOKiKu firmę i jeszcze do tvn24
Powiedziała, ze skoro nalegam, to ona spróbuje skontaktować się z kurierem, zeby tu wrócił. Co za kraj
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Nasturcja brawo. Tylko jak zwykle tych nerwów szkoda :/.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak w ogóle to ja już w Belgii, ale mieliśmy ciężki ostatni tydzień przez tą przeprowadzkę, masakra, ale jakoś dalo się przeżyć i wszystko poszło zgodnie z planem Dzis w końcu udało mi się nadrobić wątek, no dobra, cześć czytałam jednym okiem, ale jestem na bieżąco ![]() I JAK MI SIE NIC NIE CHCE, najchętniej bym z łożka nie wstawała- jeszcze leżę w piżamie wiadomo muszę odpocząć i odreagować po ostatnich stresach, no ale boję się, że mi tak zostanie
|
|
#2276 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki,zebys i Ty za duzo nerwow nie stracila |
||
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatniojak mi się w OBI nie podobało to od razu po przyjeździe do domu napisałam im maila co sądzę o markecie fakt, nie odpisali mi dziady :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2278 |
|
Zadomowienie
|
A i jeszcze pytanie Pani w info było "Czy paczka była ubezpieczona" Ja, że nie ona na to "No to niewiele możemy zrobić". Wtedy jej powiedziałam, że ja mogę i to wiele, a pierwsze od czego zacznę to oskarżę firmę o kradzież. Jutro zgłoszę na policji.
Ej, serio, tak to oni mogą co drugą paczkę "zostawiać u sąsiada" nie znajduje się, no bo kurier sobie zgarnął, podpis na protokole odbioru pewnie parafka podobna do szlaczka pierwszoklasisty i uchodzi im płazem. Ale mnie wkurzyli. Niby nic wartościowego tam nie ma [pompka elektryczna do materaca dmuchanego], no ale sorry.. To kwestia zaufania i etyki, nie tylko kasy. |
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ci kurierzy to tak samo jak poczta... do mnie paczki priorytetowe idą już tydzień, nie ma ich na poczcie a dodatkowo dawno nie widziałam listonoszki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

no ale wcześniej nigdy tak nie było...
dobrze,z sie odezwalas
za 3

.
żeby nie

Obeszłam wszystkie mieszkania i nikt nie odbierał. Chyba mnie szlag jasny trafi zaraz 

Choc mi sie wydaje,ze ja tym razem tyle nie wytrzymam. No i wlasnie nie mam wogole energii a tyle roboty jest, co mnie wkurza strasznie.